Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 13:29   #2581
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A ja się wycwaniłam i wszystkie składniki na drożdżowe wrzucam do maszyny do chleba. Ona mi wymiesza,podgrzeje i wyrobi. Ja po dwóch godzinkach wyciągam pięknie wyrośnięte ciasto i tylko przekładam do formy i ciach do pieca
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Matall ja nic nie zagniatam, robię to co samo sobie stoi przez 3 godziny, a później odpalam mikser i dokładnie sie samo wyrabia (tymi końcówkami do wyrabiania ciasta), takie zagniatane to robi tylko moja mama, a jak jej ostatnio zawiozłam kawałek tego mojego samoróbka to mnie pochwaliła że takie dobre
W moim przepisie wyraźnie napisane, że trzeba ręcznie 15 minut wyrabiać, więc dzielnie wyrabiałam
Już się ciepli w piekarniku

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:32   #2582
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hello

Jako, że dzisiaj leci mi kolejny roczek, stawiam każdej z Was bezalkoholowe drinki i ciacho

jeszcze raz najlepszego a ten torcik wygląda pysznie

a swoja droga macie jakis przepis na racuchy? bo moja sis zawsze mi robi a dzisiaj wróci dopiero po 20tej;/
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:32   #2583
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W moim przepisie wyraźnie napisane, że trzeba ręcznie 15 minut wyrabiać, więc dzielnie wyrabiałam
Już się ciepli w piekarniku

Szacun wielki Ja na to chyba za leniwam
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:33   #2584
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
eh mi za tydzien stuknie cwiartka czuje sie starooooo

a co do kosmetykow, jedna zasada ktora zawsze sprawdza sie najlepiej. im mniej tym lepiej i tyle
ćwiartka tez sobie to uświadomiłam niedawno.... tylko moja dopiero w grudniu ,a na 1 stronie mam napisane 23 nie wiem czemu;p zapomnialam poprosic zeby matal mi zamienila

ja mam kosmetyki nivei i to tez nieduzo by zobaczyc czy Małemu podpasowąły
Stary 2013-07-11, 13:34   #2585
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim.

Stawiam wszystkim urodzinowego bezalkoholowego drinka

I wybywam na calutki dzień w Bory Tucholskie, do rodziców na domek. Mam nadzieję że pogoda dopisze. Życzę wszystkim miłego dnia.
Wszystkiego najlepszego! Sto lat!
I czarna, Tobie również najlepsze życzenia!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
znajoma pisała, że jej koleżanka () urodziła chłopca a do końca miała być dziewczyka Miki pilnuj klejnotów, bo matka dla dziewczynki nie ma imienia
Ja słyszałam o dwóch takich przypadkach w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Mojej przyjaciółki mama jest pielęgniarką na noworodkach i mówi, że to wcale nie taka rzadkość Ale podobno najczęściej to właśnie w tą stronę, że zamiast dziewczynki jest chłopczyk W drugą stronę raczej rzadko są pomyłki. Tak czy siak, u Poli ładnie było widać kształty na 3D, więc mam nadzieję, że Pola zostanie Polą bo już mówię do brzucha po imieniu

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No to z tego co piszecie wynika, że moje koleżanki, które ostatnio urodziły naściemniały z tym kp. Mówiły, że mleko im szybko przestało lecieć i tyle. No a trzeba nad tym popracować, nie ma nic za darmo

Ja też jestem ciekawa jak mi pójdzie. Póki co nie namierzyłam ani kropelki siary a za dwa miechy mam urodzić.
No ja też mam nadzieję, że jakoś to pójdzie u mnie.. Póki co nic mi nie leci ale ktoś tu pisał, że to o niczym nie świadczy i nawet bez tego można mieć dużo pokarmu (bajka, to chyba Ty?)

Cytat:
Ja tam się w lesie wychowałam, bo mam rodziców harcerzy, więc kleszcze mi nie straszne. Wiadomo, ze trzeba się psikac i wyciągać, jak wejdą, ale nie panikuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja nie znosze tych gnojków. Raz w bzuch wlazł, nie mogli wyciągnąć i musieli wyciąć. A że chirurg jakiś nie najlepszy był to teraz mam dużą blizne na brzuchu (która razem z brzuchem rośnie teraz)

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wczoraj o 21:25 moja bratowa urodziła Natalkę. Mała waży coś ponad 3700g i mierzy 59cm obydwie czują się dobrze.
Gratulacje! Jaka duża dziewczynka (ja też byłam taka tylko jeszcze 100g cięższa..)

Ja dziś spakowałam się już na wyjazd i połowe torby to ciuszki dla małej Wczoraj byłam na zakupach z mamą i takie śliczności są w tych sklepach, że szok.

Wesele nas czeka w sobote, a w niedziele do wawy i w poniedziałek już wylot 5 tygdoni już mineło jak z bicza strzelił. Nie chce mi się wracać, tak mi smutno
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:35   #2586
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Dziś mam spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia. Czytam, że Wy wszystkie już mocno wkręcone w te zajęcia a mnie"szefowa" tej szkoły i gin kazali iść najwcześniej teraz Ciekawe czy będzie ok. Znajomi mówili, że tak. Chociaż to też nieco drogi interes.
może Ci się spodoba ja poszłam bo były za darmo ale zrezygnowalam z kilku powodów, ale uważam osobiście, że kasy na ta wiedzę nie wydałabym takiej jak chcą w szkołach rodzenia, wydaje mi sie ze to co gadaja w SR mogliby spisac na kilku kartkach i byloby ok,a tak siedzisz 2 godizny i dowiadujesz sie duzo z tego co juz iwesz, plusem jest fajna atmosfera i poznanie nowych ludzi noi cwiczenia
Stary 2013-07-11, 13:36   #2587
Diorisha
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam Inwersja i czy już ma ten krążek .

matall pisała może dirty czy leży w szpitalu u siebie w Ł. czy w Lbn. ?
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:37   #2588
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
wrociłam z wycieczki do pzu i sie załamałam...
w zeszłym roku skladke oc dla zawodu medycznego mialam 68zł/ a wtym roku zmieniły sie zasady i musze zapłacić 400zl

masakra szczegolnie ze wiekszosc czasu bede na macierzyńskim

w ogole biegłam od parkingu do pzu jakies 800m w deszczu z wielkim brzuchem... ludzie sie patrzą jakby biegającej cieżarówki nie widzieli

ale zadyszke zlapalam po 100m

pozniej sklep...przyszłam kupic tylko chleb ...stanełam w kolejce... jedna babcia/druga babcia...pierwsza babcia wrocila bo jeszcze cebulki pol kilo, za chwile jakas baba za mna ze ona tylko po soczek tymbark i sie wryła...
nie wytrzymałam i wybuchnełam... plecy mnie naparzają bo juz sie troche nachodziłam i mialam dosc... i mówie do nich LUDZIE WSZYSCY PRZYCHODZA TYLKO PO COŚ... KONIEC
obruszyły sie jakbym im chleb z buzi wyjeła...ale powiedzialam im co sadze o takim zachowaniu, bo nie oczekuje ze mnie ktos przepusci, ale tez niech nie oczekuja ze w ciazy bede stac i wszystkich puszczac... bo nie mam czasu... nie siedze na L4 i z nudow chodze po chleb... zreszta jakbym siedziala na L4 to tym bardziej bym je pogoniła... bo ze skurczami nie miałabym ochoty na wpuszczanie babsztyli ...grrrrrrrrrrr
ja ostatnio pierwszy raz poprosilam o przepuszczenie w kolejce w piekarni gdzi ebylo mnostow osob, a zrobilam to tylko dlatego ze bylo goraco a w samochodzie czekal Tato i jechalismy na wies wiec nie chcialo mi sie stac 20 min za chlebem, dostalam taka z☠☠☠ke od ok 30 letniej kobiety ze masakra, ze ja to nie obchodzi ze ejstem w ciazy i powinnam stac w kolejce, jeszcze opieprzyla mnie ze Tato stanal na pasach, chyba zeza miala
Stary 2013-07-11, 13:37   #2589
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja nie znosze tych gnojków. Raz w bzuch wlazł, nie mogli wyciągnąć i musieli wyciąć. A że chirurg jakiś nie najlepszy był to teraz mam dużą blizne na brzuchu (która razem z brzuchem rośnie teraz)
Przez chwilę myślałam, że piszesz o moich rodzicach-harcerzach

Też mam bliznę na brzuchu po jednym

Ej, właśnie, jeszcze oponki miałam robić. Lecę sprawdzić, co potrzeba, to może w weekend zrobię Naszło mnie na gotowanie i pieczenie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-11, 13:37   #2590
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
na pudelku rowniez przeczytalam ze gardias nie bierze macierzynskiego i bedzie sie dzieckiem zajmowac babcia...
nie potępiam bo róznie jest ...a babcia to babcia

ale potem czytam, ze bedzie na 5 dni wyjezdzac do wawy, a na weekendy wracac do rodzinnego tomaszowa :szok: przegięcie...to mogła sobie chomika kupić

dokaldnie
Stary 2013-07-11, 13:38   #2591
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

A ja tak nie w temacie... Niedawno przeczytalam gdzies zeby w ciazy duzo mowic do brzuszka... Wy mowicie? Mi jakos tak glupio... Czestovw myslach mowie do dziecia ale zeby tak na glos... Tylko TZ gada jak jest w stanie wskazujacym
Stary 2013-07-11, 13:38   #2592
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak tam Inwersja i czy już ma ten krążek .

matall pisała może dirty czy leży w szpitalu u siebie w Ł. czy w Lbn. ?
Nie wiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-11, 13:39   #2593
shure
Zadomowienie

Cytat:
Tak powinno być ale mi tam nijak nie złagodziła tych objawów. Piczka mnie masakrycznie swędziała,łechtaczka mi podpuchła i cały dół miałam zaczerwieniony W ogóle w tej ciąży mam jakieś nawracające infekcje
ja tez mam problem infekcjami teraz lykam provag i uzywam laktacyd

Vea ten pajac jest z lumpka

Czarna sto lat sto lat !

kopnijcie mnie w dupe bo musze isc na zakupy i zrobic biad

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:39   #2594
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A ja tak nie w temacie... Niedawno przeczytalam gdzies zeby w ciazy duzo mowic do brzuszka... Wy mowicie? Mi jakos tak glupio... Czestovw myslach mowie do dziecia ale zeby tak na glos... Tylko TZ gada jak jest w stanie wskazujacym
Ja mówię
Jak mówisz w myślach, to dzieć Cię nie słyszy, a jak na głos, to słyszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-11, 13:39   #2595
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Przez chwilę myślałam, że piszesz o moich rodzicach-harcerzach

Też mam bliznę na brzuchu po jednym
Twoi rodzice na pewno są bardzo mili hihihi
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:40   #2596
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X

Cytat:
Ja mówię
Jak mówisz w myślach, to dzieć Cię nie słyszy, a jak na głos, to słyszy
Hehe domyslam sie ale jakos nie moge sie przekonac...
Stary 2013-07-11, 13:41   #2597
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
może Ci się spodoba ja poszłam bo były za darmo ale zrezygnowalam z kilku powodów, ale uważam osobiście, że kasy na ta wiedzę nie wydałabym takiej jak chcą w szkołach rodzenia, wydaje mi sie ze to co gadaja w SR mogliby spisac na kilku kartkach i byloby ok,a tak siedzisz 2 godizny i dowiadujesz sie duzo z tego co juz iwesz, plusem jest fajna atmosfera i poznanie nowych ludzi noi cwiczenia
Mi tam sr bardzo pomogło, żałuję, że przy pierwszym dziecku nie poszłam, po prostu wiele rzeczy zrobiłabym lepiej
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:41   #2598
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
ja ostatnio pierwszy raz poprosilam o przepuszczenie w kolejce w piekarni gdzi ebylo mnostow osob, a zrobilam to tylko dlatego ze bylo goraco a w samochodzie czekal Tato i jechalismy na wies wiec nie chcialo mi sie stac 20 min za chlebem, dostalam taka z☠☠☠ke od ok 30 letniej kobiety ze masakra, ze ja to nie obchodzi ze ejstem w ciazy i powinnam stac w kolejce, jeszcze opieprzyla mnie ze Tato stanal na pasach, chyba zeza miala
a nikt sie wiecej nie odezwal?
co za ludzie!

moj pies jest na mnie obrazony. zostawilam.ja na godzine i czterdziesci minut sama i teraz strzela focha

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:42   #2599
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Wy mowicie? Mi jakos tak glupio... Czestovw myslach mowie do dziecia ale zeby tak na glos...
No ja też, jakoś mi tak dziwnie
Stary 2013-07-11, 13:43   #2600
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o dwóch takich przypadkach w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Mojej przyjaciółki mama jest pielęgniarką na noworodkach i mówi, że to wcale nie taka rzadkość Ale podobno najczęściej to właśnie w tą stronę, że zamiast dziewczynki jest chłopczyk W drugą stronę raczej rzadko są pomyłki.
ja też mówię tylko Miki, Mikuś, Misio mój ma sprzęt porządny, ale jak się naczytam to się później lękam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:43   #2601
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe domyslam sie ale jakos nie moge sie przekonac...
To czytaj bajki na głos

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-11, 13:43   #2602
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
ja tez mam problem infekcjami teraz lykam provag i uzywam laktacyd

Vea ten pajac jest z lumpka

Czarna sto lat sto lat !

kopnijcie mnie w dupe bo musze isc na zakupy i zrobic biad
ja dawniej mialam czeste infekcje i odkad 4lata temu zaszczepilam sie na hpv to ani raz mi sie nie zdarzylo

jak juz urodzicie to polecam, mysle ze w to warto zainwestowac oczywiscie nie tylko ze wzgledu na infekcje

[/RIGHT]
Stary 2013-07-11, 13:45   #2603
kaska87
Zakorzenienie

ja do mojego gadam ale podejrzewam, że ie chce mu się słuchać moich historii życia małż też z nim gada

Stary 2013-07-11, 13:45   #2604
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze raz najlepszego a ten torcik wygląda pysznie

a swoja droga macie jakis przepis na racuchy? bo moja sis zawsze mi robi a dzisiaj wróci dopiero po 20tej;/
ja robie takie

RACUCHY
- 2,5 szkl mąki
- 2 jaja
- 1,5 szkl podgrzanego mleka
- 2 łyżki cukru
- 3 dag drożdży
- szczypta soli, olej do smażenia

Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem, zalać podgrzanym mlekiem, dodać mąkę i rozbełtane jaja, wyrobić mikserem i pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć na złoto. Ja zawsze kłade łyżkę ciasta na rozgrzany olej i lekko wciskam małe plasterki jabłka
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:45   #2605
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
To czytaj bajki na głos
To co ja czytam to się dla dziecka nie nadaje...
Stary 2013-07-11, 13:45   #2606
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też mówię tylko Miki, Mikuś, Misio mój ma sprzęt porządny, ale jak się naczytam to się później lękam
No mówiłam Wam, że ostatnio babka w pierogarni mówi, że do końca miał być syn, a tam córcia leży w wózku

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-11, 13:45   #2607
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię Pytam, co chce na śniadanie? Ja się dziś czuje? Czy kocha swoją mamusię?
Tak serio, to siedzę sama całymi dniami w domu, to fajnie do kogoś się odezwać Rodzice na wakacjach, więc nawet do mamy nie mogę zadzwonić Na szczęście w nocy wracają, więc od jutra

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:46   #2608
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

mam taaaaaka chcice na kawe, a juz jedna wypilam

oszaleje zaraz bo mam ochote zrobic litr kawy i wyduldac

[/RIGHT]
Stary 2013-07-11, 13:47   #2609
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To co ja czytam to się dla dziecka nie nadaje...
Ty to córce czytaj, to i synek posłucha

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-11, 13:48   #2610
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No mówiłam Wam, że ostatnio babka w pierogarni mówi, że do końca miał być syn, a tam córcia leży w wózku
dobrze, że sale pojedyncze bo bym myślała, że mi dziecko zamienili

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości