|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
To ja na razie zostanę przy temperaturze ![]() Cytat:
Aczkolwiek ja też mam zawsze tuż przed okresem taki objaw
|
||
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
jeśli krew w ilości takiej jak zazwyczaj- jest to @. Plamienia implantacyjnego nie pomylisz z @ bo jest mniejsze i dziwaczne. Oby oby się nie rozwinęło ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-07-10 o 19:24 |
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety. No pojechał już koło 14:00 ![]() No to już wiem po czym... Pamiętam jak kiedyś mi tampon utkwił... ile się nagimnastykowałam żeby go wyciągnąć... http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html --> na tej stronie jest fajnie pokazane o szyjce
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-07-10 o 19:45 |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wcześniej sobie badałam ale nie wiedziałam czego się spodziewać dobrze, że internet trochę podpowie ![]() Eee tam, do 23 już niedługo Ja na mojego czekam- mam gorzej, bo on wychodzi przed 6 do pracy a wziął dodatkową robotę po pracy więc czekam, już mam dosyć tego dnia, czekam na kolacyjkę i do spania
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę więcej o szyjce
![]() http://28dni.pl/artykuly/szyjka-maci...todzie-rotzera na żywo mniej fantastycznie wygląda ale mnie ona nie przeraża
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
![]() To bedzie sugerowalo, ze i plamienie, i spadek sa implantacyjne. Jesli temperatura pójdzie dalej w dół to juz raczej po jablkach w tym cyklu.
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Fan, a jaką Ty masz średnią długość cyklu?
|
|
|
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
No oczywiście i będziesz już bliżej końca niż ja
cóż ja poradzę, że mój cykl tyle trwa ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
no ale cóż..Zawsze jak ma 2 i czekam i czekam to usypiam już po 23
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzis tylko 24 stopnie byly, wiec bez problemu
poza tym, jak ma byc słonecznie, to zaciagamy rano zaslony w sypialni i jak wracamy mamy taki przyjemny chłodek, to i nawet jak bardzo cieplo to sie da ![]() ktoś coś pisał, że na owufriendzie juz zmieniłam, ze wieczorem to małż mnie goni, że mam wszystko uzupełniać, bo on chce wiedziec jakie szanse są nie wazne, ze jeszcze owu nie było, trzeba zaznaczac
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale drugi tez skończył sie ciaza, chociaż wyglada dziwacznie. Póki nie ma @ to wszystko jest możliwe.
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty jak tam się czujesz?
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ...badanie szyjki mnie póki co przeraża...a wydaje mi sie, ze bez tego uda mi sie wyznaczyć dzień owu Powiem Wam, że myslalam, że staranie o dziecko to częste igraszki w supialni, a tu sie okazuje, że same igraszki w nieodpowiednim czasie prowadzą tylko do urojonych objawow ciąży conajwyżej :brzyd al:
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same baraszki jak widać często kończą się niepowodzeniem bo wtedy staramy się w nieodpowiednim momencie.Zresztą lekarze zawsze zalecają jakieś parę miesięcy obserwacji, mierzenia temperatury aby ustalić jak konkretnie u nas te cykle wyglądają wtedy już nabieramy wprawy.Jeszcze rok temu się zapierałam, że mierzenie temperatury jest dla głupich ![]() Widać-ogłupiałam ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- No to bardzo dobrze i oby tak dalej!
|
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Dzisiaj dopiero teraz udało mi się zajrzeć bo po pracy kupowaliśmy drzwi. Właśnie się rozkręca @ pewnie jutro przyjdzie na dobre. Wprowadziłam dane do ovufriend z zeszłego roku jak mierzyłam temperaturę i odkryłam dziwne rzeczy. W cyklu 25 dniowym miałam owu 18dc, w cyklu 28 dniowym 23dc, nigdy bym się nie spodziewała, że mam tak późno owu. Dobrze, że zaczęłam mierzyć temperaturę, wciąga mnie to. |
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, że się cieszę iż umiem wybadać szyjkę
Można ją ścisnąć w celu zobaczenia jaki ma się śluz, fajna sprawa, tym bardziej gdy mam tego śluzu baardzo mało i ręcznie sprawdzam ![]() Cytat:
Fajnie, poznajesz swój organizm moim zdaniem i się przemogłaś. Z dzieckiem będzie to samo: w życiu nie ubiorę różowej sukienki dziecku bo to tandetne i aż za modne, ale gusta się zmieniają z wiekiem. Spostrzeżenia też ![]() Po ciąży ja bym chciała dalej prowadzić takie zapiski aby wiedzieć, kiedy mam dni płodne i kiedy bardziej uważać Bo nie zamierzam wracać do tabsów ![]() Cytat:
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-07-10 o 22:49 |
||
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"W latach normalnej płodności warto zwrócić uwagę na długość fazy lutealnej, gdy małżonkowie mają trudności z poczęciem dziecka. Krótszy niż 10-dniowy wzrost temperatury sygnalizuje potencjalną niewydolność ciałka żółtego. Może co prawda dochodzić do zapłodnienia, ale kolejne krwawienie przychodzi zbyt szybko, aby zarodek miał szansę zadomowić się w macicy i następuje niezauważalne dla kobiety wydalenie go. Terminologia medyczna nie traktuje takiej sytuacji jako poronienia, gdyż ma ona miejsce jeszcze przed implantacją w błonie śluzowej." źródło: http://www.prolife.com.pl/nr/natura_..._wiedziec.html Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-07-10 o 23:17 |
|
|
|
|
#2215 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
nic nie boli, czasem w krzyżu ale brzuch boli może 1-2 w roku w piersiach też nic nie czuję.---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() Jak poszliśmy po wyniki i siedzieliśmy w gabinecie powiedziałam lekarce, że spóźnia mi się okres 2 dni i podejrzewam, że mogę być w ciąży, ona na to, że możemy teraz zrobić badanie krwi, a ja, że nie zobaczę w domu, po powrocie zrobiłam test i IIkreseczki były )) ( i to na tym paskowym badziewiu z all....za 1zł- wczoraj zamówiłam 20 owulacyjnych i 10 ciążowych i zapłaciłam 14,99 + 4,99 wys. czyli nie całe 20zł. Zamawiałam już kilka razy u tego sprzedawcy również w 1 ciąży i zawsze przychodzi na 2 dzień-teraz zamówiłam ekonomicznym bo mi się nie spieszy Oczywiście jeden bobo test też kupiłam w aptece
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-07-10 o 23:56 |
||||
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Leine a tak wracając do Twojego opisu badania szyjki, to gdzie ta 'górka' powinna być?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperatura ostro poszła w dół także tylko czekać na @ ![]() Ja 23 maja wzięłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną także mam podejrzenia, że jeszcze przez jakiś czas będzie mi się to wahać, ale nigdy nie miałam cykli jak w zegarku, zawsze jakieś 2 dni różnicy się wcisnęły Ogólnie cykle mam krótkie, ostatni 24 dni ![]() Cytat:
Hahahaha ![]() Dzień dobry Najlepsze, że jak rano nieprzytomna powiedziałam mężowi, że tempka mi spadła on na to - oho, idzie okres Tak go mam wyuczone Teraz czekam na następny cykl i znowu do dzieła Byle @ poszła szybko, sprawnie i bezboleśnie, bo jak nie to ją wykurzę na następny rok
|
||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jak ja nie mogłam dziś wstać to szok ale pocieszam się, że od jutra wolne aż do środy będzie mi się dziś dłużyło w pracy przez perspektywę wolnego
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Fan, to dwa Twoje cykle praktycznie jak jeden mój
![]() U mnie też już tempka pomierzona, skok o 0,2 - mały, ale zawsze coś
|
|
|
|
#2220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okres co pięć minut Kubeczkiem ![]() ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

w lewo, prawo poruszać w celu znalezienia jej i jest- bada się cypek- wygląda on tak:
ciężko ją znaleźć i osądzić czy jest wysoko/średnio czy nisko.
To ja na razie zostanę przy temperaturze 
Wtedy by było 10 dni fazy lutealnej 
Aczkolwiek ja też mam zawsze tuż przed okresem taki objaw 
Poza tym najlepiej od nowego cyklu badać, więc mam czas
Dni płodne (niby!), ale i tak nie czuję, że się uda w tym cyklu

Ja się tylko boję, że mi ta faza wyjdzie mniej niż 10 dni 

Byle @ poszła szybko, sprawnie i bezboleśnie, bo jak nie to ją wykurzę na następny rok