Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 17:03   #1381
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Skaczę sobie na piłce, może coś wyskaczę :P chociaż czopa by się przydało :P
Jutro mój mąż ma urodziny, chyba gdzieś zjemy na mieście, bo nic innego nie wymyślę, nie chce mi się siedzieć w kuchni :P
Nie wiem nawet, czy dostanie prezent, bo dziś mi napisali, że została paczka wysłana, priorytetem (nie było możliwości kurierem), mimo, że zamawiałam w piątek...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:03   #1382
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
malo??
Tzt akurat dzisiaj stwierdizl, że ostatni tydzien wiecej sie seksimy niz przez całą ciaze a najlepiej wczoraj jak rzucił tekstem, że już niech Zuzia wychodzi bo mu sie zaczynam nudzić z tym brzuchem

no i bój sie bo jak Ci baba ze śląska wtargnie to zrobi Ci taaaki dym
Zuzka wyłaź, bo nie chce dostać w łeb

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No ja już albo dopiero w domu. W szpitalu trafiłam na swojego lekarza, więc fajnie się złożyło Na KTG wyszły mi 3 skurcze w ciągu 15 min - dwa ok 30% i jeden na 90%, ale lekarz skomentował tylko "Super zapis, super-poprzytulać się z mężem"

Katarzynkajg nic się nie odezwała choć pisałam do niej esa
No to widzę, że u Ciebie też skurcze wychodzą jak u mnie, ale jeszcze chwila jednak
Cytat:
Aaaaaaaaaa właśnie dostałam info od Katarzynkijg !!!

"Skończyło się cesarką 0 14.30 przyszedł na świat nasz synuś Szymon 3500 g i 57 cm długi. Więcej napiszę jak dojdę do siebie"
Super, gratulacje ogromne Katarzynka!!! dochodźcie do siebie razem z Szymusiem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:04   #1383
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
To są dobre skurcze? Ja czułam je jak pobolewanie na okres

Pewnie właśnie się wymęczyła biedna
Jak o 7 dostała kroplówkę to na pewno walczyła tyle czasu
ja mialam dwa skurcze na pierwszym ktg ale ich nie cuzłam wogole
4 dni później nic mi nie wyszło niestety, nie wiem czy dobre czy nie dobre- tylko sie psychicznie nie nastawiaj na szybki poród- rozczarownaie potem jest ogromne (bede ostrzegać Was wszystkie przed tym)

no i zabraniam Ci rodzić przede mną!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:05   #1384
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

"Skończyło się cesarką 0 14.30 przyszedł na świat nasz synuś Szymon 3500 g i 57 cm długi. Więcej napiszę jak dojdę do siebie"
super, gratuluję

Cytat:
Ty wiesz że jamam jak coś do Cibie nr telefonu?
wiem, z miła chcecia przekaze kolejną informacje na czerwono
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:06   #1385
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:

Witamy kolejnego Malucha!!
Stary 2013-07-10, 17:06   #1386
enlevee
Zakorzenienie

tak w ogóle to nasze wątkowe brzuszkowe dziewczynki się strasznie obijają (słyszysz Zuzia?) ... 8 ostatnich dzieciaczków to chłopcy

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 17:07   #1387
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam dwa skurcze na pierwszym ktg ale ich nie cuzłam wogole
4 dni później nic mi nie wyszło niestety, nie wiem czy dobre czy nie dobre- tylko sie psychicznie nie nastawiaj na szybki poród- rozczarownaie potem jest ogromne (bede ostrzegać Was wszystkie przed tym)

no i zabraniam Ci rodzić przede mną!!

To Ty się bierz za rodzenie, a nie mnie straszysz
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:07   #1388
magdalennne
Wtajemniczenie

Normalnie cały dzień tu siedzicie I jak wchodzę po kilku godzinach przerwy to kolejne strony do czytania...

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nie ma nic napisane ale to jest AVENT ISIS, zalaczam fote.
Iza podobna do Lali
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Wczoraj plakałam wieczorem bo padnieta byłam.Zarzuciłam sobie za szybkie tempo,chciałam miec obiad,posprzątane,spędzic czas z Laurą no i jeszcze poświęcic go futrzakom......przegięłam wiec wrzucam na luzik
Dzis tylko obiados i pranie.Mam odpoczywac po tym zdjęciu szwów.
No raczej, że powinnaś wrzucić na luzik. Ja po porodzie min. przez 2 tyg nie zamierzam robić dosłownie NIC

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że ja znów z doskoku...
ale mam sporo jeżdżenia
Norbert jest bardzo dzielny. Należą mu się . Oby się okazało, że wszystko jest do ogarnięcia

Cytat:
Cześć dziewuszki

jakos od rana nie moge tu zasiasc bo ciagle cos robie, i raczej dzisiaj nie nadrobie Was- no chyba, ze wieczorkiem.

Jako ze jutro uciekam na ewakuacje Zuzi wiec dzisiaj jeszcze raz zaścieliłam łóżeczko, przygotowałam szafke i koszyczki z pampkami i róznymi pierdołkami. No i jeszcze chce dwie szuflady ogarnąć- ale juz mi sie nie chce. A podejrzewam, że jak wróce juz do domu i wyciagne swoje ciuchyw moim rozmiarze (przynajmniej mam nadzieje, ze w niektóre wejde ) to przyda mi sie miejsce.
No i Tzta dzisiaj molestuje bo dziś ostatni dzień przed wielkim postem.

Ehh nie tak to miało wyglądać, wieczorem chyba zmówie różaniec o odejscie wód czy skurcze bo nie chce tkwic w szpitalu z wielką niewiadomą czy oxy zadziałą czy nie,czy zaczna od jutra czy od piatkuczy niewiadomo kiedy, nie lubie niezaplanowanych spraw
O której kazali ci się stawić w szpitalu? Może mała się sama wystraszy i wyjdzie przed wywoływaniem

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A no i ok. 10 znowu sms od kuzynki męża x3 .. Standardowo, że znowu lata po mieście i jak coś to może wpaść. Odpisałam, że ostatnio nie mam czasu się nudzić i dzisiaj znowu mam napięty grafik.

Chlebek upieczony, kapa ogolona.. makijaż w trakcie, włosy schną.. może jeszcze jakieś pranko nastawię i te pyzy z mięsem ugotuję. No i nic tylko czekać na wizytę u gina.
Mąż mnie trochę zdenerwował, pytając czy nie mogę sama jechać do lekarza. Zależało mi, żeby ze mną był, wiedział o tym.. zamiast wstać i wcześniej do pracy wyjść, by czasowo wyrobić, to on sobie drzemkował. W końcu z fochem powiedział, że wróci wcześniej, zrobi mniej dzisiaj, ale jutro i po będzie miał zapiernicz. To wysłałam mu smsa, że teraz niech mi łaski nie robi, nie chcę go takiego przy sobie i niech robi ile chciał, bo choćby wrócił szybciej, to ja i tak sama pojadę, tak zdecydowałam. Ciekawe jak postąpi, ale już naprawdę wolę sama. Myślałam po prostu, że mu zależy...myliłam się.
Coraz bardziej uważam, że ta jego kuzynka jest jakaś nawiedzona. Nie zaczynasz się jej bać?
Czytałam, że TŻ się zreflektował i przyjechał wcześniej. Ma chłopina szczęście, bo nieładnie się zachował.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a ja chciałam się pochwalić Tztem, bo w konkursie w pracy wygrał Ipada
Ostatnim razem wygrał iPoda, ale sprzedał bo ma muzykę w swoim Iphonie i stwierdził ze po co mu, a teraz iPada.. ciekawe czy tez ma zamiar sprzedac, czy moze w ramach prezentu z okazji urodzenia dziecka by podarował swojej cudownej kruszynce, czyli MI
Gratulacje dla niego i potencjalne dla ciebie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.

Serduszko ładnie biło, ciśnienie ok, Mikołaj nadal główką w dół, nisko w kanale. Rozwarcia brak, szyjka trochę skrócona. Miałam badanie na paciora, wyniki w piątek. Samo badanie średnio przyjemne- poczułam takie uszczypnięcie. W ogóle to teraz źle się czuję, brzuch mi twardnieje i w środku boli po badaniu- ostatnio też tak miałam
Zaraz ide się kimnąć bo o 18 SR. Te upały są okropnie męczące.
za wizytę.

Cytat:
Macie już smoczki??? Jak nie to odsyłam do załącznika
Ale super

Cytat:

Gratulacje
Ciekawe czemu jednak cesarka czyżby poród trwał za długo...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:11   #1389
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

To Ty się bierz za rodzenie, a nie mnie straszysz
nie wkurzaj mnie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

magdalene nie powiedzieli na którą mam przyjsc, ale rano sie ogarne, zjem sniadanie (tak na zapsa) i pojade
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:12   #1390
idzia111
Zakorzenienie

Co do skurczów to potwierdzam, juz trzy tyg temu wychodzily mi na ktg takie na 50-70%, a kilka razy nawet 90-99%, tydzien temu tez miałam na 90%

iwonka a nie powinnas byc na czczo?
Stary 2013-07-10, 17:14   #1391
enlevee
Zakorzenienie

Magdalennne a jak tam Twój humorek? mam nadzieję, że kryzys poszedł precz?

Ciekawe co u Kallisto i małego Dominiczka, szkoda, że się nie odzywa

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 17:14   #1392
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
to jest czytnik książek- ebooków świetna sprawa, moja mama ma i kiedyś jej ukradłam
Moja siostra ma! Jest super zadowolona. Ściąga sobie książki w różnych językach za grosze i ćwiczy przynajmniej.

Cytat:

Super, że już po. Gratulacje klask i:

Ja od pół godz próbowałam małą moją pobudzić bo dziś coś leniwa i właśnie coś się troszkę powypinała ze 3-4 razy. Szału nie ma i się zaczynam denerwować. Jutro wizyta to może trochę odetchnę. Naprawdę będę błagała o ten masaż szyjki! Ja dłużej nerwowo nie wytrzymam!

A teraz idę poszukać zdjęcia Izy Oliath bo na tel nie widziałam.

A za wszelkie komplementy dziękuję. W sumie w ciąży nabrałam trochę ciała i podobno wyglądam wreszcie jak kobieta. Dlatego chciałabym, żeby te 5 kg po mi zostało, bo tak to taki suchy wieszak jestem i strasznie mi to przeszkadza.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:14   #1393
sarna405
Zadomowienie

Tysia za wizytę. Mały juz w ujśćiu a narazie nic sie nie dzieje moj nad ujśćiemjeszcze a ja panikowałam bo tez nisko. I tez czuje dyskomfort teraz po wizytach. A ty na kiedy masz termin.Pisze z telefonu ale cos sie zamula weszłam na 1 stronę i cię nie widziałam.
Karolajn śliczny śpioszek z twojej córci.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:14   #1394
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym zabrała swoje, każdy szpital ma inne zasady...
a tak nawiasem, pomyślałam sobie, że Ty to możesz mieć niezłą przeprawę o to karmienie z nawiedzonymi specjalistkami laktacyjnymi... co mnie dziwi, bo to bardzo prywatna i indywidualna sprawa i NIKT nie powinien się mieszać... z resztą nie ma przepisu prawnego, który nakazywałby karmienie piersią

Dopadłam dziś "bober" - własnie 2kg tłucze się po garnku i zapodaje "smrodek" na całe mieszkanie
bober czyli bób tak? to amcznego
Cytat:
Macie już smoczki??? Jak nie to odsyłam do załącznika

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Twede to przynajmniej nie masz nerwów.

En mi tak się siusiu chce co chwila, że wydaje mi się, że mogłabym wciąż siedzieć w WC.

Tż wrócił dzisiaj wcześniej z pracy i idziemy do basenu. Uff jak dobrze.
ale wam dobrze z tym basenem
Cytat:
Ale fajne cycki masz
W ogóle nie wyglądasz na końcówkę ciąży

No ja już albo dopiero w domu. W szpitalu trafiłam na swojego lekarza, więc fajnie się złożyło Na KTG wyszły mi 3 skurcze w ciągu 15 min - dwa ok 30% i jeden na 90%, ale lekarz skomentował tylko "Super zapis, super-poprzytulać się z mężem"

Katarzynkajg nic się nie odezwała choć pisałam do niej esa
czyli coś się tam powoli dzieje

Cytat:

gratulacje kochana, witamy Szymonka na świecie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:16   #1395
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

katarzynka gratulacje bidulko
ale juz masz przy sobie synka i to najwazniejsze!
gratulacje

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:19   #1396
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

też się zastanawiam co u nich

Surka ale masz śliczną córeczkę
Karolajn Hania mnie rozbraja normalnie, ale fajnie się budziła ale Ci zazdroszczę, że masz już taką dużą dzidzię przy sobie

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

ciekawe co z Niunią? było jakieś info od niej?

Łukaszek
Stary 2013-07-10, 17:20   #1397
sarna405
Zadomowienie

Kasia gratulacje...no i jest kolejny chłopiec.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:20   #1398
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wróciłam od położnej.
i tak....
postanowiłam po rozmowie i konsultacjach rodzic w wodzie w basenie)
zobaczymy ajk mi to pójdzie.

jeśli nie urodzę do wtorku czyli do 16 lipca jestem umówiona na masaż krocza i tam tego wszystkiego może po tym masażu się coś ruszy.

poza tym nogi bez zmian, ale proteiny i ciśnienie w normie, serce Sary pięknie bije, ja rozmiarowo na 39 tydzien (jestem 39) wiec wszystko ok)

i tyle z wizyty

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:20   #1399
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

co do Kallisto to moze to potrwac, wiem, ze dzieci z ZD leza i po 2 tyg. w szpitalu po porodzie, robia badania i w ogóle. Nie wiem jak ona się trzyma, ale też może mieć kryzys. Pisała pięknie o narodzinach, ale moze byc roznie, jest w ciezkiej sytuacji, oczekiwała zdrowego dzidzusia jak każda mama, a stało się inaczej. Musimy być cierpliwe, będzie w stanie i jeśli będzie miała ochotę to napisze.

Oby miała dobrą opiekę, nie tylko lekarzy ale też i psychologa
Stary 2013-07-10, 17:22   #1400
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...
My kiblujemy dalej w szpitalu i marne szanse na wyjscie jutro.
Antos dalej sie opala. Mnie dzis na obchodzie lekarz zdjal szwy. Jeden ruch reka i o sprawie.
Tyle z wiesci...troche malo optymistyczne no ale coz...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedna Ty i Maluszek
Ale już coraz bliżej wyjścia do domku
Cytat:
magdalene nie powiedzieli na którą mam przyjsc, ale rano sie ogarne, zjem sniadanie (tak na zapsa) i pojade
Zadzwoń na oddział i zapytaj

Kupiłam dziś w Biedronce tę torbę z przewijakiem i termoopakowaniem na butelkę, co kiedyś były - przeceniona z 35 zł na 14 zł I to jeszcze ostatnia ładna mi się trafiła - brązowa
A te kolorowe noże re-we-la-cja!! Kupiliśmy wczoraj 2 i dziś pojechaliśmy dokupić i były wykupione A wczoraj pełno ich było! Objechaliśmy 3 Biedronki i dorwałam jeszcze jeden jedyny
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:23   #1401
mela1234
Zakorzenienie

Oliath naprawdę śliczne masz wszystkie 3 córy.
A co do wielkości brzuszka i porodówki... W poprzedniej ciąży jak poszłam się zapisać na szkołę rodzenia pani pytała w którym tyg jestem (nie pamiętam który to był, ale wiem, że na SR się nadawałam już bo oni od któregoś wtedy przyjmowali) i pani położna na mnie tylko popatrzyła i z niesmakiem "Taaa następna chce wcześniej SR zaliczyć". Zdziwiła się jak mnie zobaczyła po jakimś czasie na porodówce, co prawda 8 dni przed terminem ale z donoszoną ciążą!

Karolajn mała słodka, aż już bym chciała swoją mieć tutaj .
Surka słodkości
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:23   #1402
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Lepiej
Ogólnie złapała mnie wczoraj deprecha, bo mój TŻ całymi dniami przed kompem siedzi I albo gra, albo pisze te swoje programy, a ja w tym czekaniu na małego zostałam sama. Na dodatek po porodzie ma miesiąc być z nami w domu i jak sobie pomyślałam, że będzie ten miesiąc siedział przed kompem, to w nosie to mam i niech idzie sobie do pracy... Niby jak chcę iść na spacer, to ze mną idzie, na działkę - jedzie, do sklepu - jedzie. Na wizytach wszystkich był ze mną, ale jakoś mi tak daleko do niego było. Wszystko mu powiedziałam i dzisiaj prawie nie siadł do kompa
Do tego - pewnie głupio to zabrzmi, ale chyba jestem o to dziecko zazdrosna Bo u nas było tak, że TŻ bardziej chciał mieć dziecko już teraz i nie może się doczekać na niego. Ciągle tylko opowiada jak to będzie chodził z nim na spacery, kąpał, bawił się... I boje się, że nie będzie go dla mnie Straszna matka ze mnie
I tak się zbiera we mnie i wybucha co jakiś czas...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:27   #1403
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.

Serduszko ładnie biło, ciśnienie ok, Mikołaj nadal główką w dół, nisko w kanale. Rozwarcia brak, szyjka trochę skrócona. Miałam badanie na paciora, wyniki w piątek. Samo badanie średnio przyjemne- poczułam takie uszczypnięcie. W ogóle to teraz źle się czuję, brzuch mi twardnieje i w środku boli po badaniu- ostatnio też tak miałam
Zaraz ide się kimnąć bo o 18 SR. Te upały są okropnie męczące.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Jak ona słodkkkkkkaaaaaaaa
za wizytę, mnie też czasami po wizycie boli i dyskomfort odczuwam

Cytat:
no właśnie ja chce Kindla

udało mi się zrobić obiad jedną ręką, bo Hankę nosiłam do odbicia zaraz się zbieramy do pediatry, żeby ocenił naszą żółtaczkę..
ale masz wprawę już powodzenia na wizycie
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

stokrotka24 – lepiej żeby Tż faktycznie zajrzał do pralki , bo ten spinacz jeszcze coś uszkodzi, oj tam jesteś w stanie błogosławionym Tż nie ma prawa marudzić
powiedziała tz o tym, nawet nie jest zły ale za bardzo rozkręcać pralki mu się nie chce
Cytat:
a ja chciałam się pochwalić Tztem, bo w konkursie w pracy wygrał Ipada
Ostatnim razem wygrał iPoda, ale sprzedał bo ma muzykę w swoim Iphonie i stwierdził ze po co mu, a teraz iPada.. ciekawe czy tez ma zamiar sprzedac, czy moze w ramach prezentu z okazji urodzenia dziecka by podarował swojej cudownej kruszynce, czyli MI
dla tz, oby iPad przypadł Tobie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
B

Może wpadnie do tego filtra co zbiera śmieci, ja często wyjmuję z niego monety, nawet po 5 zł
sprawdziłam i w filtrze nie było niestety nic, a tak sie na te 5- cio złotówki napaliłam

tz śpi, może potem uda mi się go na spacer wyciągąć

Łukaszek
Stary 2013-07-10, 17:32   #1404
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
co do Kallisto to moze to potrwac, wiem, ze dzieci z ZD leza i po 2 tyg. w szpitalu po porodzie, robia badania i w ogóle. Nie wiem jak ona się trzyma, ale też może mieć kryzys. Pisała pięknie o narodzinach, ale moze byc roznie, jest w ciezkiej sytuacji, oczekiwała zdrowego dzidzusia jak każda mama, a stało się inaczej. Musimy być cierpliwe, będzie w stanie i jeśli będzie miała ochotę to napisze.

Oby miała dobrą opiekę, nie tylko lekarzy ale też i psychologa
Ja wiem, wiem.. mam tylko nadzieję, że u Nich wszystko w porządku i ze badania wyszły w porządku ! Czekamy cierpliwie dalej zaciskając kciuki!

Cytat:
Kupiłam dziś w Biedronce tę torbę z przewijakiem i termoopakowaniem na butelkę, co kiedyś były - przeceniona z 35 zł na 14 zł I to jeszcze ostatnia ładna mi się trafiła - brązowa
A te kolorowe noże re-we-la-cja!! Kupiliśmy wczoraj 2 i dziś pojechaliśmy dokupić i były wykupione A wczoraj pełno ich było! Objechaliśmy 3 Biedronki i dorwałam jeszcze jeden jedyny
za zakupy!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Lepiej
Ogólnie złapała mnie wczoraj deprecha, bo mój TŻ całymi dniami przed kompem siedzi I albo gra, albo pisze te swoje programy, a ja w tym czekaniu na małego zostałam sama. Na dodatek po porodzie ma miesiąc być z nami w domu i jak sobie pomyślałam, że będzie ten miesiąc siedział przed kompem, to w nosie to mam i niech idzie sobie do pracy... Niby jak chcę iść na spacer, to ze mną idzie, na działkę - jedzie, do sklepu - jedzie. Na wizytach wszystkich był ze mną, ale jakoś mi tak daleko do niego było. Wszystko mu powiedziałam i dzisiaj prawie nie siadł do kompa
Do tego - pewnie głupio to zabrzmi, ale chyba jestem o to dziecko zazdrosna Bo u nas było tak, że TŻ bardziej chciał mieć dziecko już teraz i nie może się doczekać na niego. Ciągle tylko opowiada jak to będzie chodził z nim na spacery, kąpał, bawił się... I boje się, że nie będzie go dla mnie Straszna matka ze mnie
I tak się zbiera we mnie i wybucha co jakiś czas...
Kochana, rozumiem Cię doskonale..
to jest trudny czas bo nie dosc, ze hormony buzują to też często oczekujemy czego innego od partnera niz tak naprawdę dostajemy.
Mam nadzieję, że te ciemne chmury przegonisz raz, a dobrze i wszystko wróci do normy.
Odnosnie zazdrosci- no cóż, myślę, a nawet wiem, że kazdej z nas zycie juz nie bedzie wygladało tak jak do tej pory, ale zwiazek przejdzie na inny etap- nie znaczy to, ze gorszy.. po prostu inny
Nieraz pewnie u Was, u nas bedzie ciężko, bo to nowa sytuacja do której trzeba sie przyzwyczaic ale na pewno wszystko bedzie w porzadku

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Neni, a czułaś te skurcze? bolały Cię? bo mi wczoraj jak wyszły na ktg to połozna pytała czy je czuję. Tak z ciekawości w sumie pytam, bo ja każdy z nich czułam, a z tego co dziewczyny piszą to nie jest reguła

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 17:33   #1405
cynamon_owa
Zadomowienie

Nadrabiam z opóźnieniem "lekkim"

czarownica- witamy Antosia - gratulacje!
Kallisto- Kochana... lepszych rodziców Dominiczek nie mógł sobie wymarzyć... Gratulacje!
eve- witamy Aleksa - gratulacje!
teso- witamy Leosia- gratulacje!
Anulka- witamy Michasia- gartulacje!
elaine- witamy Igorka - gratulacje!
katarzynajg- witamy Szymonka- gratulacje!

Baloniku- trzymam ogromne kciuki za Ciebie
kocur- oby Cię już nie męczyli- za rozwój akcji

Widziałam zdjęcia niezłych Lachonów na wątku- ślicznie Kobietki wyglądacie!

Tak na szybko ode mnie:

Pampersy (nie pamiętam już nazwy dokładnie ale nie warto jej zapamiętywać )- takie z siateczką. Totalna porażka- siateczka przyklejała się do pupy Młodego i do jego klejnotów jak jeszcze smółkę mieliśmy- nie polecam

Na pogryzione brodawki- smarować maścią lub własnym mlekiem później po każdym karmieniu- natłuszczać. Pierwsze dni (a całe 5 za nami ) bolały jak nie wiem co ale czym dalej w las tym lepiej- dlatego nie zniechęcać się tylko przetrzymać i z karmieniem powinno być ok

Polecam laktator ręczny Tommee tippee- jak się rozbuja już laktacja to super sprawa

Przepraszam, że nie nadrabiam dokładniej ale i Młody a poza tym ciężko mi wysiedzieć jeszcze tym bardziej, że chyba większej sieroty niż ja to nie ma- szwy mi puszczają Jutro będziemy konsultować i zobaczymy co z tego wyjdzie... Boli

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-07-10 o 17:34
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:35   #1406
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Gratki dla niej

tak sobie czytam i się zastanawiam czy tylko ja nie chodzę na ktg nawet nic nie miałam wspomniane o tym..
Stary 2013-07-10, 17:35   #1407
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Melduje ze my juz po wizycie u pediatry. Niestety zoltaczka dalej trzyma, ale widac ze juz mnie. Za tydzień na pobranie krwi i wizyta znowu. Przeraza mnie za to tempo przybierania na wadze Hani : wczoraj 4050g po karmieniu, dzis na glodnego 4200g

Dziecko zas wisi na cycku wiec biore sie za czytanie

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-07-10, 17:37   #1408
enlevee
Zakorzenienie

Cynamonku to zeby nie bolało!!!!

Mama Tzta dzwoni.. o dziwo dzisiaj pierwszy raz, wczoraj łącznie telefonów było 12 do mnie i jeszcze do Tzta dzwoniła i za kazdym razem pytanie jak się czuje. Lubię kobietę, ale jak mogę się czuć w odstępach średnio co 30 minut?
Teraz nie odebrałam.. okropna jestem, no ale nie mam ochoty znowu na to pytanie. Najwyzej powiem pozniej, ze spałam i juz.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Melduje ze my juz po wizycie u pediatry. Niestety zoltaczka dalej trzyma, ale widac ze juz mnie. Za tydzień na pobranie krwi i wizyta znowu. Przeraza mnie za to tempo przybierania na wadze Hani : wczoraj 4050g po karmieniu, dzis na glodnego 4200g

Dziecko zas wisi na cycku wiec biore sie za czytanie

za wizytę!
No i gdzie Hania mogłaby byc indziej jak nie na cycku u Mamusi

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 17:39   #1409
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Gratki dla niej

tak sobie czytam i się zastanawiam czy tylko ja nie chodzę na ktg nawet nic nie miałam wspomniane o tym..
ja też nie chodzę i nic mi ginka nie mówiła, że będę chodzić, tylko w terminie porodu mam się zgłosić do szpitala jak dotrwam i tam mnie zbadają to pewnie i ktg zrobią

Łukaszek
Stary 2013-07-10, 17:40   #1410
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:

Gratuluję! !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości