|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
a ty byłaś z tym zanoszeniem u lekarza? Bo nie chce cie straszyc ale moja siostra rozmawiała z pielęgniarka co pracuje w szpiatalu dziecięcym i ona mówiła żeby strac sie jak najmniej żeby dziecko sie zanosilo bo jak czesto bedzie to robic to może dojsc do niedotlenienia. Mi mama mowiła ze ja tez sie zanosiłam strasznie. Jak bede w Pl to mam zamiar isc do pedatry i popytac czemu to tak itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() ![]() Plan miala taki, zeby karmic przy starcie I ladowaniu. A wyszlo tak, ze zaczelam I skonczylam karmic zanim samolot wystartowal, bo stal dlugo w kolejce ![]() ![]() Mam nadzieje, ze u Was bedzie rownie lajtowo, powodzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ----- a i jeszcze zapomnialam Wam napisać jak wyglądala wizyta z na USG w przychodni.. tzn przed wizytą... przyjechaliśmy do przychodni.. USG dzieci robią w części dla doroslych - jasne nie? bo gdzie indziej.. idziemy na rejestracje dla doroslych ze skierowaniem na CITO.. tam mowia ze musimy z tym pojsc do lekarza bo oni z tym nic nie zrobią.. no to do lekarza.. jakoś udalo nam się wejsc miedzy pacjentami zapytac czy nas przyjmie.. lekarz ze nie moze nas przyjąc jak nie będzie nas mial w systemie i musimy isc na rejestrację, ale nie dla doroslych tylko na dzieci zdrowe... na rejestracji na dzieciach zdrowych mowia ze nas tu nie moga zapisac bo program przed chwila odinstalowaly i ... tu sie Panie w recepcji pokłócily bo jedne panie z jednej recepcji maja obslugiwac dodatkowo zapisy na USG zamiast tych drugich pan z recepcji... po 10 minutach klotni odeslaly nas na recepcje laboratoryjna... w tej znowu nas chcieli odeslac do dzieciecej bo one nie od dzieci ale sie nie dalismy i mowimy ze z tamtad przyszlismy i zeby nas nie probowala odeslac na rejestracje ogolna bo tam tez bylismy i z lekarzem tez gadalismy.. wiecej rejestracji chyba nie bylo bo juz nas nie mieli gdzie odeslac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Aaaaa jeszcze zdążę
![]() Bańka spełnienia marzeń ![]() Marchewka i co na tym USG ?
#2137 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() dokladnie w koncu usnal w foteliku masakra jakas ja cala klejaca boje sie isc wykapac bo moze sie obudzic a tz w pracy do 2 w nocy ![]() Cytat:
mowilam kardiolog i ona powiedziala nie dopuszczac do placzu ale jak? ![]() Cytat:
my za 345 zl kupilismy masakra Gada spiewa tanczy mozesz go wnerwic ciagajac za ogon ale potem zeby mu nastroj poprawic 30 min tulic glaskac i karmic a i na androidach jest aplikacja i lacYsz sie tel. z nim karmisz usypiasz i jest translator ktory tlumacZy co mowi . Gada tez po polsku Cytat:
dzieki ![]() Jaka spokojna super:p
![]() |
#2138 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie odciągnęłam 55ml mleka w 30 min, szlag mnie trafia, jak przyspieszyć odciąganie pokarmu? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||
BAN stały
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
a smarujesz mu dziąsła? bo lekarka polecała dentinox, ale czytam opinie że jest do kitu ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-07-12 o 22:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-07-12 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- w instr. hoppka jest od poczatku, tylko jedno ramie iksa musi isc na glowke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- no i odciagam z malym na ramieniu. czemu on sie tak wierci przy cycu??? malo mu leci? ale jak slysze ze lyka to chyba spoko? juz nie wiem jak to wszystko wykombinowac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Pochwalilam sie wczoraj i dziś w nocy mieliśmy straszne ataki
![]() Od 3 masowalam małemu brzusio, od 4 do 5.30 szły gazy i troszke kupki piszlo.. Teraz go karmie dałam delicol ale chyba sobie nie radzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Cześć
![]() Witam się w pierwszym dniu z okresem ![]() ![]() U nas Ali przejść z katarem ciąg dalszy. To już 2.5 tygodnia. Lekarz zasugerowała że to może od ulewania. Zwraca jej się do nosa i stąd katar. Od dziś przechodzimy na Nan AR. Zobaczymy. Oczywiście jej to jakoś strasznie nie przeszkadza. Mam wrażenie że nawet do fridy się przyzwyczaiła ![]() Byliśmy wczoraj na Iluzji w kinie. Polecamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Witam w klubie ta noc i wieczor masakra i zbieglo sie to z zakonczeniem delicolu hmm i kazda butla to placz wyginanie sie ...
#2145 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
hej Laseczki- Mamusie
![]() ale miałam cudowną noc ![]() ![]() Młody o 21 wciągnął 150ml Nutry :P potem o 1 90ml Nutry i spał spokojnie do 6 ![]() o 6 dałam mu już z cycka ![]() robił bączki (bez płaczu) a potem poszła wieeeelkaaa kupa - takiej jeszcze nigdy sam nie zrobił- dosyc gęsta o specyficznym zapachu (to pewnie przez ten Nutramigen) okupkał się po pas, całe spodenki i body były w kupie, ale to nieważne ! ważne ,że zrobił kupkę ! no i poszedł w kimono ![]() coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że moje dziecię nie toleruje laktozy... Cytat:
![]() ![]() przy okazji zapraszam do mnie ![]() ![]() ![]() a w tym podwójnym X dobrze główka jest podtrzymana ? bo ja na razie tylko z kieszonki korzystam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() katar 2,5tyg ?? o jaa.. biedna Ala może to mleczko pomoże na ulewania ![]() w kinie przy 2 dzieci?? ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dziewczyny ja zwariuje. Mam prosbe znow o analize i porade, dzis kolejne dziwne kupki.
Albo jestem przewrazliwiona albo znow cos. Zaczne od tego ze akurat udalo mi sie zaobserwowac czy ma zawsze strzelajace bo wspomagalam go masazem kilka razy i czesto wylatywala normalnie. Ale za to dzis inna sprawa. Wczoraj na wieczor tj. Kolo 18 nalarmilam go i karmirnie z przerwami trwalo prawie do 19:00 bo on ciagle mqrudzil. W koncu stwierdzilam ze moze to nie z glodu i oddalam mezowi do uspienia. Ale nie dalo sie niczym ani mowieniem, ani smoczkiem, wypluwal i plakal. Dosslismy wiec po 40min do wniosku ze jednak jest glodny i dalismy mu 50ml mm. Faktycznie pozniej padl. W nocy jednak po karmieniu miedzy 1 a drugim cyckiem gdy sie prezyl wzielam go na przewijak i rbilam masaz (dobra wiadomosx jest taka ze sie prezyl i byly to wzdecia nie kolki). Podczas masazu udalo nam sie uzyskac kupe. Jednak zarowno w tej o 5 nad ranem jak i w tej o 8 procz zwyklej konsystenxji i odcienia zoltego widoczne sa biale grudki. Co to znaczy? W dodatku w sumie od wczoraj zamiast odbijac ulewa mu sie czesto. Zwariuje i martwie sie. Nie wiem czy to przekarmienie czy co? Bo np. W nocy zmuszam go do jedzenia z dwoxh piersi w ten sposob ze on po jednej zasypia a ja go na przewijak by sie rozbudzil i pozniej do drugiej. Prosze o rade. I WASZE doswiadczenia tudziez informaxje od waszych pediatrow w podobnych kwestiach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2147 |
Raczkowanie
|
Witam się po ciężkiej nocy mały od 2do 5 co chwile się budził i płakał znów wzdęcia wróciły. A tak to mój maluszek dziś kończy 3mc
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry! mama do mnie dziś zadzwoniła, że widziała moją babcię jak kupuje ciasto.. cholera! zapomniałam o jej urodzinach, które miała 11.07 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
młody zaczyna się interesować światem
![]() interesują go szeleszczące uszy owcy w macie edukacyjnej, a dzisiaj rano pół ha machał łapką po kocie i cieszył michę do niego ![]() ![]() ![]() a tak wygląda "zabawa" młodego w macie ![]() ![]() wczoraj poszalałam na zakupach ![]() ![]() właśnie małemu odciągnęłam mleczko i się zbieram na masaż ![]()
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2152 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj chrzciny, czekamy na moją rodzinę, mają najpierw przyjechać do nas a potem razem do kościoła |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
mój synuś
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie pocieszasz , mialam nadzieje ze za 2 tyg. Mu przejdzie wrr brswo za 3 mc duuzyy chlop juz ![]() Cytat:
![]() Ja u fryza siedze juz z folia na glowie
![]() |
#2156 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- śliczny i jakie bystre oczka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
z drugiej, z tym, że u mnie lewa jest lepsza i nawet jak z niej karmiłam to z 50 odciągnę na raz, jak nie karmiłam nią to 100 spokojnie, ale nie martw się jak na początku nie leci, ja też tak miałam a teraz jest ok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
uroczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.