Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 14:00   #1981
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Praca, praca i jeszcze raz praca, do tego wykończenie mieszkania
Widziałam na skarbie Twój wykres, ładnie się zapowiada tempka rośnie, trzymam kciuki, żeby się udało!!!
Biorę z OleoVitum, szczerze to zasugerowałam się niższą ceną, ale naprawdę cieszę się z zakupu, nie zawiodłam się
Ja też sugeruje się zawsze niższą ceną, leki ogólnie są masakrycznie drogie
Dziękuje, czekamy na efekty
Stary 2013-07-09, 14:01   #1982
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
O, to mogłaś sobie pooglądać go skoro tak Całe życie człowiek się wkurza, że ma w majtach mokro, a jak przychodzi do starań o dzidzia to wszystkie się jaramy, że się ciągnie śluz
dokładnie cieszyłam się jak nigdy!
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:05   #1983
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
No ja piszę tylko o tej części u góry, nad pierwszą różową kreską

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

W tej pierwszej części, nad pierwszą różową kreską nie widzę ani współżycia, ani monitora. Statystyki też nie widzę, ale to akurat chyba nigdy się nie pokazuje obserwującym wykres, tylko ty to widzisz. Nie wiem, czemu tak jest, kto tam jeszcze cię ma w przyjaciółkach Może inne dziewczyny widzą wszystko?
No to dziwnie jakos? Moze tak ma byc?hmmm

Cytat:
Ja miałam owu w 12 dc, a ovufriend pokazuje, że ten cykl będzie miał 26 dni, więc tylko 3 dni krótsza ta moja faza lutealna by była niż u Brydzi...

Mi się coś wydaje, że teraz tempka będzie już u mnie spadać
Moze nie bedzie spadac

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No to powiem Ci, że dość wcześnie masz tą owu jak w 11dc. Śluz płodny widzę miałaś jeszcze po owu, ja bym nie była taka pewna...
No wczesnie, wczesniej sobie nie sprawdzalam wiec nie mam porownania. Tez bylam troszke w szoku. Ale fakt faktem, mialam wtedy najwieksza ochote na barabara no i sluz sie zgadzal. A podczas dni plodnych wyznaczonych przez Ovu mam inny sluz no i spadek libido w ogole mi sie nie chce wrecz czuje sie poirytowana jak mnie Tz chce cos tam teges. I to dziwne uczucie w jajnikach jak na okres oby to nie byl zwiastun jakiejs choroby

Cytat:
No tak ale Ty masz krótszy cykl brydzia nie mierzyła temperatury, szkoda bo by to wiele rozjaśniło. Monitor swoją drogą ale ja bym mu tak do końca nie ufała
No i brydzia ma książkowy cykl
Wlasnie kurczaki ze ja tej temki nie mierzylam Od nastepnego cyklu bedzie juz z pomiarem. Ksiazkowy no zawsze mialam jak w zegarku. Przed slubem tylko mi sie raz przesunal dostalam 2 dni pozniej , a po slubie 2 dni za wczesnie. Ale tak to generalnie zawsze o czasie, i zawsze trwa tyle samo. Aaaa i w okresach tych odchylosci mialam zawsze 2 dni plamienia na poczatku...Mozna zwariowac.

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:08   #1984
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
hej! a który to cykl starań u Ciebie? nie podłamuj się - kolejny cykl, kolejna szansa

teraz to już siódmy ... no powiem, że tak przez tydzień to trzymał mnie ten dołek, ale trochę poczytałam tutaj Wasze pozytywne posty i mi pomogło
nie można tracić nadziei
Nie martw się, nie wolno się załamywać
Przecież musi się nam udać-prędzej czy później

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
No to dziwnie jakos? Moze tak ma byc?hmmm

Moze nie bedzie spadac

No wczesnie, wczesniej sobie nie sprawdzalam wiec nie mam porownania. Tez bylam troszke w szoku. Ale fakt faktem, mialam wtedy najwieksza ochote na barabara no i sluz sie zgadzal. A podczas dni plodnych wyznaczonych przez Ovu mam inny sluz no i spadek libido w ogole mi sie nie chce wrecz czuje sie poirytowana jak mnie Tz chce cos tam teges. I to dziwne uczucie w jajnikach jak na okres oby to nie byl zwiastun jakiejs choroby

Wlasnie kurczaki ze ja tej temki nie mierzylam Od nastepnego cyklu bedzie juz z pomiarem. Ksiazkowy no zawsze mialam jak w zegarku. Przed slubem tylko mi sie raz przesunal dostalam 2 dni pozniej , a po slubie 2 dni za wczesnie. Ale tak to generalnie zawsze o czasie, i zawsze trwa tyle samo. Aaaa i w okresach tych odchylosci mialam zawsze 2 dni plamienia na poczatku...Mozna zwariowac.
Wiesz, ja też mam owu wyznaczone na dzień kiedy już śluzu płodnego nie było... a u Ciebie był wtedy

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
To ja miałam ten posmak krwi w 4 dniu po owu, ale chyba sobie język przegryzłam, albo mi się uroiło, bo teraz ani śladu Nie poddawaj się kochana Najważniejsze to się nie zadręczać i myśleć pozytywnie Przecież same starania też są bardzo przyjemne

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

O, to mogłaś sobie pooglądać go skoro tak Całe życie człowiek się wkurza, że ma w majtach mokro, a jak przychodzi do starań o dzidzia to wszystkie się jaramy, że się ciągnie śluz
Święte słowa
Stary 2013-07-09, 14:09   #1985
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

God, zaprosiłam Cię na ovufriendzie!
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:12   #1986
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:

Całe życie człowiek się wkurza, że ma w majtach mokro, a jak przychodzi do starań o dzidzia to wszystkie się jaramy, że się ciągnie śluz

Ten moj monitor, ma bardzo dobre recenzje i podobno wielu staraczkom pomogl. Nie jestem na razie wstanie Wam powiedziec, czy to prawda. Czas pokaze...to samo z zelem. Chociaz pewnie czesc tych recenzji jest naciagana.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Wiesz, ja też mam owu wyznaczone na dzień kiedy już śluzu płodnego nie było... a u Ciebie był wtedy
Jak nie w tym cyklu to w innym

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-09, 14:19   #1987
manieczka1
Zakorzenienie

ok dziewczynki! ja zmykam będę dopiero jutro rano, bo teraz przez kilka dni nie będę miała internetu w domu tylko za dużo nie gadulcie , żebym jutro wszystko ogarnęła
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:23   #1988
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
God, zaprosiłam Cię na ovufriendzie!
Dziękuję
Stary 2013-07-09, 14:23   #1989
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ok dziewczynki! ja zmykam będę dopiero jutro rano, bo teraz przez kilka dni nie będę miała internetu w domu tylko za dużo nie gadulcie , żebym jutro wszystko ogarnęła
Pa Maniu!

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-09, 14:24   #1990
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Postaramy się

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:

Ten moj monitor, ma bardzo dobre recenzje i podobno wielu staraczkom pomogl. Nie jestem na razie wstanie Wam powiedziec, czy to prawda. Czas pokaze...to samo z zelem. Chociaz pewnie czesc tych recenzji jest naciagana.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Jak nie w tym cyklu to w innym
Oczywiście będzie git a ja już po obiadku, popijam herbatkę i czekam na małża
Stary 2013-07-09, 14:25   #1991
Leine
Zakorzenienie

ile Wy piszecie, ło matko
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja też miałam swoje bardzo długo, ale gdzieś mi u rodziców zaginęły Dostałam je na komunię i prawie 15 lat mi służyły... ale jak nie ma, to nie ma: teraz kupiłam sobie takie do bardziej zaawansowanej jazdy i mogę jeździć szybciej

Mój mąż nigdy wcześniej nie jeździł, ale baaaaardzo mu się spodobało! Tak więc odnaleźliśmy wspólną pasję

Teraz zasuwamy we trójkę (mamy już jedną pociechę, 9-letnią - aczkolwiek i tak jak zajdę w ciążę, to będę zaliczać się do świeżych mamuś, bo to mój pasierb ) lub we dwójkę i jest super

Uważam, że nie ma co zwlekać z kupnem rolek i czekać, aż dziecko też będzie mogło jeździć na rolkach. Ja stwierdziłam, że w ogóle teraz nie będę robić sobie założeń w zakupach, typu: to mi się nie przyda, jak zajdę w ciążę - nie wiadomo ile to zachodzenie jeszcze potrwa, więc czemu mam sobie teraz odmawiać rolek czy nowego ciucha w rozmiarze xs?

Teraz przynajmniej mam motywację do dbania o kondycję, co przed ciążą jest jak najbardziej wskazane
I liczę na to, że dzięki temu będę mieć też motywację po ciąży, żeby wrócić do wcześniejszej formy Planuję jeździć na rolkach z wózkiem! Zastanawiałam się czy to nie jakiś szalony pomysł, ale okazało się, że wiele osób tak robi I nawet ma to sporo plusów http://www.mamatezmoze.pl/index.php?...id=62&Itemid=5 Jest nawet "Klub Pędzącej Mamy"
a no forma aktywności jest wskazana, jak najbardziej Tylko skakania najlepiej unikać
Co do rolek- zależy czy ktoś jest w stanie zostać z dzieckiem, bo ja np. nie mam takiej możliwości dziadek by sobie nie poradził z 2 letnią wnuczką + świeżym maleństwem, on taki do dzieci nie jest hehe
A wózek i rolki to świetna sprawa Tylko trzeba mieć specjalny wózek ja biegałam z wózkiem kilka razy, gdy się odchudzłam
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Heloooł wszystkie wkręcone w wykresy, super tak napewno pójdzie nam łatwiej

U mnie wczoraj najprawdopodobniej szczyt, nie wiem, bo nie mierzę tempki przy globulkach, ale wnioskuję po... śluzie nie wiem czy pamiętacie, ale miałam problem ze śluzem, od tego cyklu biorę wiesiołek 2x2 tabl. dziennie i NIGDY nie miałam takiego ładnego typowo płodnego śluzu jak wczoraj, także polecam wypróbowane jednak jakoś z przytulankami nam nie wyszło i w tym miesiącu raczej mam spokój
a ile kosztuje taki wiesiołek?
w ogóle nie miałaś śluzu, czy mało? Bo mi się wydaje, że ja mam mało
Cytat:
cześć dziewczynki,
pewnie mnie już nie pamiętacie, bo pisałam ostatnio w zeszłym cyklu przed testowaniem, które miało mieć miejsce 1 lipca. Standardowo nakręcałam się i już przez tydzień miałam "typowe objawy ciążowe, łącznie z tym posmakiem krwi w ustach o których tu też wspominałyście ... i co??? ... d..a.. troche mnie to zdołowało, chodziłam struta (na początku mój tż mnie pocieszał, aż w końcu dostałam od niego opierdziel, że jak tak będę przeżywać to nic z tego nie będzie) więc wzięłam się w garść i zaczynamy od nowa. Piszę dopiero teraz, bo jakoś tak mi źle było z tym wszystkim ... ale trzeba przeć do przodu, zaczynamy działać, nawet dzisiaj termometr sobie zamówiłam, bo ten mój to pokazuje w cały świat i juz mu nie ufam
a no u mnie kiedyś było to samo...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:25   #1992
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
hej! a który to cykl starań u Ciebie? nie podłamuj się - kolejny cykl, kolejna szansa

teraz to już siódmy ... no powiem, że tak przez tydzień to trzymał mnie ten dołek, ale trochę poczytałam tutaj Wasze pozytywne posty i mi pomogło
nie można tracić nadziei
nie trać, a test ciążowy, który zrobisz kedyś mile Cię zaskoczy ważne, żeby nie myśleć o tym non stop, bo sobie blokadę psychiczną robisz, mi też się nie udawało z 1 dzieckiem, dopiero po roku zaszłam, więc nic się nie martw, na Ciebie też przyjdzie pora!
Cytat:
Całe życie człowiek się wkurza, że ma w majtach mokro, a jak przychodzi do starań o dzidzia to wszystkie się jaramy, że się ciągnie śluz
o taak przysłowiowy kisiel w majtach

aż nabrałam ochoty na kisiel...

dobra, bo mnie zagadujecie, a ja muszę moją małą budzić
Stary 2013-07-09, 14:27   #1993
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście będzie git a ja już po obiadku, popijam herbatkę i czekam na małża
Ale zazdroszczę... już głodna jestem... A tu jeszcze 1,5 godziny w pracy

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:30   #1994
maciejka1987
Zakorzenienie

kurka siwa, a teraz śluz mam taki przezroczysto-kremowy, ale rozciąga się, tj. wczoraj był przezroczystyi bardziej rozciągliwy, także już nie wiem...ale dziś tego śluzu jest więcej ...

temperature mierzę, ale mam zwykły termometr elektryczny z 1 miejscem po przecinku no i mierzę pod językiem... nie wyobrażam sobie mierzyć inaczej, :P a tym owulacyjnym można mierzyć pod językiem ??
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:30   #1995
brydziajones
Zadomowienie

God Of War 20 ale fajnie u Ciebie juz tylko kilka dni niepewnosci...

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-09, 14:32   #1996
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam 3 dni wolnego także może będę wreszcie z Wami na bieżąco...bo nieraz jak przychozę tyle do nadrobienia jest, że szok... a w pracy nie mam czasu nieraz, żeby się kawy napic, a co dopiero spojrzeć na telefon na wizaż.. ( pracuję w kawiarni)
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:38   #1997
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
kurka siwa, a teraz śluz mam taki przezroczysto-kremowy, ale rozciąga się, tj. wczoraj był przezroczystyi bardziej rozciągliwy, także już nie wiem...ale dziś tego śluzu jest więcej ...

temperature mierzę, ale mam zwykły termometr elektryczny z 1 miejscem po przecinku no i mierzę pod językiem... nie wyobrażam sobie mierzyć inaczej, :P a tym owulacyjnym można mierzyć pod językiem ??
E tam ja sobie nie wyobrażam po językiem mierzyć. Wsadzam, pół minuty czasem nawet nie i gotowe czekam na sygnalizację dźwiękową
Można

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
A no tylko, jakie te ostatnie dni są długie... dni płodne lecą jak szalone a oczekiwanie na wyniki jakby całą wieczność...

Dziś mi na ovu pokazuje pozytywny test: 35%, tylko że mi przesunęło termin pojawienia się @ o jeden dzień. Powinno być w 30dc a jest 31. Może wtedy by mi większy % pokazało Zapewne 100% będzie w piątek

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-07-09 o 14:41
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:41   #1998
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze 4,5 godziny...
Stary 2013-07-09, 14:42   #1999
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
E tam ja sobie nie wyobrażam po językiem mierzyć. Wsadzam, pół minuty czasem nawet nie i gotowe czekam na sygnalizację dźwiękową
Można

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

A no tylko, jakie te ostatnie dni są długie... dni płodne lecą jak szalone a oczekiwanie na wyniki jakby całą wieczność...

Dziś mi na ovu pokazuje pozytywny test: 35%, tylko że mi przesunęło termin pojawienia się @ o jeden dzień. Powinno być w 30dc a jest 31. Może wtedy by mi większy % pokazało Zapewne 100% będzie w piątek
Testuj w piatek babo!

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-09, 14:42   #2000
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Można
mi się wydaje, że mierzenie dopochwowo bądź w odbycie jest bardziej miarodajne

Cytat:
oo taak, najgorsze to czekanie, chcemy szybciej i szybciej... a potem jak się już dziecko pojawi to chcemy te chwile zatrzymać, a to przemija, normalnie jak przez palce...
Cytat:
cierpliwości ucz się już jej teraz, bo przy dziecku trzeba mieć jej jeszcze więcej
Stary 2013-07-09, 14:47   #2001
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Testuj w piatek babo!
Nie! W tym cyklu jestem twarda i nie będę testować, nie kupiłam testu i nic mnie nie złamie
Ostatnio widok I kreski był okropny, teraz nie chce jej już oglądać
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

oo taak, najgorsze to czekanie, chcemy szybciej i szybciej... a potem jak się już dziecko pojawi to chcemy te chwile zatrzymać, a to przemija, normalnie jak przez palce...

cierpliwości ucz się już jej teraz, bo przy dziecku trzeba mieć jej jeszcze więcej
Wiem o tym doskonale, mój chrześniak ma 5 lat. Niedobre to to, że hej
Mam nadzieje, że moje dzieci będą grzeczniejsze... kwestia wychowania chyba

Czas edycji: 2013-07-09 o 14:49
Stary 2013-07-09, 14:51   #2002
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

no ja napewno do cierpliwych w temacie ciazowym nie naleze

Na codzien i w innych sprawach juz taka nadgorliwa nie jestem

Poprostu nie moge sie doczekac momentu kiedy bede mogla powiedziec ukochanemu ,ze bedzie tata...Tzt chyba zawalu dostanie bo on w te swoje plywaczki to marnie wierzy...no ale ja tam wiem swoje. Damy rade

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Nie! W tym cyklu jestem twarda i nie będę testować, nie kupiłam testu i nic mnie nie złamie
Ostatnio widok I kreski był okropny, teraz nie chce jej już oglądać
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Mojego tzta siostra ma 3 coreczki, takie z nich male anioleczki. Znowu jego kuzynka ma blizniaki i chlopca starszego i takie wcielenia pieronskie ,nie wiem jak ona z nimi daje rade Take,tez mysle ze to kwestia wychowania

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-09, 14:51   #2003
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
no ja napewno do cierpliwych w temacie ciazowym nie naleze

Na codzien i w innych sprawach juz taka nadgorliwa nie jestem

Poprostu nie moge sie doczekac momentu kiedy bede mogla powiedziec ukochanemu ,ze bedzie tata...Tzt chyba zawalu dostanie bo on w te swoje plywaczki to marnie wierzy...no ale ja tam wiem swoje. Damy rade

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Mojego tzta siostra ma 3 coreczki, takie z nich male anioleczki. Znowu jego kuzynka ma blizniaki i chlopca starszego i takie wcielenia pieronskie ,nie wiem jak ona z nimi daje rade Take,tez mysle ze to kwestia wychowania
hehe
Ja jakbym była w ciąży to bym się pewnie zastanawiała jak mam to oznajmić Tż zanim bym coś wymyśliła to by trochę minęło, ale na pewno zrobiłabym betę jeszcze dla upewnienia

Mina męża by była niezastąpiona

I charakteru chyba... chociaż jak od małego się dziecko piłuje to potem powinno choć trochę być zdyscyplinowane.
Mój chrześniak też jest straszny... jemu ciągle się nudzi, on musi mieć ciągłe zajęcie i ktoś musi ciągle się z nim bawić. Ani chwili nie usiedzi spokojnie... chyba bym się wykończyła z nim na co dzień

Czas edycji: 2013-07-09 o 14:54
Stary 2013-07-09, 14:52   #2004
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
i dobrze, czekaj jak najdłużej nie ma co się spieszyć

Cytat:
oo taak... mam podobnie, moja bratanica ma 6 lat. Bunty nie bunty... hehe Najfajniejszy okres to jak sobie kwili w łóżeczku, je, śpi, je śpi bo potem to trzeba pilnować, bo głupotki przychodzą do głowy
Takie uroki... ale przynajmniej jest dużo śmiechu
U nas w modzie jest otwieranie lodówki, jak to śmiesznie wygląda, taki mały człowiek zagląda co by tu zjeść, rozbraja mnie już mniej ciekawie jak dotyka jajek i coś knuje pod nosem...
Stary 2013-07-09, 15:15   #2005
brydziajones
Zadomowienie

i znowu zawalona robota Postaram sie odezwac pozniej

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-09, 15:19   #2006
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Poprostu nie moge sie doczekac momentu kiedy bede mogla powiedziec ukochanemu ,ze bedzie tata...Tzt chyba zawalu dostanie bo on w te swoje plywaczki to marnie wierzy...no ale ja tam wiem swoje.
Dokładnie tej chwili nie mogę się doczekać A jak Twój Tż zareagował na wyniki?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:50   #2007
fantastka
Zakorzenienie

Uffff, skończyłam na dziś pracę. Czuję się jakby przejechał po mnie czołg. Zaraz zwijam się do domu obić obiad

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:53   #2008
God Of War 20
Zakorzenienie

http://mamo-tato.pl/article_show.php...s_id=1&ss_id=3

Fajna stronka jakby się komuś nudziło można poczytać
Kamel Tobie polecam co byś się nie stresowała

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Uffff, skończyłam na dziś pracę. Czuję się jakby przejechał po mnie czołg. Zaraz zwijam się do domu obić obiad
No widzisz co na obiad?
Stary 2013-07-09, 16:02   #2009
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoje wahania cykli są normalne i nie świadczą o niczym złym - dlaczegoż nie możesz tego zrozumieć?
Ja kiedyś też miałam takie "wahania" i gin się śmiał i mówił, że takie wahania to nie wahania. Wahaniem można nazwać jak ktoś ma raz cykl 26 dni raz 35 itp. Parę dni w tą czy w tą to jest nic.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Nie przesadzaj z ziołami bo możesz mieć odwrotny skutek do zamierzonego.
Jak już tak bardzo chcesz regulować cykle (choć większość ma takie jak Ty i ja sama kiedyś miałam) to porozmawiaj z ginekologiem. Nie stosuj na własną rękę.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Nie przesadzaj z ziołami bo możesz mieć odwrotny skutek do zamierzonego.
Jak już tak bardzo chcesz regulować cykle (choć większość ma takie jak Ty i ja sama kiedyś miałam) to porozmawiaj z ginekologiem. Nie stosuj na własną rękę.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

No faktycznie, nic Ci się nie chce... aż nasuwa się pytanie czy coś w ogóle Ci się chce?
Oeparol zażywam już od wczoraj, śluz mi zanikł a myślę, że to nie zaszkodzi. Z ginekologiem porozmawiam za tydzień to najwyżej odstawię.
Na razie jutro zbadam sobie prolaktynę, bo mam guzy na tarczycy od ok 13 lat, zawsze hormony miałam w normie ale lepiej sprawdzić i najlepiej przed wizytą u lekarza.
Termometr microlife udało mi się kupić dzisiaj w drugim sklepie medycznym w moim bloku)) ( koło mnie jest ich 3, fajnie że nie musiałam zamawiać na all... bo i czas itd

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Jestem ciekawa twojego wykresu, można go jakoś obejrzeć na ovufriend?
Mi temperatura spadła dopiero dziś, wczoraj w dniu plamienia i tego delikatnego okresu miałam 36,7, a dopiero dziś 36,5, jutro pewnie 36,4

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-09 o 16:04
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:07   #2010
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Oeparol zażywam już od wczoraj, śluz mi zanikł a myślę, że to nie zaszkodzi. Z ginekologiem porozmawiam za tydzień to najwyżej odstawię.
Na razie jutro zbadam sobie prolaktynę, bo mam guzy na tarczycy od ok 13 lat, zawsze hormony miałam w normie ale lepiej sprawdzić i najlepiej przed wizytą u lekarza.
Termometr microlife udało mi się kupić dzisiaj w drugim sklepie medycznym w moim bloku)) ( koło mnie jest ich 3, fajnie że nie musiałam zamawiać na all... bo i czas itd

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Jestem ciekawa twojego wykresu, można go jakoś obejrzeć na ovufriend?
Mi temperatura spadła dopiero dziś, wczoraj w dniu plamienia i tego delikatnego okresu miałam 36,7, a dopiero dziś 36,5, jutro pewnie 36,4
Oeparol możesz zażywać oczywiście, mi chodzi o to żeby nie brać aż tylu na raz najlepiej skonsultuj z ginekologiem
O widzisz u mnie nie ma sklepu ze sprzętem medycznym, zamówiłam na allegro i na drugi dzień mi przyszedł

Tak mam na ovufriend-masz tam konto?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości