|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Evel, beznadziejne zachowanie tewciowej...
Neti, koniecznie pochwak sie efektami sesji! Black, zazdrozcze dla Oliwki
|
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
brawo dla Kubusia za wagę
|
|
|
|
#3243 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak można!Cytat:
To jest tak, że wymienia się wszystko, i wkład i ten otulacz, a dwa wkłady, bo je można włożyć na raz i dziecko ma dłużej sucho. Cytat:
Cytat:
Cytat:
SuperWszystkim szczepionym dzieciaczkom całuski od cioci! Dziękujemy pięknie za komentarze w klubie. Przyszedł wózek! Jest zarąbisty, przymierzaliśmy się do niego
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-07-10 o 20:38 |
|||||
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby nocka minęła Wam spokojnie!
|
|
|
|
|
#3246 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie daję się pobawić bo to nie na moje nerwy Dziś jadłyśmy jagody. Muszę mówić jaka byłam przerażona i ile chusteczek zużyłam żeby wszystkiego nie pobrudzić?![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale super! Michaszko już się ulokował widzę
|
||||
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, nie nadrobię nie wiem co u Was miałam zalatane dni....
Wszystko u mnie ok, tylko jakoś doba mi sie skróciła ![]() buziaki ;* idę trochę poczytać
|
#3248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie mamy do siebie bliżej ![]() Cytat:
Pięknie Michaś w nim wygląda Niech ktos da mi kopa w ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Albo wrocławianki jeszcze balują albo budują napięcie Dziewczyny, no szybko sie odzywać i foty dawać
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie balują tylko odpoczywają ![]() ja sie czuje jakbym do domu z buta szła tak mnie nogi bolą. Julka nie mogła zasnąć i dopiero co wlazłam. Spotkanie udane, pogadały, kawke mrożoną wypiły, pospacerowały ![]() ![]() ![]() Więc, Lady i Lubcia bardzo sympatyczne osóbki. ![]() Miałyśmy poślizg godzinowy i biedna Lubcia musiała na nas czekac, no ale grunt, że się w koncu spotkałysmy ![]() Pietraszko, podrywał Julkę, całował ją w kolanko ![]() ![]() Wojtuś Lubciowy taka mała kruszynka, Julka przy nim wygląda jakby miała 2 lata ![]() ![]() ![]() o marsi i leo to już nie bede mówić, bo my juz jak stare wygi, konie razem kraść ![]() Podumowując: było bardzo sympatycznie i oby jeszcze nie raz!!! Lady, jak zwykle piękna A Lubcia taka laska, że ja nie wiem czy ona w tej ciąży była naprawdę ::![]() ![]() ![]() ![]() tyle ode mnie , bo mi łeb pęka, chyba mi się mózg przegrzał na tym słońcu. Kilka fotek w klubie.
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa w klubie fotki Wrocławianek
|
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
Wrocławianki już nie balują tylko dzieci usypiają ![]() Spotkanie jak najbardziej udane a dzidziole prześliczne. Jak tylko zgram zdjęcia prześle je do Całej i ona je na pewno umieści w klubie żebyście mogły po oglądać
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
hello,
ja też padnieta, troszkę dziś pobiegałyśmy po mieście nie ma co też wariatki zamiast w parku siedzieć to one na miacho w taką czikę ![]() Lady- no ja nic nie muszę mówić wystarczy zobaczyć jej zdjęcie w króciutkich szortkach ![]() zresztą Lubcia też nogi jak patyki, nie wiem czemu cały czas sobie wyobrażałam,że Lubcia jest blondynką ![]() Pietraszek0 koń jak nie wiem Wojtuś, od razu widać,że chłopak a Julasek miał kiteczkę zmykam spać kochane bo jutro pobudka o 5 rano i tyle km do przejechana, znowu cały dzień bez Leosia- mam stes jak nie wiem przepraszam,że się nie odnoszę do Waszych wypowiedzi,czytam Was i telepatycznie przesyłam Wam wszystkim ciepłe fluidki Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-07-10 o 21:43 |
|
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moją figurę to dużo jej brakuje a w ciąży czułam się jak wieloryb
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jasne, ja nie widziałam, żeby jej czegoś brakowało ![]() podaj mi @ swojego
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
coś mało tych fot, więcej prosimy :d
Super! |
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo ten sam wózek co my, tylko my mamy red crackle, fajny jest nie ? na drugim zdjęciu Twoja mini kopia!![]() Cytat:
edit. już doczytałam ide do klubu zobaczyć
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam prośbę. Zgłosiłam moją mała do konkursu i potrzebne są głosy. Pomożecie? https://www.facebook.com/hipoalergic...data=work_2688 3 bez spacji przed 3
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
no czekamy czekamy, tylko uważaj bo nad smoleńskiem teraz burza, żeby Ci w miotłe porun nie pierdykną
|
|
#3262 | |||
|
Konto usunięte
|
proszę:
-duży jogurt -paczka krakersów (pokruszyć) -2 piersi z kuraka (wziełam podwójne, na ogurt grecki z biedrony i opakowanie krakersów spokojnie taka ilość ok jest) kuraka pociachać na kawałki, posolić (czy inne przyprawy dać, wg uznania), w miskę, wymieszać z jogurtem, do lodówki (moje stały pierwszy raz godzinę i mało przeszły, więc dzisiaj robiłam tak, że całą noc stały i kilka godzin w dzień jeszcze i super), potem wytarzać w krakersach, na blasze rozłożyć papier do pieczenia, układać kuraka, do nagrzanego piekarnika 200stopni na 20 minut ![]() Cytat:
i wiesz, zakładamy, że nic się nie dzieje, ALE skoro tak odległe terminy to tak odroczona rehabilitacja to masakra jakaś :/ u nas w ogóle jest tak, że po neurologu na reh też się czeka :/ 30 minut reh 60zł wizyta u neurologa dzisiaj 70zł ale wizyta jednorazowy wydatek Cytat:
![]() Cytat:
różnie ![]() boski --------------------- My po neurologu ![]() Powiem tak, kobieta w porządku, chociaż dupy nie urywa z poważnie chorym dzieckiem raczej bym do niej nie szła, jakoś... nikt o niej nie słyszał (podkreślam, rzut beretem od mojej pracy przyjmuje, co kogo wczoraj pytałam stamtąd, w tym rodzica dziecka neurologicznego to cisza), no ale - ogólnie jest ok, lekka asymetria faktycznie, lewa strona słabsza, gdyby nie niechciej ruchowy to nawet nie do korygowania rehabilitacyjnego. Odruchy wszystkie ok, stwierdziła, że słowo "opóźnienie ruchowe" to za dużo, no ale powiedzmy, że coś tam jest, że dobrze że reh. jest bo faktycznie mogłaby chociaż na te boki się kulać. I wysunęła pomysł, że tu wszystko na raz zadziałało hamująco - i być może charakter dziecka, i waga (bo żeby sama waga to nie, aż taka duża Dorcia nie jest), i ulewanie - mówi, że dziecko mądre, kontaktowe i bardzo możliwe, że już sobie pokojarzyła, że ruch = ulewanie = nieprzyjemność. No to ogranicza ruch. Powiedziała, że JAKBY co to za 3mce kontrola, aczkolwiek uważa, że dużo wcześniej wsio się wyrówna i się nie zobaczymy, odetchnęłam. |
|||
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3264 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Udało mi się trochę poczytać to się odniose co do niektórych postów, bo do wszystkich nie dam rady za co z góry przepraszam.
Cytat:
Cytat:
za pół roczku i decyzję o dziennej magisterceCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za udaną wizyte Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Dziewczyny super że Wam się spotkanie udało Zmykam. papatki |
|||||||||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41729344]proszę:
-duży jogurt -paczka krakersów (pokruszyć) -2 piersi z kuraka (wziełam podwójne, na ogurt grecki z biedrony i opakowanie krakersów spokojnie taka ilość ok jest) kuraka pociachać na kawałki, posolić (czy inne przyprawy dać, wg uznania), w miskę, wymieszać z jogurtem, do lodówki (moje stały pierwszy raz godzinę i mało przeszły, więc dzisiaj robiłam tak, że całą noc stały i kilka godzin w dzień jeszcze i super), potem wytarzać w krakersach, na blasze rozłożyć papier do pieczenia, układać kuraka, do nagrzanego piekarnika 200stopni na 20 minut ![]() pstryniu, ja w necie szukałam i tyle i wiesz, zakładamy, że nic się nie dzieje, ALE skoro tak odległe terminy to tak odroczona rehabilitacja to masakra jakaś :/ u nas w ogóle jest tak, że po neurologu na reh też się czeka :/ 30 minut reh 60zł wizyta u neurologa dzisiaj 70zł ale wizyta jednorazowy wydatek to dobrze, że dobrze ![]() różnie ![]() boski --------------------- My po neurologu ![]() Powiem tak, kobieta w porządku, chociaż dupy nie urywa z poważnie chorym dzieckiem raczej bym do niej nie szła, jakoś... nikt o niej nie słyszał (podkreślam, rzut beretem od mojej pracy przyjmuje, co kogo wczoraj pytałam stamtąd, w tym rodzica dziecka neurologicznego to cisza), no ale - ogólnie jest ok, lekka asymetria faktycznie, lewa strona słabsza, gdyby nie niechciej ruchowy to nawet nie do korygowania rehabilitacyjnego. Odruchy wszystkie ok, stwierdziła, że słowo "opóźnienie ruchowe" to za dużo, no ale powiedzmy, że coś tam jest, że dobrze że reh. jest bo faktycznie mogłaby chociaż na te boki się kulać. I wysunęła pomysł, że tu wszystko na raz zadziałało hamująco - i być może charakter dziecka, i waga (bo żeby sama waga to nie, aż taka duża Dorcia nie jest), i ulewanie - mówi, że dziecko mądre, kontaktowe i bardzo możliwe, że już sobie pokojarzyła, że ruch = ulewanie = nieprzyjemność. No to ogranicza ruch. Powiedziała, że JAKBY co to za 3mce kontrola, aczkolwiek uważa, że dużo wcześniej wsio się wyrówna i się nie zobaczymy, odetchnęłam.[/QUOTE] Szajka wrzuć przepis do klubu bo ja zapomne potem do niego wrócić No i dobrze że wszystko w porządku ! ;*
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Dawaj na Psie Pole tam burzy nie ma a my chętnie z Marsi cię ugościmy
|
#3267 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że spotkanie udane [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41729344] My po neurologu ![]() Powiem tak, kobieta w porządku, chociaż dupy nie urywa z poważnie chorym dzieckiem raczej bym do niej nie szła, jakoś... nikt o niej nie słyszał (podkreślam, rzut beretem od mojej pracy przyjmuje, co kogo wczoraj pytałam stamtąd, w tym rodzica dziecka neurologicznego to cisza), no ale - ogólnie jest ok, lekka asymetria faktycznie, lewa strona słabsza, gdyby nie niechciej ruchowy to nawet nie do korygowania rehabilitacyjnego. Odruchy wszystkie ok, stwierdziła, że słowo "opóźnienie ruchowe" to za dużo, no ale powiedzmy, że coś tam jest, że dobrze że reh. jest bo faktycznie mogłaby chociaż na te boki się kulać. I wysunęła pomysł, że tu wszystko na raz zadziałało hamująco - i być może charakter dziecka, i waga (bo żeby sama waga to nie, aż taka duża Dorcia nie jest), i ulewanie - mówi, że dziecko mądre, kontaktowe i bardzo możliwe, że już sobie pokojarzyła, że ruch = ulewanie = nieprzyjemność. No to ogranicza ruch. Powiedziała, że JAKBY co to za 3mce kontrola, aczkolwiek uważa, że dużo wcześniej wsio się wyrówna i się nie zobaczymy, odetchnęłam.[/QUOTE] Cieszę się bardzo, że z Dorką ok Cytat:
Się zaczyna ... Cytat:
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41729344]
--------------------- My po neurologu ![]() Powiem tak, kobieta w porządku, chociaż dupy nie urywa z poważnie chorym dzieckiem raczej bym do niej nie szła, jakoś... nikt o niej nie słyszał (podkreślam, rzut beretem od mojej pracy przyjmuje, co kogo wczoraj pytałam stamtąd, w tym rodzica dziecka neurologicznego to cisza), no ale - ogólnie jest ok, lekka asymetria faktycznie, lewa strona słabsza, gdyby nie niechciej ruchowy to nawet nie do korygowania rehabilitacyjnego. Odruchy wszystkie ok, stwierdziła, że słowo "opóźnienie ruchowe" to za dużo, no ale powiedzmy, że coś tam jest, że dobrze że reh. jest bo faktycznie mogłaby chociaż na te boki się kulać. I wysunęła pomysł, że tu wszystko na raz zadziałało hamująco - i być może charakter dziecka, i waga (bo żeby sama waga to nie, aż taka duża Dorcia nie jest), i ulewanie - mówi, że dziecko mądre, kontaktowe i bardzo możliwe, że już sobie pokojarzyła, że ruch = ulewanie = nieprzyjemność. No to ogranicza ruch. Powiedziała, że JAKBY co to za 3mce kontrola, aczkolwiek uważa, że dużo wcześniej wsio się wyrówna i się nie zobaczymy, odetchnęłam.[/QUOTE] Widzę że nie tylko ja chodzę ze swoim dzieciem do neurologa i zastanawiam sie czy chodzimy do tej samej babki bo dokładnie powiedziała nam to samo
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dziewczynki ..podczytuje,Was co chwilke... A teraz idę spać bo mężczyźni już śpią ..muszę i ja wsunac sie pod kołderkę do męża.. Wszystkim Wam spokojnej i długiej nocki
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
evel, ale Twoja t. ma teksty, aż mi kopara zjechała do sąsiadów na parter
![]() laurko, jak wrażenia pieluszek? wózek extra!! szaja, dobrze, ze neuro nie wykryła nic złego a krakersy też polecam, i masz rację, że trzeba je dłużej moczyć, bo godzina to nic nie daje ![]() deli, za przeprowadzkę nancy, , żeby Wam nocka po szczepieniu spokojnie minęła!!hmmm, co to ja jeszcze chciałam.... Pietraszki dojechali szczęśliwie na agroturystyke i się wczasują ![]() dobranoc
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-10 o 22:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

dla Oliwki

ja tak sobie nie pozwalam 
no jak można!
Wstaję, przewijam, on się bawi na macie a ja czekam aż padnie między 6 a 7 i też idę spać 

stwierdziłam, że jestem gruba i bedę się pażyć na plaży w szortach i koszulce 

ślub 28.04.2012

klask i:

za przeprowadzkę