|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. X
Cytat:
Cytat:
A jak widzę, że któraś jara się typowym 'bananem' to mam ochotę jej oczy wydłubać ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#3752 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. X
Cytat:
ja byłam ze starszym i jak się okazało, bym strasznie niedojrzały poznałam kogoś młodszego i jest dużo bardziej dojrzały, ma zupełnie inne podejście do tego wszystkiego, wiec to nie zawsze jest reguła, że młodszy albo równolatek są źli, że tylko starsi są najlepsi ![]() Cytat:
może nie są takimi dzieciakami za jakich ich uważasz? Ty ich nie znasz tak jak one, więc
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak w ogóle weszłam teraz na to konto i mi wyskoczyło, że jestem na rezerwowej. Chociaż tyle ![]() ale tż mi zadzwonił i mówi, że on był 300 na liście, a przyjmowali ok 150 i się dostał. W trzeciej turze, no ale. Trochę mi to pomogło, ale teraz to czekanie chyba mnie zabije
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
chociaz tez nie zawsze, moj byly byl starszy, ale.. co z tego
![]() nawet do matury nie podchodzil chociaz obilo mi się o uszy, ze zaczal pracowac, moze troche zmądrzał
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś chyba nie kręcą mnie ogarnięci życiowo faceci
dlatego ciągnie mnie do równolatków lub młodszych. może jak dorosnę to mi się to zmieni, ale każdy jest inny i każdy ma swój gust.
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam w zwiazku ze starszym, i tez byl niedojrzaly, ale z mlodszym bym nie mogla - bo ja skonczylam liceum i mam zaczac zamiar jakos zyc, a na mlodszego musialabym czekac teraz mam porownanie - miedzy chlopakiem z technikum a chlopakiem, ktory pracuje i studiuje, i zdecydowanie wolę tę drugą opcję przynajmniej nie jest takim dyzio-marzycielem (aż tak bardzo, bo mój Tż to straszny optymista jest xd), i to jest dużo wieksza niezależność, a w moim przypadku, gdy nie idę na studia i rodzice nie będą mnie sponsorować, tylko sama muszę zacząć to robic to duzy plus
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się raczej nie zachowuje dojrzały chłopak ![]() chociaż w sumie teraz pomyślałam o moim 6 lat starszym kuzynie który bierze ślub za 2 miesiące a jedyne co go interesuje to latawce i longboardy (wydaje na to cały hajs zamiast odkładać na wesele) Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Czokou, pocieszę Cię tak - znam sytuację, gdy osoba dostała się na wymarzony kierunek, w bodajże ostatniej liście, jakiś tydzień czy dwa przed rozpoczęciem roku akademickiego, gdy już zaczęła zajęcia przygotowawcze na innej uczelni
tak więc do samego października jest jakaś nadzieja!
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czegoś takiego nie rozumiem, to jest rok w plecy w życiu, zbyt bardzo cenię sobie czas i chcę jak najszybciej dorobić się pierwszego miliona - nie moglabym sobie na to pozwolić
|
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
praca w Niemczech, ściągne tu też Tż i mam zamiar tutaj "osiąść"
|
#3764 | ||
|
Zadomowienie
|
dzięki
![]() Cytat:
trochę smutno, że wszyscy, no przynajmniej większość, się podostawała tam gdzie chciała, a ja... W sumie sama sobie jestem winna, że obrałam taki chodliwy kierunek ![]() Cytat:
to jest dopiero. A jeszcze mnie wkurzył wczoraj, bo chciał iść na fizjo, która była jego 3 wyborem z kolei i mówił mi, że to na bank, że chcę tam iść i nigdzie indziej. Pytam się go wczoraj kiedy ma wyniki, a on do mnie 'ups, zapomniałem Ci powiedzieć... Jednak nie idę na fizjo' bo był u fryzjera, który się okazał absolwentem fizjo i stwierdził, że nie chce skończyć jak on. Przecież teraz prawie nikt nie pracuje w swoim zawodzie, ale ok No myślałam, że go uduszę
|
|
|
#3765 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. XI
Czok, uda się w kolejnej turze
![]() A co do sytuacji mint się nie wypowiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3767 | ||||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
dokładnie tak ![]() Cytat:
nie wiem dlaczego miałabyś czekać na chłopaka, który się jeszcze uczy. skoro się uczy, to dobrze, Ty rób swoje, on swoje i w końcu przyjdzie taki czas, że te granice się zatrą i staniecie w tym samym punkcie wiele zależy od podejścia i od tego jaki dany człowiek jest, bo jeżeli zamierza skończyć szkołę i grzać dupę u rodziców, no to takiemu panu, już podziękujemy, ale jeżeli uczy się i w nawet w wakacje szuka jakieś dorywczej roboty to moim zdaniem ok ![]() Cytat:
no dobra, to są pojedyncze przypadki o jakich mówisz, nie znasz wszystkich, więc ocenianie, że młodszy = gorszy/mniej dojrzały też nie jest na miejscu. na dojrzałość ma wpływ wiele czynników.. min. to ile człowiek w swoim życiu przeżył i jakie to były przeżycia. ja np. sama musiałam dojrzeć dużo wcześniej, nie miałam długiego i sielankowego dzieciństwa, jak niektórzy, ze względu na moją sytuację rodzinną ![]() tacy są faceci, zawsze muszą mieć jakieś swoje zabawki, które zmieniają się z biegiem czasu.. najpierw mają samochodziki, resoraki, a jak dorastają to kupują samochody, motocykle ![]() Cytat:
no to był Twój wybór i do nikogo nie powinnaś mieć pretensji, że Ciebie to nie dotyczy taką obrałaś ścieżkę i tyle
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety chyba nie czytalas moich wczesniejszych wypowiedzi - to nie byl mój wybór
nie stać mnie na studia w innym miescie, a w mojej mieścinie są aż 3 kierunki, z czego jeden po niemiecku - wyboru też nie miałam :P więc co zostaje mi innego - tylko języka sie uczyc i pracy szukac. Tak, moglabym studiowac zaocznie, ale wiem jak to wygląda i wiem, ze nie dalabym rady przez kolejne 5 lat mieszkac z rodzicami, w tygodniu pracowac, w weekend jeździc do innego miasta i nic z tego nie mieć.Cóż, widocznie wszyscy idą na studia, i tym razem to ja jestem "alternatywna" (powinnyście zczaić o co chodzi ![]() ), więc uciekam na jakiś czas i wrócę jak już będę mogła się na jakiś temat wypowiedzieć, bo póki co to niestety nie ma sensu, żebym cos tu pisala :Pczymam kciuki za wszystkie, ktore jeszcze czekają na wyniki!
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
nie ogarniam
|
#3770 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
czytam wszystko co tutaj piszecie, nawet jak mnie to nie dotyczy i nie interesuje wiesz, moim zdaniem to był Twój wybór, że zostaniesz au pair, bo sama podjęłaś taką decyzję a nie Twoja mama albo Tż zrobili to za Ciebie widocznie nie zrozumiałaś mojego poprzedniego posta ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- ani ja
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu się zgadzam bezsprzecznie.. mój brat w moim wieku miał już dziecko w drodze i bardzo szybko musiał dorosnąć, z kolei znam przypadki gdy facet ma 26, 27 lat i nadal siedzi na garnuszku u rodziców i nawet nie myśli o tym, aby się ustatkować ![]() wniosek z tego taki, że nie należy generalizować, bo każda z nas robi to na podstawie tego co widziała i jakich facetów poznała a zawsze jest ktoś kto ma inne zdanie na ten temat i ma do tego pełne prawo
love as long as you live Edytowane przez oliwja Czas edycji: 2013-07-10 o 16:31 |
|
|
|
|
#3772 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
poznałam i tych dojrzałych i tych niedojrzałych, więc jakiś tam pogląd na to mam ale to już zależy od człowieka ![]() znam też i takie przypadki dokładnie
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ta cała lawina o studiach za chwilę minie ![]() Cytat:
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
o, on wie o tych planach? jak się na nie zapatruje?
![]() Cytat:
no eej, laska, nie rób nam tego i nas nie zostawiaj Zaraz przestaniemy gadać o studiach jak się wszystkie wszędzie podostawają ![]() Just z nami zostaje a też jest jakby "rok do tyłu" bo jest w technikum, przecież nie gadamy tylko o studiach ![]() Super... jakąś godzinę temu M. napisał mi sms że mam wyjść pod dom bo czeka, ja spałam i smsa odczytałam dopiero teraz, już widzę jaka będzie afera Swoją drogą miałam taki mindfuck sen... że M. był rozdzielony na jakby dwie takie same osoby - na mojego byłego i obecnego, z obecnym był problem, chciałam zerwać i wrócić do byłego, który, wiecie, był tą samą osobą. Mózg rozj.ebany
|
|
#3775 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. XI
Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem co mam napisać
bo i faceta brak, i jeszcze nie dostałam się na studia, które chcę.Cóż, mogę ewentualnie odnieść to do siebie. U mnie się nie przelewa, ojciec pracuje w pełnym słońcu na wysokości, żeby nas utrzymać, a ktoś może powiedzieć, że mam fanaberie, bo chce wyjechać na studia mieszkam w takim regionie, że nie ma tu co robić, chyba że zostać rolnikiem ale mam nadzieję, że uda mi się zdobyć stypendium socjalne i trochę odciążyć rodziców, no i wszystkim dac z siebie wszystko, żeby ta inwestycja we mnie się oplacila nie wiem, czy to coś wniosło, jak ktoś chce to może zignorować.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94
Cytat:
![]() ja ostatnio mam takie mindfuck sny, że szkoda gadać.. a najgorsze jest to, że obudzę się w śnie, zadowolona, że to się już skończyło.. ale jednak nie- nadal mi się śni ![]() Cytat:
![]() Też muszę spiąć dupę, chcę zapewnić sobie lepsze życie, może niekoniecznie w POlszy, bo o to tu ciężko, ale plan wzięcia dziekanki i wyjechania na rok do USA na au pair nadal mam aktualny, spełnieniem marzeń byłoby dla mnie to, gdyby udało mi się ułożyć sobie tam życie..
love as long as you live Edytowane przez oliwja Czas edycji: 2013-07-10 o 17:59 |
||
|
|
|
#3777 | |||
|
Lwiątko z Cintry
|
Dot.: Odp: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94
Cytat:
czy ja wiem czy to minie.. w październiku pójdziemy na studia i znowu się zacznie i tak do pierwszej sesji ![]() no dokładnie, ani nic sobie ugotować ani nic ![]() Cytat:
nie mógł do Ciebie zadzwonić? ![]() Cytat:
co do podkreślonego - w zupełności się zgadzam.. w ogóle jakoś się chujowo czuję, jak czytam, że znajomi idą do Torunia, Lublina, itp. a ja zostaję tutaj..
|
|
#3778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki okres, jak matury, chwila moment i minieCytat:
miałam w klasie parę takich osób. Choćby ten znajomy co się dostał na prywatne. Wiecie jak w ciągu roku piał, że on praktycznie nie musi zdawać matury, bo ma zapewnione miejsce? No dumny jak paw chodził Albo jedna dziewczyna, chyba wam o niej pisałam, co to dostała się do mojego lo tylko ze względu na znajomości tatusia. I wszystko jej było wolno. Wkurzają mnie tacy ludzie strasznie, mimo że ja też 'nie klepie biedy', w sensie nic mi nie brakuje, ale też nie jestem z tych co muszą mieć nowego ajfona jak tylko wyjdzie, bo inaczej nie jestem kól. Mam nadzieję, że życie kiedyś kopnie w pupsko takich ludzi, że się ogarną i nabiorą trochę pogardy do innych.
|
|
|
#3779 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Poczułam się jak darmozjad
![]() Moim z pewnością też by to było na rękę, żebym została, ale jakoś wspólnie sobie poradzimy, tak myślę. Chyba że mnie wypier.dolą że studiów, to wtedy wszystko sie rozwiąże:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bieda lepiej wychowuje od bogactwa, taki mały wniosek. Cytat:
ale pewnie był zdenerwowany i już sobie wtedy dopowiedział swoje, często tak emocjonalnie reaguje jak coś się między nami dzieje, raz powiedział że tylko się ubierze i zaraz będzie pod moim domem - o 1 w nocy kiedy wszyscy już spali a i ja leżałam w łóżku ![]() Ale jednak go nie doceniłam, nie zrobił afery, zrozumiał
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

wiem, że pewnie koniec końców rodzice by się zgodzili, ale dla mnie to tak głupio na niż żerować. Zwłaszcza że kwota kosmiczna.
Chciałabym coś kreatywnego i nowoczesnego, reklama/dizajn/grafika jest czymś takim, no ale... Pole manewru ograniczone 

trochę smutno, że wszyscy, no przynajmniej większość, się podostawała tam gdzie chciała, a ja... W sumie sama sobie jestem winna, że obrałam taki chodliwy kierunek

wiesz, moim zdaniem to był Twój wybór, że zostaniesz au pair, bo sama podjęłaś taką decyzję a nie Twoja mama albo Tż zrobili to za Ciebie
Zaraz przestaniemy gadać o studiach jak się wszystkie wszędzie podostawają