|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Ile tak na jedno posiedzenie się karmicie? U mnie Młody ciamka średnio 10min, raz na 2-3 godziny Dzięki ale jak przeczytałam Twój opis o szczekającym psie teściów i pawiach sąsiada to zaczęło boleć jak cholera- aż mąż mnie zjechał żebym się tak nie śmiała bo szwy już całkowicie pójdą się... |
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
zawsze raźniej ja jak dotrwam to po terminie mam wizytę normalną u ginka, a do szpitala po 7 dniach..of course jak będę cały czas czuć się dobrze itp.
|
|
#1413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 U nas jest roznie, ale w dzien tak co 2h, w nocy srednio co 3 i wisi na mnie tez właśnie jakos tak ok 10-15 min, chyba ze nie zasypia to wtedy daje ja do drugiego cycka
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzuch mnie bolał, bo zrobiłam sobie spacer 40 min na autobus, gdzie ja wszędzie ostatnio tylko autem z TŻ jeżdzę ![]() No i miałam klikać, gdy Młody się ruszy-był wyjątkowo leniwy, a maszyna wyliczyła 67 ruchów na godzinę ![]() Jakby mi wczoraj wieczorem podłączyli tę maszynę to chyba poszłaby z dymem |
|
|
|
|
#1415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj mieliśmy ważenie- mamy 2770g ale teraz już tylko powinno być lepiej Cytat:
u nas też tak było przy ktg Wiecie co- muszę się pochwalić- tracę kontakt wzrokowy ze swoim pępkiem- przed ciążą był wklęsły, w ciąży go wywaliło do przodu a teraz już znowu się chowa ![]() Jednak karmienie piersią jest super- brzuch mi wyraźnie w oczach maleje |
||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie Cynamonowa - Młody teraz też jest taki chojrak jak w brzuszku?
![]() No i super, że brzuszek jednak maleje ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Oliath śliczne masz wszystkie córeczki Rocky nie przemęczaj się Roxi - brawa dla Norberta A teraz trzymam kciuki za wyniki ![]() Surka ale masz śliczności w domku Dotka Ty krejzolka jesteś z tym łażeniem Karolajn ale ona cudna ![]() Kathe Ja też się boję szpitala, bo kojarzy mi się tylko z bardzo złymi momentami w moim życiu, ALE tym razem będzie to szczęśliwy czas Później nadrobię resztę, bo muszę się położyć |
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Myślałam że mi kot zdechł na podworku. Na nic nie reagował, ani kici kici, ani na psy wachajace (choć.nie dziwota dobrze z nimi żyje). Ale oddycha u pewnie się nazarl i tak zasnal. W nietypowym dla niego miejscu na środku podwórka gdzie Malgos w kółko rowerem jezdzi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co- chyba się trochę uspokoił- na szczęście I pospał całe 50 minut dlatego żegam się czule z Wami i do napisania |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide z mama na spacerek ...
Miłego wieczoru |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba lecę na drzemkę...
do wieczora
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslisz zeby jechac na czczo?? |
|
|
|
|
#1424 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za chwilę wszystkie ubranka będą na nią za małe![]() Cytat:
|
|
#1425 |
|
Konto usunięte
|
termometr mam thermoscan type 6026 do niego sa nakladki plastikowe, jest spoko
laski na ktorej stronie jest zdjecie izy oli bo nie nadrobie
|
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście myślę, że powinnaś zjeść lekkie śniadanie. Wątpię aby od razu zaczęli coś robić, a jeśli nawet, to przecież jak jedzie się do porodu to też każą wcześniej coś zjeść.
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tak logicznie troche myslac
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestes zdenerwowana? co bierzesz ze soba jeszcze? jakies jedzienie czy cos napoj??ja mam byc ok 10-11 wiec musze cos zjesc przed wyjsciem |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie co dopakowałam to normalne majtki i wkładki- bez nich nigdzie sie nie wybieram ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- podali Ci specjalnie godzine zjawienia sie czy tylko tak rzucili ze mozna tak sie tam zalogowac? |
|
|
|
|
#1430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Ty to biedna jesteś Cytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej mi zapowiedzieli, że jeżeli nie urodzę w nocy, to rano mam być na czczo.
|
|||||
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
pytalam sie gin i powiedzial, ze nie musi pano rpzychodzic wczesniej moze pani byc miedzy 10-11
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynkajg wielkie
super że mały jest ju z z tobą! Pewnie nieźle się namęczyłaś, no ale to już nie ważne, odpoczywaj i zbieraj siły![]() A ja sobie siedzę i zdycham z gorąca Ugotowałam obiad i oczywiście pot lał się strumieniami i każdym rowkiem Nie mam już na nic dzisiaj siły, sterta ciuchów do prasowania musi poczekac do jutra. W sumie to dobrze, bo i tak nie mam nic innego w planach do roboty![]() Oczywiście już nie wytrzymałam i ubrałam łóżeczko małego I tak nie wiem czy wybrałam dobre ułożenie, bo chciałam ustawic tak, żeby było mi mozliwie najwygodniej małego karmic, przewijac i odkładac do łóżeczka. ochraniacz też założyłam, ale chciałam tylko od strony okna i ściany, żeby mie Alika na oku ciągle.Tylko właśnie nie wiem, czy zostawic tak czy ustawic dłuższym bokiem przy oknie, a fotel da koło lampy.... tylko wtedy z drugiej storny tym fotelem zasłaniam łóżko
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi, super decyzja, sama umieram z ciekawosci, jak bedzie!!
Kasiu, GRATULUJĘ SZYMONKA!!! Cytat:
bedzie dobrze, zobaczysz, zmienia mu sie priorytety po narodzinach maluszka, komp sie zakurzy ![]() Masz termin na dzis, prawda? I TO BYL MOJ TERMIN TEZ z USG ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41726105]termometr mam thermoscan type 6026 do niego sa nakladki plastikowe, jest spoko laski na ktorej stronie jest zdjecie izy oli bo nie nadrobie [/QUOTE]Na 41
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i żyję, ale padam i nie nadrobię więcej niż parę stron
![]() cały dzień coś... na szczęście pokój małej skończony, naklejka przyklejona, wstawię jakieś fotki może do klubu. idę poczytać
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa podoba mi sie.to co napisalas o brzuchu i kp dalas mi nadzieje
))katarzynkajg gratuluje! mela faktycznie spi jakby zdechl..hahaha ) neni u nas w biedronce mnostwo tych nozy i te kosze przecenione super wymyslili caly czas cos nowego dorzucaja... )neni no mam z.tym chodzeniem jeszcze wyciaglam mame niedawno do pepco obok osiedle i do biedronki troche km zrobilysmy przeszlam przezosiedle i sie dowoedzialam ze jestem gruba(moze nie.doslownie raczej ze mam wieeeelki brzuch) i ze i tak wygladam slicznie..od takiej pani hi milo a teraz bobik. ![]() dwa pytania..po.1.o ktorej macie zamiar (mniej wiecej wiadomo)kapac maluszki? 2.czy dziec niemowlak placze jak chce mu sie.jesc ?tzn chodzi mi o to czy..jak spi spoko ale jak sie budzi tp zawsze cyca w buzke czy moze miec dziec czas lezenia tylko sobie? Mowicie ze dziec ma jesc ok.10-15minut?i to podzielic na dwa cycki czy z jednego?:-P hahaha ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Oczywiscie wszystko wyjdzie w praniu:-P wiem ) kupilam malej rampersika (chyba tak sie.nazywa) na ramiaczkach pokarze wam jak wypiore taaaakieee slodkieee ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Dziewczyny te co ida jutro do szpitala..macie net w tel lub kogos numery zebyscie nam pisaly co i jak? ja jitro mam ktg na 10.30 mialam nie jechac ale pojade... ciekawe czy cokolwiek wyjdzie...a tydzien temu myslalam ze nie dotrwam eh..
|
|
|
|
#1436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z ułożeniem nie pomogę, ale zawsze możecie zmienić jak w praktyce nie będzie się sprawdzać.Cytat:
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
KaATARZYNA- gratulacje !!!!
Wiadomo jak.z.Kocoorkiem? Ja dopiero wrocilam do domu ![]() Skurczy brak. Rozwarcie na palec, szyjka dluga. Przeplywy ok, ilosc wod ok. Mala wazy 3900g ![]() Lece nadrobic.
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka- gratulacje!!
![]() karolajn- super filmik, mała jest śliczna neni- za ktg i do dzieła roxi- super smoczek, jest jakaś wersja dla dziewczynek? ![]() dzoan- ta kuzynka przegina zupełnie ![]() arabiata- STO LAT
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Niedobrze mi...
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
)dobrze ze nie bede sama z duzym klockiem hahahaha mowilam Ci kochana cos w tym powietrzu jest..ciekawe ile Tomaszek wazy?a ile Wojtus wazyl jak sie urodzil? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

U mnie Młody ciamka średnio 10min, raz na 2-3 godziny
zeby nie bolało!!!! 

zawsze raźniej 

I albo gra, albo pisze te swoje programy, a ja w tym czekaniu na małego zostałam sama. Na dodatek po porodzie ma miesiąc być z nami w domu i jak sobie pomyślałam, że będzie ten miesiąc siedział przed kompem, to w nosie to mam i niech idzie sobie do pracy... Niby jak chcę iść na spacer, to ze mną idzie, na działkę - jedzie, do sklepu - jedzie. Na wizytach wszystkich był ze mną, ale jakoś mi tak daleko do niego było. Wszystko mu powiedziałam i dzisiaj prawie nie siadł do kompa
A teraz trzymam kciuki za wyniki
Ja też się boję szpitala, bo kojarzy mi się tylko z bardzo złymi momentami w moim życiu, ALE tym razem będzie to szczęśliwy czas 

I pospał całe 50 minut dlatego żegam się czule
z Wami i do napisania 

nawet nic nie miałam wspomniane o tym..

Ty to biedna jesteś