Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 18:52   #1891
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Podczytuje was ale nie mam nic do powiedzenia he

margos dobra akcja z sierscia kiedys ja wogole zgubisz
Jakbyś ją gdzieś na osiedlu widziała to daj cynka

A brzuchem się nie zamartwiaj.. będziesz szczuplejsza niż wcześniej
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
kurcze jak tak piszecie o tej wadze waszych maluszkow to ja jakos tak nic nie wiem o tym.
jakos nie wyobrazam sobie jeszcze tego, jkaby mnie ten temat nie dotyczyl.
Bo zrozumiesz dopiero jak Ci Sarenkę zważą

Wiecie co Wam powiem?

Zaraz miną 3h od ostatniego karmienia Słyszę już moje Dziecko... normalnie jak z zegarkiem w ręku

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:52   #1892
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

mela masz jeszcze duzo czasu wiec tez nie przesadzaj z wysilkiem, abys sobie krzywdy nie zrobila.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:54   #1893
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela bo to jest wlasnie tak ze...niby trzeba sie oszczedzac itp a pozniej jak przychodzi co do czego to sie rodzi po terminie...

ojj jak Cie strasznie bolalo to bez sensu zeby ci zrobol ten masaz..ja tez zaluje ze nie powoedzialam dzis aby "docisla"czy wlasnie masaz zrobila czy cos ale jak mnie zabolalo to swieczki zobaczylam...
Wiesz jak ja weszłam do gabinetu to pierwsze co powiedziałam z wielkim uśmiechem to "Panie doktorze ja dziś poproszę o informację, że szyjka zgładzona i rozwarcie ma ileś tam cm i, że dziś lub jutro rodzę".
Uśmiechnął się i powiedział, zaraz sprawdzimy. A jak sprawdził, że nic się nie zmieniło to zaczął działać bez pytania, ale wiedział, że się nie sprzeciwię. Tyle, że jak już zaczęło bardzo boleć i powiedziałam, że zacznę krzyczeć to mi pozwolił. Ale nie chciałam siary robić! Powiedziałam, że mam dość i już nie chcę i nie wiem jak urodzę to dziecko. Odpuścił i nie wiem na ile zrobił, a na ile nie. W każdym razie w pewnym momencie powiedział, że ładnie brzuch stwardniał. Nie wiem o co chodzi.

Idę z Małgosią na spacer.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:54   #1894
Margosia__
Zakorzenienie

Dotkaa... w razie czego jak mi Piotrula znów nie utyje to Ci go podrzucę na dokarmianie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:02   #1895
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiesz jak ja weszłam do gabinetu to pierwsze co powiedziałam z wielkim uśmiechem to "Panie doktorze ja dziś poproszę o informację, że szyjka zgładzona i rozwarcie ma ileś tam cm i, że dziś lub jutro rodzę".
Uśmiechnął się i powiedział, zaraz sprawdzimy. A jak sprawdził, że nic się nie zmieniło to zaczął działać bez pytania, ale wiedział, że się nie sprzeciwię. Tyle, że jak już zaczęło bardzo boleć i powiedziałam, że zacznę krzyczeć to mi pozwolił. Ale nie chciałam siary robić! Powiedziałam, że mam dość i już nie chcę i nie wiem jak urodzę to dziecko. Odpuścił i nie wiem na ile zrobił, a na ile nie. W każdym razie w pewnym momencie powiedział, że ładnie brzuch stwardniał. Nie wiem o co chodzi.

Idę z Małgosią na spacer.
jeszcze masz troche czasu :-*co ja mam powiedziec np?:-P najpierw mialam urodzic w czerwcu pozniej do 10dni pozniej szyjka.gotowa krociutka a teraz prawir tp i nuda nic sie nie dzieje)

(ten usmiech na koncu nie oznacza ze jestem zadowolona tylko smiac mi sie chce z tego) he...

Margos to podrzuc Piotrusia naucze sie co nieco...bo juz ogladnelam na yt pozycje spod pachy:-P hahha

a karmicie na lezaco dziecko?tzn ze lezycie bokiem dziec kolo was i zasysa czy nie da rady?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:03   #1896
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się dziewczynki i dzieciaczki

Mam nadzieję że pamiętacie o moim istnieniu u mnie nadal zero poprawy z laptopem więc tat tylko z doskoku zaglądam

Widzę że nasza poczekalniowa lista zmniejsza się w mega szybkim tempie co uświadamia mnie że zaraz moja kolej

Chciałam się tylko pochwalić że z posiewu wynika że paciora nie mam
Usg nie miałam więc małego nie widziałam, kolejna wizyta w środę i już na pewno będzie USG

Dla Nowo Narodzonych Maluszków

Idę troszkę chociaż ponadrabiać

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:19   #1897
tweedledee
Zakorzenienie

Ja już po obiedzie

I stwierdzam, że jak przygotuję sobie farsz do pierogów dzień wcześniej, to mogę lepic Wyszły całkiem dobre, ale jutrzejsze smażaki będą w ogóle super, jeszcze tż kupi barszczyk

Ja zdążyłam wciągnąc pół paczki herbatników i siedzę teraz taka objedzona jak bąk
Nawet Ali nie ma gdzie się ruszyc przez to moje przejedzenie i wali tylko nózką w bok
Stary 2013-07-11, 19:20   #1898
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:

a karmicie na lezaco dziecko?tzn ze lezycie bokiem dziec kolo was i zasysa czy nie da rady?
My sie tylko tak karmimy

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-07-11, 19:32   #1899
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Kupujecie te poduszki do karmienia? czy to zbędny wydatek?
ja mam kojec do spania z motherhood, może on mi posłuży za poduszkę do karmienia, a jak nie, to kupię

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
parę fot z pokoiku Małej:
bardzo ładny pokoik, taki ciepły

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja na chwilę...wyobraźcie sobie, że ukradli nam dzisiaj w nocy samochód mamy ubezpieczenie od kradzieży od marca, bo wtedy zrezygnowaliśmy z płatnego parkingu ale i tak jestem wściekła

Tż wyrwał się z pracy, jest na komendzie, potem jedziemy do PZU
o masakra, współczuję!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
laski, kupuje chuste, ale mam dylemat z kolorem:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
http://allegro.pl/show_item.php?item=3365939677
mulu

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Hej Słneczka

Malinka
kichanie to nie objaw choroby, wczoraj pytałam się położnej, ponieważ moja też cały czas kicha i ma czkawkę u noworodków jest to normalne i mam się nie przejmować
dobrze, że wy świeżo upieczone mamusie piszecie takie rzeczy, zdążymy się jeszcze doszkolić zanim się rozpakujemy

Cytat:
Hellol ja juz po ktg,moja cora usnela na nim leniuch hahaha...ponad 40minut i3ruchy ...ale panie mowily ze ok.jakies skorcze lekkie sie rysowaly...pozniej wizyta u Pani dr zbadala mnie i mowi ze ok.1,5cm rozwarcia pelna gotowosc do porodu..jak mi wlozyla palucha to myslalam ze zejde na tym fotelu a mowi ze nie dociska do konca bo wody mi odejda..(zaluje ze ja o to nie poprosilam:-P) ogolnie mowi ze pewnie w weekend sie spotkamy zr teraz to albo skurcze albo wody i mam przyjezdzac a jakbym nie urodzila to w pon mam na 11ktg i po ktg decyzja czy podlaczaja oxy czy co wiec juz zaniedlugo poznam Zuzanne

musze oklad z samcs zrobic chociaz by sie mu nie chcialo...:-P i wyciagne go na kebaba a teraz ide wyciagnac fileta i jakis obiados zrobie. nadrobie moedzy czasie jak sie uda.
no brawo za wizytę, już niedługo zobaczysz małą
Cytat:
pokaze Wam cos,
moj ostatni projekt
brakuje tylko jednego zdjecia
wow, super efekt!

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja nadal w dwupaku. ten cewnik foleya z balonikiem o 4 rano mi wypadl i z 1.5cm rozwarcia zrobil cale 2cm.. od 8 rano na oksy jestem juz od 12 na najwyzszej dawce,bo stopniowo zwiekszali. skurczy brak. od polnocy caly czas bez jedzenia i picia,bardzo mi slabo. mozliwe ze jutro cc,jak sie nic nadal nie ruszy. to tyle relacji z porodowki,postaram sie dac znac jutro jak u mnie. pozdrawiam was,dziekuje za slowa otuchy i kciukasy,i przepraszam ze nie nadrabiam dokladnie,ale brak sil,wiekszosc czasu spie albo z tz siedze.
przykro mi, że tak się męczysz, eh

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Arabiata: spóźnione życzenia!!!szybkiego i bezbolesnego porodu!!
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Arrabbiata- spoznione najlepszego
Cytat:
Arrabiata cały dzień zapominam sto lat moja droga.
Dzięki dziewczyny

Ja się dzisiaj czuję jak stara baba...w sumie już tak od kilku dni. Ledwo łażę, wszystko mnie boli, no tragedia...ratuję się apapem, który dotychczas brałam w ciąży może ze 2 razy max... a teraz nie daję rady.... boszz mam dosyć już tej ciąży Idę robić koktajl z bananów i jagód na pocieszenie
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:34   #1900
Niunia20
Rozeznanie

WITAJCIE
GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM ROZPAKOWANYM

ja w niedzielę jak wam pisałam wkurzyłam się na teściową żeby odreagować poszłam na długi spacer przez co w nocy bolało mnie w miejscu lewego jajnika ale po jakimś czasie przeszło więc się nie przejęłam

w poniedziałek spałam pół dnia o 13.30 miałam KTG u swojego gin i wyszły mi regularne skurcze gin mnie zbadał szyjka miała 1 cm ale jeszcze rozwarcia nie było i powiedział że jak skurcze nie przejdą przez 2 godz mam się zgłosić do szpitala bo chyba coś z tego będzie...skurcze na początku nie bolały a potem były na zmianę z brzucha i z krzyża

po 3 godzinach ze skurczami co 4 minuty pojechaliśmy na IP mąż oczywiście papierosek przed wejściem a ja patrzę z przerażeniem na korytarz...
a tam gin którego bardzo nie chciałam więc za torbę i do samochodu z krzykiem że tu rodzić nie będę zadzwoniłam do mamy i mówię że jadę do niej do szpitala ale uspokoiła mnie że jeszcze 18 nie ma i gin się zmieni... no to weszliśmy na IP tam przyjął mnie ten niechciany gin ale już na oddziale badał mnie inny u nas jest tylko 1 gin na noc ...

w szpitalu rozwarcie na 1,5 cm skurcze nadal co 4 minuty przed lekarzem badała mnie położna...cholera jedna jak to bolało darłam się tak że tż słyszał mnie z innego oddziału ... dostałam pustą 3 osobową salę z łazienką i miałam czekać na rozwój sytuacji o 21 skurcze przeszły więc wyprosili tż a mi kazali iść spać...

rano i przez cały wtorek zero skurczy badał mnie ordynator jeszcze mocniej niż położna aż się popłakałam... oczywiście powiedział że poród boli bardziej powiedziałam że porównam...

w środę wieczorem znowu skurcze i znowu badanie przez położną tym razem inną i nie bolało -można? - można !!!!! rozwarcie na 2,5 cm... odszedł czop.. więc położna kazała się szykować za godzinkę do lewatywy ale przez godzinkę skurcze znowu ustały i poszłam spać...

dzis rano skurcze słabe nieregularne ordynator stwierdził że tak czekać to mogę i w domu i mnie wypisał ... jutro mam ktg u swojego lekarza... z USG wychodzi że mały waży 3,5 kg +- 0,5 kg

lekarz juz się ze mnie śmiał że mam leniucha w brzuchu i poród rozkłada sobie na raty żeby się nie zmęczyć a drugiemu mówiąc dziś do widzenia odpowiedział mi do zobaczenia ja mam dzisiaj dyżur... więc obstawia że jednak dzisiaj wrócę
poszłam z tż na spacer żeby małego jakoś skłonić do wyjścia ale nic z tego chyba dzisiaj

a teściowa z babką tż zdążyły już mnie obgadywać ale starałam się schodząc ze schodów nawet tego nie słuchać więc tylko strzępki do mnie dotarły których nie chcę nawet składać w całość...

będąc w szpitalu dotarło do mnie że nie mam laktatora przewijaka parasolki i że powinnam dokupić jedną koszulę do karmienia i podkład z froty na materac ...
Stary 2013-07-11, 19:41   #1901
Agrafka86
Wtajemniczenie

Sarna za tydzień!

Perse za brak kikuta!

Domi super pomysł z tym projektem, ekstra pamiątka.

Nadrobiłam troszkę i mogę dalej się tulić do Tżta, bo jakoś dziwnie smutno dzisiaj.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:46   #1902
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Niunia czyli na dniach się porodzik szykuje))
trzymamy więc kciuki i czekamy z Tobą na rozwój sytuacji

Stary 2013-07-11, 19:47   #1903
Neni1984
Zakorzenienie

Domciątko super pamiątka
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja nadal w dwupaku. ten cewnik foleya z balonikiem o 4 rano mi wypadl i z 1.5cm rozwarcia zrobil cale 2cm.. od 8 rano na oksy jestem juz od 12 na najwyzszej dawce,bo stopniowo zwiekszali. skurczy brak. od polnocy caly czas bez jedzenia i picia,bardzo mi slabo. mozliwe ze jutro cc,jak sie nic nadal nie ruszy. to tyle relacji z porodowki,postaram sie dac znac jutro jak u mnie. pozdrawiam was,dziekuje za slowa otuchy i kciukasy,i przepraszam ze nie nadrabiam dokladnie,ale brak sil,wiekszosc czasu spie albo z tz siedze.
Ale się wymęczysz I jeszcze na głodniaka
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41742890]Hej nie nadrabiam

Mam zmasakrowane brodawki :-( dziewczyny jak przystawiacie malucha do piersi? Bo moj robi taki dziubek i lapie za koncowke :-( normalnie masakra.. Tak wiec karmie roznie jak daje rade przed chwila butla wczesniej piersia i co dwie h bo malemu weszla dzis zoltaczka i jest troche sniety i nie chce mu sie jesc.. Wiec sie wazymy karmimy potem wazymy zapisujemu i co 2 h to samo

zmienilam pokoj i mam troche masakryczna towarzyszke :-(
zobaczymy jak bedzie potem.. Najwyzej ja udusze :-/

Zostajemy na bank do konca przyszlego tygodnia wiec musze na to zmobilizowac sily i hormony .. Dzis juz raz peklam i poplakalam sie przy pani ordynator.. Kosmos jakis.. No ale to trzecia doba , pamietam ze ze starszakiem ryszalam bez powoduz tydzien na pewno

Buziaki dla was, trzymam kciuki za szpitalne maluchy i mamy i za te czekajace na maluszki. Pa[/QUOTE]
A nie ma w szpitalu Ci kto pokazać jak karmić?

Z moich notatek:

Przykładając dziecko do piersi powinno się ustawić je w ten sposób by nasz sutek był na wysokości pomiędzy noskiem a górną wargą dziecka, nawet troszkę dziecko sutkiem podotykać, żeby wyczuło pokarm i dopiero jak otworzy szeroko usta i wygnie delikatnie główkę do tyłu dostawić pierś i powinno prawidłowo złapać brodawkę, po samą otoczkę.. i na tyle głęboko, że wrażliwe i delikatne jej części nie są drażnione twardym podniebieniem i dziąsełkami dziecka.

Prawidłowo dziecko powinno złapać brodawkę + jak najwięcej otoczki. Jak za płytko złapie można mu ponaciągać bródkę, żeby trochę rozszerzyło chwyt. Jeśli nie pomaga to wyjmujemy sutek przez włożenie w kącik ust małego palca i działamy dalej. Dolna warga ma być wywinięta do dołu i mamy słyszeć połykanie (taki dźwięk :khy, khy). Jak słyszymy ciamkanie to znaczy, że płytko złapało.

Cytat:

Wiecie, rozżalona jestem i zawiedziona po tej wizycie. I na siebie, że nie dałam rady wytrzymać z tym masażem szyjki, i że nic się nie zmieniło. Jak tak to miałam się oszczędzać bo mała się pchała, a teraz jak pan dr stwierdził "ma panią tam gdzie kura jajko!"
No ale nic, na 25 lipca mam kolejną wizytę i może na nią nie pójde już. Doktor jak mnie w drzwiach zobaczył to był zdziwiony bo myślał, że nie dotrwam do dzisiaj a tu taki suprise! Mam odstawieć luteinę i magnez i czekać. Przestaję się oszczędzać, tzn umyję okna i porobię porządne porządku jutro. Mężowi powiedziałam, że min 3 x dziennie mam sobie z niego okład robić to tylko spojrzał i powiedział "Chyba żartujesz". Nie żartuję, ale wiem, że i tak nie będzie tyle razy nawet jakby chciał bo mnie się nie będzie chciało. Ale ten 1 raz dziennie mu nie odpuszczę i już zapowiedziałam, żeby nie uciekał bo i tak go będę gonić.
Cały dzień mi niedobrze, ale rozwolnienie minęło. Nie wiem od czego je miałam i czy w ogóle od czegoś czy się oczyszczam. Oby to było oczyszczanie.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się dziewczynki i dzieciaczki

Mam nadzieję że pamiętacie o moim istnieniu u mnie nadal zero poprawy z laptopem więc tat tylko z doskoku zaglądam

Widzę że nasza poczekalniowa lista zmniejsza się w mega szybkim tempie co uświadamia mnie że zaraz moja kolej

Usg nie miałam więc małego nie widziałam, kolejna wizyta w środę i już na pewno będzie USG
Kto nie ma paciora ten jest drętwy
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja już po obiedzie

I stwierdzam, że jak przygotuję sobie farsz do pierogów dzień wcześniej, to mogę lepic Wyszły całkiem dobre, ale jutrzejsze smażaki będą w ogóle super, jeszcze tż kupi barszczyk
Ooo pierożki lepiłaś
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:48   #1904
sarna405
Zadomowienie

podbrzusze nadal mnie boli ale zadnych skurczy czy cos to nie mam tylko te podbrzusze i na pęcherz mi uciska-dobrze ze jutro wizyta. Od rana wziełam 3 nospy i nic nie pomagają...OMG zebym chociaż wytrzymała jeszcze...może akurat nic się nie dzieje ale dla czego boli...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:50   #1905
Neni1984
Zakorzenienie

I tu jeszcze o karmieniu:

Jak sprawdzić, czy pierś jest podana wystarczająco głęboko?
- kąt ust dziecka jest rozwarty,
- nos i broda dotykają piersi,
- w kąciku ust może być widoczny kawałek języka,
- w buzi dziecka schowana jest brodawka z kawałkiem otoczki,
- brodawka nie marszczy się,
- w trakcie połykania nie słyszymy mlaskania, uderzania językiem o podniebienie,
- samo połykanie słyszalne jest jako cichutka głoska „K”.

Żeby dziecko dobrze pobrało mleko z piersi musi uchwycić brodawkę z dużą częścią otoczki. Jeśli trzyma dobrze to widzisz:
-kąt rozwarty ust,
- dolną wargę wywiniętą,
- słyszysz przełykanie (cichutka litera „k”)
- nie słyszysz mlaskania,

Analogicznie nieprawidłowe będzie uchwycenie samej brodawki czyli:
-wąski kąt ust,
-dolna warga wciągnięta,
-nieliczne przełknięcia,
-mlaskanie, cmokanie.

Co jeszcze mały wampir może robić z naszą brodawką a co niekoniecznie jest przez nas mile widziane?
Na początku laktacji jest tak, że może wcale nie lecieć z piersi jak z kranu. Dziecko zaczyna ssać, to znaczy zaczyna się w jego buzi wytwarzać podciśnienie, które działa na szczyt brodawki. A mleko wcale jeszcze nie leci, bo musi upłynąć chwila zanim we krwi mamy podniesie się oksytocyna i nastąpi wypływ. I to ssanie robi mamie na szczycie brodawki „malinkę”. Sytuacja się zmieni jak upłynie trochę czasu, jak laktacja się rozwinie, jak brodawka obrośnie warstwą rogową i uodporni się na „działania zewnętrzne” Żeby sobie ulżyć warto uruchomić wcześniej wypływ laktatorem lub odciągając trochę ręcznie. Dziecko przystawione do uruchomionego wypływu zaczyna ssać i nie ma tego bolesnego pierwszego ssania „na pusto”

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Niunia porodzik już na pewno będzie na dniach u Ciebie
Stary 2013-07-11, 19:53   #1906
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
pokaze Wam cos,
moj ostatni projekt
brakuje tylko jednego zdjecia
Ekstra! ja też coś takiego poskładam, tylko u mnie ciuchy się zmieniały

Niunia20 no to

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:58   #1907
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co....
normalnie az mi sie przykro zrobilo....

napisalam dzis notke na moim blogu
i dostalam anonimowy ciekawy komentarz pod notka,
az mi sie przykro zrobilo(

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ekstra! ja też coś takiego poskładam, tylko u mnie ciuchy się zmieniały

Niunia20 no to
jestem ciekawa twojego poskladania!!!

Stary 2013-07-11, 19:58   #1908
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie po wizycie, nie rodze, szyjka trzyma i wszystko pieknie. Tylko mały na usg wychodzi małusi, rosnie, ale wolniej. Nie przejmuje sie, bo juz tak było raz, a ja miałam tez cykle długie, wiec ten termin na 31 jest taki mocno orientacyjny. Bo ja miałam nie raz i 39 dniowy cykl. Wg usg 12-13 tc termin byl na 4 sierpnia az wiec klade sie do szpitala 29 lipca a cc 30. Chyba, że coś wcześniej będzie się działo.

Ze złych wieści to dowiedziałam się, ze mi dziad wychodzi Oli miała dziada, któraś jeszcze (nie pamietam która?) miała dziada, mam i ja

Ja się smieje, bo mnie nic nie boli, nie czuje pieczenia, nic a nic, a gin jak go zobaczył to było ,,o jacie, Ty jeszcze na tyłek możesz usiąść?" No, w szoku jestem. Dostałam od gina maść za free

No a kolejna wiadomość to kość mi sie rozchodzi (po raz kolejny pozdrawiam en). Pozostało mi tylko sie śmiać

Ze względu na tę kość i tego dziada to i tak gin polecałby mi cc.

A teraz wiadomość od Anulki: wyszła dziś do domu, próbuje karmić piersią. Prosi o kciuki w tej intencji. Jak będzie mogła to zajrzy do nas i wstawi w klubie zdjęcie Michasia. Pozdrawia nas gorąco.

Odp. jej, że trzymamy kciuki i tez pozdrawiamy.

Wiadomość od katarzynkajg: czuje się w miarę dobrze, rana ciągnie ale nie ma tragedii, wczoraj o 21 stawili ją na nogi, od rana jest z małym, starają się karmić piersią.

domcia domyślam się, że był to jakiś nie miły komentarz, olej to kochana. Ludzie nie myślą, najpierw piszą a potem myślą ( o ile w ogole), nie zdają sobie sprawy z tego, że ktoś pracuje na coś a oni w tak łatwy sposób potrafią to krytykować. Odpisz ewentualnie, żeby ta osoba zrobiła sama coś lepszego, bo gadać to każdy potrafi.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-11 o 20:01
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:59   #1909
malaczarnakejt
Zakorzenienie

lecę oglądać film z małżem widzę, że jest dziś dla mnie milszy niż ja dla niego, mimo, że to jego święto :P
Ale rano dziabnąć mnie nie chciał, bo powiedział, że chce, żebym dziś miała trochę siły, żeby iść na lody do galerii
No skoro wolał lodzika od seksiku.. niech mu będzie haha ale ja już nie mam siły na nic dziś :P

Miłego wieczorku!

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 20:02   #1910
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Ooo pierożki lepiłaś

to znając życie u mnie wyjdzie, że mam

Ano Ale z mięsem, chociaż zostało mi sporo ciasta, więc zamroziłam, może w przyszłym tygodniu zrobię jakieś z owocami

Domi szkoda nerwów, nie przejmuj się jakiś pajac w ogóle nie wyczuł tonu Twojej wypowiedzi, niestety często spotykałam się z takim buractwem na blogach
Chociaż z drugiej strony czym się przejmowac, w ciąży jesteśmy, talii osy miec nie będziemy, więc duży brzuch brałabym za komplement
Stary 2013-07-11, 20:03   #1911
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co....

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

jestem ciekawa twojego poskladania!!!
O rety, utłukłabym nie martw się ludzie mają tupet... ;/
A mój mąż mówi, że też się czuje, jakby był księciem, bo jego Kejt będzie też rodzić niedługo

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 20:04   #1912
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co....

Aż zajrzałam żeby go przeczytać - ten o dużym brzuchu? I smutno Ci? Przecież masz duży brzuch, a w nim największy Skarb

Daj spokój-moja mama wszystkim na około mówi, że strasznie gruba jestem, a teściowa wita mnie "Per Grubasku" i też z tym muszę żyć
Stary 2013-07-11, 20:06   #1913
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
WITAJCIE

ja w niedzielę jak wam pisałam wkurzyłam się na teściową żeby odreagować poszłam na długi spacer przez co w nocy bolało mnie w miejscu lewego jajnika ale po jakimś czasie przeszło więc się nie przejęłam

w poniedziałek spałam pół dnia o 13.30 miałam KTG u swojego gin i wyszły mi regularne skurcze gin mnie zbadał szyjka miała 1 cm ale jeszcze rozwarcia nie było i powiedział że jak skurcze nie przejdą przez 2 godz mam się zgłosić do szpitala bo chyba coś z tego będzie...skurcze na początku nie bolały a potem były na zmianę z brzucha i z krzyża

po 3 godzinach ze skurczami co 4 minuty pojechaliśmy na IP mąż oczywiście papierosek przed wejściem a ja patrzę z przerażeniem na korytarz...
a tam gin którego bardzo nie chciałam więc za torbę i do samochodu z krzykiem że tu rodzić nie będę zadzwoniłam do mamy i mówię że jadę do niej do szpitala ale uspokoiła mnie że jeszcze 18 nie ma i gin się zmieni... no to weszliśmy na IP tam przyjął mnie ten niechciany gin ale już na oddziale badał mnie inny u nas jest tylko 1 gin na noc ...

w szpitalu rozwarcie na 1,5 cm skurcze nadal co 4 minuty przed lekarzem badała mnie położna...cholera jedna jak to bolało darłam się tak że tż słyszał mnie z innego oddziału ... dostałam pustą 3 osobową salę z łazienką i miałam czekać na rozwój sytuacji o 21 skurcze przeszły więc wyprosili tż a mi kazali iść spać...

rano i przez cały wtorek zero skurczy badał mnie ordynator jeszcze mocniej niż położna aż się popłakałam... oczywiście powiedział że poród boli bardziej powiedziałam że porównam...

w środę wieczorem znowu skurcze i znowu badanie przez położną tym razem inną i nie bolało -można? - można !!!!! rozwarcie na 2,5 cm... odszedł czop.. więc położna kazała się szykować za godzinkę do lewatywy ale przez godzinkę skurcze znowu ustały i poszłam spać...

dzis rano skurcze słabe nieregularne ordynator stwierdził że tak czekać to mogę i w domu i mnie wypisał ... jutro mam ktg u swojego lekarza... z USG wychodzi że mały waży 3,5 kg +- 0,5 kg

lekarz juz się ze mnie śmiał że mam leniucha w brzuchu i poród rozkłada sobie na raty żeby się nie zmęczyć a drugiemu mówiąc dziś do widzenia odpowiedział mi do zobaczenia ja mam dzisiaj dyżur... więc obstawia że jednak dzisiaj wrócę
poszłam z tż na spacer żeby małego jakoś skłonić do wyjścia ale nic z tego chyba dzisiaj

a teściowa z babką tż zdążyły już mnie obgadywać ale starałam się schodząc ze schodów nawet tego nie słuchać więc tylko strzępki do mnie dotarły których nie chcę nawet składać w całość...

będąc w szpitalu dotarło do mnie że nie mam laktatora przewijaka parasolki i że powinnam dokupić jedną koszulę do karmienia i podkład z froty na materac ...
To trzymam , żeby się ruszyło i już nie zatrzymywało
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:09   #1914
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Aż zajrzałam żeby go przeczytać - ten o dużym brzuchu? I smutno Ci? Przecież masz duży brzuch, a w nim największy Skarb

Daj spokój-moja mama wszystkim na około mówi, że strasznie gruba jestem, a teściowa wita mnie "Per Grubasku" i też z tym muszę żyć
Hahahahah u mnie to samo
Babcia tż zawsze wita mnie miłym " O, przyjechał nasz grubasek"

A mama co drugi telefon zaczyna od pytania" Co, jesteś już gruba?" Hahahahah, komedia
Stary 2013-07-11, 20:13   #1915
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
za brak paciora

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
WITAJCIE

no to na dniach szykuje się porodzik powodzenia

Cytat:

no to ja jestem w klubie drętwych

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
podbrzusze nadal mnie boli ale zadnych skurczy czy cos to nie mam tylko te podbrzusze i na pęcherz mi uciska-dobrze ze jutro wizyta. Od rana wziełam 3 nospy i nic nie pomagają...OMG zebym chociaż wytrzymała jeszcze...może akurat nic się nie dzieje ale dla czego boli...
Ciekawa jestem co Ci jutro gin powie, bo ja tak kiedyś miałam 2 dni a potem przeszło tylko że ja mam pessar więc na szyjkę to jakiegoś wielkiego wpływu nie miało.

Cytat:
lecę oglądać film z małżem widzę, że jest dziś dla mnie milszy niż ja dla niego, mimo, że to jego święto :P
Ale rano dziabnąć mnie nie chciał, bo powiedział, że chce, żebym dziś miała trochę siły, żeby iść na lody do galerii
No skoro wolał lodzika od seksiku.. niech mu będzie haha ale ja już nie mam siły na nic dziś :P

Miłego wieczorku!
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:17   #1916
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
no to ja jestem w klubie drętwych
Jak większość

Klub fajnych jest nieliczny, bo są w nim tylko BARDZO fajne osoby I paciory
Stary 2013-07-11, 20:18   #1917
fiazo
Zakorzenienie

Uwaga. Moge zmalezc sie dzis na porodowce!!!!!!!!!

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:20   #1918
idzia111
Zakorzenienie

A co do drętwiejącego brzucha ... to okazało sie, ze to jest w tym miejscu, w którym malusi sie wypina i tak czasami sie zdarza. Nie jestem pierwsza, czasami kobiety nie wiedza o tym, że im tak drętwieje, bo nie obserwują tego i tyle.

Co do paciora to go nie mam chociaż tyle Oni tak dziwnie napisali przy tym słowie wyhodowano, ale u mnie tak pisza własnie. A ogolnie jest ,,nb" co oznacza nie obecne.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:21   #1919
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Uwaga. Moge zmalezc sie dzis na porodowce!!!!!!!!!
Jak to? skurcze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 20:21   #1920
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
O rety, utłukłabym nie martw się ludzie mają tupet... ;/
A mój mąż mówi, że też się czuje, jakby był księciem, bo jego Kejt będzie też rodzić niedługo
Cytat:

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hahahahah u mnie to samo
Babcia tż zawsze wita mnie miłym " O, przyjechał nasz grubasek"

A mama co drugi telefon zaczyna od pytania" Co, jesteś już gruba?" Hahahahah, komedia
no moze macie racje, ze ludzie czasami tak na zlosc cos napisza,
a jeszcze cwaniacy bo mozna sie nie podpisac, obrazic kogos, eh

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości