|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
BAN stały
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
u mnie w rosku też niema Hippa wiec nie wiem od czego to zalezy
czarna, katarzyna sto lat a co do boleriozy to poważna sprawa jest, prowadzić może do zapalenia opon mózgowych i śmierci
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Weźcie nie straszcie z tymi "zmianami" płci :P
Co za dzień dzisiaj mam, buzia mi się nie zamyka... Jadlabm i jadła.... Na obiad będzie makaron z kurkami, mam już też obraną fasolkę szparagową, a wieczorem chyba machniemy z Tżem pierogi z jagodami ![]() U mnie dzisiaij deszczowo
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zarejestrowałam autko, pan się do niczego nie przyczepił ![]() Ale co najważniejsze wyniki w normie Glukoza na czczo 68,0 po 2h 71,0 a wyniki toxo ujemne
|
|
#2615 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
My z mężusiem też mówimy do córci (oby:p). Zagadujemy, pytamy, prosimy o kopniaczka
Jeśli Zuza nie jest Zuzą to będzie głupio
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie zrobiłam, bo zapomniałam, że mam taki plan. Weszłam do wanny i pod prysznicem kosiłam i nawet równo wyszło bez lusterka
![]() Cytat:
fajny
|
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
kaska narobiła mi smaka ide w koncu pod prysznic to chyba moj rekord i zrobie sobie racuszki;D
|
||
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam ziemniakami z koperkiem i fasolką szparagową, ledwo dyszę, a zaraz muszę wychodzić do endokrynologa. Nie wychodziłam dzisiaj z domu i nie wiem, w co się ubrać, bo jakaś podejrzana pogoda jest
|
#2620 |
|
BAN stały
|
No ja muszę iść do lekarza z tą tarczycą i też nie wiem w co się ubrać, pogoda ni w te ni we wte
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
ja wzięłam teraz swoje wyniki i wg tych norm co ja mam to mas wszystko ok
u mnie:HGB 13 normy 10,98-15,17 RBC 4,12 normy 3,50-5,00 HCT 35,3 normy 32-44,50
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biore TZ i śmigam na spacer bo ostatnie dni to w domu siedze non stop przez ten upał i nic tylko doopa rośnie
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko a propos ubierania dziecka:
co zakładać pod np. dresiki czy dżiny? jak np. będziemy gdzieś wychodzić? wiadomo, że dziecko i tak w kombinezon się wkłada, no ale co na nóżki pod spodnie???
|
#2624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wam dobrze wiadomo sakramentalne TAK powiedzieliśmy sobie 11 maja 2013r. o godzinie 13:00 w moim parafialnym kościele Rano nie mogłam nic przełknąć, taka byłam podekscytowana tym wszystkim... Na 8:30 miałam umówionego fryzjera, byłyśmy punktualnie - ja, mama i moja świadkowa. I już u fryzjera zaczęły się cyrki Fryzjerka dość długo bawiła się moimi włosami, a na 10:30 miałam umówioną makijażystkę... Moja mama poszła jeszcze do babci zrobić jej włosy, miała odwieźć mnie świadkowa, no ale wyszło inaczej. Świadkowa jest z innego miasta, miała również kosmetyczkę umówioną i musiała jechać. Przyjechali po mnie rodzice o UWAGA 11:10 W trakcie, gdy mama wiązała mi gorset z tyłu, tata nagrywał filmiki i nagle krzyczy "Młody jedzie, a Ty jeszcze nie gotowa!" ![]() Nie chcieli mnie wypuścić z pokoiku, aż nie przyjechali świadkowie, babcie itd. Widziałam łzy w oczach mojej mamy i sióstr i było mi jakoś tak ciężko wtedy... Ta myśl, że muszę odejść z domu... Za szybko jak dla mnie... W trakcie błogosławieństwa moja mama rozkleiła się i ja też W kościele było sporo osób, nie spodziewałam się, że tyle gości przyjdzie...Moi znajomi z klasy od podstawówki, sąsiedzi itp. W trakcie przysięgi małżeńskiej nawet się nie zająknęłam Mówiłam sama bez księdza, TŻ powtarzał jak papuga za księdzem, ale patrzał mi ciągle w oczy Potem pocałował mnie w rękę, gdy założył obrączkę. Sala weselna była wymarzona ![]() A no i spaliśmy u mnie w noc poślubną Mój tata i tata TŻ nie pili całe wesele, ale gdy przyjechaliśmy do domu o 4:30 to tata napił się z TŻ i już oglądali filmiki z wesela :haha:
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-07-11 o 14:37 |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się nie zdarza aby ktoś mnie przepuścił w kolejce )mimo klimy było mi naprawdę słabo od tego stania w miejscu.Tak właśnie myślałam o kupnie tego Provagu i chyba wezmę. Ja mam do podmywania Białego Jelenia do higieny Intymnej i w sumie mogę go polecić -nigdy mnie nie podrażnił a używam już dość długo Tak ciekawa właśnie byłam czy zgłosiła się do tego szpitala w którym będzie rodzić. Jak wróci wypytam Asiek84 u nas dziś na bank racuszki Twojego przepisu Ale żeście mi narobiły ochoty
|
|
|
|
|
#2626 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu ja jestem tak podatna na to co czytam?
Co napiszecie o jakimś jedzonku, to ja też chcę.
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dzisiaj nawet pani na targu obsłużyła poza kolejką
![]() Teacherka ja też co napiszą praktycznie to bym zjadła
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy, że już makaron do kurek sie za chwilę będzie gotował. Jagody poczekają do wieczora na zrobienie pierogów. A co z racuchami? Kiedy?! :P
Kaśka, tylko że Ty nie tyjesz od tego, a ja już mam 3,5 kg minimum na plusie od poprzedniej wizyty.... wczoraj widziałam 4, ale dzis minimalnie spadło...
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ide na zakupy ... Tez macie dzisiaj takiego lenia?
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie coś tam przytyłam ![]() u rodziców nie mam wagi to nie sprawdzę
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam lenia
![]() ![]() Ja też dużo mówię do brzucha, Tusia albo inaczej pieszczotliwie... Mój mąż mówi Natalka. No i czytam jej, coś tam opowiadam, pytam,czy jest głodna.Dlatego w sumie jakby się coś z płcią zmieniło to będzie szoking
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż wczoraj wziął książeczę do poczytania córci już w łóżku. Uwierzycie, minuta i spałam jak dziecko! Żeby on tak na małą działał to będę happy
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
jakaś nienormalna jestem, siedzę i dumam co jutro na obiad zrobić... chodzi za mną zupa kalafiorowa i zjadłabym też naleśniki z twarożkiem... dla tż najwyżej wydumam coś innego
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
agusiamaskotka az sie wzruszylam tym opisem fajnie ze ci sie podobalo bo chyba nie ma nic gorszego niz zle wspomnienia z wlasnego slubu a takie sa cudne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie spotkały dwie miłe sytuacje w ciąży, ustąpiono mi miejsca w kościele i wczoraj w Biedronce pani miała zamykać kasę, ale mnie zawołała i powiedziała że nie będzie przeganiać kobiety w ciąży po pewnie mi ciężko, jeszcze w takich upałach ni powiem miło mi się zrobiło![]() natomiast w lidlu zawsze trafiam na mega długie kolejki i niestety nikt mi nie zaproponował przepuszczenia. agusia piękny opis
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Błogosławieństwo i ceremonia ślubu to bardzo wzruszające momenty. Oj jakby była taka możliwość to też bym chciała móc przeżyć to raz jeszcze
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam co dobrego zrobić małżowi na obiadek jak wróci- na pewno jakieś mięsko, ale nie wiem co hmmm
może polędwiczki akurat bym zrobiła na 2 dni
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Przegielam z ilością ciasta, wypada z foremek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Jeśli Zuza nie jest Zuzą to będzie głupio
Ika, nie rób tego!

Rano nie mogłam nic przełknąć, taka byłam podekscytowana tym wszystkim... Na 8:30 miałam umówionego fryzjera, byłyśmy punktualnie - ja, mama i moja świadkowa. I już u fryzjera zaczęły się cyrki
Fryzjerka dość długo bawiła się moimi włosami, a na 10:30 miałam umówioną makijażystkę... Moja mama poszła jeszcze do babci zrobić jej włosy, miała odwieźć mnie świadkowa, no ale wyszło inaczej. Świadkowa jest z innego miasta, miała również kosmetyczkę umówioną i musiała jechać. Przyjechali po mnie rodzice o UWAGA 11:10
W kościele było sporo osób, nie spodziewałam się, że tyle gości przyjdzie...Moi znajomi z klasy od podstawówki, sąsiedzi itp. W trakcie przysięgi małżeńskiej nawet się nie zająknęłam

Ale żeście mi narobiły ochoty