|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A ją jeszcze nie śpię. Żołądek ścisniety, rozwolnienie, było, trochę mi niedobrze. Na wizyte znów mega niedospana pojde.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Nie dostalam mmsa od katarzynki.wlasnie przeżywam kryzys.mam serdecznie dość szpitala.dupa nakluta boli.w kazdej rece igly.
---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ---------- Obiad mi sie do tej pory odbija.dieta ktora mam to malo kiedy jest prawidłowa.caly czas podwyzszony cukier-niby przez lek. ---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ---------- Nie wiem jak ludzie przesypiaja noce.ja sie kazdej mecze i czekam do 6 az zaczna pierwsze badania |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Katarzynka, Kocoorku - gratuluje maluszkow
Arrabbiata- spoznione najlepszego Niesyety nie nadrobilam nic wiecej. Tyle co w nocy chwile. Jestem mega ciagle zmeczona. Kregoslup i biodra mi tak bola ze spac nie mozna. Dobrze ze moje lozko ma metalowe rurki za moja glowa to mam sie za co zlapac zeby sie dzwignac i az dziw ze sie nie zlamaly pod moim ciezarem jeszcze. Bylam dzis u lekarza. Z porodu upa poki co :/ Szyjka mieknie ale zamknieta. Gadal ze poltorej tyg.zaczekac i mozemy sie umowic na wywolywanie. O ile szyjka zechce wspolpracowac. Se w kape kija wsadze a ja otworze Juz mi na mozg pada.Do tego tesciowa mnie tak wkur ze glowa boli. Gada a jaka date wybierzesz Bo zebym byla dostepna i w szpitalu ci malym sie zajela i w domu potem bo cie natna zaszyja i potem tylko lezec bedziesz Mowie jej ze w szpitalu mam opieke a w domu meza. Poza tym chyba nie bede az tak zdychac ze dzieckiem sie nie zajme. Poza tym dziecko ma ojca zeby pomogl i Tz wezmie wolne i ze jak chce tesciowa to moze nas odwiedzic jeden dzien po tym jak wyjde ze szpitala. Potem nie ma odwiedzin i nikt mi nie przylazi bo ja chce byc sama z dzieckiem i ojcem. A ona mi wylatuje to kto dziecko umyje? I ze jak to odwiedzic bo ona myslala ze bedzie sie nim zajmowac O wlos bylam zeby jej powiedziec ze zajmowac to niech sie zajmuje swoimi synkami i soba. Cisnienie mi tak sie podnosi ze az mi zeby pulsuja mowie Wam Gratuluje nowych tygodni Pozdrawiam
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
Cześć z rana! Obudziły mnie gołębie
![]() Trzymam kciuki za wizyty, zwłaszcza te szpitalne, u ginków i za wasze nowe tyg
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn, nie boj zaby - reorganizacja wymaga troche czasu i wspolpracy ze strony dzieciatka tez
. Ale jakby nie bylo dom ogarniety wraz z podlogami i praniem, obiad codzien jest, najwieksze tyly mam z prasowaniem plus padam na twarz wieczorami, a spac ide codzien po polnocy. Wiec tego nocnego snu wychodzi - po odjeciu karmienia - jakies 4-4,5 h - i poniewaz nie mam w sobie wiele z cyborga wbrew pozorom - zaczelam kimac w dzien okolo poludnia 1,5-2h dodatkowo. Jak sie zacznie deszczowa pogtoda albo chlodniej, to czasem mi wpadna dodatkowe 3 h w domu zamiast spaceru z Lala i Lilo nie powiem, ni moge sie doczekac pluchy Laski szpitalne, MOCNO KCIUKAM ZA WAS!
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Witamy się z Tomkiem.. i jeszcze 10 dni do tp, a ja spię jak zabita w nocy i ani jednego skurczu, no ale nic- niech się syn wypcha, skoro nie to nie ![]() Trzymam bardzo mocno za Ciebie Baloniku, Fiazo oraz za dziewczynki, które mają się dzisiaj pojawic na wywoływaniu czyli Kathe i Iwonkę ![]() Jeszcze tylko trochę i będziecie tulić malenstwa!!! Jestescie bardzo dzielne ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- A no i się znowu chciałam pochwalić moim mężczyzną, bo od dzisiaj przez 3 msc próbnie będzie Kierownikiem Regionalnym w swojej pracy i jak przez 3 msc się sprawdzi to juz nim zostanie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tym razem na prawdę porannie - jakiś debil jeździ mi od pół godziny podkaszarką pod oknem
Aż z tego wszystkiego Ali postanowił zacząc dzien od czkawki ![]() Muszę sie zaraz za śniadanie brac bo już mi niedobrze, a taaaak mi się nie chce ![]() Baloniku trzymamy kciuki, żeby akcja ruszyła jak najszybciej Obyś miała za niedługo Gabi przy sobie!iwonka, Kathe za was też mocno pamiętajcie, że dzisiaj znowu muszą byc co najmniej 2 porodziki
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odmówiłam mu oczywiście
|
|
|
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezik na pewno coś tam kombinuje!A dla tżta duże , oby poszło mu jak najlepiej, wtedy perspektywa wasze osobnego mieszanka będzie się zbliżała jeszcze większymi krokami![]() Cytat:
nie pisz mi o takich pysznościach, ja mam same zdrowe rzeczy w lodówce![]() Specjalnie staram się nie kupowac słodyczy ani coli (zresztą to zwykła prewencja - inaczej musiałabym słuchac coraz czesciej przez tżta wystosowywanego monologu ), ale wieczorami to juz padaczki od ich braku dostaje. Wczoraj myślałam, że się od ściany odbiję, tak mi się chciało słodyczy, w akcie desperacji chciałam zrobic chleb z miodem, ale akurat zachciało mi się spac
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiecie co wymyslił z Ipadem?? ![]() Powiedział, ze jak przyjdzie z iPadem do domu to będę miała szansę go zdobyc takim malutkim gestem...i go w koncu w tą łapę pocałować Mój Tż mowi, zebym piła cole dopóki nie urodziłam, bo potem bedzie mi wydzielał.. chociaz i tak w to wątpię
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19!
Witam brzusie i mamusie
Ja nadal w lozku, ale mislam wyprawe do wc i postanowilam do Was zajrzec ![]() Trzymam kciuki za wizytujace oraz za dziewczyny w szpitalu (baloniku, iwona, kathe - mam nadzieje nic nie pomylilam; fiazo - Ciebie , wytrzymaj jeszcze troche) za nowe tygodnie!Zycze kazdej z Was milego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka, kocoor...Gratulacje
|
#1603 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wy to marudzicie że Tż- ci nie chcą dziabać bo "wywołają poród" a mnie to mój wczoraj sam dopadł i jeszcze potem podjarany gada że mogłabym w niedzielę teraz urodzić i wgl ja mu na to że chyba zwariował jak nawet koszul do szpitala nie mam, to powiedział że by jechał do carrefoura nocnego chociaż po zwykłe ale On chce już Igorka po drugiej stronie A tak w ogóle to świętujemy dziś z Igorkiem 38 tydzień czyli ciąża donoszona |
||
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath - dobrze, ze odsypiasz bo lepiej kimnac niż padać na twarz i zemdlec jak moja siostra, a mały sie darl i dobrze ze ja mama znalazła chwile po nieprzytomną.
Także spij bo to na zdrowie i Tobie i corciom Baloniku, Fiazo- Trzymam za Was i :przytulam:Iwona, Kathe- za wywolywanko Dzoan- mam nadzieje , ze te cholerstwo ze stóp Ci zejdzie szybko Edit: a moze spróbuj maści z wit.A plus jeszcze jakieś maści z nagietkiem czy arnika? Ciekawa jestem co to jest? Szukam jakiejś plukanki takiej jak ten tantum rosa i czy vagofix tez w saszetkach bedzie dobry? Nie wiem czy oni mi dadzą cos tutejszego. Mam jeszcze Azulan do podmycia bo siostra mówiła,ze tym sie podmywala po. Czym będziecie goic te rany? Jakas maści moze jeszcze?
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-07-11 o 08:42 |
|
|
|
#1605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tak można pisać kiedy w sklepie obok jest cola zero w puszce w promocji ![]() Cytat:
![]() za tydzień
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Hej trzymam kciuki za wizyty i nowe tyg
![]() ja sie zbieram na to ktg tz nie poszedl do pracy zeby jechac ze mna kochany...:-*i zalatwimy pare spraw ciekawe co na tym ktg... ostatnio budze sie o 6jak tz m wstawac i niedosc xe nie moge spac to taks glodna sie budze ze dramat...:-P dzoan rozmowa z lekarzem swietna wyobrazam sobie tz chihrajacego za parawanem haha i wsumie ile ci ginekolodzy musza miec ubaw z kobiet ze zbudynialym mozgiem )a wiecie ze ginekolog jesr jak dostawca pizzy? ![]() mozedotkmac a nie moze sprobowac
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym iPadem, schowałabym honor do kieszeni na te 10s En, warto ![]() Mój mi przy coli strasznie już marudzi, już nawet kawy w ogóle nie piję, tylko Inka, byleby tylko móc wypić troszkę coli W życiu nie wiedziałam, że to na nią będę miała największe parcie w ciąży![]() She za tydzień, rzeczywiście Igorek może nam się już pokazać ![]() Ja już kończę śniadanko, ale niestety nie zdążyłam go przygotować, bo w trakcie zaczęłam wymiotować nienawidzę tego uczucia, jeszcze ciągle sprawdzałam w trakcie czy mi całkiem brzuch nie stwardniał, mam nadzieję, że nie pościskałam Alika całkiem![]() W ogóle mam dzisiaj dzień marudy, bo od rana tak mnie podbrzusze napiernicza, że szok, mały chyba już fest napiera, bo co 10 min siku, całe spojenie boli tak, że dzisiaj myślałam, że nie wstanę. W nocy już się boję przewracać na drugi bok, bo wiem, jak będzie bolało. Zawsze należałam do osób, które nie płakały z powodu byle bólu, ale jak sobie teraz pomyślę, że jeszcze tyle przede mną, a mnie ciągle cały dół boli, to aż mi się płakać chce. Nie wiem, jak mam ładować baterie na poród
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
en i co pocalujesz dlon panicza?
))))---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Samantha jestem w szoku co piszesz o swojej tesciowej.i chyba jestem tylko tyle w stanie powiedziec o tym... |
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Ciebie i Gabifiazo aż tak źle Nie marudź kobieto ... ale ze mnie wredota Robisz to wszystko dla maluszka, dasz radę. Buziaki en brawa za awans dla tż-ta ![]() Witam się, za nowe tygodnie,trzymam za dzisiejsze wizyty, sama dziś wizytuje
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
hej
gratuluję nowonarodzonych maluszków wczoraj caly dzien mnie nie było, bo spedzałam babski dzień z kolezankami. Leżałam na leżaczku pod parasolem nad basenem Takie słońce było, że pomimo iz byłam caly czas pod parasolem i posmarowana filtrem 30 to sie opaliłam troszkę. Przynajmniej na porodówce nie będę wygladała jak córka młynarza ![]() Lece nadrabiac, troszke przeleciałam w nocy bo oczywiście spac nie mogłam |
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe i Iwonka
za porodziki
|
|
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Cześć brzusie
Ja już po śniadanku, zaraz zaczynam się ogarniać, bo dziś jadę do pracy z L4, do Rossmana i na spotkanie z koleżankami więc pewnie wróce wieczorem padnięta My dziś zaczynamy 37 tc! Zerknęłam na pierwszą stronę, a tam już tyle dzieciaczków urodzonych- jak to teraz szybko idzie. Przeraża mnie to
|
|
|
|
#1613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może już dawałaś do klubu bo ktoś prosił ale ja nie jestem w klubie więc jak możesz to podaj tu coooo? ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wciąż brakuje mi tego szumu z brzuszka mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poprostu niech ona spier ode mnie. za ktgSpadam spać bo sie nigdy nie wybiore. Od 8pm walczę zeby nie zasnąć,a teraz spać nie moge. Moj syn se znów joge ćwiczy i chyba katare przy okazji az mi słabo i ciezko oddychać. Miłego dzionka ---------- Dopisano o 02:14 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- Cytat:
dziewczyny
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przeraża to, że dotka za chwilę ma termin, że juz tak mało lipcówek, w porównaniu do tego co było ... aaaaa
|
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja na chwilę...wyobraźcie sobie, że ukradli nam dzisiaj w nocy samochód ![]() Tż wyrwał się z pracy, jest na komendzie, potem jedziemy do PZU ![]() En dla TżTrzymam kciuki za wizytujące i mające KTG ![]() Czarowniczka wciąż ma problemy z łączem, będę w miarę możliwości podczytywać i jej pisać wieści. Udzielać sie dzisiaj raczej nie będę, muszę sie trochę powkurzać wewnętrznie na złodziei Wiecie, że to już drugi raz w przeciągu dwóch lat? Łódź to masakra pod tym względem. Tyle, że za 1 razem auto znalazło się po chyba 3 tygodniach, policja rozbiła szajkę, znaleźli ich dziuplę. A samochód był cały, w baku tyle paliwa ile zatankowaliśmy. Jeszcze pamiętam, że nim jechałam z plombą parkingu policyjnego na lusterku . Auto od razu sprzedaliśmy bo przez te trzy tygodnie zdążyliśmy kupić inne. Ale teraz nie uwierzę w takie szczęście...Najgorsze w tym wszystkim jest to, że cały bagażnik był zawalony rzeczami mojej siostry, mieliśmy jej przywieźć jutro do domu to wszystko po jej wyprowadzce z akademika chyba jeszcze bardziej tego nie mogę przeżyć.
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ??? Masakra, a jakie auto Wam ukradli, jakieś drogie bardzo? o ludzie współczuję, aż zerknęłam na parking czy nasze jest.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-11 o 09:19 |
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Ja dzisiaj mam dzień lenia... Nic mi się nie chce i chyba zaczynam łapać jakiegoś doła od wczoraj... za tygodnie i trzymam kciuki za wizytujące
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Juz mi na mozg pada.
Bo zebym byla dostepna i w szpitalu ci malym sie zajela i w domu potem bo cie natna zaszyja i potem tylko lezec bedziesz
O wlos bylam zeby jej powiedziec ze zajmowac to niech sie zajmuje swoimi synkami i soba. Cisnienie mi tak sie podnosi ze az mi zeby pulsuja mowie Wam

. Ale jakby nie bylo dom ogarniety wraz z podlogami i praniem, obiad codzien jest, najwieksze tyly mam z prasowaniem
nie powiem, ni moge sie doczekac pluchy
za Ciebie Baloniku, Fiazo oraz za dziewczynki, które mają się dzisiaj pojawic na wywoływaniu czyli Kathe i Iwonkę 

nie pisz mi o takich pysznościach, ja mam same zdrowe rzeczy w lodówce
, wytrzymaj jeszcze troche)
myślałem raczej o nocnych wyprawach do toalety, że nie ma schodów po drodze, trzeba piętro pokonać itp.
k laski: