Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 21:40   #3781
123spinka
Zadomowienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Nie no Spinka, ciąża ciąża, to na pewno, Santi chodziło chyba o to, że taka wczesna dla lekarzy jeszcze nic nie znaczy, bo zdarza się, że się nie przyjmie po prostu, dla nich to normalna sprawa, zarodek wadliwy albo jakieś inne problemy nie do naprawienia, dla potencjalnych mam to są ich dzieci .. z takich różnic w postrzeganiu rodzą się nieporozumienia ..
rozumiem ale jestem bardzo niecierpliwa
wszystko chce na juz moja WADA
Stary 2013-07-09, 21:49   #3782
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

tak, ja tez uwazam, ze to ciaza i nie budzi zadnych watpliwosci. tylko no niestety lekarze maja lekko studzace zapal podejscie do tak wczesnych tygodni. niestety albo i stety... sama teraz juz nie wiem...
a co do niecierpliwosci, no to kazda z nas chcialaby miec wszytsko na juz, a to dopiero zacznie Ci sie czas dluzyc
mi jaka nie jestem w ciazy tygodnie leca jeden za drugim, ale w obydwu poprzednich czas ciagnal mi sie niesamowicie i te 3 tygodnie od pozytywnych testow to byla istna katorga. mialam wrazenie, ze te tygodnie ciazgna sie miesiacami..

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 00:34   #3783
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Lidka dziś. Śliczne są dzieci jak śpią. A książki będzie czytać tak jak mamusia.
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Byłam na bioderkach i wszystko wporzo
jednak wkurzyłam się troche, bo po 1 kazali mi przyjść na 11 a lekarz był od 11:30 i babki które przychodziły po mnie, wchodziły przede mną do wcześniejszego lekarza. ale to nic
Przyszła kobita z maleństwem i synem ok 3 lat który się tak darl że chce na pole, że nawet nie byłam w stanie z nikim słowa zamienić.. co najlepsze ta kobieta była z mamą i robiły wszystko-biły po tyłku, dawały do kąta i cuda wianki zamiast wziąść go na zewnątrz! Rozumiem jakby sama była z dwójką, albo ten duży szedł do badania, ale było ich dwie i 4 osoby musiały wyjść z dziećmi bo maleństwa tak się bały tego krzyku.. rozdzierał się niesamowicie i bez przerwy przez jakieś 40 minut!
W końcu ta babcia wzięła go na korytarz (jak mój się badał czyli na sam koniec ) i tam się darł, a akurat tam poszła pani z maluszkiem go nakarmić bo w poczekalni przy krzyku nie było szans. Także się śmiałyśmy że nie da temu dziecku zjeść... masakra jak ludzie nie myślą..
niezła historia
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki rozmiar kombinezonu kupić dla dzieciaczka urodzonego zimą?Kupić dwa(jeden mniejszy.drugi na pózniej)?
ja bym kupiła tylko 62 A potem zobaczysz czy potrzebujesz na 68 bo moze juz będzie taka pogoda, że ciepleszy polarek i spodnie starczą
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dzieczyny a ja mam takie głupie pytanieJuż pytałam o to na Aniołkowych Mamach ale chciałabym poznać wasze zdanie.Czy ubranka dla noworodka muszą być nowe?Nie mogą być używane?Bo mi kiedyś tak powiedziała koleżanka a ja jej uwierzyłam
Iza, nie wiem skąd taki pomysł tej koleżanki Jakieś dziwne zabobony chyba...
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie odnośnie wyprawki ciuszkowej podpowiedzcie czy może być
10 x śpiochy
3 x kaftanik
10 x body

5 x koszulka z dł. Rękawem
10 x pajac
4 x półśpiochy

3 x czapeczka
8 x skarpetki
4 x niedrapki
u mnie kaftaniki i koszulki by się nie sprwadziły.. bo to sie do góry podsuwa samo jak dziecko się wierci... Body, półśpiochy i pajace to jest to
Normalne spiochy też u nas zbędne się okazały
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny zaraz was nadrobię wpadła tylko z wynikiem
BETA HCG 131,8

mogę się już cieszyć?
GRATULACJE!!!klas ki:
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej babeczki,
czytam was na bieżąco ale nie mam weny na pisanie. Nic się u mnie nie dzieje (ze spraw dowcipnych) Dziś 3 dc w czw wizyta u gina i ustalamy plan działania przed krio. W pt jadę na wczasy . Przygotowania w pełni, latanie po sklepach, kosmetyczkach itp ... same wiecie, trza se włochy zewsząd wyrwać (Isia - z głowy nie wyrywam ) i ogólnie zadbać coby jak wsiór nie wyglądać.
Miałam w tym roku nie kupować nowych badykostiumów ale stwierdziłam, że skoro męczę doopę ćwiczeniami to w nagrodę mogę. A CO! Kupiłam se dwa ino, że ta doopa po ćwiczeniach jakaś taka koślawa jest - jeden pośladko-półdupek wyżej a drugi niżej! No ja się pytam, jak można mieć koślawy tyłek??????? No Kwicia może - kto mi zabroni?

Nie wiem czy już wszystkim gratulowałam:
Elunka gratki raz drugi!
Spinka beta piękna
Trzymam kciuki za Kocoora i Marcelka
Misia pięknie wyglądaliście - najlepszego!

Już nie wiem co komu...
Myślę o was intensywnie!
trzymajcie się ramy
Kwici, udanego wypoczynku
Cytat:
Mam lekarstwo. Dziecko. Wiem, wiem...łatwo się mówi, ale u mnie się sprawdza. Wiem, że czasu nie mam duzo i się spinam, żeby się ze wszystkim wyrobić. Efekt taki, że mam wszystko zrobione, w domu posprzątane, poprane, obiad gotowy, kurze starte, okna umyte itd. Dziecko czyste, nakarmione i radosne. Tyle, że czasami na to lekarstwo długo się czeka
Czasami do galopu się biorę jak obejrzę perfekcyjna panią domu. No co?! jak się nudzi to się ogląda co bądź! Inspiruje mnie ten program, dostaje takiego kopa, ze za jednym zamachem lecę wszystkie pomieszczenia. Potem śpię jak zabita

A to moja złotowłosa jakieś 10 lat temu.
Isia, to ja do mnie zapraszam bo ja się nie mogę ogarnąć z porządkami... I gotuję też zdecydowanie mniej...
Śliczna Niunia
Cytat:
cześć dziewczynki dziękuję za gratulację
jeszcze do mnie to wszytsko nie dociera, może jak powtózę betę
mam zamiar ja powtórzyć za parę dni, dziś byłam u ginka ale jak podejrzewałam za wcześnie by stwierdzić jednoznacznie ciąże
babka powiedziała że tak wczesnej diagnozy nie postawi bo to może być np. ciąża urojona i nawet wyniki bety nie dają 100% pewności że to nasza fasolka i że mam przyjść za 2 tyg.
w pracy mam troszkę uważać ale nie przesadzać bo wg niej jak ciąża jest zdrowa i ma się utrzymać to i tak będzie, czy bede pracować czy nie
najwyżej za te 2 tyg da zaświadczenie to mi zdejmą część obowiązków i tyle
ogólnie ja z tych niecierpliwych więc nie mogę się doczekać
póki co mam bóle piersi, takie rwanie sutków i mam wrażenie że brzuch mam cały czas wciągnięty, takie od środka, i sporo śluzu
urojona ciążą? Ale pomysł...
Cytat:
Pszczoua - pytałaś się o przewijak. To ja się wypowiem. Nie mam przewijaka, małą zawsze przebieram na łóżeczku. Próbowałam na naszym łóżku, ale jest za nisko i plecy bolą albo musiałam jakieś akrobacje czynić, by małą przebrać. A tak na jej łóżeczku pod dupkę podkład gdyby jej się zdarzyło "coś" a się zdarza i normalnie ją przebieram. Ja sobie pomyślałam, że przewijak fajna rzecz, ale na ile Ci starczy? Jeżeli mówisz o takim nakładanym na łóżeczko. Moja już w poprzek się nie mieści, to tym bardziej bałabym się, że spadłaby z przewijaka. Przekreca się już na boki. Nie dałabym już rady na przewijaku. Co innego jak masz taki na szafce, większy, ale z tego co pisałaś, nie masz miejsca. Więc albo kupisz sobie przewijak na jakieś 3-3,5 miesiąca albo nie kupuj i normalnie przebieraj w łóżeczku.
Isia ale jak włóżeczku przewijasz? Pochylasz się? To też strasznie niewygodne musi być
No my kupilismy regał z przewijakiem... i jeszcze nigdy na nim nie przewijałam Stoja tam wszystkie przybory Najpierw przewijaliśmy na łóżku ale potem zrobiło nam sie szkoda pleców i od paru tygodni przewijak na łóżeczku Ale Leo już tak sie kręci że strach na chwile odejść Tak więc może w końcu na przewijak regałowy się przeniesiemy
Stary 2013-07-10, 07:19   #3784
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
jak będę miłą wynik to wyliczę a nie przypadkiem 114% po 3dniach gdzieś tak chyba wyczytałam
może ta moje beta za niska ?
ale okresu nie ma, piersi bolą-swędzą rwą, na dole plecy czasem za bolą ale delitaknie - II krechy na teście to co jak nie ciąża
115% po 72h dokładnie. Także rób w czwartek i nadal trzymam kciuki. Ale to już tak proforma, no bo nie da się ukryć, że mamusią będziesz

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
tak, ja tez uwazam, ze to ciaza i nie budzi zadnych watpliwosci. tylko no niestety lekarze maja lekko studzace zapal podejscie do tak wczesnych tygodni. niestety albo i stety... sama teraz juz nie wiem...
a co do niecierpliwosci, no to kazda z nas chcialaby miec wszytsko na juz, a to dopiero zacznie Ci sie czas dluzyc
mi jaka nie jestem w ciazy tygodnie leca jeden za drugim, ale w obydwu poprzednich czas ciagnal mi sie niesamowicie i te 3 tygodnie od pozytywnych testow to byla istna katorga. mialam wrazenie, ze te tygodnie ciazgna sie miesiacami..
O Tak! Z tym się zgadzam zupełnie. Czyjeś ciąże to lecą jak z bicza trzasnął, a moja to mi się ciągnie jak flaki z olejem.

Czy ja dobrze przeczytałam gdzieś, że Kocura do domu wypuścili, bo nie wiem czy mi się śniło czy rzeczywiście gdzieś ktoś tak napisał? Czyli, że to fałszywy alarm...

Witam środowo!
Wczoraj czytałam Was, ale jakoś nie miałam co pisać. U mnie bez zmian, powoli zmniejszam dawkę dupka, biorę zamiast 2x1 to 2x1/2. Jak mi się skończy to po prostu przestanę. Boję się tak odstawić z dnia na dzień. W poniedziałek wizyta, czekam, choć już nie stresuję się tak jak wcześniej. Jakaś spokojna jestem. Mdłości mam już mniej, piersi coraz mniej tkliwe, ale za to ciągnie mnie w pachwinach, widać rozciąga się tam wszystko ładnie.
Buziaki dla wszystkich
Może później jeszcze zajrzę

Aaaa! No i witam się w 11tc

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 07:20   #3785
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Hejo:-*

U nas piękna nocka za nami;-) Tymek obudził się raz i nawet nie wiem o której. Jak zaczął marudzić w łóżeczku to mąż mi go podał,podłączyłam pierś i spaliśmy dalej. Więc nawet nie odczułam pobudki;-) potem kolejna o 7 rano,zjadł z jednej piersi,przebieranie,wietr zenie pupki,łącznie do 8 godzinka aktywnoścí, druga pierś i śpi dalej:-D

KOCURKU JAK TAM????:-*

No i Tymek wita ciocie. Mamy 5 tyg i 2 dni;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373437221901.jpg (56,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373437244204.jpg (54,0 KB, 20 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:00   #3786
IsiaG
Zadomowienie

Heja laski!

Ostatnio cwana się zrobiłam i obiad przygotowuję sobie wieczorem, tzn ziemniaki obieram i mięsko tak do połowy przygotowuję. Tatuś zajmuję się małą a ja szaleje w kuchni. I tym sposobem w dzień, jak go nie ma zostaje mi z obiadem raptem godzinka gotowania. Mogę sobie iść z małą na dłuższy spacer, gruntowniej posprzątać, aczkolwiek ostatnio stwierdziłam, że kurna mam czysto! Tylko kurze mi zostają, dywany do odkurzenia no i codziennie naczynia, ale te to myję na bieżąco.
Dziś już pościel pozmieniałam i piorę ścierki.

Cytat:
milaam miec dzis wolne, ale nie mialam, bo mi szefowa zmeczona po urlopie wrocila i mnie poprosila jeszcze o pare godzin pomocy. wiec poszlam mlodej taka reklame zrobilam, ze chyba jej wiecej do pracy nie wezmie
no i mam wolna sobote wiec jedziemy powariowac i poplywac, czego nie robilam juz wieki

To się wyszalej a co! Każdemu się należy. A młodą pogoniłaś czy co jej zrobiłaś? Mów bo ciekawa jestem co wymyśliłaś.

Cytat:
jak będę miłą wynik to wyliczę a nie przypadkiem 114% po 3dniach gdzieś tak chyba wyczytałam
może ta moje beta za niska ?
ale okresu nie ma, piersi bolą-swędzą rwą, na dole plecy czasem za bolą ale delitaknie - II krechy na teście to co jak nie ciąża
Ciąża, ciąża. ABSOLUTNIE! Może zmień lekarza?

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

u mnie kaftaniki i koszulki by się nie sprwadziły.. bo to sie do góry podsuwa samo jak dziecko się wierci... Body, półśpiochy i pajace to jest to
Normalne spiochy też u nas zbędne się okazały

Isia, to ja do mnie zapraszam bo ja się nie mogę ogarnąć z porządkami... I gotuję też zdecydowanie mniej...

Isia ale jak włóżeczku przewijasz? Pochylasz się? To też strasznie niewygodne musi być
No my kupilismy regał z przewijakiem... i jeszcze nigdy na nim nie przewijałam Stoja tam wszystkie przybory Najpierw przewijaliśmy na łóżku ale potem zrobiło nam sie szkoda pleców i od paru tygodni przewijak na łóżeczku Ale Leo już tak sie kręci że strach na chwile odejść Tak więc może w końcu na przewijak regałowy się przeniesiemy
No właśnie, kaftanki, koszulki, bluzki dla takiego małego człowieka zbędne. Co chwila plecki gołe, bo wiadomo, że bierze się go do góry na ręce i wszystko się podnosi. Body i tylko body. Śpiochy też, chyba, że mają rozpięcia w kroku to wtedy przydatne. Ja właśnie miałam cały stos takich bez rozpięć i nie używałam.

Mów kiedy i jadę. Ty się zajmiesz maleństwami a ja będę sprzątać i gotować. I piec placki i ciasteczka. Będziemy tylko robić przerwy na karmienie i spacerki

Przewijam na łóżeczku. Plecy mnie nie bolą, doszłam do takiej wprawy, że chwila moment i już przebrane. Zresztą i tak muszę prostować plecy, bo akcesoria mam na półce, pochylam się dosłownie chwilę. Za to po kąpieli ubieram ją na pralce (tak, mam na pralce kocyk i ręczniki) to tak mnie kopie, że ja dziękuje. Oberwałam raz w splot słoneczny to aż mi tchu zabrakło! Wolę ją za szczebelkami i z dala od nóżek.
Ogólnie przy dziecku plecy dostają w kość, pochylanie się na wózkiem, nad leżakiem, zabawy na macie czy nawet na łóżku, wszystko w skłonie.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

U nas piękna nocka za nami;-) Tymek obudził się raz i nawet nie wiem o której. Jak zaczął marudzić w łóżeczku to mąż mi go podał,podłączyłam pierś i spaliśmy dalej. Więc nawet nie odczułam pobudki;-) potem kolejna o 7 rano,zjadł z jednej piersi,przebieranie,wietr zenie pupki,łącznie do 8 godzinka aktywnoścí, druga pierś i śpi dalej:-D

Jakie śliczne maleństwo. Widać, że Tymcio to takie spokojne dziecko będzie. I taki poważny wzrok już ma. Oj, można się zakochać, nic tylko całować i całować.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:51   #3787
lady_malgo
Rozeznanie

Isia- narobiłaś mi smaka na ciasteczka i placki MNIAM, a jeszcze śniadania nie jadłam

Witam się w 23 dc ciąży zbiorowej

Linka- współczuję bolesnych @ wiem co to za ból i wiele razy już płakałam i mówiłam sobie, że przechodzę na antyki czy inne shit... ale ostatecznie za każdym razem mówię sobie jeszcze tylko 1 cykl i dopiero i już tak ze 3 miesiące jadę...
Ale jest coraz gorzej. W tym cyklu już od 20 dnia boli mnie podbrzusze, ciągnie w dół, aż budzę sie w nocy z bólu.
Teraz dzisiaj od rana boli mnie lewy jajnik i w krzyżu tak jakby zaraz miał się @ zacząć a termina mam na wtorek dop.

Zapisałam się dogina na 23.07 no i ustalamy szczegóły inseminacji bo już nie mam siły dłużej się starać "naturalnie" właśnie przez te bóle.

Nie wiem czy wam pisałam, że mój kot spadł z parapetu na dwór i niefortunnie przeciął sobie łapkę na zgięciu tj "pięcie", miał założone szwy i bandażowane teraz w poniedziałek zdjęli mu te szwy ale ma dalej stan zapalny, kazali dalej bandażować i ewentualnie (bo ja się zapytałam co więcej mogę zrobić) to rywanolem przecierać.... Dziś rozwijam bandaż a tu K.U... gorzej niż po zdjęciu tych szwów już nie wiem co mam robić Czy któraś z was miałą takie przygody z kotem?? I wie co zrobić? Serce mi się kraja jak widzę jak to jest takie czerwone i zawijam w bandaż.... Zastanawiałam sie nawet czy po prostu nie odwalić mu tewgo bandażu i niech się dzieje co chce, bo mam wrażenie że mu skóra nie oddycha i przez to się nie chce goić, ale mam syf w domu i nie wiem czy sobie tego nie zabrudzi poza tym będzie to lizał... eh POMOCY!

Kocurek- Kciuki za Marcelka żeby bezproblemowo "wyszedł"

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 08:58   #3788
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
już się troszkę podłamałam w sumie bo w necie wszędzie piszą że beat jest pewna na 100 % a ona mi tu z takim czymś wyskakuję
chcę powtórzyć betę w czwartek
czy może lepiej w poniedziałek?powinna być już znacznie większa
niż z ta z wczoraj?
Spinka spokojnie.Beta jest pewna na 100 %,więc to na pewno ciążaNa twoim miejscu zmieniłabym lekarza.
Cytat:

milaam miec dzis wolne, ale nie mialam, bo mi szefowa zmeczona po urlopie wrocila i mnie poprosila jeszcze o pare godzin pomocy. wiec poszlam mlodej taka reklame zrobilam, ze chyba jej wiecej do pracy nie wezmie
no i mam wolna sobote wiec jedziemy powariowac i poplywac, czego nie robilam juz wieki
Super że wolne
Cytat:
[/COLOR]elunka [COLOR="DarkGreen"]najlepsze życzenia za 2 rocznicę ślubu [/
Dołączam do życzeńElunka wszystkiego najlepszego i jeszcze wielu takich rocznic
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Witam środowo!
Wczoraj czytałam Was, ale jakoś nie miałam co pisać. U mnie bez zmian, powoli zmniejszam dawkę dupka, biorę zamiast 2x1 to 2x1/2. Jak mi się skończy to po prostu przestanę. Boję się tak odstawić z dnia na dzień. W poniedziałek wizyta, czekam, choć już nie stresuję się tak jak wcześniej. Jakaś spokojna jestem. Mdłości mam już mniej, piersi coraz mniej tkliwe, ale za to ciągnie mnie w pachwinach, widać rozciąga się tam wszystko ładnie.
Buziaki dla wszystkich
Może później jeszcze zajrzę

Aaaa! No i witam się w 11tc
Gratuluje 11 tygodnia

W tym tygodniu już mijają objawy.Przynajmniej u mnie tak było.
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Isia- narobiłaś mi smaka na ciasteczka i placki MNIAM, a jeszcze śniadania nie jadłam

Witam się w 23 dc ciąży zbiorowej

Linka- współczuję bolesnych @ wiem co to za ból i wiele razy już płakałam i mówiłam sobie, że przechodzę na antyki czy inne shit... ale ostatecznie za każdym razem mówię sobie jeszcze tylko 1 cykl i dopiero i już tak ze 3 miesiące jadę...
Ale jest coraz gorzej. W tym cyklu już od 20 dnia boli mnie podbrzusze, ciągnie w dół, aż budzę sie w nocy z bólu.
Teraz dzisiaj od rana boli mnie lewy jajnik i w krzyżu tak jakby zaraz miał się @ zacząć a termina mam na wtorek dop.

Zapisałam się dogina na 23.07 no i ustalamy szczegóły inseminacji bo już nie mam siły dłużej się starać "naturalnie" właśnie przez te bóle.

Nie wiem czy wam pisałam, że mój kot spadł z parapetu na dwór i niefortunnie przeciął sobie łapkę na zgięciu tj "pięcie", miał założone szwy i bandażowane teraz w poniedziałek zdjęli mu te szwy ale ma dalej stan zapalny, kazali dalej bandażować i ewentualnie (bo ja się zapytałam co więcej mogę zrobić) to rywanolem przecierać.... Dziś rozwijam bandaż a tu K.U... gorzej niż po zdjęciu tych szwów już nie wiem co mam robić Czy któraś z was miałą takie przygody z kotem?? I wie co zrobić? Serce mi się kraja jak widzę jak to jest takie czerwone i zawijam w bandaż.... Zastanawiałam sie nawet czy po prostu nie odwalić mu tewgo bandażu i niech się dzieje co chce, bo mam wrażenie że mu skóra nie oddycha i przez to się nie chce goić, ale mam syf w domu i nie wiem czy sobie tego nie zabrudzi poza tym będzie to lizał... eh POMOCY!

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:12   #3789
santom
Zakorzenienie

isiu, mlodej nic nie zrobilam, ale nagadalam szefowej, zeby wiecej jej nie brala, bo mloda nie kumata, ze wszystko trzeba jej 1000x powtarzac, a na koniec i tak trzeba jej 1001 x przypomniec.wiec pracy w kawiarence wiecej miec nie bedzie a przynajmniej nie ze mna.

color sliczny tymus!!! i ma cudne wloski slodziak maly

lady wiesz co? ja bym chyba probowala wlasnie odwijac mu ta lapke. no i smarowac rywanolem, moja tesciowa uzywa tego jako lek na cale zlo i musze jej przyznac racje, bo ray szybko sie goja. ich piec tez ma czesto porozwalane poduszki, bo biega jak szaleniec i tez mu zawsze smarowala. no i kotek jak dla mnie powienien dostac antybiotyk, skoro juz tak sie tam zakazilo. mysle, ze warto bedzie wymoc na lekarzu leki, bo sie meczy biedactwo na pewno

a ja zrobilam liste rzeczy do kupienia na nowa chatke i az mnie boli suma jaka bedziemy musieli wydac no ale nic tam, raz nie zawsze a bede miec radoche w przyszlym tygodniu jak pojedziemy do ikei

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-07-10, 09:22   #3790
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:

lady wiesz co? ja bym chyba probowala wlasnie odwijac mu ta lapke. no i smarowac rywanolem, moja tesciowa uzywa tego jako lek na cale zlo i musze jej przyznac racje, bo ray szybko sie goja. ich piec tez ma czesto porozwalane poduszki, bo biega jak szaleniec i tez mu zawsze smarowala. no i kotek jak dla mnie powienien dostac antybiotyk, skoro juz tak sie tam zakazilo. mysle, ze warto bedzie wymoc na lekarzu leki, bo sie meczy biedactwo na pewno
Antybiotyk już dostał zaraz przy zakładaniu tych szwów i później jeszcze raz

26.06.2010-
Stary 2013-07-10, 09:24   #3791
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry z kawusią w 24dc zbiorówki

Cytat:
Biedny sierściuszek .. nasza kiedyś wyleciała z 5p ale na szczęście nic się jej nie stało ..
Z łapką też myślę, że może potrzebuje jednak trochę powietrza, nie da się zabandażować tak tyle o ile, ze 2 warstwy, żeby powietrze dochodizło?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 09:39   #3792
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry z kawusią w 24dc zbiorówki

Biedny sierściuszek .. nasza kiedyś wyleciała z 5p ale na szczęście nic się jej nie stało ..
Z łapką też myślę, że może potrzebuje jednak trochę powietrza, nie da się zabandażować tak tyle o ile, ze 2 warstwy, żeby powietrze dochodizło?

To jest na tej pięcie więc wszystko mu się zaraz zsuwa... Żeby bandaż nie zjeżdżał trzeba mu jeszcze okręcać bandażem na rzep a to już raczej nie przepuszcza powietrza

26.06.2010-
Stary 2013-07-10, 09:40   #3793
pszczoua
Zakorzenienie

Spinka nie przejmuj się gadaniem ginki. Ona pewnie chciała ostudzić Twój zapał w razie czego ale wiem że musiało Cię to zaboleć... Idź sobie spokojnie jutro na betę i zobaczysz że ładnie przyrośnie U mnie była po 3 dniach aż 5 razy większa, nie wiem czy pamiętacie - obawiałam się że będą bliźniaki bo były 2 komóreczki. A standardowy przyrost jest taki jak pisała cebulova, czyli ok. 115%

Cebulova - to już 11 tc? Wow, jak ten czas leci... To już niedługo będziesz miała usg genetyczne Ja już na genetycznym dowiedziałam się, że będzie synek i od tego czasu na każdej wizycie się potwierdza

Colorku Tymuś jest przesłodki Taki do schrupania

Lady, w takim razie trzymam kciuki za szybki pozytywny wynik inseminacji A TŻ się badał? Bo nie pamiętam...

Byłam wczoraj wieczorem w szpitalu. Lekarz kazał przyjechać na kontrolę przepływów, bo mają tam świetny sprzęt i okazało się że wszystko się unormowało Nie mierzył synka i nie ważył, bo wizyta za tydzień, więc na szybko te przepływy sprawdził. Mały w położeniu główkowym (w sumie już od 24tc), lekarz mówił że to już się nie zmieni tak jak i nie zmieni się płeć - za każdym razem dumnie prezentuje nam swoje klejnociki

A tak poza tym w dalszym ciągu ujawnia się u mnie silny syndrom wicia gniazda Piorę ciuszki, prasuję i zachwycam się nimi Jak już wszystko podsumuję ile czego mam to będę prosiła o rady doświadczonych mamusiek czy coś dokupić jeszcze. Niezbędne rzeczy do wyprawki pozamawiane, nad innymi jeszcze pomyślę - jak będzie zastrzyk gotówki to najwyżej dokupię No i zostały rzeczy dla mnie, czyli koszule nocne do karmienia, staniki do karmienia, szlafrok itp. Do szpitala już muszę mieć stanik do karmienia i tu moje pytanie - kupowałyście w rozmiarze jak pod koniec ciąży czy rozmiar większy? Na pewno na początek kupię 1 bo nie wiem jaki będę potrzebować jak już się laktacja unormuje...
Stary 2013-07-10, 09:41   #3794
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Haha Isiu, mnie perfekcyjna tylko dołuje jeszcze bardziej, bo moje mieszkanie to by się do tego programu nadawało, oj bardzo ..
Mam takie problemy z organizacją, że częśc szafek mam puste a część gratów wala się swobodnie po mieszkaniu, bo ja nie wiem jak to ułożyć
Masakra.

Ja nie biore się za wątek , za niego bierze się santom , ja po niej także teraz ona zachodzi w ciąże a jak zajdzie odda mnie pałęczkę

Cytat:
Oj, to ja bym Ci pomogła, tylko mnie zaproś a po 3 dniach domu nie poznasz.
Kiedyś słyszałam, że porzadek w domu, w szafach symbolizuje nasze życie. Może faktycznie coś w tym jest.

Linka, Santom, Maru - która z Was zabiera się za następną część???
Mnie też zaproś, co prawda nie mam idealnego porząku w domu ale umiem go zrobić..gorzej z utrzymaniem wiecznie wracam do domu o 21 a wtedy marze o spaniu a nie szorowaniu wanny za to w kazdą sobote mam generalną wojnę porządkową nawet jak jestem chora czy zmęczona sprzatam...to mi daje odpoczynek

Cytat:

Eee ja? JA się nawet nie wpisuję na 1 stronę, bo mi się cykli nie chce liczyć i chyba bym dołowała staraczki moimi staraniami
wpisuj się bo potem jak ja patrze to mi głupio...bo mam już 11 nacykane a inne zaciązyły raz dwa i mnie to doatkowo dołuje..a tak nie jestem najgorsza i mi lepiej na duszy

Cytat:
babka powiedziała że tak wczesnej diagnozy nie postawi bo to może być np. ciąża urojona i nawet wyniki bety nie dają 100% pewności że to nasza fasolka i że mam przyjść za 2 tyg.
ta baba sobie chyba uroiła ze jest lekarzem!!!! zmień lekarza !!!!!!
co Ty jestes? pies? zeby sobie uroić???
Myślę ze chodziło jej o to ze na usg nie bedzue nic widać..ale jak można mowić ze sie coś uroiło???

Cytat:

Ja też mam dość..mam ochote odpuścic starania ze wzgędu na ten ból...coś mnie tam boli, ciąga cały miesiąc a do tego te cholerne cyce..mam ich dość!!! marze o antykach !!!!!!!!!!! to by mi dało odetchnać...jak z tą inseminacja??? opowiedz jakie wskazania? na cyklu naturalnym? jak chcesz 'obejść' ból????

a na kota polecam...zakaz zbliżania się do okien....nie wyobrażam sobie mieć kota i otwarte okno czy balkon!!!!! albo siatka albo zabudowa , albo zycie i zdrowie kota...aż mi się włos jeży!!!!
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:57   #3795
santom
Zakorzenienie

no to laski, musimy tempo podkrecic, bo mnie sie nie chce czekac za dlugo na te ciaze nie mowiac juz o maru i lince

a c do cykli, to jesli Was to pocieszy, to my tez juz od 14miesiecy sie staramy. co prawda 2 ciaze byly, ale dzidzi ani widu ani slychu. nie sadzilam, ze tyle nam to zajmie. od zawsze twierdzilam, ze zaskoczymy od razu...

a co do kociambrow: my jak mieszkalismy w bloku to okna tylko od gory byly otwierane, a balkon mielismy zasiatkowany. a teraz z kolei mamy okna na haczyki, wiec tez nie wylaza. co prawda mieszkamy nisko i nic by sie im sie stalo, ale to typowo domowe koty i boja sie wszystkiego co zaszelesci nie na ich terenie

NA ZAWSZE W SERCU...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 10:05   #3796
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Lady, w takim razie trzymam kciuki za szybki pozytywny wynik inseminacji A TŻ się badał? Bo nie pamiętam...

Byłam wczoraj wieczorem w szpitalu. Lekarz kazał przyjechać na kontrolę przepływów, bo mają tam świetny sprzęt i okazało się że wszystko się unormowało Nie mierzył synka i nie ważył, bo wizyta za tydzień, więc na szybko te przepływy sprawdził. Mały w położeniu główkowym (w sumie już od 24tc), lekarz mówił że to już się nie zmieni tak jak i nie zmieni się płeć - za każdym razem dumnie prezentuje nam swoje klejnociki
Mąż się badał na samym początku. Wyszło wszystko powyżej normy przy górnej granicy więc jest ok. JA miałam drożność i tez ok... więc albo mam wrogi śluz, nie pękające pęcherzyki albo z☠☠☠... psychikę obstawiam to 3

Super wiadomość ! A o co chodzi z tymi przepływami tak w ogóle???

26.06.2010-
Stary 2013-07-10, 10:11   #3797
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja nie biore się za wątek , za niego bierze się santom , ja po niej także teraz ona zachodzi w ciąże a jak zajdzie odda mnie pałęczkę
Aaa bo że niby ta, co zakłada to potem zachodzi? To mogę zakładać

Cytat:
Mnie też zaproś, co prawda nie mam idealnego porząku w domu ale umiem go zrobić..gorzej z utrzymaniem wiecznie wracam do domu o 21 a wtedy marze o spaniu a nie szorowaniu wanny za to w kazdą sobote mam generalną wojnę porządkową nawet jak jestem chora czy zmęczona sprzatam...to mi daje odpoczynek
to obie wpadnijcie

Cytat:
wpisuj się bo potem jak ja patrze to mi głupio...bo mam już 11 nacykane a inne zaciązyły raz dwa i mnie to doatkowo dołuje..a tak nie jestem najgorsza i mi lepiej na duszy
Eeej! moim kosztem! ładnie to tak?
A tak serio to ja nie liczę CS więc jedyne co można wpisać to "w uj" ..

Cytat:
a na kota polecam...zakaz zbliżania się do okien....nie wyobrażam sobie mieć kota i otwarte okno czy balkon!!!!! albo siatka albo zabudowa , albo zycie i zdrowie kota...aż mi się włos jeży!!!!
No u nas tak jest ... okna na oścież jak się otwiera to drzwi zamknięte albo warowanie .. na balkon ma wstęp tylko z nami itd .. okno otwarte zostaje tylko w kuchni (teraz też właściwie nie, bo mamy uchylne już) i kuchnia jest zamykana. Raz zapomnieliśmy zamknąć kuchnię .... a siuerściuch miał wścieki ... i poniosło ją w świat
Stary 2013-07-10, 10:17   #3798
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:

Ja też mam dość..mam ochote odpuścic starania ze wzgędu na ten ból...coś mnie tam boli, ciąga cały miesiąc a do tego te cholerne cyce..mam ich dość!!! marze o antykach !!!!!!!!!!! to by mi dało odetchnać...jak z tą inseminacja??? opowiedz jakie wskazania? na cyklu naturalnym? jak chcesz 'obejść' ból????

Ja wolę nie zaglądać na 1 stronę bo to jest mój już bodajże 18? 19? cykl starań.. Także najgorsza nie jesteś
Z cyckami mam ostatnio to samo! Aż dotknąć się nie mogę... obejść ból jest trudno. Ja nawet na antykach to dopiero zaczęłam się nieco lepiej czuć po 3,4 miechach więc proces u mnie i tak byłby długi ("pozbycia się bólu") Dlatego cały czas jakoś się trzymam i staram się nie myśleć o bólu ile się da... Szkoda mi marnować szansy na zaciążenie a mam już mało czasu.. Tego 23 dowiem się więcej szczegółów. Ale ja to sobie wyobrażam w ten sposób:
Ide do niego 23 (w marzeniach w tym samym cyklu mam inseminację, ale to raczej nierealne..) No więc idę ustalamy co i jak. Przychodze sobie na monitoring 14 dc (bo tego dnia mam owulację- za każdym razem na usg w 14dc wychodzi piękny idealny na wielkość pęcherzyk) On podaje mi zastrzyk na pęknięcie (bo mam obawę, że nie pękają) następnego dnia rano Tż daje nasionka i mi je wtegaca lekarz do jajowodu... co nie będzie przyjemne (podobno ból jest jak przy hsg) czekam do 28 dc, robię teścik i wychodzą piękne 2 kreseczki
Marzenia ściętej głowy

Co do okien... TYLKO NIE BIJCIE! Bo ja palę ostatnio.. .w sumię od roku na powrót i przy oknie sobie pykam, czytam książkę i czasmi nawet nie zauważę, że sierściuch wychodzi na parapet.. i nie spadłby gdyby nie to, że tak sie zaczytałam że popiół spadł mi na książkę i chciałam go sobie za okno strzepnąć... I on się przestraszył i spadł To 1 piętro więc jak kiedyś parę razy (2) wypadł to nic mu się nie stało, a teraz chyba zahaczył o parapet na parterze i o!

26.06.2010-
Stary 2013-07-10, 10:20   #3799
Lilith890502
Zakorzenienie

Pszczoua cieszę się, że się przepływy unormowały

a ja się witam w 21tc

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:30   #3800
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ide do niego 23 (w marzeniach w tym samym cyklu mam inseminację, ale to raczej nierealne..) No więc idę ustalamy co i jak. Przychodze sobie na monitoring 14 dc (bo tego dnia mam owulację- za każdym razem na usg w 14dc wychodzi piękny idealny na wielkość pęcherzyk) On podaje mi zastrzyk na pęknięcie (bo mam obawę, że nie pękają) następnego dnia rano Tż daje nasionka i mi je wtegaca lekarz do jajowodu... co nie będzie przyjemne (podobno ból jest jak przy hsg) czekam do 28 dc, robię teścik i wychodzą piękne 2 kreseczki
Marzenia ściętej głowy
jakbym bajkę czytała hahahaha
Stary 2013-07-10, 10:37   #3801
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jakbym bajkę czytała hahahaha
ale ze co
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:40   #3802
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale ze co
jak lady malgo sobie wyobraża inseminację :P
Stary 2013-07-10, 10:42   #3803
lady_malgo
Rozeznanie

A to jak wygląda tak naprawdę ?

26.06.2010-

Edytowane przez lady_malgo
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:43
Stary 2013-07-10, 10:42   #3804
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jak lady malgo sobie wyobraża inseminację :P
aaa znaczy bajke bajke, ale nie bajke w sensie mnie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:50   #3805
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż się badał na samym początku. Wyszło wszystko powyżej normy przy górnej granicy więc jest ok. JA miałam drożność i tez ok... więc albo mam wrogi śluz, nie pękające pęcherzyki albo z☠☠☠... psychikę obstawiam to 3

To jak nasionka powyżej normy to szanse duże przy inseminacji Trzymam kciuki

Co do przepływów, to miałam opór w jednej z tętnic macicznych co groziło niską masą urodzeniową dziecka i innymi powikłaniami. Lekarz kazał skontrolować ok 30tc i już jest w porządku Ale domyśliłam się że się unormowało po wadze maluszka, bo ostatnio w ciągu 3 tygodni przybrał prawie pół kilograma i dogonił prawie średnią dla tego tygodnia Kolejne ważenie i mierzenie za tydzień, ale skoro przepływy są w porządku to pewnie będzie ok
Stary 2013-07-10, 10:51   #3806
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
A to jak wygląda tak naprawdę ?
zależy czy jest na cyklu naturalnym czy na stymulowanym
jak na naturalnym to są 2 opcje :
a) inseminacja na pęknietym pęcherzyku
b) na niepęknietym
różne są opinie która lepsza metoda

Sama hodujesz pęcherzyk , idziesz do szpitala jak on ma jakieś 18mm ( różnie zalezy do jakich wielkości rosną u anej osoby) i wtedy podają na pęknięcie lek i opcja a) po 12-24h cewnikiem wpuszczają odwirowane plemniory ( wyglada dokładnie jak hsg tylko nie do jajowodów a do jamy macicy) i leżysz jeszcze 2-3h i wio do domu. Albo opcja z cyklem stymulowanym to wtedy dają Ci Clo ( na porost pęcherzy ) i robią usg po 10-12 dniach , jak jest np. 6 to robią punkcję i zabierają Ci 3-4 sztuki zebyś nie urodziła wieloraczków. I te co zostaną 'pękają' sztucznie i idą metodą a albo b. Są też lekarze co sie nie podejmują punkcji i wtedy taki cykl zostawiają i nie kończą prodecur i nie ma inseminacji.

Cytat:
nie nie z Ciebie sobie nie robie jaj :P
Stary 2013-07-10, 11:00   #3807
lady_malgo
Rozeznanie

aha... No widzisz... Tyle, że mi lekarz powiedział, że plemniory można ukierunkować na konkretny jajowód. Ale w sumie to tylko nie wiedziałam, co z tym "sztucznym cyklem" w sensie, ze Clo trzeba brać, a tak to to miałam taki obraz inseminacji tyle, że opisałam to bardzo ładnie

26.06.2010-
Stary 2013-07-10, 11:26   #3808
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
aha... No widzisz... Tyle, że mi lekarz powiedział, że plemniory można ukierunkować na konkretny jajowód. Ale w sumie to tylko nie wiedziałam, co z tym "sztucznym cyklem" w sensie, ze Clo trzeba brać, a tak to to miałam taki obraz inseminacji tyle, że opisałam to bardzo ładnie
fakt ladniej opisałaś...to ja wymażę moją zimną wersję i pozostawie sobie w głowie tylko Twoją...myślę ze w październiku/listopadzie przystąpie do inseminacji :P byle by punkcji nie trzeba robić
Stary 2013-07-10, 11:55   #3809
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

a ja zrobilam liste rzeczy do kupienia na nowa chatke i az mnie boli suma jaka bedziemy musieli wydac no ale nic tam, raz nie zawsze a bede miec radoche w przyszlym tygodniu jak pojedziemy do ikei
Kiedy przeprowadzka?
Cytat:

Ciesze się że wszystko ok
Cytat:

Trzymam kciuki za inseminacje
Cytat:
Aaa bo że niby ta, co zakłada to potem zachodzi? To mogę zakładać
Tak to wychodziByła Color-zaciążyła,była Dzastin-zaciążyła,jestem ja -zaciażyłam
Cytat:

Co do okien... TYLKO NIE BIJCIE! Bo ja palę ostatnio.. .w sumię od roku na powrót i przy oknie sobie pykam, czytam książkę i czasmi nawet nie zauważę, że sierściuch wychodzi na parapet.. i nie spadłby gdyby nie to, że tak sie zaczytałam że popiół spadł mi na książkę i chciałam go sobie za okno strzepnąć... I on się przestraszył i spadł To 1 piętro więc jak kiedyś parę razy (2) wypadł to nic mu się nie stało, a teraz chyba zahaczył o parapet na parterze i o!
Twój tż też pali?
Cytat:
a ja się witam w 21tc
Gratulacje

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:23   #3810
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Cebulova - to już 11 tc? Wow, jak ten czas leci... To już niedługo będziesz miała usg genetyczne Ja już na genetycznym dowiedziałam się, że będzie synek i od tego czasu na każdej wizycie się potwierdza
Na poniedziałkowej wizycie pewnie dostanę skierowanie na genetyczne do szpitala, bo tam lepszy sprzęcior mają. Oj już się nie mogę doczekać.
No i cieszę,że przepływy się poprawiły

Cytat:
Ano właśnie, się ma kota trzeba uważać. Ja mam osiatkowany balkon, a okna tylko uchylam. Koty grube więc nie wlezą w szczeliny
Lady, a co do tej rany to może rzeczywiście pościągaj mu te bandaże, bo tam się powietrze nie dostaje i się nie goi. Przemywaj rywalonem. Powinno przejść. A jak nie to heja do weta znów.

Cytat:
Oj będą baty za te fajurki. Rzucać mi tu, ale to już

Cytat:
a ja się witam w 21tc
No proszę, ale tempo. Brawo

Cytat:
Ja też zrozumiałam, że tu o Ciebie się rozchodzi. To znaczy nie zrozumiałam sensu wypowiedzi Linki

No to co laski? Lecimy z wątkiem, trzaskamy posty, żeby dziewczyny szybciej w ciążę zachodzily, bo to rzeczywiście z tym prowadzeniem wątku jest coś na rzeczy.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości