Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 18:08   #1681
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Witajcie po chwilowej, acz na wątku kilkunastostronicowej nieobecności nie da się Was zostawić no nie ma opcji!

Odpoczywam od wizażu bo za 2 dni obrona, więc STARAM się uczyć to znaczy że robimy z Mamą kompoty z wiśni, na obiad papryka faszerowana, dywany wyczyściłyśmy, a teraz byliśmy z Mężulem 3 godzinki nad wodą w sąsiedniej miejscowości i nawet mnie słońce liznęło na filtrze 30. Brzuszek oczywiście schowany.

Dzisiaj mija Nam 8 lat razem Dostałam piękną różę i śniadanie do łóżka. Ninu w ramach dziękczynienia za rozpieszczanie nawet popukała Tatusia w rękę
Powodzenia na obronie i wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

A ja sobie wcinam 3 bułkę z serkiem śmietankowym polaną miodkiem
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:19   #1682
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

TŻ wiesza pranie a ja sobie odpoczywam Zaraz go zatrudnię do masazu stópek

Kupiłam sobie koszulkę nocną na noc poślubną Jak się okazało, ciężko znaleźć białą w moim obecnym cycatym rozmiarze

Już jutro do Teściów.. A tam trawka, kocyk, leżing, reading i ogólnie impreza Przede wszystkim: odpocznę od garów i prania

Budowniczka, nie stresuj się. Jeszcze nadrobisz Moja mama w ciąży z moim bratem przytyła jedynie 4kg. Nie przekroczyła 62kg przy wzroście 164cm. A on sam ważył 3200g po wyjściu
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:25   #1683
kruszynka86
Raczkowanie

Hej
ja już po powtórnym połówkowym, z Krzysiem wszystko dobrze
lekarz nas uspokoił, wszystko sprawdził Mały w 24 tyg. waży już 667 g a 2 tyg. temu było 432 g czyli rośnie jak na drożdżach
Jeszcze nic nie nadrabiałam ale zauważyłam nowe mamusie witam się z wami

Załączam zdjęcie naszego przystojniaka stwierdzam, że nosek jest mój a poliki Tżeta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Krzyś.jpg (59,8 KB, 50 załadowań)

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:26   #1684
ryba91
Zakorzenienie

nie no nie wierz. wchodzi do sklepu matka z shnem na oko 4 latka, ten biega i biega i ta matka sie drze ze ma stać, ale ten se znalazł "laweczkę" i sobie usiadł,a ze nogami do podłogi nie siegnął to dał je na siedzenie.. a ta z taką mordą na niego i dała mu klapsa, mały tylko powiedział ała takim placliwym głosem i zbliżają się do wyjścia, a ten chłopiec mówi : a mamo kochasz mnie, i tak powtarzał chyba ze 4 razy i tam matka do niego : NIE z takim pyskiem.. i ten mały sie popłakal ...

Azealia- za obronę!
Stary 2013-07-09, 18:32   #1685
Azealia
Raczkowanie

Kruszynka jaką Krzysiu ma śliczną buzinkę no piękny!

Rybko dlatego ja uważam, że nie każdy powinien mieć dzieci..

Dziewczyny na wszelki wypadek NIEDZIĘKUJĘ!

I zapomniałam przywitać nowe Mamusie WITAJCIE
Stary 2013-07-09, 18:39   #1686
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie po chwilowej, acz na wątku kilkunastostronicowej nieobecności nie da się Was zostawić no nie ma opcji!

Odpoczywam od wizażu bo za 2 dni obrona, więc STARAM się uczyć to znaczy że robimy z Mamą kompoty z wiśni, na obiad papryka faszerowana, dywany wyczyściłyśmy, a teraz byliśmy z Mężulem 3 godzinki nad wodą w sąsiedniej miejscowości i nawet mnie słońce liznęło na filtrze 30. Brzuszek oczywiście schowany.

Dzisiaj mija Nam 8 lat razem Dostałam piękną różę i śniadanie do łóżka. Ninu w ramach dziękczynienia za rozpieszczanie nawet popukała Tatusia w rękę

Widziałam, że pisałyście o kotach. Wiecie.. wczoraj ktoś koło domu teściowej wyrzucił z samochodu małego brytyjczyka długowłosego Wet mieszka niedaleko to szwagierka poszła z nim bo ona jest kociara i wydawało jej się że to brytyjczyk, potwierdził to wet, kociak ma 4 miesiące, jest śliczny.. Ale myślę sobie jak można... Normalnie auto się zatrzymało i wyleciał kot, rejestracje zupełnie obce, pewnie po drodze na wakacje go wykurzyli, żeby nie wadził..
Ściskam na pewno będzie 5!

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

ludzie to serca nie mają...

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie koszulkę nocną na noc poślubną Jak się okazało, ciężko znaleźć białą w moim obecnym cycatym rozmiarze

Już jutro do Teściów.. A tam trawka, kocyk, leżing, reading i ogólnie impreza Przede wszystkim: odpocznę od garów i prania
Fiu fiu, będzie się działo

Super - odpoczynek się należy

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Hej
lekarz nas uspokoił, wszystko sprawdził Mały w 24 tyg. waży już 667 g a 2 tyg. temu było 432 g czyli rośnie jak na drożdżach

Załączam zdjęcie naszego przystojniaka stwierdzam, że nosek jest mój a poliki Tżeta
Świetne wieści
Mały przystojniaczek
Stary 2013-07-09, 18:42   #1687
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Kruszynko myślałam dziś o Was. Czyżbyście byli u prof. Dubiela?

Ciesze się ze wszystko ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 18:45   #1688
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

sliczny! suoer ze wszystko ok
Stary 2013-07-09, 18:47   #1689
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie no nie wierz. Wchodzi do sklepu matka z shnem na oko 4 latka, ten biega i biega i ta matka sie drze ze ma stać, ale ten se znalazł "laweczkę" i sobie usiadł,a ze nogami do podłogi nie siegnął to dał je na siedzenie.. A ta z taką mordą na niego i dała mu klapsa, mały tylko powiedział ała takim placliwym głosem i zbliżają się do wyjścia, a ten chłopiec mówi : A mamo kochasz mnie, i tak powtarzał chyba ze 4 razy i tam matka do niego : Nie z takim pyskiem.. I ten mały sie popłakal ...

Azealia- Za obronę!
szok!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:58   #1690
issia88
Zakorzenienie

O Booooziu, ale się najadłam

A my byliśmy dzisiaj znowu nad jeziorkiem, także troszkę poleżałam, odpoczęłam, nóżki w wodzie zamoczyłam

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków
Powiem Wam, że mi jakoś nie może wyjść z głowy ten przypadek u lipcowych mamuś :/ Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić i od razu mam dziwne myśli :/ A do 16 lipca jeszcze 7dni

Widziałam dziś nad jeziorkiem wózek Tako Jumper i powiem Wam, że fajnie wygląda, akuratnie była to zielona spacerówka i jak mu się przyjrzałam to wyglądał na porządnie zrobiony wózek Muszę poczytać o nim w necie

A co do ślubów, to u Nas było 96 osób, z czego ode mnie było z 30 osób - rodzina z zagranicy nie przyjechała, znajomi odmówili m.in. najbliższa moja przyjaciółka, która nawet mi nie napisała sesemesa z życzeniami :/ Ale te 96 os to było w sam raz, więcej os chyba bym nie ogarnęła My płaciliśmy 225zł od osoby i w tym był tylko obiad, bufet i grill. Osobno kupowaliśmy tort + ciasta, owoce i alko. W kopertach mieliśmy 13tys, z czego 3tys poszły od razu na orkiestrę. Na wesele łącznie razem z ubiorem, dekoracjami, Kościołem, salą i innymi pierdołami wyszło nas ok 40tys. Więc Nam to się już w ogóle nic nie zwróciło :/

Rybko a co zamówiłaś z Avonu?? Dawno nic nie zamawiałam
I gratuluje znalezienia mieszkanka
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:03   #1691
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Jak wyraźnie widać Super, że wszystko dobrze

My też ładnie rośniemy Jeszcze jakiś czas temu mieściłam się we wszystkie ubrania, a teraz mam już problem. Muszę zrobić porządek w ciuchach i odłożyć za małe ubrania na czas po ciąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (51,4 KB, 52 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 19:03   #1692
Azealia
Raczkowanie

Aaaa! W niedzielę na moich wertepach nad wodą - ścieżka wysypana kamykami widziała xlandera XA- skrzypiał tak jak stary wóz na siano- odpadł od razu.

Na chwilę obecną nr 1 to navington cadet- tylko napisałam do producenta czy można zamówić model z przednimi pompowanymi a nie piankowymi i wtedy będę myśleć dalej :P
Stary 2013-07-09, 19:09   #1693
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa! W niedzielę na moich wertepach nad wodą - ścieżka wysypana kamykami widziała xlandera XA- skrzypiał tak jak stary wóz na siano- odpadł od razu.

Na chwilę obecną nr 1 to navington cadet- tylko napisałam do producenta czy można zamówić model z przednimi pompowanymi a nie piankowymi i wtedy będę myśleć dalej :P
A te cadety to można gdzieś doglądnąć w sklepie? Widziałaś go gdzieś na żywo?? Bo na str jest tylko kontakt z przedstawicielem.
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:14   #1694
Azealia
Raczkowanie

Issia w sobotę na tzw. festynie w mojej miejscowości spotkałam dziewczynę z cadetem- wyoglądałam, co prawda miała gondolę jeszcze bo Mały miał 3 miesiące, ale jechała po trawie i kamieniach całkiem sprawnie mimo tych piankowych kół no i wygląda na żywo super. Ona jest bardzo zadowolona.
Jak się okaże że te koła można zmienić to super, jak nie pewnie stanie na mutsy.
Stary 2013-07-09, 19:27   #1695
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

W Angli jest troszke inaczej .. Moja znajoma wyszla teraz za anglika wiec mi opowiadala.
Oni mieli slub I wesele na Jamajce. Z tym ze koszta lotu I hotelu pokrywali tylko za siebie. Kazdy gosc placil za siebie , jedni bylo z UK inni z PL
Ona wybrala sobie 3druhny do slubu , wybrala im sukienki , fryzury I makijaz ale one same musialy za to zaplacic. Malo tego - kazdy gosc kupowal na weselu tzw wejsciowke za 50£ ( ONI akurat przekazali to na cele dobroczynne) w cenie mial jedzenie drinka I kieliszek szampana - reszta alkoholu we wlasnym zakresie. O prezenty juz nie pytalam

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:31   #1696
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Azealia kciuki za obronę.jaki masz temat?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:32   #1697
nena1984
Zakorzenienie

hej, witam się w nowym wątku!
W zeszlym tygodniu miałam usg połówkowe a dziś normalną wizytę. Dostałam ankietę na temat planu porodu i po przeczytaniu paru pierwszych pytań, odłożyłam ze strachem.
Tymczasem przedstawiam wam moją Manię:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7087296.jpg (27,5 KB, 48 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:32   #1698
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Witam Was kochane

Nie udzielam się, bo cięzko mi się wbić,a jak opuszcze jeden dzień to nadrabiam wsyztskie posty, żeby być w temacie. Obecnie jestem na stronie 47 i czytam dalej

U nas nic sie nie dzieję, w ogóle nie czuje że jestem w ciązy. Na wizycie poprzedniej wszystko ok, nie bylo USG (a powinno) tylko było przyłożenie takiego urządzenia, żeby sprawdzic czy serduszka biją Teraz wizyte mam w czwartek u innej Pani doktor, moja na urlopie. Ale nie wiem czy jechać, bo w nastepny wtorek mam już to USG miedzy 18-22 tyg. (obecnie jestem w 19 tc) Teoretycznie mam być co dwa tygodnie badana, ale droga do lekarza to w jedną strone autobusem, 1,5h. Muszę to jeszcze przemysleć. Potem kolejna wizyta 22.07, 05.08, 09.08, 12.08. Te dwa dni 09 i 12 to dlatefgo ze 10 mam slub i trzeba skontrolować czy wszystko ok. Sama sobie tak wymysliłam, ale bede spokojniejsza na weselu

Jedyną dolegliwośćią jest fakt, ze nie chce mi sie jeść o 11 rano platki, ok 14 dwie moze trzy kromki chleba z serem i pomidorem, i teoretycznie do konca dnia nie musze nic ruszyć. A jem, tzn coś dziubie, bo wiem ze muszę, w brzuchu burczy, ale nie chce mi się?! Nawet nie wiem, czym to spowodowane. Sikanie czesto to sobie wmawiam, że maluchy po pęcherzu skaczą, ale jedzenie to co po żołądku skaczą? ehh

W ogóle gratuluje wszytskim poznanych płci, zmian płci, kupionych ubranek i witam serdecznie nowe mamusie

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2013-07-09 o 19:34
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:32   #1699
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Serio nie myślałam, że tyle mi przybyło, tym bardziej, że ostatnio dość mało jem No trudno, będę myśleć o zrzucaniu na wiosnę Wrócę na fitness i mam nadzieję, że jakoś sie zgubi ten nadbagaż

Wrzucam ostatnie zakupki dla Majci
Fotki robiłam telefonem i kolory są trochę przekłamane, w rzeczywistości bardziej wyraźne i intensywniejsze
Szczególnie blado wyszedł kocyk - na żywo jest piękny
Z kad taki ladny kocyk?

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 19:34   #1700
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
O Booooziu, ale się najadłam

A my byliśmy dzisiaj znowu nad jeziorkiem, także troszkę poleżałam, odpoczęłam, nóżki w wodzie zamoczyłam

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków
Powiem Wam, że mi jakoś nie może wyjść z głowy ten przypadek u lipcowych mamuś :/ Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić i od razu mam dziwne myśli :/ A do 16 lipca jeszcze 7dni

Widziałam dziś nad jeziorkiem wózek Tako Jumper i powiem Wam, że fajnie wygląda, akuratnie była to zielona spacerówka i jak mu się przyjrzałam to wyglądał na porządnie zrobiony wózek Muszę poczytać o nim w necie

A co do ślubów, to u Nas było 96 osób, z czego ode mnie było z 30 osób - rodzina z zagranicy nie przyjechała, znajomi odmówili m.in. najbliższa moja przyjaciółka, która nawet mi nie napisała sesemesa z życzeniami :/ Ale te 96 os to było w sam raz, więcej os chyba bym nie ogarnęła My płaciliśmy 225zł od osoby i w tym był tylko obiad, bufet i grill. Osobno kupowaliśmy tort + ciasta, owoce i alko. W kopertach mieliśmy 13tys, z czego 3tys poszły od razu na orkiestrę. Na wesele łącznie razem z ubiorem, dekoracjami, Kościołem, salą i innymi pierdołami wyszło nas ok 40tys. Więc Nam to się już w ogóle nic nie zwróciło :/

Rybko a co zamówiłaś z Avonu?? Dawno nic nie zamawiałam
I gratuluje znalezienia mieszkanka

szampony odzywki, olejek arganowy, utwardzacz do paznokci, tż zestaw perfum, olejek do ciała, balsam, perfumetke żele i inne serum na końcówki i inne pierdołki
Stary 2013-07-09, 19:37   #1701
domii29
Zakorzenienie

Zostawić Was na pół dnia i tyyyyyyle nadrabiania

Cytat:
u mnie też kurczaczek słodko-kwaśny
z ryżem smażonym

śliczne zakupki

Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ludzie to przygłupy. albo ja na takich trafiam :/
czaicie akcje.. mój mąż pojechał spisać liczniki z tego nowego mieszkania i z właścicielami pojechał do taurona i gazowni- przepisali wszystko na niego, zeby roblemów nie było... i wrócili i mieli spisac umowę... no i sie zaczeło...
Właścicielka : ale ja jednak Panu nie spuszczę tych 200 zł z mieszkania, bo ja mam chętnego co za 400zł wiecej weźmie
Mój- no ale po to dzwoniłą Pani do mnie zeby jechać przepisywać liczniki, zmarnowałem 5 godzin a mi Pani takie akcje odwala? Ja nie musze wynajmować, ale to Państwo zawiozą mnie do gazowni i taurona wypisać sie z liczników.
W- no ale wie Pan, co za róznica w tą czy tamtą te 200 zł ...
M- bardzo dużo, bo urodzi nam sie syn za 100dni ( hahaha, jak pamiętał) i wtedy te 200 zł może mieć duże znaczenie, poza tym to ogłoszenie było ćle sformułowane a nie że ja mam takie widzimisię ...
W- jednak rezygnuje i wole tego Pana co chce mieszkanie i da nawet wiecej.
M- to niech Pani po niego zadzwoni jestem bardzo ciekawy czy weźmie

zadzwonii i przyszedł jakiś gość.. i mówi dobra, biore to za xxxx ( 400 zł wiecej od nas)
M- to ja chce widzieć jak Pan podpisuje umowę skoro Pan taki chętny
Ziomeczek- a to ja jednak nie chce tego mieszkania bo treba jeszcze z 1000 w odnowienie dać... i wyszedł

Wszyscy zdziwione miny WTF? hahaha, no ale babka dalej sie upiera że nie i chu.j .. no to mój mówi jej w taim razie on ma 10 dni na rezygnacje z usług ale on nie ma czasu dzisiaj jeździć wiec na czwartek mogą iść wypisać ten tauron i gazownie
Tu im nie pasowało bo oni gdzies daleko mieszkają i jutro rano wyjeżdżają .. no i ta babka mówi- no dobra, zejde ale 150 zł.. no i mój już wiedział ze jest spoko, przychylna i w ogóle, spisali umowę z czego mój kazał dopisać że włąściciel lokalu wyraża zgode na tymczasowe zameldowanie, oraz ze łączna kwota miesięczna ( cynsz plus wynajem) to .. no bo inaczej jak teraz ta śmieciówka wchodzi to czynsze +50idą, dodatkowo ocieplają blok wiec czynsze pójdą w górę no i fajnie to wyszło

a teraz co i jak - mój mąż juz sie wkurzył ze tyle czasu zmarnował żeby jeździć i załatwiać.. z tym ziomeczkiem było ustawione, ale mój to wiedział bo wczoraj nikogo nie mieli a dzisiaj już ktoś od strzała... poza tym babka chciała podwyższyć 2x kaucje, czyli łącznie wyszłoby nas ok 5000 w jednym miesiącu. Na szczęscie mój się dogadał z kaucją i jest tylko 500 zł i czynsz tylko o 50 zł wiekszy

Nie myslcie sobie oczywiście że jesteśmy jakimiś oszustami, bo to babka źle napisała ogłoszenie poza tym od samego początku kombinowała, a mój wziął ją pod włos, baba zmiękła iprzestałą wymyślac!! tak wiec mamy już klucze i od jutra wprowadzamy zmiany tam
baba ewidentnie Was oszukać chciała :/ dobrze że mąż się nie dał i załatwił sprawę jak należy

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Możesz pozaznaczać sobie tyle postów ile chcesz i odpisać w jednym Przy każdym poście po prawej stronie na dole jest ikonka wielocytuj (ta środkowa) i jeśli chcesz się odnieść do konkretnej wiadomości to ją kliknij - zmieni sie z fioletowej na pomarańczową a na koncu wybiersz odpowiedz i już
Taaaa tyle już korzystam z forum a nie wiedziałam aż do teraz że to się tak robi

Trele żeby TŻtowi szybko przeszły te bóle

Kruszynka jaki słodki Krzyś , super że wszystko w porządku

Azealia za obronę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:40   #1702
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja bym juz podziekowala !!
Jak baba odwala takie cyrki teraz to potem bedzie gorzej. Kiedys Bedziesz cos od niej potrzebowala to Ci powie ze nie bo 150zl .. Albo kaucji na oczy nie zobaczysz .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-09, 19:42   #1703
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
nie no nie wierz. wchodzi do sklepu matka z shnem na oko 4 latka, ten biega i biega i ta matka sie drze ze ma stać, ale ten se znalazł "laweczkę" i sobie usiadł,a ze nogami do podłogi nie siegnął to dał je na siedzenie.. a ta z taką mordą na niego i dała mu klapsa, mały tylko powiedział ała takim placliwym głosem i zbliżają się do wyjścia, a ten chłopiec mówi : a mamo kochasz mnie, i tak powtarzał chyba ze 4 razy i tam matka do niego : NIE z takim pyskiem.. i ten mały sie popłakal ...

Azealia- za obronę!
Dlatego nie każda kobieta powinna mieć dziecko.
Moja nienormalna ciotka (bo inaczej się tego ująć nie da) ostatnio spotkała się w sklepie z moją mamą i zaczęła jej opowiadać jak to dzieci przyniosły jej kwiatki które zerwały gdzieś pod blokiem i wstawiły w wodę, a że woda się po kilku dniach zaśmierdziała to się wkurzyła i jednemu ze swoich synów wylała tą śmierdzącą wodę na głowę żeby miał nauczkę. Ludzie na nią dziwnie patrzyli a ona ubaw miała niesamowity, aż moja mama jak weszła do domu to się po głowie stukała bo dzieci jej chciały przyjemność sprawić a ta takie cyrki odstawia...
Stary 2013-07-09, 19:42   #1704
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ale okrąglutki zazdroszczę Wam tego odpoczynku nad Morzem

Śliczne te zdjęcia

Mi niestety na to pieczenie nic nie pomaga już nie wiem co robić bo ochotę na przytulanki mam ale jak sobie pomyślę o tym pieczeniu to mi się odechciewa... Pytałam lekarza ostatnio o to to mi powiedział że on żadnej infekcji tam nie widzi bo myślałam że może to od tego

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ale się chamsko od rana zachowuje
Nie przywitałam się z Wami...
Dzień dobry mamusie i dzieciaczki
Trzymam za dzisiejsze wizyty
Ale ten żel to że tak powiem podczas przytulanek, on taki chłodny, naprawdę polecam

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Czy ten żel intymny to z tych zwykłych typu Durex? bo ja się ostatnio zastanawiałam czy nie kupić bo stwierdziłam że potrzebny , ale nie wiem czy w ciąży można

A tak w ogóle to Wiatm, ja dziś nadrobię was po południu, idę dziś do koleżanki , jest miesiąc wyżej niż ja i będzie o czym gadać

Gratuluję UDANYCH WIZYT
Ja kupiłam żel intymny z kwasem mlekowym, my akurat mamy feminium żel, pani w aptece powiedziała że bardzo dobry dla kobiet w ciąży, bo na tych durexach nie piszą czy można czy nie, ważne żeby żel miał kwas mlekowy

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam bylam dzis na wizycie u ginekologa:
- hemoglobina sie poprawila! 11,6 mam a wczesniej 10,8

Albo cos ze mna jest nie tak, albo juuz nie wiem
waze tyle samo co przed ciążą!!!
Nic mi na to nie powiedziała, tylko wpisala 59 w karte ciazy czyli oszukala o 3 kg!!!

Juz sama nie wiem co myslec, jem jak stary chlop, witaminiki, dziecko jest mega duze, a waze tyle samo w prawie 6 miesiacu... to nienormalne
za poprawę wyników, a wagą się nie przejmuj Maksymek ładnie się rozwija wszystko prawidłowo więc napewno jest w porządku

Cytat:
u mnie też kurczaczek słodko-kwaśny
z ryżem smażonym

śliczne zakupki

Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ludzie to przygłupy. albo ja na takich trafiam :/
czaicie akcje.. mój mąż pojechał spisać liczniki z tego nowego mieszkania i z właścicielami pojechał do taurona i gazowni- przepisali wszystko na niego, zeby roblemów nie było... i wrócili i mieli spisac umowę... no i sie zaczeło...
Właścicielka : ale ja jednak Panu nie spuszczę tych 200 zł z mieszkania, bo ja mam chętnego co za 400zł wiecej weźmie
Mój- no ale po to dzwoniłą Pani do mnie zeby jechać przepisywać liczniki, zmarnowałem 5 godzin a mi Pani takie akcje odwala? Ja nie musze wynajmować, ale to Państwo zawiozą mnie do gazowni i taurona wypisać sie z liczników.
W- no ale wie Pan, co za róznica w tą czy tamtą te 200 zł ...
M- bardzo dużo, bo urodzi nam sie syn za 100dni ( hahaha, jak pamiętał) i wtedy te 200 zł może mieć duże znaczenie, poza tym to ogłoszenie było ćle sformułowane a nie że ja mam takie widzimisię ...
W- jednak rezygnuje i wole tego Pana co chce mieszkanie i da nawet wiecej.
M- to niech Pani po niego zadzwoni jestem bardzo ciekawy czy weźmie

zadzwonii i przyszedł jakiś gość.. i mówi dobra, biore to za xxxx ( 400 zł wiecej od nas)
M- to ja chce widzieć jak Pan podpisuje umowę skoro Pan taki chętny
Ziomeczek- a to ja jednak nie chce tego mieszkania bo treba jeszcze z 1000 w odnowienie dać... i wyszedł

Wszyscy zdziwione miny WTF? hahaha, no ale babka dalej sie upiera że nie i chu.j .. no to mój mówi jej w taim razie on ma 10 dni na rezygnacje z usług ale on nie ma czasu dzisiaj jeździć wiec na czwartek mogą iść wypisać ten tauron i gazownie
Tu im nie pasowało bo oni gdzies daleko mieszkają i jutro rano wyjeżdżają .. no i ta babka mówi- no dobra, zejde ale 150 zł.. no i mój już wiedział ze jest spoko, przychylna i w ogóle, spisali umowę z czego mój kazał dopisać że włąściciel lokalu wyraża zgode na tymczasowe zameldowanie, oraz ze łączna kwota miesięczna ( cynsz plus wynajem) to .. no bo inaczej jak teraz ta śmieciówka wchodzi to czynsze +50idą, dodatkowo ocieplają blok wiec czynsze pójdą w górę no i fajnie to wyszło

a teraz co i jak - mój mąż juz sie wkurzył ze tyle czasu zmarnował żeby jeździć i załatwiać.. z tym ziomeczkiem było ustawione, ale mój to wiedział bo wczoraj nikogo nie mieli a dzisiaj już ktoś od strzała... poza tym babka chciała podwyższyć 2x kaucje, czyli łącznie wyszłoby nas ok 5000 w jednym miesiącu. Na szczęscie mój się dogadał z kaucją i jest tylko 500 zł i czynsz tylko o 50 zł wiekszy

Nie myslcie sobie oczywiście że jesteśmy jakimiś oszustami, bo to babka źle napisała ogłoszenie poza tym od samego początku kombinowała, a mój wziął ją pod włos, baba zmiękła iprzestałą wymyślac!! tak wiec mamy już klucze i od jutra wprowadzamy zmiany tam
No to gratuluję mężowi że się nie dał oszukać i wywalczył dla Was mieszkanko za rozsądną cenę a babka no cóż... niestety ludzie zrobią wszystko żeby mieć więcej kasy
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam Was kochane

Nie udzielam się, bo cięzko mi się wbić,a jak opuszcze jeden dzień to nadrabiam wsyztskie posty, żeby być w temacie. Obecnie jestem na stronie 47 i czytam dalej

U nas nic sie nie dzieję, w ogóle nie czuje że jestem w ciązy. Na wizycie poprzedniej wszystko ok, nie bylo USG (a powinno) tylko było przyłożenie takiego urządzenia, żeby sprawdzic czy serduszka biją Teraz wizyte mam w czwartek u innej Pani doktor, moja na urlopie. Ale nie wiem czy jechać, bo w nastepny wtorek mam już to USG miedzy 18-22 tyg. (obecnie jestem w 19 tc) Teoretycznie mam być co dwa tygodnie badana, ale droga do lekarza to w jedną strone autobusem, 1,5h. Muszę to jeszcze przemysleć. Potem kolejna wizyta 22.07, 05.08, 09.08, 12.08. Te dwa dni 09 i 12 to dlatefgo ze 10 mam slub i trzeba skontrolować czy wszystko ok. Sama sobie tak wymysliłam, ale bede spokojniejsza na weselu

Jedyną dolegliwośćią jest fakt, ze nie chce mi sie jeść o 11 rano platki, ok 14 dwie moze trzy kromki chleba z serem i pomidorem, i teoretycznie do konca dnia nie musze nic ruszyć. A jem, tzn coś dziubie, bo wiem ze muszę, w brzuchu burczy, ale nie chce mi się?! Nawet nie wiem, czym to spowodowane. Sikanie czesto to sobie wmawiam, że maluchy po pęcherzu skaczą, ale jedzenie to co po żołądku skaczą? ehh

W ogóle gratuluje wszytskim poznanych płci, zmian płci, kupionych ubranek i witam serdecznie nowe mamusie
Super że się odezwałaś i że u Was wszystko dobrze

A ja mam dzisiaj pierwszy raz w swojej karierze zgage masakryczne uczucie i to jeszcze po przepysznych pierożkach z borówkami.
A teraz czekam bo gotuje się fasolka szparagowa z naszego ogródka a dzisiaj jeszcze zaliczyłam kompanko w baseniku pod domem

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:46   #1705
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Jak wyraźnie widać Super, że wszystko dobrze

My też ładnie rośniemy Jeszcze jakiś czas temu mieściłam się we wszystkie ubrania, a teraz mam już problem. Muszę zrobić porządek w ciuchach i odłożyć za małe ubrania na czas po ciąży
Ojeeej jaki śliczny brzuszek, a pamiętam że niedawno wstawiałaś fotki gdzie w sumie niewiele jeszcze było widać

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
W zeszlym tygodniu miałam usg połówkowe a dziś normalną wizytę. Dostałam ankietę na temat planu porodu i po przeczytaniu paru pierwszych pytań, odłożyłam ze strachem.
Słodka Mania
Stary 2013-07-09, 19:47   #1706
malinka123108
Wtajemniczenie

witajcie kochane!! oj nie nadazam za wami az mi wstyd...ledwo znalazlam wasz kolejny watek!!!'
gratuluje wszytskim usg wizyt i poznanych plci

JA DZIS UDALAM SIE PRYWATNIE NA USG I NA 60% BEDZIE DRUGA
CORA!ALE NIE KAZALA MOWIC OCZYWISCIE JESZCZE NIKOMU BO ZE NIEPEWNEEEE -RZECZ JASNA NIE WYTRZYMALAM

pROsze o interpretacje usg w 20 tyg i 3 dniu:
BPD-52,FL-32,HC-179,AC-141,WAGA plodu 314 g.
akcja serca miarowa:163/m,serce plodu czterojamowe zarysy czaszki,konczyn i kregoslupa prawidlowe,zoladek uwidoczniono po str lewej pecherz moczowy widoczny nerki o prawidlowej echo strukturze i wielkosci fald karkowy;3.6
Stary 2013-07-09, 19:50   #1707
maomami
Wtajemniczenie

Aha no i oczywiście gratuluję ślicznych maluszków, zdjęcia słodkie Ja też jestem strasznie ciekawa jak Zuzanka będzie wyglądać jak się urodzi

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:51   #1708
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam bylam dzis na wizycie u ginekologa:
- hemoglobina sie poprawila! 11,6 mam a wczesniej 10,8

Albo cos ze mna jest nie tak, albo juuz nie wiem
waze tyle samo co przed ciążą!!!
Nic mi na to nie powiedziała, tylko wpisala 59 w karte ciazy czyli oszukala o 3 kg!!!

Juz sama nie wiem co myslec, jem jak stary chlop, witaminiki, dziecko jest mega duze, a waze tyle samo w prawie 6 miesiacu... to nienormalne
Kochana nie ma co się martwić,widocznie nie masz tendencji do tycia.. najważniejsze,że Maksym rośnie zdrowo

Cytat:
Hej

Słodki jest Wasz Krzysiu
Ciekawe ile mój mały waży... obstawiam podobną wagę jak u Ciebie albo i nawet więcej,bo 2 tyg temu ważył 530g, jutro się dowiem

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Kolejna ślicznotka

Azealia, 3mam kciuki za obronę!

Malinka, po cichu gratuluję córeczki

A my byliśmy na spacerku... z racji tego,że mam bardzo blisko Pepco a Ryba pisała że są wyprzedaże to tam zajrzałam... no i nie wyszłam z pustymi rękoma...(jak zwykle),większość rzeczy kupiłam na większe rozmiary 68-74, będzie miał na przyszłe lato

Ciekawe jak tam Nemosek po wizycie...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-09 o 19:54
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 19:51   #1709
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Kruszynka jaką Krzysiu ma śliczną buzinkę no piękny!

Rybko dlatego ja uważam, że nie każdy powinien mieć dzieci..

Dziewczyny na wszelki wypadek NIEDZIĘKUJĘ!

I zapomniałam przywitać nowe Mamusie WITAJCIE
Tak tak , powodzenia ! Trzymamy kciuki , a mamy cztery )
Doczytalas o wozku?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-09, 19:52   #1710
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ale ten żel to że tak powiem podczas przytulanek, on taki chłodny, naprawdę polecam

Ja kupiłam żel intymny z kwasem mlekowym, my akurat mamy feminium żel, pani w aptece powiedziała że bardzo dobry dla kobiet w ciąży, bo na tych durexach nie piszą czy można czy nie, ważne żeby żel miał kwas mlekowy
Mój TŻ kupił durexa raz na próbę, myśleliśmy że dzięki temu będzie coś lepiej, tyle że kupił jakiś smakowy i mam wrażenie że jak użyjemy tego żelu to jeszcze bardziej mnie to wszystko piecze, więc żel niestety poszedł w odstawkę. Próbowałam nawet zwykłej oliwki, bo tłusta ale też mnie piecze jak ją tylko TAM poczuję
Spróbuję jeszcze tego żelu który polecasz, moja jedyna deska ratunku

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-09 o 19:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości