Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 21:28   #2131
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
No i mialam jazne przez 30 min darl sie i zanosil ze 30 razy jestem mokra i wykonczona.... Wsadzilamu eferalgan caly 80 mam nadzieje ze p.bolowo zadziala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedna to masz dopiero urodziny. Mam nadzieje, ze to ostatnia taka.akcja u Was

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:29   #2132
maluska88
Raczkowanie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
No i mialam jazne przez 30 min darl sie i zanosil ze 30 razy jestem mokra i wykonczona.... Wsadzilamu eferalgan caly 80 mam nadzieje ze p.bolowo zadziala

a ty byłaś z tym zanoszeniem u lekarza? Bo nie chce cie straszyc ale moja siostra rozmawiała z pielęgniarka co pracuje w szpiatalu dziecięcym i ona mówiła żeby strac sie jak najmniej żeby dziecko sie zanosilo bo jak czesto bedzie to robic to może dojsc do niedotlenienia. Mi mama mowiła ze ja tez sie zanosiłam strasznie. Jak bede w Pl to mam zamiar isc do pedatry i popytac czemu to tak itp.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:35   #2133
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
a przy stracie i lądowaniu karmiłaś czy smoczek . Mnie czeka lot 4sierpnia a potem 11 powrót aż się boje co to bedzie.
Kochana! Strasznie Cie przepraszam, ze nie odpowiedzialam na.priv zapomnialam

Plan miala taki, zeby karmic przy starcie I ladowaniu. A wyszlo tak, ze zaczelam I skonczylam karmic zanim samolot wystartowal, bo stal dlugo w kolejce I troche sie balam co bedzie jak sie poderwiemy do gory,ale mala zasnela przy piersi I nawet smoczka nie chciala zassac I nie obudzila sie przez caly lot mimo przekladania z rak do rak przed ladowaniem probowalam ja jeszcze nakarmic na spiocha ale possala moze ze 3minuty I spala dalej. Sama bylam w szoku. Ale widac dobrze jej bylo.
Mam nadzieje, ze u Was bedzie rownie lajtowo, powodzenia

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:35   #2134
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:

A my mamy nowego czlonka rodziny furby zamieszkal z nami wlas ie go zakupilismy mlody szczesliwy w sumie to on sobie kupil ja mu tylko dolozylam troszke

o właśnie słyszałam, że jest szał na tą zabawke, tylko ona jest straaasznie droga 400 zł.. fajne to w ogole?? bo ja trochę nie ogarniam co to wlaściwie robi?? bo za taką kasę to powinno lekcje odrabiac i do przedszkola zaprowadzac

-----
a i jeszcze zapomnialam Wam napisać jak wyglądala wizyta z na USG w przychodni.. tzn przed wizytą...

przyjechaliśmy do przychodni.. USG dzieci robią w części dla doroslych - jasne nie? bo gdzie indziej..

idziemy na rejestracje dla doroslych ze skierowaniem na CITO.. tam mowia ze musimy z tym pojsc do lekarza bo oni z tym nic nie zrobią.. no to do lekarza..

jakoś udalo nam się wejsc miedzy pacjentami zapytac czy nas przyjmie.. lekarz ze nie moze nas przyjąc jak nie będzie nas mial w systemie i musimy isc na rejestrację, ale nie dla doroslych tylko na dzieci zdrowe...

na rejestracji na dzieciach zdrowych mowia ze nas tu nie moga zapisac bo program przed chwila odinstalowaly i ... tu sie Panie w recepcji pokłócily bo jedne panie z jednej recepcji maja obslugiwac dodatkowo zapisy na USG zamiast tych drugich pan z recepcji... po 10 minutach klotni odeslaly nas na recepcje laboratoryjna...

w tej znowu nas chcieli odeslac do dzieciecej bo one nie od dzieci ale sie nie dalismy i mowimy ze z tamtad przyszlismy i zeby nas nie probowala odeslac na rejestracje ogolna bo tam tez bylismy i z lekarzem tez gadalismy.. wiecej rejestracji chyba nie bylo bo juz nas nie mieli gdzie odeslac i nas przyjeli

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:42   #2135
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a odciągasz laktatorem wtedy gdy podajesz mm? po każde dokarmianie niestety zmniejsza ilość mleczka.
u mnie też rano jak cyce pełne mały śpi nawet do 13-14 potem już ma drzemki po 10 min lub pół godz i wtedy mamy czas na zabawę do 19, u mnie jak było mało mleka jakoś w 3 tyg życia malego to najpierw go do cyca dawałam a gdy się najadł to laktatorem jeszcze tą samą pierś katowałam po 2 dniach mleka było aż za dużo, teraz już laktacja jest stabilna i np ciężko coś odciągnąć do butli tzn tylko w nocy da radę.
a z tym ssaniem to pierś jest na żądanie i nie ma mowy że musi mieć przerwę 1,5 h bo czasami jest tak że je co 15 minut
Wiesz co...w sumie dzieki za pomysl. Akurat weekend wiec bedzie maz i bede robila tak jak ty. Tzn.nakarmie a po oddam mezowi synka a ja siade do laktaatora. Myslisz ze po 10min z kazdego cyxka wystarczy po karmieniu?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:43   #2136
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Aaaaa jeszcze zdążę
Bańka spełnienia marzeń

Marchewka i co na tym USG ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:59   #2137
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Biedna to masz dopiero urodziny. Mam nadzieje, ze to ostatnia taka.akcja u Was

dokladnie w koncu usnal w foteliku masakra jakas ja cala klejaca boje sie isc wykapac bo moze sie obudzic a tz w pracy do 2 w nocy

Cytat:
a ty byłaś z tym zanoszeniem u lekarza? Bo nie chce cie straszyc ale moja siostra rozmawiała z pielęgniarka co pracuje w szpiatalu dziecięcym i ona mówiła żeby strac sie jak najmniej żeby dziecko sie zanosilo bo jak czesto bedzie to robic to może dojsc do niedotlenienia. Mi mama mowiła ze ja tez sie zanosiłam strasznie. Jak bede w Pl to mam zamiar isc do pedatry i popytac czemu to tak itp.

mowilam kardiolog i ona powiedziala nie dopuszczac do placzu ale jak? i dmuchac odwracac uwage itp. Nic z tym sie da zrobic taki egzemplarz to tak jak z kolkami lekarstwa na to nie ma

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
o właśnie słyszałam, że jest szał na tą zabawke, tylko ona jest straaasznie droga 400 zł.. fajne to w ogole?? bo ja trochę nie ogarniam co to wlaściwie robi?? bo za taką kasę to powinno lekcje odrabiac i do przedszkola zaprowadzac

-----
a i jeszcze zapomnialam Wam napisać jak wyglądala wizyta z na USG w przychodni.. tzn przed wizytą...

przyjechaliśmy do przychodni.. USG dzieci robią w części dla doroslych - jasne nie? bo gdzie indziej..

idziemy na rejestracje dla doroslych ze skierowaniem na CITO.. tam mowia ze musimy z tym pojsc do lekarza bo oni z tym nic nie zrobią.. no to do lekarza..

jakoś udalo nam się wejsc miedzy pacjentami zapytac czy nas przyjmie.. lekarz ze nie moze nas przyjąc jak nie będzie nas mial w systemie i musimy isc na rejestrację, ale nie dla doroslych tylko na dzieci zdrowe...

na rejestracji na dzieciach zdrowych mowia ze nas tu nie moga zapisac bo program przed chwila odinstalowaly i ... tu sie Panie w recepcji pokłócily bo jedne panie z jednej recepcji maja obslugiwac dodatkowo zapisy na USG zamiast tych drugich pan z recepcji... po 10 minutach klotni odeslaly nas na recepcje laboratoryjna...

w tej znowu nas chcieli odeslac do dzieciecej bo one nie od dzieci ale sie nie dalismy i mowimy ze z tamtad przyszlismy i zeby nas nie probowala odeslac na rejestracje ogolna bo tam tez bylismy i z lekarzem tez gadalismy.. wiecej rejestracji chyba nie bylo bo juz nas nie mieli gdzie odeslac i nas przyjeli

my za 345 zl kupilismy masakra
Gada spiewa tanczy mozesz go wnerwic ciagajac za ogon ale potem zeby mu nastroj poprawic 30 min tulic glaskac i karmic a i na androidach jest aplikacja i lacYsz sie tel. z nim karmisz usypiasz i jest translator ktory tlumacZy co mowi . Gada tez po polsku

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaa jeszcze zdążę
Bańka spełnienia marzeń

Marchewka i co na tym USG ?

dzieki

Cytat:
Ach, zapomnialam Wam pokazac mojej corki w samolocie conajmniej jakby na wakacje pod palemka leciala

Jaka spokojna super:p
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 22:11   #2138
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nam neurolog powiedziała że nie można tak robić z mniejszymi niemowlaczkami, a jak ma już 3mce to można popróbować bo on ćwiczy w ten sposób łepek też, ale trzeba bardzo uważać i nie ciągnąć za łapki. my w zasadzie mu podajemy tylko swoje łapki i łapiemy go i lekko do góry podnosimy a on się sam podciąga całym ciałkiem. tak mu się spodobało że jak siedzi u nas na kolanach to sam próbuje się posadzić i się strasznie wkurza że się nie da
mnie pediatra kazała podnosić delikatnie za rączki z leżenia do siedzenia, a byłam z nim jak miał miesiąc

Cytat:

spróbuj znaleźć kropelki sab simplex, podobno to najlepsze krople na kolkę

Cytat:
kurczę trochę mam stres przed chrztem, że mały zgłodnieje, albo od tych hałasów będzie chciał sie przytulic do cycka i co wtedy?? z butlą nie da rady, bo zanim wypije to dobre 30 min płacze bo woli pierś, nie wiem wyjąć tak cyca w kościele i przykryć się pieluchą ? bo wyjść też głupio

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

ale panienka a jakie wałeczki ma
kiedy chrzcicie? ja postanowiłam nie brać butelki bo zbyt cięzko mi się mleko odciąga, nakarmię go przed mszą i powinno mu starczyć, raz już byłam z nim w kościele i przespał całą mszę bez problemu

właśnie odciągnęłam 55ml mleka w 30 min, szlag mnie trafia, jak przyspieszyć odciąganie pokarmu?
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:16   #2139
Elusiek
BAN stały

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

gratki
nam się wczoraj przebiła jedynka nad dziąsełko, teraz czekamy na drugą bo już widać delikatną białą krechę

a smarujesz mu dziąsła? bo lekarka polecała dentinox, ale czytam opinie że jest do kitu

Cytat:
kurczę trochę mam stres przed chrztem, że mały zgłodnieje, albo od tych hałasów będzie chciał sie przytulic do cycka i co wtedy?? z butlą nie da rady, bo zanim wypije to dobre 30 min płacze bo woli pierś, nie wiem wyjąć tak cyca w kościele i przykryć się pieluchą ? bo wyjść też głupio

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

ale panienka a jakie wałeczki ma
a kiedy chrzest? mieliśmy pierwszy termin na 30 czerwca ale przez szpital, przełożyliśmy na 21 lipca i znowu stres mnie dopada szczególnie że chrzciny są o 12 godzinie, a mały o tej porze robi zawsze dużą śmierdzącą kupę

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-07-12 o 22:19
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:19   #2140
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mnie pediatra kazała podnosić delikatnie za rączki z leżenia do siedzenia, a byłam z nim jak miał miesiąc

spróbuj znaleźć kropelki sab simplex, podobno to najlepsze krople na kolkę

kiedy chrzcicie? ja postanowiłam nie brać butelki bo zbyt cięzko mi się mleko odciąga, nakarmię go przed mszą i powinno mu starczyć, raz już byłam z nim w kościele i przespał całą mszę bez problemu

właśnie odciągnęłam 55ml mleka w 30 min, szlag mnie trafia, jak przyspieszyć odciąganie pokarmu?
Kochana czego.ja mu nie dawalam jedstem.juz specem w antykolkowych specyfikach ...hee sab pomaga troszke przez 2 tyg. Potem musze inne rzeczy dawac i tak zmieniam a sabs znam zuzylam 2 butle czekam.na kolejne teraz bobotic daje ale przestane bo cukrem.jedzie na odleglosc p cholere oni dodaja smaki do tych kropelek to nie wiem ... A i delicol zamawiam bo skonczyl.mi sie rano i odrazu cyrk... :banghead:

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-07-12 o 22:22
Stary 2013-07-13, 01:18   #2141
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
A ja właśnie ciągle nosiłam w kieszonce i dopiero niedawno odkryłam tego podwójnego x i dla mnie dużo łatwiejsze jest i motanie i wyciaganie. A i mam wrażenie że mniej mi dziecko ciąży w tej pozycji.
motanie w podwojnego x-a jest banalne, to fakt wyciaganie tez opanuje...

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale podwójny X jest raczej dla dzieci trzymających główkę...
w instr. hoppka jest od poczatku, tylko jedno ramie iksa musi isc na glowke no i mlodemu glowe to dobrze trzymalo tak wiec probuj

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

no i odciagam z malym na ramieniu. czemu on sie tak wierci przy cycu??? malo mu leci? ale jak slysze ze lyka to chyba spoko? juz nie wiem jak to wszystko wykombinowac...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 04:39   #2142
lonely_lady
Zakorzenienie

Pochwalilam sie wczoraj i dziś w nocy mieliśmy straszne ataki
Od 3 masowalam małemu brzusio, od 4 do 5.30 szły gazy i troszke kupki piszlo.. Teraz go karmie dałam delicol ale chyba sobie nie radzi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 06:44   #2143
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Cześć

Witam się w pierwszym dniu z okresem a było tak cudnie. mogłoby tak już zostać

U nas Ali przejść z katarem ciąg dalszy. To już 2.5 tygodnia. Lekarz zasugerowała że to może od ulewania. Zwraca jej się do nosa i stąd katar. Od dziś przechodzimy na Nan AR. Zobaczymy.
Oczywiście jej to jakoś strasznie nie przeszkadza. Mam wrażenie że nawet do fridy się przyzwyczaiła

Byliśmy wczoraj na Iluzji w kinie. Polecamy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:24   #2144
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Od 3 masowalam małemu brzusio, od 4 do 5.30 szły gazy i troszke kupki piszlo.. Teraz go karmie dałam delicol ale chyba sobie nie radzi
Witam w klubie ta noc i wieczor masakra i zbieglo sie to z zakonczeniem delicolu hmm i kazda butla to placz wyginanie sie ...
Stary 2013-07-13, 07:26   #2145
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

hej Laseczki- Mamusie
ale miałam cudowną noc
Młody o 21 wciągnął 150ml Nutry :P potem o 1 90ml Nutry i spał spokojnie do 6 (zero prężenia, płaczu, stękania nad ranem, normalnie szok)
o 6 dałam mu już z cycka a wczesniej 6 kropelek Delicolu,
robił bączki (bez płaczu) a potem poszła wieeeelkaaa kupa - takiej jeszcze nigdy sam nie zrobił- dosyc gęsta o specyficznym zapachu (to pewnie przez ten Nutramigen) okupkał się po pas, całe spodenki i body były w kupie, ale to nieważne ! ważne ,że zrobił kupkę !
no i poszedł w kimono więc teraz mam czas na wizaż

coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że moje dziecię nie toleruje laktozy...

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
I moje dziecie się jakieś spokojniejsze robi, mniej terrorystyczne. Dzisiaj mieliśmy naprawdę fajny dzień.

A ja właśnie ciągle nosiłam w kieszonce i dopiero niedawno odkryłam tego podwójnego x i dla mnie dużo łatwiejsze jest i motanie i wyciaganie. A i mam wrażenie że mniej mi dziecko ciąży w tej pozycji.

Dawaj adres baby, pojadę i udowodnię jak się potrafią drzeć dziewczynki

mieszka w ciechocinku mozesz ją nawiedzić ,pewnie od razu LUMINAL zapisze !;p <tak jak wczesniej mojemu>
przy okazji zapraszam do mnie

za fajny dzień i mniej terrorystyczne dziecko

a w tym podwójnym X dobrze główka jest podtrzymana ?
bo ja na razie tylko z kieszonki korzystam

Cytat:

współczuje napisz czy z Młodym lepiej

Cytat:
Ach, zapomnialam Wam pokazac mojej corki w samolocie conajmniej jakby na wakacje pod palemka leciala

pięknie
Cytat:
kurcze, biedaczek moze spróbuj tak jak ja ? mleko bezlaktozowe na noc

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Cześć

U nas Ali przejść z katarem ciąg dalszy. To już 2.5 tygodnia. Lekarz zasugerowała że to może od ulewania. Zwraca jej się do nosa i stąd katar. Od dziś przechodzimy na Nan AR. Zobaczymy.
Oczywiście jej to jakoś strasznie nie przeszkadza. Mam wrażenie że nawet do fridy się przyzwyczaiła

uuu okres wiadomo,ze bez okresu lepiej ja miałam leciutkie plamienia przez 1 dzien, i to wszystko

katar 2,5tyg ?? o jaa.. biedna Ala
może to mleczko pomoże na ulewania

w kinie przy 2 dzieci?? podziwiam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:45   #2146
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Dziewczyny ja zwariuje. Mam prosbe znow o analize i porade, dzis kolejne dziwne kupki.
Albo jestem przewrazliwiona albo znow cos. Zaczne od tego ze akurat udalo mi sie zaobserwowac czy ma zawsze strzelajace bo wspomagalam go masazem kilka razy i czesto wylatywala normalnie. Ale za to dzis inna sprawa. Wczoraj na wieczor tj. Kolo 18 nalarmilam go i karmirnie z przerwami trwalo prawie do 19:00 bo on ciagle mqrudzil. W koncu stwierdzilam ze moze to nie z glodu i oddalam mezowi do uspienia. Ale nie dalo sie niczym ani mowieniem, ani smoczkiem, wypluwal i plakal. Dosslismy wiec po 40min do wniosku ze jednak jest glodny i dalismy mu 50ml mm. Faktycznie pozniej padl. W nocy jednak po karmieniu miedzy 1 a drugim cyckiem gdy sie prezyl wzielam go na przewijak i rbilam masaz (dobra wiadomosx jest taka ze sie prezyl i byly to wzdecia nie kolki). Podczas masazu udalo nam sie uzyskac kupe. Jednak zarowno w tej o 5 nad ranem jak i w tej o 8 procz zwyklej konsystenxji i odcienia zoltego widoczne sa biale grudki. Co to znaczy? W dodatku w sumie od wczoraj zamiast odbijac ulewa mu sie czesto. Zwariuje i martwie sie. Nie wiem czy to przekarmienie czy co? Bo np. W nocy zmuszam go do jedzenia z dwoxh piersi w ten sposob ze on po jednej zasypia a ja go na przewijak by sie rozbudzil i pozniej do drugiej. Prosze o rade. I WASZE doswiadczenia tudziez informaxje od waszych pediatrow w podobnych kwestiach.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:58   #2147
maluska88
Raczkowanie

Witam się po ciężkiej nocy mały od 2do 5 co chwile się budził i płakał znów wzdęcia wróciły. A tak to mój maluszek dziś kończy 3mcte raz właśnie bryka na macie
Stary 2013-07-13, 08:01   #2148
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w instr. hoppka jest od poczatku, tylko jedno ramie iksa musi isc na glowke no i mlodemu glowe to dobrze trzymalo tak wiec probuj
no widziałam, że Florek byl schowany, u nas to chyba nie przejdzie

dzień dobry!
mama do mnie dziś zadzwoniła, że widziała moją babcię jak kupuje ciasto.. cholera! zapomniałam o jej urodzinach, które miała 11.07

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:05   #2149
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

odciągaj minimum godzinę po karmieniu, najlepiej z rana i masuj piersi przy odciąganiu

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no i odciagam z malym na ramieniu. czemu on sie tak wierci przy cycu??? malo mu leci? ale jak slysze ze lyka to chyba spoko? juz nie wiem jak to wszystko wykombinowac...
mój też się wierci a mleko tryskau mojego to gazy albo ulewanie go irytują

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 08:18   #2150
Mysia mysz
Zakorzenienie

młody zaczyna się interesować światem
interesują go szeleszczące uszy owcy w macie edukacyjnej, a dzisiaj rano pół ha machał łapką po kocie i cieszył michę do niego śmieje się już świadomie kot zniósł to godnie

a tak wygląda "zabawa" młodego w macie chyba zmęczył się głaskaniem kota

wczoraj poszalałam na zakupach kupiłam szpilki, 3 swetry, mini, spodnie, 3 bluzki, wisiorek i kolczyki

właśnie małemu odciągnęłam mleczko i się zbieram na masaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1001654_628052513880467_1050179375_n.jpg (106,8 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-07-13, 08:31   #2151
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zwariuje. Mam prosbe znow o analize i porade, dzis kolejne dziwne kupki.
Albo jestem przewrazliwiona albo znow cos. Zaczne od tego ze akurat udalo mi sie zaobserwowac czy ma zawsze strzelajace bo wspomagalam go masazem kilka razy i czesto wylatywala normalnie. Ale za to dzis inna sprawa. Wczoraj na wieczor tj. Kolo 18 nalarmilam go i karmirnie z przerwami trwalo prawie do 19:00 bo on ciagle mqrudzil. W koncu stwierdzilam ze moze to nie z glodu i oddalam mezowi do uspienia. Ale nie dalo sie niczym ani mowieniem, ani smoczkiem, wypluwal i plakal. Dosslismy wiec po 40min do wniosku ze jednak jest glodny i dalismy mu 50ml mm. Faktycznie pozniej padl. W nocy jednak po karmieniu miedzy 1 a drugim cyckiem gdy sie prezyl wzielam go na przewijak i rbilam masaz (dobra wiadomosx jest taka ze sie prezyl i byly to wzdecia nie kolki). Podczas masazu udalo nam sie uzyskac kupe. Jednak zarowno w tej o 5 nad ranem jak i w tej o 8 procz zwyklej konsystenxji i odcienia zoltego widoczne sa biale grudki. Co to znaczy? W dodatku w sumie od wczoraj zamiast odbijac ulewa mu sie czesto. Zwariuje i martwie sie. Nie wiem czy to przekarmienie czy co? Bo np. W nocy zmuszam go do jedzenia z dwoxh piersi w ten sposob ze on po jednej zasypia a ja go na przewijak by sie rozbudzil i pozniej do drugiej. Prosze o rade. I WASZE doswiadczenia tudziez informaxje od waszych pediatrow w podobnych kwestiach.

własnie taka powinna byc kuoa z grudkami, ulewa mu sie czesciej bo czesciej gnieciesz brzuch masazem zaraz po jedzeniu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:37   #2152
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Wiesz co...w sumie dzieki za pomysl. Akurat weekend wiec bedzie maz i bede robila tak jak ty. Tzn.nakarmie a po oddam mezowi synka a ja siade do laktaatora. Myslisz ze po 10min z kazdego cyxka wystarczy po karmieniu?

ja nawet krócej robiłam bo w sumie mleko ledwo co kapało bo cyce puste były i bolało już odciąganie, ale grunt że stymulowało do produkcji więcej mleka

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:38   #2153
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana czego.ja mu nie dawalam jedstem.juz specem w antykolkowych specyfikach ...hee sab pomaga troszke przez 2 tyg. Potem musze inne rzeczy dawac i tak zmieniam a sabs znam zuzylam 2 butle czekam.na kolejne teraz bobotic daje ale przestane bo cukrem.jedzie na odleglosc p cholere oni dodaja smaki do tych kropelek to nie wiem ... A i delicol zamawiam bo skonczyl.mi sie rano i odrazu cyrk... :banghead:

Cytat:
współczuje Wam dziewczyny

Cytat:
Cześć

a do tej pory karmiłaś piersią? ja miałam niby okres- 4 dniowe plamienie 3 tygodnie temu, ale owulacji potem nie miałam, a przynajmniej tak mi się wydaje. Chciałabym żeby mi się cykl uregulował

Cytat:

grudki w kupie to norma, mój misiek też ulewa często, czasem odbije u się i za chwile uleje, czasem jeszcze je a już mu leci z buzi, do pół roku ma prawo ulewać

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
odciągaj minimum godzinę po karmieniu, najlepiej z rana i masuj piersi przy odciąganiu

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

mój też się wierci a mleko tryskau mojego to gazy albo ulewanie go irytują
godzinę po karmieniu z tej samej piersi czy z drugiej?

dzisiaj chrzciny, czekamy na moją rodzinę, mają najpierw przyjechać do nas a potem razem do kościoła
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:43   #2154
maluska88
Raczkowanie

mój synuś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg simis.jpg (103,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-07-13, 08:44   #2155
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Kupa ok grudki sa normalne ,moj nadal robi zielone bezgrudkowe, tez mialam taka nocke

Cytat:
Witam się po ciężkiej nocy mały od 2do 5 co chwile się budził i płakał znów wzdęcia wróciły. A tak to mój maluszek dziś kończy 3mcte raz właśnie bryka na macie

nie pocieszasz , mialam nadzieje ze za 2 tyg. Mu przejdzie wrr brswo za 3 mc duuzyy chlop juz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
młody zaczyna się interesować światem
interesują go szeleszczące uszy owcy w macie edukacyjnej, a dzisiaj rano pół ha machał łapką po kocie i cieszył michę do niego śmieje się już świadomie kot zniósł to godnie

a tak wygląda "zabawa" młodego w macie chyba zmęczył się głaskaniem kota

wczoraj poszalałam na zakupach kupiłam szpilki, 3 swetry, mini, spodnie, 3 bluzki, wisiorek i kolczyki

właśnie małemu odciągnęłam mleczko i się zbieram na masaż
Ale poszalalas z zakupami super.. Fotek nie widze wiec nie komentuje

Ja u fryza siedze juz z folia na glowie
Stary 2013-07-13, 08:51   #2156
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

mowilam kardiolog i ona powiedziala nie dopuszczac do placzu ale jak? i dmuchac odwracac uwage itp. Nic z tym sie da zrobic taki egzemplarz to tak jak z kolkami lekarstwa na to nie ma
a jak włączysz suszarkę to nie przestanie płakać? bo u nas zawsze dziala jak płacze i ni emoże sam się uspokoić
Cytat:

28 lipca mamy chrzciny o 14, sukienkę mam całą rozpinaną na suwak więc by nie było problemu z karmieniem podczas mszy albo uspokojeniem, zobaczymy jak to będzie
Cytat:
Cześć

u nas katar trwał równo 18 dni, byliśmy z tym 2 razy u laryngologa, 3 razy u pediatry aż w końcu samo zniknęło i nie wiadomo od czego było, czy przeziębienie czy ulewanie przez nosek i oczywiście kilka rodzajów kropli które na nic się zdały
Cytat:

kupki z grudkami są jak najbardziej ok mój ulewa po karmieniu jak go biorę na ręce lub nogi za wysoko podniesie i też mu się nie zawsze odbije

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
dzisiaj chrzciny, czekamy na moją rodzinę, mają najpierw przyjechać do nas a potem razem do kościoła
czekamy na zdjęcia z chrzcin i oby Niko spał podczas mszy

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
mój synuś
śliczny i jakie bystre oczka

Julka
Stary 2013-07-13, 09:04   #2157
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a jak włączysz suszarkę to nie przestanie płakać? bo u nas zawsze dziala jak płacze i ni emoże sam się uspokoić

28 lipca mamy chrzciny o 14, sukienkę mam całą rozpinaną na suwak więc by nie było problemu z karmieniem podczas mszy albo uspokojeniem, zobaczymy jak to będzie

u nas katar trwał równo 18 dni, byliśmy z tym 2 razy u laryngologa, 3 razy u pediatry aż w końcu samo zniknęło i nie wiadomo od czego było, czy przeziębienie czy ulewanie przez nosek i oczywiście kilka rodzajów kropli które na nic się zdały

kupki z grudkami są jak najbardziej ok mój ulewa po karmieniu jak go biorę na ręce lub nogi za wysoko podniesie i też mu się nie zawsze odbije

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

czekamy na zdjęcia z chrzcin i oby Niko spał podczas mszy

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

śliczny i jakie bystre oczka
On juz sie chyba przyzwyczail do niej hee caly czas suszarka lazila hee
Stary 2013-07-13, 09:06   #2158
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
On juz sie chyba przyzwyczail do niej hee caly czas suszarka lazila hee
to teraz czas na odkurzacz pochwal się potem fryzurą

Julka
Stary 2013-07-13, 09:13   #2159
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

godzinę po karmieniu z tej samej piersi czy z drugiej?
z drugiej, z tym, że u mnie lewa jest lepsza i nawet jak z niej karmiłam to z 50 odciągnę na raz, jak nie karmiłam nią to 100 spokojnie, ale nie martw się jak na początku nie leci, ja też tak miałam a teraz jest ok trochę praktyki, masaż piersi, odpowiedni laktator itp. ale nie nastawiaj się na 100 z każdgeo cyca bo przy unormowanej laktacji od ok.6 tygodnia t mi się wydaje sporo, ja miałam przez moment tak rozkręconą, że non stop cycki jak kamienie, bo za często odciągałam i trzeba było przystopować jak potrzebujesz raz na kilka dni odciągnąć to lepiej nie rozhulać sobie za bardzo, żeby się lało strumieniami
Stary 2013-07-13, 09:19   #2160
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mój synuś
uroczy nie ściąga niedrapek? u nas nie zdały egzaminu ale w sumie to i lepiej, położne i lekarki mówiły aby nie dawać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości