|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Edi się przytula, a Elena kopie, jest cudnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
obyyyy
|
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym umarła śpiąc z nogami tz... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Papalinka ale Twoi rodzice fajnie śpią, ja tak spałam z bratem czasem jak byliśmy mali
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec
Cytat:
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
dobra idę spać- sama
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
eee, ten teges... jakby Ci to powiedzieć
życzę aby tak było, ale nie nastawiaj się zbytnio
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaraz niedziela![]() u nas tak samo nie wyobrażamy sobie np spania pod dwoma kołdrami choć wiem, że to dość powszechne, był kiedyś taki wątek na wizażu i większość miałą dwie kołdry---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
mój małżonek ma fajne ciało ale stopy to Mu się nie udały |
|||
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Witam wieczorowa pora
![]() Bylam dzis u gin i wszystko ok, szyjka zamknieta, tak jak dotychczas 2-0. Pobrala mi wymazy na paciorkowca - blee...i raczej sklania sie ku szybszemu terminowi, czyli ze mamy obecnie 33tc skonczony, TP ok 27.08 (od 25.08 mam byc w pelnej gotowosci bojowej, a torbe zaczac juz pakowac ) ale nie bede nic zmieniac na 1-szej stronie, bo to wszystko i tak umowne. Morfo w miare ok (hemoglobina wzrosla), posiew ok-zadnych bakterii. Waga + niecaly kg w ciagu m-ca, wiec ok, bo tyle dzidziol urosl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Czy Was tez mdli po tardyferonie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
Młody nadal nisko. Jak liczył to też wyliczył 33 tydzień. Mam skierowanie na badania między innymi na wirusa żółtaczki. Wymaz na paciorkowca pobierze następnym razem. Niestety waga mi trochę spadła Pewnie przez te bóle nerki i upały. Obawiam się, że urodzę maleńkiego chłopczyka...Nadal mam leżeć i nie szaleć do końca lipca ale mogę już wyjść z mężem na krótki spacer ![]() No i wózek dziś przyszedł i nosidełko w gratisie No i laktator też przyszedł mąż nazywa go dojarką
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Snow, mnie też wychodzi ciąża starsza o tydzień, więc pewnie będziemy rodzić w podobnym terminie
![]() będziesz jeszcze robiła jakieś usg w Medicoverze przed porodem, na życzenie? |
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie chce więcej kg
![]() ![]() ![]() coraz więcej ludzi mnie otaczających mówi że się powiększam,że sporo mi przybyło itd niektórzy żartobliwie, inny wprost przybyło mi 10 kg ,wiem że to nie koniec świata i wcale się tym nie przejmowałam dopóki nie zaczęłam słyszeć tych wszytskich durnowatych komentarzy , no mam ich dość jedynie Mąż jest ze mną , wspiera i każe się nie przejmować ,ale ja nie potrafie ,jestem kobietą i żadna nie chce słyszeć takich komentarzy ciąża to wspaniały czas, dlaczego ludzie próbują mi to zepsuć
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-07-11 o 22:40 |
|
|
|
#2868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
Cytat:
tolpa dermo body mum 200ml w sloiczku polecam, za to z tolpy nie polecam oliwki niby ma swietny sklad, ale jest wodnista bardzo i generalnie malo nawilza Cytat:
mowia ze dobrze do35roku zycia urodzic pierwsze dziecko moja chrzestna urodzila pierwsze w wieku 48 ktorego to dziecka ja jestem.chrzestna dziecko zdrowe i.to geniusz ale mowia ze w tym wieku to albo zespol downa albo wysoka inteligencja 50%/50% a co do wieku mam, jak sobie pomysle.ze moja mama w moim.wieku mnie juz do szkoly posylala, a ja sie czuje taaaka niedojrzala do roli matki to ehhhhh Cytat:
facet splodzil 4 synow i powiedzial ze5 raz nie probuje bo jak sie ma forme na pustak to ni ch.ja cegla nie wyjdzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
Gdzie ostatecznie planujesz rodzic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Susanna-mnie zmniejszyla fenoterol z 4 do 3 na dobe. Ogolnie, to o wiele mniej mi brzuch twardnieje. I prawie wcale nie boli. A Ty ile go bierzesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
matko, to już tuż tuż ![]() Cytat:
doskonale Cię rozumiem ![]() tak się czasem zastanawiam, czy ludzie nie mogą się po prostu zamknąć?! w ciązy pewne rzeczy są normalne, każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, inaczej może wyglądać dobrze, że mąż jest z Tobą
|
|||
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
jutro będę dzwonić do Medeoru umówić się na tą rozmowę, po niej za pewne podejmę decyzję |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
brałam malutko: 3 x 0.5 tabletki a teraz mam brać 6 połówek czyli 3 całe tabsy ale podzielone i rozłożone w czasie całego dnia.
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest ładnie to prawda. Podróżować można sporo i zobaczyć wiele. Przyroda cudowna i w wiele fajnych miejsc blisko
Nawet założyliśmy z TZ bloga żeby mieć pamiątke ![]() Ale inny styl życia, właściwie to króluje motto 'żyjesz żeby pracować', a ja raczej wyznaje 'pracuje, żeby mieć za co żyć' więc Tak czy siak niedawno stuknęło 2 lata jak tam siedze i to już zdecydowanie za dużo - czas wracać Chociaż pogoda w zimie jest fajna nie zaprzeczam ![]() To samo miałam napisać o moim ![]() Cytat:
Snow i Susanna - u Was to już zaraz i dzidziol będzie z Wami! Extra
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam już 16 i spróbowalby mi ktoś skomentowac ![]() Cytat:
|
|
|
#2878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kodeks Pracy Art. 177. § 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. § 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy. Przysługuje ci natomiast zasiłek z Zusu do porodu (urlop macierzyński nie) jeśli przebywasz na L4 - przy czym ważna inf.- nie może być ani jednego dnia przerwy w zwolnieniu. Cytat:
ale znajomi wyciągnęli nas na spontaniczną pizzę![]() Cytat:
Jaki bliziutko
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie spisz czasem na lewym boku? moze krzywo ja tak mam jak sobie w nocy cos za.mocno scisne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Amelka - nie przejmuj sie. Ja dzis uslyszalam dwie skrajne opinie: jedna ciezarna w poczekalni skomentowala, ze mam wielki brzuch, a znajoma, co niedawno urodzila-ze malutki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Rada dla dziewczyn, ktorym puchna nogi - takie cwiczenie: lezycie na plecach, prostujecie noge i zginacie stope raz point raz flex. Potem to samo druga noga. Podobno bardzo pomaga-mnie akurat nie puchna nogi (jeszcze), ale taka rade uslyszalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

Droga była tak fatalna, że brzuch aż twardniał co chwila. Na szczęście już dobrze 

Mam nadzieję, że to tylko skok i nie dobije to 30kg

zaraz niedziela

[/RIGHT]

pod lewym cycem mnie coś piecze/pobolewa i nie wiem czy zawał będę miała czy co