|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! schowaj swe marne oręże, Twój syn i tak będzie mym mężem ! PM2013, cz
Cytat:
![]() ![]() i redyski ![]()
![]() |
#1952 |
Rozeznanie
|
Teściowo! schowaj swe marne oręże, Twój syn i tak będzie mym mężem ! PM2013, cz.57 !
W klubie kolejny makijaż próbny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Rozeznanie
|
Dot.: Teściowo! schowaj swe marne oręże, Twój syn i tak będzie mym mężem ! PM2013, cz
No niestety
![]() ![]()
#1954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze robicie, że odpłacicie się pięknym za nadobne... Ja jak byłam rozdawać zaproszenia u rodziny od strony taty. Wszyscy zapewniali, że oczywiście przyjdą przyjdą, a kilka dni później odmawiali z dziwnych przyczyn. Nawet na samym ślubie nikt z nich się nie pojawił ![]() Ja od początku nie byłam chętna ich zapraszać, ale to najbliższa rodzina taty i było to dla niego ważne. A się tyłkiem wypięli. Teraz jedna dziewczyna z tej części rodziny urodziła dziecko prawie miesiąc temu i do tej pory żadna oficjalna informacja nie poszła z ich strony. Z facebooka się takich rzeczy dowiaduję...
![]() |
#1955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W rodzinie TŻ też rodzeństwo, czyli wujek TŻ i chrzestna TŻ są skłóceni i zaproponowali, żeby ich posadzić na dwóch przeciwległych końcach sali ![]() Teraz mi się przypomniało, że chyba Wam nie opowiadałam o chrzestnej TŻ!! To jest taka baba, której nic i nikt nie pasuje. Co chwila przez nią są kłótnie w rodzinie. TŻ też był z nią i jej mężem skłócony (o kasę, bo u nich pracował kiedyś) do tego stopnia, że pierwotnie zastanawiał się, czy w ogóle ich zapraszać. Dwa tygodnie temu pojechaliśmy do tej rodziny, żeby mnie poznali i wręczyć im zaproszenia. Na drugi dzień ta wredna chrzestna (czyli ciotka TŻ) zadzwoniła do mojej teściowej, że jest mną zachwycona! ja pierwszy raz słyszałam takie połączenie: imię chrzestnej+jakieś pozytywne określenie ![]() Podobno jest mną aż tak zachwycona, to nie dość, że przyjadą na ślub, to jeszcze ona chce nam tort kupić! I niby fajnie, zawsze to kilka stówek mniej na naszej głowie. Ale co jeśli kupi brzydki, albo niesmaczny?? W ogóle spotkałyście się już z tym, żeby chrzestna tort kupowała? Ja tak, ale to był jakby drugi, dodatkowy tort, a nie ten główny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o firmę (przychodnię), w której z mężem pracujemy to nie mogę narzekać na ludzi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie też mam obawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1960 |
Uzależnienie
|
A ja Wam powiem, że u mnie dużo osób twierdzi, że będzie - aż jestem zdziwiona, że tak dużo
![]() ![]() ![]() ![]()
#1961 |
Raczkowanie
|
Tydzień przedślubny
W środę pojechaliśmy do miasta z którego pochodzę i od środy aktywnie zaczeliśmy ogarnianie wszystkiego co nie było dopięte jeszcze. Moj tż w środę jeździł po calym mieście i szukał miejsca gdzie zrobią nam księgę gości - natrudził się szukając, nie poddawał się mimo że lał deszcz ... w końcu znalazł drukarnie, gdzie zrobiono nam taką księgę jaka miała być. Miała być do odbioru następnego dnia. Popołudniu rozpakowaliśmy się bo u mnie skąd pochodzę mieliśmy być cały tydzień. Następnie skracanie sukni bo warstwa tiulu była za długa. W czwartek kupiliśmy brakującą część napoi, owoce. Byliśmy porozmawiac o szczególach w kwiaciarni, pokazać wazonik, aby kwiaciarka zrobiła odpowiednia grubość wiązanek na stoły. Kupiłiśmy ozdoby - potrzebne rzeczy do ozdobienia kieliszków, które będziemy tłuc. Wieczorem ozdabiałam kieliszki. W piątek dalsze zakupy, pojechaliśmy do cukierni po stelaż od toru aby go zawieźć do kwiaciarni na przystrojenie. Byliśmy na mszy i u spowiedzi, zaś kupiliśmy rodzicom storczyki na podziękowanie. Wieczorem pojechaliśmy na sale, gdzie zobaczyłam stoły nie ustawione, chaos, zero organizacji, wygladało wszystko tragicznie - jeden wielki bałagan, ani stołów ustawionych, ani obrusów. Zagotowałam się w sobie i pytam kiedy będzie to ustawione - dostałam odpowiedź, że jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1963 | |
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1964 |
Raczkowanie
|
A jakie winko kupiliście ?
#1965 |
Raczkowanie
|
Dzień ślubu, wesela
W sobotę wstaliśmy po 6. Ja o 7 rano miałam fryzjerkę. Fryzjerka robiła mi tą fryzurkę rok temu na wesele przyjaciółki, dwa tyg. Przed ślubem jako próbną fryzurkę bo dodatkiem był grzebyk i ogólnie chciałam zobaczyć jak to wygląda w całości. Zawsze wychodziło oki więc byłam pewna i spokojna. W dniu ślubu jak mnie czesała fryzjerka to zestresowała mi się i jej nie wychodziło, trwało to dłużej niż zwykle. Koniec końcem jakoś poszło – fryzura była oki, byłam zadowolona, taka jak miała być. Śniadania nie jadłam ze stresu, moj tż zjadł. Przed śniadaniem dla odstresowania tż wypił piwko (dowiedziałam się o nim w drodze na plener). Z kolei na 9.30 makijażystkę. Spisała się makijażystka super! W tym czasie tata z tż pojechali z kwiatami na sale. Przyjechali po mnie do makijażystki, pojechaliśmy do domu po torby - bagaże i na sale. Trochę spoźnieni bo byliśmy 11.15 a on 11 czekali tam na nas kamerzyści i fotograf. Gdy tata znosił torby my tańczyliśmy pierwszy taniec – wariacvi z nas ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() Porto - czerwone słodkie, mnie smakuje co za winami nie przepadam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1967 |
Raczkowanie
|
Msza ślubna
Ksiądź który odprawiał naszą mszę ślubną wyszedł po nas, przywitał się i szliśmy za nim. Z kolei za nami świadkowie. Weszliśmy przy pięknej pieśni (znajomy ksiądź organistki napisał dla Niej tą pieśni - mojemu tż bardzo się podobała a ja stresowałam się dopiero wówczas więc wcale jej nie pamiętam). Ksiądź bardzo mnie zaskoczył mszą, była piękna – nie msza standardowo tylko włożył serce, kazanie standardowe, zaś mówił poprostu dla Nas wiele pięknych rzeczy. Organistka pięknie śpiewała (wszystko co uzgodniliśmy i dogadaliśmy). Było Ave Maria, podczas komuni Alleluja Miłość Twa Elenii, pod koniec gdy się modliliśmy moje ulubione "Gdy się łączą ręce dwie". Na wyjście marsz. Obydwoje zestresowani byliśmy (tż od samego ranka a ja tylko w kościele). Obyło się bez łez moich i tż. Ksiądź poprosił mojego świadka aby podał (odwiązał z poduszeczki) obrączki. Powiedzieliśmy sobie słowa przysięgi patrząc na siebie. Pod koniec mszy ksiądź z ambony złożył mojemu już wtenczas mężowi życzenia imieniowe oraz nam życzenia, zaś podał ręce nam i po cichu już znów nam życzył wszystkiego co najlepsze. Pogratulował i wręczył dokument. Wyszliśmy z kościoła jako pierwsi (goście za nami). Gdy wyszliśmy posypał się ryż i monety. Początkowo zbieralismy sami a zaś jak już ciągle dorzucali dzieci nam pomagały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zakorzenienie
|
Witam was
![]() jestem na etapie poszukiwania bielizny ślubnej bardotki Myślałam o wonderbra ale nie ma białej, a boje się o cielistą? Macie jakieś dobre sklepy w które warto uderzyć? ![]()
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Teściowo! schowaj swe marne oręże, Twój syn i tak będzie mym mężem ! PM201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Nie było mnie 2 dni, nie nadrabiam
![]() Będę się za to chwalić ![]() 1. Jestem znów rudaaaaa ![]() 2. 10 sierpnia odbieram suknię ![]() 3. w przyszłą środę mam próbny makijaż 4. Najlepsza fryzjerka od ślubnych fryzur w okolicy będzie mnie jednak czesać ![]() ![]() 5. Welon, który spisałam na straty znów budzi nadzieję ![]() ![]() 6. Zostało 40 dni do ślubu i jak zrobiła listę, to myślałam, że się przewrócę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co jest z welonem, bo ja nie w temacie ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! schowaj swe marne oręże, Twój syn i tak będzie mym mężem ! PM2013, cz.
Pechowiec_ona87 fajnie sie czyta twoja relacje
![]() Fligh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z welonem hmm - kupiłam używkę, która miała być biała, ale okazała się nie biała, tylko zszarzała ![]() ![]() Maż jaki był ucieszony i zdziwiony jak zobaczył mnie po powrocie z pracy w rudych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Teściowo! schowaj swe marne oręże, Twój syn i tak będzie mym mężem ! PM201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
Czy jest na sali prawnik?
Albo ktoś kto się zna na prawach pasażera samolotu? Albo przeszedł jakąś batalię o odszkodowanie z liniami lotniczymi?
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widze w klubie, o jakiej rudosci mowisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Z tego mojego kaszlu i bólu gardła nie mogę nic jeść, a jak już zjem to od razu ![]() ![]() Ogólnie z apetytem kiepsko u mnie... Wszystkie gacie lecą mi z tyłka... Boję się co będzie z suknią jak tak dalej pójdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Zakorzenienie
|
Treaz to mogę o jedzeniu pogadać - zrobiłam TŻowi i sobie ryż z mięskiem mielonym z szynki i beszamelem, a do tego surówkę z marchwi
![]() poziomka - keee? Dziwne. A może zapłacić za tort, który Wy wybierzecie? ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak kolezance poszla batalia?
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.