Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 10:35   #3571
insolito
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a jakbyście sprzedali, to gdzie byście mieszkali wtedy? już w wybudowanym domu i dopiero powoli wykańczali poszczególne pomieszczenia? chyba lepsza opcja z tym wynajmem, bo przynajmniej kasa by z tego była na ten kredyt, a potem oprócz domu jeszcze mieszkanko byscie mieli
Właśnie lepszym rozwiązaniem wydaje się wynajęcie mieszkania i wzięcie kredytu Mamy jeszcze troche czasu to będziemy myśleć

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Lepiej wsiąść kredyt a mieszkanie wynająć i zostawić dla dziecka.
Właśnie, właśnie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja to czekam az Tzt mi sie oswiadczy najpierw. Nie bede go prosic przecież o to. Pare razy poruszalam tę kwestię ale cisza w eterze, zawzielam sie i mu powiedzialam ze nigdy wiecej ja tego tematu nie porusze i cisza;] ... dobra laski spadam spac. Ostatnio chodze spac o 21.15 wiec dzis przegielam pałę, siedząc do tej godziny ale czuje, ze na nowej chałupce bede tak juz znowu siedziec
Rozumiem Kurde mógłby się Tż ogarnąć i poprosić Cię o rekę

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A dlaczego uważasz, że z działalnością nie masz zdolności kredytowej. Oczywiście, że masz zdolność i to jeszcze zależną od obrotów firmy (co jest plusem).
Tyle, że kredyt możesz wziąć po 2 latach prowadzenia działalności (Pierwszy kredytobiorca). Ja jako (2 kredytobiorca) musiałam prowadzić przynajmniej 6 miesięcy (jak widzisz ani ja ani mąż nie pracujemy na Umowę o pracę a kredyt dostaliśmy).
Nam od złożenia papierów do banku do przelania pieniędzy na konto sprzedającego zajęło dokładnie 4 tygodnie - Z wszystkimi formalnościami po drodze. Właśnie dziś przelali pieniążki.

W poniedziałek się wyprowadzają i odbieramy klucze. Robimy panele malowanie i z początkiem sierpnia się wprowadzamy.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

No to niebawem się przewróci, bo już próbuje
Gratuluje nowego gniazdka
dla Oli za 7 miesięcy, duża już dziewczynka

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nancy, beznadziejna sprawa z tym cmentarzem :/ nie dziwie Ci sie.

Dziekuje Wam za odp dot.sloiczkow.

Ellmi, insolito, nancy - tata sam wpadl na pomysl wyjazdu, a teraz probuje sie wycofac, ze niby nie lubi kurortow, ze gorac, masa ludzi, itp. Ale on akkurat znany jest z rzucania pomyslow i szybkiej ewakuacji

Mama wsciekla, bo juz sie nastawila... Takze gesta atmosfera

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj przykro tak, już sie nastawiłyście, a teraz lipa Może jeszcze da sie przekonać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41749422]Mikakrolikowa, już ci o odruchach piszę:
-akustyczno-twarzowy to takie coś, że klaśniesz obok ucha dziecku, a ono mruga w reakcji na ten dźwięk, od po 10 dni życia się pojawia i do końca życia zostaje, patologią jest, jeśli nie ma tego po 3mcu życia
-optyczno-twarzowy - nagle zbliżasz dłonie w kierunku otwartych oczu, reakcją (pojawia się po 3mcu życia) powinno być mruganie, zostaje też do końca życia, patologią jest, gdy po 5mcu życia się nie pojawi[/QUOTE]

Kurde Szaja, Ty to taka mądra jesteś , podziwiam

Cytat:

Kurde, znowu bączki wrócily, juz 3 dzien o 3 w nocy Amelka mi sie budzi i ne może sobie bacznąć;/
Biedna Amelka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:37   #3572
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kochana, spojrz na to z innej strony, to tylko 6 tyg (mam nadzieje ze nie dluzej). tyle przetrwalyscie to dacie rade i teraz. a z kazdym dniem jestescie blizej sukcesu! mala coraz lepiej spi, powolutku wszystko zmierza ku dobremu

no widzisz...

spokojnej podrozy! a dokad wyruszacie?

jedziemy do mojej siostry do Holandii.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41751800]a nie wiem
powiem tak - Agatka spała sama do ok 1,5 roku, noce były koszmarne a ja miałam głowę naładowaną "nie śpij z dzieckiem, bo się nauczy"
zaczęła spać z nami - poprawiło się BARDZO
a w sumie w maj 3 lata skończyła, i nadal potrzebuje spania z kimś
mam wrażenie, że odrabia stracony czas
.[/QUOTE]
Blanka odkąd śpi z nami, to śpi troszkę lepiej. może faktycznie potrzeba bliskości???

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41752045]Patrzcie, normalnie łzy w oczach

http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej!

Ja tak na moment, bo akurat mam chwilę wytchnienia - to już jutro!
Black powodzenia jutro!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
heh, Pstryczku jak Ty to robisz? Zawsze (tj. od jakiegoś m-ca) Ci zazdroszcze jak czytam: Kubuś własnie śpi, mam czas Kubuś usnął
Moja od paru tyg. nie usnie beze mnie i bez cyca (sama nie wiem, co ważniejze), gdyby chociaz usnęła i spała, ale ona jak radar, ja wstaje ona się budzi, a włozenie do łóżeczka to już w ogóle masakra i koniec swiata dla Niej.
moja od paru dni zasypia tylko sama, nie ma możliwości, żeby ją w jakikolwiek sposób ululać. Musi po prostu "paść' ze zmęczenia.

Nie potrafię jakoś do Was wrócić, wbić się...

Bokeh dziękuję za dobre słowo Już mam tak dosyć tych szelek!!!! brrr... Sukienka śliczna, bardzo mi się podoba
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:38   #3573
fifania
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

AUTHENTIC jestem rzadko udzielającą się mamą lutowego maluszka z AZS.

Po 4 miesiącach walki stan skóry mojego synka zaczyna przypominać skórę niemowlaka a nie ofiary poparzenia. Jeśli chcesz mogę ci pow. co pomogło akurat u nas.
Pozdrawiam i gratuluję fasolki
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:40   #3574
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Nina, gratulacje dla Oli

Deli, nie pomoge w wyborze piekarnika, u nas w wynajowanym mieszkaniu taki juz byl.
Co do wkladek-jeszcze tydzien temu cieklo ze mnie, a teraz cos slabiutko...

Authentic, a jednak!! gratulacje! super, ze sie cieszysz! Ja bym byla na pewno przerazona :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:42   #3575
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ślub mamy o 15:20 - bo o 15:00 jest koronka, dlatego taka dziwna godzina. Ale goście są zaproszeni na 15:00.

Stres jakiś tam jest, ale chyba bardziej ekscytacja, szczerze mówiąc.

Nawet zaszalałam i sobie zamówiłam - http://shoes.highlife.com.pl/product.php?id_product=102 Zawsze chciałam je mieć, a że są za pół ceny, to zrobiłam sobie prezent ślubny. A co mi tam.
super buty!! nie sadzilam ze lity moga byc takie wygodne
wczesnie ten slub )) ja jak bede sie kieeeeeeeeeeeeeedys hajtac to bym chciala tak o 18

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:43   #3576
BlackSanctum
Zakorzenienie

My mamy wesele do 2:00, dlatego tak wcześnie ślub. I poprawiny o 11:00.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:46   #3577
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Pstryczku ... www.pranienazawolanie.pl

aaaa
powiem tak, nie korzystalam nigdy z uslug takiej firmy ale maz mial niedawno zapedy bo chcial porzadnie auto wyczyscic ale jakos rozeszlo sie po kosciach dlatego tez troszke przegladalismy cenniki pobliskich firm i wydaje mi sie ze troche wysokie ceny macie. nie gniewaj sie ale pierwsze co jak weszlam w cennik to strasznie rzucaja sie w oczy 100, 200, 300 zl!
byc moze u Was takie ceny to norma i jest ok ale u nas dla potencjalnego klienta, takiego zwyklego kowalskiego to wydaje mi sie ze troche sporo.. a moze spuscic z ceny na poczatek, zanim firma sie nie rozkreci?
ja bym jeszcze rozpisala czyszczenie auta na czynniki pierwsze, moze pomoze? http://pranieparowe.manifo.com/cennik
i moze zjedźcie z cena min do 50 - 70 zl?
a tak w ogole te firmy to raczej taka nowosc chyba na polskim rynku i ludzie chyba nie sa jeszcze przekonani do tego typu uslug.
Zycze Wam powodzenia!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:48   #3578
BlackSanctum
Zakorzenienie

mjnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnjnk ioy gh j j - Oliwa pozdrawia ciocie!
Stary 2013-07-12, 10:51   #3579
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

neti proponuję spróbować nawiązać współpracę z jakimiś komisami samochodowymi, byłby stały odbiorca.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
mjnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnjnk ioy gh j j - Oliwa pozdrawia ciocie!
dghjk,fdertyuyukjmhngbdfg jh odzdrawiamy
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:58   #3580
insolito
Zadomowienie

Cytat:

ja bym wynajela. bo sprzedacie i kasa w mig sie rozejdzie a tak bedziecie mieli niejako mini pensje co miesiac + caly czas swoje mieszkanie. a jak przyjda gorsze czasy, tfu tfu to wtedy pomyslicie o sprzedazy... tzn ja bym tak zrobila
Właśnie to się wydaje sensowniejsze rozwiązanie

Cytat:
szalona TY!

to jest ta ksiazka co polecaja jedzenie lapkami? co tam jeszcze ciekawego pisza?
Tak, to ta

Jeszcze jej nie przeczytałam przejrzałam na szybo i jedna rzecz mnie zastanawia. Jako jeden z wyznaczników, że dziecko jest gotowe do samodzielnego jedzenia, podane jest, że musi samodzielnie siedzie ć, nie chwiejąc się, a ja zawsze czytałam, że dzieciaków nie można sadzać póki same nie usiądą, a to wiadomo, dopiero z czterech.
Piotrek rwie się do siadu, leżąc na plecach głowe ma cały czas w górze, za rece nie można go wziąć bo od razu sie podnosi, ale jak dziś spróbowałam i go posadziłam, to leci mi na wszystkie strony

A w tej książce opisane są też fałszywe oznaki gotowości takie jak: mlaskanie czy przyglądanie się jedzącym rodzicom

Cytat:
Hej!

Ale zleciało, powodzenia

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Jak karmie jednym cycem to z drugiego cieknie ciurkiem
Mi też

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn mają w środku taka restauracje, ale niektore produkty można też kupić w takim sklepiku szwedzkim. Ale brdzo dobre mają jedzenie i tanie dość np zupy dnia za 1 zł są też droższe rzeczy ale jak chcesz taniej to też się najesz

Authentic ! gratuluje dacie rade poniekąd ciut zazdroszczę że już będziesz mić dwoje odchownych a może tym razem chłopczyk ? na kiedy termin???

Fewciu, to tylko 6 tyg zleci szybko zobaczysz ! jesteś strasznie silna i Blaneczka też !

Mam do Was prośbę, bo kupiłam ostatnio na szybko sukienke no i do jutra mam czas ją zwrócić bo tylko 3 dni na zwrot, no i nie wiem sama.... myślałam iść w niej na wesele koleżanki tylko że pewnie ubiorę ją raz i koniec....(czyli standrd w mojej szafie) a dwa nie wiem czy dobrze w niej wyglądam tż to oczywiście tak doradza choby wcale tzn jemu średnio się podoba.... mi się strasznie podoba wzór <3 ale ja w niej? sama nie wiem.... kosztowała 100 zł więc niby dużo no ale jak na sukienke to też nie jakoś strasznie dużo pewnie jak będe miała kupić inną to też tyle wydam no i nie wiem
Szczerze mówiąc to mi się średnio podoba

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:01   #3581
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

jedziemy do mojej siostry do Holandii.
aaaa, fajnie macie!

Cytat:
gjhgfvjhzvcjhghj Oliwko!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Tak, to ta

Jeszcze jej nie przeczytałam przejrzałam na szybo i jedna rzecz mnie zastanawia. Jako jeden z wyznaczników, że dziecko jest gotowe do samodzielnego jedzenia, podane jest, że musi samodzielnie siedzie ć, nie chwiejąc się, a ja zawsze czytałam, że dzieciaków nie można sadzać póki same nie usiądą, a to wiadomo, dopiero z czterech.
Piotrek rwie się do siadu, leżąc na plecach głowe ma cały czas w górze, za rece nie można go wziąć bo od razu sie podnosi, ale jak dziś spróbowałam i go posadziłam, to leci mi na wszystkie strony
taaaaaaa

Stary 2013-07-12, 11:01   #3582
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
super buty!! nie sadzilam ze lity moga byc takie wygodne
wczesnie ten slub )) ja jak bede sie kieeeeeeeeeeeeeedys hajtac to bym chciala tak o 18
wcześnie? u nas to przeważnie od 12-16 właśnie, potem to już chyba głupio no bo co tak z pusty żołądkiem do weselnego obiadu który byłby o 20? o nie
no i światła na zdjęcia nie ma już potem fajnego

Black będę jutro o Tobie myśleć na pewno będzie super !

Saj co do tego linka co wkleiłaś.... to niestety mi się wydaje że ndal u nas w polsce stosuje się metode zimnego chowu.... niestety jak słysze czasem żeby nie nosić bo sie przyzwyczai, nie przytulać nie usypiać. Najlepiej to się w ogole nie zajmować ! ehhhh a potem dzieci wystastają na takie co uczuć nie potrafią okazać najbliższym no bo nikt ich tego nie nauczył.... z niską smooceną i ogólnie małokochane.... same nakazy zakazy, niestety

Ania, narzut z ikei

dzięki za komentrze dot. sukienki.... no i nie wiem
Pstryczku na spacer w takiej? myślisz?.....
Stary 2013-07-12, 11:02   #3583
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Hej!

Authentic,
gratuluję! Choć ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u siebie, dla mnie to by była przekichana sprawa... Ale mówię tu tylko o sobie, rzecz jasna. Ps. Laktacja NIE wstrzymuje płodności i nigdy tego nie robiła.
Pieknego dnia jutro zycze!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:05   #3584
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, bardzo ładna ta sukienka, do twarzy Ci w niej - taka japan style jak dla mnie.

Deli, to Ty masz oryginalne Lity i się nie chwalisz?
Stary 2013-07-12, 11:07   #3585
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziewczyny śpiące z dzieciaczkami, do kiedy zamierzacie tak spać?? i czy w dzień maluchy śpią 'normalnie' same?

a teraz idę nadrabiać, nie wiem kiedy się odezwę bo pewnie potrwa to z 3 lata

nie ma chętnej na etacik, co by raz w tyg. pisać streszczenia?
Dopoki nam sie warunki mieszkaniowe nie zmienia, to nawet nie co myslec. Ale tutaj zwyczajowo cale rodziny spia razem dlugo

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Nie wlasnie nie biore zadnych, po porodzie mialam super wlosy, ale od miesiaca to jest katastrofa. Myslalam ze mnie to ominie juz.. ;]
Uzywacie jeszcze wkladek laktacyjnych? bo ja to musze, kapie ze mnie jak nie wiem..
Czasami jeszcze na noc sa potrzebne
Stary 2013-07-12, 11:09   #3586
iffonka7
Zadomowienie

hej laskie jakoś nie umiem pozbierać się po tym pobycie w szpitalu, Bartusia uszka jeszce czasem bolą i płacze do tego powoli idą nam zęby, a dzisiaj znowu nie chce jeść chciałabym być na bieżąco z wami ale wiem że jestem teraz bardzo potrzebna mojemu synkowi

Deli np. ja miałam ślub o 12 i wesele trwało do 2 a poprawiny od 13 do 19, w moich stronach to normalne że tak wcześnie, kiedyś byłam na ślubie który był o 10:30
Stary 2013-07-12, 11:09   #3587
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć laseczki-nadrobiłam ale robiłam to na raty więc wiele już nie pamiętam.

Ale ale żeby nie było-coś w głowie zostało

Fewcia- te 6 tyg szybko zleci. Tyle wytrzymałaś dzielnie to i miesiąc wytrzymasz. Ważne żeby malutkiej pomogło tule was mocno.

Ania-robisz przepiękne zdjęcia-Twój blog będzie regularnie przeze mnie odwiedzany

Black-ale zleciało,już jutro przeżyjesz najcudowniejszy dzień w swoim życiu (ja swój chciałabym powtórzyć ). Już teraz życzę Ci żeby wszystko się udało-no i bawcie się kochani jak najlepiej

Authentic- gratuluje trochę zazdroszczę. Ostatnio wracam do momentu kiedy położyli mi Oskara na brzuchu a on tymi oczkami zmrużonymi sprawiał wrażenie jakby próbował mnie rozpoznać przyglądał się i marszczył czoło
ahh nigdy tego nie zapomnę.

Bokeh-pięknie w niej wyglądasz

Nina- dla Oli za 7 miesięcy.

Ewik-trzymaj się kochana wszystko się ułoży.

Teraz krótkie streszczenie co u nas
Oskar spał od 21 do 9 jeeee jedna pobudka na jedzenie o 6

Rozgryzłam go-jak jest bardzo senny to zasypia sam w łożeczku bez zbędnego marudzenia. A jak jest delikatnie zmulony/marudny to bujany/lulany/tulony uśnie ale ile to trwa...

Poszczepienny marud przechodzi już

Dziecię właśnie śpi a ja pije kawusię

Powiedzcie mi jak wprowadzić ten gluten biszkoptem? Codziennie trzeba go podawać?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:10   #3588
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
wcześnie? u nas to przeważnie od 12-16 właśnie, potem to już chyba głupio no bo co tak z pusty żołądkiem do weselnego obiadu który byłby o 20? o nie
no i światła na zdjęcia nie ma już potem fajnego

U nas tez w podobnych godzinach sa sluby

Black będę jutro o Tobie myśleć na pewno będzie super !

Saj co do tego linka co wkleiłaś.... to niestety mi się wydaje że ndal u nas w polsce stosuje się metode zimnego chowu.... niestety jak słysze czasem żeby nie nosić bo sie przyzwyczai, nie przytulać nie usypiać. Najlepiej to się w ogole nie zajmować ! ehhhh a potem dzieci wystastają na takie co uczuć nie potrafią okazać najbliższym no bo nikt ich tego nie nauczył.... z niską smooceną i ogólnie małokochane.... same nakazy zakazy, niestety

Ania, narzut z ikei
Wiem, poznalam Moja jest z h&m ale niemal identyczna Reczniki dla naszych malych (takie kroliki z h&m tez mamy takie same ).

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:11   #3589
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
tzn mają w środku taka restauracje, ale niektore produkty można też kupić w takim sklepiku szwedzkim. Ale brdzo dobre mają jedzenie i tanie dość np zupy dnia za 1 zł są też droższe rzeczy ale jak chcesz taniej to też się najesz

Authentic ! gratuluje dacie rade poniekąd ciut zazdroszczę że już będziesz mić dwoje odchownych a może tym razem chłopczyk ? na kiedy termin???

Fewciu, to tylko 6 tyg zleci szybko zobaczysz ! jesteś strasznie silna i Blaneczka też !

Mam do Was prośbę, bo kupiłam ostatnio na szybko sukienke no i do jutra mam czas ją zwrócić bo tylko 3 dni na zwrot, no i nie wiem sama.... myślałam iść w niej na wesele koleżanki tylko że pewnie ubiorę ją raz i koniec....(czyli standrd w mojej szafie) a dwa nie wiem czy dobrze w niej wyglądam tż to oczywiście tak doradza choby wcale tzn jemu średnio się podoba.... mi się strasznie podoba wzór <3 ale ja w niej? sama nie wiem.... kosztowała 100 zł więc niby dużo no ale jak na sukienke to też nie jakoś strasznie dużo pewnie jak będe miała kupić inną to też tyle wydam no i nie wiem
Ikeowskie sledzie i borowka czerwona Moze w ramach spaceru do Ikei podjechac?
Stary 2013-07-12, 11:12   #3590
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej laskie jakoś nie umiem pozbierać się po tym pobycie w szpitalu, Bartusia uszka jeszce czasem bolą i płacze do tego powoli idą nam zęby, a dzisiaj znowu nie chce jeść chciałabym być na bieżąco z wami ale wiem że jestem teraz bardzo potrzebna mojemu synkowi
Zdrowka, ucaluj maluszka od cioci

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laseczki-nadrobiłam ale robiłam to na raty więc wiele już nie pamiętam.

Ale ale żeby nie było-coś w głowie zostało

Fewcia- te 6 tyg szybko zleci. Tyle wytrzymałaś dzielnie to i miesiąc wytrzymasz. Ważne żeby malutkiej pomogło tule was mocno.

Ania-robisz przepiękne zdjęcia-Twój blog będzie regularnie przeze mnie odwiedzany

dziekuje

Black-ale zleciało,już jutro przeżyjesz najcudowniejszy dzień w swoim życiu (ja swój chciałabym powtórzyć ). Już teraz życzę Ci żeby wszystko się udało-no i bawcie się kochani jak najlepiej

Authentic- gratuluje trochę zazdroszczę. Ostatnio wracam do momentu kiedy położyli mi Oskara na brzuchu a on tymi oczkami zmrużonymi sprawiał wrażenie jakby próbował mnie rozpoznać przyglądał się i marszczył czoło
ahh nigdy tego nie zapomnę.

Bokeh-pięknie w niej wyglądasz

Nina- dla Oli za 7 miesięcy.

Ewik-trzymaj się kochana wszystko się ułoży.

Teraz krótkie streszczenie co u nas
Oskar spał od 21 do 9 jeeee jedna pobudka na jedzenie o 6

Rozgryzłam go-jak jest bardzo senny to zasypia sam w łożeczku bez zbędnego marudzenia. A jak jest delikatnie zmulony/marudny to bujany/lulany/tulony uśnie ale ile to trwa...

Poszczepienny marud przechodzi już

Dziecię właśnie śpi a ja pije kawusię

Powiedzcie mi jak wprowadzić ten gluten biszkoptem? Codziennie trzeba go podawać?

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-12, 11:13   #3591
meneq
Zakorzenienie

bokeh mnie sie podobasz w tej sukience. Pozniej mozesz puscic na allegro
Stary 2013-07-12, 11:14   #3592
pstryczek84
Zakorzenienie

Z tego wszystkiego zapomniala sie "pochwalic". zapisalam wczoraj mlodego do naurologa na UWAGA!!!! 18 lipca! tak, tak lipca juz sr.am po gaciach!

Stary 2013-07-12, 11:14   #3593
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
bokeh mnie sie podobasz w tej sukience. Pozniej mozesz puscic na allegro
Sama bym chetnie odkupila jakby mi sie jakies wesele szykowalo

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-12, 11:18   #3594
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Właśnie to się wydaje sensowniejsze rozwiązanie

Tak, to ta

A w tej książce opisane są też fałszywe oznaki gotowości takie jak: mlaskanie czy przyglądanie się jedzącym rodzicom

Ale zleciało, powodzenia

Mi też

Szczerze mówiąc to mi się średnio podoba
Tez slyszalam o stabilnym siedzeniu, ale rownoczesnie mlaskanie i zainteresowanie jedzeniem musi byc
Stary 2013-07-12, 11:19   #3595
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki za komentrze dot. sukienki.... no i nie wiem
Pstryczku na spacer w takiej? myślisz?.....
bierz, bierz! no, ja tam bym poszla na spacer w takiej. taka letnia, zwiewna

Stary 2013-07-12, 11:22   #3596
nafiyqa
Zakorzenienie

Insolito, tez uwazam, ze lepiej wynajac mieszkanie. Zawsze jakis dochod bedzie i rata za kredyt bedzie mniejsza...

A co do tej ksiazki-szaja pisala, ze samodzielne siedzenie jest mniej wiecej od 8 mca i co-dopiero wtedy mialoby nastapic rozszerzenie?
Albo cos pokrecilam...

Juz sie mialam zalic, ze po 2 dniach marchewki nie ma kupsztalka, ale wlasnie Kuba pokazal, co potrafi go wienko oczywiscie wszedzie - na bodziakach, spodenkach, podkladzie do przewijania, nosidelku...
A co za zapach... Do tej pory wietrzymy pokoj :P

A TZcior pojechal juz do domu...
Mial jechac pociagiem, ale okazalo sie, ze akurat moi dziadkowie musza jechac na Pomorze, wiec zabral sie z nimi autem.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-07-12 o 11:26
Stary 2013-07-12, 11:26   #3597
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, bardzo ładna ta sukienka, do twarzy Ci w niej - taka japan style jak dla mnie.

Deli, to Ty masz oryginalne Lity i się nie chwalisz?
Tez o tym pomyslalam widzac sukienke

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Delicjanko u mnie tez sluby sa do poludnia. Poznieniej wesele dla najblizszych, przyjaciol i przelozonych z pracy max. 2h, poprawiny dla dalszych znajomych 2h i finito. A teraz pytanie za 100 punktow: kto siedzi na kolejnym najbardziej honorowym miejscu po mlodych?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 11:29   #3598
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A co za zapach... Do tej pory wietrzymy pokoj :P
.
Przyzwyczajaj sie. bedzie tylko gorzej

Byl listonosz, przywiozl mi 3 czesc szarego
Bokeh, skonczylas 1 czesc?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
kto siedzi na kolejnym najbardziej honorowym miejscu po mlodych?
tesciowe?

Stary 2013-07-12, 11:29   #3599
nafiyqa
Zakorzenienie

W moich stronach sluby w kosciele sa ok 16-17. Potem od razu na sale, pierwszy taniec, toasty i zarelko od razu

Stary 2013-07-12, 11:32   #3600
mala_19kw
Zakorzenienie

Zapomniałam wam się pochwalić że dwa razy (bo tyle razy podałam póki co)Oskar zjadł większe pół dużego słoiczka
Trzymało go dwie godziny po tym czasie dałam mleko ale stwierdzam że wytrzymał by jeszcze z godzinę bo trochę zostawił.

Deli-jeszcze odnośnie włosów. Ja miałam mało (no bez tragedii ale nie było buszu) ale teraz mam o połowę mniej
Wkurzyłam się i zaczęłam działać-po każdym myciu używam jedwabiu do włosów więc mniej ich wyrywam,codziennie rano wcieram odżywke z bursztynu i codziennie biorę witaminy na skórę/włosy/paznokcie-tam są same pokrzywy i inne zielicha Po ok miesiącu stosowania jest ogromna poprawa
Może też spróbuj im pomóc w regeneracji?

Ellmi-bo ja też zacznę na dniach gotować dla Oskara. Jak przechowujesz te słoiczki? W lodówce?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości