Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 09:13   #631
anka1897
Wtajemniczenie

Odp: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Poprosze namiary na tego pana jezeli wolisz to na PW. Ile wczesniej trzeba zamawiac?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 08:34   #632
aga2012
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Co do alkoholu na stole wiejskim u nas były dwa rodzaje bimbru, wino czerwone i białe. Z tego co kojarzę, to białe było w ogóle nie otworzone
aga2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 21:19   #633
gosiaczek_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
gosiaczek_85 gdzie zamawiałaś ostatecznie bukiet?

Dziewczyny jakie alkohole macie/miałyście na stole wiejskim? Bimber kupowałyście czy własnej produkcji?
Bukiety i dekoracje auta, kwiatka do włosów zamawiałam w es flores na Kopernika wszystko wyniosło mnie 430 zł
gosiaczek_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 10:42   #634
anka1897
Wtajemniczenie

dziewczyny poszukuje firmy zajmującej się dekorowaniem sal. Możecie jakąś polecić?

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-05-27 o 10:49
Stary 2013-05-27, 14:30   #635
kalorina83
Raczkowanie

Hej dziewczyny!! dawno mnie nie było, a i was jakoś mniej widać
Włąśnie rozdajemy zaproszenia, więc jesteśmy pochłonięci ciągłym lataniem Jeszcze się Wam nie pochwaliłam zaproszeniami, jestem zadowolona zkońcowego efektu. Oczywiście nie ma porównania dotakich drukowanych wdrukarniach, ale jak na domowy wyrób prezentują się godnie Goście chwalą więc nie ma obciachu Na wizutówkach zdrugiej strony jest mapka dojazdu, asama wizytowka jest włożona w kartę z wierszykami, jako dodatek.
Satysfakcja jest,więcmimo wszystko się opłacało Teraz zastanawiam się nad atrakcjami nawesele i opiekunką dladzieci. Bierzecie kogoś do opieki??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (41,1 KB, 40 załadowań)

Ślubne DIY - Made Majlaf

https://www.facebook.com/MAJLAF.DIY
kalorina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 14:43   #636
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalorina83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!! dawno mnie nie było, a i was jakoś mniej widać
Włąśnie rozdajemy zaproszenia, więc jesteśmy pochłonięci ciągłym lataniem Jeszcze się Wam nie pochwaliłam zaproszeniami, jestem zadowolona zkońcowego efektu. Oczywiście nie ma porównania dotakich drukowanych wdrukarniach, ale jak na domowy wyrób prezentują się godnie Goście chwalą więc nie ma obciachu Na wizutówkach zdrugiej strony jest mapka dojazdu, asama wizytowka jest włożona w kartę z wierszykami, jako dodatek.
Satysfakcja jest,więcmimo wszystko się opłacało Teraz zastanawiam się nad atrakcjami nawesele i opiekunką dladzieci. Bierzecie kogoś do opieki??
bardzo ładne zaproszenia U nas nie będzie dużo dzieci więc żadnych dodatkowych atrakcji (raczej) nie planujemy. Może jakiś stół ze słodkościami? Zakupienie słoików i włożenie do nic ciastek, cukierków, żelek itp.?

gosiaczek_85 Z okazji ślubu życzę aby wszytsko poszło po Waszej myśli. Niech ten Dzień będzie początkiem Waszego pięknego wspólnego życia.

Stary 2013-06-03, 15:40   #637
AnIa_32
Przyczajenie

Witam Was
Dziewczyny piszę tu z prośbą o pomoc. Planujemy zorganizować małe przyjęcie po ślubie cywilnym na około 25 osób. Problem polega na tym że mieszkam w Ostrowcu dopiero rok i zupełnie nie wiem, który lokal jest godny uwagi. Jak do tej pory zainteresowała mnie restauracja "Pod parowozem". Czy jesteście w stanie coś mi doradzić w tym temacie? nie chcę rezerwowac czegoś w ciemno, a później się rozczarować. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę
AnIa_32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 08:24   #638
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnIa_32 Pokaż wiadomość
Witam Was
Dziewczyny piszę tu z prośbą o pomoc. Planujemy zorganizować małe przyjęcie po ślubie cywilnym na około 25 osób. Problem polega na tym że mieszkam w Ostrowcu dopiero rok i zupełnie nie wiem, który lokal jest godny uwagi. Jak do tej pory zainteresowała mnie restauracja "Pod parowozem". Czy jesteście w stanie coś mi doradzić w tym temacie? nie chcę rezerwowac czegoś w ciemno, a później się rozczarować. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę
Hej,
w jaki dzień tygodnia to przyjęcie? Moim zdaniem warty uwagi jest Hotel Red i Pałac tarnowskich. Tylko nie wiem jak tam z organizacją takiego małego przyjęcia.

Stary 2013-06-04, 09:48   #639
AnIa_32
Przyczajenie

We wrześniu w sobotę
Tam nie byliśmy, chociaż o hotelu Red słyszałam i czytałam trochę negatywnych opinii jeśli chodzi o Tarnowskich to myslę że tam będzie bardzo drogo, a o strona finansowa też jest istotna.
Ten Parowóz mnie ciekawi jak z ilością i jakością jedzenia, bo ofertę mają naprawdę ciekawą za przystępną cenę.
AnIa_32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 14:12   #640
kalorina83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnIa_32 Pokaż wiadomość
We wrześniu w sobotę
Tam nie byliśmy, chociaż o hotelu Red słyszałam i czytałam trochę negatywnych opinii jeśli chodzi o Tarnowskich to myslę że tam będzie bardzo drogo, a o strona finansowa też jest istotna.
Ten Parowóz mnie ciekawi jak z ilością i jakością jedzenia, bo ofertę mają naprawdę ciekawą za przystępną cenę.

Mój kuzyn organizował tam komunie syna i bardzosobie chwalił ten lokal i jedzenie. Może zabierz narzeczonego kiedyś na obiad to przekonacie się co do jedzenia Wiem, że mniejsze organizują też na kilińskiego chyba w Venusie i jest tamteż drugi lokal,ale nazwy nie znam. W Vwnusie byłam na małym przyjęciu, sala była wynajmowana na górze, dobre jedzenie, muzyka była z magnetofonu Ale było miło i wesoło! A i nie drogo płacili z tego co wiem

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-06-04, 21:55   #641
madzik2221
Zakorzenienie

z tego co wiem to na Sienkiewiecza jest lokal,nie pamietam nazwy ale tam kiedys byla Magdalenka,znajoma miala tam przyjecie z DJ i bardzo chwalili

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 20:55   #642
klaudik21
Raczkowanie

Hej dziewczyny troche mnie nie było jakoś brak czasu ;(
My kościół już zamówiliśmy, na godzine 17 wydaje mi się odpowiednia nie za wcześnie i nie za późno kamerzysta i fotograf też. Wybraliśmy p. Tomasza Gilewskiego. Słyszałyście coś o nim? Oglądaliśmy film z wesela i zdjęcia i nam się spodobało
klaudik21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 13:57   #643
gosiaczek_85
Raczkowanie

anka1897
gosiaczek_85 Z okazji ślubu życzę aby wszytsko poszło po Waszej myśli.
Niech ten Dzień będzie początkiem Waszego pięknego wspólnego życia.

Dziękuje

Edytowane przez gosiaczek_85
Czas edycji: 2013-06-09 o 13:59
Stary 2013-06-09, 20:35   #644
anikkq
Przyczajenie

gosiaczek 85 napisz do mnie na priv to napisze co więcej na temat twojego kamerzysty
anikkq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 22:15   #645
kalorina83
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuje rady

Musimy sami udekorować kościół, ponieważ w ten dzień co my żadna inna para ślubu nie bierze! Troche mnie to przeraża, bo słyszałąm, że za taki wystrój się płaci mnóstwo kasy

Ale myślę, żeby jakoś w piątek wieczorem udekorować kościół. Co o tym myslicie?Nie wiem czy w sobote są msze?

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-06-10, 10:34   #646
klaudik21
Raczkowanie

karolina83, wiem, że dzieczyna co prowadzi artgiftostrowiec.blogspot .com/ dekorowała kiedyś kościoły, spytaj się jej jak byś chciała.
klaudik21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 11:00   #647
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalorina83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje rady

Musimy sami udekorować kościół, ponieważ w ten dzień co my żadna inna para ślubu nie bierze! Troche mnie to przeraża, bo słyszałąm, że za taki wystrój się płaci mnóstwo kasy

Ale myślę, żeby jakoś w piątek wieczorem udekorować kościół. Co o tym myslicie?Nie wiem czy w sobote są msze?
Obawiałabym się udekorować w piątek kościół- kwiaty mogą wyglądać podczas wesela na zwiędnięte już. Chcesz dekoracje na ławki? W którym Kościele masz ślub?

Może rodzice/rodzeństwo mogą Wam udekorować Kościół w sobotę? (np. jak będziesz u fryzjera, makijażystki)

gosiaczek_87 podziel się wrażeniami

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-06-10 o 11:02
Stary 2013-06-10, 12:59   #648
gosiaczek_85
Raczkowanie

Cytat:
Obawiałabym się udekorować w piątek kościół- kwiaty mogą wyglądać podczas wesela na zwiędnięte już. Chcesz dekoracje na ławki? W którym Kościele masz ślub?

Może rodzice/rodzeństwo mogą Wam udekorować Kościół w sobotę? (np. jak będziesz u fryzjera, makijażystki)

gosiaczek_87 podziel się wrażeniami
My dekorowaliśmy sami kościół w piątek po mszy wieczornej, bo tak jak u Was byliśmy jedyną parą która bierze ślub tego dnia. Kwiaty jak będą wstawione w gąbkę z wodą to wytrzymają minimum 7 dni. My kupiliśmy organze, wykorzystaliśmy kokardy które zostały w kościele po komuniach. W rodzinie mamy Ciocie która zajmuje się kwiatami wiec zrobiła nam bukiet tylko przed ołtarz, ponieważ po Bożym Ciele w kościele zostało dużo kwiatów.

Co do wrażeń najgorszy stres miałam przez pogodę bo nieźle lał deszcz, ale akurat jak wychodziłam z domu przestało padać; a jak składliśmy sobie przysięgę to wyszło słońce . Stresu w kościele nie mieliśmy żadnego wszystko poszło gładko, chociaż podczas przysięgi się zaśmiałam bo nie mogłam wytrzymać takiego mieliśmy fajnego księdza. Wesele zleciało nie wiem kiedy, za szybko
Jedno mogę powiedzieć nie przejmujcie się dziewczyny niczym, nie wszytko idzie zgodnie z planem, a wszystkim gościom weselnym i tak się nie dogodzi
Stary 2013-06-10, 14:14   #649
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek_85 Pokaż wiadomość
My dekorowaliśmy sami kościół w piątek po mszy wieczornej, bo tak jak u Was byliśmy jedyną parą która bierze ślub tego dnia. Kwiaty jak będą wstawione w gąbkę z wodą to wytrzymają minimum 7 dni. My kupiliśmy organze, wykorzystaliśmy kokardy które zostały w kościele po komuniach. W rodzinie mamy Ciocie która zajmuje się kwiatami wiec zrobiła nam bukiet tylko przed ołtarz, ponieważ po Bożym Ciele w kościele zostało dużo kwiatów.

Co do wrażeń najgorszy stres miałam przez pogodę bo nieźle lał deszcz, ale akurat jak wychodziłam z domu przestało padać; a jak składliśmy sobie przysięgę to wyszło słońce . Stresu w kościele nie mieliśmy żadnego wszystko poszło gładko, chociaż podczas przysięgi się zaśmiałam bo nie mogłam wytrzymać takiego mieliśmy fajnego księdza. Wesele zleciało nie wiem kiedy, za szybko
Jedno mogę powiedzieć nie przejmujcie się dziewczyny niczym, nie wszytko idzie zgodnie z planem, a wszystkim gościom weselnym i tak się nie dogodzi
jakieś szczegóły

Stary 2013-06-10, 17:36   #650
gosiaczek_85
Raczkowanie

Miałam mieć winietki ale w piątek o 23 zrezygnowałam,bo w ostanich dniach przed weselem jeszcze kilka osób odmówiło i każdy siadał jak chciał. Pierwszy taniec spontan, żadnych przygotowań poszliśmy na żywioł i chyba nie było źle
Dziewczyny gdzie wybrać się na plener w bliższych bądź dalszych okolicach? Bo mam mieć w niedzielę i nie mam pomysłu
Stary 2013-06-10, 21:49   #651
anka1897
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Cytat:
Miałam mieć winietki ale w piątek o 23 zrezygnowałam,bo w ostanich dniach przed weselem jeszcze kilka osób odmówiło i każdy siadał jak chciał. Pierwszy taniec spontan, żadnych przygotowań poszliśmy na żywioł i chyba nie było źle
Dziewczyny gdzie wybrać się na plener w bliższych bądź dalszych okolicach? Bo mam mieć w niedzielę i nie mam pomysłu
Sandomierz, zamek w Ujezdzie, Checiny, wiory, jakas łąka. Fotograf Wam nic nie proponował?

Stary 2013-06-11, 09:14   #652
gosiaczek_85
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Cytat:
Sandomierz, zamek w Ujezdzie, Checiny, wiory, jakas łąka. Fotograf Wam nic nie proponował?

Akurat fotografa mamy spoza Ostrowca i on w naszych okolicach się nie orientuje. Chciałabym jak każda z Nas mieć niepowtarzalne zdjęcia . Myślałam o dworku w Śmiłowie, na Naszej Hucie itp.
Stary 2013-06-11, 10:28   #653
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat fotografa mamy spoza Ostrowca i on w naszych okolicach się nie orientuje. Chciałabym jak każda z Nas mieć niepowtarzalne zdjęcia . Myślałam o dworku w Śmiłowie, na Naszej Hucie itp.
jeszcze przychodzi mi na myśl -zamek Krzyżtopór, św. Katarzyna (św. krzyż). trochę dalej - Kazimierz, Park w Nałęczowie,Puławy pałac Czartoryskich. ewentualnie wąwozy (kazimierz-nałęczów)

Stary 2013-06-16, 22:57   #654
anka1897
Wtajemniczenie

Odp: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Dziewczyny możecie polecić dobrego fryzjera?

Stary 2013-06-17, 17:07   #655
Ywanka
Zadomowienie

Któraś z Was pytała o lokal Pod Parowozem. W sierpniu byłam tam na chrzcinach. Fajne miejsce, pyszne jedzonko, sprawnie podane, także mogę śmiało to miejsce polecić.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aga0211 Pokaż wiadomość
Hej!!! ja również mam ślub w Szewnie tylko, że 6 lipca o 16. Jak byłam ostatnio u księdza(był ten nowy) i próbowałam się dowiedzieć jak sprawa wygląda z przystrajaniem kościoła i organistą to mi odpowiedział, że takie sprawy to z proboszczem, którego w tym czasie nie było. Tak więc nic się dowiedziałam. Bo pana Tadeusza na swoim ślubie słyszeć bym nie chciała. My wstępnie mamy organistę z Mominy zaklepanego i chciałam się dowiedzieć jak taką zamianę załatwić. Co do ubierania kościoła to podobnież siostry ubierają. Może TY wiesz coś więcej na ten temat???
Oj czeka cie ciężka przeprawa z owym panem
Trzeba mu dac w "łape" zeby nie przychodził i nie śpiewał! Jak dla mnie to paranoja ale jeśli mu sie nie zapłaci to wtedy może zamknąć organy i tyle......masakra. Owy pan chyba dożywotnio będzie w tym kościele "śpiewał" a raczej beczał!

A czy siostry przystrajają kościół to nie wiem. Moja sąsiadka w zeszłym roku sama dekorowała tzn jaka firma jej dekorowała kościół.
Ja uważam ze kościół jest na tyle bogaty że wiele dodatkowej dekoracji nie potrzeba.

I trzeba z kościelnym (zapomniałam imienia) także sie dogadać, bo on dywan rozkłada i coś tam jeszcze przygotowuje. Ale ten pan jest bardzo sympatyczny

Edytowane przez Ywanka
Czas edycji: 2013-06-17 o 17:09
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 00:05   #656
anka1897
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Cytat:
Napisane przez klaudik21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny troche mnie nie było jakoś brak czasu ;(
My kościół już zamówiliśmy, na godzine 17 wydaje mi się odpowiednia nie za wcześnie i nie za późno kamerzysta i fotograf też. Wybraliśmy p. Tomasza Gilewskiego. Słyszałyście coś o nim? Oglądaliśmy film z wesela i zdjęcia i nam się spodobało
To będziemy slubowac o tego samego dnia i o tej samej godzinie

Stary 2013-07-09, 10:48   #657
anka1897
Wtajemniczenie

znowu cisza nastała
karolina83 jak przygotowania, stres duży?
Znacie jakąś firmę/osobę zajmującą się profesjonalnie dekorowaniem sali?

Stary 2013-07-10, 23:09   #658
eweka82
Przyczajenie

Dziewczyny a gdzie zamawiacie tort?? Mozecie kogos polecic i podac mi namiary?! U mnie juz tylko troche ponad miesiac zostal
eweka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 01:18   #659
kalorina83
Raczkowanie

Cytat:
znowu cisza nastała
karolina83 jak przygotowania, stres duży?
Znacie jakąś firmę/osobę zajmującą się profesjonalnie dekorowaniem sali?
Hej rzeczywiśie cisza, mnie rónież dawno nie było

Stres jest przyznaje!!Wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę, dlatego dopiero kończę zawieszki. Ale ja lubię działąć pod presją

Przyznaje, że z moichambitnych planów, któe miałam jeszcze pół roku temu, zrealizowałam tylko garstkę. Po prostu życie, a szczególnie fundusze brutalnie weyfikuje co jest ważne a co ważniejsze

Kościół ubiera Nam kościelny za 50zł choć niestety nie będzie tak cudnie jak wiem, że ubrane są kościoły przez kwiaciarnie, ale zawsze duuużo taniej. Tym bardziej, że śłub mamy jedyni w tym dniu.

Co do tortu tomamy z cukierni "U Ani" ala cupcakes tylko z pysznych bankietóek. Zobaczymy jak wyjdzie

Jeszcze dużo do zrbienia a zostalo dwa dni.. pozdrawiam

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-07-11, 20:57   #660
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Czy wiecie cos o tym kamerzyscie/fotografie ? Nazywa się Leszek Kowalski tutaj jest jego strona
http://www.ostrowieckislub.pl/zdjecia.html

Moja siostra slubowac bedzie w przyszłym roku 7 czerwca.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości