Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 11:08   #1831
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Axella ja nie wierzę w to co czytam...
Bardzo Ci współczuję-ten typ jest jakiś chory- może niech się zacznie leczyć
Biedna Zuzia -nie dość, ze jest nerwowa prze Twoje nerwy w ciąży to jeszcze teraz takie jazdy
Dobrze, ze niczego nie będzie pamiętać....
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:12   #1832
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Bylam na policji. Ubaw maja z mojego tz max xD z spi grzecznie. Na laczach!

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:18   #1833
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Cześć
Dziewczyny mają 10tyg i mają oszałamiającą wagę 4500g Obie. Znowu się lekarz zdziwiła że tak równo idą.
czego się mamuska czepiasz? fajna waga jak na blizniaki moja wazy 5100, a to już prawie 7 tydzień. one urodzily się trochę wcześniej, wiec waza calkiem calkiem jeszcze trochę i nas przegonicie!

Cytat:
Poszłam wczoraj do parku się poopalac trochę i sobie uda przypalilam Ale taka piękna pogoda była że nie mogłam się powstrzymać;-).
ale na dupci możesz siedzieć? mnie tez sluza spacery - jeszcze trochę i będę wygladac jak po jakims urlopie (nie macierzyńskim hehe)

Cytat:
Dziewczyny czy was też przepuszczają z dziećmi w sklepie w kasach? Czy to tylko na moje bliźniaki taka reakcja jest? Wczoraj pół biedry mi organizowało osobną kasę no myślałam że padne nawet w ciąży tak nie miałam.
ekstra! sama korzyści z podwojnego szczęścia :P wczoraj zaparkowalam wozek przed malym osiedlowym warzywniakiem i wszystkie stare baby pchaly się przede mnie, a ja w drzwiach zerkając na mala...w końcu nie wytrzymałam i mowie, ze ja tez stoje w kolejce także korzystaj ile się da. no i pochwal się w końcu bryka dziewczyn

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Chyba te Twoje dubelki mają taką moc:-D
hehe siostry xero

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Magiusa Axela otworzyla policji i wyjasnila im i jest ok a z Z uciekla do mieszkania rodzicow i tz zadzwonil dlatego na policje ze porwala dziecko i podal adres rodzicow i policja tam pojechala- stary chlop a niespelna rozumu masakra .
hehe ale co to za porwanie do mieszkania dziadkow? przecież Axella jest tam chyba zameldowana w sumie dobrze, ze wmieszal we wszystko policje - będzie więcej dowodow przeciw niemu :P bo już sobie odnotują te jego bezpodstawne wezwania.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Zablokowal wsYstkie konta fb itd. Pozmienial hasla

ZA 20min mam rozmowe z milym panem polixjantem. Na 14przepro

no to wlamal się na Twoje konto fb kolejny haczyk.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:27   #1834
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Axela powiem Tobie ze lepszego momentu nie mogl sobie znalezc na ekscesy , Z malutka w tobie jeszcze hormony buzuja pewnie mamuska go buntuje ku...wa synalek mamusi dorosly chlop w glowie mi sie nie miesciii.... Dobrze ze policja jestbpo twojej stronie i sie czepia.... Ja pierdziele no normalnie ... Same brzydkie slowa na usta wchodza wrrr a ta cala afera to na jego nie korzysc dziala przy dzoecku takie afery robic .....wrrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:27   #1835
komiksowa
Raczkowanie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
zazdroszcze, gdy się cieszę, że była jedna pobudka w nocy to nstepnym razem sa 3, a dosłownie chodze po ścianach gdy Nikoś o 5 stwierdza ze jest wyspany
Nie jesteś sama. Mój księciunio też o 5 uważa, że to najlepszy czas na robienie mega kupy i zabawę.

Dlatego Color zazdroszczę Ci takich nocy. Jak Ty to robisz? A w ogóle jak pleśniawki? Poradziliście już sobie z nimi?

Diabli super wycieczka. Fajnie masz, że mieszkasz w Bielsku. Miałam okazję tam "szczytować" na wycieczkach z Pracownią na Rzecz Wszystkich Istot. Piękne tereny. Szczególnie, jak musieliśmy wejść do schroniska o 12 w nocy z całym bagażem na plecach, a w międzyczasie przytulać się do drzew i z nimi rozmawiać
W ogóle ta Twoja Nela to dziecko anioł, cały czas grzeczna, albo nas okłamujesz

Cloche - tapicerka piękne określenie. Nieźle Florek się pasie na Humanie. Ja wygrałam na All opakowanie Humany HA za 10 zł

Co do czyszczenia uszu - właśnie sobie wczoraj uświadomiłam, że chyba czas się za to wziąć i w kąpieli przemyłam.
Jak kąpiecie Wasze maluchy, to zostaje Wam w zgięciach trochę takiej białej mazi? Czyścicie to na siłę? Mieszko taki ruchliwy, że czasem nie dam rady doczyścić i dzisiaj zauważyłam przy przebieraniu, że ma pod paszką, ale nie chcę na siłę trzeć chusteczką.

MAgiusa ja polecam chusteczki z Babydreama, teraz mam różowe - extrasensitive. Cena za 160 sztuk to 8,49. Są bardzo delikatne.

I jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które zmieniały gina w ciąży. JAk z zaświadczeniem do becikowego? Ja mam przeczucie, że moja nie będzie chciała mi wystawić, skoro chodziłam do niej od 7go miesiąca, a teraz do Poznania nie uśmiecha mi się jechać do pierwszego gina.
Stary 2013-07-11, 11:28   #1836
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe ale co to za porwanie do mieszkania dziadkow? przecież Axella jest tam chyba zameldowana w sumie dobrze, ze wmieszal we wszystko policje - będzie więcej dowodow przeciw niemu :P bo już sobie odnotują te jego bezpodstawne wezwania.

no to wlamal się na Twoje konto fb kolejny haczyk.
wlasnie, sam sobie narobi... ty axella tylko zimna krew zachowaj. i haki zbieraj w sumie to mi ten gosc od poczatku takim szajsem zalatywal, ale ze az takie glupie numery zacznie wywijac to sie nie spodziewalam... myslalam, ze chociaz troche rozsadku ma!

mlody spi mi na rekach. marudzil i wygladalo to na placz z glodu, chociaz mi to nie pasowalo (bo nawet 2h nie minely odkad 90ml z cyca wypil), no ale zrobilam butle... i co? i padl
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:34   #1837
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jak kąpiecie Wasze maluchy, to zostaje Wam w zgięciach trochę takiej białej mazi? Czyścicie to na siłę? Mieszko taki ruchliwy, że czasem nie dam rady doczyścić i dzisiaj zauważyłam przy przebieraniu, że ma pod paszką, ale nie chcę na siłę trzeć chusteczką.
mój mały to miał, to jest odparzenie, trzeba dobrze osuszać, nie nawilżać.. u nas zrobiło się aż czerwone pod paszką i wyleczyłam gencjaną, nie trzyj tego za mocno

moje dziecko dało niezły popis w mięsnym ale dzieki temu obsłużono nas bez kolejki
teraz dalej jakiś nie w humorze...
wczoraj przed snem jadł chyba godzinę ale za to znów spał 6

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:37   #1838
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche - tapicerka piękne określenie. Nieźle Florek się pasie na Humanie. Ja wygrałam na All opakowanie Humany HA za 10 zł

Co do czyszczenia uszu - właśnie sobie wczoraj uświadomiłam, że chyba czas się za to wziąć i w kąpieli przemyłam.

najlepsze z tego pasienia/pasania (???), ze humany max 3 flachy na dobe dostaje. oby to wystarczylo, bo chce go moim karmic. a cena super! podobno to jedno z lepszych mm, wiec tylko sie cieszyc

co do uszu - uwazac z woda, zeby nie nalecialo... twarz i glowke mozna szmatka umyc przed kapiela, chyba ze wlosow wiecej to glowe odchylona ostroznie w wanience. uszy szmatka, potem wacikiem z zewnatrz wycieramy. za uszami tez do sucha. a dziure to tylko tak na wylocie jak miod wylazi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:37   #1839
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Nie jesteś sama. Mój księciunio też o 5 uważa, że to najlepszy czas na robienie mega kupy i zabawę.

Dlatego Color zazdroszczę Ci takich nocy. Jak Ty to robisz? A w ogóle jak pleśniawki? Poradziliście już sobie z nimi?

Diabli super wycieczka. Fajnie masz, że mieszkasz w Bielsku. Miałam okazję tam "szczytować" na wycieczkach z Pracownią na Rzecz Wszystkich Istot. Piękne tereny. Szczególnie, jak musieliśmy wejść do schroniska o 12 w nocy z całym bagażem na plecach, a w międzyczasie przytulać się do drzew i z nimi rozmawiać

MAgiusa ja polecam chusteczki z Babydreama, teraz mam różowe - extrasensitive. Cena za 160 sztuk to 8,49. Są bardzo delikatne.

I jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które zmieniały gina w ciąży. JAk z zaświadczeniem do becikowego? Ja mam przeczucie, że moja nie będzie chciała mi wystawić, skoro chodziłam do niej od 7go miesiąca, a teraz do Poznania nie uśmiecha mi się jechać do pierwszego gina.
Ja nic nie robie;-) taki egzemplarz mi się trafił. Jedna pobudka po 3 w nocy i kolejna po 6 rano. Potem zje i albo dalej śpi albo leży grzecznie albo marudzi:-P
Tej nocnej pobudki nie odczuwam bo oboje na śpiocha podłączamy się do siebie i śpimy dalej

A dzisiaj to jakoś wyjątkowo nie budził się wcale. Sama nie wiem jakim cudem.

Pleśniawki praktycznie schodzą. Smaruje 2 razy dziennie.można częściej ale mały tak wtedy żałośnie płacze,że sumienia nie mam. Takim płaczem nie jak na jedzonko tylko takim mega żałosnym:-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:40   #1840
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Musi ci wystawic masz usg i ksiazeczke potwierdzajace wizyty wiec nie bedzie problemu mi tez inny gin wystawial
Stary 2013-07-11, 11:43   #1841
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Jestem nieprzytomna. A dzien dopiero sie zaczyna.. Byla policja. Oskarzenie o porwanie. Wlecial tz i byl gnoj. Ucieklam. Nie wie gdzie jestem i soe nie dowie. Kumpel ten co sie baeil z Z strasznie mi pomogl. Nie mam chaty. Musze zatrudnic zaraz na juz przeprowadzki i w trybie natychmiastowym zgarnac z tamtat rzeczy.

I nie bedzie wyglaskanego pozwu o alimenty. Chcialam dobrze. Dogadac sie. A ten zatrudnił moja mame, swoja mame, policje, adwokatoe i wlasciciela chaty. Ucieklam z Z i zrobie wszystko by noe mial do niej praw, nigdy jej nie sktzywdzil jak mnie. Z strasznie przezyla. Mega mi jej zal. Nie mam tu prawie wcale jej rzeczy

Najgorsze jest to ze wszyscy sa daleko, nie mam z kim zostawic Z by doprowadzic to do konca. Dluga historia. Nierealnie nienormalna

spalam godzine
Z odsypia teraz. Tak bardzo ja tulilam cala noc.. Jak sobie pomysle ze moglabt trafic do niego.. Eh.. Dobrze ze jest to forum! Laski! Dzieki niemu przypomne sobie wszystkie jazdy i nie omieszkam o tym powiedziec w sadzie.

Dzis dzien placenia za mieszkanie. M powiedzial ze jest JEGO wiec kaske mam w kieszeni jego mama trzyma jego strone. No m biedny taki..

FACET MUSI MIEĆ JAJA I BYC ODPOWIEDZIALNYM ZA RODZINE. RODZINE KTOREJ NIGDY NIE STWORZY.
Nie zasluguje na szczescie jakim jest dziecko.

co za gnój, aż mnie zamurowało
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:44   #1842
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Skasowal wszystkie nasze rozmoey bym nie miala na niego nic. Wlamal się i usunal. Kto uwierzy ze para w ogole nic ze soba nie pisala?

Ale za wlamanie na konta wnosze sprawe.

Ps pokopiowalam wszycho dosłownie chwile wczesniej

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-11, 11:48   #1843
banka26
Zakorzenienie

No i super chce wojny to bedzie ja mial hiii
Stary 2013-07-11, 11:48   #1844
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co do uszu - uwazac z woda, zeby nie nalecialo... twarz i glowke mozna szmatka umyc przed kapiela, chyba ze wlosow wiecej to glowe odchylona ostroznie w wanience. uszy szmatka, potem wacikiem z zewnatrz wycieramy. za uszami tez do sucha. a dziure to tylko tak na wylocie jak miod wylazi
właśnie jak to jest z tą wodą w uszach, niby uważać ale można z maluchem chodzić na basen a tam przecież nurkuje

Stary 2013-07-11, 11:50   #1845
banka26
Zakorzenienie

Aa zapomnialam sie pochwalic w sobote ide do fryzaaa juuchuuu maz mi na urodziny zafunduje a ze wlosy mam do pasa to za pasemka troche zaplace ale tez bede chciala troche sciac i w koncu bede wygladala jak ludzie hiiii pochwale sie wam oczywiscie
Stary 2013-07-11, 11:58   #1846
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Zablokowal wsYstkie konta fb itd. Pozmienial hasla

ZA 20min mam rozmowe z milym panem polixjantem. Na 14przepro

Cytat:
Bylam na policji. Ubaw maja z mojego tz max xD z spi grzecznie. Na laczach!

No to super ze policja jest po Twojej stronie bylentak dalej i wygrasz
Ja chyba przejde na mm. W tym szpitqlu mam mega stresa i chyba mlody nie dojada.
Najpierw jam zrobil cyrk z powodu brzuszka o 3 i 5 to przyszly pielegniarki i patrzyly na mnie jak na debila ze nie umiem dziecka ze wzdeciami uspokoic w nocy. Rano na wazeniu zobaczyly pupe i z tekstem ze mam czesciej pieluchy zmieniac. A.kurde to id 1 dnia z chusteczkami a nie od niezmieniania pieluch bo czasem co 20 min zmieniam.
Stresuje sie wiec wynikami Mlodego ( bo dodam ze mimo ze na cycku to stwierdzili ze niedopojony chyba) , ich tekstami do mnie, tym ze go uslokoic nie umiem. Wszystkim i on chyba przez to mniej je bo pokarm mi sie zmniejsza. Mam juz dosc. Tym bardziej ze moje dsiecko z butelki wody nie chce pic a ze strsykawki pluje lub krztusi sie i nie wiem czym go dopajac, ile i kiedy...zwariuje

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-07-11 o 12:01
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:30   #1847
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Nie mam sil. Nie jem, nie spie. Noc byla okropna. Od 8rano jazdy z tz, policja. Zaraz przeprowadzka. I jestem sama.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-11, 12:32   #1848
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Skasowal wszystkie nasze rozmoey bym nie miala na niego nic. Wlamal się i usunal. Kto uwierzy ze para w ogole nic ze soba nie pisala?

Ha ha ha dobrze,że zdąrzyłaś pokopiować:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-11, 12:37   #1849
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Musi ci wystawic masz usg i ksiazeczke potwierdzajace wizyty wiec nie bedzie problemu mi tez inny gin wystawial
Mam nadzieję, dzięki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mój mały to miał, to jest odparzenie, trzeba dobrze osuszać, nie nawilżać.. u nas zrobiło się aż czerwone pod paszką i wyleczyłam gencjaną, nie trzyj tego za mocno
nie trę, no coś Ty dzisiaj wyszorujemy leciutko w wiaderku

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja nic nie robie;-) taki egzemplarz mi się trafił. Jedna pobudka po 3 w nocy i kolejna po 6 rano. Potem zje i albo dalej śpi albo leży grzecznie albo marudzi:-P
Tej nocnej pobudki nie odczuwam bo oboje na śpiocha podłączamy się do siebie i śpimy dalej

A dzisiaj to jakoś wyjątkowo nie budził się wcale. Sama nie wiem jakim cudem.

Pleśniawki praktycznie schodzą. Smaruje 2 razy dziennie.można częściej ale mały tak wtedy żałośnie płacze,że sumienia nie mam. Takim płaczem nie jak na jedzonko tylko takim mega żałosnym.
biedny

Cytat:

Ale Ty byłaś sprytniejsza wszystko zostaje na dysku, pierwzzy lepszy informatyk i masz wszystko odzyskane

Cytat:
Aa zapomnialam sie pochwalic w sobote ide do fryzaaa juuchuuu maz mi na urodziny zafunduje a ze wlosy mam do pasa to za pasemka troche zaplace ale tez bede chciala troche sciac i w koncu bede wygladala jak ludzie hiiii pochwale sie wam oczywiscie
a pewnie, ze się pochwal!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to super ze policja jest po Twojej stronie bylentak dalej i wygrasz
Ja chyba przejde na mm. W tym szpitqlu mam mega stresa i chyba mlody nie dojada.
Najpierw jam zrobil cyrk z powodu brzuszka o 3 i 5 to przyszly pielegniarki i patrzyly na mnie jak na debila ze nie umiem dziecka ze wzdeciami uspokoic w nocy. Rano na wazeniu zobaczyly pupe i z tekstem ze mam czesciej pieluchy zmieniac. A.kurde to id 1 dnia z chusteczkami a nie od niezmieniania pieluch bo czasem co 20 min zmieniam.
Stresuje sie wiec wynikami Mlodego ( bo dodam ze mimo ze na cycku to stwierdzili ze niedopojony chyba) , ich tekstami do mnie, tym ze go uslokoic nie umiem. Wszystkim i on chyba przez to mniej je bo pokarm mi sie zmniejsza. Mam juz dosc. Tym bardziej ze moje dsiecko z butelki wody nie chce pic a ze strsykawki pluje lub krztusi sie i nie wiem czym go dopajac, ile i kiedy...zwariuje

Magiusa ja daję 3x60 ml dziennie, czasem 4 i mam zupełnie inne dziecko. Oczywiście najpierw 1 cyc, potem drugi. Jak lezalam po cc, to tez prze 2 noce uzeralam się z durnymi położnymi.Ledwo dziecko zapłakało, a one już leciały ze strzykawką wypełnioną mm
Stary 2013-07-11, 12:41   #1850
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam sil. Nie jem, nie spie. Noc byla okropna. Od 8rano jazdy z tz, policja. Zaraz przeprowadzka. I jestem sama.

Nie jesteś sama!!! Masz Zu,przyjaciela,rodziców i nas:-*
Poprostu pozbywasz się gów.na które zatruwa Wam życie. Teraz będzie tylko lepiej. Do sprawy w sądzie nie daj się prowokować. Niech pisze i mówi co chce a Ty choćby nie wiem jak Cię to bolało to słodko się uśmiechaj i słowem nic więcej. Bo on będzie miał wtedy dowody przeciwko Tobie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-11, 12:50   #1851
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jutro ide i biore malego ze soba, musze jakoś na chrzcie wygladac. Najlepsze, ż tesciowa kupila taka sama sukienke jak ja i to ona pierwsza na szczescie dogadalysmy sie i zalozy co innego

Axella czemu tak sie stalo? pamietam, ze po porodzie byliscie szczesliwi...

pytanie do dziewczyn po cesarce.
Czy macie jakies bole brzucha? Mnie cały czas pobolewa jak przed @ lub owulacją, trwa to kilkanascie sekund do minuty, ale jes bardzo czeste, oprócz tego powłoki mnie bolą przy dotyku
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:52   #1852
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, dzięki

nie trę, no coś Ty dzisiaj wyszorujemy leciutko w wiaderku

biedny

Ale Ty byłaś sprytniejsza wszystko zostaje na dysku, pierwzzy lepszy informatyk i masz wszystko odzyskane

a pewnie, ze się pochwal!

Magiusa ja daję 3x60 ml dziennie, czasem 4 i mam zupełnie inne dziecko. Oczywiście najpierw 1 cyc, potem drugi. Jak lezalam po cc, to tez prze 2 noce uzeralam się z durnymi położnymi.Ledwo dziecko zapłakało, a one już leciały ze strzykawką wypełnioną mm
Ale piszesz o dopajaniu czyms czy o mm? Bo 60ml x3 dziennie wody to chyba za duzo wiec chyba piszess o mm, tak?
U mnie poki co nie wychodzi niedozywienie bo wczoraj rano mial 4220 a dzis 4290, tak wiec przybiera niezle ( a raczej przybieral bo czuje ze po tym stresie tutaj wlasnie mleczka bedzie coraz mniej i gorzej z tym przybieraniem). Ale twierdza ze w moczu cos tam wychodzi co moze wskazywac ze picia mu brakuje.
Wiec sie zastanawiam jak mu to wode podawac, kiedy i ile skoro on ma za chwile ledwo miesiac. No bo wybudzac go miedzy karmieniami to bez sensu. A jednoczesnie nie chce np.woda zapelniqc glodu. Masakra.
Gdyby nie to ze po mm podobno bywaja gorsze wzdecia to bym w cholere to rzucila i przeszla na mm bo normalnie za duzy stres.
A polecacie jakies mm jako szczegolnie wyroznione?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:58   #1853
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale piszesz o dopajaniu czyms czy o mm? Bo 60ml x3 dziennie wody to chyba za duzo wiec chyba piszess o mm, tak?
U mnie poki co nie wychodzi niedozywienie bo wczoraj rano mial 4220 a dzis 4290, tak wiec przybiera niezle ( a raczej przybieral bo czuje ze po tym stresie tutaj wlasnie mleczka bedzie coraz mniej i gorzej z tym przybieraniem). Ale twierdza ze w moczu cos tam wychodzi co moze wskazywac ze picia mu brakuje.
Wiec sie zastanawiam jak mu to wode podawac, kiedy i ile skoro on ma za chwile ledwo miesiac. No bo wybudzac go miedzy karmieniami to bez sensu. A jednoczesnie nie chce np.woda zapelniqc glodu. Masakra.
Gdyby nie to ze po mm podobno bywaja gorsze wzdecia to bym w cholere to rzucila i przeszla na mm bo normalnie za duzy stres.
A polecacie jakies mm jako szczegolnie wyroznione?

spróbuj trochę wyluzować i się nie stresować, szkoda by bylo stracić pokarm ...
nie dopajaj, przystawiaj częściej

Stary 2013-07-11, 13:19   #1854
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Michas
Michaś śliczny

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

muszę Wam coś powiedzieć , wiem ,że nie należy cieszyć się zbyt szybko, ale ja już jestem szczęśliwa

zaczęłam dzisiaj Młodemu podawać Delicol no i mam w domu zupełnie inne dziecko

na spacerze był meeega spokojny, gapił się w wózku, machał nóżkami i rączkami, nic nie jęczał, nie prężył się, puszczał bączki bez płaczu, a potem ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zrobił sam kupkę
a potem wróciliśmy do domku, wykąpaliśmy się, nakarmiliśmy i zasnął bez żadnych problemów, bez jęków, bez wiercenia się....

szooookk ,nie wiem czy to przypadek czy to zasługa tych kropelek nie powinnam wyciągać wniosków po 1 dniu....wiem...

jestem ciekawa co będzie w nocy i nad ranem, bo od 2 miesięcy codziennie ok4-5 rano się pręży i płacze, biedaczek

ciekawe czy faktycznie ma tą nietolerancję laktozy...
jeśli ją ma, to dzięki temu , kto wymyślił delicol

===
Wojtuś dziękuje za komplementy:r oza:
a główkę podnosi w sumie już od dawna,prawie, że od urodzenia ale tak wysoko i długo to od jakiś 2tyg
oby juz z brzuszkiem było ok

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
NELA ZDOBYLA PIERWSZY SZCZYT!!! Kozia Górka zwana Stefanką 686m. n.p.m.
oj tak, to był intensywny dzień przed 10ta wyruszylysmy w góry - nasza pierwsza wyprawa. trochę zalowalam, ze jeszcze nie mamy chusty, a nosidełko pozyczylismy znajomej na wczasy...ale jeden z wozkow (terenowy) dal rade. ledwo go wypchałam tatuś w pracy, ale wycieczke umilily nam moja siostra z synkiem, jej tesciowa i nasza mama. slonce super swiecilo, Nelka zaliczyla przejazd autobusem (oczy jak pieciozlotowki a przecież ona wszystko przesypia). na szczycie piknik, barany, kozki, mini plac zabaw ("ciociu daj Nele na plac zabaw zobaczymy co zrobi" ). do domu wrocilysmy o 18. ogolnie udala nam się wyprawa i chcemy częściej. wrzucam fotki.
ale super zazdroszcze wycieczki

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:22   #1855
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam zaświadczenie od tej gin która mi prowadzila ciaze od 20tyg.
W razie czego wzielam xero karty od poprzedniej i tyle.
To zaświadczenie to może ci nawet internista wystawić jak pokazesz mu dokumenty (usg,ksizeczka prowadzenia ciąży)
Cytat:

co za doopek
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:29   #1856
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Magiusa, mialam w szpitalu te same dylematy... Kazali dopajac, mala nie chciala ani wody ani herbatki. Raz dostala mm jak nie moglam jej w nocy uspokoic. Ale potem bylo juz lepiej I piers dawala rade. Jesli przybiera to nie przejmuj sie niczyim gadaniem. Szkoda Twojej walki o KP, zebys teraz miala przez glupie piguly na mm przejsc. No chyba,ze tak bardzo stresuje Cie to czy Darek sie najada I waga nie jest w stanie Cie uspokoic. Wtedy dla wlasnego zdrowia moze warto pomyslec o mm. ale ja wciaz uwazam, ze jesli przybiera na wadze to musisz po prostu wyluzowac
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:34   #1857
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny mają 10tyg i mają oszałamiającą wagę 4500g Obie. Znowu się lekarz zdziwiła że tak równo idą.

Dziewczyny czy was też przepuszczają z dziećmi w sklepie w kasach? Czy to tylko na moje bliźniaki taka reakcja jest? Wczoraj pół biedry mi organizowało osobną kasę no myślałam że padne nawet w ciąży tak nie miałam.
duże gwiazdeczki już
mnie z dwa razy przepuścili, akurat Młody się obudził i zaczynał marudzenie
ale wczoraj w kasie w Lidlu jakiś facet z całym pełnym wózkiem się wrył, a ja miałam tylko dwa lody w ręce i wodę

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
pytanie do dziewczyn po cesarce.
Czy macie jakies bole brzucha? Mnie cały czas pobolewa jak przed @ lub owulacją, trwa to kilkanascie sekund do minuty, ale jes bardzo czeste, oprócz tego powłoki mnie bolą przy dotyku
teraz już nie, ale to już ponad 3 miesiące - wcześniej czasem czułam brzuch ale nie jak na okres. bardziej takie delikatne kłucia.

właśnie zbieram się do gina .... nadal bez okresu, może mi wywoła luteiną żebym mogła tabsy brać, kiedyś tylko dzięki luteinie i hormonom miałam okres i widać po ciąży się nie uregulowało :/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:35   #1858
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja dostałam zaświadczenie od tej gin która mi prowadzila ciaze od 20tyg.
W razie czego wzielam xero karty od poprzedniej i tyle.
To zaświadczenie to może ci nawet internista wystawić jak pokazesz mu dokumenty (usg,ksizeczka prowadzenia ciąży)

co za doopek
Nieee nie dupek. Dobrze ze to zrobil zlamal prawo a to dla mnie mega plus

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-11, 13:40   #1859
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Wasze dzieci tez tak malo spia w dzien ? noc przespi, jedna pobudka o 3 na jedzenie, potem o 6 i tak pospi z przerwami na jedzenie mniej wiecej do 12, a potem spi po jedzeniu maksymalnie pol godziny ... a wieczorem juz jest mega zmeczony i strasznie marudny
Stary 2013-07-11, 13:52   #1860
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
Ja znowu tylko jak po ogień ;-)

Poszłam wczoraj do parku się poopalac trochę i sobie uda przypalilam Ale taka piękna pogoda była że nie mogłam się powstrzymać;-)

Moja córka w sobotę kończy 11 tygodni i waży 4430 (dane z wczoraj)
Mnie nie przepuszczają, ale nie podejmuje ryzyka pójścia z nią do sklepu

czeeeeeść podczytuję, podczytuję, ale coś nie mam jak się wbić. My wczoraj po wizycie kontrolnej, pytałam o trzymanie główki na jedną stronę, pani doktor mówi, że wszystko jest okey, że nie jest to kwestia napięcia, bo trzymana w górze pod paszkami Helcia trzyma głowę prosto. Ale i tak tak mi się spodobał pomysł diabli na uszycie woreczków z ryżem, że podłapałam, bo pieluszka nie blokuje tak dobrze, a nie zawsze da się bodźce z jednej strony wyeliminować. Poza tym podaje małej żelazo, ale cholerka incydent z butelką był jednorazowy, już nie działa zamienianie cyca na butelkę- wypycha ją. Podaję więc strzykawką, a i tak mam problem dać jej 40 ml za cały dzień, bo np dziś nie zaczęłam jeszcze. Obudziła się po nocy o 9:45, po to żeby o 11:00 uciąć sobie drzemkę (do teraz nie wstała ) i nie zdążyłam nawet przygotować napoju.....

Vil- bardzo fajnie kombinujesz ze sklepem. U nas w 30 tysięcznym mieście są specjalne dotacje dla mam w urzędzie pracy, więc sprawdź i u siebie. Ja bym poszła w ubranka dziecięce, bo tak jak pisała diabli ciężko zrobić utarg na drobiażdżkach

Diabli- fajny pomysł, z pełnym uczestnictwem Nelki w cudach tego świata brawo, że nie zostaje tylko w sferze planowania, podziwiam! Chociaż i tak jestem pod wrażeniem, że mój mąż zgodził się na lot do Grecji i to na cały miesiąc.
Co do uszów- myję codziennie rano i wieczorem wacikiem z zewnątrz i za nimi oraz patyczkiem tę przestrzeń troszkę wgłębioną nad dziurką- w tej nie gmeram w tym wgłębieniu u góry lubi się gromadzić cienka warstwa woskowiny i jak to widzę to

Jussti
- dalej nie podjęłam drugiej próby motania w chuście! boję się! nie wiem czego! potrzebuję kopa w d.. !

Ash- god bless internet! kciukuję za Was tam!
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości