|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
Kontenerem wysle. Ogólnie to znam takie osoby dlatego mam watpliwosci, czy moze jednak ten watek jest na serio.
Ogólnie teraz w wakacje jak sie pakuje na podroz to mnie denerwuja ci co mowia nie bierz tyleee, po co ci, jedna bluzka jedne spodnie. A ja wiem, ze jak pojade to nie bedzie mozliwosci kupienia sobie brakujacych rzeczy bo nie bedzie tyle kasy na to. W miejscowosciach turystycznych jest drogo i tez nie wszystko jest dostpne. Juz wole taszczyc walizę niz jechac z wygodnym kuferkiem xD ale bede miec pewnosc, ze wszystko jest. |
|
|
|
#2372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2373 |
|
Konto usunięte
|
jakoś mi się nie chce wierzyć, że ktoś będzie się trzy razy dziennie przebierał.
|
|
|
|
#2374 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Konto usunięte
|
mam siostrę w gimbazie, o prawda kombinuje ze strojami, ale nie aż tak
Cytat:
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() o, ustawie kamerkę, oo fokusuj, fokusuj o jest, zlapaloczesc kochani! pojechalam na kolonie do osrodka (nazwa, adres, telefon i imie osoby kontaktowej wymieniane co 5 zdan), wzielam taka walizke firmy (!!!), nie wiem jeszcze co w niej jest bo wlasnie ja dostalam i chcialam przy was ja poraz pierwszy rozpakowac i opisac wrazenie w srodku jak widzimy jest to marki tej, tamto marki tamtej, tylko 0,99zł (zeskanuj nastepny towar) teraz stado fotosow, z 360 stopni, z dziubkiem, bez dziubka, na nozke podniesiona, na nozke opuszczona tak!! to wszystko jest cudowne, mam to od 5 minut ale juz wiem ze jest boskie ten szampon, ktory wlasnie rozpakowalam nawilzyl mi wlosy, a ten podreperowal koncowki, a ten krem zlikwidowal mi zmarszczki, przyblize go wam do kamerki na tle reki, o fokusuuuuj fokusuuuj |
|
|
|
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeraża mnie to że rzeź na Wołyniu nie została uznana za ludobójstwo. Aż słów mi zabrakło...
|
|
|
|
#2380 |
|
Konto usunięte
|
Mnie przerażają obrazki w google grafika po wpisaniu Rzeź na Wołyniu
|
|
|
|
#2381 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, straszne są. Ogólnie nie mogę ogarnąć tego że ludzie potrafią robić takie rzeczy. Tu jeszcze przerażające jest to, że ci ludzie byli sąsiadami i znali się od lat..
|
|
|
|
#2382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://wolyn1943.eu.interii.pl/pikieta08.jpg Wprawdzie są okropne ale dla mnie gorsze są zdjęcia. |
|
|
|
|
#2383 |
|
Konto usunięte
|
nieee, te nie
|
|
|
|
#2384 |
|
Konto usunięte
|
Mnie w ogóle zastanawia takie rozdrapywanie blizn.
Ja rozumiem, historia historią, ale co to da jeśli rzeź zaczniemy nazywać ludobójstwem? To nie przywróci nikomu życia, nie zmieni biegu historii. Trzeba też pamiętać, że Polacy w zemście zrobili to samo. Co prawda ofiar było mniej, ale trzeba o tym pamiętać. I jak to wtedy nazwać? Ludobójstwem? Wendetą? Czy może pominąć ten kawałek historii? Jeszcze jak widzę te plakaty oznaczone NOPem to nie wiem co o tym myśleć... |
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie to chodzi o prawdę, o przekazywanie niezakłamywanej historii. Dzięki takim działaniom w szkole uczą się dzieciaki o Żołnierzach Wyklętych, czego przez lata nie było. Ba, ja o podziemiu zbrojnym 45-63 dowiedziałam się dopiero kilka lat temu, w domu czy w szkole było to pomijane. A plakaty jakie masz na myśli? Bo jak wpisałam w gugle hasło nop plakaty to wyskoczyły mi jakieś nawołujące do bojkotu UE i gloryfikujące Eligiusza Niewiadomskiego... |
|
|
|
|
#2386 |
|
Konto usunięte
|
Ja połowy rzeczy nie wiem, bo nawet historii jako tako w szkole nie miałam
co zrobić.
|
|
|
|
#2387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez mam dosc wspominania tego okresu, ilez mozna. Nie bylo mnie tam, nie dotyczy mnie to. Ale rozumiem to, ze ci co tam byli zyja nadal i pamietaja, nigdy nie zapomna. I widocznie potrzebuja takich akcji jako 'terapii'. Gdybym byla na ich miejscu tez bym nie odpuscila. A poki co to wole sie jednak skupic na obecnej rzeczywistosci i utrzymaniu jej w dobrym, pokojowym stanie. |
|
|
|
|
#2389 |
|
Konto usunięte
|
termin genocide jest jakoś ... jaśniejszy.
|
|
|
|
#2390 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie historia w szkole też była na dennym poziomie, wszyscy nauczyciele najlepiej i najdłużej przerabiali Egipt i Grecję (Rzym już nie bardzo...) Dopiero teraz czytam na własną rękę książki i czasem na wykłady do biblioteki chodzę. Plus jeszcze net dochodzi, ale trzeba mocno uważać by znaleźć w miarę obiektywne pozycje. Bo albo skrajna lewica, albo skrajna prawica jest łatwa do znalezienia.
|
|
|
|
#2391 |
|
Konto usunięte
|
ja z racji studiów jestem obcykana w historii ale tylko jednego regionu który studiuje
|
|
|
|
#2392 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A trzeba pamiętać, że Polacy wcale tacy święci nie byli. Ja myślę, że to jeszcze za wcześnie, by ocenić te wszystkie wydarzenia w sposób bardziej obiektywny- z większym dystansem. Do tego potrzeba jeszcze parę dekad. U mnie wiszą jakieś "plakaty" wydrukowane chyba naprędce w formacie a4- hasła nie pamiętam, ale znak NOPu jakoś mnie zniesmaczył. Sądziłam, że skoro u mnie (wiocha zabita dechami) ten plakat jest to będzie i w większych miejscowościach. |
|
|
|
|
#2393 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo to jest cholernie trudne by to wszystko wyważyć. Ale teraz moim zdaniem trzeba zadbać o świadectwa ludzi którzy przeżyli takie wydarzenia. Bez tego będzie jeszcze trudniej. A plakaty pewnie są, tyle że chora jestem i z chałupy nie wychodzę. Ale znając moich sąsiadów to pewnie jakieś się pojawiły w okolicy. Ogólnie prawicowe plakaty na ogół są kijowe i wyglądają jakby je mało zdolni nastolatkowie robili (bo pewnie często tak jest )
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41756642]Ja z racji studiów muszę być obcykana z całej historii
(pisze osoba, która ma problemy z zapamiętywaniem dat)[/QUOTE]ja tak samo, chociaż czasem widzę jakie mam braki w pewnych kwestiach ;/ Cytat:
Ale nawet takie osoby nie muszą oceniać pewne sprawy obiektywnie. |
|
|
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze, jak widze mlodego Niemca czy Ukrainca to wole poznac jego imie i zainteresowania, nie chce zeby mi sie wyswietlala przed oczyma taka lista 'a jego dziadek pewnie to, a babcia pewnie tamto'. Jego tam nie bylo, zostal wychowany po wojnie w duchu dzisiejszej Europy i niech tak zaostanie.
|
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie to nie istnieje obiektywizm. Zwłaszcza jeśli mówimy o uczestnikach danych wydarzeń, nie ważne czy to kaci czy ofiary.
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam że gdy spotyka się dwoje znajomych ludzi , którzy dawno się nie widzieli to pierwsze co mówią to - cześć , pracujesz?
tak? gdzie?a kiedys było - cześć co słychać
|
#2399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wszyscy przecież szli na wojnę z ideologii, ale z przymusu. Równie dobrze możesz pytać polaków o to kim byli jego dziadkowie. Może to jakiś komuch, który donosił na Twoją rodzinę? ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- ja się często pytam co robi w życiu (studiuje czy pracuje) bo na cześć co słychać odpowiada się w porządku i koniec tematu. |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

gdzie ona to wszystko zapakuje?

co zrobić.