Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 11:29   #1951
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Tez jestem ale juz nie na dlugo
na ile jedziesz do PL?
Stary 2013-07-11, 11:36   #1952
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

dobra już ten mały zbój się przemieścił i nie boli

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:41   #1953
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
na ile jedziesz do PL?
Wracam w niedziele wieczorem

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:49   #1954
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Bosko! witamy wsrod endorfinowych maniakow

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
dodaja

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Dodaja, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Doda gratulacje kalski:

Dziękuję raz jeszcze za wszystkie gratulacje !!

Dzień dobry

Dziś zdecydowanie chłodniej. Oczywiście jak zbliża się weekend i miał być grill z okazji mgr Trudno, sąsiedzi nie pośpią w sobotę

Drugi dzień 'siedzenia' w domu, a ja już wariuję. Zaraz wysyłam kolejną porcję aplikacji o pracę, a potem może dokończę myć okna... Wczoraj przeleciałam w salonie

Ana widzę, że już porządkujesz Ja wczoraj zaczęłam zgarniać wszystkie wersje pracy mgr- matko ile kartek ! Zostawię siostrzeńcowi, bo zbiera makulaturę

Aaby przypominam o zdjęciach

Nikita baw się dobrze w Polsce
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:03   #1955
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja byłam z mamą w rosku i greenpoint, no i w spożywczaku
kupiłam sobie 2 bluzki w GP akurat na teraz i dla P. w rosku off! na komary i kleszcze
ale teraz leżę bo tak mnie boli w prawym boku syńcio mnie gniecie chyba
Pokaz pokaz bluzeczki

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Drugi dzień 'siedzenia' w domu, a ja już wariuję. Zaraz wysyłam kolejną porcję aplikacji o pracę, a potem może dokończę myć okna... Wczoraj przeleciałam w salonie

Ana widzę, że już porządkujesz Ja wczoraj zaczęłam zgarniać wszystkie wersje pracy mgr- matko ile kartek ! Zostawię siostrzeńcowi, bo zbiera makulaturę
Po intensywnych dniach, jeden dzień luzu wydaje się dziwne, beznadziejny, ale potem człowiek się przyzwyczaja dopóki doputy ma jakieś zajęcie, bo potem znowu się nudzi - tzn. ja tak mam

Nie wiem kiedy to uporządkuje chyba z tydzień mi to zajmie wszystko z szafek WON!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:25   #1956
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Pokaz pokaz bluzeczki

Po intensywnych dniach, jeden dzień luzu wydaje się dziwne, beznadziejny, ale potem człowiek się przyzwyczaja dopóki doputy ma jakieś zajęcie, bo potem znowu się nudzi - tzn. ja tak mam

Nie wiem kiedy to uporządkuje chyba z tydzień mi to zajmie wszystko z szafek WON!
dokladnie...
ja zawsze czuje sie taka rozbita... np wczoraj, nie wiedzialam co ze soba zrobic... chociaz do roboty bylo dosc
Stary 2013-07-11, 12:45   #1957
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
dobra już ten mały zbój się przemieścił i nie boli
to dobrze ja mam dzisiaj przez większość dnia bolące ruchy małego

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Dziś zdecydowanie chłodniej. Oczywiście jak zbliża się weekend i miał być grill z okazji mgr Trudno, sąsiedzi nie pośpią w sobotę

to super impreza się szykuje trzeba uczcić obronę
Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość

I mam jeszcze pytanie...od jakiego rozm. pampersów zaczynałyście? Ja kupiłam od razu nr 2 z Pampersa (od 3 do 6kg) bo nr 1 (od 2 do 4) wydają mi się niepotrzebne...

A w załącznikach wstawiam moje szpitalne faworyty kopertowe - co by łatwo i wygodnie ubierać Adasia;-)w rzeczywistości są dużo słodsze;-)
ja kupiłam 1 op 1 pampersów ale chcę jeszcze jedne dokupić bo mój synek ma być malutki więc pewnie 2 będą za duże
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć.
Ale dziś senny dzień, mam wrażenie, że jeszcze się nie obudziłam.

Ja nie rodzina, ale myślę tak samo.
Czasu z dzieckiem nic nie zwróci, a praca to tylko praca. Wiem, że o pracę niełatwo... ale uważam, że trzeba tych cholernych pracodawców rozkapryszonych i rozwydrzonych przez rynek pracodawcy trochę wychowywać. Matka to matka, ma swoje prawa!
dokładnie tak samo myślę

Cytat:
Dobryyyy!!!
Ja dzis tylko pol dnia w pracy i sruuuuuu do PL
Siedze jak na szpilkach hihi.

ale fajnie masz
Cytat:
No właśnie tylko Ci ludzie tak pier.olą

Pamiętajcie, zobaczycie ją 20go to macie powiedzieć - oooo..... ale drobniutka i chudziutka
ja też bym chciała Emilkę na żywo zobaczyć, poróbcie dziewczyny jakieś fotki abyśmy my co nie będziemy mogły zobaczyć
Cytat:
Bikula- podpisuję się pod dziewczynami - tyś widziała utuczone dziecko;P

A mała właśnie zaczyna organizację torby do szpitala i pranie ciuszków do szpitala;-)
Już wypada by jeździła ze mną w bagażniku;-)

I tu mam dwa pytanka:
1) Na ile przed porodem miałyście robiony wymaz w kierunku paciorkowca? Bo mnie lekarz jeszcze nie zrobił, a kolejna wizyta dopiero 25.07...A położna mówiła mi, że jeśli nie ma tego wymazu to szpital profilaktycznie podaje mamie i dziecku antybiotyk...a niedaj boże badanie wyjdzie mi nie tak i nie będę miała czasu na leżenie (wiem, że termin porodu teoretycznie mam na koniec sierpnia, aczkolwiek ja tak czuję, że jak dochodzę do połowy sierpnia to będzie wszystko;P )

2) Rożek prałyście w pralce? 60 st czy mniej? W proszkach dla dzieci? Pytam tak profilaktycznie

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

I witam się w ten brzydki dzień - jakże cudownie, że pada;P najlepszy dzień na sprzątanie i odpoczynek;D
1. ja miałam w 34 tc, ale w razie czego też w szpitalu Ci mogą zrobić
2. ja prałam w 60 stopniach

dopiero niedawno wygrzebałam się z łóżka, głupio mi znowu wam smęcić ale nastroju nie mam znowu, brzuch mnie pobolewa, mały chyba po żołądku mnie kopie bo boli i aż mnie mdli

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:00   #1958
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie...
ja zawsze czuje sie taka rozbita... np wczoraj, nie wiedzialam co ze soba zrobic... chociaz do roboty bylo dosc
Mam to samo tak mi idą te papiery, że...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

dopiero niedawno wygrzebałam się z łóżka, głupio mi znowu wam smęcić ale nastroju nie mam znowu, brzuch mnie pobolewa, mały chyba po żołądku mnie kopie bo boli i aż mnie mdli
Stary 2013-07-11, 13:15   #1959
kaska87
Zakorzenienie

Ana nie widzę tych bluzek na stronce

Stokrotko a jak się czujesz? dajesz radę w te upały? ja wczoraj z miasta jak wracałam to się bałam, żeby nie zasłabnąć, ale dzisiaj jest tak chłodno fajnie i daję radę

Stary 2013-07-11, 13:22   #1960
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ana nie widzę tych bluzek na stronce

Stokrotko a jak się czujesz? dajesz radę w te upały? ja wczoraj z miasta jak wracałam to się bałam, żeby nie zasłabnąć, ale dzisiaj jest tak chłodno fajnie i daję radę
od kilku dni się już tak super nie czuję, bardziej psychicznie mnie wszystko dręczy, ale już brzuch ciąży no i dzisiaj pobolewa i chyba lekkie skurcze mam 9 miesiąc już taki fajny nie jest w upały staram się w ciągu dnia nie wychodzić bo też mi się nieraz słabo robi, tylko gdzieś blisko do sklepu. Uważaj na siebie jak robi Ci się słabo, najlepiej wychodź z kimś u mnie też dzisiaj fajnie chłodno

Łukaszek
Stary 2013-07-11, 13:39   #1961
malamaluczka87
Zadomowienie

Doda- a ja ci gratulowałam kochana?już nie ogarniam! W każdym bądź razie cudownie;-*

Stokrotko- pisałam ci stosunkowo niedawno posta, jakby tu sobie humor poprawić. Jeszcze trochę kochana;-****

Kasia- jest to klasyczne jak pewne objawy dochodzą dokładnie w jednym okresie. Mnie się strasznie pogorszyło od 8 miesiąca, ale liczę już czas i pocieszam się;-) Stokrotka ma rację, nie wybywaj nigdzie sama jak masz problem z zawrotami.

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:43   #1962
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Doda- a ja ci gratulowałam kochana?już nie ogarniam! W każdym bądź razie cudownie;-*

Stokrotko- pisałam ci stosunkowo niedawno posta, jakby tu sobie humor poprawić. Jeszcze trochę kochana;-****

Kasia- jest to klasyczne jak pewne objawy dochodzą dokładnie w jednym okresie. Mnie się strasznie pogorszyło od 8 miesiąca, ale liczę już czas i pocieszam się;-) Stokrotka ma rację, nie wybywaj nigdzie sama jak masz problem z zawrotami.
dzięki czytałam ale jakoś nic na mnie nie działa. idę wieczorek do koleżanki to może trochę lepiej będzie

Łukaszek
Stary 2013-07-11, 13:47   #1963
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
U nas słychać komentarze typu: roczny macierzyński to dla tych którym nie zależy na pracy....
Poza tym dziś byłam we firmie i się wkurzyłam bo gościu który siedzi na moim miejscu już tam zostaje, a mnie usadzą "za ścianą" Żal mi bo się zżyliśmy z chłopakami przez te pięć lat
ja nie zamierzam patrzec na to co mowia inni, wiem ze bylo mi bardzo ciezko zostawiac 5 miesieczne dziecko w domu wiec teraz nic innego jak roczny urlop nie wchodzi w gre,
przykro ze tak Cie urzadzili,
kurcze ja tez sie obawiam ze juz dostepu do biurka nie bede miala, bo pani ktora jest niby za mnie i kolezanke juz sie pieknie zaklimatyzowała

Bika
odnosnie wagi Emilki to mysle ze nie ma sie co matrwic, szymek w oczach innych tez byl grubaskiem a teraz raczej chudzielec z niego jak Emilka zacznie biegac to bedzie wygladac inaczej,

Cytat:
I mam jeszcze pytanie...od jakiego rozm. pampersów zaczynałyście? Ja kupiłam od razu nr 2 z Pampersa (od 3 do 6kg) bo nr 1 (od 2 do 4) wydają mi się niepotrzebne...

A w załącznikach wstawiam moje szpitalne faworyty kopertowe - co by łatwo i wygodnie ubierać Adasia;-)w rzeczywistości są dużo słodsze;-)

ja mialam (i teraz juz tez kupilam) pampers premium care 2-5kg i uwazam ze sa odpowiednie, wielkosciowo pewnie niewiele sie roznia od tych wiekszych a jest ich wiecej, szymek np nigdy nie mial pampersa nr5 bo jak zmierzyłam z 4 to na prawde minimalna roznica,

ubranka super,

co do ubran kopertowych to ja jestem za, tak samo jak za kaftanikami i spiochami
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:50   #1964
gucia6
Zakorzenienie

kurcze, zacielam sie

gapie sie w ten monitor i nie moge na niczym skupic

a jeszcze doszlo mi nowe "zmartwienie", bo taknowalam samochod sluzbowy i karta firmowa nie dzialala, musialam placic z prywatnej...
i wszystko jest do zalatwienia, tylko na rachunku potrzebuje podpisu szefa, ktory do konca tygodnia jest poza biurem, ja mam od poniedzialku urlop, a on od srody... na 4 tygodnie

bede musiala poprosic kolezanke w biurze, zeby mi to zalatwila...
Stary 2013-07-11, 14:00   #1965
metkaa
Zakorzenienie

gucia no niezle
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:11   #1966
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, zacielam sie

gapie sie w ten monitor i nie moge na niczym skupic

a jeszcze doszlo mi nowe "zmartwienie", bo taknowalam samochod sluzbowy i karta firmowa nie dzialala, musialam placic z prywatnej...
i wszystko jest do zalatwienia, tylko na rachunku potrzebuje podpisu szefa, ktory do konca tygodnia jest poza biurem, ja mam od poniedzialku urlop, a on od srody... na 4 tygodnie

bede musiala poprosic kolezanke w biurze, zeby mi to zalatwila...
no to ładnie... ale jest jeden plus już szefa nie zobaczysz

Piszesz o zacięciu... jeny ja też dzisiaj nie mogę się skupić, jestem strasznie senna... a kawa nic nie daje
Stary 2013-07-11, 14:19   #1967
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
no to ładnie... ale jest jeden plus już szefa nie zobaczysz

Piszesz o zacięciu... jeny ja też dzisiaj nie mogę się skupić, jestem strasznie senna... a kawa nic nie daje
generalnie moj szef jest ok, wiec nie ma problemu

a ja z kawa musze uwazaj... w pierwszy dzien szkolenia w zeszlym tygodniu wypilam ciut za duzo i mna doslownie telepalo... takze teraz max 1 filizanka
Stary 2013-07-11, 15:18   #1968
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Twoja corka jest akurat, zadna tam gruba. Juz sie nie moge doczkac az ja zobacze .

Pozwole sobie jednak wtracic, ze opalanie przyspiesza starzenie sie skory wiec jak kto woli, czerniaka moze miec nie bedziecie ale skore pomarszczona na bank.
O, i dlatego już się nie opalam

Nikita ja też, ja też i wiesz...... tak ciągle się zastanawiam, na tą wycieczką do Pragi.........

Miałyśmy dziś gości - koleżankę i jej synka (miesiąc starszy od Emilki ) więc wesoło było

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:

ale na walke ze zmarszczkami masz kosmetyki...
na czerniaka nie
Mi tam kremy nic nie pomagają a patrząc na moją mamę, to czeka mnie niezły armagedon zmarszczkowy

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Bika spokojnie... przeciez Emilka wyglada zdrowo i wcale nie jest gruba... ja nie wiem skad ludzie biora takie wizje... dziecko to nie patyczak... wg mnie d-e-b-i-l-e

zreszta jak Emilka zacznie biegac, to sie nadmiar kalorii spali...

a i dla uspokojenia powiem ci, ze dzieci maja fazy okraglosci, a potem sie wyciagaja...
Sandra miala tak, ze jak zaczela byc puculowata, to za chwile wyskakiwala kilka cm w gore
Dzięki ja tam się jej wyglądem nie przejmuję (pani z ćwiczeń, twierdzi, że Emilka UWAGA "jest drobna" ) ja tam do 3 roku życia byłam gruba, więc zawsze mozę mieć to po mamusi
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:26   #1969
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki ja tam się jej wyglądem nie przejmuję (pani z ćwiczeń, twierdzi, że Emilka UWAGA "jest drobna" ) ja tam do 3 roku życia byłam gruba, więc zawsze mozę mieć to po mamusi
ja nie na zywo, ale ze zdjec tez uwazam, ze jest drobnaa raczej normalnej budowy dziewczynka
Stary 2013-07-11, 15:39   #1970
gucia6
Zakorzenienie

dziewczyny, musze wam to powiedziec, no musze

dzis po raz pierwszy stwierdzam, ze podoba mi sie w pracy ... w koncu bylam w swoim zywiole... i wychodzi, ze jestem stworzona do zarzadzania ... i tak pewnie bede sie czula do kolejnej zalamki
Stary 2013-07-11, 15:51   #1971
Debrah
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:

Zaczynałam od 1 - zużyliśmy ze 3 paczki. Polecam je mieć, jedną paczkę w razie w bo noworodki są chudziutkie - to, że pampersa da się założyć to ok, ale za duży może przeciekać. Inna rzecz że na początku się pampersa podwia na górze, żeby nie urazić kikuta pępkowego - więc większy pampers = więcej podwijania i niewygodnie chyba.

Cytat:
spoko ja tez nie
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ja też nie..dla mnie więcej roboty z założeniem tego jest niż z normalnymi ciuszkami
Do do kopertowych ciuszków : nie cierpię
A już najgorszym koszmarem są kaftaniki kopertowe wiązane , nie kupujcie broń Boże, straszne ustrojstwo.

Dla mnie najwygodniejsze były normalne body i pajace. W noworodkowym okresie mało używaliśmy bluzeczek, kaftaników bo to niewygodne jak się podwijały dziecku - do śpiochów pod spód wolałam zakładać body, nie było problemu ze zwijaniem się.

Butter: doczytałam na pierścionkowym, jaraaam się Twoimi praktykami
Rozumiem stres - bo miałam podobnie jak robiłam praktyki jeszcze z poprzedniej szkoły.

Dzieć mi śpi przyklejony do mnie ( w nosidle Tula - polecam! najlepszy na świecie dziecięcy gadżet!), a ja piję kawę i nadrabiam.

Dzisiaj kiepskawa nocka, chyba dziecię mi ząbkuje.
Do 2:00 pisalam pracę na studia, idę się położyć, a tu niespodzianka : dziecko się obudziło. Zanim zasnęła ponownie zrobiła się 4:00 rano, a więc zoombie jestem
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:57   #1972
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej!
Mam chwile zeby napisac. Lot minal dosc spokojnie ( myslalam ze bedzie gorzej ) Powiem skromnie ze Domino byl najspokojniejszym maluszkiem w samolocie. Jednej kobiecie dziecko plakalo doslownie cala podroz. Na poczatku poprosilam o gondole ( przysluguje ona dzieciom do 8 miesiaca ale jesli nie ma tylu maluszkow na pokladzie to daja wiekszym ) W samolocie czekalismy prawie godzinie w miedzy czasie Domino mi zasnal na rekach przy starcie spal pozniej polozylam go w gondoli spal jakies 2-3h przebudzil sie troche marudzil plakal wsumie moze 20min. Pozniej zasnal mi znowu na rekach i polozylam go znowy do lozeczka. Przy ladowaniu znowu spal obudzil sie juz jak czekalismy w Monachium na salomot do Krk. Tym samolotem do Krk to masakra dobrze ze lecielismy tylko 1.15min. Jak zaczelismy sie zbierac do ladowania to Domino znowu zasnal i ... obudzil sie dopiero jak dojezdzalismy do domu Takze chlopak zdezorientowany zasnal w samolocie obudzil sie w aucie. Nie wiedzial co sie dzieje. Do jedzenia moglam wzaisc mu sloiczki , mm , wode, rogaliki , jogurty takze nie bylo zle. Mial tez chrupki i takie male przekoski. Jedyny poroblem to zmiana czasu jak w pierwszym dniu zasnal po 18stej tak obudzil sie o 22 gotowy do zabawy Padl dopiero po 2 w nocy. Nastepne noce roznie 12-1:30. Takze jedynie to jest meczace. Nikogo sie nie boi do wszystkich idzie od razu na rece usmiecha sie Tescie go nosza na rekach caly czas tule a pozniej mam problem zeby go wsadzic do wozka bo nie chce siedziec ( a i wozek wkoncu wzielismy ten co mielismy i dobrze bo debile mi go calego pobrudzili i zrobili mala dziurke ) Przy nowym bylo by mi bardziej szkoda. Przed chwila bylismy kupic lozeczko turystyczne bo nie miescimy sie w trojke na polskich wersalkach No ... to chyba tyle Mam nadzieje ze podoga sie poprawi bo dzisiaj pada .... Caluje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:57   #1973
Malensstfo
Zakorzenienie

Mąż na spacerze z dziewczynami, a ja trochę odetchnę...od wczoraj znów jest marudzenie
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:08   #1974
Ana***
Zakorzenienie

żabciaaa witamy w raju!! jakoś tak poczułam takie uczucie dziwne, ze jesteś już tak blisko

Dominik dzielny
Stary 2013-07-11, 18:51   #1975
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Dziś Was trochę przeleciałam tylko Mnóstwo miałam roboty.

Ana - moja dobra koleżanka - współlokatorka, która lubiła się opalać i chodzić czasem na solarium (nigdy nie była "zjarana"), zachorowała na czerniaka. Nie ma jakiejś reguły. Słońca unikać i tak się nie da, powinno się po prostu stosować odpowiednio wysokie filtry. Samo rozsądne opalanie nie zwiększa ryzyka, a witamina D też się wytwarza

Butter, to jak wytłumaczyć, że moje dziecko jest radosne, roześmiane i generalnie grzeczne i spokojne (nie patrzę na jakieś pojedyncze, rzadkie wybryki)?
Aaaa, już wiem, sama sobie odpowiem - wychowuje ją teściowa

Jutro są jakieś wioski smerfów w Katowicach - nie wiem, czy się wybierać.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:11   #1976
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

dzis po raz pierwszy stwierdzam, ze podoba mi sie w pracy ... w koncu bylam w swoim zywiole... i wychodzi, ze jestem stworzona do zarzadzania ... i tak pewnie bede sie czula do kolejnej zalamki
to fajnie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:12   #1977
kaska87
Zakorzenienie

gucia6 Ty rządzicielu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 19:14   #1978
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej!
Mam chwile zeby napisac. Lot minal dosc spokojnie ( myslalam ze bedzie gorzej ) Powiem skromnie ze Domino byl najspokojniejszym maluszkiem w samolocie. Jednej kobiecie dziecko plakalo doslownie cala podroz. Na poczatku poprosilam o gondole ( przysluguje ona dzieciom do 8 miesiaca ale jesli nie ma tylu maluszkow na pokladzie to daja wiekszym ) W samolocie czekalismy prawie godzinie w miedzy czasie Domino mi zasnal na rekach przy starcie spal pozniej polozylam go w gondoli spal jakies 2-3h przebudzil sie troche marudzil plakal wsumie moze 20min. Pozniej zasnal mi znowu na rekach i polozylam go znowy do lozeczka. Przy ladowaniu znowu spal obudzil sie juz jak czekalismy w Monachium na salomot do Krk. Tym samolotem do Krk to masakra dobrze ze lecielismy tylko 1.15min. Jak zaczelismy sie zbierac do ladowania to Domino znowu zasnal i ... obudzil sie dopiero jak dojezdzalismy do domu Takze chlopak zdezorientowany zasnal w samolocie obudzil sie w aucie. Nie wiedzial co sie dzieje. Do jedzenia moglam wzaisc mu sloiczki , mm , wode, rogaliki , jogurty takze nie bylo zle. Mial tez chrupki i takie male przekoski. Jedyny poroblem to zmiana czasu jak w pierwszym dniu zasnal po 18stej tak obudzil sie o 22 gotowy do zabawy Padl dopiero po 2 w nocy. Nastepne noce roznie 12-1:30. Takze jedynie to jest meczace. Nikogo sie nie boi do wszystkich idzie od razu na rece usmiecha sie Tescie go nosza na rekach caly czas tule a pozniej mam problem zeby go wsadzic do wozka bo nie chce siedziec ( a i wozek wkoncu wzielismy ten co mielismy i dobrze bo debile mi go calego pobrudzili i zrobili mala dziurke ) Przy nowym bylo by mi bardziej szkoda. Przed chwila bylismy kupic lozeczko turystyczne bo nie miescimy sie w trojke na polskich wersalkach No ... to chyba tyle Mam nadzieje ze podoga sie poprawi bo dzisiaj pada .... Caluje
no to super
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:18   #1979
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ana - moja dobra koleżanka - współlokatorka, która lubiła się opalać i chodzić czasem na solarium (nigdy nie była "zjarana"), zachorowała na czerniaka. Nie ma jakiejś reguły. Słońca unikać i tak się nie da, powinno się po prostu stosować odpowiednio wysokie filtry. Samo rozsądne opalanie nie zwiększa ryzyka, a witamina D też się wytwarza
A no pewnie wszystko z umiarem, nie napisałam nigdzie żeby się słońcem parzyć .
Witamina D nie chroni przed czerniakiem oczywiście, ale przecież ja nie to chciałam przekazać Sens tego posta miał pokazać, że słońce go nie powoduje bo wiele ludzie właśnie tak myśli - to co mówisz - nie ma reguły, czy się człowiek opala czy nie... A no i chodziło mi jeszcze o inną zaletę słońca, że zmniejsza ono ryzyko innych chorób nowotworowych (co nie oznacza, że się nie zachoruje).
Stary 2013-07-11, 20:19   #1980
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej!
witajcie
Super,z e wszystko poszlo dobrze
dla Dominika i cieszcie sie czasem spedzonym z rodzina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości