Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 11:40   #3121
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Powiem Wam, ze on zawsze się pilnuje, a jak jedziemy do Lidla, to biega po całym sklepie, ale i obsługa już go zna i on nie wybiega, tylko przebiegnie 2 alejki i wraca. Ale teraz ewidentnie uciekł, bo nie chciał do.wózka... Już go samego nie puszczę w sklepie dużym, nie ma mowy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:40   #3122
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

ja tez sie kiedys zgubilam w jakims centrum handlowym w bulgarii rodzice sie zagapili bo wtedy w pl jeszcze malo co bylo, a ja myknelam do jakiegos sklepu i z panem bulgarem gaworzylam jakby nigdy nic :P dostalam od niego nawet jakies bransoletki
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:41   #3123
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Obejrzałam ten filmik i aż mi łezki poleciały Boję się, że stracę przez studia najlepszy okres w życiu mojej maleńkiej
Nie stracisz Wiele rodziców musi sobie radzić z pracą/szkołą i jednoczesnym wychowaniem malucha dopiero co narodzonego - na pewno będziesz towarzyszyć małej w najważniejszych momentach
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:41   #3124
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Matal o rety, to się najadłaś strachu!!!

A ja nie rozumiem,dlaczego po ciąży robią się te hemoroidy. Co ma na to wpływ?
Po pierwsze zaparcia w ciąży. Po drugie poród sn. Po trzecie zaparcia po porodzie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-12, 11:43   #3125
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Matal o rety, to się najadłaś strachu!!!

A ja nie rozumiem,dlaczego po ciąży robią się te hemoroidy. Co ma na to wpływ?

Ja w pierwszej ciąży miałam straszne zaparcia. W czasie porodu też przesz z ogromną siłą.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:44   #3126
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Po pierwsze zaparcia w ciąży. Po drugie poród sn. Po trzecie zaparcia po porodzie.

Hmm pierwsze dwa mnie nie dotyczą (przynajmniej z tymi zaparciami póki co, a co potem to się okaże).

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:47   #3127
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Diorisha mała modnisia ci rośnie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 11:49   #3128
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez sie kiedys zgubilam w jakims centrum handlowym w bulgarii rodzice sie zagapili bo wtedy w pl jeszcze malo co bylo, a ja myknelam do jakiegos sklepu i z panem bulgarem gaworzylam jakby nigdy nic :P dostalam od niego nawet jakies bransoletki
Ja się kiedyś zgubiłam w Wa-wie na stadionie X- lecia Byłam wtedy w drugiej klasie SP i pamiętam,że pojechaliśmy kupić mi suknię na komunię Ależ byłam przerażona-taki wielki świat a ja taka mała bida

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Diorisha mała modnisia ci rośnie

Oj Kasiu żebyś wiedziała Co rusz podciąga mi perfumy i jakieś korale/naszyjniki
Stary 2013-07-12, 11:50   #3129
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Podpisuję się pod pierwszym i trzecim. Drugie mnie nie dotyczy

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-12, 11:51   #3130
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam

Cytat:
Hmm pierwsze dwa mnie nie dotyczą (przynajmniej z tymi zaparciami póki co, a co potem to się okaże).
To może unikniesz
Ja się nabawilam od siedzącej pracy po 12-14 h

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-12, 11:57   #3131
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec

Dzieki wszystkim tez sie cieszymy, że jestesmy w koncu w domku szpital nam wcale nie słuzy
Diorisha- zastrzyki miałam podawane z racji tego, że jestem zagrozona przedwczesnym porodem. Miesiąc temu dostalam skurczy i bóli podbrzusza co spowodowało, że szyjka się skrocila. Teraz jest z szyjką jest ok, ale moja gin zdecydowała sie za podanie tych zastrzyków na wszelki wypadek gdyby Jasiowi było za bardzo spieszno na ten świat

W szpitalu leżała ze mna dziewczyna ktora wylądowała z białkiem w moczu i spuchnietymi nogami- tez jej podali te same zastrzyki co mi (ona 26tc).
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 11:58   #3132
karolson
Zakorzenienie

Co do zaparc to z calego serca polecam tu polecana kawe inke z mlekiem z dwoch- trzech lyzeczek dwa razy dziennie
Stary 2013-07-12, 11:59   #3133
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Obejrzałam ten filmik 3 razy, policzyłam sceny i wszystko się zgadza - kręcili dziennie aż do 1 urodzin synka To niemożliwe, że dziecko tak szybko dorasta... chciałabym, żeby zawsze było takie maleńkie...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:01   #3134
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

hurrreyyy

pierwszy raz poszlam do lekarza, nie zaplacilam nic i na domiar wszystkiego okazalo sie ze jestem zdrowa

bylam u dentysty myslalam ze bedzie cos do robienia a tutaj nicc

tz mowi ze w przyrodzie nic nie ginie i albo bede musiala isc dodatkowo do gina albo jemu sie zeby popsuja

z okazji wielkiej mojej radosci wstapilam do factory

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:02   #3135
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Denerwujące są takie porównania i stereotyp, że w lecie wszyscy muszą być opaleni na czekoladę niezależnie od karnacji
Ja od czasu do czasu smaruję się balsamem brązującym Dove do jasnej karnacji i to mi wystarcza.
Mnie też to wkurza.Ja mam jasną i bardziej sie czerwieni i piecze niż opala.A poza tym potrafię sobie dekold zwęglić nogi mieć białe.Nie przepadam ogólnie za słońcem, wysysa ze mnie energię, często mnie łeb od iego boli, szczególnie zimą i wiosną
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:03   #3136
rusałka_1
Zakorzenienie

czarna gratulacje za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestesmy juz w domku z Jasiem, mialam w pon i we wt te zastrzyki celestonu (bolalo pieronsko ;() i myslalam ze wyjde w srode, ale brzuch mi twardnial i dali mi kroplowke z magnezem... Wiec wyszlismy dopiero wczoraj
Witamy sie w 31 tygodniu ! Az do mnie nie dociera, ze to juz tak blisko

Dobrze, że jesteście już w domu
Piękny brzuszek

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:03   #3137
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Obejrzałam ten filmik 3 razy, policzyłam sceny i wszystko się zgadza - kręcili dziennie aż do 1 urodzin synka To niemożliwe, że dziecko tak szybko dorasta... chciałabym, żeby zawsze było takie maleńkie...
Też bym chciała żeby tak szybko nie rosły. A jak spojrzę na moich dwóch młodzieńców to się zastanawiam kiedy ten czas zleciał.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-12, 12:04   #3138
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Też bym chciała żeby tak szybko nie rosły. A jak spojrzę na moich dwóch młodzieńców to się zastanawiam kiedy ten czas zleciał.
Ile mają?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:05   #3139
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hurrreyyy

pierwszy raz poszlam do lekarza, nie zaplacilam nic i na domiar wszystkiego okazalo sie ze jestem zdrowa

tz mowi ze w przyrodzie nic nie ginie i albo bede musiala isc dodatkowo do gina albo jemu sie zeby popsuja

co ciekawego kupiłaś?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:07   #3140
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile mają?
Starszy 11 młodszy 7 (w grudniu 8)

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-12, 12:08   #3141
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Aż trzy razy Ale rzeczywiście fajna pamiątka Widziałam jeszcze podobny flmik ale ze zdjęć - codziennie jedna fota przez cały pierwszy rok.

Cytat:
hurrreyyy

To niech lepiej, żeby jemu się popsuły Już my ciężarówki mamy wystarczająco trosk. No i brawa za udany dzień!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:17   #3142
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec

Cytat:
Dzieki wszystkim tez sie cieszymy, że jestesmy w koncu w domku szpital nam wcale nie słuzy
Diorisha- zastrzyki miałam podawane z racji tego, że jestem zagrozona przedwczesnym porodem. Miesiąc temu dostalam skurczy i bóli podbrzusza co spowodowało, że szyjka się skrocila. Teraz jest z szyjką jest ok, ale moja gin zdecydowała sie za podanie tych zastrzyków na wszelki wypadek gdyby Jasiowi było za bardzo spieszno na ten świat

W szpitalu leżała ze mna dziewczyna ktora wylądowała z białkiem w moczu i spuchnietymi nogami- tez jej podali te same zastrzyki co mi (ona 26tc).
To sporo Ci się musiała ta szyjka skrócić. I niech Jasio jeszcze siedzi w brzuszku mamy

Cytat:
hurrreyyy

To faktycznie rzadkość-lekarz za free A ,że zdrówko jest to super

Co kupiłaś ?

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Starszy 11 młodszy 7 (w grudniu 8)

Już duzi chłopcy
Stary 2013-07-12, 12:21   #3143
kropla_deszczu
Zadomowienie

dzień dobry wszystkim
ale sie dzisiaj wyspałam czytałam, że o wanienkach debatujecie i ja stwierdziłam, że kupię wanienkę z auchana za 39 zł, ogólnie to nie chcę wanienki z firmy tenga bo maja miekkie dno i wiem że się wyginają strasznie przy przenoszeniu wody, choć nie pamiętam jaka jest ta z auchana, w sensie jaka firma ale dno ma na pewno twarde bo sprawdzałam

muszę się wziąć za umycie podłogi, bo wczoraj w końcu mi się nie udało jej umyć

kaska87 87czarna LaLoca maharet1092 passion80 rusałka_1 za nowe tygodnie

ewacia ja tez bym się wkurzała, ale ja to jestem na tyle bezczelna, że nie patyczkowałabym się z nikim wzięła bym zadzwoniła do matki tej małej i powiedziała, że chcecie jechać tam i siam i niech wyskakuje z kasy a jak nie to nie zabieracie małej i tyle...ja wszystko rozumiem, ale to jest ewidentne wykorzystywanie

nie wiem czy tutaj o tym pisałam, ale zdarzyła mi się taka sytuacja :
otóż moja szwagierka ma córkę 1,5 roku ma cudowna ta mała jest, ale nie o tym miałam pisać. Któregoś dnia zadzwonił do nas szwagier z pytaniem czy nie wzięlibyśmy małej na jakis spacer czy na plac zabaw żeby trochę na dworze była. Od rana małą zajmował się jego teść, ale mógł ja pilnować tylko do 12 (szawgier miał okropnego wirusa wtedy, nie mógł wychodzić z domu bo zarażał, a w domu nosić maseczkę musiał). No i nie chciał żeby mała się zaraziła zaraz, i żeby na dworze troche była. Wszystko fajnie, tylko że zadzwonił do nas o 14....a o 15 jego żona czyli szwagierka moja wraca z pracy...więc ja się spytałam czemu Ona się mała nie zajmie i z nią nie wyjdzie....i nie zgadniesz co wtedy usłyszałam więc mamusia sie nią zając nie mogła bo się umówiła z koleżanką na popołudnie i ja wtedy oczywiście powiedziałam, że nie ma mowy o tym żebym miała się małą zająć skoro matka za chwilę będzie w domu....skoro ma męża chorego i dziecko pod opieką to niech sie umówi na inny dzień, a nie będą nam dziecko wciskać i to nie jest taka pierwsza akcja z tą szwagierką, ja mówię, że ok na godzinę czy dwie mogę wziąć dziecko jak mają cos pilnego do załatwienia, albo nawet do kina chcą iść, nie ma problemu, ale nie że ona się będzie po koleżankach szlajać a ja jej dziecka będę pilnować jak chciała dziecko to niech teraz bierze odpowiedzialność za swoje czyny, dziecko pod pache i niech sobie idzie na spacer z koleżanką, albo niech sie na placu zabaw umówią takie moje zdanie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycieNie wiem czym ja sie tak stresowałam..Okazuje się ze wszystko jest wporzadeczku.Morfologia,m oczok,jedynie cytologie trzeba bedzie powtorzyc ale to gdzies za 2 miesiące.Szyjka zamknieta.Tetno płodu w normieNastepna wizyta za dwa tyg i bedzie pobranie wymazu na paciorkowca.Kurcze za 2 tyg bede juz w 36 tyg..jak ten czas leci..

A tak wogole w poczekalni jednej pacjentce odeszly wody..ale mnie to zesteresowało-az mi sie brzuch skurczyl.Zdałam sobie sprawe ze mi tez moze sie to przydarzyc w najmniej spodziewanym momencie..
za wizytę, nie potrzebnie się stresowałaś
Cytat:
Mam nadzieje, że nie można też słodyczy, bo pasuje kiedyś zerwać z tym nałogiem codziennego podjadania który nawiasem mówiąc w ciąży się nabyłam.
nie można za bardzo z tego co wiem mam nadzieję, że i ja zrzucę przy kp
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Rok z życia dziecka - codziennie kilka seknud:

Fajnie widać jak się maluch zmienia
super ten filmik, sama bym chętnie taki nagrała swojemu dzieciu

Cytat:
Hej dziewczyny jestesmy juz w domku z Jasiem, mialam w pon i we wt te zastrzyki celestonu (bolalo pieronsko ;() i myslalam ze wyjde w srode, ale brzuch mi twardnial i dali mi kroplowke z magnezem... Wiec wyszlismy dopiero wczoraj
Witamy sie w 31 tygodniu ! Az do mnie nie dociera, ze to juz tak blisko
cieszę ię, że już w domku i że wszystko ok
za nowe tygodnie i sliczny masz ten brzuś

Misia - uważaj na siebie i wracaj tu do nas szybko
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-07-12 o 12:30
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:24   #3144
kaska87
Zakorzenienie

byłam na zakupach spożywczych i się zmęczyłam w dodatku mama mi swoje jeszcze do auta zapakowała i ja jak wielbłąd do domu

a w ogóle to moja mam wyśmiała mi małża brałam mu nutellę i jakoś niechcący wzięłam tą mniejszą 350g, a nie tą 600g na co moja mama "ale czemu taką małą, chcesz go rozdrażnić" i się cieszy
Cytat:
ALE SIĘ STRACHU NAJADŁAM!
Byliśmy z młodym w Carrefourze po rzeczy na oponki, takim dużym, hipermarkecie i młody nie chciał w wózku, to mówię, że jak będzie się grzecznie pilnował, to może na nóżkach. Raz zaczął uciekać, to mówię mu, że idzie do wózka, bo ja nie mogę za nim biegać, schyliłam się, żeby zrobić mu miejsce w wózku, podnoszę się, a GO NIE MA Poryczałam się, przebiegłam cały sklep dwa razy, już miałam lecieć do pracowników, że mi dwulatek zaginął, serce w gardle, brzuch jak skała, a ten stoi i rozmawia z panią z obsługi i mówi jej, że szuka mamy
Normalnie nigdy w życiu się tyle strachu nie najadłam...
a to mały Zbójek
Cytat:
Jak mieszkałam w bloku w mieście to się nie bałam, ale teraz w domu na wsi nie czuje się bezpiecznie. Nie ma piorunochronów i wyższych obiektów, które by ściągały pioruny
ja się burzy nie lękam

ewacia85aż mi słabo byłmała jest na maxa rozpieszczona, w ogóle co to za akcja, żeby się rodzice wpieprzali do wychowywania

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A fuj To i mnie coś takiego czeka -tylko zabraknie elementu zaskoczenia skoro już wiem o tym "patyczkowaniu "
ale Ty masz już dziecia więc pewnie miałaś już bo badanie

Cytat:
hehe może być i synek płakać nie będę Zmiana płci nie stanowiłaby dla mnie jakiegoś problemu-poważnie Mam co prawda tonę różowych ciuszków ale najwyżej bym opchnęła na all.

Cytat:
Natalka jakiś czas temu dorwała się do moich kosmetyków i zmalowała się jak pierwsza lepsza -smoky eyes i policzki a'la różowa landryna
dobrze, że chłopcy nie mają takich zapędów nie lubię jak ktoś rusza moje rzeczy

Cytat:
Po pierwsze zaparcia w ciąży. Po drugie poród sn. Po trzecie zaparcia po porodzie..
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam straszne zaparcia. W czasie porodu też przesz z ogromną siłą.
nie mam zaparcia to może się nie zrobią już bym chyba wolała rozstępy niż hemoroidy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:30   #3145
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
byłam na zakupach spożywczych i się zmęczyłam w dodatku mama mi swoje jeszcze do auta zapakowała i ja jak wielbłąd do domu

a w ogóle to moja mam wyśmiała mi małża brałam mu nutellę i jakoś niechcący wzięłam tą mniejszą 350g, a nie tą 600g na co moja mama "ale czemu taką małą, chcesz go rozdrażnić" i się cieszy
a to mały Zbójek
ja się burzy nie lękam

ewacia85aż mi słabo byłmała jest na maxa rozpieszczona, w ogóle co to za akcja, żeby się rodzice wpieprzali do wychowywania

nie mam zaparcia to może się nie zrobią już bym chyba wolała rozstępy niż hemoroidy
Lepsze hemoroidy, przynajmniej da się je wyleczyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-12, 12:30   #3146
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

matallewar to Cię mały zrobił w bambuko
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:32   #3147
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
nie wiem czy tutaj o tym pisałam, ale zdarzyła mi się taka sytuacja :
otóż moja szwagierka ma córkę 1,5 roku ma cudowna ta mała jest, ale nie o tym miałam pisać. Któregoś dnia zadzwonił do nas szwagier z pytaniem czy nie wzięlibyśmy małej na jakis spacer czy na plac zabaw żeby trochę na dworze była. Od rana małą zajmował się jego teść, ale mógł ja pilnować tylko do 12 (szawgier miał okropnego wirusa wtedy, nie mógł wychodzić z domu bo zarażał, a w domu nosić maseczkę musiał). No i nie chciał żeby mała się zaraziła zaraz, i żeby na dworze troche była. Wszystko fajnie, tylko że zadzwonił do nas o 14....a o 15 jego żona czyli szwagierka moja wraca z pracy...więc ja się spytałam czemu Ona się mała nie zajmie i z nią nie wyjdzie....i nie zgadniesz co wtedy usłyszałam więc mamusia sie nią zając nie mogła bo się umówiła z koleżanką na popołudnie i ja wtedy oczywiście powiedziałam, że nie ma mowy o tym żebym miała się małą zająć skoro matka za chwilę będzie w domu....skoro ma męża chorego i dziecko pod opieką to niech sie umówi na inny dzień, a nie będą nam dziecko wciskać i to nie jest taka pierwsza akcja z tą szwagierką, ja mówię, że ok na godzinę czy dwie mogę wziąć dziecko jak mają cos pilnego do załatwienia, albo nawet do kina chcą iść, nie ma problemu, ale nie że ona się będzie po koleżankach szlajać a ja jej dziecka będę pilnować jak chciała dziecko to niech teraz bierze odpowiedzialność za swoje czyny, dziecko pod pache i niech sobie idzie na spacer z koleżanką, albo niech sie na placu zabaw umówią takie moje zdanie

heheh na język to Ty nie chorujesz
I popieram stanowisko w całej rozciągłości. Posiadanie dziecka wiąże się przede wszystkim z odpowiedzialnością.

Nam zdarza się,że jak przyjeżdżamy do mojej mamy i przyjedzie również moja sis z rodziną to moja siostra ze szwagrem zostawiają nam dzieciaki i gdzieś wieczorkiem wychodzą ale następnego dnia to my zostawiamy Im Natalkę i idziemy na piwko To fajna umowa i satysfakcjonująca obie strony. No ale to insza inszość.
Stary 2013-07-12, 12:34   #3148
ewacia85
Wtajemniczenie

kaśka tak było od małego głównie do sióstr tż czyli ciotek wydzwaniała i sie żaliła. Ostatnio jak teście przyjechali w którąś niedziele i jej nie wzięli to dzwoniła rozżalona i teściu się po nią wracał bo ona też chciała do Adiego jechać ....ehhh dobrze że mi się do Adiegio nic a nic nikt nie wtrąca...może dlkatego że nie jestem ich rodzoną córką ale widze że moją mamę nie raz skręca żeby się wtrącic jak adi ryczy ale mówie żeby sie nie wtrącała bo potem nei dam sobie rady więc i ja sie do szwagierki nie wtrącam.
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:36   #3149
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
heheh na język to Ty nie chorujesz
I popieram stanowisko w całej rozciągłości. Posiadanie dziecka wiąże się przede wszystkim z odpowiedzialnością.

Nam zdarza się,że jak przyjeżdżamy do mojej mamy i przyjedzie również moja sis z rodziną to moja siostra ze szwagrem zostawiają nam dzieciaki i gdzieś wieczorkiem wychodzą ale następnego dnia to my zostawiamy Im Natalkę i idziemy na piwko To fajna umowa i satysfakcjonująca obie strony. No ale to insza inszość.
No to właśnie bardzo dobry układ, że na zmianę się zajmujecie dziećmi i możecie wyjść sobie. Też bym tak chciała kogoś takiego z dzieckiem mieć pod ręką, natomiast bezczelnego podrzucania nie lubię. Kiedyś wam pisałam, jak mój szwagier teściom podrzuca, normalnie masakra, bo przecież babcia nie może mieć innych planów niż zajmowanie się wnukiem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:38   #3150
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No właśnie nie miałam w pierwszej ciąży i nie wiem łaj

Cytat:
też nie lubię ale cóż począć Najgorsze były początki-teraz już przywykłam

Cytat:
Ja swoich na poważnie przez te wszystkie lata od porodu w ogóle nie czułam. W najmniejszym stopniu nie powodowały jakiegokolwiek dyskomfortu Ale fakt wygląda obleśnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości