Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 12:37   #1861
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Yyyy ja to miedzy 100 a 250 dostawalam... Zalezy gdzie jechalam. Z ksiedzem na wioske to 100 akurat dziennie dycha na picie i loda, do chorwacji z wycieczka do wenecji to tez z 250-300 te 30 to troche przesada xD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:39   #1862
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Oczywiscie zajrzalam ^^ ale postow nie czytalam. Net mi mulil, wiec zerknelam tylko na niektore grafiki, zelkow nie widzialam
Dlaczego edytowałaś posta?

Akurat żelki się bardzo w oczy rzucają^^. A postów też nie czytałam, wystarczyło, że mi się gify narzuciły... Ja tam nie jestem jakaś szczególnie pruderyjna, ale dla mnie tamte gify są niesmaczne w dosłownym znaczeniu.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=702855
Dziwi mnie, że ludzie tak bezmyślnie zakładają wątki w miejscach ku temu nieodpowiednich.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2013-07-10 o 12:40
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:49   #1863
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Mam zdziwienie ale pozytywne
Wczoraj byłam na SORze, nie dla rozrywki tylko z musu. Jadąc tam robiło mi się ciemno przed oczami bo miałam w pamięci moją poprzednią wizytę w tym samym szpitalu - 13 lat temu.
13 lat temu czekałam dwie godziny na każde badanie, na każdego lekarza. Była to niedziela a nie wtorek ale ludzi było o dziwo mniej. Szpital składa się z kilku budynków i razem z rodzicami musieliśmy się błąkać i szukać gdzie ten budynek z ginekologią, gdzie ten z usg, bo przecież nie były w żaden sprytny sposób oznaczone. Zaznaczam, że słaniałam się z bólu. Miałam moje pierwsze badanie ginekologiczne (13 lat miałam te 13 lat temu) robione przez panią doktor o delikatności buldożera i z zaglądającą mi do wnętrza stażystką. Przyjechałam tam o 21 i dopiero o 2 w nocy zorientowali się, że to wyrostek i trzeba mnie szybko brać na stół bo, ojej, właśnie chyba wylał.
A wczoraj? Przyjeżdżam, ewuś mówi, że jestem nieubezpieczona, pani podaje mi gotowe oświadczenie, że jednak jestem, tam już wpisane wszystkie moje dane a ja tylko muszę machnąć podpis. Pani mówi do mnie "nie martw się kochana, zaraz się dowiedzą co ci jest i będzie po bólu", od razu mierzy mi ciśnienie, temperaturę i to tam z tlenem przez palec. Na przyjęcie przez lekarza czekam 10 min., robi dokładny wywiad, dokładnie mnie bada, od razu przejmuje mnie młody chłopak, który zakłada mi wkłucie i pobiera krew, pielęgniarka pyta się czy potrzebuję jej pomocy przy nasikaniu do słoiczka, 10 minut czekania na jakiegoś pana, który zaprowadził mnie do innego budynku na badanie usg, poczekał na mnie i odprowadził mnie z powrotem na SOR, samo badanie usg przeprowadziła super pozytywna i pocieszająca pani doktor, która dla rozładowania atmosfery poinformowała mnie, że jestem bardzo szczupła bo mam tylko 4cm między kręgosłupem a końcem brzucha (wtf? ), później czekanie na wyniki badań, pani pielęgniarka pyta mnie czy nie chcę wody i mi ją przynosi, pan doktor bierze mnie do gabinetu, bada jeszcze raz żeby sprawdzić, czy nic się nie zmieniło, informuje co mi jest i jak to będziemy leczyć, od razu sympatyczny chłopak pozbawia mnie kaniuli z ręki i sam dba o to, żebym nie miała siniaka w tym miejscu, wszyscy odpowiadają na moje "do widzenia" a pani z rejestracji się do mnie uśmiecha.

Byłam w tak ciężkim szoku, że mimo nadal trzymającego bólu wychodziłam z bananem na twarzy. Kurde, pozmieniało się Pomijam same wnętrza, które są bardzo nowoczesne, drzwi się otwierają samodzielnie, wygodny fotel w zabiegowym, ekstra łóżko, multum jakiegoś ąę sprzętu...
Oczywiście były zgrzyty takie jak słaba klimatyzacja czy nie podanie mi w końcu niczego przeciwbólowego ale ogólne wrażenie mam bardzo pozytywne. Pamiętając tę moją wizytę sprzed 13 lat i ówczesne podejście do pacjenta byłam przygotowana na walkę i rzeź niewiniątek a tu proszę, wersal.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:05   #1864
201604200942
Konto usunięte

ja też byłam mile zaskoczona po pobycie w szpitalu- i to nie był jakiś super szpital w Warszawie centrum, ale podupadający szpitalik w Pipidówie Dolnej.
słyszałam tez wiele niedobrego o szpitalnym jedzeniu, że mało, że niedobre, a ja po obiedzie byłam bardziej najedzona niż w domu.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:20   #1865
201604181004
Konto usunięte

To ja ci opiszę moją wizytę bo chorujemy na to samo
wizyta w tym roku

Wchodzę do szpitala, tam na miejscu pani mnie informuje (srodek zimy) ze mam iść na pogotowie, bo ona w sumie nie wie no ale z łaską to mnie przyjmie. No to wzięła kartę i w sumie tyle. I stoję i nie wiem gdzie iść. Pijany zasikany menel z wyrwanym barkiem drze morde że musi zapalić a ortopedia poczeka. Po pół godziny zaprosili mnie na dziwną sale, gdzie zbadał mnie lekarz i dostałam zastrzyki. Dostalam też kubeczek i powiedzieli "proszę go napełnić" i wystawili za drzwi. No to szukałam pół godziny wolnego kibla, w ogóle kibla. No, w końcu wróciłam dałam im to. No to oni że mam wyjść. No to wyszłam. No to czekam, Potem z drugiego końca korytarza baba się drze że pani "XXX YYY" gdzie pani jest! No to idę do niej, tam się okazuje że kładą mnie na salę obserwacyjną i w sumie nic nie mówią. (Środek tygodnia, kolejnego dnia mój facet na 8 do pracy, to była 1-2 w nocy). No to leżę leżę godzinę, bez telefonu. Pytam się czy facet może wejść żeby mi telefon dać żeby go ktos zawołał, to słyszę, że to nie mąż i obcych ludzi nie wpuszczają. Przywożą menelicę która się rzuca, pięć razy im uciekła w końcu wróciła z rozbitą głową i przypięli ją pasami. Ja dalej czekałam na bóg-wie-co, po godzinie zawołał mnie lekarz powiedział co mi jest i dał mi recepte.

Generalnie wizyta wyszła u mnie bardzo na dziko
Stary 2013-07-10, 13:21   #1866
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
zerknelam tylko na niektore grafiki, zelkow nie widzialam
zazdroszczę

Dziwią mnie ludzie, którym się nudzi na tyle, by trollować na forum.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:24   #1867
201604250941
Konto usunięte

To mnie dziwi troche, u mnie w szpitalach czeka się dość długo na cokolwiek. Pamietam jak przywiezli babke, ktora złamała obie ręce. Poleżała tak bez znieczulenai 1,5 h, potem jej przyniesli papier do podpisania ze zgoda na operacje. Niezbyt jej pomagali to podpisac ustami, jak sie jej w koncu udalo kreske postawic to wyszli i wrocili za kolejne pol h.
No i o 18 wszystkich wyganiaja z wizyt, nie wazne ze bliski za jakies 5 min umrze, trzeba wyjsc.
Na korytarzach teraz siedza emeryci z kocami i termosami, bo w kolejce na badanie trzeba stac od 4 rano, o 8 wpuszczaja, o 17 moze sie wejdzie.
Mysle o zalozeniu jakiejs inicjatywy do stworzenia osobnych okienek dla ludzi uczacych sie i pracujacych, ktorzy nie moga wziac urlopu w celu rejestracji. Do tego odgorna rezerwacja polowy dostepnych miejsc dla ludzi pracujacych/uczacych sie. Przynajmniej ja tak rozumiem demokracje
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:29   #1868
201604181004
Konto usunięte

candycotton gdzie ty żyjesz, ostatno na tvnie był reportaż o panie który jest karłem i zawodowo utrzymuje się z zajmowania ludziom kolejek. np babcia placi 50 zeta za to żę od 4 rano postoi w kolejce do kolejki za nią, a ona przyjdzie o 8-9 rano na gotowe

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

o, obejrzcie sobie xD
http://fakty.tvn24.pl/zycie-na-stojaco,337933.html

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:31
Stary 2013-07-10, 13:34   #1869
malootka
Zakorzenienie

Dziwi mnie to, że dla większości ludzi z mojego roku zbyt trudnym zadaniem jest opracowanie dwóch-trzech samodzielnie wybranych zagadnień na licencjat porządnie, bez kopiowania bez sensu całej wikipedii.
No nie potrafię tego zrozumieć. Przecież wystarczy dobrać odpowiednie książki, zeszyty i to jest i tak max 2 godziny roboty. To nic w porównaniu do tego, jakby się wszystko robiło samemu. ja w sumie liczyłam na te notatki, którymi mieliśmy się wymienić. A w większości dostałam coś, co się kompletnie nie nadaje, skopiowaną wikipedię (głównie nie na temat, nieaktualne informacje) lub (uwaga) jakieś kserówki, nic nie jest ręcznie napisane, skserowane kilka linijek tekstu nawet nie wiem skąd.
nawet tak prostej rzeczy jako kierunek nie jesteśmy w stanie zrobić, trochę to żenujące
Stary 2013-07-10, 13:35   #1870
201604181004
Konto usunięte

A to się zgadzam, tylko że ja nie znoszę samodzielnie pisanych notatek
Stary 2013-07-10, 13:36   #1871
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
candycotton gdzie ty żyjesz, ostatno na tvnie był reportaż o panie który jest karłem i zawodowo utrzymuje się z zajmowania ludziom kolejek. np babcia placi 50 zeta za to żę od 4 rano postoi w kolejce do kolejki za nią, a ona przyjdzie o 8-9 rano na gotowe

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

o, obejrzcie sobie xD
http://fakty.tvn24.pl/zycie-na-stojaco,337933.html

to jest mafia, zorganizowana przestepczosc, gang
co by nie zrobic w tym kierunku ich i tak jest wiecej, jedna niedziela i beda mieli 500k podpisow zeby w ogole prawnie nas odciac od sluzby zdrowia....

powinnam sie cieszyc ze i tak to lepiej niz w jUKej, gdzie jedna wizyta pozwala sprawdzic jeden organ, np lewy cyc pod kątem guzów, ale juz nie prawy
Stary 2013-07-10, 13:38   #1872
201604181004
Konto usunięte

Ale kto gang?
Stary 2013-07-10, 13:39   #1873
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
A to się zgadzam, tylko że ja nie znoszę samodzielnie pisanych notatek
nikt z mojego roku by się na tyle nie męczył, żeby pisać ręcznie wysyłaliśmy sobie na pocztę naszego roku te zagadnienia, dla niektórych za dużym wysiłkiem było odręcznie napisać w wordzie chociażby na 2/3 strony, przepisać notatki z wykładów, akapit z podręcznika no cokolwiek

no te kserówki to mnie osłabiły
Stary 2013-07-10, 13:40   #1874
201604181004
Konto usunięte

A w ten sposób. No u mnie to kopiują wikipedie nie usuwając nawet hiperłączy. A jakieś sformatowanie tekstu - zapomnij
Stary 2013-07-10, 13:45   #1875
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
A w ten sposób. No u mnie to kopiują wikipedie nie usuwając nawet hiperłączy. A jakieś sformatowanie tekstu - zapomnij
właśnie zapomniałam o hiperłączach. u mnie nawet się postarali i je usunęli, tzn sformatowali tekst tak, ze wszystko wygląda jakby było pisane ręcznie, ale jak skopiujesz do innego pliku to i tak to wszystko widać xD hiperłącza itp. no porażka. jeszcze jak to jest jakiś prosty, ogólny temat, ale czasem mam wrażenie że kopiują cokolwiek, co ma w tekście słowo, na temat którego mają pisać. np tematem jest 'warunki korzystania z funduszy strukturalnych' a oni kopiują rodzaje funduszy (sprzed 10ciu lat, za cięzko było przeczytac w kolejnym akapicie, ze to juz dawno nie obowiązuje ), co to jest fundusz itp. no porazka, wyksztalcenie wyższe
Stary 2013-07-10, 13:50   #1876
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ale kto gang?
Emeryci w kolejkach.

Też tak widziałam pytania opracowane, z wikipedii, jakby koło tematu ale jednak bez konkretow. Potem wchodzisz na obrone i mowia no dobra, tak, costam pani wie ale prosze wymienic elementy konkretne, tylko to nas interesuje. Ciiisza. Takie coś z takim czymś bez takiego czegoś prosze komisji. I pani chce miec wyzsze wyksztalcenie?
Stary 2013-07-10, 13:54   #1877
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Też tak widziałam pytania opracowane, z wikipedii, jakby koło tematu ale jednak bez konkretow. Potem wchodzisz na obrone i mowia no dobra, tak, costam pani wie ale prosze wymienic elementy konkretne, tylko to nas interesuje. Ciiisza. Takie coś z takim czymś bez takiego czegoś prosze komisji. I pani chce miec wyzsze wyksztalcenie?
jak zdawałam poprzedni licencjat to czułam, że coś wiem, że może tego w życiu nie wykorzystam ale przynajmniej się rozwijam, nie przesiedziałam 3 lat na dupie itp., to nie był taki kierunek, którego mozna się było z wikipedii nauczyć, siedziałam autentycznie z nosem w książkach i się uczyłam, żadne opracowanka by mi nie pomogły bo trzeba było do wszystkiego dojść samemu.

a teraz 'kopiuj-wklej', byleby na każde zagadnienie umieć coś odpowiedzieć, równie dobrze mogłabym sobie w te wakacje pocisnąć jeszcze 3 licencjaty z nauk społecznych/ekonomicznych, wystarczy dwa tygodnie przerwy między nimi
jednak wydział wydziałowi nierówny i tytuł licencjata również.
Stary 2013-07-10, 14:00   #1878
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=702855
Dziwi mnie, że ludzie tak bezmyślnie zakładają wątki w miejscach ku temu nieodpowiednich.
Mnie to fascynuje autentycznie, bo na technicznym od zawsze powstawały takie wątki i nie potrafię zrozumieć skąd to się bierze

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:03   #1879
201604181004
Konto usunięte

według wiejskich plotek które słyszałam malwa wywołuje poronienie
Stary 2013-07-10, 14:13   #1880
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Mnie to fascynuje autentycznie, bo na technicznym od zawsze powstawały takie wątki i nie potrafię zrozumieć skąd to się bierze
Pewnie dlatego, że ludzie czytają jedynie tytuł podforum, a nie czytają już jego opisu. I potem zadają tam pytania dotyczące kwestii technicznych… Wszystkiego, nie tylko forum
Stary 2013-07-10, 14:16   #1881
201604191001
Konto usunięte

Drabi, no właśnie pamiętam jak to u ciebie było i to brzmi jak to u mnie 13 lat temu. Też zero informacji, gburowatość itp. Dlatego w tak ciężkim szoku tam siedziałam Albo trafiłam na jakiś super zespół albo powywalali tych bucowatych albo przeszli jakieś szkolenia zmiany mentalności.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:22   #1882
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego, że ludzie czytają jedynie tytuł podforum, a nie czytają już jego opisu. I potem zadają tam pytania dotyczące kwestii technicznych… Wszystkiego, nie tylko forum
Nooo... ale serio pytanie o diete, opadające policzki () czy przygotowanie malwy do picia są natury technicznej?

Stary 2013-07-10, 14:24   #1883
Suvia
Zakorzenienie

Jezu, jak mnie własna siostra wnerwia...

Wracam konkretnie zmęczona po pracy wczoraj, zrobiłam sobie jedzenie, wyciągnęłam piwko, wyłożyłam nogi na stół i mam wszystko w dupie. I nagle słyszę, że ona to w moim wieku to mogła jeszcze "pole zaorać", a tak w ogóle , to jej dziecko latało po domu i nie mogła się tak wyłożyć i odpoczywać.

No i co kurde ja mam niby zrobić? Natychmiast wstać i szorować wszystkie listwy szczoteczką do zębów, dać jej czekoladkę za zasługi dla świata, machnąć se trojaczki, żeby jakaś sprawiedliwość była na świecie? Ja pierniczę...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:27   #1884
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nooo... ale serio pytanie o diete, opadające policzki () czy przygotowanie malwy do picia są natury technicznej?
No przecież autorka wątku o malwie wprost napisała: „jak ją należy przygotować do wypicia” Czyli pytała o kwestię techniczne przygotowania naparu z malwy

A tak serio, nie ja tam takie wątki zakładam, pytaj ich autorów
Stary 2013-07-10, 14:30   #1885
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No przecież autorka wątku o malwie wprost napisała: „jak ją należy przygotować do wypicia” Czyli pytała o kwestię techniczne przygotowania naparu z malwy

A tak serio, nie ja tam takie wątki zakładam, pytaj ich autorów
No wiem, żartuję przecież

Stary 2013-07-10, 14:34   #1886
Lemmy is God
Wtajemniczenie

No to mnie zadziwiłyście, bo imho 3zł dziennie na przyjemności to sporo dla dziesięciolatka, i tak sama więcej nie wydaje na swoje przyjemności. Córa jak w domu jest to tyle dziennie nie dostaje na pierdoły i jak dla mnie to ok. Przecież te 3zł dziennie to prawie stówka na miesiąc, a to jak dla mnie kwota dla dzieciaka sporawa, zwłaszcza w tym wieku. Picie zapewnione mają bez ograniczeń, rozrywki też bezpłatnie na terenie ośrodka, więc nie widzę żadnych powodów by miała dostać więcej na roztrwonienie na słodycze czy gazowane picie. A kasy nie doślę jak wszystko roztrwoni w przeciągu kilku dni.

Ja na kolonie to dostawałam ze 20zł na dwa tygodnie to jeszcze potrafiłam połowę przywieść do domu bo nie miałam na co wydawać. Słodycze mnie nie nęciły, podobnie jak tandetne pamiątki. Dopiero w liceum wydawałam wszystko na kasety których w Warszawie nie mogłam dostać, a w zapadłych dziurach bywały. I na mangi jeszcze, ale to brałam zaoszczędzone pieniądze.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:40   #1887
201604181004
Konto usunięte

Może i spora dla dziesięciolatka jak biega między blokami z koleżankami i po loda idzie do biedronki, a nie jak jest na wakacjach w kołobrzegu gdzie gałka 2,5 i wafelek 50 gr rozróżnij normalne życie i kieszonkowe od wydatków na wakacjach. Już widze jak ty się zadowalasz 30 zł na 10 dni będąc na urlopie (mając zapewnione stołówkowe kolonijne żarcie )

a
Cytat:
Napisane przez lemmy
Ja na kolonie to dostawałam ze 20zł na dwa tygodnie to jeszcze potrafiłam połowę przywieść do domu bo nie miałam na co wydawać.
fajnie. ale mamy rok 2013 a nie 1993.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

30 zł to mi rodzice wysyłali przekazem pocztowym na powrót (np z zakopanego do trójmiasta, kilkanaście godzin jazdy pociągiem a ten kolonijny prowiant zazwyczaj był obrzydliwy ) ja nei wiem. Może jakaś dziwna jestem, ale jestem stara i na kolonie zaczęłam jeździć też w latach 90
Stary 2013-07-10, 14:47   #1888
Suvia
Zakorzenienie

Ja byłam małym pasożytem i łaziłam przed koloniami po różnych członkach rodziny i wyciągałam kasę. Tak żeby niekoniecznie jedni wiedzieli, że wyciągałam też od drugich ;p. Więc ogólnie zdobywałam dosyć dużo kasy, część była na kolonie, część zostawiałam na "po koloniach". Z takimi 30 złotymi czułabym się dziwnie. No bo w sumie kolnie to trochę polegają na tym, że się kupuje jakieś pamiątkowe śmieci, chociażby symbolicznie, mija 50 budek z lodami i napojami na dzień, zahacza o maka itd. itd. itd

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:50   #1889
201604181004
Konto usunięte

Mi zawsze rodzice dawali kasę :c tylko, raz mi brat sypnął hajsem jak byłam starsza . Ale nigdy nie oddawałam pani opiekunce, według mnie takie danie stówki dzieciakowi na krótki okres czasu, gdy on ma tym dysponować sam a nie opiekunka, to dobra szkoła musiałam się zastanowić co kupić gdzie kupić skoro na powrót muszę kupić sobie picie, chusteczki i inne rzeczy, etc. Co to jest w dzisiejszych czasach 3 zł na wycieczce, po to się jedzie żeby najeść się lodami, kupić wsiuński naszyjnik na promenadzie (i w moim przypadku: wypstrykać całą kliszę od aparatu w pierwszym tygodniu kolonii ).
Stary 2013-07-10, 14:51   #1890
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No wiem, żartuję przecież
Wiem

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
No to mnie zadziwiłyście, bo imho 3zł dziennie na przyjemności to sporo dla dziesięciolatka, i tak sama więcej nie wydaje na swoje przyjemności.
Ja myślę, że to zależy od tego, na jakim wyjeździe jest córka, co ma już opłacone, a co sama chce sobie kupić. Są wyjazdy, na których by to spokojnie wystarczyło, a są takie, na których ledwo by miała za te 3 złote półlitrową butelkę wody na dzień.

Cytat:
Córa jak w domu jest to tyle dziennie nie dostaje na pierdoły i jak dla mnie to ok.
Dla mnie to akurat normalne, że na wyjazdach się więcej wydaje na różności, np. na lody nad morzem. Przecież po to się w ciągu roku oszczędza, żeby potem móc na wakacjach mieć więcej przyjemności

Cytat:
Picie zapewnione mają bez ograniczeń, rozrywki też bezpłatnie na terenie ośrodka, więc nie widzę żadnych powodów by miała dostać więcej na roztrwonienie na słodycze czy gazowane picie.
Nie no, jeśli opłacone jest też picie bez ograniczeń i różne atrakcje, to pewnie 30 zł to nie tak mało. Co innego, gdyby za to miała sobie kupować wodę, bułki czy inne jedzenie, gdyby głodna była.
Sama bywałam na różnych wyjazdach i na jednych potrafiłam wydać dużo już na samo picie, a na innych, gdzie dostęp do picia był nieograniczony, a opłacone jedzenie było dobre, to nie było problemu. Co najwyżej sobie jakieś lody w okolicznym sklepie kupowałam.

Cytat:
Ja na kolonie to dostawałam ze 20zł na dwa tygodnie to jeszcze potrafiłam połowę przywieść do domu bo nie miałam na co wydawać. Słodycze mnie nie nęciły, podobnie jak tandetne pamiątki.
Każdy jest inny. A i wyjazdy są różne Ja często sama musiałam kupować sobie jedzenie, mimo że jakieś było też opłacone. A to dlatego, że nie dałam rady przełknąć większości tego, co było podawane w stołówce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości