|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Insolito, Aniu dziękuję
![]() Na USG wyglądało to nawet nieźle, ale lekarz polecil zrobić RTG i tu widać było jak na dłoni, że jest jeszcze źle.. ![]() Ale z dobrych wieści, Malutka jak położę ją przy przebieraniu bez szelek to przekręca się z plecków na brzuszek i złości się bo w drugą stronę już nie umie No i wczorajsza noc była piękna! Mała zasnęła o 19,45, jadła o 2,4 i 6 i wstała o 8.15. ![]() Jedynie martwi mnie, bo często jeszcze kciuki chowa ![]() Cała może Ci teściów podmienili??? Widzę, że rozmawiacie o domach. Ja wychowałam się w domu jednorodzinnym, ale zawsze chciałam mieszkać w bloku. Na szczęście mąż ma takie samo podejście. My żyjemy zbyt intensywnie, żeby np. kosić trawę i palić w piecu. Ale szczerze podziwiam wszystkic, którzy porywają się na budowę domu. Mimo wszystko, nie zarzekam się, może i kiedyś ja zamarzę o domku ![]() aaa... wyjeżdżamy w sobotę po południu. Najpierw jedziemy do wawy, do babci TŻta, posiedzimy chwilkę, Małą uspimy i w drogę Czeka nas bagatela 1400km! Rozmawiałam z pediatrą i z ortopedą, obejrzeli fotelik i nie widzą przeciwwskazań.jeszcze pytanie do Warszawianek, muszę usunąć ósemki dwie pod narkozą, polecicie jakąś klinikę i podpowiecie jaki jest koszt? |
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Fewciu, tak mi przykro kochana
![]() nie napisze, ze to dla dobra Blanki, bo przeciez to wiesz ![]() Marsi, wszystkiego dobrego ![]() Mam pytanie-czy na poczatku rozszerzania diety po kazdym sloiczku robilyscie przerwe czy od razu nastepny lecial?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak tam plany na wakacje? zdecydowałyście się gdzie? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- chwalę się ugotowałam pierwszy raz zupki dla Fifka i nawet wyszły, lepiej mi smakują niż te słoiczkowe, zobaczymy, czy młodemu też ale bajzel taki zrobiłam, jakbym dla wojska gotowała, a wyszły mi tylko 3 słoiczki po takiej zwykłej musztardzie ale następnym razem będzie lepiej
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() To znowu ja ![]() Witam się z Wami trzymając na kolanach 6- miesięczną Agatkę i będąc w 15 tygodniu ciąży Nie mam żadnych objawów, moje ciało póki co nic się nie zmienia (poprzednio byłam gruba od początku Za 4 tygodnie wizyta i poznamy płeć, a może już za dwa poczuję ruchy (lekarz tak mówi). Fajnie, bo poszłam do lekarza, a tu już drugi trymestr Miałam nadzieję, że nie jestem w ciąży, a tu szok Myślałam, że laktacja "wstrzymuje" płodność Jednak... NIE!
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulujędwójka z jednego roku
|
|
#3487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem ![]() Właśnie mnie też przerażają te kredyty na 30lat ![]() Moja znajoma miała taką sytuacje: wzięli kredyt na 30 lat dodatkowo we frankach , rata ogromna ok 4 tyś miesięcznie, wystawili piękną willę w super standardzie i nagle jej mąż stracił pracę , więc bajubaj willa, wita malutkie mieszkanko w bloku 7My mamy mieszkanie i zastanawiamy się czy lepiej je sprzedać i z tego wykończyć domek, czy dać na wynajem i wziąć trochę kredytu, który po części spłacał by się właśnie z wynajmu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3488 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc Wam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochana przemysl to dobrze! pogadaj z tzem.. Cytat:
hehe ale jest jeden plus - sama przyznajesz sie do tego Cytat:
![]() Cytat:
Myslalam ze tak jest wszedzie Cytat:
Cytat:
eee nie smucaj sie
|
|
#3489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz, Blanka spryciula pomimo szelek sobie świetnie radzi ![]() Ja całe życie mieszkałam w domu z podwórkiem, po przeprowadzce do bloku super sie odnalazłam, ale teraz jak jest Piotrek widzę jakie ogromne plusy ma dom. Poza tym moj tż spełni swoje marzenie i będzie miał staw z rybami. Co do palenia w piecu, to t eraz są takie rozwiązania, że podkłada sie raz na kilka dni i w domu ciepło ![]() Szczęśliwej podróży Cytat:
Na kiedy masz dokładnie termin? Ach i znów te cudowne ruchy, aż się łezka w oku kręci Też chciałabym, żeby życie zdecydowało za mnie I chyba chciałabym córeczkę Dziś kupowałam sukieneczkę dla córki koleżanki i nie omieszkałam ustroić w nią Piotrka No, dziewczynką też byłby śliczną Jeszcze raz Ci gratuluję, uważaj teraz na siebie i odzywaj sie do nas Co do rozszerzania diety, to ja kupiłam książkę Bobas Lubi Wybór i chya będę stosować tę metodę Przeczytam całą, przyjdzie krzesełko do karmienia i po wczasach będziemy działać
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hej ostatnio malo się odzywam ale praca i rehabilitacja a pozniej cwiczenia w domu jakos cala energie ze mnie wysysaja postaram sir byc na bierzaco ale zvdobrych wiesci chodzimy juz tydzien na rehabilitację i juz widsc efekty , we wtorek jefxiemy na kknsultacje do kielc wiec trzymajcie kciuki mam nadzieje ze bedzie ok , choc wczoraj bylismy u logopedy i julek nie ma odruchu optyczno twarzowego , a akustyczno twarzowy ok zna sie ktos na tym co to oznacza..? Nie moge nic w necie znalesc sorry za literowki ale z tableta piszę i jeszcze go nie ogarniam
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Marsi sto lat!,
|
#3491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę o tych odruchach Lecę poćwiczyć. Jak mi sie nie chce No ale nic sie samo nie wydarzy ![]() ![]()
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie trochę zazdroszczę bezproblemowej ciąży i łatwego porodu Ci życzę Cytat:
i faktycznie cały czas człowiek myśli, że musi dbać o pracę bo wtedy byłoby ciężko ale cóż takie czasy... niestety.pisałyście o domach, ja marzę o domku, sama wychowałam się z domu i jakoś tak lepiej się czuję mając ogród, podwórko miejsce gdzie można wyjść i posiedzieć na ławce może kiedyś wybudujemy domek a mieszkanie spróbujemy wynająć ![]() fewciu współczuję tych tygodni ale zobaczysz szybko minie i wreszcie zdejmiecie szelki ![]() nawijko była marcheweczka , co teraz podasz Kubusiowi? |
||
|
|
|
#3494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
piekna, wszystkiego naj
a no i dla Marsi Najlepszego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o jaaaa, super ze samopoczucie masz ok, piersia nadal karmisz???? no i na kiedy masz termin wlasnie?? daj nam znac jak juz poznasz plec no i odzywaj sie czesciej
|
|
#3495 | |
|
Raczkowanie
|
Przetrzymam do stycznia
Agatkę przenosiłam o tydzień, "młodego" (bo czuję, że to syn) też przetrzymam ![]() Cytat:
Zrobię wszystko co w mojej mocy, by dotrwać do stycznia, bo dzieci z jednego roku........ tak dziwnie Żałuję tylko, że nie zgłosiłam się do lekarza prędzej, jak tylko 2-3 tygodnie okres się spóźniał, ale kto mógł wiedzieć, że to TO. Ominęło mnie badanie usg w 13-tyg. i się boję, ale lekarz mówi, że wszystko wygląda w porządku... Aha... i już na pewno nie posłucham "forumowych cioć" aby jechać do szpitala nawet jak wydaje mi się, że wody odchodzą. Wywoływaniu porodu mówię stanowcze- NIE bo to chyba najgorsze co mogło być. Dopiero jak będę miała skurcze co 10 minut to się ruszę z du**.A tak na marginesie... teraz jak wiem czym jest poród, to się boję. Przy Agatce byłam taka odważna, a ter
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio jestem mega zalatana, siostra przyjechala wiec od poniedzialku zaraz z rana wychodze z dziecmi do niej, czyli tak: wstajemy karmie dzieci, przygotowuje sobie cos na obiad, obieram ziemniaczi, rozmrazam miesko czy rybke itd itp i wychodze z domu najpozniej o 9, pozniej wracam, karmie najpierw core zupka pozniej synka zupka, dokonczam ten obiad zjadamy, znow karmienie core i spowrotem lecimy do siostry, nie wiem jak ja to ogarniam ale na dluzsza mete wykonczylabym sie
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2013-07-11 o 21:27 |
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnej i bezproblemowej ciąży Do nas dziś przyszło krzesełko, młodemu się spodobało, bo mógł się podciągnąć i siedział sam. Powiedz mi jak powinno wyglądać to BLW? To znaczy, czy dać dziecku np ugotowanego brokuła i marchew i niech się tym bawi i ładuje sobie do buzi? Nie zakrztusi się? (tego się boję najbardziej) Bardzo bym tak chciała. Muszę rozejrzeć się za tą książką. |
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm chyba tez gdzies tak po kilku tygodniach ale dokladnie juz nie pamietam.. na pewno sie i u Was to rozkreci
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Authentic jeszcze raz gratuluje
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkałam w domu jednorodzinnym, teraz w bloku i niby jest ok, fajnie, żadnych zmartwień, ale no właśnie...........jak teraz jest Zuzia to mi brakuje, że nie mogę wyjśc na podwórko, posiedzieć na trawie , wejśc do domu, nakrmić i wyjść itp. Tak tu też idę na spaceer, ale jednak to miasto, mało zieleni - no to nie to samo
Marsi 100 lat ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-07-11 o 21:40 |
|
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
No i na wiosce wszystkich znam :d jak byłam u mamy i poszłam na spacer to zawsze się kogos spotkało, porozmawiało i jakoś tak inaczej.
Tu jestem sama, nie mam żadnej koleżanki, może to też moja wina, bo nie potrafię z nikim nawiązać bliższej więzi ![]() ehh skomplikowane to wszystko |
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a gdzie jedziesz? bo ja nie wiem, tyle mnie omineło rozmow ((((((((( abuuuuuuuuu a co do noszenia jeszcze w szelkach. Kochana! 6 tygodni minie tak ze sie nawet nie obejrzysz! zleci moment i spalisz to choelrstwo w ☠☠☠☠u! a dzidzia bedzie zdrowiutka ! ach ucaluj Blanusie od cioci Kasi [QUOTE=fewcia;41746040] Cytat:
![]() gratulacje kochana!! bedzie dobrze!! Cytat:
ja tez bede brala kredyt i powiem Wam ze on chyba bedzie na mnie bo ja moge miec zdolnosc kredytową a tzt z dzialanoscia gospodarcza juz nie.. i powiem Wam ze troche sie boje. Mam wizje ze zostane z nim kiedys sama... i zgasne. ;] Kobiety! mam pytanie. Czy jest szansa, mozliwosc pieczenia ciast w takich mini piekarnikach? tesciowa mi wypucowała całą chate, moge wejsc i mieszkac mowila ze z piekarnikiem lipa, bo tam trzeba miec butle i no lipa piec w takim piekarniku, lepiej sobie kupic taki maly na prąd. Więc pytam, mozna piec ciasto w takim czyms -------> http://allegro.pl/mini-piekarnik-opi...366723958.html
|
|
|
#3505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3506 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fewciu jam nie godna, bo ostatnio opuściłam się na forum Nominuję Całą do streszczenia, czuję, że to będzie odpowiednia osoba![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla Blaneczki za spokojną noc i przytulasy na te 6 tyg jeszcze![]() A gdzie się wybieracie bo mi umknęło??? Cytat:
Bajzel jeeeest. I co, masz ochotę na więcej?![]() Szybko Ci minie ta ciąża bo będziesz zajmować się Agatką. I co? Zapisujesz się do listopadowo-grudniowych mamuś? Będziemy zazdrosne....Cytat:
![]() Aha miałam dawno pisać. Miko ma przepiękne oczy!!! Ciekawe jaki z niego przystojniak wyrośnie, chyba taki lowelas, co? ![]() Cytat:
Żrem popcorn i można powiedzieć, że odzywamy się do siebie z TŻtem. Tak byle jak ale się odzywamy... Co do Ikeji, byłam raz-w Atenach ale pamiętam z tego tylko darmowe cukierki, ołówki i pyszne hotdogi za 1 euro ![]() Ej, a to nie czasem o ikejowskich meblach się mówi, że badziew? Tak się mówi, przynajmniej u mnie:d Ja tam bym chętnie pobuszowała ale najbliższy mam 250km stąd, w Berlinie. |
||||||||
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Delicjanka;41747532]Kochana a gdzie jedziesz? bo ja nie wiem, tyle mnie omineło rozmow ((((((((( abuuuuuuuuu a co do noszenia jeszcze w szelkach. Kochana! 6 tygodni minie tak ze sie nawet nie obejrzysz! zleci moment i spalisz to choelrstwo w ☠☠☠☠u! a dzidzia bedzie zdrowiutka ! ach ucaluj Blanusie od cioci Kasi Cytat:
![]() a co do piekarnika to niestety nie pomogę
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jeszcze pamiętam te wszystkie badania, terminy itd. Szkoda, że "glukoza" mnie nie ominęła :/ to badanie chętnie odstąpię. Dzięki za gratulacje, ale póki co będę pisała o Agatce. Nocki miałyśmy już przespane, a tu od nowa 2 nocne karmienia. Wrrr... No i jednak męczymy się z cholernym AZS... Już nie wiem co robić. Emolienty nic nie dają, bo ona wiecznie się drapie do krwi. A ostatnio przez ząbkowanie wyssała sobie rączkę do krwi i ma ranę. Masakra... Wampir jeden, jak poczuła krew to ssała jeszcze mocniej, a za chwilę płacz, bo bolało. Daję jej krople Fenistil na odczulanie. Niby miałyśmy Bebilon Pepti, ale to wyglądało, że alergia nie jest od mleka. Teraz sama nie wiem czy znów nie wrócić na Pepti.
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i życzę Ci zebyś wytrwała do stycznia... Ja tak chciałam dotrwać, ale Maja się pośpieszyła... i zamiast 3 lat różnicy jest 2
|
|
|
|
|
#3510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja teraz jeżdżę często do rodziców, rozkładam młodemu kocyk kładę się koło niego, on spokojny nawet żadnych zabawek nie potrzebuje , podziwia listki na drzewie, a ja się relaksuję. jak zgłodnieje to bach cyca na wierzch, bez krępacji A wmieście to wiadomo, ja muszę się zgramolić z trzeciego piętra przejdę się po chodniku obok auta, prawdziwego parku u nas w mieście niestety niet, zaraz trzeba wracać , bo albo sikać mi się chce, albo zgłodnieję albo dziecko sie rozwrzeszczy i zapierdzielam jak głupia z wywieszonym ozorem: dziecko pod pachą w drugiej ręce prowadzę, nieporadnie wózek, cała mokra i jeszcze z powrotem po schodach Cytat:
serio, serio A drugie ponoc łatwiej się rodzi ![]() Cytat:
Właśnie tak jak napisałaś to ma być na zasadzie zabawy ![]() Cytat:
Właśnie, właśnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

No i wczorajsza noc była piękna! Mała zasnęła o 19,45, jadła o 2,4 i 6 i wstała o 8.15.
Ale szczerze podziwiam wszystkic, którzy porywają się na budowę domu. Mimo wszystko, nie zarzekam się, może i kiedyś ja zamarzę o domku 

Na Ligocie jest ogromny, bywałam tam kiedyś jak jeszcze byłam młoda
ale następnym razem będzie lepiej
no ale właśnie, rodzina - jakbysmy wzieli kogoś innego ,to by wielka obraza była, bo szwagier akurat nie miał pracy...a obcy robiłby szybciej, bo przecież lepiej uwinąć się z robotą, wziąć kasę i robić następne; a że tutaj się nie spieszy nigdzie, to jest jak jest

No iłapki często zaciśnięte, już nie mówi że mocno jakoś ale raczej trzyma zagięte paluchy niż otwarte, a neurolog dopiero we wrześniu.. 
Faceci powinni uważać co mówią

ja już za nim nie nadążam, co przyjeżdża, to nowe pomysły ma