|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Fantastka co do nadżerki to słyszałam, że dopiero po stwierdzeniu, że to 100% ona można coś z 'nią' robić... badania, różni ginekolodzy. Mi jeden stwierdził, że mam. Wymroził. Byłam jeszcze wtedy młoda i głupia i nie orientowałam się w tych sprawach
Ginekolodzy mylą to z czymś innym. Miałam wymrażaną, co nie było przyjemne, jeszcze to był ten gin co zalecił mi tabletki anty na wyregulowanie cyklu w celu zajścia w ciążę pisałam wcześniej...Także, przestrzegam... poczytaj sobie o tym że co? ja brałam tabletki za 30-42 zł i me dziecie ma się dobrze myślę, że i bez brania tego dzieci rodzą się zdrowe Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-07-12 o 14:31 |
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Laski, widać już te moje serducha na ovu, czy nadal nie?
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba wezmę ten witaminer bo tani jest |
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
ja widzę
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- a jakie globulki?? |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A więc jak w nadżerce nie pomogę. Jeśli chce wysłać na badania to super, niech badają, robią badania, żeby mieć pewność, że to na 100% "to" a nie coś innego Spokojnie, to nic strasznego
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aać
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać Cytat:
Myślałam, że tylko wymraża ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeść |
||
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam już z laboratorium. Panie zgubiły mój wynik i muszą jakiś odpis robić ale mają wpisane w zeszyt, że wynik ujemny czyli nie wykryło bakterii
![]() Chociaż tyle pocieszenia na ten cykl ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Wszystko zależy od tego jak kto ma dużą... jak jest mała to owszem nie trzeba nic robić ale trzeba pamiętać o tym, że przy nadżerce łatwo o infekcje. Jeśli masz taką dużą jak Ci gin powiedziała to nie jest dobrze. Przepisała Ci jakieś leki na to? Ja miałam wykrytą w listopadzie zeszłego roku sporą nadżerkę. Brałam leki ale nic mi nie pomagały. No i w końcu miałam zrobiony zabieg - krioterapię, oczywiście prywatnie. Polegało to na zamrożeniu. Wszystko mi się wygoiło i jest bardzo dobrze. Wiem, że niektórzy mówią żeby nie ruszać jak kobieta jeszcze nie rodziła ale to jest starodawne podejście. Jak niedługo zaczniesz krwawić bo nadżerka się cudownie nie zagoi to co wtedy? Też czekać na zbawienie czy jak, bo nie rozumiem? Nadżerka sama nigdy się nie zagoi tym bardziej w takim zaawansowanym stanie. krioterapia jest polecana dla kobiet które nie rodziły a jak leki nie pomagają to nie ma innego wyjścia. Jak Ci poleciła witaminy za 200 zł to musi mieć niezły z tego zysk hahaha masakra. Ludzie nie śpią na pieniądzach. Dobrze, że mój gin jest racjonalny i nie poleca mi takich drogich specyfików. Tylko kwas foliowy jakikolwiek i tyle.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-07-12 o 16:13 |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brałam kwas foliowy ale wcześniej, bo w sumie zaszłam jak mi było obojętne bo nie chciałam w listopadzie zajść, żeby nie rodzić w upały i wtedy zaszłam i wznowiłam branie kwasu w sumie chyba gdzieś po owulacji jak już byłam w ciąży
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Co do vitaminer prenatal to mi tu inna cenę na doz pokazuje:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55683-Vit...tabl.__30_kaps. I to jest na miesiąc bo się bierze jedna tabletkę i jedna kapsułkę dziennie. Fakt faktem polecają więc możesz się skusić jak chcesz
|
|
#2477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj odebrałam wynik cytologii, na którym wyszła infekcja, więc od razu dzisiaj byłam u lekarza po receptę - na szczęście jakiś niedrogi lek mi zapisał i w skumulowanej dawce, więc tylko na 2 dni brania, żeby infekcja nie przeszkodziła w staraniach Wyznaczył mi też pierwszy dzień monitoringu i oczywiście d.upa blada, bo nachodzi mi na pracę Już mi słabo, bo wiem, że czekają mnie straszne boje, żebym mogła pójść na to badanie Cytat:
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Hey mam dwie wiadomości: beta HCG 377 czyli jestem w ciąży 4-5 tydzień, przynajmniej póki co.. Druga to ze zrobiłam bad ogólne moczu i mam liczne bakterie i podwyższone leukocyty czyli ewidenty stan zapalny.. Do gina dopiero w poniedziałek, chyba umrę ze stresu. Radze Wam zrobić sobie przed staraniami bad ogólne moczu żeby nie było tak jak u mnie dobra i zła wiadomość za razem
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A o wyniki moczu nie ma się na razie co stresować, skoro nic nie odczuwasz to może Twój organizm to toleruje. W poniedziałek się wszystkiego dowiesz. |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariować można...
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz na pewno coś poradzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie wiem czy mam się stresować czy nie, pewnie i tak stresowac sie będę. Tżt dostał z☠☠☠kę i pojechał kupić żurawinę suszoną Ale mam podły nastrój a miało być tak pięknie![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarze nieraz bagatelizują problem. Nadżerkę można stwierdzić wykonując kolposkopie (mi gin za każdym razem tak bada). Poczytaj o tym i zainteresuj się, żebyś potem nie miała problemów ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Co do badania moczu to akurat wiadome, że przed staraniami trzeba zrobić wszystkie badania żeby potem nie było zdziwienia. Ja miałam robione i jest ok. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Wiem, że to wkurzające sama się borykałam ciągle z czymś ale w końcu zaleczyłam wszystko. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Dziewczyny zaczyna mi się śluzik ciągnąć
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
No to do wyra !
|
||
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam badanie moczu w maju, nic mi kompletnie nie dolegało... A przy tych wszystkich badanich które robiłam jakoś mi to z głowy wypadło, zresztą nie myślałam że nam się tak szybko uda, ten pierwszy cykl to była raczej taki testowy a tu proszę. No nic teraz panikowanie mi nic nie da, najwyżej dostanę antybiotyk i będę musiała go wziąśc, czytałam że infekcje moczowe są bardzo częste w ciąży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Ginekolodzy mylą to z czymś innym. Miałam wymrażaną, co nie było przyjemne, jeszcze to był ten gin co zalecił mi tabletki anty na wyregulowanie cyklu w celu zajścia w ciążę
pisałam wcześniej...

ja brałam tabletki za 30-42 zł i me dziecie ma się dobrze
myślę, że i bez brania tego dzieci rodzą się zdrowe 

Myślałam, że tylko wymraża 

Już mi słabo, bo wiem, że czekają mnie straszne boje, żebym mogła pójść na to badanie 
Lekarz na pewno coś poradzi