Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 08:51   #2521
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
spóznione, ale jak najbardziej szczere sto lat i wszystkiego dobrego z TŻtem dalej!

Kylie, a bo kurde.. chyba prawdziwa Renata powinna miec czarne włosy c mam metlik, bo szkoda mi blondu, bo wlasnie z czerni do niego schodziłam.. ale z drugiej strony jak oglądnełam swoje stare foty w czerni to fajna laska byłam haha nawet

ej, a czemu małe dzieci w bloku Wam przeszkadzaja? Czasem tylko zapłacze, czasem popiska z radosci mi gorzej przeszkadzali w poprzednim mieszkaniu, w ktorym mieszkalismy towarzystwo młodziezy- imprezy, fajeczki browareczki pod klatką Wiec ja bym pytała o młodziez w bloku i jej unikała juz teraz bankowo haha A teraz mieszkam w wymarzonym bloku, tzn.jesli chodzi o sąsiadow to jest idealnie
Jesli w czarnych sie czujesz lepiej to dzialaj
ej moment a czy ja napisalam gdzies,że mi przeszkadzaja?
Napisalam tylko zeby wypytac, bo wiadomo dzieci od rana potrafia byc na nogach, biegac, lomotac za sciana czy po suficie. To zalezy tez od budownictwa. Nie kazdy za tym przepada, ja sobie nie wyobrazam, ze wracam powiedzmy po dwoch 12 w pracy a za sciana do bialego rana mi dziecko placze a ja spac nie moge. To jest moje osobiste odczucie. Jeli komus to nie przeszkadza to spoko.

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-07-10 o 08:56
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:59   #2522
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Napisalam tylko zeby wypytac, bo wiadomo dzieci od rana potrafia byc na nogach, biegac, lomotac za sciana czy po suficie. To zalezy tez od budownictwa. Nie kazdy za tym przepada, ja sobie nie wyobrazam, ze wracam powiedzmy po dwoch 12 w pracy a za sciana do bialego rana mi dziecko placze a ja spac nie moge. To jest moje osobiste odczucie. Jeli komus to nie przeszkadza to spoko.

pewnie zadziałam, wiem tylko,że jeszcze nieraz tę czerń sciagne.. cała ja

spoko spoko, ja tam mimo wszytsko zawsze wolałam (nawet gdy nie miałam sama dziecka) biegające dziecko niz drących mi sie pod oknami małolatów np z browarem i fajami , a to w blokowiskach czeste niestety
Stary 2013-07-10, 09:04   #2523
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie zadziałam, wiem tylko,że jeszcze nieraz tę czerń sciagne.. cała ja

spoko spoko, ja tam mimo wszytsko zawsze wolałam (nawet gdy nie miałam sama dziecka) biegające dziecko niz drących mi sie pod oknami małolatów np z browarem i fajami , a to w blokowiskach czeste niestety
Ja ogolnie lubie cisze szczegolnie w nocy
wtedy mam +100 do sluchu, a ponadto mam bardzo lekki sen, nigdy nie przespalam calej nocy , budze sie po kilka razy, jest to meczace ale juz sie do tego przyzwyczailam wiadmo wole dziecko placzace niz dziki melanz za sciana, ale tak na prawde w nocy to pragne ciszy

Zastanow sie nad ta czernia, bo wiesz walnac czern to prosto ale potem jak Ci sie odwidzi to moze byc problem
Stary 2013-07-10, 09:30   #2524
Ninedin
Zakorzenienie

Hej

Sąsiedztwo małych dzieci to koszmar Przerabiałam to przez wiele lat mieszkania w bloku
Podobnie koszmarnie jest, gdy w klatce jest "melina" - też to przerobiłam

W czym przeszkadzają dzieci? Ja miałam takich, którzy mieszkali nade mną: 4 dzieciaków w różnym wieku. Gonią tak, że wszytko mi dudniło w mieszkaniu, czasami był płacz, ale płaczu to aż tak nie słychać, jak tego dudnienia Później jak podrosły ok. 5 lat to się zaczęło darcie z balkonu i rzucanie piachem, albo lanie wody- odpadało wieszanie prania, wietrzenie pościeli czy wypicie kawy. Później darcie matki z balkonu o 11 wieczorem żeby gówniarz wreszcie do domu raczył wrócić Nie wspominam już o jeżdżeniu na rolkach po schodach (mieszkali na 3 piętrze)
Później przyszedł wiek dojrzewania: to znowu siedzieli na schodach z kolegami/koleżankami. I wielki problem, jak muszą wstać i kogoś przepuścić.

Rozumiem, że każdej matce się wydaje, że jej dziecko jest najpiękniejsze, najmądrzejsze i najlepiej wychowane I zaraz tu chórem wszystkie napiszecie, że wasze dzieciaki tego nie robią
Stary 2013-07-10, 09:33   #2525
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Powodzeni z szukaniem mieszkania.
Pamietaj zeby zwracac uwage na szczegóły
Ja jak ogladalam mieszkania to zwracalam uwage na:
-jak leci woda z kranu i pod prysznicem, wiadomo nie moze ciec jak krew z nosa, bo to ani porzadny prysznic ani wlosy nie doplukane przy myciu
-zobacz czy okna sa szczelne, zeby zima Ci nie bylo zimno, a w razie ulewy nie przecieklo, bo pozniej wlasciciel powie,że to Twoja wina i w razie czego kaucji nie odzyskasz
-zapytaj tez o sasiedztwo, czy nie mam malych dzieci, czy sie przypadkiek ktos akurat nie remontuje, chyba,że Ci halas nie przeszkadza
-dopytaj o wilgoc i czy w mieszkaniu wystepowal grzyb, po co ma byc pozniej na Ciebie ,że źle prowadzilas mieszkanie
-Dowiedz sie czy w umowie mozna zastrzec sobie to ze Wynajmujacy w okresie 2 miesiecy po uprzednim poinformowaniu moze podniesc Wam koszty wynajmu.
-jesli na stanie nie ma powiedmy lodowki, pralki, badz kuchenki zapytaj czy w zwiazku z tym ,że musisz dokupic nie zjechali by troche z odstepnego
To tak w skrocie, ale dosc istotne rzeczy

Mialam kochanie ty moje tego Gliss Kura ale u mnie jednak sie nie sprawdzil z tego co pamietam
jakby bylo wszysko oki to pewnie bym go dobrze wspominala i kupila drugi raz
Stane dzisiaj przed półka w Rossie i bede sie gapić jak sroka w gnat
chociaz w sumie mam Morele jeszcze wiec nie wiem po co ja szukam kolejnej odzywki
Mam jeszcze dwie Niva Long Repair i Intesne Repair na jedno uzycie,ale one mi strasznie nie sluza.

Moze za dlugo i ciagle jej uzywalas
Zostaw ja sobie w domku, jesc przeciez nie wola, a za jakis czas sprobuj i zobaczysz,czy jst lepiej czy nie
No Pinio to jako szampon i zel do mycia ciała jak najbardziej

dziekuje
kurde musze je zmierzyc ile juz maja tak w ogole

ja ta szczoteke normalnie na promo kupilam, bo ost znowu byla
szukaj na panelu z akcesoriami do wlosow typu gumki, spineczki itp.
Tam powinna wisiec na haku
Ja tez musze isc i podciac ale strasznie sie boje, bo nie mam swojego fryzjera w tym miescie
Kolezanka mi podsunela jeden zaklad gdzie strzyga sami faceci i że ponic bardzo, bardzo fajnie. To spoko zadzwonilam najpierw, bo chcialam sie kulturalnie umowic i zapytac przy okazji o cennik. Wiec pytam ile kosztuje podciecie wlosow półdługich ( wlasnie ja nigdy nie wiem czy ja mam wlosy juz długie czy półdługie) i sciecie grzywki a koles do mnie:
-" a to chwila mment bedzie, nie to nie duzo, ok 90 zl"
Czaicie

A w ogole włączam teraz kompa siadam, a tu pach krew z nosa mi poszla
też mi ostatnio krew z nosa leciała i nie mam pojęcia od czego....może to od tych upałów
Mi ta Garnier Morela wogóle nie przypasowała, za to karite uwielbiam teraz już się nakręciłam na fructisa goodbye damage i będzie to mój następny zakup

Co do wynajmowania mieszkania ja też właśnie będę niedługo wynajmować ale jakoś dopiero od września tam zamieszkamy z Tżtem.... Klucze już co prawda dostałam do mieszkania juz 1lipca, ale to jest trochę na innej zasadzie bo to moja ciocia kupiła to mieszkanie i bedzie nam wynajmować a mój tata będzie je remontować mi i mojemu Tż-towi a że jest tam sporo roboty to podejrzewam, że wprowadzimy sie dopiero jakoś w połowie września.... szkoda że nie jest to nasze własne mieszkanko, ale od czegoś trzeba zacząć no nie?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
spóznione, ale jak najbardziej szczere sto lat i wszystkiego dobrego z TŻtem dalej!

Kylie, a bo kurde.. chyba prawdziwa Renata powinna miec czarne włosy c mam metlik, bo szkoda mi blondu, bo wlasnie z czerni do niego schodziłam.. ale z drugiej strony jak oglądnełam swoje stare foty w czerni to fajna laska byłam haha nawet

ej, a czemu małe dzieci w bloku Wam przeszkadzaja? Czasem tylko zapłacze, czasem popiska z radosci mi gorzej przeszkadzali w poprzednim mieszkaniu, w ktorym mieszkalismy towarzystwo młodziezy- imprezy, fajeczki browareczki pod klatką Wiec ja bym pytała o młodziez w bloku i jej unikała juz teraz bankowo haha A teraz mieszkam w wymarzonym bloku, tzn.jesli chodzi o sąsiadow to jest idealnie
może pokaż nam dla porównania foty jak wyglądałaś w blondzie a jak w czerni to ci doradzimy szczerze w jakim ci lepiej
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:38   #2526
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi od małych dzieci bardziej przeszkadzają zrzędzące staruszki......może dlatego, że mam z nimi złe doświadczenia ;/ teraz tez mieszkam w bloku i wystarczy, że odrobinkę głośniej włącze muzykę to już mam dzwonek do drzwi...ile ja juz sie nakłóciłam z taką jedną babką to masakra. nic jej nigdy nie pasuje i jeszcze mi wkręca jakieś głupoty że ja niby w szpilkach chiodze po domu bo jej coś ciagle stuka nad głowa nie no chore na prawdę.... dlatego ja bardziej jestem wyczulona na starszych ludzi niż na dzieci, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Ja mam na codzień gromadkę dzieci w pracy i chyba juz przywykłam po prostu....ale jak by mi się darły i płakały też gdzieś za ścianą non stop to wiadomo, że poszłabym i zwróciła uwagę rodzicom, żeby uspokoili swoje dzieci bo innym spać nie dają
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-07-10, 09:45   #2527
Ninedin
Zakorzenienie

Babcie też są niezłe
Na szczęście w moim bloku przed klatką nie było ławeczek, ale po innych blokach już tak. I od 7 rano babcie siedziały obok na kocyku albo w koszyczku upasiony piesek Przerwa od 12 do 14, pewnie na obiad chodziły I później znowu do 20- druga zmiana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 10:29   #2528
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Babcie też są niezłe
Na szczęście w moim bloku przed klatką nie było ławeczek, ale po innych blokach już tak. I od 7 rano babcie siedziały obok na kocyku albo w koszyczku upasiony piesek Przerwa od 12 do 14, pewnie na obiad chodziły I później znowu do 20- druga zmiana
Z tego pieska się normalnie smieje do rozpuku-w koszyczku

Babcie chodzily bo za mocno slonce grzało od 12 do 14

A najlepiej to mieszkać w domku Nic Wam nie przeszkadza jakos szczególnie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Ale wiecie co, coś Wam napisze, akurat nawiązując do tematu przeprowadzki. Osttanio dostałam nieśmiala propozycje przeprowadzki, znaczy mój partner (a niektóre z Was wiedza jakie mamy przeboje..) w końcu coś napomknął nawiązując do mojej rozmowy ze może by tak we wrześniu, po wakacjach wynająć razem mieszkanie i zamieszkac razem. I jak myslalam ze będę cała w skowronkach to nie jestem...Głupio zabrzmi, ale mieszkam w domku, dość dużym, z ogrodem, kuchnia wielka, jasna, salon, jadalnia itd. I jestem przyzwyczajona do tego. Mamy zwierzęta, rosliny. A teraz tak-przenos się kurcze do bloku, 2 małe pokoje, niewiadomo jaka kuchnia (a ja lubie duza, jasna). I może jestem dziwna, ale mimo tego ze jednak chciałabym z tym moim facetem pomieszkać i zobaczyć jak nam będzie, to jakos mam za duzy sentyment do rodzinnego domu i chyba się jednak nie zdecyduje na taki krok przez najbliższy czas.
Może coś poradzicie na to? Może napiszecie ze jestem gupia?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

A wiecie co, kupiłam sobie takie smieszne spodnie w mohito, rybaczki z tylu czarne z przodu biale
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:35   #2529
Ninedin
Zakorzenienie

Agata ja podobnie jak ty teraz mieszkam w domu. Mam ogród, psa, swoje kwiatki, drzewka itp Gdy muszę pomieszkać w bloku to mnie rozrywa - duszno, ciasno, a wychowałam się w bloku- co prawda na weekendy, ferie, wakacje jeździłam "na wieś" i uważałam, że jestem pokrzywdzona przez los. Teraz doceniam ciszę, zieleń, własny taras, gdzie mogę w piżamie napić się kawy
Tż też ma swój dom, ale powody żeby nie zamieszkać razem są inne , ale nie będę się publicznie o nich rozwodzić
A nie możesz zamieszkać z nim w swoim domu rodzinnym?
Stary 2013-07-10, 10:36   #2530
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Ale wiecie co, coś Wam napisze, akurat nawiązując do tematu przeprowadzki. Osttanio dostałam nieśmiala propozycje przeprowadzki, znaczy mój partner (a niektóre z Was wiedza jakie mamy przeboje..) w końcu coś napomknął nawiązując do mojej rozmowy ze może by tak we wrześniu, po wakacjach wynająć razem mieszkanie i zamieszkac razem. I jak myslalam ze będę cała w skowronkach to nie jestem...Głupio zabrzmi, ale mieszkam w domku, dość dużym, z ogrodem, kuchnia wielka, jasna, salon, jadalnia itd. I jestem przyzwyczajona do tego. Mamy zwierzęta, rosliny. A teraz tak-przenos się kurcze do bloku, 2 małe pokoje, niewiadomo jaka kuchnia (a ja lubie duza, jasna). I może jestem dziwna, ale mimo tego ze jednak chciałabym z tym moim facetem pomieszkać i zobaczyć jak nam będzie, to jakos mam za duzy sentyment do rodzinnego domu i chyba się jednak nie zdecyduje na taki krok przez najbliższy czas.
Agatko mój Tż właśnie całe życie mieszkał w domku i też ciągle mi powtarza, że ciężko będzie mu się przestawić z mieszkania w domku na blok.... Bo jednak tutaj wychodził sobie do ogródka, miał pełno kotów, hodował różne roślinki itd. Ale tak naprawdę to latem tylko tak jest super, a jesień/ zima, poczatek wiosny i tak siedzi sie w domu bo wiadomo jakie u nas sa pogody. Poza tym już jest ustalone, że często będziemy przyjeżdzać do niego do domku do jego rodzinki, bo mamy bliżutko więc co za problem wsiąść w autko i być u niego znów. I mamy taki zamiar, że latem będziemy częściej u niego, a pozostałe pory roku jak jest zimno lepiej jest spędzać w blokach przynajmniej u mojego ciężko jest mu ogrzać zimą cały dom i jest tam bardzooo zimno, dach przeciekał itd. no ale takie są "uroki"domków. Poza tym kolejna zaleta bloku - w domku masz zawsze masę rzeczy do zrobienia, jest pełno ogarniania, sprzątania, koszenia trawy, robienia w ogródku itd. a w małym mieszkaniu w bloku ci to odchodzi, poza tym wiadomo są mniejsze opłaty za wszystko.
My w przyszłości chcemy mieć swój własny mały domek z ogródkiem, z psem - takie jest nasze marzenie... ale na chwile obecną nas na to nie stać i uważamy, że obecnie opcja wynajmu w bloku jest dla nas najlepszym rozwiązaniem. I moj Tz uwazał podobnie do Ciebie na początku, ale potem stwierdził, że grunt, to że będziemy razem mieszkać, będziemy mieć prywatność i nie będziemy musieli być zależni od rodziców i sprawdzimy się na nowym etapie związku więc jak się kogoś kocha warto się poświęcic wg mnie....
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:38
Stary 2013-07-10, 10:41   #2531
Ninedin
Zakorzenienie

Minusy też są odśnieżanie, grabienie liści, pielenie grządek, podlewanie kwiatków , koszenie tec.
Segregowanie śmieci, wystawianie tego wszystkiego kilka razy w miesiącu, a w bloku to na bieżąco się wynosi.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

A co do opłat, są dokładnie takie same: to, co wydajesz na czynsz odkładasz na ogrzewanie np. gazem. U mnie w mieście małe mieszkanie ok. 40 metrów prawie 400 zł na czynsz (w tym woda) osobno gaz i prąd.
Stary 2013-07-10, 10:49   #2532
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

A ja ma wypłate wiec...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wychodze.jpg (48,1 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-07-10, 10:51   #2533
Ninedin
Zakorzenienie

idziesz w miasto?

Stary 2013-07-10, 10:52   #2534
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Agata ja podobnie jak ty teraz mieszkam w domu. Mam ogród, psa, swoje kwiatki, drzewka itp Gdy muszę pomieszkać w bloku to mnie rozrywa - duszno, ciasno, a wychowałam się w bloku- co prawda na weekendy, ferie, wakacje jeździłam "na wieś" i uważałam, że jestem pokrzywdzona przez los. Teraz doceniam ciszę, zieleń, własny taras, gdzie mogę w piżamie napić się kawy
Tż też ma swój dom, ale powody żeby nie zamieszkać razem są inne , ale nie będę się publicznie o nich rozwodzić
A nie możesz zamieszkać z nim w swoim domu rodzinnym?
Rozumiem ze macie jakies powody, my tez mielismy jakiś czas...
teraz może już TZ chce mieszkac ze mna, wcześniej ja chciałam, on się wzbranial...u nas przeboje u mnie odpada, raz ze ja nie chce tak, dwa ze moja Mama mowi ze powinnam sobie zycie ulozyc mieszkając z facetem samodzielnie a nie z nimi;D a poza tym mój TZ jest wiele starszy niż ja wiec byłoby niezręcznie :P
Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Agatko mój Tż właśnie całe życie mieszkał w domku i też ciągle mi powtarza, że ciężko będzie mu się przestawić z mieszkania w domku na blok.... Bo jednak tutaj wychodził sobie do ogródka, miał pełno kotów, hodował różne roślinki itd. Ale tak naprawdę to latem tylko tak jest super, a jesień/ zima, poczatek wiosny i tak siedzi sie w domu bo wiadomo jakie u nas sa pogody. Poza tym już jest ustalone, że często będziemy przyjeżdzać do niego do domku do jego rodzinki, bo mamy bliżutko więc co za problem wsiąść w autko i być u niego znów. I mamy taki zamiar, że latem będziemy częściej u niego, a pozostałe pory roku jak jest zimno lepiej jest spędzać w blokach przynajmniej u mojego ciężko jest mu ogrzać zimą cały dom i jest tam bardzooo zimno, dach przeciekał itd. no ale takie są "uroki"domków. Poza tym kolejna zaleta bloku - w domku masz zawsze masę rzeczy do zrobienia, jest pełno ogarniania, sprzątania, koszenia trawy, robienia w ogródku itd. a w małym mieszkaniu w bloku ci to odchodzi, poza tym wiadomo są mniejsze opłaty za wszystko.
My w przyszłości chcemy mieć swój własny mały domek z ogródkiem, z psem - takie jest nasze marzenie... ale na chwile obecną nas na to nie stać i uważamy, że obecnie opcja wynajmu w bloku jest dla nas najlepszym rozwiązaniem. I moj Tz uwazał podobnie do Ciebie na początku, ale potem stwierdził, że grunt, to że będziemy razem mieszkać, będziemy mieć prywatność i nie będziemy musieli być zależni od rodziców i sprawdzimy się na nowym etapie związku więc jak się kogoś kocha warto się poświęcic wg mnie....
Kochana masz rację z domkiem jest wiele roboty ale i przyjemności. Mam blisko na uczelnie, swietne osiedle. A tak wiadomo gdzie się wyląduje dużo by pisać...wiem ze jak ludzie się kochają "najważniejsze być razem". Może ja do tego nie dorosłam. Wydawało mi się ze jestem taka dorosła...choć moja Mama mowi ze już powinnam się zdomu przeprowadzić i zycie sobie ulozyc oczywiście w zartach, bo mamy bardzo dobry kontakt ze sobą ale jednak smieje się ze już "Ona w moim wieku już miała mnie, i to kilkuletnią":P
Stary 2013-07-10, 10:52   #2535
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
idziesz w miasto?

Ide wydawac zarobione miliony

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:54
Stary 2013-07-10, 10:53   #2536
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
teraz może już TZ chce mieszkac ze mna, wcześniej ja chciałam, on się wzbranial...u nas przeboje u mnie odpada, raz ze ja nie chce tak, dwa ze moja Mama mowi ze powinnam sobie zycie ulozyc mieszkając z facetem samodzielnie a nie z nimi;D a poza tym mój TZ jest wiele starszy niż ja wiec byłoby niezręcznie :P

Kochana masz rację z domkiem jest wiele roboty ale i przyjemności. Mam blisko na uczelnie, swietne osiedle. A tak wiadomo gdzie się wyląduje dużo by pisać...wiem ze jak ludzie się kochają "najważniejsze być razem". Może ja do tego nie dorosłam. Wydawało mi się ze jestem taka dorosła...choć moja Mama mowi ze już powinnam się zdomu przeprowadzić i zycie sobie ulozyc oczywiście w zartach, bo mamy bardzo dobry kontakt ze sobą ale jednak smieje się ze już "Ona w moim wieku już miała mnie, i to kilkuletnią":P
Mój też jest starszy
Stary 2013-07-10, 10:55   #2537
Agatau88
Zakorzenienie

Ja tez ide do miasta, musze coś zalatwic a potem do Dziadków wpadam bo Dziadek ma urodziny i Babcia powiedziała ze zamówimy pizze także będę pewnie ok 17

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Mój też jest starszy
Ale mój WIELE starszychyba sobie nawet nie wyobrazasz
Stary 2013-07-10, 11:01   #2538
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja ma wypłate wiec...
udanych zakupków ale nie przesadz z wydawaniem

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:

Ja miałam opcję mieszkania w domku z Tżtem, jego teściami i siostrami i wolałam wybrać blok ale za to mieszkanie tylko we dwoje... bo jednak jacy by nie byli najlepsi ci teściowie i cała rodzina to jest już ten wiek, że chce być niezależna i mieć prywatność...teraz nawet jak na weekendy przyjezdzam do Tżta to są jakieś nieporozumienia bo np. wzielismy do gotowania nie ten garnek co trzeba.... i już teściowa sie krzywo patrzy na nas...po prostu wiem, że każdy ma swoje własne zdanie i poglądy a do tego dochodzi jeszcze różnica pokoleń... i wole mieć mieszkanie jak to mówią "ciasne ale własne" bez innych współlokatorów poza mną i Tż-tem

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Ja tez ide do miasta, musze coś zalatwic a potem do Dziadków wpadam bo Dziadek ma urodziny i Babcia powiedziała ze zamówimy pizze także będę pewnie ok 17

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ale mój WIELE starszychyba sobie nawet nie wyobrazasz
to jaka jest między Wami różnica wieku?
My z Tżtem oboje mamy po 23lata
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-07-10, 11:08   #2539
Agatau88
Zakorzenienie

No ja wiem ze samemu mieszkac lepiej wlasnie bez rodziców. A ze mojaj Mama zna mojego TZta to z racji na jego wiek smieje się ze prawie z równolatkiem by mieszkala niezreczna sytuacja
znaczy TZ ma swoje mieszkanie, ale dużo by pisać...to już ewentualnie na priva. Z roznica nooo...prawie 20 lat:P wiec jak widać wiem co pisze mowiac spora

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Dziewczyny poodpisuje Wam na wszystko jak wróce bo jade zaraz do Dziadków
Stary 2013-07-10, 11:18   #2540
shizaxa
Wtajemniczenie

Ja niestety przy wyborze mieszkania do wynajecia kierowalam sie cena, no coz takie czasy teraz mamy. Ale jak bedziemy kupowac to wszystkie za i przeciew bedziemy brac pod uwage, dzieci, babcie i mlodziez. Ogolnie na obecnym mieszkaniu mam wszystkiego po trochu dobrze ze z mieszkania obok sasiadka wyrzucila w koncu jakis czas temu lokatorow bo mialam co chwile pijackie awantury, a to mloda para ludzi z dwojka dzieci
ja mam porownanie domu i bloku, bo wychowalam sie w domu, ale zawszew chcialam do blokow. Na stare lata pewnie jakis domek sobie z tz kupimy ale teraz tylko bloki, glownie z powodu wygody...jak np mieszkalam u tz mamy pomijajac wszystkie inne problemy to niby bylo podworko a nie ogrodzone wiec nic nawet nie moglas robicc, dlugo sie nad psem zastanawialismy, zeby nie uciekal jak tylko wyjdziemy na podworko...ale moja Luna to jest cos czego nigdy zalowac nie bede i teraz mieszkajac w bloku wiem ze miejsce nie jest problemem jak ktos kocha zwierzeta to moze je miec w kazdym miejscu

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Kylie udanych zakupow, ja w piatek szaleje choc za bardzo nie ma z czego :P
Agatka wazne to ze sie dogadujecie a nie roznica wieku
ja po moich przejsciach z tesciowa kazdemu rade, chocby jak dobrzy tesciowie byli nie ma jak na swoim...
ja tez jade do babci bo nie odwiedzalam ja chyba z dwa miesiace tak jestem zawalona robota w pracy, a ona w innym miescie mieszka...

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:30   #2541
Renatka89
Zakorzenienie

Nine, ale to naprawde zależy od wychowania dzieci, przysięgam Ci moja to naprawde nie wiadomo,że dziecko jest w domu..

robicie mi metlik z tymi włosami
KTO CHĘTNY DORADZIC ZAORASZAM DO ALBUMU I ZNAJOMYCH
Stary 2013-07-10, 11:31   #2542
Ninedin
Zakorzenienie

Lavia zgodzę się z Tobą
Bo to jest tak, że każda gospodyni ma swoją kuchnię i to jest jej królestwo, bez względu na to ile w niej czasu spędza, czy lubi gotować itp. Poza tym jesteś bardzo młoda i na pewno uznałaby, że trzeba cię wszystkiego nauczyć, bo nie umiesz
Pewnie tak jest, ale każdy musi sam dorosnąć, dowiedzieć się co i jak zrobić, jak wyjdzie źle to będzie wiedział następnym razem. Trzeba się życia nauczyć na własnych błędach
Mnie bardzo irytują starsze kobiety, które zaczynają pouczać, jak coś robić- np. gotowanie: najpierw się mnie pyta, jak robię, a później, że ona ma lepszy przepis i blablabla dyktuje.... Może i jest lepszy, ale ja mam SWÓJ
W kwestii np. zachowania się w stosunku do partnera - od razu poucza, co on lubi, czego nie lubi i najczęściej ma być wszystko poddane pod nos Chociaż znam matki, które w stos. do swojego syna nie są takie i od małego uczą partnerskiego traktowania dziewczyny czy żony.
U mnie jest jeszcze inna kwestia - duża różnica w kwestii finansów i np. mama wymyśla rzeczy typu "jest z tobą dla kasy i dla prestiżu" - trudno walczyć z takim argumentem
Stary 2013-07-10, 11:49   #2543
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tej awokado karite a mi po pierwszym opakowaniu już nie posłużyła a kupiłam na zapas drugie, chce któraś, za przesyłkę tylko trzeba zapłacić
Ja dalej wykańczam maski i odżywki a i szamponów mam 3
Chce tylko na wakacje kupić coś 3w1 żel/szampon/odżywka lub 2w1 żel/szampon. Bunny to Pinio biedronkowe dobre na taki wyjazd będzie?
pionio jak najbardziej ok
Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

najlepiej zapytaj w najbliższym oddziale nfz tam Ci wszystko powiedzą co i jak ja też dzięki nim wiedziałam gdzie i co mam załatwić tzn .Tż

mnie też

super nie żałuj włosków będziesz piękna
i wszystkiego naj naj kochana przepraszam za opóźnienie ale mnie nie było

to trzymam kciuki za wytrzymałość

a teraz idę spać do jutra a ....to już do dziś znaczy się

Bunny mam pytanie czy mogę pomieszać garnier naturals 6 z 7 ? i co mi może wyjść ?
dziekuje asiu za podpowiedzi
wyjdzie ci ciemny blond naturalny- powinien

Cytat:
dzięki

Może to wina "przeproteinowania" włosów, jak takie szampony nie pomogą to będę musiała zrobić radykalne cięcie końców

Isana to w Rossmanie, no nie? A wiesz, że nie mogę nigdzie trafić na tę szczotkę, którą polecałaś
Tej polleny to nigdzie nie widziałam , a czytałam, że dobrze o niej pisałaś.

Asiu i co ta Kitka nam narobiła
isana to rossmann

Cytat:
Powodzeni z szukaniem mieszkania.
Pamietaj zeby zwracac uwage na szczegóły
Ja jak ogladalam mieszkania to zwracalam uwage na:
-jak leci woda z kranu i pod prysznicem, wiadomo nie moze ciec jak krew z nosa, bo to ani porzadny prysznic ani wlosy nie doplukane przy myciu
-zobacz czy okna sa szczelne, zeby zima Ci nie bylo zimno, a w razie ulewy nie przecieklo, bo pozniej wlasciciel powie,że to Twoja wina i w razie czego kaucji nie odzyskasz
-zapytaj tez o sasiedztwo, czy nie mam malych dzieci, czy sie przypadkiek ktos akurat nie remontuje, chyba,że Ci halas nie przeszkadza
-dopytaj o wilgoc i czy w mieszkaniu wystepowal grzyb, po co ma byc pozniej na Ciebie ,że źle prowadzilas mieszkanie
-Dowiedz sie czy w umowie mozna zastrzec sobie to ze Wynajmujacy w okresie 2 miesiecy po uprzednim poinformowaniu moze podniesc Wam koszty wynajmu.
-jesli na stanie nie ma powiedmy lodowki, pralki, badz kuchenki zapytaj czy w zwiazku z tym ,że musisz dokupic nie zjechali by troche z odstepnego
To tak w skrocie, ale dosc istotne rzeczy

Mialam kochanie ty moje tego Gliss Kura ale u mnie jednak sie nie sprawdzil z tego co pamietam
jakby bylo wszysko oki to pewnie bym go dobrze wspominala i kupila drugi raz
Stane dzisiaj przed półka w Rossie i bede sie gapić jak sroka w gnat
chociaz w sumie mam Morele jeszcze wiec nie wiem po co ja szukam kolejnej odzywki
Mam jeszcze dwie Niva Long Repair i Intesne Repair na jedno uzycie,ale one mi strasznie nie sluza.

Moze za dlugo i ciagle jej uzywalas
Zostaw ja sobie w domku, jesc przeciez nie wola, a za jakis czas sprobuj i zobaczysz,czy jst lepiej czy nie
No Pinio to jako szampon i zel do mycia ciała jak najbardziej

dziekuje
kurde musze je zmierzyc ile juz maja tak w ogole

ja ta szczoteke normalnie na promo kupilam, bo ost znowu byla
szukaj na panelu z akcesoriami do wlosow typu gumki, spineczki itp.
Tam powinna wisiec na haku
Ja tez musze isc i podciac ale strasznie sie boje, bo nie mam swojego fryzjera w tym miescie
Kolezanka mi podsunela jeden zaklad gdzie strzyga sami faceci i że ponic bardzo, bardzo fajnie. To spoko zadzwonilam najpierw, bo chcialam sie kulturalnie umowic i zapytac przy okazji o cennik. Wiec pytam ile kosztuje podciecie wlosow półdługich ( wlasnie ja nigdy nie wiem czy ja mam wlosy juz długie czy półdługie) i sciecie grzywki a koles do mnie:
-" a to chwila mment bedzie, nie to nie duzo, ok 90 zl"
Czaicie

A w ogole włączam teraz kompa siadam, a tu pach krew z nosa mi poszla
kylie ty masz juz dlugie
poldlugie to od szyi lekko za ramiona.
ale drogo potwornie

Cytat:

male dzieci...moglabym epopeje napisac
dra japy non-stop, rodzice nie reaguja bo dziecko to dziecko i ma prawo biegaja i tupia, wala klockami w kaloryfery i sie niesie albo w podloge...
ciagle becza- najchetniej w nocy albo o 5 rano
zwrocisz uwage- to przeciez dziecko!
mialam dzieci nad soba- 2ke, i pod soba nadal mam- jedno ale rozpieszczone jak zydowski bicz mamusia jak byla w ciazy- jakis 5 miesiac na oko- to niech lola nie biega po mieszkaniu bo ja jestem w zaawansowanej ciazy i mi przeszkadza bo biega nade mna to co ja mam psa zwiazac?
dzis niestety z sasiadami z dzieciaczkami pelna wojna, nei ma dzien dobry i jak tylko mi bachory dra ryja noca albo bawia sie o 4 rano w weekend to potem u mnie muzyka na full caly dzien do 21 minimum ale to taka z subwooferem, ze bas taki ze okna wszystkim w pionie dzwonia

jak bog kubie tak kuba bogu...
dziala jak najlepszy lek- potem z tydzien dwa bachory nawet nie pisna
moze jestem sasiadka z piekla rodem ale sorry...
moj pies nei wyje- nie szczeka, jakby go nie bylo.
to skoro jak byla mala i z poczatku wyla jakies kilka minut po moim wyjsciu z domu i tak bardzo to przeszkadzalo mlodym rodzicom, to teraz mnie przeszkadza wszystko

ja nie jestem dziecio-pozytywna i dla mnie nie ma nic gorszego w bloku- wiele zalezy odrodzicow
a ludzie ktorzy sa swieci i nienaruszalni bo maja dziecko zawsze beda miec ze mna wojne, bo dla mnie to jacys kretyni z kosmosu- o moj boze ona ma dziecko! doprawdy niezwykłe wow! poloze sie krzyzem przed nia chyba z tego powodu

Cytat:

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

A wiecie co, kupiłam sobie takie smieszne spodnie w mohito, rybaczki z tylu czarne z przodu biale
agatko ja mysle ze ty nie wiesz sama co chcesz i tyle

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
udanych zakupków ale nie przesadz z wydawaniem

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja miałam opcję mieszkania w domku z Tżtem, jego teściami i siostrami i wolałam wybrać blok ale za to mieszkanie tylko we dwoje... bo jednak jacy by nie byli najlepsi ci teściowie i cała rodzina to jest już ten wiek, że chce być niezależna i mieć prywatność...teraz nawet jak na weekendy przyjezdzam do Tżta to są jakieś nieporozumienia bo np. wzielismy do gotowania nie ten garnek co trzeba.... i już teściowa sie krzywo patrzy na nas...po prostu wiem, że każdy ma swoje własne zdanie i poglądy a do tego dochodzi jeszcze różnica pokoleń... i wole mieć mieszkanie jak to mówią "ciasne ale własne" bez innych współlokatorów poza mną i Tż-tem

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

to jaka jest między Wami różnica wieku?
My z Tżtem oboje mamy po 23lata
100% racji i mozna spac nago i w dni wolne hasac po mieszkaniu my z tz uwielbiamy...i mozna spedzac weekendy w lozku i wcale nie wychodzic

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Nine, ale to naprawde zależy od wychowania dzieci, przysięgam Ci moja to naprawde nie wiadomo,że dziecko jest w domu..

poszlo zaproszenie
Stary 2013-07-10, 11:51   #2544
Ninedin
Zakorzenienie

Jak się już żalimy na dzieci i ich matki.
Dziecko nie jest winne, ryczy z jakiegoś powodu, gdyby np. mama zamiast siedzieć na necie pobawiła się to by nie miało powodu do płaczu
Dobija mnie jeszcze inna rzecz, w kwestii dziecko i pies Nie każdy piesek lubi, jak go obce dziecko maca, głaszcze, tuli itp. Znajomy ma owczarka, który po prostu nie lubi, jak ktoś obcy go dotyka. Chodzi po ulicy, nie gryzie, nie rzuca się tylko nie toleruje, jak podbiega dziecko i go tak z nienacka łapie. Pewnego razu jakaś Paniusia do swojego dzieciaka mówi idź pogłaszcz pieska, a on odpowiada, że nie może bo piesek tego nie lubi i od razu jakieś wyzwiska w jego stronę, bo przecież pieskowi nie ubędzie, jak go potarmosi trochę

Renatka czemu mam nie wierzyć? Też przecież byłam dzieckiem i pamiętam, że mama nie pozwalała skakać w mieszkaniu i przeszkadzać innym- do biegania i wyżycia się było podwórko, plac zabaw itp. To kwestia wychowania i to dorosły ma dziecku wytłumaczyć
Stary 2013-07-10, 12:17   #2545
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:

wysłałam zaproszenie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
pionio jak najbardziej ok

dziekuje asiu za podpowiedzi
wyjdzie ci ciemny blond naturalny- powinien

isana to rossmann

kylie ty masz juz dlugie
poldlugie to od szyi lekko za ramiona.
ale drogo potwornie

male dzieci...moglabym epopeje napisac
dra japy non-stop, rodzice nie reaguja bo dziecko to dziecko i ma prawo biegaja i tupia, wala klockami w kaloryfery i sie niesie albo w podloge...
ciagle becza- najchetniej w nocy albo o 5 rano
zwrocisz uwage- to przeciez dziecko!
mialam dzieci nad soba- 2ke, i pod soba nadal mam- jedno ale rozpieszczone jak zydowski bicz mamusia jak byla w ciazy- jakis 5 miesiac na oko- to niech lola nie biega po mieszkaniu bo ja jestem w zaawansowanej ciazy i mi przeszkadza bo biega nade mna to co ja mam psa zwiazac?
dzis niestety z sasiadami z dzieciaczkami pelna wojna, nei ma dzien dobry i jak tylko mi bachory dra ryja noca albo bawia sie o 4 rano w weekend to potem u mnie muzyka na full caly dzien do 21 minimum ale to taka z subwooferem, ze bas taki ze okna wszystkim w pionie dzwonia

jak bog kubie tak kuba bogu...
dziala jak najlepszy lek- potem z tydzien dwa bachory nawet nie pisna
moze jestem sasiadka z piekla rodem ale sorry...
moj pies nei wyje- nie szczeka, jakby go nie bylo.
to skoro jak byla mala i z poczatku wyla jakies kilka minut po moim wyjsciu z domu i tak bardzo to przeszkadzalo mlodym rodzicom, to teraz mnie przeszkadza wszystko

ja nie jestem dziecio-pozytywna i dla mnie nie ma nic gorszego w bloku- wiele zalezy odrodzicow
a ludzie ktorzy sa swieci i nienaruszalni bo maja dziecko zawsze beda miec ze mna wojne, bo dla mnie to jacys kretyni z kosmosu- o moj boze ona ma dziecko! doprawdy niezwykłe wow! poloze sie krzyzem przed nia chyba z tego powodu

agatko ja mysle ze ty nie wiesz sama co chcesz i tyle

100% racji i mozna spac nago i w dni wolne hasac po mieszkaniu my z tz uwielbiamy...i mozna spedzac weekendy w lozku i wcale nie wychodzic

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

poszlo zaproszenie
no dokładnie my lubimy z Tż-tem że tak powiem nacieszyć się sobą jak mamy czas i wolne a wiadomo że przez rodziców byłoby to źle odbierane...mamy dni że w ogóle byśmy z łózka nie wychodzili Jestesmy w takim wieku, że no brakuje nam prywatności, nie możemy w pełni sie wyszaleć bo ciągle nam ktoś przeszkadza....nawet jak sie w pokoju zamkniemy to nie jest to samo.... ostatnio np. matka do mnie jakieś chore pretensje że znalazła pudełko po prezerwatywach pod moim łózkiem.... boze ile my mamy lat, żebym musiala sie z tego jej tłumaczyć ;/ ?!
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-07-10, 12:20   #2546
Ninedin
Zakorzenienie

Lavia to kiedy się przeprowadzacie?
Stary 2013-07-10, 12:20   #2547
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Lavia zgodzę się z Tobą
Bo to jest tak, że każda gospodyni ma swoją kuchnię i to jest jej królestwo, bez względu na to ile w niej czasu spędza, czy lubi gotować itp. Poza tym jesteś bardzo młoda i na pewno uznałaby, że trzeba cię wszystkiego nauczyć, bo nie umiesz
Pewnie tak jest, ale każdy musi sam dorosnąć, dowiedzieć się co i jak zrobić, jak wyjdzie źle to będzie wiedział następnym razem. Trzeba się życia nauczyć na własnych błędach
Mnie bardzo irytują starsze kobiety, które zaczynają pouczać, jak coś robić- np. gotowanie: najpierw się mnie pyta, jak robię, a później, że ona ma lepszy przepis i blablabla dyktuje.... Może i jest lepszy, ale ja mam SWÓJ
W kwestii np. zachowania się w stosunku do partnera - od razu poucza, co on lubi, czego nie lubi i najczęściej ma być wszystko poddane pod nos Chociaż znam matki, które w stos. do swojego syna nie są takie i od małego uczą partnerskiego traktowania dziewczyny czy żony.
U mnie jest jeszcze inna kwestia - duża różnica w kwestii finansów i np. mama wymyśla rzeczy typu "jest z tobą dla kasy i dla prestiżu" - trudno walczyć z takim argumentem
ojj tak zauważylam, że zarówno moja mama jak i teściowa traktują kuchnię jak swoje królestwo. jak chcemy z Tż-tem coś sami upichcić to już wchodzą, wypytują się, przeszkadzają nam.... rozumiem, że chcą pomóc ale naprawdę nie potrzebujemy niczyich rad ;/
ja np uwielbiam gotować, nie zawsze moze super extra mi to wychodzi ale ważne że próbuje i lubie sama gotować. a jak mi się ktoś wcina, doradza to juz z reguły nic z tego nie wychodzi i mi sie odechciewa....
tak samo pretensje że " dlaczego wzięliście tą patelnie do smażenia a nie inną" itd itp :P ehh ręce opadają....
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-07-10, 12:20   #2548
Renatka89
Zakorzenienie

Macie dużo racji w kwestii dzieci, ale jeżeli rodzice wychowuja dzieci to krzyku naprawde nie ma Ewentualnie mały noworodek może miec kolke np i płakac.. Ale to inna sprawa niż bieganie, walenie po scianach/podłodze/ sypanie piachem z balkonu czy lanie wodą czy jeszcze innego harce- moje dziecko ma coprawda dopiero 13mscy, ale już wie czego jej nie wolno, bawi sie grzecznie.. chodź duze znaczenie ma charakter dziecka, juz od narodzin moja mała jest uosobieniem spokoju-po tatusiu rzecz jasna,nie po mnie hehe, i jest bardzo nieśmiała, spokojna, wstydliwa. Druga rzecz, że mało które jedno dziecko zrobi tyle hałasu co juz nawet dwójka- no chyba,że własnie moze wszystko.. Wiec reasumujac jezeli rodzice wychowują dziecko od narodzin, a nie tylko odklepią co trzeba, to i majac sąsiadów z dziecmi jest spokoj (nas np.zaczepiaja czasem sąsiedzi na klatce, co u nas taka cisza, mysleli, że wyjechalismy itp.. ) No a blok to blok, zawsze ma jeden zasadniczy minus- sąsiadów i tak naprawde nigdy nie wiadomo na kogo trafimy.

Moja siostra ma sąsiadke nad soba, która kazała jej monitor i tv odstawic od ściany bo ponoc jej drżą te ściany i kota wyrzucic- a siostra nie ma żadnego zwierzaka

ide przyjmowac zapro, komp mi tak muli,ze zeby sie nie zawiesił musze pokolei wszystko robic:P
Stary 2013-07-10, 12:23   #2549
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Lavia to kiedy się przeprowadzacie?
ojj jesli chodzi o przeprowadzkę to tak jak juz wcześniej pisałam jeszcze długa droga....dopiero w sierpniu remont zaczniemy bo mój ojciec ma nam pomagać to mieszkanie remontować bo on sie tym zajmuje na codzień i ma swoja firme remontową, a teraz ma sporo pracy akurat więc wszystko sie troche opózni....
ale mysle że jakoś we wrzesniu sie wprowadzimy.... tylko nie wiem czy to bedzie poczatek czy koniec wrzesnia
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-07-10, 12:24   #2550
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się już żalimy na dzieci i ich matki.
Dziecko nie jest winne, ryczy z jakiegoś powodu, gdyby np. mama zamiast siedzieć na necie pobawiła się to by nie miało powodu do płaczu
Dobija mnie jeszcze inna rzecz, w kwestii dziecko i pies Nie każdy piesek lubi, jak go obce dziecko maca, głaszcze, tuli itp. Znajomy ma owczarka, który po prostu nie lubi, jak ktoś obcy go dotyka. Chodzi po ulicy, nie gryzie, nie rzuca się tylko nie toleruje, jak podbiega dziecko i go tak z nienacka łapie. Pewnego razu jakaś Paniusia do swojego dzieciaka mówi idź pogłaszcz pieska, a on odpowiada, że nie może bo piesek tego nie lubi i od razu jakieś wyzwiska w jego stronę, bo przecież pieskowi nie ubędzie, jak go potarmosi trochę

Renatka czemu mam nie wierzyć? Też przecież byłam dzieckiem i pamiętam, że mama nie pozwalała skakać w mieszkaniu i przeszkadzać innym- do biegania i wyżycia się było podwórko, plac zabaw itp. To kwestia wychowania i to dorosły ma dziecku wytłumaczyć
zgadzam sie w 100%
akurat moja lole tak chowalam ze calymi dniami by sie dawala dzieciom macac ale nie kazdy pies musi to lubic

ja tylko ciagle slysze; przestaniesz k*rwa plakac czy nie? coś gdzies ☠☠☠utnie...wrzask wiekszy... no k*rwa przestaniesz w koncu????!!!!
albo dziecko chce cos czy nie chce sie kapac i wrzask do 22
ja tez mam swoje zycie i wytrzymalosc, rozumiem ze chore dziecko placze czy jak zabkuje...ale bez przesady nei godzinami
tez czasem zle sie czuje i chce ciszy a nie poczucia, ze mieszkam w jakims przedszkolu

ja nigdy nie zrobilam matce wstydu, wiochy w sklepie, komunikacji miejskiej itp.
raz tylko pod kioskiem zrobilam afere o zabawke moja sis dostala, ja za kare nei i juz nigdy wiecej nie rozrabialam, nie buntowalam sie itp.
jak widac rodzice umieli mnie wychowac zebym innym nie przeszkadzala...
jak mielismy gosci to tez nie bylo mowy ze dziecko bedzie przy stole czy cos- ja z siostra i innymi dziecmi osobny stolik, osobno sie bawic, rodzice osobno
wszystko tak naprawde zalezy od rodzicow... ich czasu dla dziecka i checi

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości