|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Poprosze namiary na tego pana
jezeli wolisz to na PW. Ile wczesniej trzeba zamawiac?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Co do alkoholu na stole wiejskim u nas były dwa rodzaje bimbru, wino czerwone i białe. Z tego co kojarzę, to białe było w ogóle nie otworzone
|
|
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny poszukuje firmy zajmującej się dekorowaniem sal. Możecie jakąś polecić?
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-05-27 o 10:49 |
|
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!! dawno mnie nie było, a i was jakoś mniej widać
![]() Włąśnie rozdajemy zaproszenia, więc jesteśmy pochłonięci ciągłym lataniem Jeszcze się Wam nie pochwaliłam zaproszeniami, jestem zadowolona zkońcowego efektu. Oczywiście nie ma porównania dotakich drukowanych wdrukarniach, ale jak na domowy wyrób prezentują się godnie Goście chwalą więc nie ma obciachu Na wizutówkach zdrugiej strony jest mapka dojazdu, asama wizytowka jest włożona w kartę z wierszykami, jako dodatek. Satysfakcja jest,więcmimo wszystko się opłacało |
|
|
|
|
#636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas nie będzie dużo dzieci więc żadnych dodatkowych atrakcji (raczej) nie planujemy. Może jakiś stół ze słodkościami? Zakupienie słoików i włożenie do nic ciastek, cukierków, żelek itp.?gosiaczek_85 Z okazji ślubu życzę aby wszytsko poszło po Waszej myśli. Niech ten Dzień będzie początkiem Waszego pięknego wspólnego życia. |
|
|
|
|
|
#637 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was
Dziewczyny piszę tu z prośbą o pomoc. Planujemy zorganizować małe przyjęcie po ślubie cywilnym na około 25 osób. Problem polega na tym że mieszkam w Ostrowcu dopiero rok i zupełnie nie wiem, który lokal jest godny uwagi. Jak do tej pory zainteresowała mnie restauracja "Pod parowozem". Czy jesteście w stanie coś mi doradzić w tym temacie? nie chcę rezerwowac czegoś w ciemno, a później się rozczarować. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w jaki dzień tygodnia to przyjęcie? Moim zdaniem warty uwagi jest Hotel Red i Pałac tarnowskich. Tylko nie wiem jak tam z organizacją takiego małego przyjęcia. |
|
|
|
|
|
#639 |
|
Przyczajenie
|
We wrześniu w sobotę
Tam nie byliśmy, chociaż o hotelu Red słyszałam i czytałam trochę negatywnych opinii jeśli chodzi o Tarnowskich to myslę że tam będzie bardzo drogo, a o strona finansowa też jest istotna. Ten Parowóz mnie ciekawi jak z ilością i jakością jedzenia, bo ofertę mają naprawdę ciekawą za przystępną cenę. |
|
|
|
|
#640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój kuzyn organizował tam komunie syna i bardzosobie chwalił ten lokal i jedzenie. Może zabierz narzeczonego kiedyś na obiad to przekonacie się co do jedzenia Wiem, że mniejsze organizują też na kilińskiego chyba w Venusie i jest tamteż drugi lokal,ale nazwy nie znam. W Vwnusie byłam na małym przyjęciu, sala była wynajmowana na górze, dobre jedzenie, muzyka była z magnetofonu Ale było miło i wesoło! A i nie drogo płacili z tego co wiem
|
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to na Sienkiewiecza jest lokal,nie pamietam nazwy ale tam kiedys byla Magdalenka,znajoma miala tam przyjecie z DJ i bardzo chwalili
|
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny troche mnie nie było jakoś brak czasu ;(
My kościół już zamówiliśmy, na godzine 17 wydaje mi się odpowiednia nie za wcześnie i nie za późno kamerzysta i fotograf też. Wybraliśmy p. Tomasza Gilewskiego. Słyszałyście coś o nim? Oglądaliśmy film z wesela i zdjęcia i nam się spodobało
|
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
anka1897
gosiaczek_85 Z okazji ślubu życzę aby wszytsko poszło po Waszej myśli. Niech ten Dzień będzie początkiem Waszego pięknego wspólnego życia. Dziękuje
Edytowane przez gosiaczek_85 Czas edycji: 2013-06-09 o 13:59 |
|
|
|
|
#644 |
|
Przyczajenie
|
gosiaczek 85 napisz do mnie na priv to napisze co więcej na temat twojego kamerzysty
|
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje rady
![]() Musimy sami udekorować kościół, ponieważ w ten dzień co my żadna inna para ślubu nie bierze! Troche mnie to przeraża, bo słyszałąm, że za taki wystrój się płaci mnóstwo kasy ![]() Ale myślę, żeby jakoś w piątek wieczorem udekorować kościół. Co o tym myslicie?Nie wiem czy w sobote są msze? |
|
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
karolina83, wiem, że dzieczyna co prowadzi artgiftostrowiec.blogspot .com/ dekorowała kiedyś kościoły, spytaj się jej jak byś chciała.
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może rodzice/rodzeństwo mogą Wam udekorować Kościół w sobotę? (np. jak będziesz u fryzjera, makijażystki) gosiaczek_87 podziel się wrażeniami
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-06-10 o 11:02 |
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wrażeń najgorszy stres miałam przez pogodę bo nieźle lał deszcz, ale akurat jak wychodziłam z domu przestało padać; a jak składliśmy sobie przysięgę to wyszło słońce . Stresu w kościele nie mieliśmy żadnego wszystko poszło gładko, chociaż podczas przysięgi się zaśmiałam bo nie mogłam wytrzymać takiego mieliśmy fajnego księdza. Wesele zleciało nie wiem kiedy, za szybko ![]() Jedno mogę powiedzieć nie przejmujcie się dziewczyny niczym, nie wszytko idzie zgodnie z planem, a wszystkim gościom weselnym i tak się nie dogodzi
|
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Miałam mieć winietki ale w piątek o 23 zrezygnowałam,bo w ostanich dniach przed weselem jeszcze kilka osób odmówiło i każdy siadał jak chciał. Pierwszy taniec spontan, żadnych przygotowań poszliśmy na żywioł i chyba nie było źle
![]() Dziewczyny gdzie wybrać się na plener w bliższych bądź dalszych okolicach? Bo mam mieć w niedzielę i nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Cytat:
. Myślałam o dworku w Śmiłowie, na Naszej Hucie itp.
|
|
|
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze przychodzi mi na myśl -zamek Krzyżtopór, św. Katarzyna (św. krzyż). trochę dalej - Kazimierz, Park w Nałęczowie,Puławy pałac Czartoryskich. ewentualnie wąwozy (kazimierz-nałęczów)
|
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Dziewczyny możecie polecić dobrego fryzjera?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Któraś z Was pytała o lokal Pod Parowozem. W sierpniu byłam tam na chrzcinach. Fajne miejsce, pyszne jedzonko, sprawnie podane, także mogę śmiało to miejsce polecić.
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() Trzeba mu dac w "łape" zeby nie przychodził i nie śpiewał! Jak dla mnie to paranoja ale jeśli mu sie nie zapłaci to wtedy może zamknąć organy i tyle......masakra. Owy pan chyba dożywotnio będzie w tym kościele "śpiewał" a raczej beczał! A czy siostry przystrajają kościół to nie wiem. Moja sąsiadka w zeszłym roku sama dekorowała tzn jaka firma jej dekorowała kościół. Ja uważam ze kościół jest na tyle bogaty że wiele dodatkowej dekoracji nie potrzeba. I trzeba z kościelnym (zapomniałam imienia) także sie dogadać, bo on dywan rozkłada i coś tam jeszcze przygotowuje. Ale ten pan jest bardzo sympatyczny
Dzieci są jedyną formą nieśmiertelności, której możemy być pewni.... Edytowane przez Ywanka Czas edycji: 2013-06-17 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
znowu cisza nastała
![]() karolina83 jak przygotowania, stres duży? Znacie jakąś firmę/osobę zajmującą się profesjonalnie dekorowaniem sali? |
|
|
|
|
#658 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a gdzie zamawiacie tort?? Mozecie kogos polecic i podac mi namiary?! U mnie juz tylko troche ponad miesiac zostal
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Stres jest przyznaje!!Wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę, dlatego dopiero kończę zawieszki. Ale ja lubię działąć pod presją ![]() Przyznaje, że z moichambitnych planów, któe miałam jeszcze pół roku temu, zrealizowałam tylko garstkę. Po prostu życie, a szczególnie fundusze brutalnie weyfikuje co jest ważne a co ważniejsze Kościół ubiera Nam kościelny za 50zł choć niestety nie będzie tak cudnie jak wiem, że ubrane są kościoły przez kwiaciarnie, ale zawsze duuużo taniej. Tym bardziej, że śłub mamy jedyni w tym dniu.Co do tortu tomamy z cukierni "U Ani" ala cupcakes tylko z pysznych bankietóek. Zobaczymy jak wyjdzie Jeszcze dużo do zrbienia a zostalo dwa dni.. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wiecie cos o tym kamerzyscie/fotografie ? Nazywa się Leszek Kowalski tutaj jest jego strona
http://www.ostrowieckislub.pl/zdjecia.html Moja siostra slubowac bedzie w przyszłym roku 7 czerwca. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

jezeli wolisz to na PW. Ile wczesniej trzeba zamawiac?

Na wizutówkach zdrugiej strony jest mapka dojazdu, asama wizytowka jest włożona w kartę z wierszykami, jako dodatek.