Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 07:15   #3391
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

to zobaczę jutro w domu ile tego mam to Ci wyślę a ja miałam refundowaną więc płaciłam za to grosze więc spoko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:15   #3392
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Młoda kapustka zrobię wymianę, oponki za kapustke narobilas mi smaka i chyba w poniedziałek też zrobię ;D
Bo na dziś mam spaghetti, a na jutro leniwe zaplanowane

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe widzę że rozwijasz skrzydła kulinarnie, pichcisz, pieczesz
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:22   #3393
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Rusalka - na bole plecow pomaga proste cwiczenie koci grzbiet (ale tylko ta czesc wyginania do gory, do dolu nie wyginamy-poglebia skolioze). No i niech TZ masuje

ale tu chodzilo o bol w odcinku piersiowym chyba

inwersja na zaparcia postaraj sie wyeliminowac jak najwiecej glutenu z diety
czyli chleb i makaron ciastka i generalnie wszystko co ma duze ilosci maki, malymi sie noe przejmuj
w zamian za to duzo ryzu, kaszy, wafli ryzowych, chleb bezglutenowy jak nie wiesz jak jesc bez chleba, sliwki suszone, maslanka, owoce cytrusowe, woda spod kapusty tylko takiej bez octu, kawa z mlekiem, a jak cos
to jest tajemniczy srodek ktory nazywa sie ISPAGUL to jest naturalne hmm jakies luski jakiejs rosliny kosztuje pare zlotych a dziala cuda, wiem bo przerobilam wszystko zanim sie okazalo ze jestem.uczulona na gluten
nie wiem czy ispagul mozna w ciazy ale przypuszczam ze tak, waro zapytac w aptece

a co do glutenu to niestety u wszystkich osob jest to cesta przyczyna zaparc, nawet nie bedac uczulonym. po prostu maka jest slabej jakosci w polsce a po drugie spozywanie jej w duzych ilosciach powoduje zaparcia

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2013-07-13 o 07:24
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:24   #3394
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to zobaczę jutro w domu ile tego mam to Ci wyślę a ja miałam refundowaną więc płaciłam za to grosze więc spoko
a widzisz, bo mnie powiedziano, że teraz to już jest zbyt wysoka ciąża i nie należy mi się refundowana tylko pełnopłatna.
jakby co to daj znać i wyślę PW z adresem.
Stary 2013-07-13, 07:25   #3395
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a widzisz, bo mnie powiedziano, że teraz to już jest zbyt wysoka ciąża i nie należy mi się refundowana tylko pełnopłatna.
chory kraj az glowa boli od tych durnoctw co oni wymyslaja

[/RIGHT]
Stary 2013-07-13, 07:27   #3396
karolson
Zakorzenienie

Snow - super nagranie.

Inwersja - na zaparcia - kawa inka duze ilosci z mlekiem.

Wczoraj caly dzien na nogach, normalnie padlam w 2 sek ... wrocilismy z tz o 00.30 do domu bo bylismy u znajomych i doszlam do wniosku ze siedzenie jest gorsze od chodzenia. Upolowalam wczoraj 5 ciusxkoe na 68 i ustanawiam sobie zakaz kupowania szmat.. ale jakos na reszte niemam ochoty bo TZ mnie jakos blokuje ;/
Stary 2013-07-13, 07:28   #3397
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale tu chodzilo o bol w odcinku piersiowym chyba

inwersja na zaparcia postaraj sie wyeliminowac jak najwiecej glutenu z diety
czyli chleb i makaron ciastka i generalnie wszystko co ma duze ilosci maki, malymi sie noe przejmuj
w zamian za to duzo ryzu, kaszy, wafli ryzowych, chleb bezglutenowy jak nie wiesz jak jesc bez chleba, sliwki suszone, maslanka, owoce cytrusowe, woda spod kapusty tylko takiej bez octu, kawa z mlekiem, a jak cos
to jest tajemniczy srodek ktory nazywa sie ISPAGUL to jest naturalne hmm jakies luski jakiejs rosliny kosztuje pare zlotych a dziala cuda, wiem bo przerobilam wszystko zanim sie okazalo ze jestem.uczulona na gluten
nie wiem czy ispagul mozna w ciazy ale przypuszczam ze tak, waro zapytac w aptece

a co do glutenu to niestety u wszystkich osob jest to cesta przyczyna zaparc, nawet nie bedac uczulonym. po prostu maka jest slabej jakosci w polsce a po drugie spozywanie jej w duzych ilosciach powoduje zaparcia
chleb jem pełnoziarnisty, inny mi nawet nie smakuje. z suszonych owoców morele kupiłam, bo śliwek nie przełknę mam otręby, musli, siemię też kupiłam. no i w razie "w" mam tęn żelazny zestaw szpitalny, czyli czopki, lakktulozę i neospazminę.
dzięki za rady

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 07:31   #3398
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

inwersja i jeszcze duuuuuzo wody, wiem ze glupia i prosta rada, ale jak jej za malo w organizmie to wode zabieraja narzady w pierwszej koleknosci a kal robi sie twardy wiec ciezko go przepchac

fuuu a na mobilnym nie umiem zrobic na bialo

[/RIGHT]
Stary 2013-07-13, 07:43   #3399
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
inwersja i jeszcze duuuuuzo wody, wiem ze glupia i prosta rada, ale jak jej za malo w organizmie to wode zabieraja narzady w pierwszej koleknosci a kal robi sie twardy wiec ciezko go przepchac

fuuu a na mobilnym nie umiem zrobic na bialo
ja pije bardzo dużo (z resztą gin mi kazała 2-2,5l. dziennie), ale niestety wszystko z moczem wydalam. w nocy wstaję co 1,5-2h. w dzień to różnie, ale czasem co pół godziny latam.
Stary 2013-07-13, 07:47   #3400
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

to ja jestem hardcore bo pije ok 4litrow.dziennie wody
normalnie bez ciazy pilam.ponad 2
ale teraz przez to sikam co chwile, w drodze.do pracy musze robic przystanek a na sr co pol godziny wychodzilam do wc, a inne ciezarowki dawaly.rade do.przerwy

jej wspolczuje ci tego czegos co ci wsadzili, ale napewno to bezpieczne

[/RIGHT]
Stary 2013-07-13, 07:49   #3401
butterfly20
Zakorzenienie

Heeej. Wyspałam się

Cytat:
Poszedł z kumplami oblewać mgr. Ostatnio pił na mojej imprezie urodzinowej chyba a nie, jeszcze raz kolega był, to 2 piwa wypił i odmówił wódki to go sama wygonilam, bo kolegów bardzo długo nie widział

Ale wrócił już?

Cytat:
aha to fajnie

a ja dzisiaj robię młodą kapustkę jutro małżowizna wraca to błysnę do tego ziemniaczki no i do wyboru schabowy (mój małż uwielbia to prymitywne danie) albo polędwiczki w sosie oł jeah! może się skusi za to na mnie
Dobra z Ciebie żonka. Ja się w ten weekend nie wykażę, bo dzisiaj do rodziców na obiad, a jutro do Teściów.

Cytat:
Nie lubię, jak chodzi pić, ale tak sobie myślę, ze dla zdrowia związku i własnej psychiki musi trochę z kumplami czasem wyjść

Młoda kapustka zrobię wymianę, oponki za kapustke narobilas mi smaka i chyba w poniedziałek też zrobię ;D
Bo na dziś mam spaghetti, a na jutro leniwe zaplanowane

Też tak uważam. Aczkolwiek mój nie chodzi "na miasto" tylko się spotykają u któregoś,albo u nas.

Cytat:
hej

wróciliśmy wczoraj do domu, ale jakoś nie czuję się najlepiej. założyli mi ten pessar w czw, nawet nie bolało, tylko takie szarpanie czułam, dość nieprzyjemnie. niepotrzebnie też spojrzałam w dół co mi tam majdrują i zobaczyłam jak to wygląda, samakra
ale nic a nic nie czuję tego, tylko jestem tam znacznie ciaśniejsza a czuję to, bo muszę brać co dzień jakieś diabelnie drogie globulki przeciw grzybom. swoją drogą sumując wszystko co biorę, to w aptece na prawdę co miesiąc zostawiam kilka stów. same te globulki wychodzą ok 50zł za 12szt (a potrzebuję jedną dziennie), że nie wspomnę o 4 tabl. luteiny dziennie, którą mam pełnopłatną, a gdzie jeszcze magnez, żelazo, żurawina, witaminy... szkoda słów.

niestety mam potworne zaparcia, bolesne wręcz. raz, że ja wciąż biorę ten tardyferon, a dwa ten krążek wspomaga te zaparcia dodatkowo. a przy nim nie wolno zapierać się w toalecie. nie wiem kompletnie jak sobie radzić. wieczorem w czw dostałam od położnych 2 czopki glicerynowe, laktulozę i neospazminę, a i tak do końca się nie załatwiłam. na razie chyba ze złości póki nie załatwię się normalnie (w czasie pobytu w szpitalu przez tydzień raz może 2 bobki zrobiłam) przestanę brać to żelazo. wiem, że muszę, ale załatwiać się też muszę.

za tydzień kontrola u mojej gin, na szczęście zgodziła się na wizytę dodatkową.

czuję się przygnębiona, bo myślałam, że będę mogła po tym w miarę normalnie (jak na ciężarną) funkcjonować, a dalej muszę z sobą jak z jajkiem.
w ogóle teraz dopiero na wypisie zauważyłam, że na tym poniedziałkowym USG szyjki to ona nie tylko była jeszcze bardziej skrócona, ale też wewnętrznie rozszeżona na 4mm

znów smęcę, przepraszam, ale zwyczajnie nie byłam przygotowana na takie przygody...
ciekawa jestem czy maluch czuje to coś we mnie, i w ogóle zastanawiam się jakim cudem to się we mnie zmieściło...
Ojeju ale ty bidulka jesteś. Pamiętaj,że musisz się oszczędzać. To pewnie przez te Twoje stresy

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
to ja jestem hardcore bo pije ok 4litrow.dziennie wody
normalnie bez ciazy pilam.ponad 2
ale teraz przez to sikam co chwile, w drodze.do pracy musze robic przystanek a na sr co pol godziny wychodzilam do wc, a inne ciezarowki dawaly.rade do.przerwy

jej wspolczuje ci tego czegos co ci wsadzili, ale napewno to bezpieczne

Ja też siuram co chwilę, a najwięcej jak wypiję soczek z żurawinki 100% (ale ja go rozcieńczam w wodzie, inaczej nie umiem).

A ja biorę żelazo i od początku nie mam żadnych problemów z zaparciami. Dziwne to...Ale tfu tfu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 07:52   #3402
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Snow - super nagranie.

Inwersja - na zaparcia - kawa inka duze ilosci z mlekiem.

Wczoraj caly dzien na nogach, normalnie padlam w 2 sek ... wrocilismy z tz o 00.30 do domu bo bylismy u znajomych i doszlam do wniosku ze siedzenie jest gorsze od chodzenia. Upolowalam wczoraj 5 ciusxkoe na 68 i ustanawiam sobie zakaz kupowania szmat.. ale jakos na reszte niemam ochoty bo TZ mnie jakos blokuje ;/
inka jest pycha

tak w ogóle, to zaczęłam bardzo zastanawiać się na tym czy chcę i czy w ogóle warto wracać do pracy (w sensie tej pracy), bo wracając tam 2m-ce przed końcem umowy nie mam pewności, że mi ją przedłużą. a od koleżanki wiem, że tam zrobił się już koszmar. (ona sama zastanawia się już nad otworzeniem własnej "żabki") tam jest już teraz sprzedaż z elementami obsługi klienta. przykładowo kiedyś mieliśmy limit 6 kont miesięcznie, teraz jest 10 dziennie. do tego fundusze inwestycyjne, koło 11 dziennie, no i karty kredyty itp. itd. ponoć nie można włączać muzyki klientom, ani wyciszenia, więc jak ktoś wku... Cię to masz lipę, bo nawet minuty nie ma na uspokojenie się. jak trzeba coś wyszukać żeby odpowiedzieć klientowi, sprawdzić w systemie, albo zwyczajnie jak masz kaszel czy katar, to tak samo nie wiadomo co robić. ja już chyba wolę w sklepie tyrać. to już jest regularny obóz pracy. ludzie podobno nie wytrzymują psychicznie i sami odchodzą albo oni nie przedłużają umów i wywalają w trakcie umów. oni powariowali, chcą chyba ludzi do psychiatryka wysłać

nie wiem tylko co jeśli nie wrócę... no bo gdzieś robić trzeba.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-13 o 07:56
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:55   #3403
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
inka jest pycha

tak w ogóle, to zaczęłam bardzo zastanawiać się na tym czy chcę i czy w ogóle warto wracać do pracy (w sensie tej pracy), bo wracając tam 2m-ce przed końcem umowy nie mam pewności, że mi ją przedłużą. a od koleżanki wiem, że tam zrobił się już koszmar. tam jest już teraz sprzedaż z elementami obsługi klienta. przykładowo kiedyś mieliśmy limit 6 kont miesięcznie, teraz jest 10 dziennie. do tego fundusze inwestycyjne, koło 11 dziennie, no i karty kredyty itp. itd. ponoć nie można włączać muzyki klientom, ani wyciszenia, więc jak ktoś wku... Cię to masz lipę, bo nawet minuty nie ma na uspokojenie się. jak trzeba coś wyszukać żeby odpowiedzieć klientowi, sprawdzić w systemie, albo zwyczajnie jak masz kaszel czy katar, to tak samo nie wiadomo co robić. ja już chyba wolę w sklepie tyrać. to już jest regularny obóz pracy. ludzie podobno nie wytrzymują psychicznie i sami odchodzą albo oni nie przedłużają umów i wywalają w trakcie umów. oni powariowali, chcą chyba ludzi do psychiatryka wysłać

Wszędzie tak jest i wszędzie beznadziejnie podnoszą plany:/

Stary 2013-07-13, 07:56   #3404
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
inka jest pycha

tak w ogóle, to zaczęłam bardzo zastanawiać się na tym czy chcę i czy w ogóle warto wracać do pracy (w sensie tej pracy), bo wracając tam 2m-ce przed końcem umowy nie mam pewności, że mi ją przedłużą. a od koleżanki wiem, że tam zrobił się już koszmar. tam jest już teraz sprzedaż z elementami obsługi klienta. przykładowo kiedyś mieliśmy limit 6 kont miesięcznie, teraz jest 10 dziennie. do tego fundusze inwestycyjne, koło 11 dziennie, no i karty kredyty itp. itd. ponoć nie można włączać muzyki klientom, ani wyciszenia, więc jak ktoś wku... Cię to masz lipę, bo nawet minuty nie ma na uspokojenie się. jak trzeba coś wyszukać żeby odpowiedzieć klientowi, sprawdzić w systemie, albo zwyczajnie jak masz kaszel czy katar, to tak samo nie wiadomo co robić. ja już chyba wolę w sklepie tyrać. to już jest regularny obóz pracy. ludzie podobno nie wytrzymują psychicznie i sami odchodzą albo oni nie przedłużają umów i wywalają w trakcie umów. oni powariowali, chcą chyba ludzi do psychiatryka wysłać

efekt nadmuchiwania kryzysu
no masz rok zeby przemyslec sytuacje, wiec nie jest tak zle
masa rzeczy moze sie otworzyc przed toba

[/RIGHT]
Stary 2013-07-13, 07:58   #3405
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wszędzie tak jest i wszędzie beznadziejnie podnoszą plany:/
domyslam się, tu plany podnoszą, a tu ludzie coraz mniej chcą. tylko ja się kompletnie nie nadaje do pracy w sprzedaży, jakiejkolwiek. to nie na moje nerwy. to było dobre na początku, na studiach, zaraz po. teraz już nie wytrzymuję psychicznie tego.

znacznie lepiej sprawdziłabym sie w pracy zadaniowej, biurowej. tylko skąd taką wziąć?

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-13 o 07:59
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:59   #3406
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
domyslam się, tu plany podnoszą, a tu ludzie coraz mniej chcą. tylko ja się kompletnie nie nadaje do pracy w sprzedaży, jakiejkolwiek. to nie na moje nerwy. to było dobre na początku, na studiach, zaraz po. teraz już nie wytrzymuję psychicznie tego.
ja to cie podziwiam ze w ogole bylas gotowa rozpoczac prace w sprzedazy
w ogole podziwiam.ludzi ze smykalka do tego bo dla mnie to straszny hardcore jest

[/RIGHT]
Stary 2013-07-13, 08:00   #3407
butterfly20
Zakorzenienie

Hmm dziwne,że Kate od wczoraj w szpitalu, a dalej nie urodziła. Miała termin na 13stego i tak idealnie się wstrzeli?Na onecie piszą, że William już do niej dojechał.]

No chyba,że miała tp wcześniej i pojechała wczoraj do wywoływania?

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-13 o 08:02
Stary 2013-07-13, 08:01   #3408
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Heeej. Wyspałam się

Ale wrócił już?

Dobra z Ciebie żonka. Ja się w ten weekend nie wykażę, bo dzisiaj do rodziców na obiad, a jutro do Teściów.

Też tak uważam. Aczkolwiek mój nie chodzi "na miasto" tylko się spotykają u któregoś,albo u nas.

Ojeju ale ty bidulka jesteś. Pamiętaj,że musisz się oszczędzać. To pewnie przez te Twoje stresy

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Ja też siuram co chwilę, a najwięcej jak wypiję soczek z żurawinki 100% (ale ja go rozcieńczam w wodzie, inaczej nie umiem).

A ja biorę żelazo i od początku nie mam żadnych problemów z zaparciami. Dziwne to...Ale tfu tfu
A gdzie tam nie.spodziewam się go przed 13
Oni poszli na bilard, a.potem pewnie do któregoś do.domu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:02   #3409
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no do 20tc chyba jest refundowane czy jakoś tak, a później heja i 26zł bez sensu dla mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 08:04   #3410
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Nadrobiłam Was

To już 4 dzień z kolei, w którym czuję się mega fatalnie Mam uczucie, że nie mam czym oddychać... I jak jechałam do pracy to myślałam, że zjadę od bólu w kręgosłupie, aż mi łzy leciały...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Hmm dziwne,że Kate od wczoraj w szpitalu, a dalej nie urodziła. Miała termin na 13stego i tak idealnie się wstrzeli?Na onecie piszą, że William już do niej dojechał.]

No chyba,że miała tp wcześniej i pojechała wczoraj do wywoływania?
Wczoraj wieczorem w faktach mówili, że jeszcze nie ma jej w szpitalu ;> A na pudlu już rano pisali wczoraj, że trafiła do szpitala...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:07   #3411
martaK
Raczkowanie

Cześć, zaglądam na chwilę po badaniu - wczoraj mieliśmy USG serduszka i całe szczęście maleńka jest zdrowa. Wierciła się kopała, ziewała - cudeńko . Waży już prawie 840 g a jej stópka ma podobno 5 cm (ale chyba pani robiącą badanie coś źle zmierzyła bo wierzyć mi się nie chce że to aż 5 cm by było ). Życzę Wam miłego dnia i lecę wybierać płytki bo oddanie mieszkania za 1,5 tyg a my w lesie jesteśmy...
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:08   #3412
ladanseuse14
Zakorzenienie

1,5 h nadrabiania

Cytat:
Wymaz z obu dziurek takim dlugim patyczkiem kosmetycznym jakby...:screwy:

ŻE COOOOOO?!

Cytat:
W ogóle to wczoraj do mnie dzwoniła koleżanka (ma termin końcem listopada i podobno ma mieć chłopca) i jej mówię,że będą jaja jak mi się chłopak urodzi, ale spoko, mam ciuszki uniseksowe i pokoik itp. tylko żal tych wszystkich dziewczynkowych ciuszków. Na co ona do mnie: to ich nie wyrzucaj!
A ja mówię,że na pewno nie wyrzucę, bo są śliczne, a nóż widelec jeszcze mi się potem trafi dziewczynka. A ona na to,że ona mi mówi o tych uniseksowych, żebym nie wyrzucała to jej dam.Normalnie mnie zagięła, co to za rozporządzanie moim mieniem?
To jej na szybko ściemniłam,że te uniseksowe to i tak mam w większości od brata itp. pożyczone i kupowałam tylko takie efektowne,wyjściowe dla dziewczynki.
Przecież ja chcę mieć drugie dziecko, mój brat też o tym myśli i wiadomo,że zostawiam to wszystko dla nas. A co mi ktoś pożyczy to mu oddam.
Ja się jakoś nikomu nie pchałam,że ma mi coś dawać-w sumie się zdziwiłam,jak ktoś mi to proponował.
ja jeśli siostra D. od razu nie zajdzie w ciążę mam zamiar sprzedawać ciuszki żeby kupować następne, bo ja żadnych rzeczy nie dostałam, wszystko nowe kupione przeze mnie i moją mamę więc czemu mam sobie tego nie sprzedać żeby mieć na kolejne tylko dawać całą wyprawkę komuś tak o? może to samolubne ale kurde nam jest teraz bardzo ciężko i jakoś nic nie dostajemy więc ...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wyruszamy do domu.

Ale niestety jestem na fenoterolu. Odezwę się jak wszystko się uspokoi.

o kurcze, to czekam na relacje co i jak!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Aha, jak byliśmy ostatnio u lekarza, powiedział, że on u mnie syna nie widzi. A mieliśmy dobry podgląd na pupę malucha. Co więcej ja też go nie widziałam.

Ja już nawet nie będę pytać, czekamy na Niespodziankę.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wiecie nad czym ostatnio często rozmyślam?
Czy Ola będzie podobna do Mai,czy całkiem inna?
Norrrrmalnie nie mogę się doczekać jak ją ujrzę!!!!!
ja miałam ostatnio tą samą rozkminę - jak Julka będzie wyglądać

Cytat:
Ja jakas dziwna jestem - od poczatku nie wstaje wcale w nocy

ja też

Cytat:
Passion nie mogę z tego Twojego "sponsor"
też nie mogę z tego

Cytat:
Ja nie znoszę pomarańczowego. Nie mam nic w tym kolorze
i tu Cię zdziwię - ja też NIENAWIDZĘ

Cytat:
ja myślę, że mój najczęściej to dupsko wypina pierdzioch mały
mój małż ostatnio się pytał czy mały pierdzi mi w brzuchu jak myślicie, bo ja nie wiem
nie mogę z jego rozkminy

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
landan proszę dopisz mi wizytę 2 sierpnia godz. 17.000
dziękuję za pogrubienie idę wpisać
Stary 2013-07-13, 08:08   #3413
agusiamaskota
Wtajemniczenie

A na kiedy TP ma Gardias i Socha? ;>

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
1,5 h nadrabiania

Mama foka
Stary 2013-07-13, 08:11   #3414
ladanseuse14
Zakorzenienie

aha i powiem wam, że cały czas mam mdłości :/
Stary 2013-07-13, 08:12   #3415
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Doszukałam się Gardias ma na początek września, a Socha na sierpień, a ma taki wielki brzuch już

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
aha i powiem wam, że cały czas mam mdłości :/
Ladan mnie też coś męczy Czuję się tak jakbym przerabiała od nowa I trymestr

Mama foka
Stary 2013-07-13, 08:13   #3416
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeśli siostra D. od razu nie zajdzie w ciążę mam zamiar sprzedawać ciuszki żeby kupować następne, bo ja żadnych rzeczy nie dostałam, wszystko nowe kupione przeze mnie i moją mamę więc czemu mam sobie tego nie sprzedać żeby mieć na kolejne tylko dawać całą wyprawkę komuś tak o? może to samolubne ale kurde nam jest teraz bardzo ciężko i jakoś nic nie dostajemy więc .
no i super, nie widzę w tym nic złego

Cytat:
nie mogę z jego rozkminy
ja też ale uwierz mi na słowo, że jest- poza takimi pojedyńczymi wyskokami- bardzo mądrym młodzieńcem po porządnej uczelni

Stary 2013-07-13, 08:18   #3417
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Doszukałam się Gardias ma na początek września, a Socha na sierpień, a ma taki wielki brzuch już
ważne, że dzidzia ma miejsce

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
ja też ale uwierz mi na słowo, że jest- poza takimi pojedyńczymi wyskokami- bardzo mądrym młodzieńcem po porządnej uczelni
wiesz, jedno nie wyklucza drugiego

nie wiem czy nie pójdę jeszcze w kimę

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

zafarbowałam sobie wczoraj włosy i w końcu wyglądam jak człowiek jeszcze planuję na hennę iść dziś lub w pon
Stary 2013-07-13, 08:19   #3418
Snow_White1
Wtajemniczenie

Inwersja,

Fajnie, ze wyszlas i sie odezwalas, niefajnie z powodu Twoich problemow
Naprawde Ci wspolczuje....

Co do zaparc-pisalam kiedys, ze mnie gin polecila kiwi na czczo z lyzka oliwy oraz jedzenie calych jablek łacznie z srodkiem.

Ten pessar to do porodu bedziesz miala czy to sie wczesniej zdejmuje?

Stary 2013-07-13, 08:20   #3419
ja-ika
Zakorzenienie

Witam jestem dziś strasznie obolała. Sprzątałam wczoraj na błysk całe mieszkanie, bo właścicielka miała przyjść wieczorem z chętną osobą na wynajem od sierpnia, no ale w końcu nie przyszła i umówiła się na dziś z dwoma
Byłam wczoraj u bratowej w szpitalu. Natalka śliczna tylko śpi i je Trzymałam ją na rękach i uśmiechała się przez sen do mnie Później z bratem pojechaliśmy do ich domu gdzie czekała 1,5 letnia siostra Natalki Nastusia. Pobawiłam się z nią, bo strasznie tęskni do mamy. Dziś też będę z nią od 14 do wieczora, ale to dla mnie sama przyjemność
Stary 2013-07-13, 08:21   #3420
butterfly20
Zakorzenienie

Ladan no w końcu mamy coś wspólnego
Co tam, nie było Cię wczoraj?

Cytat:
Cześć dziewczyny
Nadrobiłam Was

To już 4 dzień z kolei, w którym czuję się mega fatalnie Mam uczucie, że nie mam czym oddychać... I jak jechałam do pracy to myślałam, że zjadę od bólu w kręgosłupie, aż mi łzy leciały...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Wczoraj wieczorem w faktach mówili, że jeszcze nie ma jej w szpitalu ;> A na pudlu już rano pisali wczoraj, że trafiła do szpitala...

Hmm na onecie pisali jak na Pudlu. Co za ciamcioki

Cytat:
A na kiedy TP ma Gardias i Socha? ;>

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Socha podobno jakoś w lipcu, a Gardias na wrzesień.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości