|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Sporo ich już tam rozpakowanych, nie?
Na majowo-czerwcowych wczoraj jeszcze jedna była nierozpakowana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2372 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Wyniki znacząco się nie pogorszyły...biorę teraz Tardyferon, ale dopiero od wczoraj 2 tabletki dziennie wcześniej tylko na czczo bralam. Widocznie za mała dawka byla. A Wy jakie żelazo przyjmujecie?
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
witam sie z telefonu
dzis mnie nie bedzie, bo mama do mnie przyjezdza milego dnia wszystkim
|
#2374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
Źle to świadczy o laptopach S. ![]() Szkoda,że Wy tak daleko -mój M. by Wam go przejrzał. Pisz pisz do dirty Cytat:
No kurcze ja mam nadzieję,że mi się Ewa w Jędrka nie zamieni shure miałam pisać i ... zapomniałam śliczne ciuszki a babci się należą ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Udanego dnia ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A i miałam pisać chociaż może nie powinnam bo obciach ale jestem tak nażarta,że ledwo oddycham Rano się wybrałam do spożywczaka po zakupy i wzięłam cebularza który chodził za mną już od miesiąca i zobaczyłam parówkową której nie jadłam chyba od dzieciństwa - no i wzięłam. Po przyjściu do domku zeżarłam na pniu tego cebularza i dwa kawałki parówkowej
|
||||
|
|
|
#2375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
na.szczęście mam zdolnego tz i może naprawi...DIRTY napisała: "Hej,u mnie lipa,poleze i to dlugo,mam nadciesnienie i bialkomocz i przez to ryzyko stanu przedrzucawkowego,co prawda juz pomalu wyniki sie poprawiaja oprocz moczu,ale przez to co mi sie dzieje niunia jest mniejsza az o dwa tygodnie,musze lezec zeby jak najwiecej krwi do lozyska doplywalo,zeby ją dotleniac bardziej niz siebie.takze tak...poleze tu dlugo,z forum wypadam jak widzicie przymusowo,ale bede lezec ile trzeba.pozdrawiam wszystkie i nie bagatelizujcie zadnych objawow jak ja,bo zle juz sie dzialo duzo wczesniej,a ja myslalam ze tak to ma byc,bo ciaza..." Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę sorbifer durules
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Katarzynko, wszystkiego naj naj!
Pociechy z chłopaków i dużo radości! Aga, chciałam pocieszać,ale skoro dziewczyny piszą, że to nie takie złe wyniki, to na pewno będzie dobrze Rusałko, ładny album ![]() Ja-ika, gratulacje ciociu ![]() U mnie już wczoraj się ochłodziło, dzis chyba cd nie najwyższej temperatury. Mimo, że upału nie było, to stopy popuchnięte, kupiłam sobie klapki luźne, bo w moje japonki już się na siłę musiałam wciskać. Teraz chodze jak chłop Mężuś niedługo wróci to może go wyciągnę na targ... Fasollllki mi się chce. I jakichś owocków.
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Chyba muszę się do sklepu wybrać, bo coś pusta mam lodówkę...
a najchętniej poszłabym spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Dirty, ale dobrze ze jest pod obserwacją...
Agaabuu, co prawda nie znam się za bardzo na anemii ale.czytałam warto je popijać np sokiem grejfrutowym bo żelazo lepiej się wchłania z wit C |
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju biedna Dirty
Ale to jakie ona miała wcześniej objawy?To ciśnienie?Cytat:
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
A, to nie.wiedziałam ![]() No w każdym razie jak patrzylqm, to 4 urodziły na odchowalni już i 1 czeka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamuśki
katarzyno wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Cytat:
jaka długaśna![]() Cytat:
Dobrze że jest pod obserwacją, trzymam kciuki z nich!U mnie też przyjemna mżawka na dworze i trochę chłodniej ![]() Jadę dziś odebrać wyniki z glukozy i toxo tyle ze okazało się że przegląd rejestracyjny auta był ważny do... wczoraj czeka mnie więc pierwsza wizyta w serwisie
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
U nas slonko i gorąco. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile było takich "omyłek"...Nie biorę w ogóle. Może powinnam zrobić sobie jakieś badanie krwi hmm?? |
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem jak inne wyniki ale co do HGB to u mnie branie zelaza zaczyna sie jak spadnie ponizej 11... ja mialam 11,7 i nic mi nie kazali robic... takze mysle ze twoj wynik nie jest taki zly... Dirty zdrowka!! wszystko bedzie dobrze ![]() lece do sklepu, do wieczora
|
||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
|
|
#2388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie przejmuj sie, moja tez ma mniejszy brzuszek. Blanka z kolei w 34 tc glowe miala na 38 a tyko kosc udowa byla standardowo na 34 ![]() Cytat:
tak myslalam ze tak to sie skonczy oby cisnienie spadalo i bialko przestalo sie pojawiac, bo nadcisnienie niebezpieczne dla obu, wiec oby sie to wczesniejszym porodem nie skonczylo ![]() dzis moj malzon szanowny obrazalski wraca i ma wolne do 21 lipca, wiec bede ostro w tyle z forum
|
|||
|
|
|
#2389 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Witam, u mnie sucha, ale chlodno
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę do tego.sklepu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2391 |
|
BAN stały
|
katarzyna2811 wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczyny Wszystkiego najlepszego dla solenizantki.
Córka dalej gorączkuje w nocy 38.7 miała, a poza tym żadnych innych objawów wiec mam nadzieje że szybko wyzdrowieje. Dzisiaj już definitywnie się przeprowadzamy na nowe mieszkanko a że nie ma tam internetu to pewnie zniknę z forum na kilka dni, ale i tak się mało udzielam więc pewnie nie zauwazycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam
Cytat:
Jakoś w styczniu czy lutym 2011 kupiliśmy mi lapa (nowego z salonu)- dwa miesiące później poleciał do serwisu. Nie minęło pół roku jak znowu padł i znowu serwis Cytat:
O kurczę
|
||
|
|
|
#2394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Boję się coraz bardziej.Mąż jakoś tego nie rozumie, bo skoro jedno poszło to drugie też, a jak coś będzie nie tak to na pewno medycyna sobie z tym radzi |
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2397 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Że co!!!???Nie wiem, ja zawsze mam nową iglę i wacik wiem nie sądzę by czymś sie zarazić.Co oni Ci tam zrobili? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
W nocy miałam taką przygodę, że cos mnie użarło w nogę z tyłu, prawie koło tyłka.Bolało jak diabli.Miałam taki bąbel i w środku dziurkę z krwi.Sprawcy nie znalazłam, ale chyba coś małego.Podejrzewam, że może młoda osa, bo widziałam jak się do pokoju dostała.Trochę się wystraszyłam bo diabeł wie jak mój organizm na to teraz zareaguje, ale ból zmalał i poszłam spać.Rano już bąbla nie ma, troszkę piecze, ale chyba nic z tym złego się nie dzieje |
||
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Byliśmy wczoraj w SR na wykładzie nt. kąpieli i pielęgnacji noworodka. I coś bardzo mnie zdziwiło Położna zachęcała do kupienia cetaphilu do kąpieli i balsamu (ja i tak mam już oilatum, więc na razie se odpuszczę). I tak dziwnie tłumaczyła - może tak się robi, nie wiem??? - że twarzyczkę dziecku, oczka myć na przewijaku przegotowaną wodą (to jeszcze rozumiem) i .... namydlać dziecko też na przewijaku, a dopiero potem włożyć do wanienki???? Jakieś to dziwne się wydaje.... Jak będę używać oilatum, to jak mam dziecko nim namydlić, skoro go się dodaje do wody w wanience??? ![]() Dobrze, że będą jeszcze zajęcia praktyczne, więc się dopytam o wszystkie niejasności. Wczoraj ciężko było i tak coś zobaczyć, było duużo ludzi i z tyłu nic nie było widać, co ta położna wyprawia z dzieckiem ![]() Ale jest też ogromny plusik wczorajszej SR Przekazuję przydatne info dla pierworódek, ale jeśli Ameryki nie odkryłam, to soorrrki ![]() * jeśli dzidziuś ma ropną wydzielinkę z oczu to można zaparzyć ziele świetlika i przemyć wywarem oczka * jeśli np. jest późno i nie ma nigdzie apteki to można przemyć wywarem z czarnej herbaty * jeśli z kolei są ropne potówki na ciałku, to można zrobić dziecku kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu
|
#2399 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wam
ja tylko na chwilkę, mężuś wczoraj wrócił także jak się uda to będę wieczorkiem bądź jutro buziaki
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, dziś wybieram się do Rossmanna i stąd mam pytanie czy któraś z was ma doświadczenie z kremami:
1. Hipp - krem p. odparzeniom - dobry? Może być zamiast linomagu zielonego? Wg sroczki skład ma świetny. 2. Babydream - krem na pękające brodawki - któraś używała? 3. Czy kupować jakiś krem do buźki? Może tylko smarować na spacery np. Hipp krem na niepogodę? Czy lepiej zwykły krem do buźki kupić? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

) juz normalnie działa.

Rano się wybrałam do spożywczaka po zakupy i wzięłam cebularza który chodził za mną już od miesiąca i zobaczyłam parówkową której nie jadłam chyba od dzieciństwa - no i wzięłam. Po przyjściu do domku zeżarłam na pniu tego cebularza i dwa kawałki parówkowej
Pociechy z chłopaków i dużo radości!

Ale to jakie ona miała wcześniej objawy?To ciśnienie?

czeka mnie więc pierwsza wizyta w serwisie
ale ja nie mogę z nią chodzić, bo zawsze wydam za dużo kasy, bo wejdziemy to tu to tam, dobrze, że teraz jestem loszką to ubrań sobie nie kupuję bo pewnie bym znowu roztrwoniła kasę, ona jest niebezpieczna