Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 17:14   #1021
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Sprobuje Wam opisac porod na tel. Streszcze troche i co nieco pomine

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 17:15   #1022
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Byliśmy na działeczce Poczytałam książkę na leżaczku, mąż rąbał drzewo

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]
A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg
[/QUOTE]

Jaki śliczny

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nawiasem mowiac, w weekend przyjezdza tesciowa na Bog wie ile czasu - ale maz ma mnie poprzec w kwestii, ze nie dluzej jak 2-3 tygodnie, bo bedziemy totalnie uziemieni (tesciowa schorowana, jak sie w weekend zainstaluje u nas na 3 p. bez windy, tak wyjdzie na dwor dopiero na pociag powrotny do Tricity). Nawet na Rodos nie pojdziemy w trakcie jej odwiedzin . To przekochana kobieta jest, ale nic mimo checi nie pomoze, a zadbac o nia trzeba i co gorsza sprzatac 5x czesciej, bo cierpi na drastyczna luszczyce i - co tu owijac w bawelne - sypie sie z niej, niestety Ja juz przywyklam, nie jej wina, ale gdyby zaczela te luszczyce LECZYC, to by az tak strasznie to nie wygladalo.
Czuje sie strasznie winna, ze tak mnie to jednak mimo wszystko obrzydza
Bo to bardzo dobra i zyciowo madra kobieta jest, choc bez wyksztalcenia.
Z tatą bardzo przykra sytuacja Może sam się odezwie w końcu
A z łuszczycą współczuję Mój teściu też ją ma i ostatnio jak sprzątałam po nich w gościnnym pokoju i zobaczyłam jak wygląda łóżko, to prawie zwymiotowałam Wiem, że to straszne tak pisać, ale jak sobie uzmysłowiłam, że to jego skóra A najgorsze, że on jeszcze ciągle by mnie ściskał... I wiem co to znaczy sprzątać, żeby nie urazić

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Antos lezy w inkubatorze pod lampami. Zoltaczka i trzeba naswietlac. Nie wychodzimy
Poopala się i wrócicie do domu

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niesttey nie jestem w stanie nadrobić. Walczę o laktacje Dziisaj już ściągałam 2 razy raz było 20 ml, późnie 10 ml. Muszę małą dokarmić MM, żeby nie głodowała
Może się jeszcze rozkręci. A nawet jeśli nie, to nie koniec świata. Tylko się nie załamuj

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj leniwy dzień. No nie aż tak bardzo, ale już mniej wymagam od siebie. Zapłaciłam rachunki, obrałam ziemniaki na obiad, posprzątałam w kuchni i ogarnęłam pokój oraz wywiesiłam pranie. W domu panuje kompletna cisza. Taka której tu brakowało. Moja mama pojechała na plaże ze swoimi znajomymi a ja zamknięta w domu na cztery spusty, w razie wizyty teściowej.

Po prostu nie otworze jej drzwi. Nie dam się już od niej. O nie. I powiedziałam TŻ, że nie podobało mi się, że wypiła moje karmi bez pozwolenia. To się lekko obruszył "No ale to moja mama, co miałem zrobić?", to mu wygarnęłam, że jakby moja mama tak zrobiła to by robił afere na całą dzielnice. Chyba zrozumiał chłop o co chodzi, bo już nic więcej nie powiedział.

Wczoraj też się zbuntowałam po południu i poszłam odpoczywać. Zabrałam ze sobą laptopa i czytałam książkę. Powiedziałam TŻ, że nie chcę widzieć ŻADNYCH gości. W zamian dostałam bukiecik żółtych różyczek oraz pierwszy raz w życiu kolacje do łóżka.

Chociaż tyle na dobry początek.
Są postępy. Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zabrałam do sypialni wiatraczek, wyciszyłam tel, zdrzemnęłam i lepiej mi
Ale zanim to zrobiłam napisałam smsa do męża, że jakby kto pytał- żyję, nie rodzę, mam się dobrze..śpię i nikogo do szczęścia mi nie potrzeba! Zainteresował się i zadzwonił ze słowami "a Ty co focha masz?" Krzycząco-płacząco zrelacjonowałam mu beznadziejną wizytę, a następnie już tylko krzycząco, żeby się ta jego kuzynka ode mnie odpierdzieliła z tymi odwiedzinami i kawkami A na koniec jeszcze, że nie odbierałam tel. od jego mamy i jakby do niego zadzwoniła, to byłam u lekarza, a teraz odsypiam. Po głosie mogłabym rzec, że nie był zadowolony, że jego mamę olałam. Trzebaby niedługo zadzwonic do niej i się wytłumaczyć jakoś
A ta jego kuzynka nie pracuje albo nie ma się czymś zająć? No bez przesady codziennie na kawki wpada... Może by ciebie zaprosiła i ona tobie kawkę zrobiła? Jak się dziecko urodzi też będzie codziennym gościem w waszym domu?
A teściowa chciała dobrze czy nie dobrze, możesz nie mieć ochoty z nikim rozmawiać.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Z kapustą na piersiach opisze Wam swój porodzik .
Zazdroszczę Też bym chciała taki poród mieć

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy. Antoś już nie wymiotuje pomógł infacol i moja dieta. Wreszcie mogę się nacieszyć moim skarbem bo tak to ryczałam razem z nim.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Mam nadzieję, że będę już mogła częściej zaglądać
Trzymam kciuki za Brzuchatki.
Zmykam bo mój królewicz sie obudził paaaa
Super Teraz będzie już tylko dobrze
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 17:18   #1023
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

widze ze wszystkie padly i poszly po obiedzie

ja zjadlam leze ale wsumie naszlo mnie.na.bob chyba zaraz.zrobie lol:+)

czy jak macie skorcze przepowiadajace albo jakiekolwiek to zatyka Was tak jakby sie ciezko oddychalo?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 17:22   #1024
malaczarnakejt
Zakorzenienie

zjedliśmy chińczyka Umyłam głowę i idę się pindrzyć przed "sesją"
Oby wyszły jakieś ładne zdjęcia....
Buziaki!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 17:41   #1025
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Opisik:

2 lipca bylam na wizycie i ktg i posiewie w szpitalu. Lekarz jeden i drugi powiedzial ze jesli chce wytrzymac do 9 lipca to mam sie oszczedzac. No i tak poczynilam.
3lipiec - lezalam z 1,5 h na lewym boku w lozku i wstajac zlapal mnie taki bol na linii nerki ze myslalam ze ducha wyzione. Trzymalo dziadostwo. Po jakims czasie przestalo ale wracalo i bol byl nie do zniesienia. Zadzwonilam do gina a on zeby wziac nospe i scopolan bo jest ucisk na nere i dlatego boli i to jie porod. No i tak zrobilam. Bol nie przechodzil wrecz bylo gorzej. Wisialam na lozeczku Antosia glowa i wylam. Tel. Do gina i w samochod i na IP.
Podlaczyli ktg i nic. Dostalam zastrzyk bol zelzal. Zadzwonil gin i kazal mnie zostawic. Kroplowki na noc prochy czopki i o 2 zasnelam. O 4 powoli sie zaczynalo od nowa. Wytrzymalam do 7 i dzwonek po siostre. Lekarz zlecil kolejne kroplowy. Na obchodzie dowiedzialam sie ze mocz zly i kolka jest. Antybiotyk. Tz przyjechal a ja dalej w bolach. Wyczerpalam wszystkie mozliwe przeciwbolowe. Wisialam na Tz. Zimne oklady na czolo to rurka od stojaka na kroplowke... O 12 przyszla mloda doktor i wziela mnie na wozku na badanie gin. Tam sie nieprzytomna zryczalam wiec ona ze idzie do starszyzny rozmawiac i napatoczyl sie ordynator ktory spojrzal na mnie i ...za 6 h zlecil cc.
A ja dalej w bolach + nowa atrakcja... Torsje.
Nic nie jadlam i nie pilam. Jedyne co mi przychodzilo do glowy to to ze te stare przescieradla nie wytrzymaja mojej wagi przy wieszaniu sie.
O 18 wjechalam na przedporodowa. Ktg a polozna do mnie przeciez pani ma skurcze. Czyli zaliczac zaczelam dodatkowo porod sn. Cewnik. I tak do 19.20 lezalam i czekalam po czym przyszli po mnie........c.d.n.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

C.d.....
19.30 pani anestezjolog szykuje mnie do znieczulenia a w miedzy czasie okazuje sie ze... Nie ma komu mnie operowac bo jedni ida do domu drudzy jeszcze z domu nie wyjechali. Poleciala, przyleciala i mowi do mnie: ania znieczulam cie idzie lekarz. Znieczulenie ok nie bolalo. W miedzy czasie jeszcze troche pytan i papierologii. Anestezjolog i ja zartowalysmy sobie. A ja co... Odlot. Szybka reakcja p.doktor cos w zyle i jestem wsrod zywych. Zaczyna sie akcja. Czuje szarpanie jakbym z calym stolem sie ruszala. Ale nic nie bolalo. W pewnym momencie zalozyly mi maske z tlenem i kazaly duzo oddychac dopingujac: ania to dla antka oddychaj. Prawie krzyczaly jak na meczu. I za chwile slysze: zobacz.
Patrze nad parawan i szukam i za chwilke co widze?
Najpiekniejsze na swiecie dupsko z jajami. Ja w ryk. Zaczelam szlochac. Litry lez mi wyplywaly z oczu. Lekarz znad parawanu wyjrzal a ja: jjjaaaa ttttak ze wzruszenia... Tyle powiedzialam.
Zaczelam zartowac do lekarza zeby mi troche tluszczu odessal. A jak uslyszalam: podaj skore" to zapytalam czy i zmarszczek mi nie wypraduje. Powiedzial ze na nfz sie tu nie da. Potem polecialy kolejne zarty. Kurna bylo milo jak na towarzyskim spotkaniu a ja caly czas zerkalam na bok bo tam w kaciku noworodka lezal ON.Pozniej postawila go w kuwecie kolo mojej twarzy i tak do niego ciagle cos mowilam. Potem pojechal do tatusia i z nim spedzil 30 min w takim pokoiku.
Mnie zawiezli na pooperacyjna....

Stary 2013-07-09, 17:44   #1026
magolina
Wtajemniczenie

Wróciłam niedawno od siostry, bylo super, posiedziałam praktycznie cały dzień bo juz przed 7 rano u niej byłam (pojechałam z Tż jak jechał do pracy ). Najadłam się dobrych rzeczy, pogadałyśmy i generalnie bartdzo milo spędziłam dzień

Gratuluję wszystkich nowych tygodni

Wchodzę na wątek i co ja pacze?????? nowe dzieciaczki

TESO, ANULKA, ELAINE - moje gratulacje

Już widzę, że nie zacytowało mi wszystkiego

Czarowniczko
trzymam kciuki, żeby naświetlania pomogły i antonio szyb ko pozbył się żółtaczki

En cieszę się, że cc nie jest konieczne a sms do gina mnie rozwalił

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dostałam wyniki posiewu - nie mam paciora ani innych dziwnych rzeczy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]
A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

idealny

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Witam i Gratuluję Wszystkim rozpakowanym Mamusiom

Jak zwykle nie jestem w stanie Was nadrobić, dziękuję bardzo za gratulację dla Nas bo pewnie było ich parę
Dopiero teraz znalazłam czas i siłę, żeby do Was zajrzeć.

W domku jesteśmy od piątku, po dwóch dobach bez żadnych przeciwwskazań wypuścili Nas do domku
Nelly to najukochańsze dziecko pod słońcem( jak dla każdej mamy swoje dziecko)
Dziękuję evewee za przekazanie Wam informacji, że urodziłam i Gratuluję Kochana Synusia

W najbliższym czasie wstawię opis porodu
Fajnie, że jestescie w domku i że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Proszę dziewczynki o magiczne kciuki jutro od rana dla mnie i dla Gabi En, możesz nas już przenieść do poczekalni

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A więc już mamy imię dla naszego synka\ Antoś już kolejny u nas na wątku
enlevee mozesz dopisać...
mąż teraz chodzi i woła Antonio
za imię

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
U nas kryzys opanowany
Wczoraj była połozna,skorygowała nasze pozycje karmienia,pochwaliła ze Laura bardzo ładnie chwyta cycka
Ogolnie ją obadała ,dała garść cennych informacji,ulotki,próbki itp. Bardzo fajna kobitka.Odciąganie ręczne tez zdało rezultat.Laura ssie z obu piersi,juz prawie mnie to nie boli.Brodawki mam lekko poranione ale smaruje pokarmem i Maltanem a piersi okładam kapustą
Moje dziecko powróciło do jedzenia i niech tak zostanie
super, że kryzys opanowany.
a opis porodu rewelacyjny, oczywiście musiałam się uryczeć ale to u mnie normalne fantastycznie dałaś radę jeszcze raz gratuluję

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wiadomosc od En...

Dotka naprawiaja mi neta bo nie dziala cos wiec przekaz dziewczynom ze Roxi do mnie dzwonila i jej lekarz powiedzial ze jej nie zbada, wiec wizyta trwala minute a do tego jej starszy syn chyba ma nawrocenie zapalenia ucha i nie wiadomo czy nie bedzie musiala z nim w szpitalu siedziec. Ma wpasc wieczorem to wszystko napisze, a ja poki co odcieta od Was
O matko no to ja nie wiem dlaczego gin jej nie zbadał jak ona taka obolała????
no i kciukam żeby u Norberta to nie był nawrót choroby

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy. Antoś już nie wymiotuje pomógł infacol i moja dieta. Wreszcie mogę się nacieszyć moim skarbem bo tak to ryczałam razem z nim.
Super wiadomości
Najważniejsze, że Antonio już nie wymiotuje.

surka
dalsze kciuki za laktację

dzoan widzę, że dermatolog sie nie popisała mam nadzieję, że gin coś pomoże - zleci jakieś badania czy coś

iwonka żeby się rozkręciło
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 17:49   #1027
czarownica1
Zakorzenienie

C.d.
Potem lezalam. Znieczulenoe schodzilo powoli. Bolalo ale dostawalam morfine, paracetamol i inne kroplowki. Bylam juz jak ćpun. Tz ze mna troche rozmawial. Jeszcze Antos przyszedl do mnie. Lezal na mnie troche. Nastepnego dnia bolalo. O 6 rano wstalam w bolach ale tak trzeba. Umyla mnie polozna. O 14 bylam juz na swojej sali a raczej pokoiku bo mam jedynke.
Co do personelu wypowiem sie kiedys, za duzo by pisac. Generalnie ekipa operacyjna w moim guscie bo z humorem. Niektore polozne to anioly.
I tak sobie zyjemy w naszych 4 scianach z Antosiem i zakochujemy sie z minuty na minute w sobie. I nie mozemy sie doczekac zeby wyjsc.
Pokarm sie rozkreca. Mam juz plamy na koszuli. Cycki bola.

Stary 2013-07-09, 17:57   #1028
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Opisik:
Namęczyłaś się z tymi bólami Ale cudownie, że Antoś jest już na świecie
Stary 2013-07-09, 18:19   #1029
mela1234
Zakorzenienie

Czy ma ktoś kontakt z Kalisto? Nic o niej nie wiadomo od momentu porodu.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:23   #1030
yevele
Zadomowienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

ale tu cichutko...
ciekawe jak tam kocur i niunia
Stary 2013-07-09, 18:34   #1031
d0tkaaa
Zakorzenienie

co tu taka cisza?rodza prawie wszystkie?

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 18:38   #1032
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A ta jego kuzynka nie pracuje albo nie ma się czymś zająć? No bez przesady codziennie na kawki wpada... Może by ciebie zaprosiła i ona tobie kawkę zrobiła? Jak się dziecko urodzi też będzie codziennym gościem w waszym domu?
A teściowa chciała dobrze czy nie dobrze, możesz nie mieć ochoty z nikim rozmawiać.
No właśnie nie pracuje, ma na głowie tylko dom i dziecko.. jak ono w przedszkolu, to już w ogóle się nudzi. Ta kuzynka to taka typowa baba ze wsi, co łazi po chałupach na ploty. A że mieszka teraz w innej wiosce niż całe życie, to ja tu chyba jestem jej najbliższa do pogaduszek. Jeszcze jak u swojej mamy mieszkała jako panna non stop przewijali się u niej znajomi..wychodzili jedni, wchodzili drudzy...Tylko kurka nie rozumie, że ja nie mam takiego charakteru jak ona i mnie takie ciągłe odwiedziny do szczęscia niepotrzebne

Cytat:
zjedliśmy chińczyka Umyłam głowę i idę się pindrzyć przed "sesją"
Oby wyszły jakieś ładne zdjęcia....
Buziaki!
na pewno takie będą..

czarownica dzięki za opisik Następna z miłą ekipą Tylko już nie tak przyjemnie jeśli chodzi o czas przed znieczuleniem Na szczęście te najgorsze bóle już masz za sobą

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Rzeczywiście bardzo ucichło.. wszystkie powybywały z chatek?

Ja też uciekam.. na zakupy tylko..bleee...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:39   #1033
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a do mnie wlasnie dotarł materac)
włożyłam do łóżeczka, troche śmierdzi, poczekam kilka dni może przejdzie.

a jak już mała będzie to założę prześcieradło.

wrzucam fotki, a co
Bardzo ładnie to wszystko wygląda

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
C
W domku jesteśmy od piątku, po dwóch dobach bez żadnych przeciwwskazań wypuścili Nas do domku
Nelly to najukochańsze dziecko pod słońcem( jak dla każdej mamy swoje dziecko)
Dziękuję evewee za przekazanie Wam informacji, że urodziłam i Gratuluję Kochana Synusia

W najbliższym czasie wstawię opis porodu
Super, że już w domku

Rockyyy

Każdej nie rozpakowanej życze takiego porodu

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
za unormowanie sytuacji

czarownica1

Namęczyłaś się bidulko, lae najważniejsze, że macie już Antosia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:40   #1034
lachryma
Zakorzenienie

oj swoje przeszłaś czarownica...
Stary 2013-07-09, 18:57   #1035
mela1234
Zakorzenienie

A ja w ramach solidarności z tymi co tam je co chwila boli walnelam ręką tak o drzwi że zlamalam i tak już b. krótkiego paznokcia. Wiecie jak on mnie boli!

Stary 2013-07-09, 19:04   #1036
czarownica1
Zakorzenienie

Nooo ekipa super. Trafil swoj na swego. Lekarz dwa dni pozniej jak mu dziekowalam za mila atmosfere powiedzial: nooo rozrywkowo bylo i reke mi wysciskal a potem na kolanach nozyczkami na korytarzu przecinal mi linke od szwu zeby mniej mnie ciagnela. Ja kiece w gore a on ciap
Tam na sali operacyjnej mimo bolu ogromnego przed, strachu i zmeczenia dzieki nim potrafilam sie smiac i w tak cudownej atmosferze przywitac mojego Lokatorka na swiecie.

Zal mi ze Tz nie byl z nami. Pielegniarka postraszyla go lozyskiem jak wynosila z sali do lodowki. Myslala ze zemdleje a on zaczal sie smiac

Stary 2013-07-09, 19:18   #1037
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co, wytropiłam komorowską
to jedna z mamuś styczniowo-lutowych hahaha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:26   #1038
Neni1984
Zakorzenienie

Czarownica, Rocky dałyście radę
Ja byłam z TŻ na zakupach i ledwo żyję. Niedobrze mi i jestem bez sił
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:39   #1039
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Wstawiam jedno foto
Wróciłam z taaaakim bólem brzucha! Ale wzięłam no-spę, bo znajomi wpadają, więc nie ma co się wygłupiać :P już jest super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k.jpg (107,7 KB, 88 załadowań)

Filipiśko

Stary 2013-07-09, 19:40   #1040
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja w ramach solidarności z tymi co tam je co chwila boli walnelam ręką tak o drzwi że zlamalam i tak już b. krótkiego paznokcia. Wiecie jak on mnie boli!
Napisałaś to z takim napięciem, że myślałam, że rękę złamałaś
Stary 2013-07-09, 19:41   #1041
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam jedno foto
Wróciłam z taaaakim bólem brzucha! Ale wzięłam no-spę, bo znajomi wpadają, więc nie ma co się wygłupiać :P już jest super
Pięknie! Jak z katalogu!!

Mela
Stary 2013-07-09, 19:44   #1042
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Cytat:
Nooo ekipa super. Trafil swoj na swego. Lekarz dwa dni pozniej jak mu dziekowalam za mila atmosfere powiedzial: nooo rozrywkowo bylo i reke mi wysciskal a potem na kolanach nozyczkami na korytarzu przecinal mi linke od szwu zeby mniej mnie ciagnela. Ja kiece w gore a on ciap
Tam na sali operacyjnej mimo bolu ogromnego przed, strachu i zmeczenia dzieki nim potrafilam sie smiac i w tak cudownej atmosferze przywitac mojego Lokatorka na swiecie.

Zal mi ze Tz nie byl z nami. Pielegniarka postraszyla go lozyskiem jak wynosila z sali do lodowki. Myslala ze zemdleje a on zaczal sie smiac

Gdyby nie kolka nerkowa, to kurcze poród na niezłym haju

Filipiśko

Stary 2013-07-09, 19:44   #1043
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstawiam jedno foto
No i pięknie słoneczko wyszło Bardzo ładne zdjęcie i piękna mamusia na nim
Stary 2013-07-09, 19:45   #1044
mela1234
Zakorzenienie

Mała bardzo ładne zdjęcie. Ciekawe jak reszta.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Napisałaś to z takim napięciem, że myślałam, że rękę złamałaś
Mówisz, że nadaję się do pisania ksiażek sensacyjnych?
Stary 2013-07-09, 19:58   #1045
d0tkaaa
Zakorzenienie

kejt super tp zdjecie.bardzo ladnie.wyszliscie z filipkiem

mela tez myslalam ze zlamalas reke..eh

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

nie moge sluchac o tej matce madzi z sosnowca udusila bym piz de!!!!

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 19:59   #1046
roxi1980
Zakorzenienie

Wybaczcie, dziś nie nadrabiam, idę do łóżka, bo czuję się jakbym miała grypę - połamana (psychicznie też)

Widzę nowe maluszki, więc gratulacje

Dzięki En (i Dotka) za przekazanie info - już piszę epopeję o "cudownym" 9 lipca

Co za do dupy dzień!
Pojechaliśmy rano na wizytę do laryngologa, bo nam się wydawało, że Norbert znów gorzej słyszy (dla przypomnienia w zeszłym roku też tak było i okazało się to obustronnym wysiękowym zapaleniem uszu, skończyło sie 4-miesięcznym leczeniem i wycięciem 3 migdałka). Pani dr (znana mi od wielu lat i dobra lekarka) zbadała Norberta i powiedziała, że prawe ucho nie jest idealne, a w lewym wysięk jak cholera Jutro mamy zrobić IgE w surowicy (alergologiczne) i badania słuchu - impedancję i badanie tonalne i sama jestem ciekawa jak to wyjdzie, bo generalnie tonalnego w tym wieku nie robią, bo dzieci nie umieją współpracować (trzeba naciskać przycisk kiedy słyszy się ton podany do słuchawki). Oczywiście dostał leki do nosa i syrop. Poza tym migdały podniebienne w tym stanie nadają się tylko do wycięcia, a uszy... cóż do badaniach Pani dr wyznaczy nam termin na badanie mikrootoskopowe (ocena kanałów usznych pod mikroskopem) i jak będzie trzeba to od razu przeprowadzą w narkozie zabieg drenażu ucha / uszu (nacięcie błon bębenkowych i zamontowanie w powstałej szczelinie drena pozwalającego na odpłynięcie wydzieliny). Za☠☠☠ista perspektywa - położyć sie z dzieckiem do szpitala na kilka dni, biorąc pod uwagę, że mam za 3 tygodnie rodzić... Zawsze się musi coś popier*olić
Szczęśliwym okazał się chociaż traf, że wizytę przesunięto nam z zeszłego czwartku na dziś, która to wizyta miała być u innej dr, która wcześniej leczyła Norberta, ale pracuje w naszym mieście w Centrum Pediatrii, gdzie nie ma oddziału ORL, tylko sama poradnia. Ta dr, do której trafiliśmy - ku mojemu zaskoczeniu - pracuje w Chorzowskim Centrum Pediatrii i Onkologii, gdzie zależało mi się dostać, ale nie miałam jak i terminy były za długie do poradni.

Drugi dzisiejszy dramat to wizyta u gina - po prostu porażka jakich mało. Mój gin jest na urlopie i musiałam się zapisać do innego w tej samej przychodni. 36 tydzień ciąży, być może ostatnia wizyta przed porodem, a wyglądała tak:
- Dzień dobry, proszę usiąść, Pani od dr S., tak?
- Tak
- Który tydzień ciąży
- 36
- Czuje Pani ruchy dziecka?
- Tak
- Coś się dzieje?
- Tak - bardzo boli mnie spojenie, biodra, mam straszne obrzęki na stopach...
- No to norma w tym stanie. Do kiedy ma Pani L4?
- Do dziś
- To proszę podejść do położnej po L4 (i pisze 10-23.07)
- A nie mógłby mi Pan wypisać 3 tygodnie, bo 29 mam być w szpitalu (nie ukrywam, zależało mi też na tym, żeby ZUS zapłacił za 3 tyg. od razu, bo to i tak psie pieniądze)
- Nie, bo 3 tygodnie to za długo i mógłbym zostać oskarżony, że nie dbam jak trzeba o pacjentki... To wszystko, następna wizyta u S., chyba, że Pani urodzi.
- Jak wszystko, a badanie?
- Nie będę Pani badał, nie widzę potrzeby
WYSZŁAM. Nosz ku*wa mać, dobrze, że mnie zbadał, obejrzał balony na stopach itp. bo jeszcze "mógłby zostać oskarżony, że nie dba jak trzeba o pacjentki...". Wizyta trwała jakieś 3 minuty... Nawet nie wiem, czy mi się rozwarcie jakieś nie robi Fachowiec - specjalista ginekolog-położnik, jak z koziej du.py trąbka

A już na dokładkę Norbert już chyba 4 dzień ma "skok rozwojowy" i mam ochotę skręcić mu kark, nie będę się doliczać ile łez przez niego w tym czasie wylałam

Mogę mieć dość?????

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:04   #1047
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Question Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

po krotce co u nas.. leo s jest na innym pietrze obserwuja go caly czas..wyszlo zema poczatkowe stadium zapalenia pluc wiec ma antybiotyk i maly wylew krwi do mozgu ktory sie wchlonie..
karmilam juz go raz, jadl super teraz na drugie karmienie mialam goraczke wiec mi nie pozwolili i dostal mm..
nie wiem za bardzo co robic z tym karmieniem jak bede miala caly czas goraczke.. nie dojde jeszcze tam sama wiec ktos bedzie mnie musial zawiesc .. pogadam potem z polozna..
pierwszy raz wstalam o 12 i bylo masakrycznie, potem znow po dwoch godzinach z tz i bylo juz lepiej, teraz juz sama chodze wykapalam sie i jest git
a moze sama do niego pojde ;-) hmmm
Leonek jest spokojny, usmiecha sie czasem duzo spi..
nie moge sie doczekac jqk bedziemy razem
ja znow mam wysoka goraczke ktora zbijaja i okazuje sie ze moj termometr do ucha browna jest jedynym dobrym na oddziale oprocz jednego rteciowego.. niezle co :-\
buziaki.dla Was cioteczki
gratulacje dla anulki i elaine !!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-07-09 o 20:05
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:05   #1048
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Opisik:

2 lipca bylam na wizycie i ktg i posiewie w szpitalu. Lekarz jeden i drugi powiedzial ze jesli chce wytrzymac do 9 lipca to mam sie oszczedzac. No i tak poczynilam.
3lipiec - lezalam z 1,5 h na lewym boku w lozku i wstajac zlapal mnie taki bol na linii nerki ze myslalam ze ducha wyzione. Trzymalo dziadostwo. Po jakims czasie przestalo ale wracalo i bol byl nie do zniesienia. Zadzwonilam do gina a on zeby wziac nospe i scopolan bo jest ucisk na nere i dlatego boli i to jie porod. No i tak zrobilam. Bol nie przechodzil wrecz bylo gorzej. Wisialam na lozeczku Antosia glowa i wylam. Tel. Do gina i w samochod i na IP.
Podlaczyli ktg i nic. Dostalam zastrzyk bol zelzal. Zadzwonil gin i kazal mnie zostawic. Kroplowki na noc prochy czopki i o 2 zasnelam. O 4 powoli sie zaczynalo od nowa. Wytrzymalam do 7 i dzwonek po siostre. Lekarz zlecil kolejne kroplowy. Na obchodzie dowiedzialam sie ze mocz zly i kolka jest. Antybiotyk. Tz przyjechal a ja dalej w bolach. Wyczerpalam wszystkie mozliwe przeciwbolowe. Wisialam na Tz. Zimne oklady na czolo to rurka od stojaka na kroplowke... O 12 przyszla mloda doktor i wziela mnie na wozku na badanie gin. Tam sie nieprzytomna zryczalam wiec ona ze idzie do starszyzny rozmawiac i napatoczyl sie ordynator ktory spojrzal na mnie i ...za 6 h zlecil cc.
A ja dalej w bolach + nowa atrakcja... Torsje.
Nic nie jadlam i nie pilam. Jedyne co mi przychodzilo do glowy to to ze te stare przescieradla nie wytrzymaja mojej wagi przy wieszaniu sie.
O 18 wjechalam na przedporodowa. Ktg a polozna do mnie przeciez pani ma skurcze. Czyli zaliczac zaczelam dodatkowo porod sn. Cewnik. I tak do 19.20 lezalam i czekalam po czym przyszli po mnie........c.d.n.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

C.d.....
19.30 pani anestezjolog szykuje mnie do znieczulenia a w miedzy czasie okazuje sie ze... Nie ma komu mnie operowac bo jedni ida do domu drudzy jeszcze z domu nie wyjechali. Poleciala, przyleciala i mowi do mnie: ania znieczulam cie idzie lekarz. Znieczulenie ok nie bolalo. W miedzy czasie jeszcze troche pytan i papierologii. Anestezjolog i ja zartowalysmy sobie. A ja co... Odlot. Szybka reakcja p.doktor cos w zyle i jestem wsrod zywych. Zaczyna sie akcja. Czuje szarpanie jakbym z calym stolem sie ruszala. Ale nic nie bolalo. W pewnym momencie zalozyly mi maske z tlenem i kazaly duzo oddychac dopingujac: ania to dla antka oddychaj. Prawie krzyczaly jak na meczu. I za chwile slysze: zobacz.
Patrze nad parawan i szukam i za chwilke co widze?
Najpiekniejsze na swiecie dupsko z jajami. Ja w ryk. Zaczelam szlochac. Litry lez mi wyplywaly z oczu. Lekarz znad parawanu wyjrzal a ja: jjjaaaa ttttak ze wzruszenia... Tyle powiedzialam.
Zaczelam zartowac do lekarza zeby mi troche tluszczu odessal. A jak uslyszalam: podaj skore" to zapytalam czy i zmarszczek mi nie wypraduje. Powiedzial ze na nfz sie tu nie da. Potem polecialy kolejne zarty. Kurna bylo milo jak na towarzyskim spotkaniu a ja caly czas zerkalam na bok bo tam w kaciku noworodka lezal ON.Pozniej postawila go w kuwecie kolo mojej twarzy i tak do niego ciagle cos mowilam. Potem pojechal do tatusia i z nim spedzil 30 min w takim pokoiku.
Mnie zawiezli na pooperacyjna....

FAJNY opisik
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:07   #1049
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

roxi o kurde, ale lekarz, niech go szlak!
to ja już wolę moją położna
jakiś żart i jeszcze jakie odzywki do Ciebie!! no masakra

idź się wyleż z tą chorobą i jakoś myśl pozytywnie, ściskam mocno i wysyłam duzo siły

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:08   #1050
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
nie moge sluchac o tej matce madzi z sosnowca udusila bym piz de!!!!
Ja też!! Jeszcze będą teraz jedno przez drugie książki pisać Poj.ebało ludzi!!

Roxi idź lepiej się połóż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości