|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dziewczyny, a nie uważacie, ze Misiaczki coś długo nie ma???
Miała jechać nad morze, ale chyba tylko na week....ciekawe co się tam u niej dzieje... |
|
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
d0tkaaa- rozumię że blada jesteś tak??Ja mam to samo, a jak się opalę to wtedy wyglądam jakbym miała normalny odcień skóry każdego człowieka a nie bieeel
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
wczoraj juz sie nie odezwalam wieczorem bo myslalam ze z bolu umre doslownie, biodra mi sie troche rozeszly (witaj w klubie en). Matko co za ból Widziała mnie znajoma połozna Dobrze, ze mam cc, bo te biodra juz sie nie zejda do konca, a porod sn jeszcze je rozszerzy Do tego nie wiem czy mi czop nie idzie. Prawie 2 tyg temu poszedl na bank kawalek, bo z krwia, gin potem powiedzial ze jeszcze jest, ale kawalek odszedl, a wczoraj mialam taka gestsza wydzieline, ale czy to czop, nie wiem. Jutro wizyta, uff, bo z tej nie wiedzy nie wyrabiam Dzis koncze 37 tc, a zaczynam 38 za nowe tygodnie dziewuszkiCytat:
ja w szpitalu budzilam sie w nocy, tak samo jak w domu, ale lozko mialam bardzo wygodne - u nas jest po remoncie i materace nowe extra, az smialam sie do tz ze ide gwizdnąć im jeden, bo wygodny Cytat:
Cytat:
Kocurku nie obraź sie, ja nie neguję, że Cię boli i w ogólę, ale moze to rzeczywiście takie mocne przepowiadacze są? Moze masz niski próg bólu. Nie wiem sama. Ja tak piszę, bo mam jedną koleżankę, która z bólu wyła dosłownie, zwijała się, będąc w ciąży, a na ktg wychodziły skurcze na 70%, i to nie regularne. Okazało się potem, że za dwa tyg na serio zaczęła rodzić, wtedy dotrwała do 2 cm rozwarcia i straciła przytomność, miała cc. A taka ostra reakcja organizmu była efektem bólu, dla niej był on tak mocny, że nie była w stanie go znieść. Tyle, że ją traktowali normalnie w szpitalu. Ja np. też wiem co to znaczy stracić przytomność z bólu, u mnie kiedyś tak się stało przy bólu głowy, tak mocny był, że padłam i obudziłam się kilka godzin później w szpitalu. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340] dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE] Jak Was nie chca konsultować to załatwiaj prywatną konsultację. Wiem, że to dodatkowy koszt, ale ja bym tak zrobiła.Co za babsztyl z tej lekarki ![]() Czerwony baloniku denerwujesz się i to naturalne jest, będzie dobrze, mocno trzymamy ![]() Arabbiata Wszystkiego najlepeszego, 100 lat i duuużo zdrowia dla Ciebie i Maleństwa. Idę machnę sobie kawkę na konto Twojego święta
|
|||
|
|
|
#1175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego ciągle czekam do bezpiecznego momentu i jak mantrę powtarzam, że wtedy urodzę, tyle mi zostało![]() Ja pierd wyobraźcie sobie, że jak jestem sama w domu to nigdy nikomu nie umówionemu nie otwieram drzwi, bo się po prostu boję Ale czekam na kuriera z materacem i dzisiaj po raz pierwszy drzwi otworzyłam, a tam kto? Świadkowie jehowy Myślałam, że się capa nie pozbędę (bo drugi był młody i jeszcze jak widać niedoświadczony w nagabywaniu ludzi ), ale starszy to myślałam że będzie gadał i gadał, a baaaaardzo nie chciałam się denerwować![]() Jezu! Teraz mogę iść na śniadanie
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed ja do takich ,,gości" zawszę mówię, ,,nie dziękuję" i zamykam drzwi
![]() fiazo dziwny ten Twój szpital, mnie zawsze informowali co i jak. Wiadomo, że nie raz są badania i trzeba czekać na wyniki, ale ogólnie informowali mnie na bieżąco. Wczoraj gadałam z koleżanką i jednak zdecydowałam się kupić laktator, tylko teraz jaki??? Jednak stwierdziłam, że muszę go mieć, jak mi będzie zbędny sprzedam, najwyżej trochę na tym stracę. Macie jakieś pomysły. Kurcze tylko ja chcę dobry i nie masakrycznie drogi, hehe
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-10 o 10:30 |
|
|
|
#1177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
En, jak to przeczytałam to pierwsze co mi przyszło do głowy to to, że nie znalazłaś przyjaciółki w ciąży to musiałas Twee napisać, że ją podziwiasz, że tyle jeszcze przed nią
|
|
#1178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już się przyzwyczaiłam, że ciągnę za sobą nogę i chodzę jak starowinka za tydzien!Cytat:
A swoją drogą nie masz wizjera kochana, czy może myślałaś, że Twój materac schowało do kieszeni dwóch kurierów? ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
ale to prawda- ja nie mam ani jednej kolezanki w ciąży
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Shee no wyobraz sobie ze jestem blada bo jestem w ciazy i nie korzystam z solarium i kompieli slonecznych
ratuje.sie.chusteczka.vic hy haha nie no nie jest jakos strasznie lekko musnieta to jestem hahahah )twee to Ty jestes.po kosmetyce nie?uzywalas/uzywasz brzytwy do brwi?:-P |
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka TŻ urodziła córeczkę w 32 tc i mówiłam wczoraj do TŻ, że ona to właściwie nie wie, jak to jest być w ciąży Tzn., że wie, bo była do 32 tygodnia ale nie wie jak to być w TAKIEJ CIĄŻY jak ja jestem ![]() O dziwo TŻ zrozumiał, co mam na myśli Mi zaczęło być na prawdę ciężko od 34 tygodnia. I z każdym kolejnym tygodniem mówiłam o Małym "Nie no, on większy już nie urośnie, bo to niemożliwe!" Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-10 o 10:51 |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy czy się złapie szczególnie że jestem jej 1 pacjentką w ciąży ![]() A ja to taka karnacja, blada, piegowata ^^ |
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu nasi partnerzy to zaginieni bracia, nie?
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan a spróbuj może jeszcze zrobić sobie krochmal z mąki ziemniaczanej i w tym pomoczyć nogi
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą póki się skapnęłam, że to ONI, to gościu już broszurkę wyciągał![]() A co do laktatora, to karolajn zachwalała ręczny avent Najwyżej coś później się dokupi ![]() Cytat:
Słyszysz En, mogę zostać twojo przyjaciółko ![]() Każdy komplement przyjmuję na klatę! ![]() Paulinka, ty też możesz, jak chcesz ![]() Cytat:
![]() Ale jak będę zmuszona rodzić we wrześniu, to chyba sobie kulkę w łeb sprzedam, serio Ja może i jestem od ciebie krócej w ciąży ale już mnie tak w każdym trymestrze sponiewierała, że chociaż mogłaby się nieco wcześniej zakończyć![]() Mam ![]() Ale wyskoczyłam jak poparzona, bo byłam pewna, że to materac Jeszcze siedziałam w majtkach i na szybko narzuciłam na siebie bokserki tżta niewyprasowane outfit domowy został dopełniony![]() Spoko En, łączę się w bólu Ja mam tylko jedną przyjaciółkę od serca i to też nie ciągle, bo obecnie wyleciała do stanów, tyle co wczoraj na skypie pogadałyśmy Reszta znajomych mega szybko się wykruszyła, bo mi już chyba pampersy na głowie rosną i nie ma ze mną wspólnych tematów Ale w doopie ich mam, wy mi wystarczycieAle sobie zrobiła mega pyszny serek A la cycaki (czyli tzatziki ).Ostatnio miałam ciągle fazę na mięso i jakoś zaniedbałam mój nabiał ukochany
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Ktos pytal o laktator..na innym watku dziewczyny polecaly bardzo medeli laclaset czy cos takirgo..reczny a nie jest atrasznie drogi..tu znowu chyba oliath polecala z babyono?
|
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc ja jestem ta najmniej doświadczona.
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Nadaje prosto z porodowki,Gabi wazy 4.100 i czekam na decyzje czy zrobia cc czy zakladaja balonik plus oksy i wywolujemy. Maja zrobic drugie usg,by sie upewnic co i jak. Tz tu ze mna nie wpuscili,dlatego mam tym wiekszego stresa,wolalabym zeby ze mna byl.
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę ogarnąć dom, siebie i na te KTG ... Ciekawe co tam wyjdzie. Jak Katarzynka w międzyczasie urodzi to na pewno napiszę esa do którejś
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz bedzie Gabi to daj cynka trzymaj sie dzielnie!
|
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- En, wrzucę fotę najstarszej, wrzucę, jak się puszyć i chwalić dzicmi, to po calosci daj mi moment
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co widziałam ręczny Tufi ma całkiem fajne opinie i jest tani chyba ten sobie kupię w w razie wu ![]() Cytat:
![]() A gabi całkiem ładnie podrosła Czekamy na dalsze informacje![]() ![]() Cytat:
![]() Też lecę ogarniać dziób powoli, bo im szybciej pójdę, tym szybciej załatwię i będzie spokój Bleee, jak mi się nie chce
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie o poranku
Dzis pospalam do 10.00 i wcale nie czuje sie z tym zle ![]() Wczoraj mialam maly atak paniki odnosnie tego, ze czas ucieka i jeszcze tyle trzeba zrobic, bo zdalam sobie sprawe, ze do terminu porodu mam mniej, niz 40dni, a przeciez urodzic moglabym i wczesniej. Ogolnie nie byl to moj dzien. Dzis juz chyba lepiej, nie mamy na wszystko wplywu i trzeba jakos zyc dalej i tyle. Zycze kazdej milego dnia
|
#1197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaciskam kciuki Kochana za Ciebie!
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może
tylko teraz pytanie której Tz sie szlaja po całej Polsce Cytat:
Ja mam dwie przyjaciółki, ale że tak powiem są trochę na innym etapie życiowym i byłabym też na tym głupim etapie gdyby nie to, że pojawił się mały lokator w moim brzuchu ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, zwłaszcza, że nie ma przy Tobie Tzta ![]() Pojdzie szybko i gładko, zobaczysz!
|
||
|
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
En ciekawe czy wróżby twojego tz się sprawdzą
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że śliczna to na pewno juz wiem, no ale ciekawosc zżera ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- nic się na to nie zapowiada A IWONKA GDZIE? Oby była na porodówce!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Widziała mnie znajoma połozna
za nowe tygodnie dziewuszki
[/QUOTE]

ratuje.sie.chusteczka.vic hy haha nie no nie jest jakos strasznie lekko musnieta to jestem hahahah

Ja może i jestem od ciebie krócej w ciąży
A la cycaki (czyli tzatziki