|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() ej moment a czy ja napisalam gdzies,że mi przeszkadzaja? Napisalam tylko zeby wypytac, bo wiadomo dzieci od rana potrafia byc na nogach, biegac, lomotac za sciana czy po suficie. To zalezy tez od budownictwa. Nie kazdy za tym przepada, ja sobie nie wyobrazam, ze wracam powiedzmy po dwoch 12 w pracy a za sciana do bialego rana mi dziecko placze a ja spac nie moge. To jest moje osobiste odczucie. Jeli komus to nie przeszkadza to spoko. Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2013-07-10 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie zadziałam, wiem tylko,że jeszcze nieraz tę czerń sciagne.. cała ja ![]() spoko spoko, ja tam mimo wszytsko zawsze wolałam (nawet gdy nie miałam sama dziecka ![]() ![]()
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wtedy mam +100 do sluchu, a ponadto mam bardzo lekki sen, nigdy nie przespalam calej nocy , budze sie po kilka razy, jest to meczace ale juz sie do tego przyzwyczailam ![]() ![]() Zastanow sie nad ta czernia, bo wiesz walnac czern to prosto ale potem jak Ci sie odwidzi to moze byc problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sąsiedztwo małych dzieci to koszmar ![]() ![]() Podobnie koszmarnie jest, gdy w klatce jest "melina" - też to przerobiłam ![]() W czym przeszkadzają dzieci? ![]() ![]() ![]() ![]() Później przyszedł wiek dojrzewania: to znowu siedzieli na schodach z kolegami/koleżankami. I wielki problem, jak muszą wstać i kogoś przepuścić. Rozumiem, że każdej matce się wydaje, że jej dziecko jest najpiękniejsze, najmądrzejsze i najlepiej wychowane ![]() ![]() ![]() ![]()
#2525 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi ta Garnier Morela wogóle nie przypasowała, za to karite uwielbiam ![]() ![]() Co do wynajmowania mieszkania ja też właśnie będę niedługo wynajmować ale jakoś dopiero od września tam zamieszkamy z Tżtem.... Klucze już co prawda dostałam do mieszkania juz 1lipca, ale to jest trochę na innej zasadzie bo to moja ciocia kupiła to mieszkanie i bedzie nam wynajmować a mój tata będzie je remontować mi i mojemu Tż-towi a że jest tam sporo roboty to podejrzewam, że wprowadzimy sie dopiero jakoś w połowie września.... szkoda że nie jest to nasze własne mieszkanko, ale od czegoś trzeba zacząć no nie? ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Babcie też są niezłe
![]() Na szczęście w moim bloku przed klatką nie było ławeczek, ale po innych blokach już tak. I od 7 rano babcie siedziały ![]() ![]() ![]() ![]()
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babcie chodzily bo za mocno slonce grzało od 12 do 14 ![]() A najlepiej to mieszkać w domku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ale wiecie co, coś Wam napisze, akurat nawiązując do tematu przeprowadzki. Osttanio dostałam nieśmiala propozycje przeprowadzki, znaczy mój partner (a niektóre z Was wiedza jakie mamy przeboje..) w końcu coś napomknął nawiązując do mojej rozmowy ze może by tak we wrześniu, po wakacjach wynająć razem mieszkanie i zamieszkac razem. I jak myslalam ze będę cała w skowronkach to nie jestem...Głupio zabrzmi, ale mieszkam w domku, dość dużym, z ogrodem, kuchnia wielka, jasna, salon, jadalnia itd. I jestem przyzwyczajona do tego. Mamy zwierzęta, rosliny. A teraz tak-przenos się kurcze do bloku, 2 małe pokoje, niewiadomo jaka kuchnia (a ja lubie duza, jasna). I może jestem dziwna, ale mimo tego ze jednak chciałabym z tym moim facetem pomieszkać i zobaczyć jak nam będzie, to jakos mam za duzy sentyment do rodzinnego domu i chyba się jednak nie zdecyduje na taki krok przez najbliższy czas. Może coś poradzicie na to? Może napiszecie ze jestem gupia? ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- A wiecie co, kupiłam sobie takie smieszne spodnie w mohito, rybaczki z tylu czarne z przodu biale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Agata ja podobnie jak ty teraz mieszkam w domu. Mam ogród, psa, swoje kwiatki, drzewka itp
![]() ![]() Tż też ma swój dom, ale powody żeby nie zamieszkać razem są inne ![]() ![]() A nie możesz zamieszkać z nim w swoim domu rodzinnym? ![]()
#2530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My w przyszłości chcemy mieć swój własny mały domek z ogródkiem, z psem - takie jest nasze marzenie... ale na chwile obecną nas na to nie stać i uważamy, że obecnie opcja wynajmu w bloku jest dla nas najlepszym rozwiązaniem. I moj Tz uwazał podobnie do Ciebie na początku, ale potem stwierdził, że grunt, to że będziemy razem mieszkać, będziemy mieć prywatność i nie będziemy musieli być zależni od rodziców i sprawdzimy się na nowym etapie związku ![]()
zapuszczanie włosków ![]() skrzypowita ![]() od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA ![]() Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2013-07-10 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Minusy też są
![]() ![]() Segregowanie śmieci, wystawianie tego wszystkiego kilka razy w miesiącu, a w bloku to na bieżąco się wynosi. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- A co do opłat, są dokładnie takie same: to, co wydajesz na czynsz odkładasz na ogrzewanie np. gazem. U mnie w mieście małe mieszkanie ok. 40 metrów prawie 400 zł na czynsz (w tym woda) osobno gaz i prąd.
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
A ja ma wypłate wiec...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
idziesz w miasto?
![]() ![]()
#2534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz może już TZ chce mieszkac ze mna, wcześniej ja chciałam, on się wzbranial...u nas przeboje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2013-07-10 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Ja tez ide do miasta, musze coś zalatwic a potem do Dziadków wpadam bo Dziadek ma urodziny i Babcia powiedziała ze zamówimy pizze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ale mój WIELE starszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | ||
Wtajemniczenie
|
udanych zakupków ale nie przesadz z wydawaniem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Ja miałam opcję mieszkania w domku z Tżtem, jego teściami i siostrami i wolałam wybrać blok ale za to mieszkanie tylko we dwoje... bo jednak jacy by nie byli najlepsi ci teściowie i cała rodzina to jest już ten wiek, że chce być niezależna i mieć prywatność...teraz nawet jak na weekendy przyjezdzam do Tżta to są jakieś nieporozumienia bo np. wzielismy do gotowania nie ten garnek co trzeba.... i już teściowa sie krzywo patrzy na nas...po prostu wiem, że każdy ma swoje własne zdanie i poglądy a do tego dochodzi jeszcze różnica pokoleń... i wole mieć mieszkanie jak to mówią "ciasne ale własne" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
My z Tżtem oboje mamy po 23lata ![]()
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
No ja wiem ze samemu mieszkac lepiej
![]() ![]() ![]() znaczy TZ ma swoje mieszkanie, ale dużo by pisać...to już ewentualnie na priva. Z roznica nooo...prawie 20 lat:P wiec jak widać wiem co pisze mowiac spora ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Dziewczyny poodpisuje Wam na wszystko jak wróce bo jade zaraz do Dziadków ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Wtajemniczenie
|
Ja niestety przy wyborze mieszkania do wynajecia kierowalam sie cena, no coz takie czasy teraz mamy. Ale jak bedziemy kupowac to wszystkie za i przeciew bedziemy brac pod uwage, dzieci, babcie i mlodziez. Ogolnie na obecnym mieszkaniu mam wszystkiego po trochu
![]() ![]() ja mam porownanie domu i bloku, bo wychowalam sie w domu, ale zawszew chcialam do blokow. Na stare lata pewnie jakis domek sobie z tz kupimy ale teraz tylko bloki, glownie z powodu wygody...jak np mieszkalam u tz mamy pomijajac wszystkie inne problemy to niby bylo podworko a nie ogrodzone wiec nic nawet nie moglas robicc, dlugo sie nad psem zastanawialismy, zeby nie uciekal jak tylko wyjdziemy na podworko...ale moja Luna to jest cos czego nigdy zalowac nie bede ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Kylie udanych zakupow, ja w piatek szaleje choc za bardzo nie ma z czego :P Agatka wazne to ze sie dogadujecie a nie roznica wieku ![]() ja po moich przejsciach z tesciowa kazdemu rade, chocby jak dobrzy tesciowie byli nie ma jak na swoim... ja tez jade do babci bo nie odwiedzalam ja chyba z dwa miesiace tak jestem zawalona robota w pracy, a ona w innym miescie mieszka...
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Nine, ale to naprawde zależy od wychowania dzieci, przysięgam Ci
![]() ![]() robicie mi metlik z tymi włosami ![]() KTO CHĘTNY DORADZIC ZAORASZAM DO ALBUMU I ZNAJOMYCH ![]()
#2542 |
Zakorzenienie
|
Lavia zgodzę się z Tobą
![]() Bo to jest tak, że każda gospodyni ma swoją kuchnię i to jest jej królestwo, bez względu na to ile w niej czasu spędza, czy lubi gotować itp. Poza tym jesteś bardzo młoda i na pewno uznałaby, że trzeba cię wszystkiego nauczyć, bo nie umiesz ![]() Pewnie tak jest, ale każdy musi sam dorosnąć, dowiedzieć się co i jak zrobić, jak wyjdzie źle to będzie wiedział następnym razem. Trzeba się życia nauczyć na własnych błędach ![]() Mnie bardzo irytują starsze kobiety, które zaczynają pouczać, jak coś robić- np. gotowanie: najpierw się mnie pyta, jak robię, a później, że ona ma lepszy przepis i blablabla dyktuje.... ![]() ![]() W kwestii np. zachowania się w stosunku do partnera - od razu poucza, co on lubi, czego nie lubi i najczęściej ma być wszystko poddane pod nos ![]() U mnie jest jeszcze inna kwestia - duża różnica w kwestii finansów i np. mama wymyśla rzeczy typu "jest z tobą dla kasy i dla prestiżu" - trudno walczyć z takim argumentem ![]()
#2543 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyjdzie ci ciemny blond naturalny- powinien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poldlugie to od szyi lekko za ramiona. ale drogo potwornie ![]() Cytat:
![]() dra japy non-stop, rodzice nie reaguja bo dziecko to dziecko i ma prawo ![]() ciagle becza- najchetniej w nocy albo o 5 rano ![]() zwrocisz uwage- to przeciez dziecko! ![]() ![]() mialam dzieci nad soba- 2ke, i pod soba nadal mam- jedno ale rozpieszczone jak zydowski bicz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzis niestety z sasiadami z dzieciaczkami pelna wojna, nei ma dzien dobry i jak tylko mi bachory dra ryja noca albo bawia sie o 4 rano w weekend to potem u mnie muzyka na full caly dzien do 21 minimum ![]() ![]() ![]() jak bog kubie tak kuba bogu... dziala jak najlepszy lek- potem z tydzien dwa bachory nawet nie pisna ![]() moze jestem sasiadka z piekla rodem ale sorry... moj pies nei wyje- nie szczeka, jakby go nie bylo. to skoro jak byla mala i z poczatku wyla jakies kilka minut po moim wyjsciu z domu i tak bardzo to przeszkadzalo mlodym rodzicom, to teraz mnie przeszkadza wszystko ![]() ![]() ja nie jestem dziecio-pozytywna i dla mnie nie ma nic gorszego w bloku- wiele zalezy odrodzicow ![]() a ludzie ktorzy sa swieci i nienaruszalni bo maja dziecko zawsze beda miec ze mna wojne, bo dla mnie to jacys kretyni z kosmosu- o moj boze ona ma dziecko! doprawdy niezwykłe wow! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Jak się już żalimy na dzieci i ich matki.
Dziecko nie jest winne, ryczy z jakiegoś powodu, gdyby np. mama zamiast siedzieć na necie ![]() ![]() Dobija mnie jeszcze inna rzecz, w kwestii dziecko i pies ![]() ![]() Renatka czemu mam nie wierzyć? ![]() ![]()
#2545 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Lavia to kiedy się przeprowadzacie?
![]()
#2547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja np uwielbiam gotować, nie zawsze moze super extra mi to wychodzi ale ważne że próbuje i lubie sama gotować. a jak mi się ktoś wcina, doradza to juz z reguły nic z tego nie wychodzi i mi sie odechciewa.... tak samo pretensje że " dlaczego wzięliście tą patelnie do smażenia a nie inną" itd itp :P ehh ręce opadają....
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Macie dużo racji w kwestii dzieci, ale jeżeli rodzice wychowuja dzieci to krzyku naprawde nie ma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja siostra ma sąsiadke nad soba, która kazała jej monitor i tv odstawic od ściany bo ponoc jej drżą te ściany ![]() ![]() ide przyjmowac zapro, komp mi tak muli,ze zeby sie nie zawiesił musze pokolei wszystko robic:P
#2549 |
Wtajemniczenie
|
ojj jesli chodzi o przeprowadzkę to tak jak juz wcześniej pisałam jeszcze długa droga....dopiero w sierpniu remont zaczniemy bo mój ojciec ma nam pomagać to mieszkanie remontować bo on sie tym zajmuje na codzień i ma swoja firme remontową, a teraz ma sporo pracy akurat więc wszystko sie troche opózni....
ale mysle że jakoś we wrzesniu sie wprowadzimy.... tylko nie wiem czy to bedzie poczatek czy koniec wrzesnia ![]() ![]()
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() akurat moja lole tak chowalam ze calymi dniami by sie dawala dzieciom macac ![]() ![]() ja tylko ciagle slysze; przestaniesz k*rwa plakac czy nie? coś gdzies ☠☠☠utnie...wrzask wiekszy... no k*rwa przestaniesz w koncu????!!!! ![]() albo dziecko chce cos czy nie chce sie kapac i wrzask do 22 ![]() ja tez mam swoje zycie i wytrzymalosc, rozumiem ze chore dziecko placze czy jak zabkuje...ale bez przesady nei godzinami ![]() tez czasem zle sie czuje i chce ciszy a nie poczucia, ze mieszkam w jakims przedszkolu ![]() ja nigdy nie zrobilam matce wstydu, wiochy w sklepie, komunikacji miejskiej itp. raz tylko pod kioskiem zrobilam afere o zabawke ![]() ![]() jak widac rodzice umieli mnie wychowac zebym innym nie przeszkadzala... jak mielismy gosci to tez nie bylo mowy ze dziecko bedzie przy stole czy cos- ja z siostra i innymi dziecmi osobny stolik, osobno sie bawic, rodzice osobno ![]() wszystko tak naprawde zalezy od rodzicow... ich czasu dla dziecka i checi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.