|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Ufff..nadrobiłam
![]() Mateuszek śpi.Dziewczyny on jest przekochany i prześliczny...Dzisiaj byliśmy u Pani doktor ,wysypka juz prawie znikła mamy do niedzieli brac jeszcze syropek i calcium, jak sie ciesze bo juz sie martwiłam i miałam straszne wyrzuty ze przez moje jedzenie mu wyszła ta wysypka. W sreode szczepienie i dziś karmiłam Małego i płakałam bo pediatra powiedziała że ta szczepionka na żółtaczke jest bardzo bolesna...ja nie zniose jego płaczu...mój Synus tak żałośnie płacze że chyba serce mi pęknie. Nigdy jeszcze nie dopuściłam żeby płakał dłużej niż kilka sekund i to tez w wyjątkowych sytuacjach, a tu musze sie przyglądac jak moje dziecko cierpi ![]() Problemów z brzuszkiem wogóle nie mamy , Synus nie miał jeszcze ani jednej kolki, kupki robi regularnie po kilka dziennie ![]() ![]() ![]() i jeszcze zdjęcie sprzed jakichś 2 tygodni ale nie mogła sie oprzeć żeby nie wstawić mojego kochanego kibica ![]() i drugie przekochane zdjecie Mateuszka wyszykowanego z prezentem dla Tatusia w Dzień Ojca ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-07-11 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no właśnie, ale głupi ten ból, taki tępy, nie cierpię takiego, albo boli albo nie, niech się zdecyduje ![]() Cytat:
Ej dziewczyny, część prawej piersi mi stwardniała. Mam w środku tak jakby dużego guza. I mam tak od dzisiaj i nie wiem, czy to zaczyna się zapalenie piersi, czy mam się martwić o coś więcej. Spróbuję ściągnąć mleko, pomasować....ale może któraś z Was tak miała? I piję sobie Radlerka. 15 minut i prawie puszki nie ma, się ma ten ciąg po tak długiej abstynencji ![]() Innocence - i to niby Młody się tymi czekoladkami zajada?
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 ![]() Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-07-11 o 19:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() śliczny Wasz synuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas kupa jest co drugi dzień, więc jest to mega kupa ![]() jak mąż przewija to chusteczki wilgotne, a ja zawsze sobie robię przygotowanie - z 10 wacików zamoczonych w ciepłej wodzie, najpierw ścieram wszystko żeby podkładu nie zapaćkać, a potem jak już leży sobie spokojnie to resztki wycieram chusteczkami i kremik ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale pakowanie rączek do buzi nie musi oznaczać ząbkowania, to też taki etap że dziecko pakuje do buzi wszystko co ma pod ręką (a więcej na razie nie potrafi chwycić) więc zjada łapki Cytat:
![]() ![]() ![]() przeglądałam dziś ciuszki Przemkowe ... masakra ... ciuszki które miały być na zimę są na teraz albo na zaraz ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w każdym razie nie jem za dużo nabiału- 1 plasterek sera i chleb posmarowany masłem to chyba ok? mleka nie piję w ogóle ada- nie chcę przestać karmić piersią ![]() ![]() dzisiaj po dentyście (niby miał byc tylko przeglad ,ale oczywiscie okazało się ze mam 3 dziury po ciąży ![]() ![]() latałam i szukałam po calym ciechocinku mleka bezlaktozowego i co ? nic, nigdzie nie było ![]() ostatecznie moja mama wybłagała farmaceutę i kupiła nutramigen bez recepty... ale nie sądzę, żeby Młody pił to świnstwo... teraz zasnal po kąpieli... jak się obudzi to spóbuje ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
to znowu ja
![]() nadrabiania ciąg dalszy ![]() axella Twoja Zu je 90 na porcje? bo moja aż 120 ![]() vil macie już ząbki? wow! gratulacje!!! axella 150 zł na mleko? my wydajemy 300 zł. I bierz pod uwagę że mała będzie jeść coraz więcej axella to co że dostanie miniumum bo zarabia najniższą krajową, kiedyś może zarabiać więcej i co wtedy powiesz? że Ci się wydatki zwiększyły? niunka trzymam mocno kciuki. Udanego wyjazdu |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Wtajemniczenie
|
vil-
brawa za ząbki ![]() no i szok z tymi ciuszkami ![]() ![]() ja jeszcze zakładam niektóre 62,a większosc 68 ![]() (albo na metce jest napisane 3-6 miesiecy) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() my w urzedzie robilismy Cytat:
A my mamy nowego czlonka rodziny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() takie stwardnienia to mi sie robia, jak za dlugo nie odciagne pokarmu. rob tak: bardzo ciepla woda na cyce - czy to recznikiem oklad zrobisz czy pod prysznicem sobie polejesz, ale dobre pare minut tak. i potem taka rozgrzana do dojenia idziesz. jak czujesz, ze mozesz juz, to dokladasz delikatny masaz tego "guza", tak jakbys chciala pomoc mleku plynac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
Atena przykro mi że trafiliście do szpitala. Dużo zdrówka życzę.
axella piwo jako nieletnia? no i co? on pełnoletni na to pozwolił! diabli ![]() cynamonowa gratulacje!!! kurcze nie widzę waszych zdjęć ![]() diabli ja czyszczę uszka wacikiem becik mojemu bratankowi ciągle ropiały oczka, jak chcesz to mogę zapytać jak to dokładnie wyglądało i co z tym robili |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Zunia walnela kupe swiata. Byla na nogach, plecach, brzuchu.. Wszedzie. Gigantyczna
![]() A teraz spi jak aniolek z lapkami w gorze i usmiechem. Szkoda ze foto nie wyjdzie bo ciemno :p a flesz ja obudzi Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja generalni karmię piersią, ale jak widzę, że Młody po dwóch cycusiach jest marudny i wpycha sobie rączki do buzi i je zjada (czyli nie dojadł) to Mu dorabiam mm. Czasami zje 50ml, czasami 30ml... Robię tak maksymalnie 2, może 3 razy dziennie (czasami nawet zdarzy się, że raz nie doje)... To co? Mam podawać samą D czy D+K ![]() (położna powiedziała mi tylko, że jak daję mm to samą D, ale nie mówiła w jakiej ilości to mm) ![]()
![]() |
#1968 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wydaje mi się,że jeśli dziecko nie musi mieć tych specjalnych ha,pepti czy innych nutramigenów to możesz sprawdzać które dziecku podejdzie. Ja teraz chciałabym sprawdzić to mleko Gerber bo ma super opinie mam z tego co poczytałam. No i cena 13 zł z groszem a nie prawie 18 jak nan. Ale boje się jak mały by zareagował na zmianę teraz Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1969 |
Zadomowienie
|
witam was dziewczyny.
sorry, że wcale nie piszę.... jakoś nie mam weny kompletnie! dzieciaki zajmują mi dużo czasu też... ale ogólnie u nas wszystko w porządku, mały jest kochany i grzeczny, ładnie śpi w nocy. Za to borykam się z mega ogromnym problemem zazdrości u Blanki. Są nawet w przedszkolu problemy, bo bije wszystkich chłopaków odkąd Kubuś się pojawił. W domu też potrafi bardzo dokuczać Kubusiowi. No ale ostatnio jest lekka zmiana na lepsze. pozdrawiam was wszystkie no i dzieciaczki oczywiście. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Wtajemniczenie
|
o kurde on pije ten nutramigen ze smakiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
color
![]() axella współczuję bardzo i życzę Ci bardzo dużo siły. Pamiętaj że robisz to wszystko dla Zu. Gdzie teraz jesteście? Magiusia jakieś nienormalne te pielęgniarki, co za teksty ![]() color u mnie też pochmurnie i mała wyjątkowo dużo dziś spała kominkowa myśmy wczoraj naliczyli że w samej naszej klatce jest 26 wnucząt ![]() ![]() przy mm witamina D nuna moja mała też czasami ma problem z bruszkiem a jest na mm. To nie musi być Twoja wina ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- becik u nas mała przeważnie budzi się z rykiem. Cytat:
zmykam spać pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz się boję ze zamówię mu jakieś ciuszki ciepłe na zimę na 80/86 a on je ubierze we wrześniu ![]() macie różne gusta ![]() dobrze że pije, napisz potem jak się czuje maluszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co? ide nyny! przeraza mnie troche fakt ze Zu spi od 3h jakos.. moze odssypia bidulka wczoraj :< oby spala ladnie.. a wczoraj jak padla kolo 1wszej to dopiero o 6 pobudka ![]() ![]() w ogole nic nie jadlam ale mam wstret straszny do amu ostatnio.. ale na wadze juz "6"z przodu ![]() ![]() zjezdzam jeszcze dyche i bedzie git ![]() moje kochanie zabralo mi ksiazeczke zdrowia Zu. to nic ze chcialam po recepty jutro isc. ![]() ![]() ![]() ![]() ale Pan Ważny jest Ważny i chyba w doope ta ksiazeczke se wsadzi.na co mu ona? na co mu akty Zu? mysli ze zrobienie odpisu to jakis problem ![]() ![]() na świecie nie ma wielu idiotów.ale są tak sprytnie porozmieszczani,że ciągle na nich trafiam ![]() lece spac laski! tyyle sie jutro bedzie dzialooo ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() of course- napisze jak sie bedzie czul, na razie wypił 120ml nutry jakby nigdy nic i padł ![]() zapisalam go na jutro na 10 do pediatry, ciekawe co powie na te jego bole ![]() dobranoccc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
a jesli to czyta to wlasnie wpada w szal,dzwoni na policje,pogotowie,straz pozarna, do znajomych,przeciez TAAAAAAAKIE ma znajomosci, szybko! adwokat!sedzia! lekarz! śmieciarz! ![]() tym optymistycznym akcentem koncze siedzenie przy lapu i spadam do lozeczka. Zunia spi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Raczkowanie
|
no rozmiary sa dziwne ja jedne ciuchy 68 sa w sam raz a drugie 68 mu wiszą.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 | |||
Zadomowienie
|
maluska- odnośnie ślinienia, w 3 miesiącu życia gruczoły ślinowe zaczynają pracować intensywniej i produkują duże ilości śliny, to fizjologicznie normalne. Helenka też robi bąbelki ze śliny
![]() Cytat:
jak to dobrze, że nie kupowałam ubranek podczas ciąży ![]() ![]() Cytat:
Banka u nas biogaja się sprawdziła, bo nie było prawdziwych kolek jak u Was...na takie ostre jak wiadomo nic nie pomaga ![]() Nie wiedziałam, że w urzędzie robią zdjęcia dzieciaczkom, ciekawe czy u nas też tak jest ![]() Cytat:
![]() a na tym nie jest napisane, że od 6 miesiąca? dostałam taką puchę od naszej pediatry i w domu doczytałam taki szczegół ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Barwineczek- wiem, że układ pokarmowy od trzeciego miesiąca ż. pracuje normalnie, ja napisałam ku pokrzepieniu "młodszych mam", że u nas przy końcu drugiego już się unormowała sytuacja ![]() ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-07-11 o 21:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam chustowanie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Axella mam nadzieję, że twój ex się jeszcze opamięta
![]() Veronic jestem pod wrażeniem, że wypił bez krzyku to świństwo tymbardziej, że wcześniej był tylko na Twoim mleczku. Ale dziwi mnie to, że był jakiś problem z zakupem Nutramigenu bez recepty ![]() A co do problemów brzuszkowych jeszcze, siostra TŻ dzis mi opowiadała, jak to jej mała przechodziła rewolucje z brzucholem. Mówi, że autentycznie dziecko spało 1 h na dobę przez 3 msc!!! przez 23 h płakało. Nie pomagały leki robione specjalnie na receptę. Zapewniali ją, że po 3 msc przejdzie i co i dupa. Później, że po 6 msc i też nic. Dziecko ryczało do roku czasu. Nie chciało nic innego jeść tylko cyca i tak karmiła do 18 msc, mała jak nie dostała cyca to histeria. W końcu ją odstawiła i dziecko przez miesiąc jadło jak niemowlaczek i wpadło w anemię. Młodszego też karmiła 18 msc, ale mówi, że tylko spał i jadł i teraz już ma prawie 2 latka i wcina wszystko. Reguły nie ma. Ale mówi, że z biegiem czasu, żałuje, że tyle karmiła, że teraz dopiero ma czas cieszyć się macierzyństwem, bez ciągłego latania z cycem na wierzchu. (pewnie chciała mnie pocieszyć, że u nas butla) no i że z tymi przeciwciałami to o kant dupę potłuc bo obydwoje non stop chorują ![]() Młoda dziś kończy 2 msc. jakaś niemrawa jest. Przespała cały dzień z przerwami na jedzenie. Albo tak odbija wizytę gościu albo pogoda ![]() Miałam jeszcze coś pisać, rzecz jasna nie wiem co. Aaaaa TŻ zrobił sobie dziś tatuaż ![]() ![]() Odebraliśmy jedno auto od mechanika. Zrobił na szybko 180 zł i powiedział, że w ogóle nie powinien nam go oddawać bo wszystkie hamulce w nim to szmelc i że stanowimy zagrożenie na drodze ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-11 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.