Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 23:58   #871
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
no dob ra dziewczyny, założyłam spór.

I co to w ogóle daje?
Na końcu 'dodawania' sporu wyskoczyła mi wiadomość w stylu: przekażemy wiadomość sprzedającemu. Pomyślałam :" wow, imponujące. sprzedawca olewa moje maile, więc ten pewnie też"
ja kiedyś założyłam spór i po paru dniach odpisał mi ktoś z góry, bym spróbowała się jeszcze raz skontaktować ze sprzedawcą (pewnie żeby miał świadomośc, że założyłam ten spór) z dopiskiem, że jeśli się nic nie wyjaśni w przeciągu 2 tygodni- mam im dać znać.
Na szczęście nie musiałam nic pisać, bo po moim mailu dziwnym trafem, nagle przesyłka została nadana.
Widziałam w komentarzach u innych osób, że przesyłki zostały nadane dopiero po założeniu sporu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 23:59   #872
baby montana
Zakorzenienie

baaaaaaaaaardzo głupie pytanie. czy jeśli mój facet ma materac z tzw. memory foam, która teoretycznie jest mega wygodna bo zapamiętuje kształt ciała, a wcześniej spała na nim jego ex, to on (w sensie materac) dalej pamięta jej kształ ciała? tzn. chodzi mi o to że zupełnie mi nie podchodzi jakoś ten typ materaca i szukam przyczyn, skoro wszyscy tak to polecają a mi nie podpasowało, to może chodzi o to że już kogoś innego pamięta

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 00:08   #873
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Mój ukochany (co widać po avku)
Od siebie dodam One Tree Hill i Plotkarę.
Z ulubionych, ale mniej romantycznych to Veronica Mars jest super.
Od zawsze kojarzysz mi się z tym avem i "Gilmorkami" Również lubiłam ten serial, a w avie masz moją ulubioną postać męską
Veronicę Mars też bardzo lubiłam. Pamiętam jaka byłam zła, gdy nie nakręcili kolejnego sezonu, ale właśnie kręcą. Podobno ludzie zebrali kasę, aby nakręcić ostatni sezon wszystko wyjaśniający

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Okropne co? Ale gdyby rzeźnie miały ściany ze szła...

Niestety nie, nie jem mięsa ale czaaaasem, od wielkiego dzwonu zdarza mi się zjeść drób.
A drób nie mięso? Wiem, czepiam się, pewnie po prostu źle to sformułowałaś, ale mam znajomą, która mówi, że kurczak to nie mięso

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 00:12   #874
jaksy
Zasiedzenie

[QUOTE=cholernarejestracja ;41724191]Nie wiem czy prawo konsumenta to reguluje, ale ogólnie jest tak, że dokumentem tożsamości w świetle polskiego prawa są tylko dowód osobisty i paszport. Żadne prawo jazdy ani legitymacja studencka ani nic innego, tylko te dwa dokumenty.[/QUOTE

Jeszcze tak dodam, bo dopiero teraz przeczytałam, że ja kiedyś zeznawałam na policji legitymując się prawem jazdy i nie było z tym żadnego problemu, także niekoniecznie polskie prawo respektuje tylko dowód osobisty.
Stary 2013-07-11, 00:14   #875
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Okropne co? Ale gdyby rzeźnie miały ściany ze szła...

Niestety nie, nie jem mięsa ale czaaaasem, od wielkiego dzwonu zdarza mi się zjeść drób.
Mi wszyscy mowia, ze drób i ryba to nie mieso. To sie pytam, czy rosna na drzewach? Nie? No to mieso.
No tak, ale inne!
Mi sie wydaje, ze wiekszosc ludzi juz wie co tam sie dzieje ale swiadomie wola o tym nie myslec. Dorosly czlowiek raczej nie mysli, ze to spada z krzaka slyszal wiele razy historie z rzezni. Niektorych to nawet jara,

Ja jeszcze powiem tylko, ze rybe to ja rozumiem, ot takie glupie zwierze, ktorego jest pelno. Ale swinie? Ktora jest intelignetna jak 3letni czlowiek, ma zgodnosc tkanek z czlowiekiem bardzo duza, patrzy sie tak gleboko w oczy i w ogole jest slodka? Jedyna rzecz, w ktorej zgadzam sie z islamem.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 00:42   #876
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Mam pytanie dotyczące rekrutacji na studia
Jeżeli na liście jestem 184, a kierunek ma 140 miejsc, to znaczy, że z tych 183 osób przede mną, na studia zakwalifikowało się 140 osób, więc zostają 43 osoby, które mam "wyprzedzić" w drugiej/trzeciej turze, czy jestem 184 na liście niezakwalifikowanych, a zakwalifikowani w ogóle się nie wliczają do tej listy?
Stary 2013-07-11, 01:06   #877
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące rekrutacji na studia
Jeżeli na liście jestem 184, a kierunek ma 140 miejsc, to znaczy, że z tych 183 osób przede mną, na studia zakwalifikowało się 140 osób, więc zostają 43 osoby, które mam "wyprzedzić" w drugiej/trzeciej turze, czy jestem 184 na liście niezakwalifikowanych, a zakwalifikowani w ogóle się nie wliczają do tej listy?
a na tej całej IRCE (internetowa rejestracja) nie ma żadnej informacji czy się dostałaś?
skoro jestes 184 na liście to 43 osoba przed Tobą teoretycznie zamknęła listę
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 01:14   #878
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a na tej całej IRCE (internetowa rejestracja) nie ma żadnej informacji czy się dostałaś?
skoro jestes 184 na liście to 43 osoba przed Tobą teoretycznie zamknęła listę
Jest napisane, że się nie zakwalifikowałam, ale zastanawiała mnie ta moja pozycja na liście - czy to są wszystkie osoby niezakwalifikowane, czy zakwalifikowane + niezakwalifikowane.
Ale już mi rozjaśniłaś, czyli jestem jakby 44 na liście rezerwowej. Może się uda
Stary 2013-07-11, 01:22   #879
cholernarejestracja
Copyraptor

Jeżeli nie jest wyraźnie napisane, że jesteś np. 184 na liście rezerwowej, to znaczy, że tych 140 osób przyjęto, a reszta jest listą rezerwową
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 01:28   #880
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Jeżeli nie jest wyraźnie napisane, że jesteś np. 184 na liście rezerwowej, to znaczy, że tych 140 osób przyjęto, a reszta jest listą rezerwową
Aaaa, to super, dzięki

Jak się rejestrowałam na studia, to ciągle było coś nie tak i sto razy pod nosem powiedziałam cholerna rejestracja ...
Stary 2013-07-11, 01:32   #881
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Aaaa, to super, dzięki

Jak się rejestrowałam na studia, to ciągle było coś nie tak i sto razy pod nosem powiedziałam cholerna rejestracja ...
ja chyba nie miałam konta na wizażu jak się rejestrowałam na studia, ale też to mantrowałam...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 07:04   #882
khloe
Strzelaj lub emigruj!

kiedyś w allegro był taki formularz zgłoszeń, że np. wybierało się treśc wiadomości do serwisu, np: podejrzewam, że sprzedawca nie wyśle towaru itp.... gdzie to znaleźć?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 07:25   #883
Gofrzyca
Zakorzenienie

Czy kupię stacjonarnie zapiętki firmy Ciccine/Coccine?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:48   #884
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
A drób nie mięso? Wiem, czepiam się, pewnie po prostu źle to sformułowałaś, ale mam znajomą, która mówi, że kurczak to nie mięso

Mięso mięso, może faktycznie źle napisałam Po prostu organizm czasem się go domaga i jeśli odstawiam całkowicie to osłabienie mego organizmu następuje natychmiastowo. Dlatego z bólem ale kurczaka zjem. No, ryby też.
Stary 2013-07-11, 09:56   #885
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Mięso mięso, może faktycznie źle napisałam Po prostu organizm czasem się go domaga i jeśli odstawiam całkowicie to osłabienie mego organizmu następuje natychmiastowo. Dlatego z bólem ale kurczaka zjem. No, ryby też.
Takie cos mija po 3 tygodniach zwykle. O ile nie jedziesz na samych ziemniakach.
Jak odstawialam cukier to myslalam, ze umre, ale jak sie wytrzyma chwile to przechodzi.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:59   #886
kuki9
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;41728582]Dzięki dziewczyny, tak mi się właśnie niestety wydawało. Tylko tak liczyłam, że może skoro to sąsiednia dzielnica...[/QUOTE]

Priorytetowy nie jest uługą gwarantowaną i żeby doszedł na następny dzień trzeba go wysłac przed 15. Tako rzecze PP ale przyznam, że ja najcześciej wysyłam listy i paczki wieczorem a bywało tak, że na następny dzień były już dostarczone. I to do innego miasta. Więc nigdy nie wiadomo.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Zalezy co bylo na skrzynce napisane. Na mojej osiedlowej sa chyba wyjmowane ze skrzynki trzy razy w tygodniu, ale nie codziennie. Takze na drugi koniec kraju czasem dochodzilo w dwa dni, czasem w 5.
.
Ale tu chodzi o polecony. Jego się nie wrzuca do skrzynki tylko nadaje w okienku na poczcie.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:30   #887
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
baaaaaaaaaardzo głupie pytanie. czy jeśli mój facet ma materac z tzw. memory foam, która teoretycznie jest mega wygodna bo zapamiętuje kształt ciała, a wcześniej spała na nim jego ex, to on (w sensie materac) dalej pamięta jej kształ ciała? tzn. chodzi mi o to że zupełnie mi nie podchodzi jakoś ten typ materaca i szukam przyczyn, skoro wszyscy tak to polecają a mi nie podpasowało, to może chodzi o to że już kogoś innego pamięta
To zależy kiedy na nim spała? Materac wraca do pierwotnego kształtu w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu minut po wstaniu z łóżka
Zawsze możesz go odwrócić na drugą strone. Co też powinno się robić co jakiś czas żeby równo się zużywał. Chociaż nie wiem czy pomoże Ci to psychicznie pokonać barierę "ex w moim łóżku"?
Stary 2013-07-11, 10:30   #888
Friese
Zakorzenienie

Chce kupić ciuszki na chińskim allegro: http://www.aliexpress.com/

Piszą że warto mieć eKartę MBanku.
Czytam o tym i jest napisane tylko że służy do zakupów i jest w Euro albo USD.

Cytat:
Jakie transakcje mogę wykonywać eKARTĄ?
eKARTĄ możesz płacić wszędzie tam, gdzie przy dokonaniu płatności wystarczy podać numer karty oraz datę jej ważności i gdzie akceptowane są karty Visa. eKARTĄ zapłacisz zatem w sklepach internetowych polskich i zagranicznych. Możesz się nią posłużyć wtedy, kiedy zamawiasz towary w TV shopie. Możesz też zapłacić eKARTĄ za towary, które prześle Ci dom wysyłkowy (choć ta forma zakupów wciąż jest mało popularna w Polsce) - wystarczy na formularzu zamówienia wpisać numer karty i datę ważności w przeznaczonym na to miejscu. Lista sklepów akceptujących eKARTY dostępna jest na stronie.
Cytat:
W jakiej walucie rozliczane są transakcje zagraniczne dokonywane eKARTĄ?
Transakcje zagraniczne dokonane eKARTAMI są przeliczane z waluty lokalnej przez organizację VISA na dolary amerykańskie w przypadku eKARTY rozliczaniej w USD lub na euro, w przypadku eKARTY rozliczanej w Euro, a następnie według kursu mBanku na złotówki. Kurs mBanku używany w tych rozliczeniach to kurs sprzedaży dewiz BRE Banku SA z dnia rozliczenia transakcji.
http://lajt.mbank.pl/faq/6,ekarta.html

Może mi ktoś wyjaśnić o co w tym chodzi?
to nie mogłabym zapłacić ze swojego konta normalnie, przy opcji jak jestem w koszyku i potem ,,zapłać" ?
Czym to się różni płacąc z eKartą MBanku a normalnie jakby mi z rachunku MBanku ściągnęło?

Wie ktoś o co chodzi z eKartą?
czym sie rozni robienie przelewu zwyklego jak mnie przekieruje na konto bankowe a czym robienie eKarta?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-07-11 o 10:32
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:52   #889
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Takie cos mija po 3 tygodniach zwykle. O ile nie jedziesz na samych ziemniakach.
Jak odstawialam cukier to myslalam, ze umre, ale jak sie wytrzyma chwile to przechodzi.
Ja dałam radę miesiąc i nie przeszło, spróbuję jeszcze raz może się uda.
Stary 2013-07-11, 10:55   #890
olasia99
Zakorzenienie

Ja miałam podobnie z cukrem, tak samo ze slodyczami. Tydzień-dwa "odwyku" i już mój organizm się przyzwyczajał, że nie będzie tego dostawał. W ogóle nie jadłam czekoladowych rzeczy około 2 tygodnie i jak kupiłam potem batonika, to było mi aż niedobrze po nim... a wcześniej jadłam po 2 dziennie Tak samo słodzona herbata przyprawia mnie o mdłości. Teraz w ogóle się zastanawiam, jak mogłam jeść tyle cukru i słodyczy i nie tyć, wyglądać normalnie
Stary 2013-07-11, 10:55   #891
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Co do prawka- w urzedzie daja kwit, ze sie tego dnia zlozylo i sie czeka, ktos mi kiedys mowi, ze na to mozna jezdzic ale nie mam bladego pojecia czy to prawda. Spytaj egzaminatora.
Ja się kiedyś o to dowiadywałam. To zaświadczenie nie jest dokumentem uprawniającycm do kierowania ALE jeżeli nie trafi się upierdliwy policjant to spokojnie powinni człowieka puscić bez mandatu. Ale nie mamy pewności na jakiego policjanta trafimy

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
O moj boże !!,Powiedz mi gdzie ty w internetach znazlas Veronike Mars ?
Ja oglądam (po angielsku) tutaj. Kocham ten serial

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Veronicę Mars też bardzo lubiłam. Pamiętam jaka byłam zła, gdy nie nakręcili kolejnego sezonu, ale właśnie kręcą. Podobno ludzie zebrali kasę, aby nakręcić ostatni sezon wszystko wyjaśniający
A to nie ma byc film? Też wolałabym serial

Cytat:
Mi wszyscy mowia, ze drób i ryba to nie mieso. To sie pytam, czy rosna na drzewach? Nie? No to mieso.
No tak, ale inne!
Mi sie wydaje, ze wiekszosc ludzi juz wie co tam sie dzieje ale swiadomie wola o tym nie myslec. Dorosly czlowiek raczej nie mysli, ze to spada z krzaka slyszal wiele razy historie z rzezni.
Ja mam wrażenie, że przekonywanie niektórych osób, że kurczak i ryby to też zwierzęta to jak rzucanie grochem o ścianę. Dosyć często jadam ryby (raz w tygodniu), okazjonalnie pierś z kurczaka albo indyka (2-3 razy w miesiącu) i niektórzy członkowie mojej rodziny namiętnie nazywają mnie wegetarianką, bo (uwaga): prawie nie jem mięsa, a ryby? Ryby to nie mięso. Gdzieś w okolicy grudnia przestałam już tłumaczyć, bo po prostu do nich nie trafia, że ryby to też mięso. Chociaż nadal mja reakcja na stwierdzenia o moim domniemanym wegetarianiźmie jest taka--->

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Czy kupię stacjonarnie zapiętki firmy Ciccine/Coccine?
W CCC są - zarówno żelowe, jak i skórzane. I chyba w Boti

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:01   #892
201708160922
Konto usunięte

Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Zawsze sie zastanawialam, jak to mozliwe, ale pomylilam watki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-07-11 o 11:11
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:11   #893
Lusja
Zakorzenienie

1. Na czym polega dziekanka? Wiem tyle, że jest to przerwa w studiach. Ale co potem? Proszę o wyjaśnienie

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:14   #894
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
1. Na czym polega dziekanka? Wiem tyle, że jest to przerwa w studiach. Ale co potem? Proszę o wyjaśnienie

Jest to urlop, przerwa w studiach. Później kontynuujesz studia, ale juz z młodszym rocznikiem.
Stary 2013-07-11, 11:19   #895
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość

Potem nic się nie dzieje, wraca się na następny właściwy dla siebie rok.
Stary 2013-07-11, 11:23   #896
malina885
Zadomowienie

jaki krem polecacie na twarde pięty? uzywam tark,i peelingu poźniej kremu nawilżającego, jednak stopy są przez kilka godzin gładkie, a poźniej znów to samo;/
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:30   #897
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Friese
Nie wiem co to za eKarta, ja płacę zwykłą kartą kredytową visa. Przeliczany jest zwyżkowy kurs dolara i to wszystko. Wydaje mi się, że zwykłym kontem bankowym nie można płacić na aliexpressie. A jeśli można, to na pewno będzie bardzo drogo. Pytałaś dziewczyn z wątku o ali? Może któraś z nich ma taką kartę? Z opisu wygląda na bardzo podobną do kredytówki.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:44   #898
Kasiek1987
Zakorzenienie

Czy jak potrzymam oprawki okularów przez chwilę nad garnkiem z parującą wodą to uda mi się lekko dogiąć boczki tak jak to robi optyk? Nie chciałabym zniszczyć nowych okularów...

Ostatnio pytałam o obserwowanie blogów. Cały czas jak klikam na przycisk "Dołącz się do tej witryny: to wyskakuje mi nowe okienko i wyświetla się: Realizacja Twojego żądania była niemożliwa. Spróbuj ponownie teraz lub trochę później.

Coś robię źle? Jestem zalogowana na swoim koncie google.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2013-07-11 o 11:50
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:45   #899
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
A to nie ma byc film? Też wolałabym serial
Film, niestety teraz doczytałam.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:46   #900
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
jaki krem polecacie na twarde pięty? uzywam tark,i peelingu poźniej kremu nawilżającego, jednak stopy są przez kilka godzin gładkie, a poźniej znów to samo;/
Propodia - krem złuszczając-zmiękczający na zniszczone piety i Balea z mocznikiem do stóp.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości