Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 13:09   #2221
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego:

Ciąża i poród mają wpływ na rozmiar piersi. Około 35% kobiet po porodzie ma większe piersi niż przed ciążą, a 27% - mniejsze.

Myślicie że to prawda? Nie chce mieć juz większych piersi
Też nie chcę już większych, wystarczą mi takie jakie mam teraz... i tak są już za ciężkie i mi przeszkadzają
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:21   #2222
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cześć

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Anka_85 może drugie imię po tacie? My tak planujemy.
przechodzi mi przez myśl Gabriel Adam

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Moje upolowane ciuszki dla Majuni
ale śliczne !!! ja wczoraj ozplywałam się nad skarpetkami... oj nie moge się doczekać zakupów dla małego Gabriela

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek
ale słodkie!
mój dosłownie był w trakcie akrobacji jak mialam skan i zdjęcia dość niewyraźne, nie chciał pozować ...

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa
cześć termin porodu prawie tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość

A ja, że w poniedziałek wizyta, dzisiaj byłam zrobić mocz krew i to moje podwyższone żelazo. Oby morfologia nie spadła. Pije ten wstrętny pietruszkowy koktajl, jem buraka w tabsach, ale dopiero od tygodnia, więc cudów się nie spodziewam.
W każdym razie była inna babka niż zwykle i tym sposobem mam sińca na pół ręki i żyłe mi tak wybrzuszyło... I tyle krwi zapaćkało gazik który mi potem przyłożyła, że był cały mokry, a zwykle miałam ledwo kropeczkę.. Ale jak kończyła pobierać to zamiast trzymać te igłe z tym czymś i drugą brać ten gazik do przyłożenia wkłucia, to ona mi to puściła i to mi tak wisiało na żyle Brak słów!

No, ale teraz już mam wolne, zabieram się zatem za odgruzowanie Naszej sypialni, bo przy nauce do mgr i tych upałach przez kilka dni zrobił Nam się sajgon
oj wspólczuje, ja zawsze boje się przez takie piguły pobierania krwi

Cytat:
Moż ebędą takie same albo mniejsze

I wogóle co faceci widzą w dużych piersiach, przecież wcale nie są ładne, jak są młode to ok, dobry stanik i ok, później się zaczyna, jeszcze po ciąży i karmieniu to wogóle. I jeszcze biorąc pod uwagę że większość kobiet ma źle dobrany stanik, no ale teraz dopiero pojawił się braffiting i ktoś ci pomoże w doborze, ale to znów są koszty bo staniki firmowe są drogie, chyba że na przecenę się trafi ,a wiadomo że kasy za dużo to po prostu się nie ma
moje piersi mnie wkurzają, ale tylko przez.... obcych facetów na ulicy bo gapią się za przeproszeniem jak szpak w dupe. wczoraj stojąc w kolejce jednego takiego zje***m na czym świat stoi i żebyście widziały jego reakcje bezcenna. mam nadzieje że to go do jasnej cholery czegoś nauczy, zero szacunku do kobiet, absolutne zero!
co co cen, dziwie się dlaczego markowe jest drogie jest tylko w Polsce. normalne eleganckie staniki La Senzy za 10 funtów można mieć

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:25   #2223
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Cześć

przechodzi mi przez myśl Gabriel Adam

ale śliczne !!! ja wczoraj ozplywałam się nad skarpetkami... oj nie moge się doczekać zakupów dla małego Gabriela

ale słodkie!
mój dosłownie był w trakcie akrobacji jak mialam skan i zdjęcia dość niewyraźne, nie chciał pozować ...

cześć termin porodu prawie tak jak ja

oj wspólczuje, ja zawsze boje się przez takie piguły pobierania krwi

moje piersi mnie wkurzają, ale tylko przez.... obcych facetów na ulicy bo gapią się za przeproszeniem jak szpak w dupe. wczoraj stojąc w kolejce jednego takiego zje***m na czym świat stoi i żebyście widziały jego reakcje bezcenna. mam nadzieje że to go do jasnej cholery czegoś nauczy, zero szacunku do kobiet, absolutne zero!
co co cen, dziwie się dlaczego markowe jest drogie jest tylko w Polsce. normalne eleganckie staniki La Senzy za 10 funtów można mieć
w Polsce wszystko jest drogie.. ludzie za niedługo chleb bedą kraść i w za malych/ dużych ciuchach chodzic bo nawet w lumpkach zdrozeje tak że ho ho ..
Stary 2013-07-12, 13:31   #2224
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
w Polsce wszystko jest drogie.. ludzie za niedługo chleb bedą kraść i w za malych/ dużych ciuchach chodzic bo nawet w lumpkach zdrozeje tak że ho ho ..
Aż strach pomyśleć co to będzie za kilka lat... zamiast coraz lepiej robi się coraz gorzej. Na wszystko wiecznie trzeba odkładać, zamiast pójść do sklepu i zbierać z półek to na co się ma ochotę trzeba liczyć i kombinować co kupić żeby wystarczyło pieniędzy... porażka

Wrrr ale jestem wściekła

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-12 o 13:42
Stary 2013-07-12, 13:32   #2225
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Były nadzwyczaj potrzebne.

Mój Prof. pojechał na wesele i zapomniał mnie poinformować, ale jego podwładna (najlepszy lekarz jakiego znam jeśli chodzi o podejście) zrobiła usg.
Pomierzyła Robaka, wszystkie przeplywy i wyszło, źe wszystko z nim ok. Do OM spoznia sie już tylko tydzień, nie 15 dni.
Waży 501g i znużony moim zachowaniem ziewał jak ja płakałam ze szczęścia. Obie stopy i ręce przy buzi. Paluchami od nogi drapał się w nos.
Poprosiłam o chwilę z nim i Pani dr wlaczyla mi 3d/4d. Jest podobny do siostrzyczki .
A to wszystko na nfz, w szpitalu.

Jestem taka szczesliwa. Godzinę wylam.
I choć leje deszcz, nic się nie liczy. Tylko on i jego zdrówko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cudownie Dzidzia !

Cytat:
Napisane przez renej1978 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam termin na listopad 2013 r. przyjmiecie mnie?
Witaj
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:32   #2226
89Beatka
Wtajemniczenie

Obrzeram się bobem i dzieciątku smakuje bo fika
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:33   #2227
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
niunia32 czekamy na relację z wizyty
już piszę

Moje dziecko nie chciało współpracować i dalej nie wiem czy jest WOjtusiem czy dziewczynką....
ogólnie maleństwo rośnie, ruszało rączkami i nogami
pomierzyć się nie dało za bardzo... główka i kość udowa...
aparat jest trochę nie dokładny, ale co tam
od dzisiaj jestem na L4

następna wizyta 12.08 o 14 (z usg) - Rybko proszę wpisz

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Były nadzwyczaj potrzebne.

Mój Prof. pojechał na wesele i zapomniał mnie poinformować, ale jego podwładna (najlepszy lekarz jakiego znam jeśli chodzi o podejście) zrobiła usg.
Pomierzyła Robaka, wszystkie przeplywy i wyszło, źe wszystko z nim ok. Do OM spoznia sie już tylko tydzień, nie 15 dni.
Waży 501g i znużony moim zachowaniem ziewał jak ja płakałam ze szczęścia. Obie stopy i ręce przy buzi. Paluchami od nogi drapał się w nos.
Poprosiłam o chwilę z nim i Pani dr wlaczyla mi 3d/4d. Jest podobny do siostrzyczki .
A to wszystko na nfz, w szpitalu.

Jestem taka szczesliwa. Godzinę wylam.
I choć leje deszcz, nic się nie liczy. Tylko on i jego zdrówko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Witaj

Cytat:
Znalazłam coś takiego:

Ciąża i poród mają wpływ na rozmiar piersi. Około 35% kobiet po porodzie ma większe piersi niż przed ciążą, a 27% - mniejsze.

moje piersi po pierwszej ciąży były odrobinę mniejsze

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:35   #2228
Margot156
Raczkowanie

Witam się ze wszystkimi

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski

Łowy cudowne

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a wogole jaki głupi sen miałam. przyszlado mnie jakas mloda dziewczyna i zaczela na mnie wrzeszczec ze ja dzieci swoich nie kocham bo do koscioła nie chodze i w Boga nie wierze....to chyba przez moje wczorajsze rozmowy z TŻ o tym że jak tak dalej pojdzie to biednego papieża Franciszka otruja albo cos za rewolucję w Kosciele a jak nie to może nawet wróce na ścieżkę wiary
Też się tego obawiam. w szczególności że jedna taka sytacja juz była.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
heheh no tak nie wiem czy wam pisałam w koncu jak mnie moje dziecko z jednej strony ubawilo a z drugiej wstydu narobilo

siedzimy sobie w knajpce poszlismy na obiad. Młody zjadl wielka porcję pierogów i poprawił jeszcze polowa mojej porcji miesa z ziemnakami ( nawet tesciowa ostatnio dzownila i mowila że go lepiej ubierac jak żywic)
no i zjadł oparl sie na krzesełku i na cala knajpkę: "CHYBA SIE ZARAZ POZYGAM" ja z TŻ na siebie i mówie "Piotrek cicho tak nie wolno" na to on ( znów na cały głos) "NO DOBRA ZARAZ ZWYMIOTUJE".....ale wiecie co miał na twarzy swój szelmowski uśmiech.....
Rewelacja... po prostu rewelacja. Uwielbiam dziecięcą szczerosć!!!

Cytat:
a tak w ogóle to chciałam się pochwalić ze jak przyszłam do doomu wczoraj to w lodówce widziałam 6pak piwka- dla mnie i tylko dla mnie bavaria
jakby coś to w simply market jest tak ze jak kupujesz 1 szt to płacisz 3,90/szt a jak 6 pak to za sztuke 3,20
Ależ ja Ci zazdroszczę!! w naszym simply 9mamy 3 minuty z domu) niestety nie sprzedają. Musimy zasuwać do Auchan - ale tam to już robię zapas 2-3 zgrzewek tak na wszelki wypadek

Cytat:
Witamy witamy

Cytat:
witaj! napisz cos o sobie

le uwga!! są dwie bavarie, jedna ma 0,0% - tą możemy. polecam orginal, smakowe są bleeeeeeee , i bavaria co ma 5,0% tej nie te 00% są 330 ml tylko (a przynajmniej u nas )
Raz się nadziałam. Wszędzie w okolicy szukałam bavarii eby nie musiec jeździć do oszołoma. I w sklepiku pod domem słyszę że u nich bavaria jest zawsze. No to od razu zakupiłam 4 szt i szybciutko do domeczku. Na szczęście zawsze czytam etykiety i tu smutna niespodzianka. Aż się popłakałam wtedy

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:37   #2229
89Beatka
Wtajemniczenie

niunia

coś dzieciątko miało zły dzień, i wstydliwe może jest, po mamusi ???
i dalej w niepewnośći żyć
ale dobrze ze widziałaś jak się rusza

a co do piersi, już 2 dzień swędzi mnie lewy sutek, i tylko lewy, czy to jakaś oznaka tej słynnej siary?
Stary 2013-07-12, 13:39   #2230
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
już piszę

Moje dziecko nie chciało współpracować i dalej nie wiem czy jest WOjtusiem czy dziewczynką....
od dzisiaj jestem na L4

Mimo tego że nadal nie znasz płci pewnie i tak jesteś szczęśliwa że mogłaś podglądnąć swoje maleństwo
Stary 2013-07-12, 13:43   #2231
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Znalazłam coś takiego:

A ja nie chcę mniejszych
Stary 2013-07-12, 13:43   #2232
Dzastin08
Wtajemniczenie

Niunia, to Ci mały uparciuch
za wizytę.

Beatka,
bardzo możliwe... ja czułam mokre na sutku zanim jeszcze zobaczyłam plamę na koszulce;D

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-12 o 13:45
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:46   #2233
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
niunia

coś dzieciątko miało zły dzień, i wstydliwe może jest, po mamusi ???
i dalej w niepewnośći żyć
ale dobrze ze widziałaś jak się rusza

a co do piersi, już 2 dzień swędzi mnie lewy sutek, i tylko lewy, czy to jakaś oznaka tej słynnej siary?
córcia też długo była raczej dziewczynką, nie chciała dokładnie pokazać co ma między nóżkami

dzieciątko widocznie miało świetną zabawę, tu rączką machało, nogami jakby skakało

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mimo tego że nadal nie znasz płci pewnie i tak jesteś szczęśliwa że mogłaś podglądnąć swoje maleństwo
oooo takk

aaa zapomniałam jeszcze napisać, że szyjka długa zamknięta, twarda. macica na wysokości jakiej powinno być, łożysko na tylnej ścianie i wody w porządku

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
za wizytę.

Beatka,
bardzo możliwe... ja czułam mokre na sutku zanim jeszcze zobaczyłam plamę na koszulce;D

dzięuję

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:47   #2234
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
już piszę

od dzisiaj jestem na L4

e
Stary 2013-07-12, 13:55   #2235
rusalka12
Zadomowienie

Beatka mi po pierwszym porodzie biust powiekszy sie z miszeczki B na D. Fakt, przytylam sporo 19kg, 12kg zrzucilam, ale cyc ogromny pozostal. Nedawno wybralam sie na zakupy biustonoszowe, bo mi sie juz piersi wylewaly ze stanika. Okazalo sie po pomiarach, ze nosze teraz DD!!! No masakra jakas :-( nie znosze miec duzych piersi.
Pzed pierwsza ciaza mialam takie fajne, sterczace, nie za male, nie za duze. Teraz sa przeogromne :-( a jak na razie mam tylko 4 kg do przodu...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:56   #2236
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam coś takiego:

Wam wszystkim piersi rosną a moje stoją w miejscu tak bym chciała żeby mi ze 2 rozmiary urosły
Cytat:
Moż ebędą takie same albo mniejsze

I wogóle co faceci widzą w dużych piersiach, przecież wcale nie są ładne, jak są młode to ok, dobry stanik i ok, później się zaczyna, jeszcze po ciąży i karmieniu to wogóle. I jeszcze biorąc pod uwagę że większość kobiet ma źle dobrany stanik, no ale teraz dopiero pojawił się braffiting i ktoś ci pomoże w doborze, ale to znów są koszty bo staniki firmowe są drogie, chyba że na przecenę się trafi ,a wiadomo że kasy za dużo to po prostu się nie ma
bo jest za co potrzymać :P
Cytat:
Wrrr ale jestem wściekła
co jest?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:57   #2237
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Aż strach pomyśleć co to będzie za kilka lat... zamiast coraz lepiej robi się coraz gorzej. Na wszystko wiecznie trzeba odkładać, zamiast pójść do sklepu i zbierać z półek to na co się ma ochotę trzeba liczyć i kombinować co kupić żeby wystarczyło pieniędzy... porażka

Wrrr ale jestem wściekła
wydaje mi się że kraj za kilka lat upadnie...
a ja jak widzę, co się dzieje w rodzinach moich znajomych to placzę... dramat! ceny wszystkiego co podstawowe, długi, problemy z czynszem... ach co za zycie

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:06   #2238
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Wam wszystkim piersi rosną a moje stoją w miejscu tak bym chciała żeby mi ze 2 rozmiary urosły

to chyba nuie myśle jak facet dla mnie mała tez można się pobawić

Moze ci urosną jeszcze, mnie jak narazie tylko spuchły, ale jak potem mają się powiekszyć, to będzie starszne

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Beatka mi po pierwszym porodzie biust powiekszy sie z miszeczki B na D. Fakt, przytylam sporo 19kg, 12kg zrzucilam, ale cyc ogromny pozostal. Nedawno wybralam sie na zakupy biustonoszowe, bo mi sie juz piersi wylewaly ze stanika. Okazalo sie po pomiarach, ze nosze teraz DD!!! No masakra jakas :-( nie znosze miec duzych piersi.
Pzed pierwsza ciaza mialam takie fajne, sterczace, nie za male, nie za duze. Teraz sa przeogromne :-( a jak na razie mam tylko 4 kg do przodu...
czemu biologia nas tak urządziła
faceci to mają tylko penisa a my? tu za mało albo za dużo, tam wystaje albo nie itd

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
za wizytę.

Beatka,
no mnie narazie tylko swędzi, nic innego nie czuje, sprawdzam czy czegoś mokrego tam nie mam ale nie
Stary 2013-07-12, 14:08   #2239
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

co jest?
No więc tak, mój TŻ od początku naszego związku 12 dnia każdego miesiąca przynosi mi różyczkę i zabiera na kolacje albo miło spędzamy wieczór (nasz związek zaczął się 12.12.2008r i zamiast uroczyście obchodzić rocznice to on uroczyście obchodzi każdą kolejną miesięcznice). No i wczoraj pojechałam do niego i on w pewnym momencie mówi do mnie tak "Kochanie jutro 12 chciałbym zrobić Ci taką małą przyjemność i pójdziemy jutro do złotnika zanieść obrączki, jak będziemy wiedzieli ile zejdzie ze zrobieniem obrączek to ustalimy datę ślubu" więc ja oczywiście cała w skowronkach napisałam mojej najlepszej przyjaciółce że idziemy dziś załatwić sprawę z obrączkami a ta do mnie dzwoni z krzykiem że jak to ślub skoro on mi pierścionka nie dał, że to jest du*pa a nie facet bo pierścionek najważniejszy... wytłumaczyłam na spokojnie że pierścionek w tym momencie nie jest najważniejszy i da mi go jak będzie miał coś więcej kasy, a ta dalej z pretensjami że ona nas nie rozumie bo jak można ślub bez pierścionka planować... ale mnie zdenerwowała

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-12 o 14:10
Stary 2013-07-12, 14:09   #2240
lineczka1989
Zakorzenienie

dziewczyny, które będą miały koty przy maleństwach
czy będziecie kociaki zaszczepiać przed pojawieniem się maleństwa w domu? chodzi mi o jakieś szczepienia a choroby, które mogą przynieść?

bo ja mam kota który większość czasu tak jak teraz spędza a dworzu, jest regularnie odrobaczany, ale zastanawiam się czy na coś warto jeszcze zaszczepić

w ogóle moja bratanica (ma 10 lat) powiedziała mi że ROBIĘ BŁĄD, że zostawiam kota w domu jak mała już się urodzi więc jej powiedziałam, że mój kot i moje dziecko i nie ma mowy żebym oddała Ryśka bo mała już będzie, że będą żyć pod jednym dachem i koniec kropka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-12, 14:10   #2241
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Obrzeram się bobem i dzieciątku smakuje bo fika
u nas pół kilo 9 zł ... znaczy u mnie w sklepie bo na bazarku to nie mam pojęcia ale 9 złto strasznie dużo jak dla mnie

niunia32- za wizyte, szkoda ze sie nie ujawnił/a

domii
- co jest?

Lineczka-jak tak bardzo chcesz mieć większe to ja CI swoje odstąpie

mnie cały czas brzuch swędzi od jakiś 3-4 dni ;P
Stary 2013-07-12, 14:13   #2242
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie
Jestem w 17 tc termin porodu mamy na 19 grudnia
Od wczoraj wiem iż pod moim serduszkiem rośnie syneczek
Czy mogę dołączyć do wątku?
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:14   #2243
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witaj
Macie już jakieś pomysły na imię dla synka ?
Stary 2013-07-12, 14:14   #2244
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Obrodziło nam w nowe mamusie WITAJ
Twoje pierwsze dzieciątko? ruchy czujesz?
Stary 2013-07-12, 14:14   #2245
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba nuie myśle jak facet dla mnie mała tez można się pobawić

Moze ci urosną jeszcze, mnie jak narazie tylko spuchły, ale jak potem mają się powiekszyć, to będzie starszne:
ale wiesz jak jest małe to nie ma tej przyjemności a tak to jest do czego się przytulić za co potarmosić moj TŻ jak koło mnie siedzi to chociaż na kawałek musi cycocha potrzymać bo chory chodzi

na to liczę że urosną zawsze chciałam mieć większe piersi niż mam teraz :P bratowej TŻ w ciąży z miseczki A urosły do dużego D jaki jej mąż był szczęśliwy
z resztą TŻ mnie kiedyś zapytał czy wiem co by robił jakby na jeden dzień był kobietą, wiecie jaka była jego odpowiedź? bawił by się cały dzień cyckami
Cytat:
No więc tak, mój TŻ od początku naszego związku 12 dnia każdego miesiąca przynosi mi różyczkę i zabiera na kolacje albo miło spędzamy wieczór (nasz związek zaczął się 12.12.2008r i zamiast uroczyście obchodzić rocznice to on uroczyście obchodzi każdą kolejną miesięcznice). No i wczoraj pojechałam do niego i on w pewnym momencie mówi do mnie tak "Kochanie jutro 12 chciałbym zrobić Ci taką małą przyjemność i pójdziemy jutro do złotnika zanieść obrączki, jak będziemy wiedzieli ile zejdzie ze zrobieniem obrączek to ustalimy datę ślubu" więc ja oczywiście cała w skowronkach napisałam mojej najlepszej przyjaciółce że idziemy dziś załatwić sprawę z obrączkami a ta do mnie dzwoni z krzykiem że jak to ślub skoro on mi pierścionka nie dał, że to jest du*pa a nie facet bo pierścionek najważniejszy... wytłumaczyłam na spokojnie że pierścionek w tym momencie nie jest najważniejszy i da mi go jak będzie miał coś więcej kasy żeby mi go kupić, a ta dalej z pretensjami że ona nas nie rozumie bo jak można ślub bez pierścionka planować... ale mnie zdenerwowała
a co On sie tak uparł tego pierścionka? tym bardziej że powtarzasz mu ze dla Ciebie nie jest najważniejszy

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-12, 14:14   #2246
rusalka12
Zadomowienie

DOMII nie przejmuj sie. U mnie na wsi byl wielki huk bo do slubu bez welonu poszlam - jak to? Bez welonu? Nie dziewica? Buahaha. Wasz slub i wasze decyzje wiec nie denerwuj sie nic a nic. Nie warto.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:15   #2247
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
No więc tak, mój TŻ od początku naszego związku 12 dnia każdego miesiąca przynosi mi różyczkę i zabiera na kolacje albo miło spędzamy wieczór (nasz związek zaczął się 12.12.2008r i zamiast uroczyście obchodzić rocznice to on uroczyście obchodzi każdą kolejną miesięcznice). No i wczoraj pojechałam do niego i on w pewnym momencie mówi do mnie tak "Kochanie jutro 12 chciałbym zrobić Ci taką małą przyjemność i pójdziemy jutro do złotnika zanieść obrączki, jak będziemy wiedzieli ile zejdzie ze zrobieniem obrączek to ustalimy datę ślubu" więc ja oczywiście cała w skowronkach napisałam mojej najlepszej przyjaciółce że idziemy dziś załatwić sprawę z obrączkami a ta do mnie dzwoni z krzykiem że jak to ślub skoro on mi pierścionka nie dał, że to jest du*pa a nie facet bo pierścionek najważniejszy... wytłumaczyłam na spokojnie że pierścionek w tym momencie nie jest najważniejszy i da mi go jak będzie miał coś więcej kasy, a ta dalej z pretensjami że ona nas nie rozumie bo jak można ślub bez pierścionka planować... ale mnie zdenerwowała
Nie słuchaj tego i sie nie denerwuj!!!
Najważniejsze że jesteś szczęśliwa i że robicie kolejny krok w waszym wspólnym życiu.
Pierścionek jest przyjemny i ważny jeśli na ślub trzeba długo czekać(wyjazd, służba itp), ale skoro wy już obrączki organizujecie to nie jest to konieczne!!

Gratuluję kolejnej rocznicy i super romantycznego mężczyzny!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:17   #2248
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
u nas pół kilo 9 zł ... znaczy u mnie w sklepie bo na bazarku to nie mam pojęcia ale 9 złto strasznie dużo jak dla mnie

Lineczka-jak tak bardzo chcesz mieć większe to ja CI swoje odstąpie
bardzo chętnie przyjmę

tyle wspominacie o tym bobie, jak on smakuje i z czym to się je? bo nigdy nie jadłam
Cytat:
jasne ,że możesz! witaj

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-12, 14:17   #2249
ryba91
Zakorzenienie

domi- nie przejmuj się! to Wasz slub i wasza sprawa!!
lineczka- u mnie jak tylko sie dowiedzieli o ciaży chcieli mi wynieść koty, może nie tak chamsko jak to brzmi, ale powiedzieli i na każdym kroku powtarzali ze mam pozbyć się bo : z dzieckiem duzo obowiązków a tu jeszce koty , sierść itd. że beda skakać po małym i jego rzeczach itd... no powiem Ci żę chciałąm zabić. mam nadzieje ze jdnak udowodnię że moje koty bedą grszecze i dam sobie z nimi i malym rade
Stary 2013-07-12, 14:21   #2250
Sylwiaaa88
Rozeznanie

89Beatka Tak, to moje pierwsze dzieciątko i do 10 tyg myslałam że ostatnie tak się kiepsko czułam Właśnie jeszcze nie czuje ruchów niestety chyba że nie potrafie ich odczytać (bo nieraz mi się zdaje że coś się tam dzieje), jeżeli chodzi o imię to Tż już w sumie od początku ciąży wybrał Bartosz i tak zostało
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości