|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Mamy jeszcze troche czasu to będziemy myśleć ![]() Właśnie, właśnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może jeszcze da sie przekonać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41749422]Mikakrolikowa, już ci o odruchach piszę: -akustyczno-twarzowy to takie coś, że klaśniesz obok ucha dziecku, a ono mruga w reakcji na ten dźwięk, od po 10 dni życia się pojawia i do końca życia zostaje, patologią jest, jeśli nie ma tego po 3mcu życia -optyczno-twarzowy - nagle zbliżasz dłonie w kierunku otwartych oczu, reakcją (pojawia się po 3mcu życia) powinno być mruganie, zostaje też do końca życia, patologią jest, gdy po 5mcu życia się nie pojawi[/QUOTE] Kurde Szaja, Ty to taka mądra jesteś , podziwiam Cytat:
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziemy do mojej siostry do Holandii. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41751800]a nie wiem ![]() powiem tak - Agatka spała sama do ok 1,5 roku, noce były koszmarne a ja miałam głowę naładowaną "nie śpij z dzieckiem, bo się nauczy" zaczęła spać z nami - poprawiło się BARDZO a w sumie w maj 3 lata skończyła, i nadal potrzebuje spania z kimś mam wrażenie, że odrabia stracony czas ![]() .[/QUOTE] Blanka odkąd śpi z nami, to śpi troszkę lepiej. może faktycznie potrzeba bliskości??? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41752045]Patrzcie, normalnie łzy w oczach ![]() http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
Nie potrafię jakoś do Was wrócić, wbić się... Bokeh dziękuję za dobre słowo Już mam tak dosyć tych szelek!!!! brrr... Sukienka śliczna, bardzo mi się podoba
|
|||
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
AUTHENTIC jestem rzadko udzielającą się mamą lutowego maluszka z AZS.
Po 4 miesiącach walki stan skóry mojego synka zaczyna przypominać skórę niemowlaka a nie ofiary poparzenia. Jeśli chcesz mogę ci pow. co pomogło akurat u nas. Pozdrawiam i gratuluję fasolki
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Nina, gratulacje dla Oli
![]() Deli, nie pomoge w wyborze piekarnika, u nas w wynajowanym mieszkaniu taki juz byl. Co do wkladek-jeszcze tydzien temu cieklo ze mnie, a teraz cos slabiutko... Authentic, a jednak!! gratulacje! super, ze sie cieszysz! Ja bym byla na pewno przerazona :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesnie ten slub )) ja jak bede sie kieeeeeeeeeeeeeedys hajtac to bym chciala tak o 18
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy wesele do 2:00, dlatego tak wcześnie ślub. I poprawiny o 11:00.
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
powiem tak, nie korzystalam nigdy z uslug takiej firmy ale maz mial niedawno zapedy bo chcial porzadnie auto wyczyscic ale jakos rozeszlo sie po kosciach dlatego tez troszke przegladalismy cenniki pobliskich firm i wydaje mi sie ze troche wysokie ceny macie. nie gniewaj sie ale pierwsze co jak weszlam w cennik to strasznie rzucaja sie w oczy 100, 200, 300 zl!byc moze u Was takie ceny to norma i jest ok ale u nas dla potencjalnego klienta, takiego zwyklego kowalskiego to wydaje mi sie ze troche sporo.. a moze spuscic z ceny na poczatek, zanim firma sie nie rozkreci? ja bym jeszcze rozpisala czyszczenie auta na czynniki pierwsze, moze pomoze? http://pranieparowe.manifo.com/cennik i moze zjedźcie z cena min do 50 - 70 zl? a tak w ogole te firmy to raczej taka nowosc chyba na polskim rynku i ludzie chyba nie sa jeszcze przekonani do tego typu uslug. Zycze Wam powodzenia! |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
mjnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnjnk ioy gh j j - Oliwa pozdrawia ciocie!
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
neti proponuję spróbować nawiązać współpracę z jakimiś komisami samochodowymi, byłby stały odbiorca.
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3580 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze jej nie przeczytałam przejrzałam na szybo i jedna rzecz mnie zastanawia. Jako jeden z wyznaczników, że dziecko jest gotowe do samodzielnego jedzenia, podane jest, że musi samodzielnie siedzie ć, nie chwiejąc się, a ja zawsze czytałam, że dzieciaków nie można sadzać póki same nie usiądą, a to wiadomo, dopiero z czterech. Piotrek rwie się do siadu, leżąc na plecach głowe ma cały czas w górze, za rece nie można go wziąć bo od razu sie podnosi, ale jak dziś spróbowałam i go posadziłam, to leci mi na wszystkie strony A w tej książce opisane są też fałszywe oznaki gotowości takie jak: mlaskanie czy przyglądanie się jedzącym rodzicom Cytat:
Mi też ![]() Cytat:
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaaa, fajnie macie!
Cytat:
Cytat:
taaaaaaa
|
||
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie ![]() no i światła na zdjęcia nie ma już potem fajnego ![]() Black będę jutro o Tobie myśleć na pewno będzie super ! Saj co do tego linka co wkleiłaś.... to niestety mi się wydaje że ndal u nas w polsce stosuje się metode zimnego chowu.... niestety jak słysze czasem żeby nie nosić bo sie przyzwyczai, nie przytulać nie usypiać. Najlepiej to się w ogole nie zajmować ! ehhhh a potem dzieci wystastają na takie co uczuć nie potrafią okazać najbliższym no bo nikt ich tego nie nauczył.... z niską smooceną i ogólnie małokochane.... same nakazy zakazy, niestety ![]() Ania, narzut z ikei ![]() ![]() dzięki za komentrze dot. sukienki.... no i nie wiem ![]() Pstryczku na spacer w takiej? myślisz?.....
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, bardzo ładna ta sukienka, do twarzy Ci w niej - taka japan style jak dla mnie.
![]() Deli, to Ty masz oryginalne Lity i się nie chwalisz?
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Czasami jeszcze na noc sa potrzebne |
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
hej laskie
jakoś nie umiem pozbierać się po tym pobycie w szpitalu, Bartusia uszka jeszce czasem bolą i płacze do tego powoli idą nam zęby, a dzisiaj znowu nie chce jeść chciałabym być na bieżąco z wami ale wiem że jestem teraz bardzo potrzebna mojemu synkowi Deli np. ja miałam ślub o 12 i wesele trwało do 2 a poprawiny od 13 do 19, w moich stronach to normalne że tak wcześnie, kiedyś byłam na ślubie który był o 10:30
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki-nadrobiłam ale robiłam to na raty więc wiele już nie pamiętam.
Ale ale żeby nie było-coś w głowie zostałoFewcia- te 6 tyg szybko zleci. Tyle wytrzymałaś dzielnie to i miesiąc wytrzymasz. Ważne żeby malutkiej pomogło Ania-robisz przepiękne zdjęcia-Twój blog będzie regularnie przeze mnie odwiedzany ![]() Black-ale zleciało,już jutro przeżyjesz najcudowniejszy dzień w swoim życiu (ja swój chciałabym powtórzyć ). Już teraz życzę Ci żeby wszystko się udało-no i bawcie się kochani jak najlepiej![]() Authentic- gratuluje przyglądał się i marszczył czoło ![]() ahh nigdy tego nie zapomnę. Bokeh-pięknie w niej wyglądasz Nina- dla Oli za 7 miesięcy.Ewik-trzymaj się kochana wszystko się ułoży.Teraz krótkie streszczenie co u nas ![]() Oskar spał od 21 do 9 jeeee jedna pobudka na jedzenie o 6![]() Rozgryzłam go-jak jest bardzo senny to zasypia sam w łożeczku bez zbędnego marudzenia. A jak jest delikatnie zmulony/marudny to bujany/lulany/tulony uśnie ale ile to trwa... Poszczepienny marud przechodzi już Dziecię właśnie śpi a ja pije kawusię ![]() Powiedzcie mi jak wprowadzić ten gluten biszkoptem? Codziennie trzeba go podawać?
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja jest z h&m ale niemal identyczna Reczniki dla naszych malych (takie kroliki z h&m tez mamy takie same
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh mnie sie podobasz w tej sukience. Pozniej mozesz puscic na allegro
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego wszystkiego zapomniala sie "pochwalic". zapisalam wczoraj mlodego do naurologa na UWAGA!!!! 18 lipca! tak, tak lipca
juz sr.am po gaciach! ![]() ![]()
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama bym chetnie odkupila jakby mi sie jakies wesele szykowalo
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito, tez uwazam, ze lepiej wynajac mieszkanie. Zawsze jakis dochod bedzie i rata za kredyt bedzie mniejsza...
A co do tej ksiazki-szaja pisala, ze samodzielne siedzenie jest mniej wiecej od 8 mca i co-dopiero wtedy mialoby nastapic rozszerzenie? Albo cos pokrecilam... Juz sie mialam zalic, ze po 2 dniach marchewki nie ma kupsztalka, ale wlasnie Kuba pokazal, co potrafi go wienko oczywiscie wszedzie - na bodziakach, spodenkach, podkladzie do przewijania, nosidelku... ![]() A co za zapach... Do tej pory wietrzymy pokoj :P A TZcior pojechal juz do domu... Mial jechac pociagiem, ale okazalo sie, ze akurat moi dziadkowie musza jechac na Pomorze, wiec zabral sie z nimi autem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-12 o 11:26 |
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Delicjanko u mnie tez sluby sa do poludnia. Poznieniej wesele dla najblizszych, przyjaciol i przelozonych z pracy max. 2h, poprawiny dla dalszych znajomych 2h i finito. A teraz pytanie za 100 punktow: kto siedzi na kolejnym najbardziej honorowym miejscu po mlodych? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Przyzwyczajaj sie. bedzie tylko gorzej
![]() Byl listonosz, przywiozl mi 3 czesc szarego ![]() Bokeh, skonczylas 1 czesc? ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- tesciowe? |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
W moich stronach sluby w kosciele sa ok 16-17. Potem od razu na sale, pierwszy taniec, toasty i zarelko od razu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam się pochwalić że dwa razy (bo tyle razy podałam póki co)Oskar zjadł większe pół dużego słoiczka
![]() Trzymało go dwie godziny po tym czasie dałam mleko ale stwierdzam że wytrzymał by jeszcze z godzinę bo trochę zostawił. Deli-jeszcze odnośnie włosów. Ja miałam mało (no bez tragedii ale nie było buszu ) ale teraz mam o połowę mniej Wkurzyłam się i zaczęłam działać-po każdym myciu używam jedwabiu do włosów więc mniej ich wyrywam,codziennie rano wcieram odżywke z bursztynu i codziennie biorę witaminy na skórę/włosy/paznokcie-tam są same pokrzywy i inne zielicha Po ok miesiącu stosowania jest ogromna poprawaMoże też spróbuj im pomóc w regeneracji? Ellmi-bo ja też zacznę na dniach gotować dla Oskara. Jak przechowujesz te słoiczki? W lodówce?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Mamy jeszcze troche czasu to będziemy myśleć 

Może jeszcze da sie przekonać 

Już mam tak dosyć tych szelek!!!! brrr... Sukienka śliczna, bardzo mi się podoba

przejrzałam na szybo i jedna rzecz mnie zastanawia. Jako jeden z wyznaczników, że dziecko jest gotowe do samodzielnego jedzenia, podane jest, że musi samodzielnie siedzie ć, nie chwiejąc się, a ja zawsze czytałam, że dzieciaków nie można sadzać póki same nie usiądą, a to wiadomo, dopiero z czterech. 

Choć ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u siebie, dla mnie to by była przekichana sprawa... 
). Już teraz życzę Ci żeby wszystko się udało-no i bawcie się kochani jak najlepiej