|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
3 | 5,77% |
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
9 | 17,31% |
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
4 | 7,69% |
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
8 | 15,38% |
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
27 | 51,92% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Policzanka będzie wszystko dobrze
![]() Ja tego naprawdę nie rozumiem. Jak ludzie mogą być tak chamscy i mówić takie rzeczy?Ja mam chyba w otoczeniu same kulturalne osoby, bo nikt mi z takimi tekstami nie poleciał. A wiadomo-jestem okrąglejsza,jak każda kobieta w ciąży.
#2912 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
ja miałam na nfz
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Btw hellloołłłłlll ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- nie pisze ostatnio bo wiecie że ciagle kogoś mam kto mi wisi nad głowa ![]() Jeszcze tż mnie wczoraj trochę wkurzył i trochę mu pokazałam ze jestem zła ale wychamowałam bo wiem że jakbym pare słów więcej poweidziała to by była z tego wielka wojna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
![]() Co do prezentów/kwiatów to mój niestety nigdy romantyzmem nie grzeszył. No pomijam sam początek naszej znajomości kiedy to kwiaty dostawałam na każdym spotkaniu. Później niestety najwyraźniej zapomniał drogi do kwiaciarni ![]() ![]() Snow ,Susanna gratuluję Wam usg ![]() papalinko to żaden wielki przepis ![]() ![]() Cytat:
hahaha co w tym jest ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratki ![]() ![]() ![]() Gratki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() A co do Przykrywania to zależy od tego jaka masz temperaturę - ja bede używać na początku rożka a potem spiworka bez rękawków. ewentualnie kocyk do przykrycia jakby było naprawdę zimno ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Maharet podwyzszone leukocyty w ciazy nie sa niczym dziwnym w końcu wg housa dziecko w brzuchu jest jak pasożyt ![]() Policzanko, nie stresuj się, na pewno wszystko jest ok a dzidzia czuje Twoje zdenerwowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam się w deszczowy piątek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla jednej 10 kg to tragedia, inna chciałaby przytyć tylko te 10 kg albo aż te 10 kg. Jesteśmy w ciąży i kilogramów nam przybywa czy tego chcemy czy nie i nie mamy na to wpływu ![]() Ps. Ja jutro zaczynam 31 tc. i mam już 12,5 kg na plusie, i co? Cytat:
![]() Graty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2917 |
Wtajemniczenie
|
aha jade dzisiaj do cyrku zalewskiego
![]() ![]() I właśnie o to poszło z tż bo bierzemy jego siostrzenice ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
BAN stały
|
Doczytałam, że cholesterol też może być zwiększony.Ale martwi mnie ten cukier, czy ktoś miał za niski cukier w ciąży?W sumie ostatnio mam kiepski apetyt....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokazywałaś ? musiałam przegapić Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach ze szkoły rodzenia, a ja po chamsku zasypiałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zoo też lubię, ale tam też żyją pozamykane wiecznie no ale co tu na to zaradzić co do siostrzenicy... hm ona ma mniej niż 10lat? choć tyle że w bilecie Twoim by miała wstęp, ale wiadomo jak to dzieci, tam wata cukrowa, tam jakieś świecidełka itd.... też bym się wkurzyła bo co to Ty jesteś...
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2923 | ||
Zakorzenienie
|
Ewacia ja Ci się nie dziwię. Nie znoszę jak ktoś ciągle na mnie wisi i pasożytuje.
Ale to tylko dziecko i ciężko odmówić, więc pewnie na przyszłość trzeba będzie się wstrzymywać z mówieniem o czymś takim przy niej. W ogóle to wczoraj do mnie dzwoniła koleżanka (ma termin końcem listopada i podobno ma mieć chłopca) i jej mówię,że będą jaja jak mi się chłopak urodzi, ale spoko, mam ciuszki uniseksowe i pokoik itp. tylko żal tych wszystkich dziewczynkowych ciuszków. Na co ona do mnie: to ich nie wyrzucaj! A ja mówię,że na pewno nie wyrzucę, bo są śliczne, a nóż widelec jeszcze mi się potem trafi dziewczynka. A ona na to,że ona mi mówi o tych uniseksowych, żebym nie wyrzucała to jej dam.Normalnie mnie zagięła, co to za rozporządzanie moim mieniem? ![]() To jej na szybko ściemniłam,że te uniseksowe to i tak mam w większości od brata itp. pożyczone i kupowałam tylko takie efektowne,wyjściowe dla dziewczynki. Przecież ja chcę mieć drugie dziecko, mój brat też o tym myśli i wiadomo,że zostawiam to wszystko dla nas. A co mi ktoś pożyczy to mu oddam. Ja się jakoś nikomu nie pchałam,że ma mi coś dawać-w sumie się zdziwiłam,jak ktoś mi to proponował. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Nie sądzę,żebym kiedyś poszła do cyrku. Do zoo pewnie tak,bo z dzieckiem trzeba i wmawiam sobie,że zwierzątka mają lepiej niż w takim cyrku. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Ja się boję spać u rodziców i teściów, za duże domy. A u siebie jak jest mąż to jest ok ![]() W naszej okolic w zeszłym roku włamali się sąsiadce do domu. Była zima, godz.17 więc już ciemno i jej się przysnęło. Złodzieje chyba myśleli,że nikogo nie ma i włamali się przez balkon ( a trzeba nadmienić,że to dom podpiwniczony i balkony są na wysokości 1 piętra). Ona coś usłyszała, zlazla na dół, zobaczyła ich i wrzask. Na szczęście od razu uciekli, a co jakby coś jej zrobili??
![]() |
#2924 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Bardzo dziękuję za wczorajsze życzenia urodzinowe. ![]() Czarna tobie również sto latek ![]()
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
z tymi ubrankami to jest tak dziwnie właśnie, wsumie cieszę się że narazie nic nie dostałam, bo wiem że później nie będzie nikt oczekiwał czegoś w zamian, a ja tak podejrzewam, że raczej będę sprzedawała na allegro ubranka z których mała już wyrośnie, żeby móc kupować następne
![]() ![]() jedna koleżanka tylko zaoferowała pożyczenie ubranek, ale na starsze dziecko chyba na 1-3 lata albo dalej nawet, z tego może skorzystam, mówiła że jest tego z metrowy karton, plus jakieś 5 pudełek i jak zobaczyła te ubranka które mam teraz to powiedziała że ja MAM MAŁO uwierzycie?;d a myślałam że dużo ![]() ![]()
#2926 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale że trzeba długo lecieć, to odpada, bo się boję latać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Potem śpiworek(mam rozmiar 68 z odpinanymi rękawkami)/kocyk. Od roczku pościek. Serio ![]() Z Edim też miałam z NFZ ![]() Hejo, dopiero wstaliśmy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
czyli Endżi
|
O, to zobaczę co zarządzi nowy gin w nowej przychodni.
5 gin, do którego muszę iść w trakcie tej ciąży, jakby nie dało się załatwić żeby to trochę bardziej spójnie się odbywało ![]() Cytat:
Ja bym powiedziała, że ok, nie ma sprawy, możemy wziąć małą, potrzebne będzie parę groszy na jakąś wejściówkę (20zł, tak?) i watę cukrową. A np. sprawdziłaś, że w środę jest fajna pogoda więc szwagierka mogłaby wziąć gromadkę gdzieś nad jezioro. Na przykład. W luźnej atmosferze, bez pretensji.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-07-12 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bęczę jak głupia jak widzę różne filmiki nagrane jak ludzie traktują zwierzęta, albo jak widzę zwierzęta już po katowaniu przez człowieka ![]() co do włamania to o matko ja bym na zawał zeszła :/ ale całe szczeście że uciekli a nie rzucili się na nią !!! Cytat:
![]()
![]() |
#2930 | ||
Zakorzenienie
|
No ale jak ja chodzę prywatnie do gin to ona mi zrobi ten wymaz?I pewnie jej będę musiała płacić?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Dziewczyny a materac termoelastyczny to coś innego niż lateksowy?
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok dziecko jest pod opieką dziadków teraz niby, skoro oni się zgodzili zająć małą pod nieobecność jej rodziców którzy wyjechali, to zgodzili się je finansować w tym czasie, albo tą kasę na uatrakcyjnienie czasu dostali. zresztą nieważne, Ty biorąc ją od dziadków, powiedz im że tego i tego dnia robicie to i to i skoro ona idzie z Wami to potrzebujesz tyle i tyle kasy, bo wejściówka bo coś tam i tym podobne sytuacje
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas Zalewski był 20go maja (ja akurat byłam na połówkowym usg) i M. z Natalką poszli. Bilet wstępu jak już wspomniałaś 70zł no a wiadomo jak to dzieci-popcorn 10zł,wata cukrowa drugie tyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się zastanawiam czy mój gin mi to zrobi (wolę już jego, niż przed kimś znów nowym miałabym się rozkraczać :/ ) i czy płatne dodatkowo czy w wizycie to będzie hm no a u Ciebie no to w takim wypadku to rozumiem dawanie ubranek ![]() A Ewcia raczej nie daleko się wyprowadzi bo dom obok ![]()
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Nie mam zielonego pojęcia
![]() O 6 tż wstawał, a ja leżałam z zacieszem, bo Elena się ze mną bawiła i tż pyta, co ja taka szczęśliwa, że o 6 nie śpię, ja na to przez półsen: "Bo się córka ze mną bawi ![]() A w ogóle problemów z kompem część dalsza, już wczoraj działał i znów padł ![]() Wcześniej się wyłączał, bo miał złe sterowniki, a teraz np. Wifi mi w ogóle nie działa ![]()
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
a wracając do wczorajszego tematu to ja kocham Francje, Paryż, i francuski styl. Dużo osób mówilo mi, że pojechali zobaczyli i nigdy nie wrócą. Mnie ten kraj zachwycił, zresztą moja Babcia sie tam urodziła więc szybko się zainteresowałam i nawet zaczęłam uczyć się języka. Obalam mit, że to trudny język, trudności ewentulanie może sprawić wymowa, gramatyka w porównaniu z angielskim jest banalna
![]() ale ja w ogóle jestem włóczykij i strasznie lubię podróżować i mogłabym się zaaklimatyzować w wielu krajach. Jestem zafascynowana Holandia, Amsterdam to magia. Stany zawsze chciałam zwiedzić, to był mój cel od gówniarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.