|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2042 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() no, masakra to jest ![]() Cytat:
![]() piękny i jak ładnie przybiera, nasza po 8 tygodniach ma kg na plusie od urodzenia
|
||
|
|
|
#2043 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja łapałam w woreczek Helence i wszystko poszło gładko. Te woreczki przeciekają, to prawda, dlatego to lab trzeba je zanieść w pojemniczku na mocz. Moja mała wymiotuje od czasu do czasu albo tak strasznie ulewa, nie potrafię rozróżnić. Wiem jednak, że odwodniona nie jest i że przybiera, więc nic z tym nie robię?! Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nockę!Cytat:
nieustanne są za Jureczka, oby było już lepiej i lepiej! A Ty jesteś super vangogu, że zachowujesz pogodę ducha i nie marudzisz, nie narzekasz wcale.Cytat:
Cytat:
Dokładnie te przesłanki bardziej mnie przekonały niż ilość wkłuć. Ale tanioszkę macie, może drugą dawkę u Was kupię a pamiętasz nazwę? Ja płaciłam 190 za Infanrix Hexa.
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-07-12 o 12:21 |
|||||||
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Kuba od 3 dni łapie zabawki
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Podczytuję Was nieśmiało od jakiegoś czasu
mimo tego, że mam o pół roku starszego synka od waszych dzieciaczków. Rzuciło mi się w oczy, ze kupujecie ubranka dla dzieciaczków i tak postanoiwłam napisać, że ja mam fajne i tanie dla dziewczynek 0-18m. i chłopca 0-7m. Jakbyście były zainteresowane, to dajcie znać ![]() A ja jeszcze posiedzę w krzaczorach |
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...368155795.html tą
ha! położyłam go na macie a on uśmiech od ucha do ucha i się gapi na zabwaki, teraz leży i sobie piszczy do nich, a najlepszą minę ma jak uda mu się przypadkowo dotknąć jakiejś zabawki lub kopnąć pałąk i zagrzechocze |
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
no drogie jak cholera, u nas sponsorem maty zostal dziadek
|
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no to co innego
|
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak się zmęczyl patrzeniem że jak wzielam go na rece to odrazu zasnął |
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Michal od rana spi pieknie moze dlatego ze w foteliku hiii ja zdazylam poscielic lozko obiadek zrobic popisac z Wami umyc glowe i siebie i pomalowac i fryzurke znalezc hehhe w koncu jutro fryz juz sie doczkac nie moge hehhe
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2055 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to Przemek jeszcze aż tak nie potrafi, czasem pacnie coś ale nie trafia z reguły chyba że ma blisko ![]() u nas pradziadek
|
|||
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Pierw o tej myslalam ale za krotko hee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale hexa to jest 6w1, nie? my mamy infanrix hib+ipv, czyli 5w1 i do tego żółtaczkę (engerix za 38zł), bo taniej wychodzi niż 6w1 a tylko przy pierwszej wizycie jedno wkłucie więcej (przy czym teraz juz mysle ze AZ jedno ) - i nam na dawkę rota przy całosci starczy różnica ceny - a trochę mamy bidnie przez ta przeprowadzke . Apteka damian w jastrzebiu zdroju
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sama nie wiem czym szczepić...
A co do łapania moczu na badania to ja raz próbowałam z woreczkiem...nie poszło. Więcej było na nim kupy niż moczu w środku. Teraz chcę złapać do pojemnika prosto. Dzisiaj o rozebrałam małą i czekam aż będzie siku. Tak może z 10 minut. Dostałam taką kupę na przewijak, że aż dziś zrezygnowałam. Od poniedziałku znów bedę próbować. Sama chcę jej ten mocz sprawdzić.
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiekszosc pigul polecala te wiadra, ale jedna z tych co tu przychodzi powiedziala mi, ze ona fanka tego nie jest, bo cos tam to jej powiedzialam, ze mnie to nie obchodzi (cos mi sie wydaje, ze po prostu ona w wiaderku jeszcze dzieci nie kapala, a chciala Florka koniecznie wykapac, i sie troche zniesmaczyla, jak zobaczyla wiadro... w ogole ona dziwna troche. mam wrazenie, ze chce porwac mojego syna! zachwyca sie nim non stop i mowi, ze moge zawsze po nia zadzwonic, bo ona z checia z Florkiem posiedzi )co do wkladek - tez sie troche natestowalam: nuk, avent, babydream i pare innych w polsce chyba nieznanych marek... i lansinoh sa jedynymi wyprofilowanymi, nieznieksztalcajacymi cycow wkladkami na swiecie! po domu i na noc moge miec tansze, ale jak mam isc do ludzi, to tylko w lansinoh'ach |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczeta, mam dzien lenia i mam to gdzies, dzis zadnych pudel nie ruszam (zostaly jeszcze 2 wielkie
dzis przyjechal kurier z lozeczkiem wiec od jutra nastapi separacja (dzis nie mam jak go zlozyc, tz w pracy do nocy) I juz zadnych paczek sie nie spodziewamy (ufff) wiec nie musze kwitnac w domu. Pogoda w Szkocji utrzymuje sie bardzo przyjemna wiec trzeba korzystac, bo nie wiadomo kiedy znow zaswieci slonce ![]() Banka! Wszystkiego najpiekniejszego dla Ciebie! Happy, od kiedy Helenki brzuszek sie uspokoil? Salviae, a robilas jakies testy nabialowe? Bo ja od miesiace jedyne na co sobie pozwolilam to raz drozdzowka I raz mufinka - zapewne mialy w sobie mleko. Po obu byla brzydla kupa + bol brzuszka. Ale to samo jest ja nic nabialowego nie jem nie mamy ani stwierdzonej skazy ani nietolerancji. Wszystki to moje domysly ![]() Co do smoczkow. Uzywacie 1 na raz? Bo u nas w uzyciu sa 3,zeby zawsze byl jakis wyparzony pod reka. Ciekawa jestem czy w takim razie tez powinnam zmieniac co miesiac (nadze smoczki sa z RPA wiec bede musiala zatrudnic tesciow ) e okole Sofia chyba powoli rezygnuje z nich... Od jakis dwoch dni jedyne momenty kiedy akceptuje smoczek to po kapieli w trakcie przebierania oraz e ostatniej fazie usypiania na noc. Za to ciagle by wisiala na cycku... Ale kurczr je aktywnie a nie ciumka, wiec jej pozwalam...Nuna dzieki Magiusa Dareczek jest sliczny I jak ladnie rosnie na Twym mleczku, czas zebys przestala w.nie watpic! |
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, w szpitalu innego wyjscia nie bylo. przez ta wade mlody malo przybiera, szybko sie meczy, nie ma tyle sil. a do szpitala codziennie wage melduje - wiec jest presja, ze ma przybierac. nie moge sobie pozwolic na tydzien na cycu dla rozkrecenia... bo mlody schudnie i bedzie opieprz no ale to tez w naszym przypadku drugorzedna sprawa...
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi. Moja mała do tej pory była tylko dwa razy w foteliku-jak wracalismy ze szpitala i jak jechaliśmy na badania uszek.
Znow zaczyna się płacz Muszę poczytać jak stosować ten delicol
|
#2065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czasem spróbuje czegoś i ta wysypka wraca, chociaż przedwczoraj zjadłam kawałek pizzy i nic nie wyskoczyło, ale wczoraj były problemy z brzuchem, więc może jest już lepiej troszkę. Ogólnie przyzwyczaiłam się, ale serek bym wciągneła
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie normalne, powszechne...
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
może kiedyś nadrobię, ale młody na razie je co godzinę po 5 minut
![]() http://butelkowy.blox.pl/2010/08/Co-...-dla-kogo.html błagam, żeby mu to przeszło na szczęście w nocy je co 3 h
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
stoooo lat mamuska!!!
http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs no i party time! ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- hehe czasem się udaje ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- pff, podziwiać to Wy możecie moje zlote dziecko, które pozwala mi tu klikac |
|
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z karmieniem częstym i z gaworzeniem i uśmiechaniem:P---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() u nas cennik w przychodni jest 220 za hexe, 330 za rota, pneumo i meningo nie pamietam bo na razie te 2 dajemy, to drogo czy normalnie?
|
|
|
#2070 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a później tata idzie spac, a ja soie lubie nocna pora posiedzieć przy kompie zazwyczaj odrywa mnie stekanie i kolejny cyc-czas wtedy już idziemy sobie razem spac i spimy do rana.Cytat:
odbije sobie za rok ![]() ps. wiem, ze piszecie o fryzurze POWODZENIA NA CHRZCINACH - ZDAJ RELACJE. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Nela to chyba twardzielka, bo ona tylko krzyczała pewnie tlumaczac z niemowlęcego na polski bylaby to wiazanka przekleństw Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
krzyk był wtedy kiedy mial być
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

najadł się i dalej kimono 

oby sie tylko nie odwodnil
za nockę!
nieustanne są za Jureczka, oby było już lepiej i lepiej! A Ty jesteś super vangogu, że zachowujesz pogodę ducha i nie marudzisz, nie narzekasz wcale.
mimo tego, że mam o pół roku starszego synka od waszych dzieciaczków.
07.07.2012

a tylko przy pierwszej wizycie jedno wkłucie więcej (przy czym teraz juz mysle ze AZ jedno
nie mamy ani stwierdzonej skazy ani nietolerancji. Wszystki to moje domysly
na szczęście w nocy je co 3 h