Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 10:18   #1861
Nikita...
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

Dodaja - gratulacje!!!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:23   #1862
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

Dodaja, gratulacje

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:24   #1863
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane !

Na początku chciałam podziękować za wszystkie kciuki !! Bardzo sie przydały, bo obrona poszła sprawnie i przyjemnie Uwielbiam mojego recenzenta, który ma poczucie humoru i który sprawił, że kompletnie się rozluźniłam Rozmawialiśmy nawet o ciąży Halley Berry

Cały czas Was podczytywałam, ale bardzo dużo się uczyłam i nie chciałam smęcić, dlatego odpuściłam wątek. Ale wracam. Mam nadzieję, że teraz psychicznie mnie wspomożecie w poszukiwaniach pracy

Przede wszystkim:

Tomalinko serdecznie Ci gratuluję prześlicznej Hani!

Ana gratulacje z okazji obrony

Mala ależ pierścień Gratuluję

Wszystko nadrobiłam, ale nie będę sie wracała do poprzednich postów, tylko będę na bieżąco odpisywała

Co do sporu pomiędzy domem i mieszkaniem, to ja zdecydowanie chciałabym mieszkać w domku. Choć oczywiście zdaję sobie sprawę z kosztów, a że obecnie nasza sytuacja finansowa z tż nie jest najlepsza i nas na to kompletnie nie stać, to dom pozostaje w sferze marzeń.

Jednak chciałam też napisać, że z tą spółdzielnią to też nie zawsze jest tak kolorowo. Nie przychodzą do wszystkiego, bo czasami uważają, że coś nie jest w ich kompetencjach. To raz. Dwa, czasami czynsz wzrasta o kilkadziesiąt złotych na ...30 lat, ze względu na wzięty kredyt na ocieplenie ( u nas tak było). Niedługo mają robić balkony i to będzie kolejne 20 pln do czynszu przez 30 lat. Teoretycznie 50 pln więcej co miesiąc,to niewiele, jednak jak przeliczy się to przez lata to wychodzi ogromnaaa suma.

Mieszkanie również trzeba mieć ubezpieczone, szczególnie teraz, kiedy pojawiają się okropne ulewy, grady itd. My już 2 razy korzystaliśmy jak nas zalało.

Jednak na chwilę obecną cieszę się z tego co mamy. Choć 1 pokój zbywa- ale mam nadzieje, że za jakieś półtora roku zawita w Nim lokator

Mamy też całe mnóstwo rzeczy do remontowania, ale to pewnie po ślubie, bo teraz na ten cel oszczędzamy
Się rozpisałam
Gratulacje:ju pi: powodzenia w szukaniu pracy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:25   #1864
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Za 50 lat to przewiduje, że mnie już nie będzie na tym świecie

A przecież ubezpieczenie chyba też mogę mieć czy się mylę? bo nie orientuję się za bardzo.... choć z tymi ubezpieczeniami to różnie jest, jak przyjdzie co do czego to doprosić się złotówki to cud...
no nie przesadzajDamy radeA Ty jeszcze młoda jestes

Niewiem, ale u mnie raczej to wymagane...

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
dzieki jak dla mnie konca nie widac biedny pan robi 3 pietra naraz (wymiana rurek u nas, u babci, w piwnicy itd) obecnie siedzi w piwnicy i wyklada plytki bo nie mozemy pieca zamontowac cale szczescie ze malo ma do wylozenia (2,5 metra plytek na sciane i 1 metr na podlodze) i przyjdzie robic u nas. Ale juz mamy jedna sciane w plytkach i pieknie jest
no to niezły remoncik
My poczatkowo mielismy mieszkac z moja mama, ale moja mama tez tak własnie cicha, spokojna, zreszta jej prawie w domu nie ma, taki typ co nie potrafi usiedziec i ciagle lubi pracowac (działka to jej zycie)

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ja mam wlasnie szeregowiec z malym (200m ogrodkiem) i jestem bardzo zadowolona. Sasiadow mam zarabistych i lepiej sie czuje z tym, ze ich mam zwlaszcza jak TZ wyjezdza na dluzej.

ja sie czuje bezpieczniej jak mam blisko sasiadów

Cytat:
Dzień dobry Kochane !

Na początku chciałam podziękować za wszystkie kciuki !! Bardzo sie przydały, bo obrona poszła sprawnie i przyjemnie Uwielbiam mojego recenzenta, który ma poczucie humoru i który sprawił, że kompletnie się rozluźniłam Rozmawialiśmy nawet o ciąży Halley Berry

Cały czas Was podczytywałam, ale bardzo dużo się uczyłam i nie chciałam smęcić, dlatego odpuściłam wątek. Ale wracam. Mam nadzieję, że teraz psychicznie mnie wspomożecie w poszukiwaniach pracy

Jednak na chwilę obecną cieszę się z tego co mamy. Choć 1 pokój zbywa- ale mam nadzieje, że za jakieś półtora roku zawita w Nim lokator

Mamy też całe mnóstwo rzeczy do remontowania, ale to pewnie po ślubie, bo teraz na ten cel oszczędzamy
Się rozpisałam
gratulacje!
I zycze owocnego szukania pracy

No i prawidłowo
Tego zycze

Bylismy chwile na spacerku w sklepie, ale duchota...
a niebawem do przedszkola...zatem zabieram sie za obiad

Wczoraj nadmuchalismy mamie materac a Seba teraz na nim szaleje
Pewnie powoli dociera ze niedlugo bedziemy mieli goscia
Stary 2013-07-10, 10:27   #1865
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Bylismy chwile na spacerku w sklepie, ale duchota...
a niebawem do przedszkola...zatem zabieram sie za obiad

Wczoraj nadmuchalismy mamie materac a Seba teraz na nim szaleje
Pewnie powoli dociera ze niedlugo bedziemy mieli goscia
fajnie, że mama będzie z Wami już niedługo

ciekaw jak tam Zabcia i lot

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:29   #1866
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
fajnie, że mama będzie z Wami już niedługo

ciekaw jak tam Zabcia i lot
no super, nie mozemy sie doczekac

Napewno w porzadku, wierze ze nie ma czasu do Nas zajrzec, wkoncu ciesza sie rodzinka, a rodzinka Nimi
Stary 2013-07-10, 10:33   #1867
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej straszna noc za mną nie dość, że muszę spać na lewym boku-więc biodro mnie tak boli, że dajcie spokój to jeszcze miałam zgagę i jak w nocy wstałam to czułam taki kwas w gardle bleee jakby mi się coś wylewało dosłownie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Twoja wypowiedź trochę mnie oprzytomniła, powinnam wydrukować, powiesić i codziennie czytać, ALE uświadomiła mi też, że chyba całe życie będę nieszczęśliwa z racji mieszkania
Wydrukuj

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja złapałam za kosiarkę pierwszy raz 2 tygodnie temu, zawsze robił to TŻ lub teściowie (mieszkamy w jednym domu). I powiem szczerze - I'm lovin' it! Super sprawa!
Ja kosiłam zawsze u rodziców i też to lubiłam Mimo, że schodziło jakieś 3-4h. Ale za to jaka opalona byłam

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
1 sierpnia
A czemu nie bierzesz rocznego - jeśli mogę spytać?

Cytat:
Ale 400 tys za kafle? no to musieli być bardzo wybredni...
400 tys. przekroczyli w momencie kupowania kaf... tfu! PŁYTEK do łazienki - czyli budowali, budowali, budowali, kupili PŁYTKI... i bach! Magiczne 400tys. zł wydane na dom... A do końca jeszcze daleko
Nie wiem, czy można na PŁYTKI wydać 400 tys.
(PŁYTKI sponsoruje Butter )

Cytat:

No już myślałam, że nie wpadniesz i się nie pochwalisz!
GRATULACJE raz jeszcze!

Za 1,5 roku lokator? To starania od nowego roku?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:35
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 10:46   #1868
ButterBear
Zakorzenienie

Ijeeeee....Aaby, ale czepiak!
Ja po prostu stoję na straży poprawnej polszczyzny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czepiak.jpg (27,4 KB, 11 załadowań)

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:47   #1869
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Aż chyba pomyślę nad zmianą avatara

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-10, 11:03   #1870
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Dodaja - gratulacje!!!
Cytat:
Dodaja, gratulacje

Cytat:
Gratulacje:ju pi: powodzenia w szukaniu pracy

Cytat:
gratulacje!
I zycze owocnego szukania pracy

No i prawidłowo
Tego zycze

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

No już myślałam, że nie wpadniesz i się nie pochwalisz!
GRATULACJE raz jeszcze!

Za 1,5 roku lokator? To starania od nowego roku?
Wczoraj nadrabiałam, tylko cytowania mi wywaliło i się wkurzyłam !

Ależ Ty szybko przeliczasz Może ciut więcej niż półtora roku

Wczoraj pisałyście o serniku ? Która to ?
Polazłam po winko żeby uczcić z tż mgra i wlazłam do cukierni- sernik i torcik z truskawami !
Zaraz zrobię kawulca i ciut podjem

Ale, ale! Podłączyłam się do Wasze grupy skalpelowej i od zeszłego poniedziałku robię

Cytat:
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:45   #1871
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Aż chyba pomyślę nad zmianą avatara
nieeee, prosze nie zmieniac bo potem mi sie wszystko myli

Cytat:
Ale, ale! Podłączyłam się do Wasze grupy skalpelowej i od zeszłego poniedziałku robię
Bosko! witamy wsrod endorfinowych maniakow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 11:46   #1872
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
moja pedi ma takie samo zdanie o odrobaczaniu dzieci. dlatego ja swoich nie odrobaczam
to akurat, że jeden, drugi, piaty czy dziesiąty lekarz ma taką opinię nie jest dla mnie wzstarczająco przekonującym argumentem

Co do mieszkania lub domu...
My chcielibysmy najlepiej parterówke, bo jednak schody zdecydowanie pomniejszają powierzchnie , albo odczucie powierzchni. Ewentualnie poszlibzsmy na mieszkanie, ale w tym przypadku musimy miec jakis ogródek... ja bez kawałka ziemi do urobienia zyć nie potrafię
No i jeśli dom, to tylko już stojący, kilku(nasto)letni i z jak najmniejszymi wymogami remontowymi... budowa to dla nas zdecydowane no-go
Stary 2013-07-10, 12:26   #1873
metkaa
Zakorzenienie

czesc

ale sie rozgadałyscie

Cytat:
jejku nie pamiętam kiedy o tej porze wstałam, a położyłam się o 1,30-2 bo nie mogłam zasnąć i pół wieczoru przepłakałam. Chyba w końcówce ciąży i mnie dopada burza hormonów bo nie mogę sobie sama z sobą poradzić, czuję się źle psychicznie sama z sobą, jakoś nagle ciąży mi siedzenie w domu, zrobiłam się strasznie zazdrosna o tz i zaczynamy się przez to kłócić. Niech już mały się urodzi

Gucia w takim razie przyjemnej pracy (jesli to moze byc przyjemne )

onyks
to rzeczywiscie juz malutko czasu wolnego zostało,

dodaja
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:32   #1874
asiuk
Zakorzenienie

Butter, liczę na to
Nikita, serio piszę. Wiem, że sprawiam takie wrażenie, nawet mi to psycholog powiedziała I tym się właśnie kamufluję. Tak serio, to mam duże skrzywienie obrazu rzeczywistości i samej siebie, zdaję sobie z tego sprawę, natomiast czasem już nie wiem, co jest prawdą, a co moimi urojeniami No i to dość utrudnia mi funkcjonowanie.

Dodaja, gratulacje!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:45   #1875
Malensstfo
Zakorzenienie

Hej,
przeleciałam was...

Niedawno wróciliśmy do domu...może potem się rozpiszę...wymordowana jestem
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:55   #1876
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Nikita, serio piszę. Wiem, że sprawiam takie wrażenie, nawet mi to psycholog powiedziała I tym się właśnie kamufluję. Tak serio, to mam duże skrzywienie obrazu rzeczywistości i samej siebie, zdaję sobie z tego sprawę, natomiast czasem już nie wiem, co jest prawdą, a co moimi urojeniami No i to dość utrudnia mi funkcjonowanie.
Kule no widzisz, taka zmylka.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hej,
przeleciałam was...

Niedawno wróciliśmy do domu...może potem się rozpiszę...wymordowana jestem
Odpocznij

Stary 2013-07-10, 13:10   #1877
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Mieszkałaś w Szwecji? A ja się nie mogę zebrać żeby z mężem chociaż w trasę tam pojechać. Według niego Norwergia jest piękna, ale ja się boje jechać tam na północ.
e)
bo jest piękna. i czego sie tutaj bać???!!!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

hello l

Ewci po szczepieniu ( pneumo pierwsza dawka). póki co jest ok, oby tak zostało. I wiecie ile już waży moja panna?? ten pulpet waży już 8,300 !!!!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:14   #1878
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Ewci po szczepieniu ( pneumo pierwsza dawka). póki co jest ok, oby tak zostało. I wiecie ile już waży moja panna?? ten pulpet waży już 8,300 !!!!!!!
Łooo, moje były dzisiaj ważone, to mają po 6 kg

A my pneumo to już 2 dawki miałyśmy...
Stary 2013-07-10, 13:36   #1879
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
A tak czysto teoretycznie - gdybyście się wtedy dogadali - chcielibyście tam zostać?
Oczywiście ze TAK. Ja stamtąd mam do pracy 10 minut spacerkiem, teraz 20 - samochodem przy "dobrych wiatrach"....... a, szkoda gadać

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Dziewczyny, nie, że się dopierdzielam, czy jestem złośliwa, ale wiecie o tym, że z kafli to się piece buduje, a na podłogi i ściany, to kładzie się płytki

Właśnie też sie zastanawiałam co to za "kafle" myślałam, że skrót od "kafelki" ihihihihihi

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
No właśnie bardzo rozumiem z tymi kosztami, które są większe? skoro i ty remontujesz na własną rękę i ja?

Odświeżać elewacji nie będę bo po to ją zrobiłam z cegły

Zakładam, że ogrodu i ogrodzenia nie robię, bo nie każdy robi zostaje tylko koszenie trawki
No właśnie ja też nie rozumiem..... jakby za robociznę w domu był inny cennik niż za mieszkanie robi to robi, trzeba zapłacić...... a koszty materiałów i tak zależą od awarii, która w bloku może być droższa, bo np. zalejesz sąsiadów co w domu Ci nie grozi..... można się tak przegadywać bez końca.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 13:46   #1880
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Co do mieszkania lub domu...
My chcielibysmy najlepiej parterówke, bo jednak schody zdecydowanie pomniejszają powierzchnie , albo odczucie powierzchni. Ewentualnie poszlibzsmy na mieszkanie, ale w tym przypadku musimy miec jakis ogródek... ja bez kawałka ziemi do urobienia zyć nie potrafię
No i jeśli dom, to tylko już stojący, kilku(nasto)letni i z jak najmniejszymi wymogami remontowymi... budowa to dla nas zdecydowane no-go
mi tez podobaja sie parterówki, ale ze wzgledu ze nie lubie schodów...

Cytat:

Cytat:
Oczywiście ze TAK. Ja stamtąd mam do pracy 10 minut spacerkiem, teraz 20 - samochodem przy "dobrych wiatrach"....... a, szkoda gadać[COLOR="Silver"]

No właśnie ja też nie rozumiem..... jakby za robociznę w domu był inny cennik niż za mieszkanie robi to robi, trzeba zapłacić...... a koszty materiałów i tak zależą od awarii, która w bloku może być droższa, bo np. zalejesz sąsiadów co w domu Ci nie grozi..... można się tak przegadywać bez końca.
no pewnie, ze mozna
No sa wieksze, bo dom masz wiekszy
i czego tu nie rozumiecnp. wymiana okien w domu a w mieszkaniu to zdecydowanie roznica...a to tylko taki luzny przykładalbo jak Ci sie cos w domu z ogrzewaniem popsuje...w bloku tego nie masz...
a ubezpieczenie mieszkania tez od czegos jest

Co do mieszkania z rodzicami, to kiedys pisalas ze mieliscie konflikty, wiec niewiem czy to byłoby takie fajne...teraz jest dobrze, ale nie mieszkacie razem...jak to mowia...wszedzie dobrze gdzie Nas nie ma

Seba w przedszkoluMam chwile ciszy i spokoju

Ale upał

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:47
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:55   #1881
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość

Rozumiem tutaj Bikę i jej chęci, zwłaszcza, że widzi, że te domki są dla rodziny dostępne, a dla niej nie. Co innego, jakby nawet o nim nie marzyła, albo te marzenia byłyby odległe. Bika - pocieszę cię, masz wyjątkowo wypaśną rodzinkę, na ogół ludzi tak nie stać na budowy, działki itp. Nie sugeruj się tym. Wy z tż-tem też się doczekacie. A z drugoiej strony czasem dobrze czuć to zniecierpliwienie i chęci na więcej bo to nas mobilizuje do działania. Nie ma mobilizacji, to i nic nie rusza do przodu. Ja pochwalam, ale faktycznie bez unieszczęśliwiania się po drodze;-)
AMEN;-)
Dziękuję Kochana, ale w pojedynkę to niewiele zdziałam, niestety mój tż takiego zniecierpliwienia motywującego do działania nie ma

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Doda gratulacje kalski:

Maleństwo a gdzie byliście?

Gosia no to piękna waga, Emilka ma chyba z 9500
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-07-10, 13:56   #1882
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia no to piękna waga, Emilka ma chyba z 9500
czemu mdlejesz?
Stary 2013-07-10, 14:02   #1883
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
czemu mdlejesz?
No bo to strasznie dużo, przecież dziecko na rok powinno mieć 10kg...... tak się ostatnio dowiedziałam.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-07-10, 14:05   #1884
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No bo to strasznie dużo, przecież dziecko na rok powinno mieć 10kg...... tak się ostatnio dowiedziałam.
strasznie?
ciekawe skad sie takich madrych rzeczy dowiedziałas?

Dla przykładu, Seba na 4 miesiace wazył 8.300, a na rok 11kg, to chlopak to tez moze inaczej, ale taki przykład...

Poza tym Maja Madzi tez wazyla na rok nie mało

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-07-10 o 14:20
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:28   #1885
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:

Maleństwo a gdzie byliście?
A byłam z dziewczynami u pediatry naszego z przychodni, tak jakoś kontrolnie, chciałam zapytać o Asię i jej przekręcanie głowy, itd.
Więc z dziewczynami wsio ok, ładnie przybierają na wadze, no i mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, co by nam pokazali jak się z Asią obchodzić...ale oczywiście we dwie dostały skierowanie...a potem pół dnia szukaliśmy poradni, bo w mieście są niby dwie. Jedna w szpitalu, a druga gdzieś tam..wiadomo, że w szpitalu dłużej się czeka, więc szukaliśmy tej drugiej...ale nie znaleźliśmy

Zapisani jesteśmy do szpitala na 6 sierpnia, więc o dziwo nie tak tragicznie...może byłoby nawet szybciej, ale większość ludzi na urlopie

O i tak zeszło...a w ogóle szwagierka na dziś miała termin i ją jeszcze wysłali do domu, hehe...ciekawe kiedy się wykluje
Stary 2013-07-10, 15:18   #1886
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Bedziesz bez plotu? Tzn ze twoj dom jest gdzies na uboczu tak?
To było założenie

Cytat:
Dzień dobry Kochane !

Cytat:
no nie przesadzajDamy radeA Ty jeszcze młoda jestes
wątpię że dożyje 74 lat

Cytat:
400 tys. przekroczyli w momencie kupowania kaf... tfu! PŁYTEK do łazienki - czyli budowali, budowali, budowali, kupili PŁYTKI... i bach! Magiczne 400tys. zł wydane na dom... A do końca jeszcze daleko
Nie wiem, czy można na PŁYTKI wydać 400 tys.
(PŁYTKI sponsoruje Butter )
No już mi dziewczyny wytłumaczyły
a co do kafli to wszystko przez Ciebie pisałam papugując z Ciebie, w sumie to nawet nie zwróciłam na to uwagi

Cytat:

otóż to

Cytat:
No sa wieksze, bo dom masz wiekszy
i czego tu nie rozumiecnp. wymiana okien w domu a w mieszkaniu to zdecydowanie roznica...a to tylko taki luzny przykładalbo jak Ci sie cos w domu z ogrzewaniem popsuje...w bloku tego nie masz...
a ubezpieczenie mieszkania tez od czegos jest
ale dom można wybudować też 50m2

Wróciłam piję sobie soczek pomarańczowy i czekam na małża. Musi mi znieść deskę do prasowania i tonę prania prze tv
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:55   #1887
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No już mi dziewczyny wytłumaczyły
a co do kafli to wszystko przez Ciebie pisałam papugując z Ciebie, w sumie to nawet nie zwróciłam na to uwagi

ale dom można wybudować też 50m2
W kujawsko-pomorskim na płytki mówi się kafelki

50m2 to nie dom

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-10, 15:59   #1888
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
oj fakt, ja po przekroczeniu 300 tys przestałąm juz liczyc koszta, a to było juz dawno temu. spokojnie kolo 500 tysi juz wsadzilismy a gdzie tam koniec :/ Jest duzo kosztów któych " nie widać', pozwolenia, przyłącza, robocizna. dużo wkłąda sie w materiały typu: cement, piasek, a i tak wykończenie w środku jest najdroższe ( a my wcale z jakością nie szalejemy :/), podwórko też swoje pochłąnia ( w pon zaczną nam kłąśc kostke - 15 tys min a i tak nie bedziemy kłąść wszystkiego tak jak pierwotnie myśleliśmy bo inaczej byśmy płącili 30 tys :/). że o książce budowy i całej "papierologi" nie wspomną, każdy podpis min 500 zł :/

Budowa domu jest dla naprawde wytrwałych osób :/
Zgadzam się

Gosia, ale jestem zaszokowana Waszymi kosztami

Nam poszło około 130 tys na stan surowy zamknięty i w to już wliczam działkę, wszystkie dokumenty, przyłącza itp... A szukaliśmy raczej solidnych materiałów, np za 3 okna + drzwi tarasowe płaciliśmy 16,500.
I wydaje mi się, że jakoś super dużo nie poszło na całość, liczyłam więcej.

Teraz zostają instalacje, posadzki, tynki, i wykończenie czyli malowanie i podłogi. Ogólnie liczymy, że w 300 się zamkniemy....mam nadzieję....

A za jakie podpisy płaciliście 500 zł????

No i najważniejsze: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA EWUNI Z OKAZJI PÓŁ ROCZKU

Cytat:
ONYKS a dlaczego niekorzystasz? nie chcesz? czy nie możesz?

ja nie miałąbym z kim Ewy zostawić, wiec po rodzicieskim i tak ide na wychowawczy

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

ONYKS dziś mija pół roku od kąd mamy nasze księżniczki z sobą ale ten czas zapycha
U nas słychać komentarze typu: roczny macierzyński to dla tych którym nie zależy na pracy....
Poza tym dziś byłam we firmie i się wkurzyłam bo gościu który siedzi na moim miejscu już tam zostaje, a mnie usadzą "za ścianą" Żal mi bo się zżyliśmy z chłopakami przez te pięć lat

Cytat:

A czemu nie bierzesz rocznego - jeśli mogę spytać?
Odpisałam wyżej

Cytat:
bo jest piękna. i czego sie tutaj bać???!!!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

hello l

My już skończyliśmy pneumo. A Nataszka 8,200

Dodaja , gratulacje kochana!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
W kujawsko-pomorskim na płytki mówi się kafelki

50m2 to nie dom

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:00   #1889
gucia6
Zakorzenienie

Blonde, my odkad mieszkamy w domu to tez znielubilam schody

Bika, Sandra na roczek wazyla ok 10,5 kg
Stary 2013-07-10, 16:09   #1890
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Blonde, my odkad mieszkamy w domu to tez znielubilam schody

Bika, Sandra na roczek wazyla ok 10,5 kg
O, czyli książkowo a Rita?
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości