Uniwersytet Łódzki część II - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 23:32   #1741
Monka543
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez FrankieGoesToHLWD Pokaż wiadomość
Same here
Mam koleżankę, która do dziś żałuje, że nie poszła właśnie na prawo. Skończyła germanistykę i dziennikarstwo, i mimo, że ma dobrą pracę itp, to bardzo żałuje, że chociaż nie spróbowała
Ano właśnie...
A Ty kiedy z dokumentami się wybierasz?
Monka543 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:34   #1742
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jace4 Pokaż wiadomość
Zobaczymy ale chyba tak,a jak mi się nie spodoba czy coś to najwyżej za rok na Infę Niby Infa bardziej przyszłościowy kierunek ale ... nie wiem czy dam radę.
...To co na tym wykładzie jest? O.o
No, chyba informatyka jest bardziej przyszłościowa A może oba?
Ciężko to ubrać w słowa to co tam się dzieje, zobaczysz sam, ale od razu radzę Ci obrać ostatnią ławkę i uzbroić się w dobrą książkę/ipoda/grupkę fajnych ludzi, bo inaczej nie wysiedzisz tam tyle czasu, a niestety jest lista sprawdzana na każdym wykładzie

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Monka543 Pokaż wiadomość
Ano właśnie...
A Ty kiedy z dokumentami się wybierasz?
Chyba w poniedziałek albo wtorek
Ale wydział to my mamy pięęęęękny, przejeżdżałam kilka dni temu obok, przyjemnie się będzie tam nam studiować
FrankieGoesToHLWD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:39   #1743
Monka543
Raczkowanie

Cytat:

Chyba w poniedziałek albo wtorek
Ale wydział to my mamy pięęęęękny, przejeżdżałam kilka dni temu obok, przyjemnie się będzie tam nam studiować
O, to wybadasz teren Byłabym bardzo wdzięczna za info, gdzie znajduje się miejsce, gdzie składa się dokumenty, bo wielkość wydziału trochę przeraża Ja bardzo często przejeżdżałam obok naszego wydziału i... robi wrażenie, oj robi
Stary 2013-07-11, 23:47   #1744
Jace4
Przyczajenie

Cytat:
Ciężko to ubrać w słowa to co tam się dzieje, zobaczysz sam, ale od razu radzę Ci obrać ostatnią ławkę i uzbroić się w dobrą książkę/ipoda/grupkę fajnych ludzi, bo inaczej nie wysiedzisz tam tyle czasu, a niestety jest lista sprawdzana na każdym wykładzie
Oba są kuszące Ale na pierwszym roku nie wiem czy się uda połączyć zwłaszcza, że ponoć filologie mają dużo godzin na 1-2 latach więc ciężko by było pogodzić. Chociaż kto wie, może chociaż z miesiąc pochodzę na dwa i zobaczę
Dobrze wiedzieć! Dobra książka sposobem na wszystko Jeszcze jakieś wykłady są takie, że trzeba być na każdym? xd
Jace4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:47   #1745
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
O, to wybadasz teren Byłabym bardzo wdzięczna za info, gdzie znajduje się miejsce, gdzie składa się dokumenty, bo wielkość wydziału trochę przeraża Ja bardzo często przejeżdżałam obok naszego wydziału i... robi wrażenie, oj robi
Dobra to dam Ci znać co i jak Rzeczywiście, jest ogromny, nie wiem jak się tam odnajdziemy ;o Na szczęście mam kilku znajomych co już studiują, także jakby co to nas oprowadzą
Stary 2013-07-11, 23:51   #1746
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Dobra to dam Ci znać co i jak Rzeczywiście, jest ogromny, nie wiem jak się tam odnajdziemy ;o Na szczęście mam kilku znajomych co już studiują, także jakby co to nas oprowadzą
To dobrze masz, że masz tam znajomych. Ja idę kompletnie sama... Nikogo tam nie znam...
Stary 2013-07-11, 23:53   #1747
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jace4 Pokaż wiadomość
Oba są kuszące Ale na pierwszym roku nie wiem czy się uda połączyć zwłaszcza, że ponoć filologie mają dużo godzin na 1-2 latach więc ciężko by było pogodzić. Chociaż kto wie, może chociaż z miesiąc pochodzę na dwa i zobaczę
Dobrze wiedzieć! Dobra książka sposobem na wszystko Jeszcze jakieś wykłady są takie, że trzeba być na każdym? xd
No rzeczywiście na 1 roku jest dużo godzin, a najgorsze jest to, że te plany robią takie, że masz od rana godzinkę, po południu drugą, a wieczorem jeszcze następną, także jak rano człowiek wyjdzie z domu tak wraca o 20

Niestety większość, a te, na których nie jest sprawdzana, są naprawdę fajne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 23:54   #1748
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:
Ja z kolei uwielbiałam blok pedagogiczny na germie Bardzo ciekawe przedmioty, ale kilka razy zajęcia prowadzili angliści i faktycznie wtedy mi się nie podobały.
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:58   #1749
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
To dobrze masz, że masz tam znajomych. Ja idę kompletnie sama... Nikogo tam nie znam...
Ja teraz też idę kompletnie sama! Musimy się spiknąć chyba, we dwójkę zawsze łatwiej ogarnąć to wszystko no i przed wszystkim jest raźniej
Stary 2013-07-12, 00:03   #1750
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Ja teraz też idę kompletnie sama! Musimy się spiknąć chyba, we dwójkę zawsze łatwiej ogarnąć to wszystko no i przed wszystkim jest raźniej
Oj tak, w dwójkę zdecydowanie raźniej i łatwiej...
Stary 2013-07-12, 00:18   #1751
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41750328]Ja z kolei uwielbiałam blok pedagogiczny na germie Bardzo ciekawe przedmioty, ale kilka razy zajęcia prowadzili angliści i faktycznie wtedy mi się nie podobały.[/QUOTE]

No właśnie, coś z tymi anglistami jest. Tzn Profesor od SLA jest przesympatyczny, ale niestety sam nauczać nie potrafi.
Stary 2013-07-12, 05:46   #1752
Ephee
Raczkowanie

A ja wybieram sobie pedagogikę Pewnie mnóstwo ludzi teraz napisze, że lepiej marketing albo analitykę społeczną, ale już raz przeżyłam pójście na "przyszłościowy kierunek" i wolę iść za głosem serca

Nie mam żadnego faceta na roku, hihi

I racja, syf się tu troszkę zrobił...

Edytowane przez Ephee
Czas edycji: 2013-07-12 o 05:49
Ephee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 06:40   #1753
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
A ja wybieram sobie pedagogikę Pewnie mnóstwo ludzi teraz napisze, że lepiej marketing albo analitykę społeczną, ale już raz przeżyłam pójście na "przyszłościowy kierunek" i wolę iść za głosem serca

Nie mam żadnego faceta na roku, hihi

I racja, syf się tu troszkę zrobił...
Ja podziwiam odwagę ludzi, takich jak ty, którzy widzą problemy rynku, a decydują się na studia związane z ich pasją. Życzę takim osobom jak najlepiej Sama jednak wybrałam studia będące ciekawostką dla mnie i liczę że spotkam ciekawe osoby, pełne pasji które się właśnie nią podzielą.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:38   #1754
SerceKapusty
Raczkowanie

Ma ktoś link do informacji na temat akademików UŁ? Chodzi mi o info jak dostać ds, jakie papiery składać i w jakim terminie trzeba to zrobić.
SerceKapusty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:57   #1755
Ephee
Raczkowanie

Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41750715]Ja podziwiam odwagę ludzi, takich jak ty, którzy widzą problemy rynku, a decydują się na studia związane z ich pasją. Życzę takim osobom jak najlepiej Sama jednak wybrałam studia będące ciekawostką dla mnie i liczę że spotkam ciekawe osoby, pełne pasji które się właśnie nią podzielą.[/QUOTE]

Dziękuję ale wiesz, zawsze można znaleźć pracę, albo samemu ją sobie stworzyć. A Ty co wybrałaś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-12, 09:24   #1756
agiq
Raczkowanie

Informacja dla tych, którzy zamierzają ubiegać się o akademik:
Dzień dobry,

Bierzemy pod uwagę kilka kryterium , dochód, odległość ,jednak ilość wolnych miejsc w Ds. zazwyczaj pozwala na zakwaterowanie wszystkich studentów

Anna Makowska
agiq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:44   #1757
SerceKapusty
Raczkowanie

Jak zabraknie to sie dobuduje
SerceKapusty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:01   #1758
Bronkar
Raczkowanie

GG do Bronkar

Cytat:
Napisane przez agiq Pokaż wiadomość
Informacja dla tych, którzy zamierzają ubiegać się o akademik:
Dzień dobry,

Bierzemy pod uwagę kilka kryterium , dochód, odległość ,jednak ilość wolnych miejsc w Ds. zazwyczaj pozwala na zakwaterowanie wszystkich studentów

Anna Makowska
Podasz mi mail do tej pani? Proszę i dziękuję.

Ćwiczę z P90X
i inne:
Biegam - 4 razy w tygodniu
Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu
Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min.
plat.wib. - codziennie przez 20 min.
Bronkar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:25   #1759
mademoiselleKinga
Przyczajenie

A dostał się ktoś z was na dziennikarstwo ? Jeśli tak to ile mieliście punktów i na którym byliście miejscu ?
mademoiselleKinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:34   #1760
Ephee
Raczkowanie

Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez mademoiselleKinga Pokaż wiadomość
A dostał się ktoś z was na dziennikarstwo ? Jeśli tak to ile mieliście punktów i na którym byliście miejscu ?
Jeśli ktoś się dostał to.miał ponad 500 pkt, bo ja z 489 byłam 168

Stary 2013-07-12, 10:43   #1761
agiq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bronkar Pokaż wiadomość
Podasz mi mail do tej pani? Proszę i dziękuję.
jasne anna.janowska@uni.lodz.pl proszę
agiq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:35   #1762
azura45678910
Przyczajenie

Hej Wszystkim
Jestem tu nowa. Dostałam się na polonistykę ( chciałabym iść na specjalizację edytorską) i kulturoznawstwo (twórcze pisanie), jest tu może ktoś z tych kierunków? Jakoś nie mogę podjąć decyzji i miałam nadzieję ,że jakoś mi doradzicie .

Pozdrawiam
azura45678910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:02   #1763
mademoiselleKinga
Przyczajenie

Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś się dostał to.miał ponad 500 pkt, bo ja z 489 byłam 168

Ja miałam 522 punkty a byłam na liście na 126 miejscu a tak myślałam, że się dostanę . Przepłakałam całą noc. Przyjęli 92 osoby...myślicie, że będzie jakaś II tura jeśli niektórzy ( w końcu te najlepsze osoby z dobrymi wynikami ) nie złożą dokumentów bo dostali się gdzieś na lepsze uczelnie ?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez azura45678910 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim
Jestem tu nowa. Dostałam się na polonistykę ( chciałabym iść na specjalizację edytorską) i kulturoznawstwo (twórcze pisanie), jest tu może ktoś z tych kierunków? Jakoś nie mogę podjąć decyzji i miałam nadzieję ,że jakoś mi doradzicie .

Pozdrawiam
Też się tam dostałam i jak niczego innego nie wykombinuje to pewnie tam pójdę. Też myślałam o edytorstwie. Myślę, że powinnaś wybrać polonistykę bo masz większe możliwości w znalezieniu pracy. Jest tam dość dużo ciekawych specjalizacji .
mademoiselleKinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:23   #1764
pandayox
Raczkowanie

ja dostałam się na ekonomię i na filologię romańska ale nie jestem pewna, czy wybiorę uniwersytet łódzki nie wiem w ogole gdzie mam isc
pandayox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:28   #1765
Adrastea93
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z wydziału. Zaniosłam papiery na fir. Babki na rekrutacji u nas są fajne, ale pracy mają jak nie wiem co. Na innych kierunkach jest jedna osoba z rekrutacji i siedzi i nic nie robi, a u nas jakby za darmo coś dawali tak ludzi pełno Niestety strasznie czepiają się zdjęć, mojego też się chcieli czepnąć, bo podobno nie wyraźne (te na irk), no ja nie wiem gdzie te niewyraźności widzieli jak to z płytki było zgrywane

Ktoś się pytał o lektoraty na eksocu. Dostaje się kartę, którą trzeba wypełnić, ma się do wyboru 4 języki. angielski, niemiecki, francuski i rosyjski i poziomy tych języków. Trzeba wybrać dwa. A i jest możliwość uczenia się od drugiego semestru języka chińskiego, jeśli ktoś by był zaiteresowany
Adrastea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:28   #1766
marudzenie
Zadomowienie

Boże, ale Wy tu śmietnik zrobiliście, 90% wszystkich postow to jakieś śmiechy nie na temat UŁ, zróbcie sobie grupę na fb, czy coś, bo ciężko wyłapać jak ktoś o coś pyta.

Na WZ NIE PYTALI przy składaniu dokumentów o język, u nas to było dopiero pod koniec 1 semestru.
Stary 2013-07-12, 12:40   #1767
dzasta18xd
Raczkowanie

Ktoś się dostał może na dziennikarstwo z językiem francuskim ??
dzasta18xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:59   #1768
Azulaya
Zadomowienie

Ja byłam przed 10.00 na wydziale BiOŚ i przede mną były tylko 3 osoby , później doszła jeszcze jedna , spodziewałam się więcej ludzi Pan i Panie bardzo mili w dziekanacie
Azulaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:06   #1769
Kinag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SerceKapusty Pokaż wiadomość
Ma ktoś link do informacji na temat akademików UŁ? Chodzi mi o info jak dostać ds, jakie papiery składać i w jakim terminie trzeba to zrobić.
http://cos.uni.lodz.pl/archives/2339 Tutaj jest wszystko odnośnie akademików i stypendium
Kinag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:10   #1770
Dwojnik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azura45678910 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim

Pozdrawiam
Napisz do mnie na PW, wiem dość sporo o obu kierunkach.
Katedra edytorstwa posiada sympatycznych pracowników w przeciwieństwie do innych katedr (są wyjątki). Jeżeli nie lubisz czytać lub miałaś problemy z gramatyką - nigdy w życiu nie idź na polonistykę. To, co napiszę, będzie szokujące, ale wszystko zależy od tego, na jaki rocznik trafisz.
Dwojnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości