|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
wiesz nie ma tej brązowej wydzieliny dużo, tylko troszkę, taka pomiesza z zółtym śluzem
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
U nas było zaproszonych około 160 osób, w tym około 50 osób ode mnie i około 110 od Tż. Łącznie będzie coś ponad 100 osób wliczając w to kamerzystę, fotografa i orkiestrę. Bardzo dużo osób odmówiło i to z najbliższej rodziny. Nie wspominając już o znajomych, z mojej strony nie będzie żadnej koleżanki nie licząc starszej
Nawet nie wiecie jak przykro mi się zrobiło jak odmówiły mi w sumie najbliższe koleżanki, z którymi tyle lat się znamy Wiem, że jeśli chciałyby przyjść to przyszłyby a wymyśliły sobie głupie wymówki typu nie mam pieniędzy (wiem, że to nie prawda bo koleżanka pracuje i jest na utrzymaniu rodziców), kolejna nie ma z kim dziecka zostawić (tak, jasne a ma bardzo dużą rodzinę w jednym mieście, na pewno miałaby do kogo podrzucić dziecko przynajmniej na te kilka godzin), inna ma chrzciny (pomijam fakt, że chrzciny są w niedziele, więc też jeśli chciałaby to by przyszła). Smutne to no ale co zrobić Dobrze, że ze strony Tż będzie trochę znajomych.
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Hej Mamuśki.
Ja ostatnio trochę w biegu i podskokach. Moje dziecko nadal nie chce wracać do domu .Popralam już chyba cały dom, doslownie . Uszylam sobie poduche do spania, ta dla ciężarnych. Czekam teraz na przesylke z wsadem. Mam nadzieje ze będę trochę lepiej spać. Oczywiscie nie jestem na bieżąco. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziś się trochę zebrałam i umyłam wielkie okno w salonie i drzwi wejściowe, zdjęłam i wyprałam pościel a wieczorkiem będziemy ubierac nową. Byłam też na małych zakupkach i na dziś jeszcze tylko zrobienie obiadu mi zostało. Będzie kurczak w sosie słodko - kwaśnym z ryżem
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() świetny ten kombinezonik Cytat:
Zważyłam się dziś i masakra...mam 8kg na plusie Myślałam, że od ostatniego ważenia mało przybyło a tu 2,5kg w dwa tygodnie
|
|||
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na wyjście z szpitala mam jeszcze biały polarowy kombinezon,a tamten zostawię na grudzień. paulinaizabela, mi od jakiegoś czasu waga idzie regularnie w górę... co tydzień +0,5 kg, ciekawe ile jutro będzie.. bo w zeszłym tygodniu miałam równe 5kg na plus. niunia, może zadzwoń do swojego gina?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-09 o 16:57 |
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Serio nie myślałam, że tyle mi przybyło, tym bardziej, że ostatnio dość mało jem
No trudno, będę myśleć o zrzucaniu na wiosnę Wrócę na fitness i mam nadzieję, że jakoś sie zgubi ten nadbagaż ![]() Wrzucam ostatnie zakupki dla Majci ![]() Fotki robiłam telefonem i kolory są trochę przekłamane, w rzeczywistości bardziej wyraźne i intensywniejsze Szczególnie blado wyszedł kocyk - na żywo jest piękny
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziś witajcie
![]() Ja dziś jestem tak padnięta , nie mam na nic siły. Od rana cały czas coś się działo i dopiero zaczęłam nadrabiać te wszystkie strony (ale się rozpisałyście )Cytat:
Nadrabiam Was dalej. Nie wiem czy jest taka możliwość na forum że mogę np. zaznaczyć jakoś parę cytatów i odpisywać naraz w jednej wiadomości?Czy trzeba za każdym razem cytować jedną wiadomość i wracać do poprzednich? |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ciuszki śliczne Ja jutro się wybieram na małe zakupy i przy okazji trochę na all kupię
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo i gratuluje studniówki
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
Witam bylam dzis na wizycie u ginekologa:
- hemoglobina sie poprawila! 11,6 mam a wczesniej 10,8Albo cos ze mna jest nie tak, albo juuz nie wiem ![]() waze tyle samo co przed ciążą!!! Nic mi na to nie powiedziała, tylko wpisala 59 w karte ciazy czyli oszukala o 3 kg!!! Juz sama nie wiem co myslec, jem jak stary chlop, witaminiki, dziecko jest mega duze, a waze tyle samo w prawie 6 miesiacu... to nienormalne
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wyniki się poprawiły Widocznie taka Twoja uroda, że nie tyjesz Najważniejsze, że z synkiem wszystko ok |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Budowniczko spokojnie.
Ja juz raz pisałam. Moja sis w 7 miesiacu przytyła 2 kilo. Potem do końca jeszcze 3. I tyle. Nic jej ani dziecku nie było. Ja na ostatniej wizycie nawet schudłam poł kilo. Jestem w 23 tygodniu i mam w tej chwili połtora na plus. Nie wymiotowałam. A mam ogromne tendencje do tycia i nie jestem szczupła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1665 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41701257]
Wiecie co chyba ugryzł mnie pająk... Kilka dni temu zobaczyłam na prawym przedramieniu ścieżkę bąbelków. Od łokcia coraz wyżej, razem 14 bąbelków- śladów jak po ukąszeniu Smarowałam Fenistilem, Entilem, Brosem od ukąszeń i to nadal strasznie swędzi i pobolewa- już 4 dzień. Raczej nie są po komarach bo to taka ścieżeczka, a ja jak widzę komary na dworze to uciekam od razu do domu- nie dałabym się 14 razy pokąsać. Wczoraj znalazłam w łóżku małego pajączka w zółte paski![]() Pewnie to on był sprawcą bo prałam na dworze dywany z sypialni i jak je przyniosłam to pojawiły się te ślady...[/QUOTE]BBBR mam dreszcze nienawidzę pająków Cytat:
![]() Cytat:
I za 24 tydzień![]() Cytat:
Ja mam teraz ochotę na kawę ale nie wiem czy jest sens pić o tej porze![]() Cytat:
![]() Byliśmy na badaniu 2d ale pokazywał nam normalnie urywki 3d aby nam pokazać że nie ma żadnego rozszczepu warg że jest ładna twarzyczka, pokazał nam damski narząd hehe i jak malutka ssie kciuka no taka była słodka mówie Wam nie mogłam uwierzyć ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41706757]My na wesele mieliśmy zaproszone 160 osób- przyszło 148 w tym 48 ode mnie, i 100 od męża. Nie chciałam wielkiego wesela, ale mój teść nie chciał słyszeć o takim na mniej niż 150 osób, pozapraszał sąsiadów, kolegów itp. Ponad połowy ludzi składających nam życzenia nie znałam, nawet nie wiedziałam kto jest kim... [/QUOTE] U mnie było identycznie -100 osób od męża 48 ode mnie. Na szczęście ślub nam się zwrócił,ale wszystkie koszta związane ze ślubem pokrywaliśmy my , więc wyszliśmy na zero a wspomnienia niezapomniane. Cytat:
![]() Ufffff stwierdzam oficjalnie że nadrobiłam!! ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Niunia biegusiem do lekarza , po co masz się zamartwiać na zapas. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() Wszystko pięknie poszło w brzuszek
|
|||||||
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Ja was probuje nadrobic ale lecicie jak szalone , a mi swiruje internet w tel Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1667 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taki ogromny kamien z serca...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
za taka kase? Ciekawe czy wysylaja za granice .. Zaraz sprawdzeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczaczek słodko-kwaśny z ryżem smażonym ![]() Cytat:
![]() Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ludzie to przygłupy. albo ja na takich trafiam :/ czaicie akcje.. mój mąż pojechał spisać liczniki z tego nowego mieszkania i z właścicielami pojechał do taurona i gazowni- przepisali wszystko na niego, zeby roblemów nie było... i wrócili i mieli spisac umowę... no i sie zaczeło... Właścicielka : ale ja jednak Panu nie spuszczę tych 200 zł z mieszkania, bo ja mam chętnego co za 400zł wiecej weźmie Mój- no ale po to dzwoniłą Pani do mnie zeby jechać przepisywać liczniki, zmarnowałem 5 godzin a mi Pani takie akcje odwala? Ja nie musze wynajmować, ale to Państwo zawiozą mnie do gazowni i taurona wypisać sie z liczników. W- no ale wie Pan, co za róznica w tą czy tamtą te 200 zł ... M- bardzo dużo, bo urodzi nam sie syn za 100dni ( hahaha, jak pamiętał) i wtedy te 200 zł może mieć duże znaczenie, poza tym to ogłoszenie było ćle sformułowane a nie że ja mam takie widzimisię ... W- jednak rezygnuje i wole tego Pana co chce mieszkanie i da nawet wiecej. M- to niech Pani po niego zadzwoni jestem bardzo ciekawy czy weźmie zadzwonii i przyszedł jakiś gość.. i mówi dobra, biore to za xxxx ( 400 zł wiecej od nas) M- to ja chce widzieć jak Pan podpisuje umowę skoro Pan taki chętny Ziomeczek- a to ja jednak nie chce tego mieszkania bo treba jeszcze z 1000 w odnowienie dać... i wyszedł Wszyscy zdziwione miny WTF? hahaha, no ale babka dalej sie upiera że nie i chu.j .. no to mój mówi jej w taim razie on ma 10 dni na rezygnacje z usług ale on nie ma czasu dzisiaj jeździć wiec na czwartek mogą iść wypisać ten tauron i gazownie Tu im nie pasowało bo oni gdzies daleko mieszkają i jutro rano wyjeżdżają .. no i ta babka mówi- no dobra, zejde ale 150 zł.. no i mój już wiedział ze jest spoko, przychylna i w ogóle, spisali umowę z czego mój kazał dopisać że włąściciel lokalu wyraża zgode na tymczasowe zameldowanie, oraz ze łączna kwota miesięczna ( cynsz plus wynajem) to .. no bo inaczej jak teraz ta śmieciówka wchodzi to czynsze +50idą, dodatkowo ocieplają blok wiec czynsze pójdą w górę no i fajnie to wyszło a teraz co i jak - mój mąż juz sie wkurzył ze tyle czasu zmarnował żeby jeździć i załatwiać.. z tym ziomeczkiem było ustawione, ale mój to wiedział bo wczoraj nikogo nie mieli a dzisiaj już ktoś od strzała... poza tym babka chciała podwyższyć 2x kaucje, czyli łącznie wyszłoby nas ok 5000 w jednym miesiącu. Na szczęscie mój się dogadał z kaucją i jest tylko 500 zł Nie myslcie sobie oczywiście że jesteśmy jakimiś oszustami, bo to babka źle napisała ogłoszenie poza tym od samego początku kombinowała, a mój wziął ją pod włos, baba zmiękła iprzestałą wymyślac!! tak wiec mamy już klucze i od jutra wprowadzamy zmiany tam
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Budowniczka najważniejsze że z małym wszystko ok
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
budowniczko- super że wyniki sie poprawiły ize mały rośnie
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba ludzie zawsze będą kombinować
Dobrze, ze mąż się nie dał i wywalczył swoje Teraz czekamy na fotki jak się urządzicie
|
|
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
ta babka była dziwna... ale co mnie rozśmieszyło..
jak wczoraj tam bhylismy to puścili wodę i chcieli pokazać ze junkers działa no i mówimy zeby ciepą puścił i lał tak z 5 minut i nic a ta babka- to gaz jeszcze nie doszedłbo miesiąc nie używany no i jak pojechali do gazowni to ja kazałam mężowi sprawdzić ten junkers bo nie bede płaciła za naprawe go bo to dość drogi biznes.. no i co sie okazało? że nie ma licznika z gazu bo nie zapłacili 300 zł rachunku i im zdjęli ( u nas odczyty robi gość taki co miesiąc wiec nikt nie musi sprawdzać czy jest czy nie ma licznika ) zapłacili ogólnie za ten gaz i licznik 760 zł ... masakra jakaś, dlatego ona powiedziała ze musi podnieść kaucje bo duzo tam widziała... no ale kogo to wina? nasza? nie.. wiec .............. już bym chciala miec wszystko zrobione ale mój mąż pewnie bedzie zwlekał z wszystkim jak zwykle...
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam! Ledwo żywa, ale za to z TŻ autkiem
Zjadłam syryjskie jedzonko i mało mnie nie przepaliło od środka ale było takie pyszne Ciekawe jak Bejbziol na nie zareaguje ![]() Co do wesela... Kobity ile u nas wojen z Teściami było... Ja nie chciałam wcale. Dla mnie Kościól i papa. Jak planowaliśmy ślub zanim dowiedzieliśmy się o Bejbziolu to miał być w przyszłym roku. Mieliśmy salę zarezerwowaną. W zamku tam, skąd pochodzę I ja się postawiłam, że całonocne wesele nie wchodzi w grę. Mieliśmy z Teściami krakowskim targiem wynegocjowane : do północy-potem idę spać. I nagle bęc! Bejzbiol w badaniach krwi się ujawnił. No to my- hyc- zmiana planów. Postanowiliśmy, ze ślub teraz, potem zamiast wesela obiad i papa. Teściowie : płacz, skargi, błagania... No dobra, zgodziliśmy się jeszcze na zimną płytę do tego. I koniec o 21. Każdy gość z zaproszeniem dostał plan imprezy, gdzie o 21.00- pożegnalny toast. Zaproszonych mamy 45 osób. Będzie 36- mało, no ale do przeżycia. Szkoda mi tej kasy, bo Bejbziol w drodze i milion rzeczy do kupienia. ehhh... |
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po chwilowej, acz na wątku kilkunastostronicowej nieobecności
nie da się Was zostawić no nie ma opcji!Odpoczywam od wizażu bo za 2 dni obrona, więc STARAM się uczyć to znaczy że robimy z Mamą kompoty z wiśni, na obiad papryka faszerowana, dywany wyczyściłyśmy, a teraz byliśmy z Mężulem 3 godzinki nad wodą w sąsiedniej miejscowości i nawet mnie słońce liznęło na filtrze 30. Brzuszek oczywiście schowany.Dzisiaj mija Nam 8 lat razem ![]() Cieszę się że u Was wszystko ok. Nemosku czekam niecierpliwie za relację z wizyty i gdybyś mogła na zdjęcia z usg bo też niebawem będziemy mieć i chcę widzieć czego się spodziewać, skoro robiłaś je w L&L ![]() Budowniczko kochana nic się nie martw, skoro Maksymek rośnie jak trzeba, a Ty odżywiasz się prawidłowo to widocznie taka Twoja uroda. Ja też już 18 tydzień, a na plusie na ostatniej wizycie miałam 0,5kg. A brzuszek już mam, Ninu nawet większa niż OM, więc może będziemy do 9 miesiąca laski ![]() Rybko co za flądra z tej baby!! Ewidentnie chciała od Was kasę większą wyciągnąć, wydaję mi się że ten najemca za 400 zł więcej to jakaś ich ustawka na windowanie czynszu. Masz fajnego, obrotnego Męża i dobrze że utargował! Teraz życzę miłego urządzania i szybkiej przeprowadzki 3 pokoje z balkonem brzmią super! Widziałam, że pisałyście o kotach. Wiecie.. wczoraj ktoś koło domu teściowej wyrzucił z samochodu małego brytyjczyka długowłosego Wet mieszka niedaleko to szwagierka poszła z nim bo ona jest kociara i wydawało jej się że to brytyjczyk, potwierdził to wet, kociak ma 4 miesiące, jest śliczny.. Ale myślę sobie jak można... Normalnie auto się zatrzymało i wyleciał kot, rejestracje zupełnie obce, pewnie po drodze na wakacje go wykurzyli, żeby nie wadził.. jeszcze za piękne zakupy! Już nie pamiętam które były czyje, ale wszelki postęp w wyprawce się chwali ![]() Aha, jeszcze kwestia wesela: Zaproszonych było 180 osób, potwierdziło przybycie 140, a w sumie było 125. Te 15 osób niby nic, ale niestety my płaciliśmy za samo jedzenie na sali bez CIAST, TORTU i %%- 220 zł, więc policzcie sobie ile byliśmy w plecy. Za sale płacili rodzice po połowie, my za całą resztę, foto, video, alkohol, ciasta dla gości i na salę, tort, DJa i inne pierdołki, ale to co my wydaliśmy zwróciło się dwukrotnie, więc w ramach podziękowania płaciliśmy rodzicom wakacje. Niestety te 15 osób nie przyszło z mojej strony, od Męża goście super dopisali, a u mnie kuzynostwo i koleżanki potwierdziły, a nie przyszły i do dzisiaj nie usłyszałam słowa wytłumaczenia dlaczego.
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-07-09 o 18:53 |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Azealia powodzenia na obronie
|
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Ufff, jak gorąco!
A ja jutro wybieram się pociągiem do Wrocławia pozałatwiać sprawy związane z uczelnią i do tego jadę sama. Boję się trochę, że padnę gdzieś po drodze i tyle będzie ![]() Wpierniczam dzisiaj niesamowite ilości jedzenia. Sekundę temu zjadłam 6 pierogów i banana, a teraz znów jestem głodna
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
matuchno
dostałam kosmetyki z Avonu, mąż mnie zabije
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Nawet nie wiecie jak przykro mi się zrobiło jak odmówiły mi w sumie najbliższe koleżanki, z którymi tyle lat się znamy
Wiem, że jeśli chciałyby przyjść to przyszłyby a wymyśliły sobie głupie wymówki typu nie mam pieniędzy (wiem, że to nie prawda bo koleżanka pracuje i jest na utrzymaniu rodziców), kolejna nie ma z kim dziecka zostawić (tak, jasne a ma bardzo dużą rodzinę w jednym mieście, na pewno miałaby do kogo podrzucić dziecko przynajmniej na te kilka godzin), inna ma chrzciny (pomijam fakt, że chrzciny są w niedziele, więc też jeśli chciałaby to by przyszła). Smutne to no ale co zrobić
.
. 
już się zaczynałam martwić że mi się nie chce uaktywnić a tu proszę... od razu całą serię mi sprzedał...
super
Myślałam, że od ostatniego ważenia mało przybyło a tu 2,5kg w dwa tygodnie
Wrzucę jakieś fotki jak będzie skończona 

Nie wyspałam się przez to, bo dość późno poszłam spać. Muszę napić się kawy 
KCIUKI DLA ANI
Wet mieszka niedaleko to szwagierka poszła z nim bo ona jest kociara i wydawało jej się że to brytyjczyk, potwierdził to wet, kociak ma 4 miesiące, jest śliczny.. Ale myślę sobie jak można... Normalnie auto się zatrzymało i wyleciał kot, rejestracje zupełnie obce, pewnie po drodze na wakacje go wykurzyli, żeby nie wadził..