|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Dostałam okresu!
)Pisałyście o tych ubezpieczeniach grupowych w pracy - sprawdziłam co oferują u mnie i okazało się, że mogłabym dostać 800 zł (nieco przerażające jest, że za urodzenie martwego dziecka płacą 3 razy więcej ). Niby składka niewielka, bo 25 zł miesięcznie (ale to promocja tylko do końca roku, a nie napisali ile od przyszłego ).
|
#2342 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żartuje im bardziej rozciągliwy tym lepszy dla żołnierzykówCytat:
Cytat:
Cytat:
Przestań się wściekać na te testy nie wszystkim one wychodzą i nie zawsze mówią prawdę leć męża molestować ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masz rację, tak zrobię
|
||
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Tylko, że to nie umowa o pracę a umowa zlecenie, więc tam to chyba nie obowiązuje
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze zleceniem to jest tak dziwnie, jak będziesz miala umowę powiedzmy do końca września, i dowiesz się we wrzesniu, że jesteś w ciąży to możesz iść do lekarza i jak dostaniesz zwolnienie ( a zapewne dostaniesz) to do porodu masz platne 100% wynagrodzenia ( z umowy lub średnia z ostatnich 12 miesięcy). Po porodzie lipszton. Gdyby CI jednak mimo ciąży przedlużali umowę i płacili skladki chorobowe, to jeśli skladka bylaby oplacona w chwili porodu to możesz też liczyć na zasiłek macierzyński. |
|
|
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a owu się pobawię
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
ale mialam dzien afouuuu
czy ktoras z Was kiedys korzystala z uslug tarota albo innych wrozb? [COLOR="Silver"]Ja dzisiaj z 3 roznych iiiiiii w ciazy w tym roku nie bede... nie wiem co mam o tym myslec. Ostatnia Pani powiedziala mi takie rzeczy ,ze mialam ciary na ciele i w ogole plakac mi sie zachcialo. NIe wiem czy to byl dobry pomysl ta cala kabala...najgorze jest to ze powiedziala prawde o mnie i moim stanie terazniejszym,,,szok:conf used:
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie raźniej
![]() Ja dziś sprawdziłam wynik prolaktyny i mam 7,65, mam nadzieję, że to dobrze?
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie wiem, czy jutro zrobię... Chciałabym, ale boję się że to za szybko. Na razie cały czas latam do wc i sprawdzam majciory, czy @ już jest czy to nadal to plamienie Gdyby jutro rano temperatura podskoczyła to zrobię na milion procent, ale jeśli spadnie znowu tak dużo w dół to się wstrzymam Cytat:
U mnie też za urodzenie martwego dziecka 2x więcej... Dokładnie tak, jak piszesz - przerażające... Cytat:
Ale to może zależy od wielkości firmy... Nasza jest raczej mała...Odebrałam dowód
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-07-11 o 17:03 |
|||
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Dziewczyny, małż dzwonił, że termometr przyszedł
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jakby to było, ale muszą przedłużyć umowę do czasu porodu i po 3 miesiącu ciąży nie mają prawa Ciebie zwolnić (a jak zagrożona ciąża to tym bardziej nawet przed 12 tyg ciąży- niby, ale nie wiem jak to z tym jest). A te 12 miesięcy w ciągu 18 (pracowałaś gdzieś jeszcze na umowę o pracę przed teraźniejszą pracą? - to też się liczy) to zostaniesz zasiłek 6 miesięczny po prostu
jakby Ci nie przedłużyli ![]() Cytat:
jak umowa zlecenie- to się niestety nie orientuję... na umowę zlecenie nie wypłacają i nie muszą Cię zatrzymywać jak się dowiedzą o ciąży :/
|
|
|
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nie ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się rwie to lepki Cytat:
![]() A co jeśli nie ma się przepracowanych 12 miesięcy? Cytat:
powinnaś bromka łykać |
|||
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, różnic w pomiarze nie ma, oprócz tego, że microlife pokazuje dwa miejsca po przecinku
![]() W Axa Wpisałam w ovu, że kremowy
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tsh, ft3, ft4 zawsze miałam w normie mimo, że operacja mnie czeka po ciąży już na pewno ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
A ja jak wpisałam na ovufriend w poprzednim cyklu już pod koniec 6 temp (bo po @ nie mierzyłam) to mi usunął owulację którą miałam zaznaczoną linia przerywaną. Teraz wyszedł chyba cykl bezowulacyjny A bóle miałam przez 2 dni .Aha ja widzę róznicę w pomiarze między alkoholowym a microlife ok 1 kreskę. Na microlife mam mniej.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-07-11 o 18:57 |
||
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Byłoby miło
Ale na razie i tak jestem szczęśliwa - teraz jaram się tym moim okresem strasznie ![]() A z mniej miłych wiadomości, to odebrałam wynik cytologii i wynika z niego, że mam grzyba Zawsze jak coś łapałam, to nawet przy maleńkiej infekcji od razu miałam typowy "grzybowy" śluz i strasznie mnie swędziało, piekło i bolało - a teraz zero objawów! Śluz ładny, żadnych dolegliwości fizycznych nie mam, ginekolog podczas badania też mówił, że wszystko w środku ładnie wygląda... Ale pewnie mało prawdopodobne, żeby coś im się z tym wynikiem pomyliło, prawda? ![]() Tak czy owak na szybko zaczęłam szukać ginekologa, który jutro by mnie przyjął i przypadkiem okazało się, że akurat zwolnił się termin u mojego doktora od niepłodności, u którego byłam wczoraj i który kazał mi przyjść w poniedziałek, jeśli dostanę okresu - tak więc tyle dobrego, że od ręki załatwię wszystko jutro
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-07-11 o 19:01 |
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę się doczekać aż będę miała więcej temp i bliżej owu jak to będzie tym razem. Szkoda, że nie mierzyłam w czerwcu.
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chciałam zrobić posiew, żeby się upewnić co dokładnie i ile tego jest, żeby nie walić w ciemno i nie bujać się z tym Bóg wie ile czasu (liczę, że w tym cyklu owu przyjdzie i chcę się tego grzyba pozbyć do tego czasu!) - wrrrrr, zawsze pod górkę
|
|
#2365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mierzę w ustach temp jakoś inaczej nie umiem się przekonać. Ale staram się zawsze po jednej stronie mierzyć i nie otwieram buzi |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś śluz z krwią w tamtym miesiącu miałam też w 19dc ale nie miałam testów owu więc w tym sprawdzę ile dni po tym zabarwionym śluzie będzie owulka
W styczniu miałam taki śluz i myślałam, że to plamienie imp. i się cieszyłam jak głupia, że na pewno w ciąży jestem a testy nie wychodzą bo za szybko zrobiłam a za 2 tygodnie przyszła @ ryczałam jak głupia od tamtej pory już się nie nakręcam.P.s. Zapominałam dodać, że w styczniu nie mierzyłam temp i nie wiedziałam co i jak z cyklem. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() U mnie dopiero się @ rozwinęła... Brzuch mnie boli muszę teraz nadrobić to co naskrobałyście.---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Dane z zeszłego roku może i tak ale nie powinna być krótsza niż 10 dni i wszędzie to pisze. Niektórzy uważają, że min powinna mieć 12 dni. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Ja też nie pracuję na razie ale tak sobie pomyślałam, że jakbym teraz zaszła i urodziła to bym sobie spokojnie magisterkę dokończyła a potem poszukała pracy i już ![]() A tak to bym dopiero szukała, czekała na umowę itp... trochę by zeszło.
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, dziewczyny, nie daję rady... dwa dni a Wy nastukałyście 10 stron, z pewnością tego nie ogarnę
![]() :roll eyes: Przejrzałam tylko wasze wiadomości, i testującym życzę wysokiej bety i dwóch kresek!! Oby tych cudownie zaskakujących II było jak najwięcej Leine bodajże pytałaś o problem ze śluzem: miałam go dużo, ale...było go po prostu dużo, kleistego, białego, nigdy nie zaobserwowałam rozciągliwego śluzu postawiłam na wiesiołek żeby poprawić jakość i w pierwszym miesiącu już widzę efekty
|
#2369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz to na pewno zapytam endokrynologa co z tym fantem, za tydzień mam wizytę. |
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze przed spaniem wam napiszę, że testowania nie będzie, przyszła @
Nie przejmuję się zbytnio, przyjmuję, że mój organizm dalej się reguluje po tabletkach anty branych jednak przez 2 lata A teraz spadam spać ![]() Dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

)
(nieco przerażające jest, że za urodzenie martwego dziecka płacą 3 razy więcej
). Niby składka niewielka, bo 25 zł miesięcznie (ale to promocja tylko do końca roku, a nie napisali ile od przyszłego
).

Ale to może zależy od wielkości firmy... Nasza jest raczej mała...
Ale na razie i tak jestem szczęśliwa - teraz jaram się tym moim okresem strasznie