|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
ale mnie t. wkurzyli a rzadko się to zdarza... Wymyślili że położą płytki na schodach i na takim podeście przed drzwiami u nich (my mieszkamy na górze). No i się wczoraj orobili jak bure osły bo fuga za szybko schła i z gresu z rowkami nie szło tego domyć. No więc mówię żeby t. wzięła ode mnie dziecko to ja to będę szorować, ale ona nie. A wieczoraem do mojego TŻ t. wyskoczył, że nic nie pomogliśmy, że mieszkamy jak w hotelu. Zagotowało mnie, ale to nic. Dziś szorowanie ponowne to mówię t. - że ja to będę robić, tylko żeby się dziewczynkami zajęła to ona: "nie to ja wolę ku**już to robić, niż te dzieci bawić." No to już nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę, żeby nie mieli pretensji, że nic nie robię, bo jak chcę pomóc to nie, a z dwójką dzieci to ja nie dam rady. Nic się nie odezwali...ale mam nadzieję że dotarło
ja tak sobie nie pozwalam ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- nigdy nie wywoływałam... ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Black, pasuje Wam taki wózek
|
|
|
|
#3182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chętnie pooglądam zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1oo lat dla małej, piękna jest!Cytat:
![]() Cytat:
Michał dziś wstał o 5.30 Illusion jak ty to znosisz? Zasnął dopiero o 8, pospał 40 min, teraz znów drzemie. Tak wygląda w nowej pieluszce
|
||||||
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
mam miętowo-czarną sukienkę... który kolor torebki? czarny czy miętowy? bo czarna do wszystkiego ale ten miętowy mnie kusi... http://allegro.pl/kopertowka-wieczor...359935297.html
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dziewczyny..co jak zrobić...mały nie mieści się do gondoli już..a spacerówka za duża..znaczy pasy...a on już tak się szarpie do siadania że niebezpiecznie..i nie wiem co mam z dzieciem zrobic?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
BLACK jaak tam? stresik przedslubny?!
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3187 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ta czerwień mi nie pasowała, marchewkowa jakaś takaCytat:
i nie wiem też, czy zwyczajnie ona się nie drapie tym wierceniem, bo pożarta komarowo jest Cytat:
Cytat:
gratuluję pół roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żartujesz??? jaki podły tekst! ja bym od razu wprost spytała: co ma znaczyć TE DZIECI? wnuczki się mamie nie podobają? jakiś problem mama ma? ja pier.... Cytat:
czarna Cytat:
aczkolwiek ja bym spróbowała tak czy siak, przodem do ciebie jedzie więc cały czas go widzisz |
||||||||
|
|
|
#3188 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej, naprawdę współczuję!!Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego wkurza mnie, że TŻ wszystko różowe i rożowe.Cytat:
Cytat:
No to dał Kubul nad ranem ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41717585]Dokładnie to, co wcześniej jest jako ma-ma czy ta-ta to przypadek. Tak samo, jak Dorka mówi ałaaa [/QUOTE]Moja kiedyś kurde "powiedziała" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Charlizz-gratuluję obrony Tobie również! No to pobalowałaś z redsem ![]() Kija Historia z wujkiem-sikaaaam Dziewczyny dzieć mi polubił nosidełko, już 3 dzień pod rząd spacerujemy przytulone Mała się rozgląda jak szalona a ludzie się tak cieszą, nie ma osoby, która nie uśmiechnęłaby się do nas a ile nas zaczepia i zagaduje! Widać mało popularne w moim miasteczku takie noszenie![]() Humor do Nie mam ZUPEŁNIE do kogo japy otworzyć, no może do Juliany ale ona po całym dniu już ma mnie dość![]() Robiłam wczoraj słoiki: ożeszty jakie to jest pieprzenie się Chyba pierwszy i ostatni raz (nie no, joke ). Zrobiłam obiadki-ryż-marchew-jabłko i deserki jabłko-brzoskwinia. Musiałam zamrozić bo mi się nie zadekowały Moje pytanie: ile może stać zamrożone?????
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-07-10 o 12:15 |
|||||||||
|
|
|
#3189 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
ewik, wybacz! Skąd jesteś? ;> Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Neti, liczymy na Ciebie, nie bądź jak mojego TZa babcia-dzwonimy w niedzielę, że przyjdziemy, a ona że nie sprzątane ma i włosy nie zrobione to żebyśmy we wtorek przyszli to sie akurat wyrobi
|
||
|
|
|
#3190 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
RObię kuraka w krakersach - nie dość, ze dobre, to przy okazji mam darmowy peeling dłoni
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Pozatym..jeśli kiedyś będziecie miały chęć..zapraszam Was do mnie..jest podwórko.. Altanka... Dużo miejsca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41720052]RObię kuraka w krakersach - nie dość, ze dobre, to przy okazji mam darmowy peeling dłoni [/QUOTE]Nie mam dziś nic na obiad..szajka...:p ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013
a ja próbuje nadrobic, dziewczyny, dziekuje za pamięc i trzymanie kciuków w sprawie mojej obrony!
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
A nie ma w Polsce takich piankowych podkladek? Dzieki nim wozek dopasowuje sie do dziecka. Dodatkowo jeszcze amortyzuja.
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3195 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sylwietta a Ty jaka sukienke w koncu kupilas? Pokaz nam sie w niej koniecznie Szaja, kurak w krakersach - pyyyycha
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie
Cytat:
Ja też niestety na łasce, do pociągu ktoś musi mnie zawieść :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Evel, teściowa bardzo nieładnie sie zachowala ! |
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#3198 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
No to super, ze wszystko idzie po mysli! Gratulacje! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41717585]Dokładnie to, co wcześniej jest jako ma-ma czy ta-ta to przypadek. Tak samo, jak Dorka mówi ałaaa [/QUOTE]U nas mowi " nieeeee" i czasami tak super trafia w moment jakby naprawde mowila nie ![]() Cytat:
WTF? Te dzieci? Wnuczki jej przeszkadzaja? Wkurzylabym sie niezle... Mamy dzieciow na Pepti - jak zaczelyscie zmieniac mleczko? jakos stopniowo czy z grubej rury od razu nowe? I pytanie z ciekawosci, co macie na recepcie ze placicie 9 zl? Ja dalam za 2 opakowania 23 zl
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Neti, ja z Minska, ale teraz siedze na wsi u rodziców i stąd to się nie wygramole..
jak bym była u siebie to byśmy wsiadły w pociąg i włala
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Meneq mam nadzieję, że dół szybko minie Lenova trzymam kciuki! E_vel teściowa przegięła i to solidnie. Jak można tak powiedzieć o wnuczkach? Moja Mała właśnie się obudziła po krótkiej drzemce i się tak rozkosznie przeciągała, nagle mnie zauważyła i zaczęła się uśmiechać |
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciechanów |
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy. tesknilyscie?
mlody osluchowo czysto, teoretycznie moznaby go juz dzis zaszczepic ale poczekam jeszcze tydz, tym bardziej ze zamowilam 3 dawke pneumo to bym musiala go 2 razy szczepic. a tak bedzie kuku w jeden dzien tylko. mowilam o tym siadaniu, a raczej niesiadaniu i o tych stopkach. wg niego wsjo jest ok. mlody ma prawdopodobnie slabe miesnie i dlatego nie spieszno mu do siadania. dostalismy skierowanie do poradni rehabiltacyjnej, do jakiejs doktorki, ma go zbadac czy ruchowo jest ok. zadzwonilam i terminy sa na wrzesien penis mnie szczela na ta nasza sluzbe zdrowia ponoc ma zaczac przyjmowac prwatnie ale jeszcze sie nie zdecydowala od kiedy... ehhh ![]() to teraz czas na odpisywanko
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Kubuś jest zdrowy, a co do tych mięśni to na pewno nie masz się czym martwić, ale fakt - służba zdrowia w tym kraju jest do du*py |
|
|
|
|
#3204 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a, przypomnialo mi sie... spotklam u lekarza swoj taka dalsza kuzynke z Agatka 4,5 miesiaca. byly na szczepieniu. zaszczepily sie, pakuja sie do wyjsca a mama co? sweterko-kurteczka na dlugi + welniana czapka na lepetynke
![]() nol koment! tym bardziej ze ma synka, 5 latek. ale dziadowa! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym wziela mimo wszystko ta mietowa, sliczna jest. w razie czego kupisz sobie jakas mietowa broche co by pasowala do torebki i jeszcze nie raz jej uzyjesz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
spox, moj ten nie mowi. tzn cos tam mowi ale nie takie powtarzajace sie sylaby a raczej same dzwieki ![]() Cudownosci! Wszystkiego najlepszego Ksiezniczko! |
||||||
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
Badzia, a gdzie masz rodziców ? ;>
|
|
|
|
#3206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam jednak za daleko chyba to ze 2 godz w samochodzie w jedna strone co najmniej :/Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41715750] Dziewczyny gdzie sie Bijkora zgubila?[/QUOTE] wczoraj wlasnie myslalam o niej Bijkora? gdzie jestes jak Cie nie ma? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41711988]już piszę - można odetchnąć, uff jeśli nózki swobodnie się tak układają, że dziecko samo je sobie tak układa i w każdej chwili sobie je rozplątuje - jest ok, robi sobie taką podpórkę do leżenia. na reh fajnie dzisiaj, młoda nie płakała już chyba przyzwyczaiła się i poznaje tę dziwną panią, co jej się ruszać każe [/QUOTE]ooo, to dobrze.... brawa dla Dorotki! |
||||
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
wzięłam jednak tą czarną - bo szukałam butów i są albo "wsiurskie" ala neonowe albo za wysokie, albo za drogie i stwierdziłam, że czarną będę wykorzystywać do wszystkiego - tzn. wiadomo, eleganckiego. A miętową sobie kupię taką na codzień
I kupiłam ten wózek - mam nadzieję, ze nie będę żałować, bordowo-czarny z jabłuszkiem Dam znać jak przyjdzie, ale to pewnie w przyszłym tygodniu.Co do T. to ona jest złota kobieta, tylko czasem ma takie teksty ze Moje dziecko w momencie się obraca na brzuch... nawet na spaniu ... matko, ona nigdy tak nie spała... |
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Bijkora pisała, że wczasuje z Nadia i TZem u wujka na wsi
|
|
|
|
#3209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz na ostatnie dni to jest dopiero latansko! ale mimo wszystko takie pozytywne. Black, chlon kazda sekunde tych przygotowan, slubu, wesela bo to wszystko tak szybko mija i potem zostana juz tylko wspomnienia.... a tych wspomnien zycze Ci przenajwspanialszych ![]() Cytat:
O Boziu! agentka z Ciebie! -------- nadrobilam! dzis popoludniu znow mnie nie bedzie bo jadymy do oszoloma, zrobic zapas papu dla mlodego + zapisac sie do tej poradni bo przez tel nie zapisuja, trza byc osobiscie. jakies dziwne zwyczaje tam maja
|
|||
|
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczku
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- aaa... chwalę się wygrałam róż BOURJOIS w konkursie Rossmanna mam czekac na meila kiedy będzie do odbioru
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

ja tak sobie nie pozwalam 

Zastanawia mnie bardzo co jej tak spać nie daje.

Moje pytanie: ile może stać zamrożone?????
no ale i tak odpadam, niestety

najwięcej u niej to 4 butle po 150 plus obiadek i 100 ml soku. Nie sugeruj się tym ile inne dzieci jedzą. Jeśli Julas jest wesoły i ma idealny mocz (