Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 15:37   #3241
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W 99% mierze w uchu, bo pomiar jest.dokładniejszy, a u małych dzieci to istotne.
Do.czoła.trzeba przyłożyć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Podobno z uszu mogą być przekłamane wyniki, bo trzeba dobrze włożyć coby nie trafić w błonę bębenkową?Ale u Ciebie nie ma rozbieżności?
Znowu bezdotykowe na pewno są niedokładne. Wrr nie wiem już. Miałam już kupować a teraz rozkminiam.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja jestem bardzo ciekawa, jakie to uczucie jak wody odchodzą, bo przy Maryśce mi pęcherz przebijali. może teraz mi odejdą same?
co do wagi - ja też dużo waże. teraz pewnie trochę doszło, przez te wakacyjne lody jutro wracamy do domu to się okaże ile.
ale muszę Ci napisać, że bardzo szanuje Twoje podejście do tematu, i to że wklejasz swoje zdjęcia - ja się nie przełamałam....

warto dopytać w swojej firmie, u mnie dają czas 2 tyg PO porodzie

wszystkie te nosidła są bardzo ok jedna tylko uwaga - w nosidle nosisz tylko w pozycji pionowej a wielu fizjoterapeutów uważa że nie powinno się pioniozować dziecka poniżej 3 miesiąca życia - i ja się z nimi zgadzam. chusta tkana natomiast daje Ci możliwość wiązania w poziomie - ja mam chustę
Tak wiem,że od 3/4 miesiąca jak już dzidziuś umie trzymać główkę. I chyba z Mei Tai tak samo?
A co do chusty to na początku nosi się dzidziusia poziomo?

Aaa tak, pisałaś,że poziomo. Budyń

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-12 o 15:40
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:41   #3242
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
ja jestem bardzo ciekawa, jakie to uczucie jak wody odchodzą, bo przy Maryśce mi pęcherz przebijali. może teraz mi odejdą same?
co do wagi - ja też dużo waże. teraz pewnie trochę doszło, przez te wakacyjne lody jutro wracamy do domu to się okaże ile.
ale muszę Ci napisać, że bardzo szanuje Twoje podejście do tematu, i to że wklejasz swoje zdjęcia - ja się nie przełamałam....
Mi wody odeszły już na łóżku porodowym- w pierwszej chwili myślałam,że się zsikałam ale coś za dużo tego było bo płynęło na podłogę A wody miałam brzydkie,zielone no i od tego momentu położna zaczęła mnie ponaglać. heh tak jakbym mogła coś sama przyspieszyć

Cytat:
warto dopytać w swojej firmie, u mnie dają czas 2 tyg PO porodzie
Tak by było najlepiej.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Jak tak czytałam to przypomniało mi się coś zabawnego. Siostra odpieluchowuję swoją dwulatkę. No i ostatnio jak mała Oliwka biegała sobie po domu w majtkach a siostra akurat karmiła drugie (6 tyg) to mała przyszła z grubszą niespodzianką w dłoni . Nie zdążyła biedaczka
Wzięła siostrę z zaskoczenia
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:42   #3243
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no ja tez z wlasna dzialanoscia i troche mnie to przeraza wszystko bo w sierpniu juz bede stopowac z praca wieci malo zarobie, wrzesien tym bardziej i dopiero za pazdziernik macierzynski dostane
a jak dostane w grudniu po poludniu to sobie chyba w leb strzele bo.z czegos trzeba lokal utrzymac a jeszcze fajnie byloby cos zjesc
dokładnie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:42   #3244
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia typowe nosidła to Tula i Manduca.
Mei Tai podobno z firmy Lenny Lamb czy coś takiego.

Przy czym one od 3/4 miesiąca życia.

A chustę jaką bierzesz pod uwagę?Natibaby?Mnie przeraża to,że nie dam rady się dobrze omotać z dzidzią.Nie każdemu udaje się od razu

Na pewno chusta wygrywa ceną i tym,że można od pierwszych dni życia. No i brałabym chustę tkaną, jak najdłuższą.

Stary 2013-07-12, 15:43   #3245
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
My jeszcze w Krakowie w ZOO nie byliśmy. Już tyle razy namawiałam Tżta ale zawsze ma jakąś wymówkę. Pewnie się wybierzemy jak Dzidziuś będzie i to troszkę większy.
A wiesz może ile bilety kosztują?
chyba cos okolo 25zl od osoby. generalbie nie jest to tani wstep
plus parkingi itp

a co do filmiku 365sekund to widzialam.tam zyrafke sophie i rzeczywiscie fajna zabawka, i chustawke ktorej nie powinno sie uzywac, i pionizowanie dziecka ktorego nie powinno sie robic hihi

chcialabym tez swojemu dziecku taka niespodzianke zrobic
rodzice mojego kolegi nastawili mu wino na urodziny i na 18stke dostal 18letnie wino
drugiemu synowi posadzili drzewo
a reszcie rodzanstwa juz nic bo im sie nie chcialo hihi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:44   #3246
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
[COLOR=White]

Wzięła siostrę z zaskoczenia
A żebyś wiedziała. I tak podziwiam moją siostrę. Oliwka za trzy dni będzie miała 2 latka, mały 6 tyg, chłop za granicą a jednak daje radę, nie narzeka, jedynie pora kąpania trochę ją dobija, bo wtedy wszystko trzeba zrobić naraz.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:45   #3247
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Aha, jak byliśmy ostatnio u lekarza, powiedział, że on u mnie syna nie widzi. A mieliśmy dobry podgląd na pupę malucha. Co więcej ja też go nie widziałam.

Ja już nawet nie będę pytać, czekamy na Niespodziankę.
serio ? zreszta, najwazniejsze zeby zdrowe bylo

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Powiem Wam ciekawochę, która była dla mnie zaskoczeniem Wczoraj w SR był wykład z panią pedagog i panem fizjoterapeutą dziecięcym. Babka ciekawie mówiła o rozwoju emocjonalnym dziecka, o błędach, jakie popełniają rodzice itd. Pan fizjoterapeuta m.in. przestrzegł przed dwoma/trzema rzeczami:
* by nie prowadzać niechodzącego samodzielnie jeszcze dziecka za rączki, bo sprawiamy, że dziecko nie przenosi ciężaru ciała na nóżki i to może opóźnić jego pierwsze samodzielne kroki
* niesiedzącego jeszcze stabilnie dziecka nie okładać poduszkami, by nie upadło
* nie wsadzać dziecka w chodziki/huśtawki, bo ciężar ciała zamiast na nóżkach skupia się na biodrach i pupie, a to też niedobrze
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Chodzi o takie specjalne huśtawki, jakaś nowość pewnie z Chin Takie, że dziecko siedzi ze zwisającymi nóżkami w takiej jakby miękkiej uprzęży i może odbijać się nimi od ziemi i leci w górę i tak w kółko.
dobrze prawia chociaz moja B. przy obnizonym napieciu miesniowym byla rehabilitowana i w to wchodzilo np delikatne podciaganie z pozycji siedzacej, ale mialo to na celu wymuszac to na B. a nie zeby za nia robote odwalac

a te hustawki to sie skoczki nazywaja

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny widze ze tamaty kapielowe goroja od rana ja mam pytanie do dziewczyn ktore rodzily.
To prawda ze po ciazy kazda kobieta ma hemoroidy?? bo mnie tak wszyscy strasza... czy da sie jakos tego uniknac?
ja nie mam

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wiecie nad czym ostatnio często rozmyślam?
Czy Ola będzie podobna do Mai,czy całkiem inna?
Norrrrmalnie nie mogę się doczekać jak ją ujrzę!!!!!
ja do ostatniego usg nie potrafilam sobie mlodej wyobrazic, ale po 3d jestem przekonana ze bedzie do blanki podobna a tesciowa mnie zabila bo stwierdzila ze to caly tz, jego nos, jego usta... dzizas musialabym w takim wypadku na operacje plastyczna nosa zbierac

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem,dlaczego po ciąży robią się te hemoroidy. Co ma na to wpływ?
push, push! rozumisz... to od tego miedzy innymi ale to ci nie grozi

Cytat:
Eeeej bez kitu, czasem sie nad tym zastanawiam jak to jest.Czy nawet jeśli dla innych moje dziecię nie będzie zbyt ładne to dla mnie będzie najpiękniejsze?Zawsze mnie to zastanawiało jak to jest
hehe, ja pewnie jakas inna jestem, ale dla mnie pierwszy miesiac to Blanka byla brzydalem

Cytat:
Tak jeszcze w temacie mojego szoku spowodowanego badaniami na paciora- no nie wyobrażam sobie wkładać dziecku termometra do pupci. To musi boleć...
nigdy ci mama nie mierzyla temperatury w tylku ?
to nie boli, tym bardziej ze takie niemowlaki nie czja bazy. problem zaczyna sie pozniej gdy juz dziec bardziej kumaty i ruchliwy, ja Blance do drugiego roku zycia mierzylam w tylku bo to najwiarygodniejszy pomiar, a poprzedni nasz termometr cudo do czola i ucha mozna bylo sobie w dupe wsadzic bo zle mierzyl

Cytat:
ja mam chustę
napiszesz jaka?

ufff nadrobilam od wczoraj my dzis jak zwykle zabiegany dzien. plyteczki na sciany do kibla i kuchni mi przyszly i jestem zadowolona po niedzieli zaczynamy z robota

tz w domu to nie mam kiedy czytac
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-07-12 o 15:49
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:46   #3248
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Tassia typowe nosidła to Tula i Manduca.
Mei Tai podobno z firmy Lenny Lamb czy coś takiego.

Przy czym one od 3/4 miesiąca życia.

A chustę jaką bierzesz pod uwagę?Natibaby?Mnie przeraża to,że nie dam rady się dobrze omotać z dzidzią.Nie każdemu udaje się od razu

Na pewno chusta wygrywa ceną i tym,że można od pierwszych dni życia. No i brałabym chustę tkaną, jak najdłuższą.
tez chce chuste tkana, moja przyjaciolka mi pozyczy elastyczna. byla bardzo zadowolona wiec sobie porownam
ja chcialam kupic ze sklepu internetowego hmmmm nie pamietam nazwy, ale oryginalne produkty z peru, mam od nich hamak podwieszany pod sufitem i w.kwestii chusty tez chyba zaufam
ja moge nosic dziecko tylko z przodu i pojde na warsztat chustonoszenia bo znalazlam za 35zl
i moze tam mi podpowiedza jaka firme wybrac, jeszcze decyzji nie podjelam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:55   #3249
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A żebyś wiedziała. I tak podziwiam moją siostrę. Oliwka za trzy dni będzie miała 2 latka, mały 6 tyg, chłop za granicą a jednak daje radę, nie narzeka, jedynie pora kąpania trochę ją dobija, bo wtedy wszystko trzeba zrobić naraz.
Zuch dziewczyna. Wyobrażam sobie jak Jej musi być ciężko to wszystko ogarnąć.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:00   #3250
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
chyba cos okolo 25zl od osoby. generalbie nie jest to tani wstep
plus parkingi itp

a co do filmiku 365sekund to widzialam.tam zyrafke sophie i rzeczywiscie fajna zabawka, i chustawke ktorej nie powinno sie uzywac, i pionizowanie dziecka ktorego nie powinno sie robic hihi

chcialabym tez swojemu dziecku taka niespodzianke zrobic
rodzice mojego kolegi nastawili mu wino na urodziny i na 18stke dostal 18letnie wino
drugiemu synowi posadzili drzewo
a reszcie rodzanstwa juz nic bo im sie nie chcialo hihi

Też to widziałam

Wiesz co tak sobie rozkminiałam o tej Twojej cc. Bo pisałaś też,że chcesz szybko zajść w ciążę,żeby po macierzyńskim od razu być w ciąży?Bo przy cc to (pewnie wiesz) trzeba odczekać 18-24 miesięcy (tylko nie wiem,czy z ciążą, czy z porodem ).

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
serio ? zreszta, najwazniejsze zeby zdrowe bylo

dobrze prawia chociaz moja B. przy obnizonym napieciu miesniowym byla rehabilitowana i w to wchodzilo np delikatne podciaganie z pozycji siedzacej, ale mialo to na celu wymuszac to na B. a nie zeby za nia robote odwalac

a te hustawki to sie skoczki nazywaja

ja nie mam

ja do ostatniego usg nie potrafilam sobie mlodej wyobrazic, ale po 3d jestem przekonana ze bedzie do blanki podobna a tesciowa mnie zabila bo stwierdzila ze to caly tz, jego nos, jego usta... dzizas musialabym w takim wypadku na operacje plastyczna nosa zbierac

push, push! rozumisz... to od tego miedzy innymi ale to ci nie grozi

hehe, ja pewnie jakas inna jestem, ale dla mnie pierwszy miesiac to Blanka byla brzydalem

nigdy ci mama nie mierzyla temperatury w tylku ?
to nie boli, tym bardziej ze takie niemowlaki nie czja bazy. problem zaczyna sie pozniej gdy juz dziec bardziej kumaty i ruchliwy, ja Blance do drugiego roku zycia mierzylam w tylku bo to najwiarygodniejszy pomiar, a poprzedni nasz termometr cudo do czola i ucha mozna bylo sobie w dupe wsadzic bo zle mierzyl

napiszesz jaka?

ufff nadrobilam od wczoraj my dzis jak zwykle zabiegany dzien. plyteczki na sciany do kibla i kuchni mi przyszly i jestem zadowolona po niedzieli zaczynamy z robota

tz w domu to nie mam kiedy czytac
Nie wiem jak mi Mama mierzyła Może faktycznie na początek kupię taki elektroniczny z giętką końcówką do pupy, może się sprawdzi. A jak młode będzie starsze i nie będzie chciało, to wtedy coś innego?

Oooo czyli masz już te płytki?

Cytat:
tez chce chuste tkana, moja przyjaciolka mi pozyczy elastyczna. byla bardzo zadowolona wiec sobie porownam
ja chcialam kupic ze sklepu internetowego hmmmm nie pamietam nazwy, ale oryginalne produkty z peru, mam od nich hamak podwieszany pod sufitem i w.kwestii chusty tez chyba zaufam
ja moge nosic dziecko tylko z przodu i pojde na warsztat chustonoszenia bo znalazlam za 35zl
i moze tam mi podpowiedza jaka firme wybrac, jeszcze decyzji nie podjelam
Ja widziałam na All za 200 zł zestaw tkana+elastyczna z Natibaby właśnie. Ja byłam na warsztatach o chustach,dotykałam i jednak wolę tkane.

Stary 2013-07-12, 16:02   #3251
kaska87
Zakorzenienie

Motyl tak 18-24 miesiące od terminu porodu ciąży nie liczysz, bo co ona ma do tego chodzi o zrosty, ciąże pozamaciczne itd

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 16:04   #3252
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Podobno z uszu mogą być przekłamane wyniki, bo trzeba dobrze włożyć coby nie trafić w błonę bębenkową?Ale u Ciebie nie ma rozbieżności?
Znowu bezdotykowe na pewno są niedokładne. Wrr nie wiem już. Miałam już kupować a teraz rozkminiam.

Tak wiem,że od 3/4 miesiąca jak już dzidziuś umie trzymać główkę. I chyba z Mei Tai tak samo?
A co do chusty to na początku nosi się dzidziusia poziomo?

Aaa tak, pisałaś,że poziomo. Budyń
No nie wiem, ja mierze wg instrukcji i z ucha jest dokładniejszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:06   #3253
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No nie wiem, ja mierze wg instrukcji i z ucha jest dokładniejszy

I używasz go od urodzenia Ediego?

Stary 2013-07-12, 16:09   #3254
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak mi Mama mierzyła Może faktycznie na początek kupię taki elektroniczny z giętką końcówką do pupy, może się sprawdzi. A jak młode będzie starsze i nie będzie chciało, to wtedy coś innego?

Oooo czyli masz już te płytki?

Ja widziałam na All za 200 zł zestaw tkana+elastyczna z Natibaby właśnie. Ja byłam na warsztatach o chustach,dotykałam i jednak wolę tkane.
no ja najpierw kupowalam babyono do czola i ucha taki polecany a gowno okropne, wiec jechalam na zwyklym z gietka koncowka. dopiero jak wlasnie Blanka miala z dwa lata to zaczela sie buntowac i babcia kupila na podczerwien.

a plytki mam, tyle ze na sciane. te co z nimi jazda to sa na podloge

ehhh ja sie na chustach nie znam a tez mysle czy by nei zakupic tylko nie mam pojecia na co patrzec... taka se nadaje? http://allegro.pl/show_item.php?item=3365939677
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-12, 16:10   #3255
butterfly20
Zakorzenienie

Taaaak, mama mierzyła nam w tyłkach Czyli jednak wymaz nie będzie dziewiczym doświadczeniem

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no ja najpierw kupowalam babyono do czola i ucha taki polecany a gowno okropne, wiec jechalam na zwyklym z gietka koncowka. dopiero jak wlasnie Blanka miala z dwa lata to zaczela sie buntowac i babcia kupila na podczerwien.

a plytki mam, tyle ze na sciane. te co z nimi jazda to sa na podloge

ehhh ja sie na chustach nie znam a tez mysle czy by nei zakupic tylko nie mam pojecia na co patrzec... taka se nadaje? http://allegro.pl/show_item.php?item=3365939677
Tak, o tych pisałam i je macałam.Fajne są i majówki też je kupują

Stary 2013-07-12, 16:13   #3256
gorgulek
Zakorzenienie

Kaska ciąża to ma do cc, że macica rośnie a przecież przy cc jest pocięta i jest ryzyko pęknięcia.

Widzę, że mowa o chustach. Miałsm tkaną natibaby i miałam jej dosc a w zasadzie siązania. Zuzia dostawała białej gorączki czasem. Teraz planuję nosidełko na wiosnę. Zimą ciezko ze spacerami w chuscie.

Dzieć wzywa do budowania klockami
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:16   #3257
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Kaska ciąża to ma do cc, że macica rośnie a przecież przy cc jest pocięta i jest ryzyko pęknięcia.

Widzę, że mowa o chustach. Miałsm tkaną natibaby i miałam jej dosc a w zasadzie siązania. Zuzia dostawała białej gorączki czasem. Teraz planuję nosidełko na wiosnę. Zimą ciezko ze spacerami w chuscie.

Dzieć wzywa do budowania klockami
Hmm to też trafna uwaga...

Stary 2013-07-12, 16:22   #3258
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, o tych pisałam i je macałam.Fajne są i majówki też je kupują
i ja też chcę tylko się pocę jaki kolor avocado jest śliczna, cypr ehhh ale to kupię chyba dopiero na wiosnę bo w zimie to i tak nie nosi się w chuście

Stary 2013-07-12, 16:23   #3259
gorgulek
Zakorzenienie

Zuzie urodzilam 30 czerwca. Troche w wakacje i na jesieni ponosilam. Wiosna nie dala sie w chuste zawiazac :brzydal Jesli komus zalezy na chuscie to moze lepiej ta kolkowa? Szybciej sie wklada dziecko. Ja zanim wyszlam na spacer to bylam cala upocona a mala zabeczana.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 16:26   #3260
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
i ja też chcę tylko się pocę jaki kolor avocado jest śliczna, cypr ehhh ale to kupię chyba dopiero na wiosnę bo w zimie to i tak nie nosi się w chuście
Ja myślałam o fiolecie, a mąż oczywiście chciał zieleń (jego ulubiony kolor). Także sama nie wiem

http://allegro.pl/termometr-elektron...365649476.html to się nada do pupala?

Teraz widzę,że ten sprzedawca to chyba ta sama hurtownia co rp.Te same ceny i asortyment i z Bielska.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-12 o 16:30
Stary 2013-07-12, 16:27   #3261
teacherka
Zakorzenienie

Ale z podczytywania majówek wywnioskowałam, że one tych chust również po domu używają? Że dzięki chustom moga cos porobić...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:31   #3262
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ale z podczytywania majówek wywnioskowałam, że one tych chust również po domu używają? Że dzięki chustom moga cos porobić...

Stary 2013-07-12, 16:33   #3263
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam o fiolecie, a mąż oczywiście chciał zieleń (jego ulubiony kolor). Także sama nie wiem.
ja mojemu kolorów nie pokażę bo sie uprze na pomarańczową
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
mówisz? na to nie wpadłam, to może faktycznie kupię- w sumie w październiku jeszcze ciepło było

Stary 2013-07-12, 16:34   #3264
bajka1807
Zakorzenienie

motyl, nada sie kazdy ktory ma miekka koncowke

a chusta to nie tylko na spacerki, po domu tez chociaz tego akurat chcialabym uniknac, chyba ze A. bedzie jakos wyjatkowo wymagajaca. bardziej chodzilo mi o spacery czy szybki wypad do sklepu zeby sie nie ciagnac z wozkiem i Blanka.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-12, 16:35   #3265
teacherka
Zakorzenienie

JA też myślę nad kupnem tej chusty... w sumie jak się okaże, że dzidzi nie może mnie spuścić z oczu bo w ryk, to można się tak poratować. Choć boję się tego zawiązywania. No i kusi ten zestaw dwóch chust, duzo taniej to wychodzi. Może ktoś bedzie chciał mi prezent zrobić, bo w sumie dla małej to już prawie wszystko mamy/będziemy mieć przed porodem.
Stary 2013-07-12, 16:36   #3266
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mojemu kolorów nie pokażę bo sie uprze na pomarańczową

mówisz? na to nie wpadłam, to może faktycznie kupię- w sumie w październiku jeszcze ciepło było
Ja nie znoszę pomarańczowego. Nie mam nic w tym kolorze

Stary 2013-07-12, 16:39   #3267
teacherka
Zakorzenienie

JA noszę głównie czarne, szare i czerwone ciuchy A mężuś czarne i szare. Takie z nas metale to chustę bym chyba w czerwieni chciała.
Stary 2013-07-12, 16:54   #3268
butterfly20
Zakorzenienie

Grzmiii a ja sama i się boję

Stary 2013-07-12, 16:56   #3269
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Grzmiii a ja sama i się boję
nie bój się w domu Ci nic nie grozi

Stary 2013-07-12, 16:57   #3270
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Szwagier ma do rodziców 40 km, więc nie podrzuca dziecka na 2 h, tylko na tydzień albo i lepiej, po prostu go przywożą i zostawiają, bo oni mają wiele spraw do załatwienia albo jadą na wakacje itp. I ja czasem widzę, że teściowa ma już dosyć, sama mówi, że jak młody wyjeżdża po takim dłuższym pobycie, to ona tydzień dochodzi do siebie
tego też nie kumiem znajomym niedawno urodził się dzieć i już mówią, że na wakacje będą chcieli komuś podrzucić bo im się wakacje należą nie rozumiem takiego podejścia, jak chcieli sobie sami jeszcze poszaleć to trzeba było poczekac z dzieckiem
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
właśnie mnie olśniło że zaczynam 26 tc...

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
może ja jakaś inna jestem, ale nic złego tu nei widzę w sumie co za różnica co matka będzie w tym czasie robić poprosili o popilnowanie to już nie wnikam, tak smao jak ktoś np pożycza kasę to nei interesuje mnei po co na no co, interesuje czy odda
chyba, żę to typ cwaniaków któzy non stop podrzucają dziecko a sami nei chcą się zrewanżować wtedy to co innego
cieszę się, że doczytałaś
wszystko rozumiem, wiem że może chce iść do fryzjera czy co tam, ale nie że teście im pilnują dziecka non stop, a oni jeszcze w wolny dzień teściowej dziecko poidrzucają i jeszcze nawet o to czy ma czas nie zapytają teściowa też by chciała sobie w domu coś porobić czy nawet też do fryzjera iść, a nie wiecznie jest uwiązana dzieckiem, albo pracą (bo jeszcze pracuje)

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kropla u mnie też taki układ że dziadki na zmiane się Adim zajmowali jak byłam w pracy ( ale sami sie zaoferowali zebyśmy nikogo nie najmowali) .Wiadomo jak coś im wypadało to wtedy tż brał wolne albo ja opieke nad dzieckiem. W zwiazku z tym jawiem ż ejestem od kogoś uzależniona cały czas i ktos od nas i oprócz tych dni kiedy pracowałam to więcej starałam sie nikomu małego nie powierzac bo wiem że też ktoś chce sobie dychnąć No ale czasem są takie sytuacje ze jednak prosze o dodatkową opiekę bo musze ale wiadomo pytam. tYle tylko że mimo że teście czasem w tygodniu by.i 3 razy z adim/ na 5 dni to i tak w niedziele po obiedzie już u nas byli i to mnie zawsze wkurzało
no i o to chodzi, że taki układ jest ok, o ile obie strony starają się nie przeginać
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ejjj nie piszcie na bialo bo czytanie na telefonie to meka. zeby przeczytac musze kazda sobie z osobna zacytowac a pozniej wracac
jak sobie klikniesz na multicytat to Ci się wiadomość podświetli (zaznaczy się) to da się czytać to co na biało, a później tylko odznaczyć posta wystarczy, czyli znowu kliknąć w posta
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
segreguje ciuszki Bartoszkowe i nie moge z nimi dojsc do ladu :P te na 56 sa czasem wieksze niz 62 :P a wiekszosc 'darow' od przyjaciolki ma wyprane metki i juz w ogole nie wiem co to za rozmiar :P ukladam intuicyjnie tylko zastanawiam sie jak Bartka bede ubierac hjak w polowie sie okaze ze cos jest za duze :P

nio i w ogole to nie lubie tego 8 miesiaca, bo odkad w niego weszlam to czuje sie fatalnie...caly czas mnie kluje pod lewym cyckiem i mi slabo...i ciagle glodna jestem :P teraz przy tym segregowaniu zrobilo mi sie slabo i musialam sie polozyc...
co do ciuszków to ja się wkurzałam na początku na te rozmiarówki durne ale później jak już wiedziałam że np pajac, albo śpiochy mam w rozmiarzy 62 to kładłam na boku sobie i przykładałam kolejne ciuszki do tego odłożonego i już wiedziałam jaki rozmiar mają, a jak nie to brałam też metr i mierzyłam długość doliczając sobie długość główki

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
No tak. Dobrze, że wszystkie rachunki płaci mi mąż

A właśnie kiedy trzeba zgłosić pracodawcy, że idzie się na ten roczny macierzyński (pół roku macierzyński i pół roku rodzicielski)? I że np. chce przez ten cały czas otrzymywać 80% z wypłaty?
u mnie w pracy mam czas do 2 tygodni po porodzie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-07-12 o 17:02
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości