Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 16:11   #1921
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Z tym że ja nie napisałam nic o miejscowości turystycznej. Jest w wiosce na lubelszczyźnie. I mają całodzienny dostęp do wody pitnej.

Dla mnie fajność wakacji to nie ilość zeżartych lodów, gofrów czy wydanej kasy na pierdoły. Serio dla mnie wyjazd na którym by były takie "atrakcje" to byłby dla mnie koszmar. Raz byłam na czymś takim, godzina "na mieście" plus cały dzień siedzenia w ośrodku. Nie dla mnie takie spędzanie czasu.

Dla was sknerstwo, dla mnie normalność.
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
to w końcu Ty jedziesz na wycieczkę czy dziecko?
Cytat:
Dziecko które ja wychowuje. Jak będzie sama się utrzymywać to całą forsę którą zarobi w dwa dni może wydawać, jej sprawa to będzie. Dopóki ją utrzymuję to musi się stosować do pewnych założeń które panują u nas w domu. Kieszonkowe dostaje takie, jakie my uznajemy za stosowne, obowiązki domowe musi wykonywać, ma limity na TV/kompa i słodycze. To dla mnie oczywiste że takie rzeczy ustalam zgodnie ze swoimi zwyczajami i doświadczeniem.

Dla niej to też normalne, a czemuż by to miało być dziwne dla niej?
Tylko wiesz, wychowanie jest wtedy, jak masz szansę się czegoś nauczyć. Mnie rodzice wychowywali tak, że dawali mi określoną kwotę - nie za dużą, nie za małą, i miałam nią dysponować. Jak przepieprzyłam wszystko pierwszego dnia, to później nie miałam. Ale jak dysponowałam rozsądnie, to starczało mi na przyjemności na cały wyjazd.

A Twojemu dziecku w takiej sytuacji nie wystarczy. I to moim zdaniem nie jest wychowywanie, tylko zwyczajnie skąpienie obserwowałam rówieśników z biedniejszych rodzin na takich koloniach i widziałam, że jest im przykro/wstyd/źle, że wszystkie dzieci sobie pozwalają, a one nie. Nawet jeżeli usiłowały nadrabiać miną. Bo były dwa rodzaje - takie dzieciaki, które mówiły, że nieee, one to w sumie nie lubią gofrów (ale jak jakieś dziecko nie dojadło swojego to im porywały tę 1/3 i pałaszowały z ochotą) albo takie, które zwyczajnie mówiły, że lubią, ale ich nie stać.

I serio jak wyjeżdżasz na wakacje to wydajesz na przyjemności 3zł dziennie? to szalone wakacje masz...

Coffee napisała: Dziecko kupi w ciągu wyjazdu jednego gofra, jednego loda, jedną zapiekankę, jedną paczkę czipsów, jedne frytki, raz zagra w automacie o pluszaka, raz zagra w jakieś rzutki czy coś i... koniec?

Koniec będzie dużo wcześniej licząc średnie ceny: goferek 5zł taki najtańszy, lód 2zł, zapiekanka 6zł, paczka chipsów 3zł, frytki 5zł, automat 5zł, rzutki 5zł. Wychodzi mi powyżej 30zł, chociaż wiadomo, to zależy od cen
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:13   #1922
201604250941
Konto usunięte

Ogólnie jem to co sama wyhoduje teraz, ale do głupiej zupy na same dodatki typu sol, smietana, mi z dyche zejdzie XD Jakbym miala jeszcze te wszystkie warzywa kupic to nie ma mowy. A ze jestem wege to nawet nie mowie tu o cenie jakiegos miesa. Chociaz psa tez trzeba nakarmic, puszka 4zl, kielbasa 7 zl...
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:13   #1923
NibyNic
Zakorzenienie

10zł dziennie na przyjemności to może i dużo, ale moi rodzice dając tyle mojemu rodzeństwu myśleli też o innych kwestiach - np o tym że może trzeba będzie dokupić środek od komarów, albo jakieś artykuły higieniczne - okey, są opiekunowie, no ale ja np nie wyobrażam sobie mojej siostry proszącej o pożyczenie spray'u od komarów bo jej się skończył a ona nie ma za co kupić (dobra, może w tej wiosce na Lubelszczyźnie nie można tego kupić, tak ogólnie piszę na co może się kasa na wyjeździe przydać)
tak jak pisałam - moje rodzeństwo nie wydawało całej kasy, więc te 10zł okazywało się jednak za dużo, nie mniej uważam że lepiej żeby dziecko przywiozło z powrotem niż miałoby mu zabraknąć

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:13   #1924
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym że ja nie napisałam nic o miejscowości turystycznej. Jest w wiosce na lubelszczyźnie. I mają całodzienny dostęp do wody pitnej.

Dla mnie fajność wakacji to nie ilość zeżartych lodów, gofrów czy wydanej kasy na pierdoły. Serio dla mnie wyjazd na którym by były takie "atrakcje" to byłby dla mnie koszmar. Raz byłam na czymś takim, godzina "na mieście" plus cały dzień siedzenia w ośrodku. Nie dla mnie takie spędzanie czasu.

Dla was sknerstwo, dla mnie normalność.
A dzieciom zazwyczaj miło jest zjeść loda czy gofra z innymi i to nie znaczy, że resztę czasu spędzają gapiąc się w ścianę w ośrodku Wakacyjny wyjazd ma swoje prawa, co nie znaczy, że trzeba codziennie przepuszczać 50zł na pierdółki i durnostojki (chociaż jeśli ktoś ma pieniądze i ochotę, to proszę bardzo. Nie rozumiem osób, które nie są w bardzo trudnej sytuacji materialnej, a nie pozwalają dziecku na nieco swobody finansowej, czyli nieco więcej niż 3zł dziennie.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:17   #1925
201604181004
Konto usunięte

Taa wiocha na lubelszczyźnie ja mówię, jeździłam na przeróżne kolonie czasem dwa razy w wakacje - jedne z kościołem ode mnie z dzielnicy, gdzie przeważały dzieci "z blokowiska" i to był ich jedyny wyjazd, a drugie do karpacza, zakopanego, w bieszczady czy za granicę... Ale tak czy siak nawet z tym księdzem gdzie stawał na głowie żeby dzieci nie wydawały pieniędzy (taki był plan: spać w szkole, jeść w stołówce, wszystko po kosztach, spędzaliśmy całe dnie na świezym powietrzu) to i tak było to nieuniknione. Paczka czipsów w sklepie na wiosce to 5 zł kup sobie butelkę coli za 4 zł, paczkę chusteczek i już 1/3 kasy nie ma.

Nie wiem, dla mnie to skrajne skąpstwo. Mówisz że tobie się takie wakacje nie podobały, ty nie wydawałaś, ty ty ty. Ale to twoje dziecko jedzie na kolonie

W sierpniu jadę opiekun kolonijny... strach się bać jakie bedą moje obserwacje, dzieci które wezmą 1000 zł i dzieci które dostaną 10

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

A potem przyjdą do mnie i "paaani drabineeeczkooo niech mi pani da chusteczkę/podpaskę/tampona/szpraja na komary/środek przeciwko ukąszeniom/papiera tołaletowego/innerzeczyktórebędąpotrze bnealeniebędąmiećkasy bo mama mówi że konsumpcjonizm jest zły i dostałem konserwę turystyczną, patyka i nitkę"
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:18   #1926
201604250941
Konto usunięte

Mi dawali wiecej tez chociazby z tego wzgledu, ze jak sie zgubie to taksowka, autobus, karta telefoniczna (wtedy do budek, teraz pewnie do telefonu), to wszystko kosztuje. A bez tego nie wrocisz. To jest zwyczajnie niebezpieczne byc bez kasy.
A skoro wiecej nie potrzebuje to przeciez przywiezie.

Niee, bedzie pani drabiiiiinooooo płac alimenty bo podopieczny nie mial na prezerwatywe!

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2013-07-10 o 16:19
Stary 2013-07-10, 16:19   #1927
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
O mati, to Ty, nie poznałam Cię
Stary 2013-07-10, 16:21   #1928
201604181004
Konto usunięte

Ano faktycznie za moich czasów były karty telefoniczne, też dawali ekstra kasę na wypadek gdyby coś się stało. Bo wtedy, zanim by przekaz pocztowy doszedł - do masakra. Potem już jak miałam paręnaście lat, to założyli mi rodzice konto w banku... Też uważam że to lekko niebezpieczne być bez kasy.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez candycotton
Niee, bedzie pani drabiiiiinooooo płac alimenty bo podopieczny nie mial na prezerwatywe!
Nie mów tak ja mam zamiar rozepchać się łokciami i dorwać pod opiekę grupę klas 1-3 szkoły podstawowej
Stary 2013-07-10, 16:23   #1929
201605091007
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Slodki borze. Podjechalam po pracy po przyjaciolke, ktora czeka wlasnie na rozmowe kwalifikacyjna. Juz nie wazne, ze w holu jest jakies 20 kobiet, wszystkie umowione na 16

Ale jak one wygladaja!
Rozmowa na stanowisko asystentki zarzadu, laseczki ubrane w kolorowe, nawet neonowe sukienki, gole nogi, sandalki, jedna ma japonki, inna platformy i mini jestem w szoku tak wielkim, ze po raz pierwszy uskutecznilam wiadomosc przez mobilna aplikacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:25   #1930
panna mati_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Slodki borze. Podjechalam po pracy po przyjaciolke, ktora czeka wlasnie na rozmowe kwalifikacyjna. Juz nie wazne, ze w holu jest jakies 20 kobiet, wszystkie umowione na 16

Ale jak one wygladaja!
Rozmowa na stanowisko asystentki zarzadu, laseczki ubrane w kolorowe, nawet neonowe sukienki, gole nogi, sandalki, jedna ma japonki, inna platformy i mini jestem w szoku tak wielkim, ze po raz pierwszy uskutecznilam wiadomosc przez mobilna aplikacje

Może one pomyliły oferty pracy
Stary 2013-07-10, 16:27   #1931
201604181004
Konto usunięte

Lemmy ale mi nie odpowiedziałaś - ile razy jeździłaś tak na dziko pod namiot i jadłaś konserwy turystyczne?

Bo dla mnie taki wypad jest... koszmarnie drogi, jak się jedzie do buszu na dziecko..
-panthenol
-krem przeciwsłoneczny
-lekarstwa (przeciw biegunce, przeciwbólowe, 150 innych)
-środki czystości
-wszelkiego rodzaju niezbędne rzeczy typu: zapas baterii, latarki i tak dalej

żarcie to chyba najmniejszy problem... Ziemniaki można w ognisku piec, kiełbasy i inne chleby tak samo zagryzając keczupem, no ale mimo wszystko trzeba się jakoś przygotować i potem mieć przy sobie kasę "na zaś"... Takie wakacje jeszcze nigdy mi nie wyszły tanio
Stary 2013-07-10, 16:27   #1932
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A Twojemu dziecku w takiej sytuacji nie wystarczy. I to moim zdaniem nie jest wychowywanie, tylko zwyczajnie skąpienie obserwowałam rówieśników z biedniejszych rodzin na takich koloniach i widziałam, że jest im przykro/wstyd/źle, że wszystkie dzieci sobie pozwalają, a one nie. Nawet jeżeli usiłowały nadrabiać miną. Bo były dwa rodzaje - takie dzieciaki, które mówiły, że nieee, one to w sumie nie lubią gofrów (ale jak jakieś dziecko nie dojadło swojego to im porywały tę 1/3 i pałaszowały z ochotą) albo takie, które zwyczajnie mówiły, że lubią, ale ich nie stać.

\
dokładnie.
inna sprawa, jeśli rodziców faktycznie nie stać na większą kwotę, a dziecko załapało się na wyjazd, bo np. była zrzutka na najbiedniejsze dzieci albo jakieś dofinansowanie, żeby też mogły pojechać, wtedy ok. Sytuacja jest taka, nie da się inaczej, rozumiem. Rodzice i tak pewnie musieli zacisnąć pasa, żeby chociaż te 30zł dać.
ale jeśli kogoś stać, a jedynie przyjmuje taką metodę wychowawczą - no sorry, nie wyjdzie przecież w całej tej metodzie rozsądnego gospodarowania pieniędzmi właśnie o to chodzi, żeby dostać więcej i dysponować tym tak, by na wszystko starczyło. Jeśli dziecko wyda wszystko pierwszego dnia - może mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie + ma nauczkę na przyszłość. Jeśli będzie rozsądnie wydawać, kasy starczy na 10dni i jeszcze przywiezie resztę do domu - można uznać, że nauka przyniosła skutek

nikt tu nie mówi o kwotach rzędu 300zł na 10dni.

a tak? dziecko się ogranicza, bo po prostu nie ma innego wyjścia, a potem jak dostanie zastrzyk gotówki (w przyszłości), to mu kasa do głowy uderzy

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-07-10 o 16:30
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:28   #1933
coffee
and cigarettes

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość

Ale jak one wygladaja!

Cyknij fotkę.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:29   #1934
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry
jeśli rodziców faktycznie nie stać na większą kwotę, a dziecko załapało się na wyjazd, bo np. była zrzutka na najbiedniejsze dzieci albo jakieś dofinansowanie, żeby też mogły pojechać, wtedy ok. Sytuacja jest taka, nie da się inaczej, rozumiem.
ale jeśli kogoś stać, a jedynie przyjmuje taką metodę wychowawczą - no sorry, nie wyjdzie
dokładnie.
Stary 2013-07-10, 16:29   #1935
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Nie mów tak ja mam zamiar rozepchać się łokciami i dorwać pod opiekę grupę klas 1-3 szkoły podstawowej
Moim skromnym zdaniem to jest niekonstytucyjne i ogólnie dziwne, żeby opiekun miał płacić. To jest obowiązek rodziców, poza tym widzisz dzieciaka przez dwa tygodnie, przeciez go nie wychowasz. To nie tak, ze wysylasz normalne dziecko na kolonie i wraca w ciazy bo opiekun cos zrobil mu z mozgiem.
Stary 2013-07-10, 16:30   #1936
panna mati_
Zakorzenienie

Oddalam się robić pierogi z jagodami na podwieczorek. Mąka Basia 3,20 zł, jagody 12 zł za litr. Smak pierogów...bezcenne.

Edytowane przez panna mati_
Czas edycji: 2013-07-10 o 16:32
panna mati_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:32   #1937
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Oddalam się robić pierogi z jagodami na podwieczorek. Mąka Basia 3,20 zł, jagody 12 zł za litr. Smak pierogów...bezcenne.
Oj nie. Te jagody to powinnaś pozbierać w lesie zapewne.
Stary 2013-07-10, 16:34   #1938
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Moim skromnym zdaniem to jest niekonstytucyjne i ogólnie dziwne, żeby opiekun miał płacić. To jest obowiązek rodziców, poza tym widzisz dzieciaka przez dwa tygodnie, przeciez go nie wychowasz. To nie tak, ze wysylasz normalne dziecko na kolonie i wraca w ciazy bo opiekun cos zrobil mu z mozgiem.
Szczerze to nigdy nie słyszałam o tym żeby opiekun faktycznie płacił alimenty, w dzisiejszych czasach turnus kolonijny trwa 10 dni, a nie 21 (jak za czasów mojej mamy gdzie kolonie to były 3-4 tygodnie nawet ), jak laska zajdzie w ciążę to żaden lekarz nie obliczy daty poczęcia co do dnia mogli się bzyknąć 2 dni przed wyjazdem, ale plemnik z komórką mógł się połączyć w autokarze, w drodze do. Nikt chyba nie jest w stanie tego sprawdzić

mój dzisiejszy obiad:

pierś z kurczaka 7,5 zł
przyprawy 5 zł (curry, słodka papryka, shoarma)
paczka frytek aviko 3,99zł - w promocji
surówka colesław 1,58 zł
Stary 2013-07-10, 16:35   #1939
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Oj nie. Te jagody to powinnaś pozbierać w lesie zapewne.
Ale szpreja na komary nie mam
Stary 2013-07-10, 16:39   #1940
coffee
and cigarettes

Cytat:
Nie za dużo byś chciała? Takie wygody? W wakacje?
Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni, przeżyjesz ukąszenia komarów. Toż to szkoła życia.
Stary 2013-07-10, 16:41   #1941
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
mój dzisiejszy obiad:

pierś z kurczaka 7,5 zł
przyprawy 5 zł (curry, słodka papryka, shoarma)
paczka frytek aviko 3,99zł - w promocji
surówka colesław 1,58 zł
ewidentnie przepłaciłaś, wstyd mi za Ciebie. to pewnie dlatego, że dostawałaś za dużo kasy w dzieciństwie i teraz nie potrafisz rozsądnie wydawać
Stary 2013-07-10, 16:42   #1942
201604181004
Konto usunięte

Jaki szpraj na komary, octem polej.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
ewidentnie przepłaciłaś, wstyd mi za Ciebie. to pewnie dlatego, że dostawałaś za dużo kasy w dzieciństwie i teraz nie potrafisz rozsądnie wydawać
Wiem. Jest mi głupio. Kupiłam gotowe frytki, powinnam najpierw samodzielnie zasiać ziemniaki, potem zebrać, obrać pokroic i usmażyć mea culpa mea culpa mea maxima culpa z kapustą podobnie. I majonez powinnam zrobić sama, z jajek które zniosą moje kurki
Stary 2013-07-10, 16:43   #1943
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Wyjazd pod namiot to wapno, węgiel, etopiryna,maść z witaminą E plastry, bandaże, gencjana, latarka+baterie, świece. Kremów do opalania nie używam, na komary nić nie kupuje bo i tak mnie żrą. Na dwie osoby to koło stówy na tydzień nam wychodzi. I tak dla nas to fajny wyjazd, i nie nie robię tego ze skąpstwa tylko tak lubię

I zbieram jagody, grzyby, orzechy, dzikie jabłka i szczaw. Kurcze, rośnie to czemu mam nie zbierać, zwłaszcza że lubię zbierać rożne rzeczy.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:45   #1944
coffee
and cigarettes

Cytat:

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Wiem. Jest mi głupio. Kupiłam gotowe frytki, powinnam najpierw samodzielnie zasiać ziemniaki, potem zebrać, obrać pokroic i usmażyć mea culpa mea culpa mea maxima culpa z kapustą podobnie. I majonez powinnam zrobić sama, z jajek które zniosą moje kurki
Mhm. I jak już wydobędziesz jajka z kurki - potem kurka pod noż i masz piersi z kury. I nogi z kury. I wątróbkę, nereczki, serduszko, płucka, móżdżek. No przez tydzień byś miała obiad. Za darmo!
Stary 2013-07-10, 16:46   #1945
201604191001
Konto usunięte

A wiecie, ja byłam tym biednym dzieckiem, co miało mało i musiało się trzy razy zastanowić zanim coś kupi. Rodzice starali się żeby mi nie zabrakło ale było jak było. I do tej pory pamiętam to uczucie, kiedy dzieciaki brały lody 4 gałki z polewą i posypką a ja mogłam tylko dwie łyse i w mniejszym wafelku. Ja byłam tym dzieckiem co nadrabiało miną i potrafiło wmówić innym, że tyle mi wystarczy ale co czułam to moje. I to nie była wina moich rodziców, taką mieliśmy sytuację finansową i już. Więc nie wyobrażam sobie móc dać więcej i nie dać. No za cholerę, nie. Nie mówię o tych 350zł ale 3zł na dzień jak można dać dychę... o losie.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:47   #1946
201604181004
Konto usunięte

No wymieniłaś rzeczy za 100 zł które są niezbędne my mamy jeszcze np butlę gazową, jednorazowe płaszcze przeciwsłoneczne, linki żeby przymocować od drzewa do drzewa i zrobić "suszarnię", paliwo do samochodu w te i wewte żeby wjechać w busz, wszelkie żele do mycia w szpraju żeby co 5 minut nie biegać do rzeki, ostre noże i nożyczki halabardy i pilniczki, aparat czeski, gwoździe pineski. Sztyki, patyki, dywany i guziki, trąbki, pompki, ząbki oraz choinkowe bombki. Gwoździe, szpady, gołe baby, wszystko tylko dla zabawy. Krawaty wiąże, usuwam ciąże. Akcesoria, scyzoryki, złote łyżki i kolczyki, cegły, taczki, wykałaczki z Ameryki, proporczyki, portmonetki, parasolki, ciche Szwedki, globusy, mapy, plany. Change money, jabłka, banany.

itp

Stary 2013-07-10, 16:47   #1947
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

kurę powinnaś własnoręcznie upolować, sprawdź w okolicy, może sąsiad hoduje. Surówka? jaka surówka, przejdź się po okolicy, może jakiś szczaw znajdziesz. Przyprawy? czerp z doświadczeń rodaków, ponoć sól przemysłowa całkiem nieźle sprawdza się w przemyśle spożywczym, zalecam zrobienie zapasów zimą, podczas odśnieżania

Cytat:
Na dwie osoby to koło stówy na tydzień nam wychodzi.
100zł na dwie osoby? to 50zł na jedną. Za dużo!
Stary 2013-07-10, 16:47   #1948
201604191001
Konto usunięte

No nie mogę, przypomniało mi się to wszystko i tak mi się przykro zrobiło Jak to w człowieku siedzi jednak
Stary 2013-07-10, 16:47   #1949
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Szczepienie na malarie jest za darmo wiec skończ miałczeć.

Cytat:
Cytat:

A potem chodzi po wizazu i zaklada watki o sosach. A juz w to uwierzylam i teraz mi upadl autorytet. Ani leniwa, ani tania. Moze zaraz sie okaze, ze nie ma wcale internetu na korbke tylko na kabel?

Judith- chyba wiekszosc naszego pokolena tak mialo i dlatego sie teraz oburzamy. Nas przez dlugi czas nie bylo stac nawet na tapete do domu.

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2013-07-10 o 16:50
Stary 2013-07-10, 16:48   #1950
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
no wymieniłaś rzeczy za 100 zł które są niezbędne :d my mamy jeszcze np butlę gazową, jednorazowe płaszcze przeciwsłoneczne, linki żeby przymocować od drzewa do drzewa i zrobić "suszarnię", paliwo do samochodu w te i wewte żeby wjechać w busz, wszelkie żele do mycia w szpraju żeby co 5 minut nie biegać do rzeki, ostre noże i nożyczki halabardy i pilniczki, aparat czeski, gwoździe pineski. Sztyki, patyki, dywany i guziki, trąbki, pompki, ząbki oraz choinkowe bombki. Gwoździe, szpady, gołe baby, wszystko tylko dla zabawy. Krawaty wiąże, usuwam ciąże. Akcesoria, scyzoryki, złote łyżki i kolczyki, cegły, taczki, wykałaczki z ameryki, proporczyki, portmonetki, parasolki, ciche szwedki, globusy, mapy, plany. Change money, jabłka, banany.

itp

<3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości