|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() Aj nie wiem po kim ona taka krzykliwa jest
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#303 | |||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Moja dziś miała dzień śpiocha, za to teraz usypianie trwa długo. Zwykle już śpi o 21. Ale może, może....cisza nastąpiła ![]() Cytat:
No to kciuki! Cytat:
Ja byłam kilka razy sama, ale to było blisko, na osiedlu. I raz teściowa została, a my z TŻ łaziliśmy w sprawach mieszkaniowych. Teściowej zostawiłam wtedy raz jedyny butelkę ze swoim mlekiem. Wyjścia ze znajomymi (szczególnie w Wawie, gdzie duże odległości) sobie nie wyobrażam, czasowo nierealne. Cytat:
Cytat:
Niom, słodki |
|||||
|
|
|
|
#304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
falbanki=farbki plakatówki Cytat:
Cytat:
udanego wypoczynku Cytat:
dokładam i moją fajnie że szkoła organizuje
|
|
|
#305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale raz w parku dosiadła się do mnie jedna pani i pyta czy to moje dziecko, bo ja taka młodziutka jestem. Ja zbaraniałam i mówię, że moje i nie sądzę, żeby 27 lat to za mało na posiadanie dziecka ![]() Cytat:
![]() Fajniutki. Megi, ja wiem, skąd bierzemy czas na wizaż. Po prostu wszystkie jesteśmy Romanami
|
|
|
#306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yhmmmCytat:
dla Roszka - bajka miec takie bajkowe dziecko Cytat:
z tym internetem ![]() i ;kciuki: za dalszy urlop no wlasnie nie LUBI hahaCytat:
i kolejny cdn niby tylko 2 strony a pisania a pisania
|
||||
|
|
|
|
#307 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tez siedzi czesto cicho .....tylko ze pamietam o nim Cytat:
co do tekstu Oliwki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zgrabniocha Cytat:
![]()
|
|
|
#309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Jaska widac ze lubi sie plukmac ... Emilian tez ost nozka chlapnol i polecialo mi ciut kolo twarzy - oczy jak 5 zlotych i usmiech dookoloa twarzy - malo mu doo szczescia potrzeba ![]() Cytat:
za chrzest ![]() oby wszystko poszlo sprawnie Cytat:
ale qrde ... nio tak jak si ebylo szczuplym przed to i po tyz mozna byc ooooooooooooooo jaki slodziaszek - aaaaaaahaha nadrobilam spedzilam prawie 1h na lozku z Emilianem, rozmawial ze mna bawilm sie - cos tam udalo mi sie nagrac - to babcia z dziadkiem bd mieli radoche ![]() - po wypiciu 120 padl ... wiec pewnie do 23 mam czas - potem kolejna butla i Lecim spac
|
|||
|
|
|
|
#310 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie łaziliście z Maksiem? ![]() Cytat:
Cytat:
Taki przystojniak z Niego będzie... ![]() A co do Taty - przyjemnie poczytać Ale się ucieszy, jak przyjedziesz! ![]() Cytat:
za dobre zakończenie, oby mleko pomogło! Współczuję sytuacji... Cytat:
Cytat:
![]() Też się pochwalę moim największym Skarbem!
|
|
|
#311 | |||
|
Zakorzenienie
|
o rajuu, nie zazdroszczę, ale kciukuję
![]() Cytat:
mnie dziś jedna zapytała dlaczego on ma takie rumieńce i na pewno go za długo na słońcu trzymałam... Jasnnneee. właśnie dlatego wychodzę o 16ej i pomykam w cieniu... Cytat:
znów wybywasz?! ![]() ![]() w sumie ja chyba też ![]() Cytat:
![]() u mnie też odpada. mam wrażenie, że od razu byłby czymś "poczęstowany"....a ja czekam na to ![]() hehe dobreee!!! ave!!!! śliczny. boskie ma oczyska zuch dziewuszka ![]() Dobrej nocki Gwiazdy! tfu! Romany!
|
|
|
|
#312 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na to nie wpadła Cytat:
![]() Cytat:
O to to, takie teksty w tym wieku i to do swojej mamy![]() Cytat:
więc lepiej kajdanki![]() Cytat:
![]() espumisan działa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super Fifi ![]() Cytat:
![]() Strippi fajnie że już w domku anika za siostrę i KacperkaO mamusiu, no wy to na prawdę nie macie dzieci albo macie śpiące dzieci, ja w każdym bądź razie co nadrobię to kolejne strony i zdążę tylko czytać no ale przynajmniej na bieżąco jestem...My sporo czasu spędzamy na dworku, a w dodatku są u nas na wakacjach córki mojej sis (10 i 7 lat) boziu ale to gorzej niż 4latek np. no nic nie umieją nawet umyć się |
|||||||||
|
|
|
|
#313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za pazury znowu ...? zazdraszczam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
normalnie ide ,jak Roszek spi to przekładam do wózka na spiocha. jak mi sie nie chce to wypuszczamy na ogród tesciowej na sranko . Roszek przyzwyczajony -bo przeciez nawet jak spi to musze reszte dzieci zawiezc,przywiezc ,zając sie .....
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() cos tam nadrobiłam ale jak zawsze ze 3 strony do tyłu jestem Alliw nie mam kontaktu z Joanną, może poprostu nie ma czasu na forum i zamiast nas gonić dała sobie spokój ![]() Tasia ja lubie tuńczyka ale tylko jako pasta z serem białym, więc smacznego, a ja popatrzę |
|
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a mnie ciągle gnębi jak wygląda biegunka u niemowląt... bo mój mały robi strasznie wodniste kupki, śmierdzące i takie z powerem, że aż widać jak pampers się odgina gdy szczela ![]() ostatnio 2 dziennie czyli chyba nie biegunka bo byłoby ich więcej, ale wcześniej robił po 5 i kurczaki no nie wiem..
|
|||
|
|
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
BOSKI
Cytat:
heh a u Was szkoła nie ma półkoloni? bo u nas wszystkie szkoły chyba mają przez pierwsze 2 tyg. Cytat:
![]() hmmm jesli tym tropem to faktycznie ...cos robiłam ,moze to miec wpływ nadrobiłam -ale sie ciesze ..... tyle natrzaskałyscie .....
|
|
|
#318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co u siostry??? ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Jeszcze pytanko do mamuś kp, które pisały, że miały krótkie plamienia (ale okazywało się, że nie okres) - w którym tyg po porodzie to miałyście?
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przyjechałam z kina do domu to tz chciał sobie zrobic kolacje a patelnia której lubi uzywac była brudna bo wczesniej smazył omlety ,wiec poprosił abym umyła ją a on dalej będzie sie bawic z Roszkiem . dobra wiec myję ale wszystko pozasychane i trudno wiec sie wkurzam i mówie ze miał zalewac takie rzeczy a tak to sie męczę i nie idzie zeskrobac tych jajek ...w tej chwili dzwoni telefon ,wiec prosze Kubę aby odebrał bo ja teraz nie moge i słyszę : " halo...... mama teraz nie moze rozmawiac bo skrobie tacie jajka " .
|
|
|
#321 | |||
|
Zakorzenienie
|
no za Chiny Ludowe bym na to nie wpadla
Cytat:
ze mnie ktos odmladza ![]() w sumie ja i tak na swoje Lata tez nie wygladam dobra - to ja moge zostac Zenonem Lat 65 Cytat:
100 mestrow od domu i 2 mertry pod ziemia yhmmm i powiedz mi po kim on ma takie fajne czarne wloski Cytat:
co do corek sisotry ale sorry 7-10 i nie UMIEC sie umyc boshe wierzyc mi sie nie chce - ja mialam 10 i pojechalam na swoje 1wsze kolonie nad morze - fakt z sisotra ale ona byla w innej grupie 2 domki od mojego ![]() dobra pykne cos na kurniku Milo spi wiec jakies 20 min jeszcze mam a pozniej do spania tak myslem
|
|||
|
|
|
|
#322 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my ponieważ nie mamy wózka turystyczno-wspinaczkowego to łaziliśmy tam gdzie asfalty leżały ![]() Pospacerowaliśmy zatem do Kuźnic, i nad Morskie Oko, z tym, że do Oka żeśmy nie dotarli, a jedynie kawałek wyżej jak wodogrzmoty Mickiewicza ( ja niestety nie dałam rady, ponieważ gdyż niestety albo stety nastał pierwszy dzień @ Z nami był jeszcze mój brat z żona i 2 dzieciaczków (11 miesięcy i 5,5 lat). u nas też espumisan działa Cytat:
![]() do tej pory zdarzył się 1 dzień bez kupy a tak to dzień w dzień niespodzianka jest
|
||
|
|
|
|
#323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie nadrobiłam jeszcze ide spac. a Florek waży 8,56kg
|
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jak byłam mała, coś około 7 lat to jak pewnego dnia sąsiadka wracała z domu i się mnie zapytała co robi mama to powiedziałam, że dzisiaj ugotowała tylko zupę bo więcej jej się nie chce - do dzisiaj mi to mama wypomina ![]() |
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Jakub sie myje od jakis 2 lat sam .... chyba wszystko zalezy od rodziców ...niektórzy tak przeginają ze pewnie bedą 18 latkowi i tyłek podcierac .... co do pogrubionego -dobe,dobre
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
a jeszcze pytanko do kobitek co już pierwszy okres po ciąży mają za sobą:
jak to u Was było ?? czy bardzo obficie ? bo ze mnie to się prawie jak z kranu leje |
|
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
wow !
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
ja mam nadzieje ze u mnie sie nie pojawi conajmniej przez jeszcze rok . bo ja tak chce -a u mnie te słowa sa magiczne nie wiem co ja jeszcze tu robie ... a ! -czekam az zmywara skonczy pranie ,bo potem bedzie pipac przez cała noc ........ o -juz skonczyła . to dobranoc
|
|
|
#328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha dobre - pojechal Kuba po bandzie Cytat:
- eh moj tyle pewnie w Grudniu bd wazyl hahaCytat:
Cytat:
no to LECE spac nestelle - ze mnie taka franca ze godz temu wstawilam zmywarke i za uja nie bd jej szla wylaczac - niech im qrwa pika - do smierci tak mnie dzis podqrwil jelop smierdzacy ze o malo bym mu nie wyje.ba.la w psyka ehhhh jeszcze tylko do konca wrzesnia
|
||||
|
|
|
|
#329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no nie moge- order mu, order!!!! Wymiata!
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma to jak poprawić sobie humor z rana
![]() Śliczny! pani jak Ci się nudzi zawsze możesz moją łazienkę powycierać ![]() taa ![]() No nic zaraz do pracy... ale jeszcze tylko tydzień i potem krótki urlop (: A za 5 tyg do Polski. Muszę w końcu Jaśce ten paszport wyrobić! ale przynajmniej zdjęcie już mam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

no Misia naprawdę jest spokojna. Czasami leży w wózku z godzinę i się patrzy na listki i nawet nie zająknie. A ile razy się obudziła i leżała nie informując o tym nikogo. Ja się skradam po cichu zajrzeć czy jeszcze śpi a ta oczy szeroko i się bawi rączkami lub pieluchą. Ale gdy chce spać lub jeść to słyszy cała okolica
musi być tu i teraz

yhmmm

ale było fajnie