Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 19:57   #2221
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

jejku niektórzy są niereformowalni...
zaczepiła mnie na fb kuzynka, która ma wesele 28 września i jak nas prosili to jej powiedziałam że na 99 % to nas nie będzie bo jakby nie było już będę w 37 tygodniu, a ta że szkoda że nie potańczę na jej weselu i bla bla bla a na koniec stwierdza żebym zadzwoniła do niej i tak i potwierdziła czy będziemy czy nie... aż mam ochotę się jej zapytać czy jej kasę na prezent przekazać przez kogoś czy przekazem pocztowym wysłać... bo mi już zdążyła tyłek obrobić i stwierdziła do jednej kuzynki że jak ktoś nie przychodzi to ona i na prezentach traci
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 19:57   #2222
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No tak, ale Ty z kolei znasz datę porodu, po 13 rodzić nie będziesz
A ja nie wiem, może i 12.10 dopiero

No spoko, ale ja wolę zapłacić ciut więcej i płacić kartą

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

No właśnie to zależy od lekarza, nie wszyscy chcą dawać l4 po terminie

No właśnie, wcale nie jestem pewna czy będzie skłonna dać mi do tego 13tego. Zobaczymy.
A jakby Tobie się przeciągnęło to też w sumie zależy od lekarza,ale wiem,że mojego przeterminowane koleżanki miały niezły problem z tym...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 19:58   #2223
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Angel skoro szanowna Pani umie pisać maile to ja bym była z nią na drodze mailowej, wtedy może zastanowi się 2 razy zanim taką głupotę palnie, Ty masz podkładkę na przyszłość jakby coś miało być nie tak, najwyżej pisz jej tam instrukcje obsługi jak załącznik dodać, masakra z nią
i w razie nie daj Boże jakiejś batalii z ta baba to masz dowód czarno na białym
Stary 2013-07-10, 20:02   #2224
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No właśnie, wcale nie jestem pewna czy będzie skłonna dać mi do tego 13tego. Zobaczymy.
A jakby Tobie się przeciągnęło to też w sumie zależy od lekarza,ale wiem,że mojego przeterminowane koleżanki miały niezły problem z tym...
Ja się mojej wprost we wrześniu spytam chyba i jak coś, to będę szukać kogoś, kto mi wypisze
W najgorszym wypadku rodzice mają znajomego, który jest ginekologiem, to pewnie się z nim załatwi, przecież to żadne oszustwo, w ciąży jestem do porodu, a nie do wyznaczonego terminu porodu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:07   #2225
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się mojej wprost we wrześniu spytam chyba i jak coś, to będę szukać kogoś, kto mi wypisze
W najgorszym wypadku rodzice mają znajomego, który jest ginekologiem, to pewnie się z nim załatwi, przecież to żadne oszustwo, w ciąży jestem do porodu, a nie do wyznaczonego terminu porodu

Oto Polska właśnie...co jedna głupota to głupsza od najgłupszej

Stary 2013-07-10, 20:12   #2226
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tragedia
ja bym sie ze wstydu spalila jakbym miala byc takim tlukiem w pracy
poszlabym zamiatac ulice, a nie obracac dokumentami ktoryxh nie rozumiem

wspolczuje

a moze to jakas polityka firmy zeby ominac jakies rzeczy, platnosci czy cos?
Ech, babiszon jak ze mną gada to humorek ma super - normalnie pańciowatym tonem struga do mnie alfę i omegę. Z takimi to faktycznie umie gadać mój tż

Wiesz, ja bym się doszukała w tym jakiegoś motywu gdyby to faktycznie ten zakład pracy miał ponosić koszta z tytułu mojego długiego zwolnienia i późniejszego rocznego urlopu. No ale przecież to płaci zus. Oni po prostu mają "urwanie głowy" z powodu podpisania i podesłania kilku papierów więcej

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

Angel ja byłam ostatnio w pzrychodni świadkiem jak do innej lekarki czekała laska już w 40 tc i jej się L4 skończyło tego dnia a porodu ani widu ani słychu i dała jej kolejne na 14 dni... tyle dobrego że ją laski przepuściły bez kolejki
No tak, oczywiście, to już głównie w gestii lekarza do kiedy wypisze, masz rację

Cytat:
No tak, ale Ty z kolei znasz datę porodu, po 13 rodzić nie będziesz
No tak, umknął mi ten drobny szczegół [/quote]

Ladan, wpisz mi proszę jeszcze jedną wizytę u gina - 26.07 o 9:10. Musiałam poszukać jakiegoś innego lekarza na NFZ, z żadnym z mojej przychodni nie przedłużono kontraktu.

19.07 mam umówioną prywatną w fajnym gabinecie. Chłop marudzi, że bez sensu płacić (150-200zł), skoro udało się "zdobyć" wizytę na NFZ i sama też się waham czy iść Chyba w tym przypadku od przybytku głowa nie boli, jak uważacie?
Stary 2013-07-10, 20:15   #2227
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Ja bym szła z nfz, bo te 200 zl wolałabym wydać na coś innego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-07-10 o 20:16
Stary 2013-07-10, 20:16   #2228
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Ja czytałam na stronie ZUS,że jak się ma 2 to właśnie można wykonywać te czynności pierwszej potrzeby-lekarz,apteka,sklep. o spacerze nic nie było Najważniejsze chyba,żeby mieć jakieś zaświadczenie albo paragon. A jeśli było się wtedy np. u koleżanki to dobrze,żeby np. lekarz coś wypisał do pokazania w Zusie.
Motyl moją pierwszą potrzebą jest wyjście na spacer - nie byłam wychodziła już ponad 2 tygodnie Albo idę na spacer a przy okazji kupuję chleb

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:16   #2229
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
No ja wiem,że mi płaci pracodawca i dlatego tak napisałam
I 13.09 mam mieć cc, więc później to ja już nie urodzę
No tak, Matall mnie oświeciła

Cytat:
Angel skoro szanowna Pani umie pisać maile to ja bym była z nią na drodze mailowej, wtedy może zastanowi się 2 razy zanim taką głupotę palnie, Ty masz podkładkę na przyszłość jakby coś miało być nie tak, najwyżej pisz jej tam instrukcje obsługi jak załącznik dodać, masakra z nią
Cytat:
i w razie nie daj Boże jakiejś batalii z ta baba to masz dowód czarno na białym
Dokładnie A poza tym napisanie maila mniej by mi podnosiło ciśnienie niż kolejne kwadranse na słuchawce
Z godzinę zbierałam się żeby zadzwonić
Stary 2013-07-10, 20:17   #2230
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
to brzmi jak jakas abstrakcja, ale niestety prawda...
Stary 2013-07-10, 20:18   #2231
kaska87
Zakorzenienie

nie poszłam spać, za to pognałam do sklepu i posprzątałam bo zrobiło sie tak fajnie, a wdzień jest za gorąco na naginanie z odkurzaczem
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
za godzinę idę robić spaghetti
zaraz będę

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Mnie też coś muli Niedawno wróciłyśmy z Natalcią ze spaceru. Upociłam się jak szczur -żar się leje z nieba okropny No ale w końcu mamy tak wyczekiwane lato
ja się ostatnio pocę jak świnka
your Angel brak mi słów
dobrze, że mam umowę normalnie bo jak widzę ile z tym zachodu to
Cytat:
Ja w sumie mam Biedrę blisko, ale mnie irytuje, że kartą nie można płacić
no szkoda, ale są bankomaty w biedrach
Cytat:
Idę sobie ziemniaczki obrać
Naszło mnie na młode z jajem sadzonym
ja dzisiaj miałam taki zestaw plus jeszcze kalafiorek
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
rossman to hitlerowski sklep
wujka adolfa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:18   #2232
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Ile mogą sir.gotować ziemniaki?
Zaraz Ede muszę myć, tezeta nie ma, a moje ziemniaczki twarde

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-10, 20:20   #2233
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
Ja bym szła z nfz, bo te 200 zl wolałabym wydać na coś innego
No jacha, tyle kasy...

Kurde, ale pojawia się kolejny problem. <Ale mam dziś męczybułowy dzień > L4 od poprzedniego gina kończy mi się 23.07 a wizytę u "nowego" mam 26.07. Z datą wsteczną mi nie wystawi, musiałabym wziąć w międzyczasie zwolnienie od rodzinnego. Czy rodzinny miałby prawo robić z tego problem?
Stary 2013-07-10, 20:23   #2234
butterfly20
Zakorzenienie

Angelku ty to masz cierpliwość do tej babki.Anielską

Ja bym szła na NFZ jeśli jesteś zadowolona z tych wizyt.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Motyl moją pierwszą potrzebą jest wyjście na spacer - nie byłam wychodziła już ponad 2 tygodnie Albo idę na spacer a przy okazji kupuję chleb
To przecież oczywiste,że możesz iść na spacer do sklepu.Ja napisałam jak to było wyszczególnione na stronie ZUS

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No jacha, tyle kasy...

Kurde, ale pojawia się kolejny problem. <Ale mam dziś męczybułowy dzień > L4 od poprzedniego gina kończy mi się 23.07 a wizytę u "nowego" mam 26.07. Z datą wsteczną mi nie wystawi, musiałabym wziąć w międzyczasie zwolnienie od rodzinnego. Czy rodzinny miałby prawo robić z tego problem?
Wydaje mi się,że mogą wystawiać ze wsteczną datą,ale nie wiem ile dni do tyłu.

Stary 2013-07-10, 20:25   #2235
kaska87
Zakorzenienie

hmm jak Ci się nic nie dzieje to ja bym poszła na tą wizytę NFZ tylko, a prywatnie już nie a 200zł to dużo żeby Ci kolo usg włączył

Stary 2013-07-10, 20:26   #2236
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Angelku ty to masz cierpliwość do tej babki.Anielską

Ja bym szła na NFZ jeśli jesteś zadowolona z tych wizyt.
Nieee, cierpliwość jest mi obca Dziś moja mama nasłuchała się tyle mojego marudzenia, że aż jej współczuję No, ale kurde, jakie mam wyjście? Muszę się z tymi ludźmi użerać do skutku, bo przecież w przeciwnym wypadku będę bez pieniędzy
Ja ogólnie nienawidzę wszelkich "konfrontacji", ta cała sytuacja to dla mnie tortura

No właśnie udało mi się umówić na NFZ (tylko 3 tygodnie czekania) do lekarki, o której nigdy nawet nie słyszałam. Nie mam pojęcia czy ona jest dobra czy nie Na pewno lepsze to niż nic, ale czy będę zadowolona tego naprawdę nie wiem
Stary 2013-07-10, 20:27   #2237
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee, cierpliwość jest mi obca Dziś moja mama nasłuchała się tyle mojego marudzenia, że aż jej współczuję No, ale kurde, jakie mam wyjście? Muszę się z tymi ludźmi użerać do skutku, bo przecież w przeciwnym wypadku będę bez pieniędzy

No właśnie udało mi się umówić na NFZ (tylko 3 tygodnie czekania) do lekarki, o której nigdy nawet nie słyszałam. Nie mam pojęcia czy ona jest dobra czy nie Na pewno lepsze to niż nic, ale czy będę zadowolona tego naprawdę nie wiem
A na znanym lekarzu nic nie ma o niej?

Stary 2013-07-10, 20:31   #2238
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

Wydaje mi się,że mogą wystawiać ze wsteczną datą,ale nie wiem ile dni do tyłu.
Ja raz tak miałam, że rozłożyła mnie paskudna grypa a musiałam czekać 3 dni do lekarza rodzinnego (moja kochana przychodnia) a nie nadawałam się do pokazania w pracy. Lekarz i baba w rejestracji nieco sapali kiedy powiedziałam, że potrzebuję zwolnieni 3 dni w tył, ale byłam tak udręczona choróbskiem, że nie mieli odwagi mocno pyskować

Chyba zadzwonię do rejestracji w tej innej przychodni i zapytam jakie są u nich zwyczaje i czy uda się to popchnąć
Stary 2013-07-10, 20:32   #2239
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, w poprzednim wątku Matal wpisywała dlatego tak napisałaś
a co masz na zwolnieniu 1 czy 2 ?
malinki u mnie koszyczek po 5-6 zł na targu wczoraj
2 ale to i tak niewiele zmienia

Cytat:
Dziewczyny ale ZUS nam może naskoczyć jeśli L4 nie jest zaznaczone, e chora musi leżeć. Mam L4 od 3 miesięcy i na każdym mam wpisaną cyfrę 2 czyli że mogę chodzić i nie mam nakazu leżenia od lekarza. Przecież spacer dla ciężarnej jest wręcz wskazany. Pytałam tez o to księgową w firmie i powiedziała, że mam prawo pójść do sklepu, apteki czy na spacer. A jakby się przyczepili że mnie nie było jak była kontrola to piszę pismo, że byłam w ośrodku zdrowia zmierzyć ciśnienie bo sie słabo czułam.
Koleżanka też miała kontrolę z ZUS (lata temu) i kazali jej przyjechać do oddziału. Odpisała im, że ona sama nie pojedzie taki kawał drogi i nie będzie ryzykować w ciąży i że jak chcą ją widzieć to mogą po nią karetkę przysłać. I tak się sprawa skończyła.
jak powiesz że byłaś zmierzyć ciśnienie to powiedzą że chcą widzieć zaświadczenie z przychodni że tam faktycznie byłaś

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
[
Brydzia, jeszcze się obróci Nie bój się ZUS, oni rzadko przychodzą Poza tym masz zwolnienie, bo masz powód, to czym się martwić

Ladan, bardzo ładna biżu

Hmm.. mnie agrest jakoś specjalnie nie rusza, ale już kruche ciasto z agrestem
Dobra, idę próbować ciacha

ogólnie się boję bo naczytałam się w necie historii
ale w sumie czym się martwie... jestem w 7 miesiącu a nie w 1 czy 2 źle się czuje to mam l4 i mogą mnie cmoknąć...

tylko nawet na stronie zusu piszę że to że się ma 2 to oznacza że można wyjść do lekarza do apteki czy do sklepu... a ciężko za każdym razem jak się wyjdzie z domu zbierać rachunki

najlepiej by było zadzwonić do konkretnego zusu i sie zapytać jak to w praktyce wygląda może poproszę tż dla spokoju ducha

ale dzisiaj się beznadziejnie czuje jak schodziłam po schodach to mi się ciemno przed oczami zrobiło myślałam że zemdleje a teraz leżę i się nie ruszam

aaaaaa zapomniałam się pochwalić
mieliśmy brać wiekowe łóżeczko od teściów ale tż stwierdził że lepiej kupić nowe... bo stare trzeba by zetrzeć papierem ściernym pomalować na nowo w końcu nie wiadomo jaki byłby efekt końcowy i materac dokupić... więc kupujemy łóżeczko i komodę

poradźcie które
http://allegro.pl/lozeczko-140-x-70-...365461078.html

http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...378238711.html
ja się bardziej skłaniam ku 2

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:33   #2240
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:

To przecież oczywiste,że możesz iść na spacer do sklepu.Ja napisałam jak to było wyszczególnione na stronie ZUS
Tiaa tylko jak w razie kontroli oni to zinterpretują. Pewnie po swojemu i na swoją korzyść. Jakby co nie można dać sobie wleźć na głowę

Boszzzz ale TŻ dziś jest marudny. Chyba ta burzowa pogoda tak na niego działa

M&M

Staś

Stary 2013-07-10, 20:33   #2241
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
A na znanym lekarzu nic nie ma o niej?
No właśnie w necie ani słowa
Stary 2013-07-10, 20:34   #2242
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie nienawidzę wszelkich "konfrontacji", ta cała sytuacja to dla mnie tortura

ja też więc doskonale Cię rozumiem

Stary 2013-07-10, 20:37   #2243
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
jak powiesz że byłaś zmierzyć ciśnienie to powiedzą że chcą widzieć zaświadczenie z przychodni że tam faktycznie byłaś
A to co za problem załatwić sobie zaświadczenie Poza tym wątpię żeby na głupie mierzenie ciśnienia chcieli zaświadczenie. Pewnie co oddział to inne wymagania.

Pierwsze łóżeczko, zdecydowanie pierwsze. To drugie jest takie bure i smutne.

M&M

Staś

Stary 2013-07-10, 20:38   #2244
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
to ciemne mi się z trumną skojarzyło, przepraszam

Stary 2013-07-10, 20:38   #2245
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

zrobilam zakupy w aptece i 80 euro nie moje... ale kupilam sobie lejek do laktatora medeli bo ten standardowy 24 mm jest za duzy na moje male suciatka , masc Purelan do brodawek, Bepanthen do pupki i dodatkowo jako wode morska do noska, Nosefride, Octenisept, Sab Simplex na kolki, gaziki jalowe, 2 rodzaje magnezu bo juz mi sie konczy a magnez jest tu strasznie drogi, herbate z lisci malin, cos do nasiadowek co polecali na szkole rodzenia i chyba to wszystko jak na razie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:38   #2246
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Oni podobno przez to mają niższe ceny,że nie płacą tej prowizji za terminale płatnicze
Kiedyś bodajże na TVN Biznes była rozmowa z jakimś gościem z Jeromino i prawił jako i Ty.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Diorisha
To może małej rosołek, a sobie na rosołku ogórkową
Że też nigdy na to nie wpadłam Dzięki Tobie jutro zjem ogórkowej

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Obiad był na szybko ale wyszedł przepyszny. Fasolka szparagowa z masełkiem, mizeria (wszytko z ogródka rodziców) i kotleciki z polędwicy indyczej

Pyszności !!!

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
pewnie jutro mnie wypiszą,nie wiem jeszcze co powiedzą o tym polipie,w sumie i tak nic z tym teraz nie zrobią.
Asiu trzymam za Was kciuki daj znać jak lekarze powiedzą Ci coś więcej o tym polipie -tzn. kiedy i jak się go likwiduje.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nio to fajnie ze chociaz ty nie masz z nimi zlych wspomnien u nas niestety nie ma Dady i Biedronki wiec lipa... tez slyszalam o nich duzo pozytywnych opinii, ale tez negatywne wiec chyba zalezy od dziecka i rodzicow

Dokładnie tak jak piszesz
Z tego co kojarzę to niektóre dziewczyny bardzo chwaliły te lidlowe pieluszki Toujours czy jakoś tak. Ja ich niestety nigdy nie testowałam.

Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:39   #2247
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
jaaa, ich weiss :P ale to nie znaczy ze hitlerowcy nie mogli dotrzec na wyspy
ale angole nie lubia niemcow

Cytat:
jejku niektórzy są niereformowalni...
zaczepiła mnie na fb kuzynka, która ma wesele 28 września i jak nas prosili to jej powiedziałam że na 99 % to nas nie będzie bo jakby nie było już będę w 37 tygodniu, a ta że szkoda że nie potańczę na jej weselu i bla bla bla a na koniec stwierdza żebym zadzwoniła do niej i tak i potwierdziła czy będziemy czy nie... aż mam ochotę się jej zapytać czy jej kasę na prezent przekazać przez kogoś czy przekazem pocztowym wysłać... bo mi już zdążyła tyłek obrobić i stwierdziła do jednej kuzynki że jak ktoś nie przychodzi to ona i na prezentach traci

ale durny film leci na polsacie, ale nie ma nic lepszego
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:42   #2248
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale angole nie lubia niemcow
a kto ich lubi

Stary 2013-07-10, 20:42   #2249
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

brydzia zdecydowanie pierwsze lozeczko

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:44   #2250
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaa tylko jak w razie kontroli oni to zinterpretują. Pewnie po swojemu i na swoją korzyść. Jakby co nie można dać sobie wleźć na głowę

Boszzzz ale TŻ dziś jest marudny. Chyba ta burzowa pogoda tak na niego działa
no właśnie... więc u mnie najlepiej jak mają przyjść to wtedy co tż będzie w domu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości