|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI
zapewne potem makulaturę mielą od razu , dlatego
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
My też segregujemy, a pojemników nie mam pod blokiem, muszę się przespacerować. W szafce pod zlewem mamy kosz na wszystko i reklamówkę dużą (taką z uszami) na resztę segregowaną - papier, zgnieciony plastik, szkło. Wywalam jak idę po zakupy, myślę, żeby wymienić kosz na mniejszy bo zostają jakieś śmieszne ilości pozostałych śmieci. Segreguję już kilkanaście lat.
Śmieci jadą standardowo na sortownie, ponieważ mimo odzielnych koszy i tak ludzie wrzucają co chcą. Stopień zanieczyszczenia takich śmieci to od 30 do 70% więc przebrać trzeba. A kartony się też przerabia.
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie w k. do n-ek
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Martus przekaż proszę Patrykowi że mail nie doszedł i jak powiedziałam do Mery vel Baszkir to nieco się zdziwiła
![]() Rossi i jak Ze śmieciami? Dzwonilas tam jeszcze dzisiaj? Ana to sobie znalazłaś zajęcie ja chyba wszystkie notatki wyrzucilam. Zostały tylko pracę.Ale ja nie łączę wykształcenia z zawodem więc nie było mi to potrzebne. Poza tym zamknęłam ten etap życia ogromnym ogniskiem ![]() Myszko super że mały się rozgaduje! Iwka codziennie do niego mówię ale zaczynam mieć wątpliwości czy to nie korzeń czasem kiedy będziesz w Polsce? ![]() U mnie intensywnie.Ale w końcu zaczęłam ogarniac. W pracy zrobiłam listę co jest do zrobienia przed urlopem i fakt non stop dopisuje coś ale już dzisiaj wykreslilam 4rzeczy... Jest szansą ze się wyrobie ![]() no i dzisiaj kupiłam toczek na to wesele pokaże Wam już całość ake jestem zachwycona tym co robi Ta dziewczyna.No i jeszcze dostałam dzisiaj w pracy nowy gadżet i się bawię ![]() Co do śmieci to my segregujemy ale nie wszystko. Kwestia czasu
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Tak, to jest bardzo rozsądne. Ja spinaczy i zszywek nie mam w śmieciach, bo nie kupuję gazet, ale wydaje mi się, że ludziom nie bardzo będzie się chciało wyrywać zszywki z programu telewizyjnego
. Nie wspomnę już o tym, ze moim starszym znajomym trudno jest umyć pojemnik po jogurcie i dlatego nie zdecydowali się na segregację. Podobno zużycie wody strasznie im wzrośnie.Co prawda z koleżanką ostatnio czytałyśmy wypowiedzi ekspertów i oni twierdzą, ze mycie plastiku jest zbędne, bo i tak te odpady muszą być dezynfekowane. U mnie pod miastem mamy wybudowaną nową sortownię odpadów. Sama jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie z tą segregacją. Ciekawe czy moja gmina będzie musiała płacić kary za niewywiązywanie się z selektywnej zbiórki. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2013-07-12 o 08:08 |
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej ze studiami, bo tu segregator mi się nie dopina ![]() Ognisko mówisz? no ja też ma trochę rzeczy przeznaczonych na ognisko ![]() taki woreczek Poka, poka ![]() cześć ![]() Cześć U mnie dzisiaj ciąg dalszy odgruzowywania pokoi na razie pije kawę
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Ana ogniska sa super. Mieliśmy z Trójcą bardzo udany wieczór wtedy
![]() Toczek Ci pokazać? Z tego co widzę to ma tylko na fb profil, więc ciężko żebyś sobie oglądnęła. Ale po weekendzie może uda mi się jakąś fotkę wstawić O ile wpakowałam do torby wściekła jestem. nie mogę sobie przypomnieć czy wpakowałam.... a nie będe już wracała do domu no chyba się popłaczę jak się okażę że zostawiłam! tym miłym akcentem sie witam i spadam do pracy!
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
ROSIIII czarownicooooo gdzie twoje HEJ??????
ho!ide was czytac;D rodzinka wyjechala w dalsza droge a ja nie robie dzis nic ![]() p.s. tata przerobil mi sukienke na spodnice mrrr
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2013-07-12 o 10:55 |
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Twoj tata umie szyc?
gucia nie pekaj a torbe masz w aucie? to idz i sprawdz albo maz jak ma ja w swoim ja mam jakis rajsefiber stresa pzred podroza
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i udanego weselicha życzę![]() Może wyskocz i sprawdź będziesz spokojniejsza |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to już jestem spokojna!
|
|
#673 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#674 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie ejszcze nie, ale dostalam od nich maila ze maja wysyp zamowien przez ta duza promoce i czas na realizacje moze sie wydluzyc na 7-14 dni
wiec grzecznie czekam.. ![]() Cytat:
![]() no to moj wyszed wyzszy bo nie mam takiej blachy i robie w okraglej ale musialam piec dluzej..tyleze na 180 stopniach ;D nastepnym razem zrobie na 200 ;d Cytat:
![]() ![]() ![]() ciesze sie ze zaczelas ogarniac dasz rade kto jak nie ty ;Dja chce toczek ja chce toczek ![]() a powiedz miiii jaki masz gadżet? czesc mialas byc czesciej i co ![]() ![]() Cytat:
ja to po prostu oplukuje ![]() ![]() i tak jak mowie nie po to zeby im zrobic dobrze tylko zeby mi w koszu nie smierdzialo ![]() ![]() szyje to za wiele powiedziane ![]() on przerabia skraca wszywa zwęża takie tam ☠☠☠☠☠☠☠y ![]() nie widzialam go zeby cos wykroil i uszyl choc pewnie by potrafil bo dziadek jego tata szyl ale on to raczej z gotowych robi tak czuje ze z kazdym sabatem twoje moce rosna ![]() wiecej cie nie zabieramy ![]() bo zamiast snow erotycznych bedziesz juz codziennie sila mi sie ty i co ja biedna poczne ![]() no chyba ze to beda sny erotyczne ![]()
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Rossi jakbyś potrzebowała stylowego czarnego kota do tego prorokowania, to służę swoją szaro-czarną płaską mordką
To znaczy kota mego, nie swą własną ![]() Marta toczek jest czad. Ja wzięłam neonowy różowy, bo zgapiłam od mojej przyjaciółki, ale mam już dwa inne na oku. Uwielbiam takie rzeczy!!! Nie koniecznie musze w nich chodzić, ale posiadać oj tak! ![]() gadżet to tablet mój, mój - nie doceniałam nigdy tego urządzenia! A jak już mam taki swój to jednak fajna przydatna zabawka
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ;D katuje sie ostatnio nosowska
![]() jak dawno jej nie sluchalam tak teraz od tygodnia non stop ;D uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() moj maz ma swojego i sie rzadko dzieli tzn jest z niego bardzoooo zadowolony i czesto korzysta wiec skoro sie przydaje to super ![]() ja na toczki moge patrzec i podziwiac ale nosic.. jakos mi nie leza ale oze dlaetgo ze juz mam kolor na glowie ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Gucia a ty pracowac nie mialas?
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
toczki i takie zodoby w stylu angielskim na wlosy na sluby wygladaja slicznie, ale glownie ze slubami mi sie kojarza
![]() marta to czad ![]() gucia do roboty! schowaj wizaz i tablet, i sie z robota wyrobisz w mig. |
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tablecik super sprawa. Zobaczymy jak się bezie sprawdzać, ale na razie mi się podoba. jedno co to nawet w wakacje będę w taczu z firmą no ale cóż... ![]() ![]() wiedzieli jak mnie podejść.no pracuję... tylko jadłam drugie śniadanie ![]() idę, idę Kliwia, Marta no idę, idę pracować. ![]() A co do toczków, to tylko wyjaśniam, że nie mówię o małych kapelusikach itp, tylko pi.e.r.dułkach przypiętych do opaski
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2013-07-12 o 13:35 |
|
|
|
|
#679 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
pol godziny temu mi pani zadzownila, ze rezygnuje z wyjazdu w poniedzialek na warsztaty, bo ma jakas kontrole, ze wlasnie dostala telefon.
Myslalam ze zejde na zawal, jak ja za pol godziny juz wyjezdzam na miejsce skzolenia!! Najbardziej mnie wku56543wiła, pani z listy rezerwowej, ktora sama zapowiedziala ze bedzie czekac do dnia rozpoczecia skzolenia, bo jej zapowiedzialam ze jako rezerowwa to moge do niej zadzownic w dniu skzolenia - dzownie do niej,a ta mi na to ze juz sobie inny wyjazd zaplanowala. Nosz kurde tak sie nei robi!!!!! niech spada, za rok jej nie wezme na skzolenie!Najpierw po uczestnikach, czy nie mieliby chetnych znajomych nauczycieli. wszyscy juz plany,.Ale zadzownilam do pani co sie zapisala na przyszly rok czy nie pojedzie, i ise zgodzila, dysponuje czasem etc. Szkoda ze nie mialam mozliwosci podpisania z uczestnikami umow wczesniej, bo by teraz paniusia co zrezygnowala musiala bulic za wyjazd ![]() gucia toczek toczkowi nie rowny jasna sprawa. ale mi sie te przypinki z siateczka i piorkami podobaja najbardziej. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-07-12 o 15:20 |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia kupiłam dziś foremki do lodów w rossmanie była cena na do widzenia za 4,99zł
|
#683 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Do Polski się wybieram gdzieś w październiku, ciężko jeszcze powiedzieć kiedy dokładnie bo reszta mojego zespołu się "określa" kiedy chcą wolne. Cytat:
Kary gminy będą płacić, w zależności od wyników. Już teraz mają karać gminy, który nie ogłosiły przetargów na wywóz śmieci tylko zleciły je firmom dotychczas je wywożącym (najczęściej gminnym). Na sortownie można pojechać na wycieczkę, tak samo na składowisko (przynajmniej w Krakowie) i zobaczyć jak działa. W Krakowie jest nawet ścieżka edukacyjna. Tak w temacie: Kilka dni temu słuchałam Radia Kraków (i niestety będzie to ostatni raz, po poziom audycji był żenujący) i taka wycieczka przydała by się też jego pracownikom. Zamiast promować na swoich łamach działania mogące pomóc miastu Radio się z nich równo nabija, byłam w szoku, słuchałam tej stacji jeszcze na studiach i potem jak mieszkałam w Krakowie, ale to co jest teraz ![]() Do tego jeden z dziennikarzy prowadził wywiad odnośnie 3 nastolatków, którzy kilka miesięcy temu zrzucili 16 kg bryłę lodu na autostradę (uderzyła w samochód, kierowca zginął, nikomu więcej nic się nie stało tylko dlatego, że ciężarówka zjechała w stronę pobocza a nie barier oddzielających drugi pas) . Mają być sądzeni za zabójstwo, co prowadzący uznał za przesadę, przecież oni na pewno nie wiedzieli co się stanie i jacy oni biedni teraz Sprawcy mają odnotowane kłopoty wychowawcze, jeden był na przepustce z poprawczaka.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
o!!
Cytat:
niestety ma tez mega duzo wad. coby nie bylo cukierkowo. co do poziomu radia.. niestety coraz czesciej to sie slyszy.. dlatego ja slucham albo polskie radio czworka (rzadko trójka) albo chilli zet. a co do tych chlopakow.. no tak faktycznie nie mogli przypuszczac...
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
mojej bratowej tata szyje jej firanki
już mnie nic nie dziwi ![]() co do radia żal.pl
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
martucha no i widzisz...
postaram się nadrobić ale ale jutro się bronię ![]() jestem tak zeschizowana, że ledwo funkcjonuję
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko spoko dasz rade! Ogromne kciuki!
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]()
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm właśnie ciekawe jakie zeszyty mi zostały z wcześniejszych lat na pewno mam wszystkie z matematyki, a miałam takie wielkie, fajne a4, bo mieliśmy w LO poziom rozszerzony ![]() kciuki Cześć ale okropna pogoda a mieliśmy jutro jechać z chrześniakiem tż do zoo... i chyba plany pójdą w łeb...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-07-13 o 09:19 |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
agus trzymam kciuki
jak to mówią że to tylko formalność ale stres jest i to jaki
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

niech spada, za rok jej nie wezme na skzolenie!
na pewno mam wszystkie z matematyki, a miałam takie wielkie, fajne a4, bo mieliśmy w LO poziom rozszerzony
a mieliśmy jutro jechać z chrześniakiem tż do zoo... i chyba plany pójdą w łeb...
jak to mówią że to tylko formalność ale stres jest i to jaki