|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() wszystko chce na juz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
tak, ja tez uwazam, ze to ciaza
![]() a co do niecierpliwosci, no to kazda z nas chcialaby miec wszytsko na juz, a to dopiero zacznie Ci sie czas dluzyc ![]() mi jaka nie jestem w ciazy tygodnie leca jeden za drugim, ale w obydwu poprzednich czas ciagnal mi sie niesamowicie i te 3 tygodnie od pozytywnych testow to byla istna katorga. mialam wrazenie, ze te tygodnie ciazgna sie miesiacami.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Normalne spiochy też u nas zbędne się okazały ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna Niunia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No my kupilismy regał z przewijakiem... i jeszcze nigdy na nim nie przewijałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3784 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy ja dobrze przeczytałam gdzieś, że Kocura do domu wypuścili, bo nie wiem czy mi się śniło czy rzeczywiście gdzieś ktoś tak napisał? ![]() ![]() Witam środowo! ![]() Wczoraj czytałam Was, ale jakoś nie miałam co pisać. U mnie bez zmian, powoli zmniejszam dawkę dupka, biorę zamiast 2x1 to 2x1/2. Jak mi się skończy to po prostu przestanę. Boję się tak odstawić z dnia na dzień. W poniedziałek wizyta, czekam, choć już nie stresuję się tak jak wcześniej. Jakaś spokojna jestem. Mdłości mam już mniej, piersi coraz mniej tkliwe, ale za to ciągnie mnie w pachwinach, widać rozciąga się tam wszystko ładnie. Buziaki dla wszystkich ![]() Może później jeszcze zajrzę ![]() Aaaa! No i witam się w 11tc ![]()
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Hejo:-*
U nas piękna nocka za nami;-) Tymek obudził się raz i nawet nie wiem o której. Jak zaczął marudzić w łóżeczku to mąż mi go podał,podłączyłam pierś i spaliśmy dalej. Więc nawet nie odczułam pobudki;-) potem kolejna o 7 rano,zjadł z jednej piersi,przebieranie,wietr zenie pupki,łącznie do 8 godzinka aktywnoścí, druga pierś i śpi dalej:-D KOCURKU JAK TAM????:-* No i Tymek wita ciocie. Mamy 5 tyg i 2 dni;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3786 | ||||
Zadomowienie
|
Heja laski!
Ostatnio cwana się zrobiłam i obiad przygotowuję sobie wieczorem, tzn ziemniaki obieram i mięsko tak do połowy przygotowuję. Tatuś zajmuję się małą a ja szaleje w kuchni. I tym sposobem w dzień, jak go nie ma zostaje mi z obiadem raptem godzinka gotowania. Mogę sobie iść z małą na dłuższy spacer, gruntowniej posprzątać, aczkolwiek ostatnio stwierdziłam, że kurna mam czysto! Tylko kurze mi zostają, dywany do odkurzenia no i codziennie naczynia, ale te to myję na bieżąco. Dziś już pościel pozmieniałam i piorę ścierki. Cytat:
To się wyszalej a co! Każdemu się należy. A młodą pogoniłaś czy co jej zrobiłaś? Mów bo ciekawa jestem co wymyśliłaś. Cytat:
Cytat:
Mów kiedy i jadę. Ty się zajmiesz maleństwami a ja będę sprzątać i gotować. ![]() ![]() ![]() ![]() Przewijam na łóżeczku. Plecy mnie nie bolą, doszłam do takiej wprawy, że chwila moment i już przebrane. Zresztą i tak muszę prostować plecy, bo akcesoria mam na półce, pochylam się dosłownie chwilę. Za to po kąpieli ubieram ją na pralce (tak, mam na pralce kocyk i ręczniki) to tak mnie kopie, że ja dziękuje. Oberwałam raz w splot słoneczny to aż mi tchu zabrakło! Wolę ją za szczebelkami i z dala od nóżek. Ogólnie przy dziecku plecy dostają w kość, pochylanie się na wózkiem, nad leżakiem, zabawy na macie czy nawet na łóżku, wszystko w skłonie. Cytat:
![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Rozeznanie
|
Isia- narobiłaś mi smaka na ciasteczka i placki MNIAM, a jeszcze śniadania nie jadłam
Witam się w 23 dc ciąży zbiorowej ![]() Linka- współczuję bolesnych @ wiem co to za ból i wiele razy już płakałam i mówiłam sobie, że przechodzę na antyki czy inne shit... ale ostatecznie za każdym razem mówię sobie jeszcze tylko 1 cykl i dopiero i już tak ze 3 miesiące jadę... Ale jest coraz gorzej. W tym cyklu już od 20 dnia boli mnie podbrzusze, ciągnie w dół, aż budzę sie w nocy z bólu. Teraz dzisiaj od rana boli mnie lewy jajnik i w krzyżu tak jakby zaraz miał się @ zacząć a termina mam na wtorek dop. Zapisałam się dogina na 23.07 no i ustalamy szczegóły inseminacji bo już nie mam siły dłużej się starać "naturalnie" właśnie przez te bóle. Nie wiem czy wam pisałam, że mój kot spadł z parapetu na dwór i niefortunnie przeciął sobie łapkę na zgięciu tj "pięcie", miał założone szwy i bandażowane teraz w poniedziałek zdjęli mu te szwy ale ma dalej stan zapalny, kazali dalej bandażować i ewentualnie (bo ja się zapytałam co więcej mogę zrobić) to rywanolem przecierać.... Dziś rozwijam bandaż a tu K.U... gorzej niż po zdjęciu tych szwów już nie wiem co mam robić ![]() Kocurek- Kciuki za Marcelka żeby bezproblemowo "wyszedł" ![]()
#3788 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W tym tygodniu już mijają objawy.Przynajmniej u mnie tak było. Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
isiu, mlodej nic nie zrobilam, ale nagadalam szefowej, zeby wiecej jej nie brala, bo mloda nie kumata, ze wszystko trzeba jej 1000x powtarzac, a na koniec i tak trzeba jej 1001 x przypomniec.wiec pracy w kawiarence wiecej miec nie bedzie
![]() ![]() color sliczny tymus!!! i ma cudne wloski ![]() ![]() ![]() lady wiesz co? ja bym chyba probowala wlasnie odwijac mu ta lapke. no i smarowac rywanolem, moja tesciowa uzywa tego jako lek na cale zlo i musze jej przyznac racje, bo ray szybko sie goja. ich piec tez ma czesto porozwalane poduszki, bo biega jak szaleniec i tez mu zawsze smarowala. no i kotek jak dla mnie powienien dostac antybiotyk, skoro juz tak sie tam zakazilo. mysle, ze warto bedzie wymoc na lekarzu leki, bo sie meczy biedactwo na pewno ![]() a ja zrobilam liste rzeczy do kupienia na nowa chatke i az mnie boli suma jaka bedziemy musieli wydac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawusią w 24dc zbiorówki
Cytat:
Z łapką też myślę, że może potrzebuje jednak trochę powietrza, nie da się zabandażować tak tyle o ile, ze 2 warstwy, żeby powietrze dochodizło?
![]() |
#3792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest na tej pięcie więc wszystko mu się zaraz zsuwa... Żeby bandaż nie zjeżdżał trzeba mu jeszcze okręcać bandażem na rzep a to już raczej nie przepuszcza powietrza ![]()
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
Spinka nie przejmuj się gadaniem ginki. Ona pewnie chciała ostudzić Twój zapał w razie czego ale wiem że musiało Cię to zaboleć... Idź sobie spokojnie jutro na betę i zobaczysz że ładnie przyrośnie
![]() ![]() Cebulova - to już 11 tc? Wow, jak ten czas leci... To już niedługo będziesz miała usg genetyczne ![]() ![]() Colorku Tymuś jest przesłodki ![]() ![]() Lady, w takim razie trzymam kciuki za szybki pozytywny wynik inseminacji ![]() Byłam wczoraj wieczorem w szpitalu. Lekarz kazał przyjechać na kontrolę przepływów, bo mają tam świetny sprzęt i okazało się że wszystko się unormowało ![]() ![]() A tak poza tym w dalszym ciągu ujawnia się u mnie silny syndrom wicia gniazda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie biore się za wątek , za niego bierze się santom , ja po niej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
co Ty jestes? pies? zeby sobie uroić??? Myślę ze chodziło jej o to ze na usg nie bedzue nic widać..ale jak można mowić ze sie coś uroiło??? Cytat:
![]() a na kota polecam...zakaz zbliżania się do okien....nie wyobrażam sobie mieć kota i otwarte okno czy balkon!!!!! albo siatka albo zabudowa , albo zycie i zdrowie kota...aż mi się włos jeży!!!! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
no to laski, musimy tempo podkrecic, bo mnie sie nie chce czekac za dlugo na te ciaze
![]() ![]() a c do cykli, to jesli Was to pocieszy, to my tez juz od 14miesiecy sie staramy. co prawda 2 ciaze byly, ale dzidzi ani widu ani slychu. nie sadzilam, ze tyle nam to zajmie. od zawsze twierdzilam, ze zaskoczymy od razu... a co do kociambrow: my jak mieszkalismy w bloku to okna tylko od gory byly otwierane, a balkon mielismy zasiatkowany. a teraz z kolei mamy okna na haczyki, wiec tez nie wylaza. co prawda mieszkamy nisko i nic by sie im sie stalo, ale to typowo domowe koty i boja sie wszystkiego co zaszelesci nie na ich terenie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Super wiadomość ! ![]()
![]() |
#3797 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak serio to ja nie liczę CS więc jedyne co można wpisać to "w uj" .. Cytat:
![]()
![]() |
#3798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z cyckami mam ostatnio to samo! Aż dotknąć się nie mogę... obejść ból jest trudno. Ja nawet na antykach to dopiero zaczęłam się nieco lepiej czuć po 3,4 miechach więc proces u mnie i tak byłby długi ("pozbycia się bólu") Dlatego cały czas jakoś się trzymam i staram się nie myśleć o bólu ile się da... Szkoda mi marnować szansy na zaciążenie a mam już mało czasu.. Tego 23 dowiem się więcej szczegółów. Ale ja to sobie wyobrażam w ten sposób: Ide do niego 23 (w marzeniach w tym samym cyklu mam inseminację, ale to raczej nierealne..) No więc idę ustalamy co i jak. Przychodze sobie na monitoring 14 dc (bo tego dnia mam owulację- za każdym razem na usg w 14dc wychodzi piękny idealny na wielkość pęcherzyk) On podaje mi zastrzyk na pęknięcie (bo mam obawę, że nie pękają) następnego dnia rano Tż daje nasionka i mi je wtegaca lekarz do jajowodu... co nie będzie przyjemne (podobno ból jest jak przy hsg) czekam do 28 dc, robię teścik i wychodzą piękne 2 kreseczki ![]() Marzenia ściętej głowy ![]() Co do okien... TYLKO NIE BIJCIE! ![]() ![]()
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
Pszczoua cieszę się, że się przepływy unormowały
![]() a ja się witam w 21tc ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Rozeznanie
|
A to jak wygląda tak naprawdę ?
Gdzie jesteś mój Aniele Stróżu?! Przyjdź do mnie, otul moje serce skrzydłami... chroń przed cierpieniem i lękiem. Zetrzyj me łzy płynące strumieniami Swoimi własnymi piórami... 26.06.2010- ![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2013-07-10 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
aaa znaczy bajke bajke, ale nie bajke w sensie mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do przepływów, to miałam opór w jednej z tętnic macicznych co groziło niską masą urodzeniową dziecka i innymi powikłaniami. Lekarz kazał skontrolować ok 30tc i już jest w porządku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zakorzenienie
|
zależy czy jest na cyklu naturalnym czy na stymulowanym
![]() jak na naturalnym to są 2 opcje : a) inseminacja na pęknietym pęcherzyku b) na niepęknietym różne są opinie która lepsza metoda Sama hodujesz pęcherzyk , idziesz do szpitala jak on ma jakieś 18mm ( różnie zalezy do jakich wielkości rosną u anej osoby) i wtedy podają na pęknięcie lek i opcja a) po 12-24h cewnikiem wpuszczają odwirowane plemniory ( wyglada dokładnie jak hsg tylko nie do jajowodów a do jamy macicy) i leżysz jeszcze 2-3h i wio do domu. Albo opcja z cyklem stymulowanym to wtedy dają Ci Clo ( na porost pęcherzy ![]() ![]() nie nie z Ciebie sobie nie robie jaj :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Rozeznanie
|
aha... No widzisz... Tyle, że mi lekarz powiedział, że plemniory można ukierunkować na konkretny jajowód. Ale w sumie to tylko nie wiedziałam, co z tym "sztucznym cyklem" w sensie, ze Clo trzeba brać, a tak to to miałam taki obraz inseminacji tyle, że opisałam to bardzo ładnie
![]()
#3808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak to wychodzi ![]() ![]() Cytat:
Gratulacje ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i cieszę,że przepływy się poprawiły ![]() Cytat:
![]() Lady, a co do tej rany to może rzeczywiście pościągaj mu te bandaże, bo tam się powietrze nie dostaje i się nie goi. Przemywaj rywalonem. Powinno przejść. A jak nie to heja do weta znów. Cytat:
![]() ![]() No proszę, ale tempo. Brawo ![]() Ja też zrozumiałam, że tu o Ciebie się rozchodzi. To znaczy nie zrozumiałam sensu wypowiedzi Linki ![]() ![]() No to co laski? Lecimy z wątkiem, trzaskamy posty, żeby dziewczyny szybciej w ciążę zachodzily, bo to rzeczywiście z tym prowadzeniem wątku jest coś na rzeczy. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.