Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 09:22   #3001
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Wiecie, że już widzę emotkę "love"?

missmalezji, tak, trzeba napisać PW do osoby, która zakładała wątek (w tym wypadku Tycikatej).
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ale jeśli sala będzie wystrojona w kolorze ecru, to czy ja mogę mieć czerwone buty i róże?
pewnie że będzie pasować, połączenie czerwieni i ecru jest piękne

Witam się z rana!
Normalnie bym jeszcze spała, ale mama wpadła przed 9 z paniką "wpadł mi telefon do miski!!" ratuuuj go! i podaje mi trzeszczący telefon którego ekran wygląda jak małe akwarium pozostało mi wyciągnąć kartę, reszte zostawić do suszenia znaleźć coś zastępczego po czym moja mama po chwili, ojej ale ja głupia! córka, ja tu o telefonie a ty przecież masz imieninki, sto lat
Taka paskudna pogoda, a mieliśmy jechać na czereśnie i wykąpać się na działeczkę

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2013-07-13 o 09:29
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:28   #3002
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Dziękuję za wszystkie gratulacje Jestem od wczoraj cała w skowronkach

Missmalezji, wszystkiego najlepszego

Właśnie jadę na uczelnie... Pogoda kiepska, współczuje tym co maja dzisiaj ślub...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:29   #3003
velika
Winter is coming

Do mnie dziś wpadają znajomi na grilla :/ Chyba pizzę trzeba będzie zamówić, bo grilla nie odpalę w taką pogodę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:30   #3004
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:

Właśnie jadę na uczelnie... Pogoda kiepska, współczuje tym co maja dzisiaj ślub...

Dzisiaj moja znajoma wychodzi za mąż.. pogoda jesienna

Stary 2013-07-13, 09:31   #3005
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Do mnie dziś wpadają znajomi na grilla :/ Chyba pizzę trzeba będzie zamówić, bo grilla nie odpalę w taką pogodę
co wy gadacie? u mnie przepięknie jest słońce praży !
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:31   #3006
Elrosa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Jak już coś mu wspomnę, by mógł pomyśleć (np. czołówka) to już jest wielki foch, bo skoro ja chciałam wesele, to muszę wszystko zrobić sama. On chciał ślub cywilny i obiad dla najbliższej rodziny.
U nas było na odwrót - ja chciałam małego przyjęcia, bez tańców i hulanek, jemu zależało bardzo na tradycyjnym weselu z wódką i wywijańcami. Zgodziłam się na takie (ale poprawiny będą po mojemu ).

Jak myślicie, kto wszystko załatwia i na czyjej głowie jest organizacja i całe załatwianie? Oczywiście na mojej. Nie mogę się o nic doprosić, od dwóch tygodni marudzę, żeby napisał do kolegi-fotografa z prośbą o szczegóły oferty (mój K. zapytał tylko o cenę, nawet nie spytał o ilość zdjęć...). O cokolwiek spytam, to ciągle słyszę "ale przecież jest jeszcze czas, mamy cały rok!".

Myślałam, że fakt, że chcieliśmy ślub w czerwcu, ale pod koniec maja terminy na sali były juz pozajmowane, da mu coś do myślenia, ale nie. Wciąż powtarza, że kuzyn biorący ślub z dziewczyną w ciąży uwinął się z organizacją ślubu i wesela w dwa miesiące, to i my mamy czas. Szkoda tylko, że nie pamięta, ze ich ślub był w styczniu

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-07-13 o 09:33
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:38   #3007
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
co wy gadacie? u mnie przepięknie jest słońce praży !
u mnie zaczęło lać wczoraj pod wieczór i jeszcze nie przestało nawet na moment ;]
Muszę się dzisiaj odstawić, siedzę z algami na twarzy, potem muszę paznokcie zrobić i włosy, bo przyjaciółka i koleżanka przychodzą, a one zawsze się wypindrzą, nie mogę być gorsza

Stary 2013-07-13, 09:47   #3008
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ogólnie to mam do was pytanie.
Jak wiecie miałam wizję czerwonego koloru przewodniego.
Ale ta sala ma taki urok z tymi kremowymi różami i dodatkami, że szkoda w nią ładować czerwień... Myślicie że mogę ja mieć czerwone buty i róże do stroju, a salę udekorować właśnie w ecru? Wtedy zaproszenia, kokardki na wódkę itd też robiłabym w kolorach ecru?
Myślicie że będzie ładnie?
Super że wreszcie wszystko zaczyna się wam układać i możesz się teraz już na spokojnie zajmować organizacją wesela

Ale się dzisiaj fatalnie czuję Otworzyli u mnie w mieście restaurację chińską, byliśmy z rodzicami ciekawi jakie tam jest jedzenie, a że mama z tą operowaną nogą musi leżeć to zamówiliśmy sobie jedzenie do domu. Jedzenie coś mi nie podeszło i i później cały czas źle się czułam. Jak się wieczorem kładłam spać to czułam, że jest mi niedobrze a w środku nocy obudziłam się z wymiotami i biegunką po tym jedzeniu A teraz czuję się tak, jakby mnie ktoś przez maszynkę do mięsa przepuścił

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:47   #3009
alloffkowa
Zakorzenienie

aj., załamana jestem. nie potrafię podjąć decyzji ;(;(
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-07-13, 09:48   #3010
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
aj., załamana jestem. nie potrafię podjąć decyzji ;(;(
co jest
pomożemy ci!

Stary 2013-07-13, 09:57   #3011
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
co jest
pomożemy ci!
napisałam w poście 3001 tego wątku
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-07-13, 09:59   #3012
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
napisałam w poście 3001 tego wątku
aaa...!
ja bym si.ę wybrała jak najszybciej na jedzonko do nich żeby potwierdzić lub obalic plotki o jedzeniu jak dobre to bierzcie, póki nikt nie zabrał!

Stary 2013-07-13, 10:01   #3013
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć wszystkim

ezuza

o to witam kolejną z Lublina

alloffkowa
no to ładnie gdzieś nie doczytałam
idź spróbuj. Będziesz wiedziała czy mają smaczne jedzenie

cikulada

Współczuję rewelacji żołądkowych... Mam nadzieję, że w ciągu dnia poczujesz się lepiej.

W LBN paskudnie od samego rana. Ja w łóżku i jakoś nie chcę mi się wstawać, chrypię, kicham, jestem 'pociągająca' i o jesiennie...

Trochę jestem nie w humorze. Jeden z moich ulubionych wykładowców zawał miał i zmarł. 40lat. Osierocił dwójkę małych dzieci;/.

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-07-13 o 10:03
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 10:07   #3014
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
aaa...!
ja bym si.ę wybrała jak najszybciej na jedzonko do nich żeby potwierdzić lub obalic plotki o jedzeniu jak dobre to bierzcie, póki nikt nie zabrał!
obydwie sale mamy zarezerwowane, obydwie właścicielki nas wpisały i kazały przyjść we wrześniu... trzeba zabrac chyba teściów na obiad, niech ocenią
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-07-13, 10:09   #3015
Isusia91
Raczkowanie

Witam!
Cytat:
Data ślubu: 16.08.2014

Kościół: Parafia pw. Nawiedzenia NMP w Poznaniu
Godzina ślubu: 16:00
Sala: Hotel Barczyzna
Zespół: Fenix Łakomy Band
Kamerzysta: Marek Błachnio
Fotograf: Marek Błachnio
Kolor przewodni: biel i fiolet
Super że już wszystko macie załatwione
Stary 2013-07-13, 10:14   #3016
Panna Izabela
Zakorzenienie

Talking Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Witajcie

Jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie jakoś przyjmiecie Ciężko za Wami tu nadążyć, co nie zerknę to już inny temat.

Ślub biorę 30.08.2014 roku, jakieś 1,5 roku po zaręczynach

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 10:19   #3017
ana909
Erudycja

Cytat:
ana909, musisz na nowo zrobić taki post (najlepiej nie kopiować albo linki zmienić), bo masz moje linki i Ci nie działa.

Yyy linki? Ahh nawet nie zauwazylam szczerze to ja nawet nie potrafie pod dane słowo wstawić linka
Stary 2013-07-13, 10:19   #3018
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Obudziłam się przed 4 i czekałam aż mi budzik zadzwoni Dopiero po chwili zorientowałam się, że ja dziś o 7 wstaję Cały tydzień (oprócz poniedziałku) wstawałam o 4 i już mi się organizm przyzwyczaił...

anka1897, udało się go przekonać Już wiedziałam, że będzie dobrze jak go przekonałam, żeby wypłacił z banku pieniądze na zaliczkę (powiedziałam, że szkoda paliwa i czasu, by jeździć kilka razy - 20 km mamy do tego gościa). A jaki zadowolony był na tym spotkaniu Po spotkaniu też Podobają mu się jego zdjęcia, film ale również sam gościu jest bardzo sympatyczny, niewiele starszy od C. (tak obstawiam, że ma może 31-32 lata), przy podpisaniu umowy od razu przeszliśmy na "ty". Także super

krooliczek89, sala bardzo ładna Według mnie pasuje ecru i zieleń Ale moim zdaniem skoro wybrałaś kolor ecru to powinnaś się jego trzymać (czyli, że ja bym wtedy czerwonych butów nie zakładała i nie miała czerwonego bukietu). Ale to tylko moje zdanie.
Cieszę się, że Twój TŻ się tak zaangażował I że rodzice chcą pomagać Widzisz, niepotrzebnie się tak denerwowałaś
Zmień suwaczek w podpisie na ten z nową datą

Mi się takie talerzyki nie podobają... Najpierw chciałam poduszkę (żeby może moja chrześnica niosła obrączki), ale najprawdopodobniej nikt nie będzie niósł tylko świadek da księdzu w zakrystii, więc będą na tacy.
Ale wiecie co mój C. wymyślił? Wczoraj się mnie zapytał co sądzę o tym, żeby nam pies niósł obrączki... Myślałam, że padnę Musiałam mu chyba pół godziny tłumaczyć dlaczego to jest kiepski pomysł Psa jeszcze nie mamy, ale chcemy kupić - jak nie teraz to zaraz po ślubie. Obecnie mamy chomika
fajnie, ze sie udalo wszystko ustalic, bardzo sie ciesze
a niech Wam obrączki chomik niesie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Gratuluję Ci rezerwacji sali!!!!
Mój K. nie interesuje się sprawami wesela wcale - on tylko daje kasę Jak już coś mu wspomnę, by mógł pomyśleć (np. czołówka) to już jest wielki foch, bo skoro ja chciałam wesele, to muszę wszystko zrobić sama. On chciał ślub cywilny i obiad dla najbliższej rodziny.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Dziś u nas pogoda masakra!!!!! Całą noc lało i teraz też nie jest lepiej, a koleżanka ma ślub...... Pytałam, czy nie boi się podwójnej trzynastki i pecha, a ona, że ma wtedy urodziny i będzie ok, a tu d...a
mnie by było mega przykro... u nas to moj TZ nalegał na tradycyjne wesele, ja tez chciałam, ale wiem ze mamy z finansami ciezko i byłabym skłonna zgodzic sie na przyjecie do 1 w nocy. Przy organizacji wiadomo, ja sie zajmuje dekoracjami, kwiatami, ale razem tworzymy budżet, liste gosci, wybieralismy i oglądalismy sale, zespół, on znalazł cudną piosenke na pierwszy taniec, załatwił nam darmowego fotografa, zajmie sie znalezieniem auta. On ma takie konkretne zadania i działa, ja mam całą wizje i koordynuje, ale nie wyobrazam sobie, zeby nie był w ogole zaangażowany w wesele.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a nie masz tarasu zadaszonego, zeby tam odpalic??
my w weekend majowy mielismy identyczną akcje - impreza ze znajomymi i mega ulewa... TZ rozłozył pawilon ogrodowy i tam grillowalismy, a jedlismy juz w domu

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas było na odwrót - ja chciałam małego przyjęcia, bez tańców i hulanek, jemu zależało bardzo na tradycyjnym weselu z wódką i wywijańcami. Zgodziłam się na takie (ale poprawiny będą po mojemu ).

Jak myślicie, kto wszystko załatwia i na czyjej głowie jest organizacja i całe załatwianie? Oczywiście na mojej. Nie mogę się o nic doprosić, od dwóch tygodni marudzę, żeby napisał do kolegi-fotografa z prośbą o szczegóły oferty (mój K. zapytał tylko o cenę, nawet nie spytał o ilość zdjęć...). O cokolwiek spytam, to ciągle słyszę "ale przecież jest jeszcze czas, mamy cały rok!".

Myślałam, że fakt, że chcieliśmy ślub w czerwcu, ale pod koniec maja terminy na sali były juz pozajmowane, da mu coś do myślenia, ale nie. Wciąż powtarza, że kuzyn biorący ślub z dziewczyną w ciąży uwinął się z organizacją ślubu i wesela w dwa miesiące, to i my mamy czas. Szkoda tylko, że nie pamięta, ze ich ślub był w styczniu

u nas było to samo jesli chodzi o datę. Siostra TZta brała slub w styczniu i naopowiadała wszystkim, ze ona w 3 miesiace wszystko załatwiła. My zaczeslismy sie rozgladac za salą, to juz były jakies terminy pozajmowane, a jak zdecydowalismy się na tę naszą, to okazało sie, ze ona jest tak popularna, ze mamy do wyboru tylko 3-4 terminy!! a to było w maju!! Jak juz podjelismy ostateczną decyzje, to był tylko temrin koncem maja i poczatkiem paździenrika! Wzielismy maj. Teraz juz mają sezon zamkniety 2014.

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Super że wreszcie wszystko zaczyna się wam układać i możesz się teraz już na spokojnie zajmować organizacją wesela

Ale się dzisiaj fatalnie czuję Otworzyli u mnie w mieście restaurację chińską, byliśmy z rodzicami ciekawi jakie tam jest jedzenie, a że mama z tą operowaną nogą musi leżeć to zamówiliśmy sobie jedzenie do domu. Jedzenie coś mi nie podeszło i i później cały czas źle się czułam. Jak się wieczorem kładłam spać to czułam, że jest mi niedobrze a w środku nocy obudziłam się z wymiotami i biegunką po tym jedzeniu A teraz czuję się tak, jakby mnie ktoś przez maszynkę do mięsa przepuścił
o kurcze, ale niemiła niespodzianka. Na Twoim miejscu wystawilabym im negatywną opinie w necie. Nie wyobrazam sobie, zeby ludzie na otwarciu restauracji sie potruli, mega wpadka.

Cytat:
witaj

hahaha

gratulacje

już pisałyśmy o tym

Dziewczyny, wczoraj po koncercie byliśmy z tż na bankiecie, zgadnijcie gdzie??

w naszej pierwszej miłości ;(;(
w sali w której pierwotnie chcieliśmy robić przyjęcie, jest duże prawdopodobieństwo że jednak do niej wrócimy, jest taka piękna przestronna... tymbardziej że wszyscy nas namawiają na nią, plan jest taki żeby iść najpierw coś tam zjeść, może z rodzicami, czy faktycznie nie jest smacznie, bo jak to pisałyście jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził
wiesz co, do mnie ta sala nie przemawia, na fotkach sie wcale nie wydaje taka przestronna, wstaw moze linka do galerii to bedzie lepszy ogląd?
a teraz jaką macie salę? Tez daj linka do porównania.

dzisiaj spotkanie z rodzicami aaaaaaaaaaaaaaaaaaa boje sie

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 10:21   #3019
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie jakoś przyjmiecie Ciężko za Wami tu nadążyć, co nie zerknę to już inny temat.

Ślub biorę 30.08.2014 roku, jakieś 1,5 roku po zaręczynach
heloool witamy na pokładzie! to opowiadaj cos o Was

Stary 2013-07-13, 10:24   #3020
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
nie martw się, uwierz, że ja mam jeszcze mniej przygotowane niż Ty ja nie mam nic poza suknią

ja też widzę a jakbyś tego nie napisała to w ogóle bym się nie skapnęła

haha ja nawet sukienki nie mam zaczne szycie 6 tyg przed weselem. W poniedzialek jade ze swoją świadkową oglądać i wybierać. Potem zimą albo wczesną wiosną wybierzemy sie jeszcze raz, zeby zobaczyc czy nie weszlo cos nowego. Chyba ze teraz jakas urzeknie mnie tak mocno, ze na bank bede ją chciala
Stary 2013-07-13, 10:26   #3021
Panna Izabela
Zakorzenienie

Siostra TZta brała slub w styczniu i naopowiadała wszystkim, ze ona w 3 miesiace wszystko załatwiła. My zaczeslismy sie rozgladac za salą, to juz były jakies terminy pozajmowane, a jak zdecydowalismy się na tę naszą, to okazało sie, ze ona jest tak popularna, ze mamy do wyboru tylko 3-4 terminy!! a to było w maju!! Jak juz podjelismy ostateczną decyzje, to był tylko temrin koncem maja i poczatkiem paździenrika! Wzielismy maj. Teraz juz mają sezon zamkniety 2014.

Siostra mojego TŻa bierze ślub w październiku tego roku, a zdecydowali się jakieś 2 tygodnie temu, czyli jednak się da w 3 miesiące salę zarezerwowali już następnego dnia i wpłacili zaliczkę. Tylko że są z mniejszej miejscowości, wesel trochę mniej - ale i sal nie za dużo

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2013-07-13 o 10:27
Stary 2013-07-13, 10:27   #3022
ana909
Erudycja

Cytat:
Hej
Obudziłam się przed 4 i czekałam aż mi budzik zadzwoni Dopiero po chwili zorientowałam się, że ja dziś o 7 wstaję Cały tydzień (oprócz poniedziałku) wstawałam o 4 i już mi się organizm przyzwyczaił...

Mi się takie talerzyki nie podobają... Najpierw chciałam poduszkę (żeby może moja chrześnica niosła obrączki), ale najprawdopodobniej nikt nie będzie niósł tylko świadek da księdzu w zakrystii, więc będą na tacy.
Ale wiecie co mój C. wymyślił? Wczoraj się mnie zapytał co sądzę o tym, żeby nam pies niósł obrączki... Myślałam, że padnę Musiałam mu chyba pół godziny tłumaczyć dlaczego to jest kiepski pomysł Psa jeszcze nie mamy, ale chcemy kupić - jak nie teraz to zaraz po ślubie. Obecnie mamy chomika

My myslelismy nad moją siostrzenicą ale ona bedzie miala dopiero 5 lat i cholera wie czy sie nie zawstydzi, czy nie zgubi, albo pójdzie nie tam, gdzie trzeba wiem, ze bardzo by chciala, to taka fajna, mala dziewczynka, ale ja sie trochę boję
Stary 2013-07-13, 10:28   #3023
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Siostra mojego TŻa bierze ślub w październiku tego roku, a zdecydowali się jakieś 2 tygodnie temu, czyli jednak się da w 3 miesiące salę zarezerwowali już następnego dnia i wpłacili zaliczkę. Tylko że są z mniejszej miejscowości, wesel trochę mniej - ale i sal nie za dużo
wiesz,co ja mysle ze sie da, kwestia tego jaki ma sie budżet, jakbym nie musiała patrzec na cene, to luzik, ale jak szukasz jednak oszczednosci, to jednak trzeba duzo wczesniej sie rozejrzec i wybrac najlepszą oferte, a nie to, co zostało.

Stary 2013-07-13, 10:29   #3024
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

my w weekend majowy mielismy identyczną akcje - impreza ze znajomymi i mega ulewa... TZ rozłozył pawilon ogrodowy i tam grillowalismy, a jedlismy juz w domu

trochę jest zadaszony, pomyślimy. Pizza też dobra
Nie bój się będzie dobrze!!!

Stary 2013-07-13, 10:30   #3025
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, ze sie udalo wszystko ustalic, bardzo sie ciesze
a niech Wam obrączki chomik niesie

mnie by było mega przykro... u nas to moj TZ nalegał na tradycyjne wesele, ja tez chciałam, ale wiem ze mamy z finansami ciezko i byłabym skłonna zgodzic sie na przyjecie do 1 w nocy. Przy organizacji wiadomo, ja sie zajmuje dekoracjami, kwiatami, ale razem tworzymy budżet, liste gosci, wybieralismy i oglądalismy sale, zespół, on znalazł cudną piosenke na pierwszy taniec, załatwił nam darmowego fotografa, zajmie sie znalezieniem auta. On ma takie konkretne zadania i działa, ja mam całą wizje i koordynuje, ale nie wyobrazam sobie, zeby nie był w ogole zaangażowany w wesele.

u nas było to samo jesli chodzi o datę. Siostra TZta brała slub w styczniu i naopowiadała wszystkim, ze ona w 3 miesiace wszystko załatwiła. My zaczeslismy sie rozgladac za salą, to juz były jakies terminy pozajmowane, a jak zdecydowalismy się na tę naszą, to okazało sie, ze ona jest tak popularna, ze mamy do wyboru tylko 3-4 terminy!! a to było w maju!! Jak juz podjelismy ostateczną decyzje, to był tylko temrin koncem maja i poczatkiem paździenrika! Wzielismy maj. Teraz juz mają sezon zamkniety 2014.

o kurcze, ale niemiła niespodzianka. Na Twoim miejscu wystawilabym im negatywną opinie w necie. Nie wyobrazam sobie, zeby ludzie na otwarciu restauracji sie potruli, mega wpadka.

wiesz co, do mnie ta sala nie przemawia, na fotkach sie wcale nie wydaje taka przestronna, wstaw moze linka do galerii to bedzie lepszy ogląd?
a teraz jaką macie salę? Tez daj linka do porównania.

To link do sali do porównania:
http://www.bialogardzianin.pl/index.php?str=4040&id=401
tu jak się zjeżdża niżej( Centrum Kultury Białogard) jest ta nad którą tak płaczę
http://www.salonpowiedztak.com.pl/uslugi.html
tu też ładnie ją widać:
http://www.kultura.bialogard.info/in...galeria&id=332
tu jest głowna galeria:
http://www.kultura.bialogard.info/index.php?p=galeria
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-07-13, 10:31   #3026
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
heloool witamy na pokładzie! to opowiadaj cos o Was
Mamy oboje po 21 lat, w dniu ślubu będziemy mieć 22 Zaręczyny były pod koniec listopada ubiegłego roku. Salę mamy zaklepaną, na 160 osób. I to w sumie tyle, co mamy zaklepane. Mam już kalendarz tego, co muszę zrobić, rozpoczyna się od sierpnia, czyli jeszcze pół miesiąca spokoju

Mieszkamy razem dwa lata (od paru tygodni bez współlokatorów), studiujemy na innych uczelniach i w innym trybie, poznaliśmy się w maturalnej klasie, po 2 tygodniach byliśmy parą, no a teraz jesteśmy razem 3 lata (minie 17.09.) i planujemy ślub.

Z "podstawowych" informacji to chyba tyle

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-07-13, 10:31   #3027
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
My myslelismy nad moją siostrzenicą ale ona bedzie miala dopiero 5 lat i cholera wie czy sie nie zawstydzi, czy nie zgubi, albo pójdzie nie tam, gdzie trzeba wiem, ze bardzo by chciala, to taka fajna, mala dziewczynka, ale ja sie trochę boję
Myślę że jak byś jej wytłumaczyła, to by dała radę
Ja jak bym miała kogo, to bym chciała żeby mi dziewczynka niosła obrączki ale niestety chrześniaczki się nie doczekałam, a w najbliższej rodzinie sami chłopcy są
Stary 2013-07-13, 10:32   #3028
alloffkowa
Zakorzenienie

no i przestronna- przestronna na nasze 40 osób, w takim sensie, jest wysoka, co mi sie bardzo podoba, ta druga niska, bez okien, przytłaczająca trochę. no i ta moja wymarzona jest unikatowa ♥♥ dotyczaczas odbyło się tak tylko jedno wesele, na codzień jest to sala w centrum kultury, gdzie nie robią, a że dyrektor jest naszym znajomym, to sam nam proponuje ją udostępnić za darmo, obok jest restauracja ( tzn, w tym samym budynku, obok, z przejściem)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-07-13, 10:33   #3029
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Mamy oboje po 21 lat, w dniu ślubu będziemy mieć 22 Zaręczyny były pod koniec listopada ubiegłego roku. Salę mamy zaklepaną, na 160 osób. I to w sumie tyle, co mamy zaklepane. Mam już kalendarz tego, co muszę zrobić, rozpoczyna się od sierpnia, czyli jeszcze pół miesiąca spokoju

Mieszkamy razem dwa lata (od paru tygodni bez współlokatorów), studiujemy na innych uczelniach i w innym trybie, poznaliśmy się w maturalnej klasie, po 2 tygodniach byliśmy parą, no a teraz jesteśmy razem 3 lata (minie 17.09.) i planujemy ślub.

Z "podstawowych" informacji to chyba tyle
Witam a fotograf, kamerzysta, zespół jest już jakiś upatrzony?
Stary 2013-07-13, 10:34   #3030
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz,co ja mysle ze sie da, kwestia tego jaki ma sie budżet, jakbym nie musiała patrzec na cene, to luzik, ale jak szukasz jednak oszczednosci, to jednak trzeba duzo wczesniej sie rozejrzec i wybrac najlepszą oferte, a nie to, co zostało.
To fakt, oni się za bardzo kosztami nie przejmują - od siostry TŻa mama jakoś wyciuła (nie wiem jak...), ale za to jej narzeczony jest bogatym jedynakiem, więc strasznie oszczędzać nie będą.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości