|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() A co do nauk to mi jakoś dziwnie było jak babka- jeszcze pani dr rodzinna, tłumaczyła na naukach jak się stosuje kalendarzyk... A ja mam już 2 dziecko z kalendarzyka Obkupiłam się!!! Jutro Wam wszystko pokażę, ale dziś się tylko pochwalę co kupiłam. Jak wiecie szukałam długiej sukienki, ale żeby była z odcięciem pod biustem bo w takich prostych wyglądam jak w worku na ziemniaki. Znalazłam! W chińskim markecie za... 49zł! Jest cudna- w różowe kwiatuszki. Do tego kupiłam chabrową maxi spódnicę, do niej biały podkoszulek i białą bluzkę-bombkę z koronką. Do tego jeszcze spodnie alladynki w azteckie wzory. Potem w ciuchu znalazłam jeszcze taką elegancką letnią bluzkę i t-shirt w czarno-białe paseczki. Wróciłam zadowolona jak już dawno ![]() A mojej Olci zakupiłam basen bo wciąż powtarza, że chce się kąpać, a my nigdy nie mamy czasu gdzieś pojechać, a nawet jeśli czas by był to wszędzie woda syfiasta. Dzisiejszy dzień należy do bardzo udanych Michaś skacze w brzuchu z radości |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
ja w kocu w piątek zrobię tę durną glukozę :P
fajne bodziaki znalazłam: http://koszulker.pl/kategorie.php?cat=60 szczególnie te 51% mamy 49% taty
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41723095]U nas zaraz zacznie się 22 tydzień
![]() A co do nauk to mi jakoś dziwnie było jak babka- jeszcze pani dr rodzinna, tłumaczyła na naukach jak się stosuje kalendarzyk... A ja mam już 2 dziecko z kalendarzyka Obkupiłam się!!! Jutro Wam wszystko pokażę, ale dziś się tylko pochwalę co kupiłam. Jak wiecie szukałam długiej sukienki, ale żeby była z odcięciem pod biustem bo w takich prostych wyglądam jak w worku na ziemniaki. Znalazłam! W chińskim markecie za... 49zł! Jest cudna- w różowe kwiatuszki. Do tego kupiłam chabrową maxi spódnicę, do niej biały podkoszulek i białą bluzkę-bombkę z koronką. Do tego jeszcze spodnie alladynki w azteckie wzory. Potem w ciuchu znalazłam jeszcze taką elegancką letnią bluzkę i t-shirt w czarno-białe paseczki. Wróciłam zadowolona jak już dawno ![]() A mojej Olci zakupiłam basen bo wciąż powtarza, że chce się kąpać, a my nigdy nie mamy czasu gdzieś pojechać, a nawet jeśli czas by był to wszędzie woda syfiasta. Dzisiejszy dzień należy do bardzo udanych Michaś skacze w brzuchu z radości No to super że zakupy udane!!Czekamy na fooootyyy! ![]() Dziewczyny mam pytanie: co sądzicie o kąpieli w basenie?Bardzo lubię pływać ale boję się że jak na złość coś tam załapię
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale caly czas moge go wyczuc dlonia piekne uczucie... No no no zastanawiam się, jak to jest z tym wywolywaniem produ ![]() ![]() Ide robic kolezance zelowe pazury ![]() no i pedicure... od kad jestem na chorobowym to moja pierwsza 'klientka' darmowa klientka, zobaczymy co sie da zrobic z jej girami Ma strasznie zaniedbane po ciąży...Ale po porodzie chetnie bym sie zajela znowu wizażem ![]()
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodze na basen... w pierwszej ciąży też chodziłam.... super sprawa... nawet lekarz mi powiedział, że jak najbardziej zalecany jest basen w ciąży
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma
Cytat:
Moja gin też pracuje w tym szpitalu, więc w razie wu wiem że robi też cięcia. A Ty gdzie planujesz rodzić ?
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
budowniczka nie wiem jak z wywoływaniem w dniu terminu, ale mój lekarz kieruje na wywołanie około 10 dni po tp
|
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
Budowniczko ja też jak się położę i dam rękę pod pępkiem to mogę wyczuć każdy ruch Dzidziusia
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zaczyna mi się zapalenie pęcherza..czuję już pieczenie...
![]()
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Duża już ta Wasza Basieńka ![]() To wcale nie tak długo ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41723095] Obkupiłam się!!! Jutro Wam wszystko pokażę, ale dziś się tylko pochwalę co kupiłam. Jak wiecie szukałam długiej sukienki, ale żeby była z odcięciem pod biustem bo w takich prostych wyglądam jak w worku na ziemniaki. Znalazłam! W chińskim markecie za... 49zł! Jest cudna- w różowe kwiatuszki. Do tego kupiłam chabrową maxi spódnicę, do niej biały podkoszulek i białą bluzkę-bombkę z koronką. Do tego jeszcze spodnie alladynki w azteckie wzory. [/QUOTE] O spódnicy maxi marzę i nigdzie nie mogę znaleźć, a zamiast zamówionych na all alladynek w azteckie wzory gość wysłał jakąś gładką szmatę, w dodatku teraz ma urlop i zamiast już w spodniach hasać, to znów czekam Wstaw koniecznie fotki!
|
|
#1907 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- ;( z naturlanych to sok zurawinowy + proUro z witaminka C. A z bardziej hardcore'wych furaginum podobno w II trymestrze mozna... wspolczucia przez 4 pierwsze miesiace ciazy sie zmagalam |
|||
|
|
|
#1908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A maxi kieca to w chińskim markecie Teraz nakręcam męża żeby mi kupił porządny stanik. Macie jakieś namiary na sklep on-line z taką ciążową bielizną? Jest tego w ciul i jeszcze trochę, aż zgłupiałam i nie wiem co gdzie jak. A ile można kisić cyce w za małym staniczku Wiecie co, pomierzyłam się dziś z ciekawości i mam 100 w biuście A przed ta ciążą miałam 90cm.W brzucholcu mam 94cm na samym pępku. Z Olką miałam tyle prawie przed samym porodem. Michaś chyba będzie byczy! |
|
|
|
|
#1909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej popołudniowo
Kolejny upalny dzień u nas uff Na szczęście w domu na dole mam przyjemny chłodek, na górze niestety nagrzane, mimo, że wszystki okna otwarte Mój mężuś ma dzis urodziny, to zrobiłam ciasto to z przepisu Motylka Niedługo będziemy próbować Częstuję Cytat:
spora z niej dziewuszka już ![]() Cytat:
![]() Tymoteusz i Gabriel najbardziej mi sie podobają ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41723095] Obkupiłam się!!! Jutro Wam wszystko pokażę, ale dziś się tylko pochwalę co kupiłam. Jak wiecie szukałam długiej sukienki, ale żeby była z odcięciem pod biustem bo w takich prostych wyglądam jak w worku na ziemniaki. Znalazłam! W chińskim markecie za... 49zł! Jest cudna- w różowe kwiatuszki. Do tego kupiłam chabrową maxi spódnicę, do niej biały podkoszulek i białą bluzkę-bombkę z koronką. Do tego jeszcze spodnie alladynki w azteckie wzory. Potem w ciuchu znalazłam jeszcze taką elegancką letnią bluzkę i t-shirt w czarno-białe paseczki. Wróciłam zadowolona jak już dawno ![]() A mojej Olci zakupiłam basen bo wciąż powtarza, że chce się kąpać, a my nigdy nie mamy czasu gdzieś pojechać, a nawet jeśli czas by był to wszędzie woda syfiasta. Dzisiejszy dzień należy do bardzo udanych Michaś skacze w brzuchu z radości świetne zakupy, czekam na foteczki
|
|||
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka mnie dziś myśl nawiedziła
Jak tak sobie odliczamy nasze miesiące ciąży i dni do porodu, i w momencie jak pierwsza z wątku zacznie rodzić, to dopiero będzie kosmos...aż mam motylki w brzuchu i się zestresowałam |
|
|
|
#1911 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Podoba mi się Witek to Witold tak?Cytat:
![]() Ta glukoza to chyba 24-28 tydzień, ja mam takie informacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak z dnia na dzień ci wyskoczyło USG, trzymam kciuki za jutro!No to pewnie potwierdzą płeć. Dobrze, że nie musisz długo czekać ![]() Ja też mam 19 połówkowe. Z tego co pamiętam to my chyba tego samego dnia miałyśmy OM, albo bardzo blisko więc idziemy "brzuch w brzuch" ![]() Cytat:
później byśmy się na ulicy miały po czym poznać
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam niedawno z próbnego czesania. Później pokażę Wam zdjęcia, choć w sumie teraz to wygląda trochę niedbale jak to próbna
No ale coś tam widać. Pójdę taka wyfryzowana na nauki indywidualne |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Poznaliśmy dzis płeć
![]() SYNUŚ Jestem taaaka szczęśliwa, ale chce mi się płakać od wczoraj i jakoś tak mi źle Nie rozumiem siebie.
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Dziękuje
![]() Mam nadzieje że siusiak nie odpadnie, tak jak córeczce znajomych ![]() (ta sama pani robila nam USG)
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poryczalam się dziś z powodu TŻowego pytania "co na obiad?", bo doszłam do wniosku że nie wiem, jestem beznadziejna i nie umiem zadbać o męża i dom to jak ja mam być dobrą Mamą ;( Najgorsze jest to że Małzonek się denerwuje tymi łazami i zamiast zbagatelizować, albo dać buziaka i usunąć się z drogi to rzuca "to już zapytać nie mogę?"
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
Peggy gratuluję synka
![]() Nemosek czekamy na fotki cudaśnego synka Dziewczyny mam pytanie odnośnie kremów do depilacji?? Czy można używać każdego?? Kupiłam dzisiaj z firmy EVELINE i teraz się w sumie zastanawiam czy można.
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja codziennie nie mam pomysłu na obiad wszystko takie oklepane:/ A nowości się z kolei boję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Ma strasznie zaniedbane po ciąży...

jednak dla dziewczynki wydaję mi się że prościej
Nie rozumiem siebie.