|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
ejani, gosia super, ze wszystko dobrze!
Ja mam wizyte w piątek, ale nawet nie wiem czy bedzie usg.
#1052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
uwaga, chwalę się: mgr
![]() która dziś się też broniła, kOmorowska (no nie pamiętam) ![]() ![]()
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamietam te ulge po obronie, a w zasadzie juz po przeczytaniu recenzji ![]()
![]() |
#1055 |
Wtajemniczenie
|
ja się bronię jutro o 10:00
![]() carolyna86 gratuluję mgr ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-10 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Natalli, rozumiem Cię, tamta nie powinna nikomu mówić, ale tak to jest, kto nie ma własnego życia, żyje życiem innych:/
Żeby dzień nie był za piękny -właśnie dowiedziałam się, że muszę sobie zrobić laser na oku (jakieś degeneracje siatkówki) i na dodatek nie obejmuje tego mój abonament, więc za kasę... Jeszcze kiepsko widzę po badaniu kroplami ![]() A jutro kolejne badanie, tym razem echo, już trochę mam dość Z tego wszystkiego weszłam do kfc po sałatkę, a wyszłam z granderem...[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Gratulacje, pani magister- to do Carolyny ![]()
#1057 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
gosia super, że już po USG i widziałaś dzieciaka !
carolyna86 gratulacje mgr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ejani, Gosia, gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków. ![]() Ale miałam dziś sen: urodziłam trojaczki, które bardzo różniły się wielkością, karmiłam je piersią i były bardzo grzeczne. Muszę przestać oglądać programy o narodzinach zwierząt, bo mi się na mózg rzuca. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje objawy nadal nie wróciły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zadomowienie
|
Niestety teraz za jazdę po% grozi chyba więzienie...?
Mi od 3 dni zniknęły mdłości, piersi też już jakoś nie bolą...aż się dziwnie czuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Rozeznanie
|
Witam, witam po obronie
![]() tak Carolyna86 ja się broniłam. melduje się na poziomie mgr poszło sprawnie ![]() Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek ![]() Z rana przytulanie z kibelkiem podczas wymiotów ![]() Czy macie jakiś patent na wieczny głód? Bo ja już sama nie wiem co mam jeść ![]() Shiloh trzymam kciuki za jutrzejszą obronę. Carolyna86, Shiloh jakie kierunki studiujecie? Znaczy się jakie kończycie?
24.12.2013 - Natalia ![]() Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-07-10 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do głodu - staram sie jeść duzo białka, mięso, jajka. Starcza mi to na duzo dłużej.
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
gratuluje magistrom !!.,
ja dzis dostalam wyniki badan genetycznych i nie jestem nosicielka zadnego 'zleo genu', a testowali na ponad 100 chorob, wiec na razie wszystko ok! no ale niestety mimo, ze leci mi juz 15 tydzien tez ciagle mam wymioty! jesli chodzi o hemoroidy to mi wyszly w czasie porodu i od tamej pory juz ich nie mialam(po wyleczeniu) mimo, iz mam dosx czesto zatwadzenia. bardzo sie boje by znow nie wyszly!! natalli: straszna ta twoja kolezanka, ja jeszcze w pracy nie powiedzialam, czekam na nowy semestr i nie chcialabym by wogole ktos cos mowil bez mojej wiedzy, masakra. i pisalas, ze musisz pracowac do 7 mca. powiem ci, ze ja w 1 ciazy pracowalam do konca 8mego (potem byly wakacje) i nie byl to dla mnie problem. mimo, ze pracuje z dziecmi i moja praca wymaga duzej aktywnosci fizycznej. takze mysle, ze to nie problem jak z dzidzia wszystko jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Gang Iren
|
Gratuluje!
![]() Ja mysle,ze stety. Bardzo dobrze i niech siedza jak najdluzej. Moze czegos ich to nauczy. w Anglii mozna miec do 0,8 promila. Wiec Radek ze spokojem moglby jechac po 2 piwach,ale nigdy nie jechal nawet po jednym. Bo piwko owszem lubi,ale wychodzi z zalozenia,ze albo sie pije albo sie prowadzi.
#1065 |
Zakorzenienie
|
Gosia, Ejani, gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() Carolyn, Komorowska ![]() ![]() Shiloh ![]() ![]() Gosia, Hosenka, słyszałam kiedyś o mrożeniu chleba ale szczerze mówiąc nie przemawia to do mnie jakoś. poza tym zamrażalka jest u mnie zawsze po korek pełna obiadów dla tż i nawet by się nie zmieściło ![]() a tak z ciekawości, ile to się potem rozmraża? ja dziś byłam u endokrynologa i dostałam leki bo w ciągu 3tyg tsh wzrosło o 100% a t4 niebezpiecznie spadło do dolnej granicy. byłam też u gina pokazać się po genetycznym i mnie jakoś dziwnie ochrzanił za to moje usg- że po co się uparłam na sprawdzanie serca jak teraz to i tak za wcześnie i w ogóle to nie nazywa się genetyczne itd ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja z tym nie walcze,po prostu ciagle jem ![]()
![]() |
#1067 |
Zadomowienie
|
O właśnie w appce przeczytałam, ze ćwiczenia mięśni kegla pomagają przy szybszym porodzie i zapobiegają hemoroidom
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.fawor.com.pl/katalog/prod/74.jpg Nawet jak nie zjesz jednego dnia,od na drugi dzien jest dobry,dluzej zachowuja swiezosc. Lub mozesz jesc pelnoziarniste bulki,z roznymi ziarenkami czy grahamki. Ja uwielbiam takie pieczywo! Z pestkami dyni najbardziej.
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję mgr!!!!
![]() Ja sie bronilam w zeszłym roku w 6 miesiącu ciąży, miałam luz na obronie, ale pisząc pracę płakałam dosłownie. Nie moglam sie skupić na niczym. Drugi raz bym tego przeżywać nie chciała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
dokładnie jak się pije to się nie prowadzi a jak się prowadzi to się nie pije i tyle. My oboje jak mamy jechać to nie pijemy nic- nawet małego piwa bo po co, można się bez tego obyć. Dla mnie jazda pod wpływem to głupota i nieodpowiedzialność- jestem stanowczo przeciwna ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to się nie sprawdza serca na genetycznym?? Oczywiście, że się sprawdza. U mnie oglądali dokładnie komory i przedsionki, przepływy przez zastawkę trojdzielną i ten nieszczęsny przewód żylny. Oglądanie serca to było z 1/3 usg, jak nie więcej. Twój lekarz jakoś to argumentował?
![]() |
#1073 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już też po wizycie i szczerze mówiąc nie usłyszałam, że wszystko jest tak w 100% ok. Lekarz sprawdzał tętno maluszka i mówi, że wszystko w porządku (to oczywiście dla mnie bardzo dobra wiadomość i się cieszę z tego), ale nie podoba mu się moja macica. Podczas badania strasznie twardniała...pytał się czy często tak mam-miewam czasem kilka razy dziennie ![]()
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że z maluszkiem wszystko OK. Co do macicy- hm... może faktycznie brakuje Ci magnezu- może trzeba jakąś dietę wprowadzić- taką bogatą w konkretne składniki aby macica była "odżywiona".
![]() |
#1075 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() Co myślicie o zmianie lekarza na tym etapie ciąży? Myślałam o tym wcześniej już a teraz się utwierdzam w tym. Bo ja nie miałam od dawna swojego jednego lekarza w enelu, ostatni lekarz do którego się 'przywiązałam' i ufałam mu bardzo to był dr w inviccie. On pomaga zajść ale nie prowadzi więc wróciłam gdzie mam za darmo. Moje założenie było takie, że lekarz ma pracować w szpitalu który będę mogła rozważyć do porodu. Nie znalazłam takiego doktora, jeden który był ok właśnie rozwiązuje umowę z enelem, reszta albo jest niefajna albo przyjmuje w dzikich godzinach. Poszłam więc do dr poleconego przez koleżankę - ten zasugerował, żebym poszukała innego bo on teraz nie prowadzi ciąż. No ok, ale to już był 12tc więc na szybko umówiłam się do tego gin u którego jestem teraz- bo go znałam i kiedyś parę razy u niego byłam i byłam zadowolona. Tyle, że on pracuje w szpitalu poza warszawą więc w sumie wyszło tak, że darowałam sobie najważniejsze kryterium ![]() wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która rodzi na dniach i jak się okazało miała lekarza którego bardzo poleca a on pracuje tam gdzie chcę rodzić ![]() Mam zagwozdkę.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-10 o 22:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam abonament w luxmedzie, ale ciąże prowadzę zupełnie prywatnie (jedynie większe pakiety badan z krwi robię w ramach abonamentu), I uważam, ze to była bardzo dobra decyzja.
![]() |
#1078 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to prawda, że jeśli samopoczucie pozwala i z dzieckiem jest ok to można długo pracować tylko, że ja muszę do tego 7 miesiąca pracować bo prowadzę firmę sprzątająca. Niestety po studiach w Polsce a bez dostatecznej znajomości języka w Norwegii moje szanse na normalną prace są małe. (chociaż obiecałam sobie podszkolić język w trakcie ciąży). I tu jest duży problem dla mnie pracować do 7 miesiąca bo nie wyobrażam sobie już z konkretnym brzuszkiem pracować po 8h sprzątać, dźwigać itd nie jest to praca lekka, nie mogę sobie robić przerw, nie mogę jeść w momencie w którym zrobię się głodna...to praca na godziny jeśli w ciągu dnia mam 3-4 domy i jestem umówiona na konkretne godziny to nie ma takiej możliwości żebym mogła się spóźnić albo zostać trochę dłużej bo np w ciąży mam inne ruchy i potrzebuję więcej czasu na zrobienie konkretnej rzeczy. To jest naprawdę szaleńcze tempo prac plus przemieszczanie się z miejsca na miejsce komunikacją miejska. Nie ważne czy jest +30 czy -30 stopni. Ja się stawić muszę. Inaczej tracę klientów... więc jak na ciążę jest to dosyć wymagająca i mimo wszystko ryzykowna praca biorac pod uwagę I trymestr najbardziej. Dlatego cieszę się teraz ponieważ jest okres wakacyjny i większość ludzi odpoczywa sobie w cieplych krajach a przez to ja nie musze sprzątać ich domów ![]() ![]()
![]() |
#1079 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Znam 2 osoby, które zmieniły lekarza w 5 miesiącu i było dobrze Ja u swojej chyba jednak zostanę (a na pewno w medicoverze), nie mogę sobie pozwolić na prywatne wizyty a trochę się obawiam państwowych (kolejek do wszystkiego, dusznych poczekalni, braku możliwości zapisu przez telefon i długiego czekania na wyniki) ale jak poczytałam trochę, i ochłonęłam, to w sumie nie jest taka zła a jak już wcześniej o tym myślałaś, to tym bardziej, decyzja łatwa ![]()
![]() |
#1080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.