|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Aaby a w której komorze?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-
Nie mam pojęcia, gin nie powiedział a ja nie pomyślałam żeby spytać... A czemu? To jest istotne?
Kurcze, dwa tygodnie był spokój a teraz znów zaczynam się denerwować...
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Najpierw postanowiłam że nadrobię Was bo potem nie dam rady
Cytat:
![]() Nasz był bardzo chory,nie było go z tydzień czasu i przywlókł się do domu ledwo ledwo,sama skóra i kości,chory,słaby i padł pod drzwiami.Siostra go znalazła i zaraz do wet.Jak go zobaczyła to się kobieta załamała.Nie chciała nam dawać wielkiej nadziei.Przez 2 tygodnie kroplówki,antybiotyk,2 x dziennie wet plus w domu zastrzyki.Karmienie przez strzykawkę i na siłę wpychanie palcem do pyszczka wysokoenergetycznej karmy-paszetu żeby nabierał sił.Przesypiał prawie całe 24 godziny.Ale walka się udała,ma kociak siłę życia.Szczęściarz,bo wzięłam go z ulicy.Siedział przy głównej drodze taka bida mała i płakał.Jechaliśmy wtedy z tż rowerami z i wiózł go na ręce z 5 km po czym przed samym domem zaczęło padać ostro zahamował i przeleciał przez kierownicę.Kot uciekł w krzaki a tż z guzem na głowie :/ Ale Rudy cały i zdrowy ![]() No a dzisiaj nam nieraz choruje, ale nie to co w jesieni gdzie średnio raz w miesiącu brał antybiotyk.Teraz jest trochę lepiej Dzisiaj Wasz wielki dzień No jest co świętować 100 dniówka do porodu i jeszcze oblewanie mieszkanka.Super że do przodu ![]() 24 Kasiula,Paulina,Olenka,Dz astin,Lineczka,Serduszko za tygodnie i miesiące...ale wysypPaulina Słodkości Dzastin Te ręczniczki widziałam na żywo śliczne są Ja bym chciała mieć jeszcze raz weselicho,było tak zaa☠☠☠iaście.Nie żałuję, że go zorganizowaliśmy chociaż wiadomo dużo kasy by zostało w kieszeni.Ale ni to najważniejsze ![]() Na żadnej imprezie nie wybawiłam się jak na własnym weselu, prawie cały czas na parkiecie.Nie liczyłam na zwrot kasy bo w dzisiejszych czasach to raczej niemożliwe ważne że lud dopisał i można było się bawić Miki Brzuszynek ![]() budowniczko Widocznie taka Twoja uroda.A mały ile waży? Azealia Powodzonka!!! To tylko formalność malutka no 8 lat to już niezły staż ![]() Kruszynka Przystojniak Krzyś super że zdrów!!
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Nena Słodka Basiaaa To rośnijcie dalej zdrowo De Ty masz cierpliowść wrodzoną czy nabytą? ![]() Malinka Gratulacje po cichuteńku Wszystkim zainteresowanym oświadczam: Azealia,Dzastin,Domi że Ktosik to CHŁOPCZYK Jak to tż stwierdził będą dwa kółka i armatka a tak na serio to jajeczka i pisiorek na 100% |
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() To teraz już możesz zaszaleć na zakupkach ![]() za jutrzejsze wizytyDobrej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wszystko w porządku > ? Nie potrzebnie się martwiłaś tak ? Jak wrażenia z wizyty ? Lekarz lepszy ?
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje! ![]() ![]() A ja od 3 nie moge spac a tu tyle roboty. Do tego sama, bo maz w rozjazdach. I do tego jestem zla, bo maz mial rozmowe z siostra i dla mnie to zwykle wymowki. Ale od poczatku. Naszym synem oprocz tesciow nie interesuje sie nikt z rodziny. Norma. Nikt nie zapyta co slychac, jak sie rozwija. Ale po mojej rodzinie sie tego nie spodziewalam. Za to po siostrze tzeta tak. Bo zawsze wie, kiedy dzieci jej przyjaciolek zabkuja, jak spia, co jedza. Niestety ale o naszym synu nie wie nic. Jak mieszkalismy ok 45 km od niej, to widywalismy sie tylko wtedy kiedy my przyjechalismy do tesciow a ona byla akurat w odwiedzinach. Zero inicjatywy, choc my ja zapraszalismy itp. Robila nieraz za babysitter u kolezanek, u nas nigdy. Ale ostatnio jest przegiecie, bo my jedziemy 600 km do tesciow, ta przychodzi w odwiedziny na kolacje, po 2 godzinach juz sie zmywa. Ani nie biorac malego na rece, odpychajac go, mowiac, ze teraz nie moze bo rozmawia, ani sie z nim nie bawiac, nie zagadujac nawet do niego. Przykre to. I tz mial z nia rozmowe, bo ostatnio napisala mi emaile, ze jej przyjaciolka sie spodziewa dziecka i to dziecko juz jest stalym i nieodlacznym elementem jej zycia. Ze czeka na nie jak na wlasne. Przykre to, zabolalo go i mnie, ze woli obce dzieci niz wlasnego bratanka. I mieli rozmowe i ona ma uczucie, ze to my nie chcemy , by ona miala z malym kontakt niech mnie trafi. Blabla bla. Wywijanie kota ogonem.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-10 o 05:23 |
|
|
|
|
#1749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Od 6 już nie śpię chyba z nadmiaru emocji wczorajszego dnia ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko ok,młode przebadane wzdłuż i wszerz ![]() Maluch zdrowy,idealnie zgrywa się z terminem ostatniej miesiączki.Ginka powiedziała że rzadko się zdarza żeby dziecko szło tak łeb w łeb Ale na genetycznym było podobnie,nic do przodu nic do tyłu tylko pośrodku ![]() Waży 445 g i ma długieee nogi. Wstydzioch z niego bo twarzyczkę rączkami zakrywał i łobuz bo bawił się z nami w chowanego i uciekał.Energii też ma sporo bo non stop się ruszał,ciężko było uchwycić pewne momenty.Ale to dobrze ![]() Cytat:
Ale tak od początku było że się małym nie interesowała?Jakie mogą być tego powody?Nie rozumiem... ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- A i jeszcze zapomniałam ostatnio napisać miałam 2 dni temu pierwszy wyciek z piersi
|
|||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
A ja umieram- kolejny tydzień mam migrenę, czyli trzy dni w tygodniu wycięte z życiorysu, normalnie już nie mogę
![]() My już po kolejnym USG połówkowym, potwierdzona córeczka- Helenka A lekarz do mnie, że w tym gabinecie co przyjmował nas teraz nie ma opcji 3 D ![]() ![]() Kurcze gdybym wiedziała, to bym termin zmieniła itp. a tu taka ![]() Poza tym piszecie, że macie takie badania trwające 1h. Nie wiem o co chodzi, u mnie zapisy były co 15 minut i tyle mniej więcej to trwało. Nie podejrzewam, żeby lekarze odwalali fuszerkę, bo to wyspecjalizowana w tych sprawach przychodnia, a lekarze mają te certyfikaty międzynarodowe do robienia badań genetycznych Dla mnie to ok, ja się obrazami USG nie zachwycam, nic tam za bardzo nie widzę, jak mi lekarz pokazuje jakieś plamy. A już z tych zdjęć, które zawsze dostaję, to nic absolutnie odszyfrować nie mogę. No ale jak ktoś pisze tu ciągle, że badanie trwało 1 h to się zaczynam niepokoić..... Aha i pytałam jeszcze o badanie rozszczepu podniebienia- lekarz mówił że on to sprawdza na zwykłym USG, po prostu widać po wardze, jeśli warga jest gruba i wyraźna to nic się tam nie powinno dziać, bo zwykle jak coś jest nie tak to jest rozszczepiona zarówno warga jak i podniebienie
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym wczorajszym miałam badane wszystko od a do z nawet już zaczęło mi się powoli nudzić , ale ginka powiedziała że to co teraz robi może trochę potrwać i dla nas może być nudne, ale z punktu widzenia lekarza jest bardzo ważne(min sprawdzanie móżdżku z wszystkimi strukturami)Dokładnie rozszczep sprawdza się na zwykłym tak jak inne parametry. Też czasem się zastanawiam co jest na zdjęciach.To normalne że mało co nieraz można zauważyć,ważne że lekarz widzi i wie |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastina
za wizytę ![]() dzień doberek ![]() niedługo zbieram się na szczepienie z córcią... |
|
|
|
#1753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
świetnie że zdrowy i ładnie rośnie ![]() A po sklepach trochę pochodziłaś??
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję synka! Jest mi raźniej ![]() Ja pierwszy wyciek miałam w sobotę Jakież było moje zdziwienie! ![]() Cytat:
Najważniejsze, że wszystko dobrze Niefajnie z tą migreną ![]() Mam nadzieję, że to już ostatni dzień ![]() Moje połówkowe prawdę mówiąc nie wiem, ile trwało, bo nigdy na zegarek nie patrzę, ale jak trwało 15 minut, to max! Ale wierzę, że wszystko dobrze sprawdził O rozszczep też muszę zapytać, ale może faktycznie wstępnie po wardze można poznać ![]() Ach, nie myślmy o tym, nasze dzieciaki są zdrowiutkie! De, chyba szwagierkę trzeba olać sikiem prostym Oczywiście, że przykro, wcale się Wam nie dziwię. Ale to, co powiedziała, wygląda na zwyczajną wymówkę, bo nie sądzę, abyście kiedyś dali jej do zrozumienia, że nie życzycie sobie jej kontaktów z bratankiem
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdzie byłaś? W Ludwinie? I z ciekawości: kto robił badanie? ![]() Witam się, witam! Miałam tak okropne sny związane ze ślubem, że szok! ![]() TŻ wybył do pracy, ja wypakowałam zmywarę, wstawiłam pranie i nie mam ochoty się ruszać. Wypiłabym koktajl bananowo- porzeczkowy, ale nie mam ani blendera, ani jogurtu, ani bananów, ani porzeczek życie
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz cały dzień będę myśleć o tym koktajlu!Musiałaś?! Musiałaś?! ![]() Pocieszę Cię, że u mnie ze składników potrzebnych dostępny tylko banan
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A badanie może krótkie ale lekarz napewno sprawdził wszystko najważniejsze
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Azealia już Ci piszę co było podczas wizyty:
Pierwsze co to w recepcji założono mi kartę wiadomo byłam po raz pierwszy. Miałam na 16.30 ale już pół godziny wcześniej weszłam,nie wiem dlaczego czy ktoś nie przyszedł czy coś innego. Około 13.00 dostałam smsa z pytaniem czy przyjdę na wizytę,potwierdziałam. Jak weszliśmy do gabinetu lekarka(nie wiem do jakiej Ty idziesz ja byłam u dr Pośpiech-Gąsior polecana przez Nasturcję bo do Ingi nie było już miejsca) Ginka przeprowadziła krótki wywiad,choroby w rodzinie,przebieg ciąży itd.Pożaliłam się jak mnie potraktowano na wcześniejszym usg i przystąpiła do badania. Najpierw wykonała te podstawowe pomiary,brzuszek,główka,k ość udowa,kość nosowa .Potem zajęła się poszczególnymi organami.Sprawdzała serce(b.dokładnie),nerki, pęcherz,żołądeczek,wątrób kę,jelita,ewentualny rozszczep wargi i kręgosłupa,napięcie mięśniowe.Po kolei mówiła co robi,pokazywała stópki,rączki,paluszki,ud ka,piszczele no wszystko po prostu.Badanie było konkretne. Zajęła się przepływami w pępowinie i ilością wód płodowych.Później zaczęła badać móżdżek też b.dokładnie. W czasie badania przełączała co chwile na 3d żeby sobie pooglądać Małego.Miał zaciśnięte piąstki i złożone łapcie jakby się modlił Fajnie sobie oglądnęliśmy dzidziolka z wszystkich stron chociaż nie zawsze był chętny do współpracy bo się chował,ale ginka cierpliwie próbowała po kilka razy.Oprócz tego sprawdzała mi szyjkę okazało się że jest dłuuuga i mocno się trzyma Mamy zdjęcia z 2d i 3d a oprócz tego płytkę.Opis na 2 strony A4.Teraz to ja rozumiem takie badanie Najważniejsze że nasz syn jest w pełni zdrów,chociaz po cichu liczyłam na dziewuszkę jak wiecie Skłamałabym jakbym powiedziała że potwierdzony synek mnie nie zaskoczył, bo miałam jeszcze tycią nadzieję na brak pisiorka ,ale teraz bardzo się cieszę. To będzie na pewno synek mamusi ![]() Zdjęcia wkleję wieczorkiem
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Nemosku cieszę się, że wizyta udana i, że jesteś zadowolona z dr Pośpiech- Gąsior
Ja byłam zachwycona! Z czystym sumieniem ją mogę polecać też innym!Nadal nie mam biżuterii na ślub |
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pochodziłam ale polatałam łupki tez wkleję później te z wczoraj i kiedyś co kupowałam.Permanetny brak czasu ![]() Abby Dzięki ![]() Ja oczywiście zakręcona jestem i nic nie zauważyłam ale tż zwrócił mi uwagę że mam na koszulce jakieś zaschnięte plamki ![]() Ginka mówiła że rozszczep podniebienia sprawdza się po wardze właśnie właśnie Dokładnie myślmy tylko pozytywnie Nasturcja U dr Pośpiech,już sobie doczytasz pewnie resztę relacji z mojej wizyty.Jeszcze raz dzięki za radę A Ty tam normalnie chodzisz też na wizyty? Ale sen Jak ja lubię być na bieżąco z wątkiem ![]() Ale zaraz zmykam i już nie będę
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
Nemosku No właśnie nie. Chodzę do gina na nfz, a tam poszłam na genetyczne II trymestru, będące połówkowym
ze względu na sprzęt. Rozważam przeniesienie się do niej z prowadzeniem ciąży, ale te ceny
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
anoula i aaby dziekuje wam bardzo
za pocieszenie i wgl;p tez licze powoli na corke druga strasznie bym sie cieszyla ,a maz?a tam nie wiem kupie mu piwo i niech cieszy zreszta on jest i tak na plec bardziej obojetny niz ja wiec przyjal druga{trzecia}zabcie z pokora do mysli...kolejne usg mam za tydzien wiec wtedy juz tylko mam nadzieje ze sie upewnie...jak narazie bedzie raczej łucja aaby spokojnie mysle ze bedzie ok kolejne badania cie uspokoja i narazie o tym nie mysl fald ok i reszta wiec gdyby mialo cos byc widac by bylo odrazu!a co do faldu to do 13 tyg mialam 1.3 wiec juz jestem spokojna bo wyczytalam gdzies ze w 20tym moze byc do 6???;/domii co do przytulanek to dobrze miec clotrimazol masc ,moze to tylko pieczenie z bielizny moze slabo wyplukalas z proszku,ja uzywam ciaaagle wkladek bo zaraz cosik nie gra a jak juz zaczyna nie grac to clotrimazol i heja ![]() \ja mam fajnego netaa,nie place miesiac i nic ostatnio stwierdzilam ze musze sie ogarnac bo mi wkoncu odetna,a wtedy kaplica
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzastin za wizytę---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Ale jaka opieka
|
||
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pijecie kawke w ciazy??ja pije parzona rano bo bym nie wysiedziala !
ja mam ochote isc na strych posciagac leny ciuchy i przebrac juz wiekszosc na coreczke powybieac,ale powstrzymam sie jeszcze do nastepnego tygodnia
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Rybko dopisz mi proszę na razie synek
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() Ale to raczej mleko z kawą.Płaska łyżeczka,wody do 1/3 ,a reszta mleczko. |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dżastin - za wizytę!
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek i aaby slyszalam ze rozpuszczalna jest b.niezdrowa;/
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak, ale innej nie przełknę
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Codziennie rano jedną, z 1łyżeczki i pół na pół z mlekiem. Popołudniu czasem też. Ale ja mam specjalne pozwolenie od gina, bo moje ciśnienie [60/40 w lepsze dni 75/50] żyć nie dawało.
Co do rozpuszczalnej: pijam na zmianę z parzoną z kawiarki Zależy jak mi się chce uczynić. Co d biżuterii: uwierzcie, ale nie ma nic ładnego Chciałam perły, delikatne, o lekko kremowo-różowym zabarwieniu. I albo tandeta , jak z odpustu, a cena ok. 100zł, albo ładne ale cena 400zł. Bez przesady.Może moja Teściowa coś wymyśli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

chociaż nie teraz, wczoraj zrobiłam pranie, obiad, posprzątałam mieszkanie, byłam z kociakami na obcinaniu pazurków, bylam na 3 mieszkaniach
i jadłam non stop

za jutrzejsze wizyty

Kurcze gdybym wiedziała, to bym termin zmieniła itp. a tu taka 

Jakież było moje zdziwienie! 

Oczywiście, że przykro, wcale się Wam nie dziwię. Ale to, co powiedziała, wygląda na zwyczajną wymówkę, bo nie sądzę, abyście kiedyś dali jej do zrozumienia, że nie życzycie sobie jej kontaktów z bratankiem