|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak maksymalnie rozjasnic cerę?
Mam jasną, blada cerę, lecz marzy mi sie albastrowa o równym kolorycie. Jak można osiagnąc taki efekt bez makijażu? i Jak pozbyc się nieco szarawego odcienia skóry? widziałam porady dotyczace stosowania soku z cytryny, lecz nikt nie pisał przez jaki czas trzeba go stosowac zeby osiągnąc efekty. Prosze o konkretne rady.
PS. Marzy mi się taki efekt jak ma brazowo-włosa dziewczyna w intrze na stronie ocean-urody^^ delikatna, przezroczyscie blada cera. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak maksymalnie rozjasnic cerę?
Maseczka z pomarańczy bardzo ładnie rozjaśnia cerę. Nalezy zmiksować jedną pomarańczę (można i mniej) łącznie ze skórką. I tak przygotowaną masę nakładać na twarz na okolo 15 min. Zmyć. Resztę przechwywać w lodówce do następnego użycia. Ale koloru skóry raczej nie zmienisz. Możesz ją jednak maseczkami ożywić, rozjaśnić.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie przede wszystkim filtry trzeba sumiennie stosowac...
A jeśli chodzi o rozjasniające właściwosci to na pewno posiada je cytryna (może tonik cytrynowy na noc?), ogórek, możesz sprobować maseczke aspirynową (przy okazji cudownie wygładza )A ile stosowac to nie mam pojecia... Mysle, że po około 3 tygodniach powinny być pierwsze efekty Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuję za rady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

)