Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 12:00   #2041
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Spoko, mój też co chwila coś.
-zakażenie organizmu po urodzeniu
-wodonercze
-drżenia kończyn
-okropne badania: renoscentygrafia dwa razy, cystografia, pobierany płyn mózgowo-rdzeniowy dwa razy
-przepuklina pępkowa
-rehabilitacja
-neurolog, urolog, patologia noworodka i tak w kołko od jednego do drugiego................. ....................

no ale nie poddajemy się

Ten trądzik też miał. Teraz kupy nie moze zrobić ciągle i się męczy.
ło matkoo ale wazne ze juz bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
O właśnie: mogę trzymać małą od czasu do czasu w foteliku w domu?? Leżaczka na razie nie mamy... Mała ma dostać za miesiąc...
moj spedzaw foteliku od 3-6 godzin zay czy idziemy na dwor
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
nie bedzie tak ze sam sie nie wyrobi. zobaczysz. ja uzylam 4-5 rurek, pierwsze to nawet 2x w ciagu 24h, a teraz nie uzywamy od kilku dni i Młody daje rade...choć przyznaje ze robie wszystko, masaze kilka eazy dziennie, biogaie, sab simplex i czasami kładę na brzuch.

Ciotki, a oto Daruś w swoje miesięczne urodzinki, już nawet nieco książeczką się interesuje.
I prócz pięknego przyboru masy w miesiąc ( coś koło 1450) zmieniamy też ubranka na 62, bo 56 już za ciasne

Załącznik 5322864

Załącznik 5322865
ale slicznota jakie wloski ma super
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
My na nfz

i tutaj życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze!!!:-*

O matulu to się nacierpieliście:-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:02   #2042
pearl87
Raczkowanie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mały się obudził, z zamkniętymi oczami marudził "matka dawaj cyca bo spać dalej nie mogę" najadł się i dalej kimono

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

jestem ciekawa kiedy w naszym cudownym kraju skojarzone szczepienia i te dodatkowe będą za darmo, pewnie nigdy, bo w innych krajach to standard
boskie są te dzieciaki
no, masakra to jest

Cytat:
nie bedzie tak ze sam sie nie wyrobi. zobaczysz. ja uzylam 4-5 rurek, pierwsze to nawet 2x w ciagu 24h, a teraz nie uzywamy od kilku dni i Młody daje rade...choć przyznaje ze robie wszystko, masaze kilka eazy dziennie, biogaie, sab simplex i czasami kładę na brzuch.

Ciotki, a oto Daruś w swoje miesięczne urodzinki, już nawet nieco książeczką się interesuje.
I prócz pięknego przyboru masy w miesiąc ( coś koło 1450) zmieniamy też ubranka na 62, bo 56 już za ciasne
nam się też nie przyzwyczaila do windi, zwykle sama robi, awaryjnie jej pomagamy, tendencja jest wrecz odwrotna - coraz rzadziej korzystamy z wentylka
piękny i jak ładnie przybiera, nasza po 8 tygodniach ma kg na plusie od urodzenia
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:20   #2043
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
woreczki dobre sa tylko u chlopakow i to jak malego trzymasz bez ruchu pod kontem bo inaczej wszytko wyplywa, w szpitalu jak bylismy dziewczyna ktora miala corke trzymala pojemnij i probowala zlapac siuski bo z worka wycieklo, po 3 h i 2 kupach jej sie udalo

Dziewczyny wasze dzieci wymiotowaly? chodzi mi o typowe wymioty a nie ulewanie. 2 h temu adi dwa razy chlusna potem jeszcze raz dzwonilismy na pogotowie do pediatry, podalam mu wode jak kazali i za godzine mam karmic, jak bedzie cos nie tak kazali przyjezdzac oby sie tylko nie odwodnil

ja łapałam w woreczek Helence i wszystko poszło gładko. Te woreczki przeciekają, to prawda, dlatego to lab trzeba je zanieść w pojemniczku na mocz.
Moja mała wymiotuje od czasu do czasu albo tak strasznie ulewa, nie potrafię rozróżnić. Wiem jednak, że odwodniona nie jest i że przybiera, więc nic z tym nie robię?!
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że zerowa aktywność w dzień będzie się równać aktywności w nocy A ja padam już ;( a tu już 2 godziny zabawy, a nie mam serca budzić TŻta bo jutro będzie ze szwagrem kładł instalację elektryczną w mieszkaniu i mają na to jeden dzień tylko
Ja też dzisiaj troszkę na rzęsach. A jak Twoja kontuzja? Rano pospałyście trochę?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Heeee a nooo

My nocke taka se mlody zasna po 23 dopiero wstal po 2 potem po 5
Bleer niewyspana a teraz wstal i sprzedal mi serie usmiechow
A ja zapraszam na torcika chrystusowy wiek mnie dopadl
Banieczko, wszystkiego najlepszego, najlepszych synków na świecie, najlepszego TŻ i najlepszych słodyczy

Cytat:
Co dom to eom. Mielismy idealna noc. Idealna!!! Mlody jadl o 17:30,sen, 21:50, sen, 00:30, sen, 3:30, sen, 6:30, sen. Teraz jezzcze nieco przysypia. Podejrzewam ze bedzie sie to rownalo jakiejs awanturze w dzien i moze jakims wiekszym wzdeciom ale teraz jestem szczesliwa tym bardziej ze mi sie dziexko przy pobudkach usmiechalo.
Zaczdlam podawac sab simplex przed kazdyk karmieniem, moze to tez pomaga.

A w ogole konczymy dzis miesiac!!!!

Wszystkiego najlepszego dla Dareczka, awansował na niemowlaczka, czyż nie? I za nockę!

Cytat:
-wodonercze
-drżenia kończyn
-okropne badania: renoscentygrafia dwa razy, cystografia, pobierany płyn mózgowo-rdzeniowy dwa razy
-przepuklina pępkowa
-rehabilitacja
-neurolog, urolog, patologia noworodka i tak w kołko od jednego do drugiego................. ....................

no ale nie poddajemy się

nieustanne są za Jureczka, oby było już lepiej i lepiej! A Ty jesteś super vangogu, że zachowujesz pogodę ducha i nie marudzisz, nie narzekasz wcale.

Cytat:
O właśnie: mogę trzymać małą od czasu do czasu w foteliku w domu?? Leżaczka na razie nie mamy... Mała ma dostać za miesiąc...
ja tak robiłam, ale późno odkryłam, że to dobra rzecz. myślę, że jednak od pierwszych dni można, byle nie dłużej niż 2h bez przerwy, bo się kregosłupik męczy.

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
roznica jakosciowa, ktora nas przekonala do skojarzonych to acelularny krztusiec. I cena 5w1 to 102 zl u nas, wiec nie jakos przesadnie drogo. A pelnokomorkowa szczepionka to duzo wieksze obciazenie dla maluszka. To poza argumentami ilosci wkluc

Dokładnie te przesłanki bardziej mnie przekonały niż ilość wkłuć. Ale tanioszkę macie, może drugą dawkę u Was kupię a pamiętasz nazwę? Ja płaciłam 190 za Infanrix Hexa.

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-07-12 o 12:21
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:23   #2044
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
przyszła mata z tiny love, jest cudna tylko nie mam śrobukrętu by dostac sie do baterii więc póki co nie wiem jak gra, ale ogolnie wykonanie i zabawki bardzo fajne, i niby ona jest jedna z tych większych bo 100 cm na 75 a mi się wydaje mała zobaczymy jak mały zareaguje na nową zabawkę ale póki co śpi
jaką zamowiłaś??
Cytat:
jasne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:23   #2045
salviae
Zadomowienie

Kuba od 3 dni łapie zabawki potrafi 15 min boksować zawieszki na macie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:25   #2046
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Podczytuję Was nieśmiało od jakiegoś czasu mimo tego, że mam o pół roku starszego synka od waszych dzieciaczków.
Rzuciło mi się w oczy, ze kupujecie ubranka dla dzieciaczków i tak postanoiwłam napisać, że ja mam fajne i tanie dla dziewczynek 0-18m. i chłopca 0-7m. Jakbyście były zainteresowane, to dajcie znać
A ja jeszcze posiedzę w krzaczorach

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:27   #2047
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jaką zamowiłaś??
jasne
http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...368155795.html
ha! położyłam go na macie a on uśmiech od ucha do ucha i się gapi na zabwaki, teraz leży i sobie piszczy do nich, a najlepszą minę ma jak uda mu się przypadkowo dotknąć jakiejś zabawki lub kopnąć pałąk i zagrzechocze

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:33   #2048
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Cytat:
ha! położyłam go na macie a on uśmiech od ucha do ucha i się gapi na zabwaki, teraz leży i sobie piszczy do nich, a najlepszą minę ma jak uda mu się przypadkowo dotknąć jakiejś zabawki lub kopnąć pałąk i zagrzechocze
fajna, czemu to takie drogie wszystko

Stary 2013-07-12, 12:41   #2049
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

fajna, czemu to takie drogie wszystko
no drogie jak cholera, u nas sponsorem maty zostal dziadek

Julka
Stary 2013-07-12, 12:42   #2050
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Super, widzisz, wszystko dobrze, ja w szpitalu widziałam, że tak dzieci 3,5 mies. chwytają zabawki i jakoś się nimi bardziej interesują, a Twój już

Cytat:
A kładziesz go na tej macie na plecach czy brzuszku ?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:43   #2051
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
aaa no to co innego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 12:46   #2052
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, widzisz, wszystko dobrze, ja w szpitalu widziałam, że tak dzieci 3,5 mies. chwytają zabawki i jakoś się nimi bardziej interesują, a Twój już

A kładziesz go na tej macie na plecach czy brzuszku ?
tak i tak, ale on na brzuchu max 2 min wytrzymuje
tak się zmęczyl patrzeniem że jak wzielam go na rece to odrazu zasnął

Julka
Stary 2013-07-12, 12:56   #2053
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja łapałam w woreczek Helence i wszystko poszło gładko. Te woreczki przeciekają, to prawda, dlatego to lab trzeba je zanieść w pojemniczku na mocz.
Moja mała wymiotuje od czasu do czasu albo tak strasznie ulewa, nie potrafię rozróżnić. Wiem jednak, że odwodniona nie jest i że przybiera, więc nic z tym nie robię?!

Ja też dzisiaj troszkę na rzęsach. A jak Twoja kontuzja? Rano pospałyście trochę?

Banieczko, wszystkiego najlepszego, najlepszych synków na świecie, najlepszego TŻ i najlepszych słodyczy

Wszystkiego najlepszego dla Dareczka, awansował na niemowlaczka, czyż nie? I za nockę!

nieustanne są za Jureczka, oby było już lepiej i lepiej! A Ty jesteś super vangogu, że zachowujesz pogodę ducha i nie marudzisz, nie narzekasz wcale.

ja tak robiłam, ale późno odkryłam, że to dobra rzecz. myślę, że jednak od pierwszych dni można, byle nie dłużej niż 2h bez przerwy, bo się kregosłupik męczy.

Dokładnie te przesłanki bardziej mnie przekonały niż ilość wkłuć. Ale tanioszkę macie, może drugą dawkę u Was kupię a pamiętasz nazwę? Ja płaciłam 190 za Infanrix Hexa.
dzieki kochana

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Michal od rana spi pieknie moze dlatego ze w foteliku hiii ja zdazylam poscielic lozko obiadek zrobic popisac z Wami umyc glowe i siebie i pomalowac i fryzurke znalezc hehhe w koncu jutro fryz juz sie doczkac nie moge hehhe
Stary 2013-07-12, 12:57   #2054
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki kochana

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Michal od rana spi pieknie moze dlatego ze w foteliku hiii ja zdazylam poscielic lozko obiadek zrobic popisac z Wami umyc glowe i siebie i pomalowac i fryzurke znalezc hehhe w koncu jutro fryz juz sie doczkac nie moge hehhe
pokaż fryzurę

Julka
Stary 2013-07-12, 13:00   #2055
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
możesz, ale niedługo.

Cytat:
śliczności małe

Cytat:
ale super to Przemek jeszcze aż tak nie potrafi, czasem pacnie coś ale nie trafia z reguły chyba że ma blisko

Cytat:
u nas pradziadek

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:06   #2056
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373627220918.jpg (56,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-07-12, 13:07   #2057
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Pierw o tej myslalam ale za krotko hee

Stary 2013-07-12, 13:13   #2058
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

my też w woreczek i w tym do pojemnika zwykłego
ale hexa to jest 6w1, nie?
my mamy infanrix hib+ipv, czyli 5w1 i do tego żółtaczkę (engerix za 38zł), bo taniej wychodzi niż 6w1 a tylko przy pierwszej wizycie jedno wkłucie więcej (przy czym teraz juz mysle ze AZ jedno ) - i nam na dawkę rota przy całosci starczy różnica ceny - a trochę mamy bidnie przez ta przeprowadzke . Apteka damian w jastrzebiu zdroju
Stary 2013-07-12, 13:18   #2059
justyna_g4
Zakorzenienie

Ja już sama nie wiem czym szczepić...

A co do łapania moczu na badania to ja raz próbowałam z woreczkiem...nie poszło. Więcej było na nim kupy niż moczu w środku. Teraz chcę złapać do pojemnika prosto. Dzisiaj o rozebrałam małą i czekam aż będzie siku. Tak może z 10 minut. Dostałam taką kupę na przewijak, że aż dziś zrezygnowałam. Od poniedziałku znów bedę próbować. Sama chcę jej ten mocz sprawdzić.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:21   #2060
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A tak bardziej pozytywnie:

Dziś zaliczyliśmy pierwsze kąpanie w wiadrze. Rewelacja! Żałuję, że już w PL nie kupiliśmy. Dałoby radę je przesłać- wypakowałabym je ubraniami i nie zajmowałoby dużo dodatkowego miejsca. No ale trudno, zaczynamy teraz i Sofcia była w kąpieli bardzo zadowolona

Nie wiem czy Wam pisałam ale ze wszystkich wkładek laktacyjnych, jakie próbowałam najlepsze są lansinoh. (...)
oooj tak, wiadra sa cudowne! Florek tez uwielbia
wiekszosc pigul polecala te wiadra, ale jedna z tych co tu przychodzi powiedziala mi, ze ona fanka tego nie jest, bo cos tam to jej powiedzialam, ze mnie to nie obchodzi (cos mi sie wydaje, ze po prostu ona w wiaderku jeszcze dzieci nie kapala, a chciala Florka koniecznie wykapac, i sie troche zniesmaczyla, jak zobaczyla wiadro... w ogole ona dziwna troche. mam wrazenie, ze chce porwac mojego syna! zachwyca sie nim non stop i mowi, ze moge zawsze po nia zadzwonic, bo ona z checia z Florkiem posiedzi )

co do wkladek - tez sie troche natestowalam: nuk, avent, babydream i pare innych w polsce chyba nieznanych marek... i lansinoh sa jedynymi wyprofilowanymi, nieznieksztalcajacymi cycow wkladkami na swiecie! po domu i na noc moge miec tansze, ale jak mam isc do ludzi, to tylko w lansinoh'ach
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:25   #2061
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem czym szczepić...

A co do łapania moczu na badania to ja raz próbowałam z woreczkiem...nie poszło. Więcej było na nim kupy niż moczu w środku. Teraz chcę złapać do pojemnika prosto. Dzisiaj o rozebrałam małą i czekam aż będzie siku. Tak może z 10 minut. Dostałam taką kupę na przewijak, że aż dziś zrezygnowałam. Od poniedziałku znów bedę próbować. Sama chcę jej ten mocz sprawdzić.
kurcze, popros pania w aptece, zeby Ci pokazala roznych firm woreczki, maz kupil dwa rozne - jeden do d.., drugi fajnie się przykleił scisle wokol warg sromowych i nic tam innego nie moglo naleciec, niestety nie pamietam firmy..
Stary 2013-07-12, 13:30   #2062
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej dziewczeta, mam dzien lenia i mam to gdzies, dzis zadnych pudel nie ruszam (zostaly jeszcze 2 wielkie ) jak sie Sofia obudzi to idziemy na spacer. Znalazlam inny park - zaledwie 20min spacerkiem od nas (w Warszawie mielismy skaryszaka pod nosem wiec sie rozbestwilam dzis przyjechal kurier z lozeczkiem wiec od jutra nastapi separacja (dzis nie mam jak go zlozyc, tz w pracy do nocy) I juz zadnych paczek sie nie spodziewamy (ufff) wiec nie musze kwitnac w domu. Pogoda w Szkocji utrzymuje sie bardzo przyjemna wiec trzeba korzystac, bo nie wiadomo kiedy znow zaswieci slonce

Banka! Wszystkiego najpiekniejszego dla Ciebie!

Happy, od kiedy Helenki brzuszek sie uspokoil?

Salviae, a robilas jakies testy nabialowe? Bo ja od miesiace jedyne na co sobie pozwolilam to raz drozdzowka I raz mufinka - zapewne mialy w sobie mleko. Po obu byla brzydla kupa + bol brzuszka. Ale to samo jest ja nic nabialowego nie jem nie mamy ani stwierdzonej skazy ani nietolerancji. Wszystki to moje domysly

Co do smoczkow. Uzywacie 1 na raz? Bo u nas w uzyciu sa 3,zeby zawsze byl jakis wyparzony pod reka. Ciekawa jestem czy w takim razie tez powinnam zmieniac co miesiac (nadze smoczki sa z RPA wiec bede musiala zatrudnic tesciow ) e okole Sofia chyba powoli rezygnuje z nich... Od jakis dwoch dni jedyne momenty kiedy akceptuje smoczek to po kapieli w trakcie przebierania oraz e ostatniej fazie usypiania na noc. Za to ciagle by wisiala na cycku... Ale kurczr je aktywnie a nie ciumka, wiec jej pozwalam...

Nuna dzieki

Magiusa Dareczek jest sliczny I jak ladnie rosnie na Twym mleczku, czas zebys przestala w.nie watpic!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:34   #2063
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie mamuska siedmiokrotna już w szpitalu zasugerowala, ze dokarmianie to początek końca karmienia naturalnego, jesli się nie ma czasu pilnowac ciągłego odciągania" dlatego przestalam zastanawiać się czy dokarmiać czy nie skoro cyce produkują i chce się/można.
tego potwierdzic nie moge jak na razie wiesz, w szpitalu innego wyjscia nie bylo. przez ta wade mlody malo przybiera, szybko sie meczy, nie ma tyle sil. a do szpitala codziennie wage melduje - wiec jest presja, ze ma przybierac. nie moge sobie pozwolic na tydzien na cycu dla rozkrecenia... bo mlody schudnie i bedzie opieprz no ale to tez w naszym przypadku drugorzedna sprawa...
Stary 2013-07-12, 13:43   #2064
nuna2
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi. Moja mała do tej pory była tylko dwa razy w foteliku-jak wracalismy ze szpitala i jak jechaliśmy na badania uszek.

Znow zaczyna się płacz

Muszę poczytać jak stosować ten delicol
Stary 2013-07-12, 13:50   #2065
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Salviae, a robilas jakies testy nabialowe? Bo ja od miesiace jedyne na co sobie pozwolilam to raz drozdzowka I raz mufinka - zapewne mialy w sobie mleko. Po obu byla brzydla kupa + bol brzuszka. Ale to samo jest ja nic nabialowego nie jem nie mamy ani stwierdzonej skazy ani nietolerancji. Wszystki to moje domysly
Nam pediatra stwierdziła tą skaze jak Kuba miał 3 tygodnie, powiedziała, że to napewno nie jest tradzik ani potówki, tylko i miejsce i wygląd wysypki jednoznacznie wskazują skaze. Miałam na tydzień odstawić i próbować , lae wysypka nie zeszła więc musiałam odstawić całkowicie, powiedziałą, że nie mam jeść nabiału do 6 miesiąca ale czasem spróbuje czegoś i ta wysypka wraca, chociaż przedwczoraj zjadłam kawałek pizzy i nic nie wyskoczyło, ale wczoraj były problemy z brzuchem, więc może jest już lepiej troszkę. Ogólnie przyzwyczaiłam się, ale serek bym wciągneła
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:08   #2066
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
-wodonercze
-drżenia kończyn
-przepuklina pępkowa
-rehabilitacja

no ale nie poddajemy się

kupy i tradzik sa wrecz fajne przy tych przebojach szpitalnych, nie? takie normalne, powszechne...
Stary 2013-07-12, 14:13   #2067
Mysia mysz
Zakorzenienie

może kiedyś nadrobię, ale młody na razie je co godzinę po 5 minut także dla wszystkich sfrustrowanych karmieniem piersią polecam

http://butelkowy.blox.pl/2010/08/Co-...-dla-kogo.html

błagam, żeby mu to przeszło na szczęście w nocy je co 3 h

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 14:20   #2068
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
A ja zapraszam na torcika chrystusowy wiek mnie dopadl
stoooo lat mamuska!!!
http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs no i party time!

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
kobieto podziwiam Cię za to cytowanie praktycznie każdego postu:-D
hehe czasem się udaje

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja tez podziwiam diabli
pff, podziwiać to Wy możecie moje zlote dziecko, które pozwala mi tu klikac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:24   #2069
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Moja mała ma chyba coś odwrotnego do skoku rozwojowego bo zaczęła sobie jeść po 5 minut i dość. A później 2h nie może wytrzymać bez jedzenia. Trzymam ją do tych 2h a ona popije 5minut i śpi przy cycu...

A dziś poszłam jeść śniadanie i wzięłam nianie, a mała w łóżeczku leżała. I słyszę jakieś kocie kwiki w tej niani idę do łóżeczka patrzę a Laurunia sobie gada do ochraniacza. Normalnie zaczęła gaworzyć. I nie wiem czy świadomie czy nie ale jak do niej mówię i mam blisko twarz i się uśmiecham to ona też się uśmiecha
o mój tak samo i z karmieniem częstym i z gaworzeniem i uśmiechaniem:P

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

dzięki. a jak z tym rotawirusem? faktycznie dzieci chorują pomimo szczepien? bo jeśli tak to chyba mało sensowne szczepienie...glupieje. chyba wolalabym wybrać samochod (na czym się nie znam ) niż te głupie szczepionki

z tego co słyszałam to owszem, natomiast przechodzą delikatniej i nie grozi im najgorsze

u nas cennik w przychodni jest 220 za hexe, 330 za rota, pneumo i meningo nie pamietam bo na razie te 2 dajemy, to drogo czy normalnie?
Stary 2013-07-12, 14:34   #2070
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
szczepienie chroni przed rotawirusem, ale biegunki i wymioty mogą być z innego powodu- zakażenie bakteryjne, niestrawność itp. zazwyczaj trwają krócej niż rota
czyli szczepic? jako dzialajaca w branzy medycznej przedstaw mi swoje zdanie na temat szczepien. prooosze! bo mnie już krew zalewa.

Cytat:
ja słyszałam, że wymienia się co miesiąc i tak robię

Cytat:
dziwie się, że w nocy po nakarmieniu macie siłę żeby do kompa siąść, ja wręcz krokiem lunatyka podążam za zapachem poduszki
u nas jest karmienie i mala spi. wieczor jest rodzicow a później tata idzie spac, a ja soie lubie nocna pora posiedzieć przy kompie zazwyczaj odrywa mnie stekanie i kolejny cyc-czas wtedy już idziemy sobie razem spac i spimy do rana.

Cytat:
tak pisałyście o tym bobie, że mam ochotę obciąć włosy do ramion, a z drugiej strony mi żal, bardzo długo mi rosną
bobie, bób matkooo bób mnie przesladuje! macha do mnie z polek w warzywniaku. uwielbiam i mam taaaaka ochote. ale po tym wzdęcia warantowane odbije sobie za rok
ps. wiem, ze piszecie o fryzurze

POWODZENIA NA CHRZCINACH - ZDAJ RELACJE.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
noc mielismy masakryczna pierwszy raz od dawna - zamiast co 3-4 godziny pobudki i bol brzuszka maks co 1,5, zdycham pewnie to po tych szczepieniach, bo wczoraj odreagowywala stres i duuzo spala. Po tym co przezylysmy w srode nigdy nie pozwolilabym jej kluc wiecej razy, pierwszy raz plakala lzami i tak rozpaczliwie. nie moglam jej do tego ukoic cycem, bo moglaby ulac rota i kwadrans bidulka tak bezbrzeznie rozpaczala, okropne. Ale byla potem bardzo dzielna, zero ubocznych efektow procz sennosci. teraz ten brzuszek moze troche.
biedna Malgosia Nela to chyba twardzielka, bo ona tylko krzyczała pewnie tlumaczac z niemowlęcego na polski bylaby to wiazanka przekleństw

Cytat:
u gina kontrola wczoraj - nie mialam z kim malej zostawic, ale przynajmniej dzieki temu czekalam godzine, a nie trzy zeby wejsc na 3 minuty i uslyszec kto mi taka brzydka rane po cesarce poszyl... ale szyjka ok, mam jeszcze na usg sie zapisac i do tego czasu zadnych cwiczen. Kurcze, bardziej mnie martwi, ze te dwa lata nie moge zajsc w ciaze, a harmonow nie moge brac - a przeciez inaczej jest ryzyko jednak. Dwa lata bez przytulancow?
dwa lata? slyszalam, ze minimum rok...

Cytat:
Diabli, dzieki za rady
u nas pediatra mowila, ze jest ok, ale Malgonia mniej wiecej po rowno na oba boczki sie upiera. Wczoraj zaczela dawac na wprost pod karuzelka i guga do ukochanego misia tak slodko
super! u nas tez coraz lepiej. dzisiaj mala już sama glowke kladla na drugi boczek

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Dzieki
My za 1.5 tyg. 2 szczepienie juz sie boje bo pamietam pierwsze i dobrze ze jedno uklucie .... pewnie znowu zaniesie sie na kilkanascoe sekund..wrr
pielegniarka probowala mala wkurzyc przed ukłuciem. troszkę ja podszczypywala żeby zaplakala...chyba wlasnie po to żeby sie nie zaniosła. ale ja nic nie rusza krzyk był wtedy kiedy mial być
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości