|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ale z drugiej strony Ty masz częściej usg. Ja miałam genetyczne, a następne dopiero polowkowe, czyli prawie 2 miesiące.
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Zależy jak się dziecko ułoży, ja się dowiedziałam dopiero w okolicach 24 tygodnia, ale lekarz dał wtedy 100% no i tak było.
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, ze skrzyzuje nogi na amen, ale to chyba niezbyt częste.
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie nie jest tak do końca. Poza tym w wątku styczniowo-lutowym 2013 było kilka niespodzianek, nagle po 20 tygodniu z dziewczynek robili się chłopcy i na odwrót, z czego wynika, że łatwo wcześniej o błąd.
|
#1265 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O teraz to mi apetytu narobiłaś,ale bym zjadła coś niezdrowego,burgera jakiegoś np. Cytat:
No ale to jednak jeszcze ta dzidzia jest mała,wszystko ma małe i może właśnie boją się pomyłki,chcą mieć pewność. Ja bym wolała usłyszeć,że płci nie widać od prawdopodobnie będzie chłopiec/dziewczynka. A poza tym przecież znane są przypadki,że dziecko do końca miało być np chłopcem a tu psikus i rodzi się dziewczynka czy na odwrót.
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety postawy typu: "jesli to dziewczynka, to nie ma po co rodzic" nie sa rzadkie w niektórych grupach...
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Klaudia... nieskromnie powiem bardzo mi sie podoba. Nosze takie od 25 lat
Adas tez ladnieU mnie propozycje Alicja, Borys,Leon. Milo bylo do brzuszka zwracac sie po imieniu teraz mowimy o Borysku caly czas jakos tak sie przyjelo. Ale chcialabym wiedzic jaksie do brzusia zwracac ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 |
|
Raczkowanie
|
Ech...przygotowujemy się do przeprowadzki...I tak sobie usiadłam i myślę która to moja przeprowadzka....Razem z tymi na studiach,nie licząc z licznymi przeprowadzkami gdy byłam w irlandii i zarabiałam co wakacje, to dziesiąta....Masakra....D ziesiąta....Gdybym miała liczyć te irlandzkie, to byłaby chyba dwudziesta już...
Przeprowadzamy się do teściów, klamka zapadła. Dostajemy drugie pietro(poddasze), 80mkw, z dużą łazienką, z małą, lecz własną kuchnią, jadalnią, garderobą, salonem i dwoma pokojami, z którego jeden to będzie nasza sypialnia, a drugi będzie bebiczka....Oby to była dobra decyzja....jednocześnie mój mąż zaczyna załatwiać budowe naszego własnego domu....Nie nadążam...jestem trochę przerażona, lubię zmiany, ale bez przesady.... Ale mam smaka na owsiankę, dziś u nas znowu rządziła kapusta, ale teraz to jestem gotowa ugotować jeszcze owsiankę, albo jakąś zupę mleczna A Tż ugotował dziś zupę z botwinki, którą sama sobie zasadziłam wyhodowałam i byliśmy z siebie baaaardzo dumni![]() Jedzenie z McDonalda to jest dla mnie samobójstwo....nie jestem w stanie nawet wejść do maca... I zrobił mi się bolesny zajad w kąciku ust, bardzo tego nie lubię, to z braku witamin z grupy B, które codziennie zażywam (łagodzą mdłosci). Boli mnie też już drugi kącik... I mam wciąż ochotę na.....kawę!!! Kosmos Taką niezbyt mocną, z dużą ilością mleka i mlecznej pianki....Dobrze, już nie nudzę Idę spać Śpijcie sobie dobrze wszystkie dwu- i trzy-paki ))) :-*
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cześć dziewczyny, ale miałam 3 męczące dni- badania, lekarze, dziś pracę musiałam nawiedzić- czytałam Was na bieżąco, ale nie miałam czasu albo sił odpisywać (dotąd dziwiłam się, jak któreś tak pisały, teraz już się nie dziwię...)
Witam nowe mamusie, gratuluję nowych wyników (Perfuzja, a czemu masz to echo?) W kwestii obcasów, to póki kręgosłup i równowaga pozwala, to można chodzić, nawet zalecają 4-5 cm stabilne bardziej niż zupełnie płaskie buty Totalnie jeszcze nie myślę o wózku, może jutro się dowiem, czy muszę szukać, czy nie Trochę żeście obudziły moje obawy o kurtkę i ogólnie zimę, ale słyszałam, że lepiej rodzić zimą niż w upały-sprawdzimy pewnie pożyczę coś od mamy, ma akurat odpowiednie gabaryty![]() Z "testu" kreskowego wychodzi chłopak, ale raczej ciężko mi uwierzyć w jego skuteczność -bety nie mierzyłam, bo jak poszłam do lekarki w 5 tc stwierdziła, że skoro test wyszedł, to ciąża jest (ale fakt że w 22 dc miałam usg i na koniec w pół zdania lekarz spytał czy się zabezpieczam-mimo że mówiłam mu wcześniej o staraniach więc mam wrażenie że coś tam zobaczył i może zaznaczył w systemie) No i coraz bardziej jestem pewna, że lekarz zobaczył, co tam mi siedzi i pewnie będzie Kazik, ale nie chcę się nastawiać- teść by się ucieszył, bo nazwisko by przetrwało ![]() I zazdroszczę Wam ruchów, macam tam, mimo że wiem, że za wcześnie, ale już tak bym chciała... Spadam (znowu) spać, jutro też aktywny dzień -już mi brakuje odpoczynku...
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-13 o 00:10 |
|
|
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
magnusia widzę, że kolejny Adam nam się pojawił
, Klaudia też ładne ![]() Ja czekam aż już każda będzie po genetycznych badaniach i będziemy co innego przeżywać
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-13 o 07:47 |
|
|
|
#1271 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Co do aborcji to o to pytają się na samym początku,czy jesteś szczęśliwa,że masz to dziecko,czy chcesz je zatrzymać. Cytat:
![]() To życzę,żeby wam się dobrze mieszkało. Z tego co piszesz warunki macie tam super.
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
ejani echo dlatego, ze na genetycznym wyszedł nieprawidlowy przepływ w przewodzie zylnym. Najczęściej samo sie cofa, ale trzeba porządnie sprawdzić układ krwionośny, czy cos wiecej tam sie nie dzieje.
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- A ja chciałabym sie przeprowadzić... Mamy dwa mieszkania (jedno malutkie i jedno średnie), próbujemy je sprzedać i kupić za to cos większego. Ale idzie to jak po grudzie, obecny rynek nie jest zbyt sprzyjający. W sumie wystarczyłoby, żebyśmy sprzedali jedno...
|
#1273 |
|
Gang Iren
|
Perfuzja a jakaś agencja zajmuje się sprzedażą waszych mieszkań?
Bo tak na własną rękę to ciężko może być. Albo chociaż jedno może wynająć,zawsze jakiś pieniądz by wpadł.
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym do końca osiwiała...A myślałam, że to tż niecierpliwy jak dziecko a tu się okazuje, że i ja tak potrafię ![]() Miłego dnia dziewczyny
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno było wynajmowane do tej pory i były lokator płaci do końca sierpnia. Potem może "postać sobie" ze 2 miesiące i jesli nikt nie kupi, to wynajmiemy. Bo jednocześnie wynajmować i sprzedawać to nie bardzo. W drugim sami mieszkamy, wiec tu nie ma problemu
|
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak będzie się uczyło i jaką osobowość. Przeraża mnie trochę fakt, że już tak wiele rzeczy nie odbywa się naturalnie z drugiej strony to jest dobre bo można wcześniej jakieś choroby i uratować życie
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Gang Iren
|
W ciąży z Erykiem na połówkowym spytali czy chcę znać płeć i powiedzieli,że chłopiec. Później miałam dodatkowe usg (w tej ciąży też możliwe,że będę miała),bo jestem szczupła i oni się martwią,że dziecko będzie za małe. Tzn tak wychodziło z pomiarów brzucha. A na tym dodatkowym usg już mi nie potwierdzili,bo powiedziała że dziecko jest tak ułożone,że nie widać.
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie.
Ale jesteście niecierpliwe z poznaniem płci. Ja ide w 14 tyg do lekarza ale nie licze na to, że tym razem poznam już płeć. Zaczekam cierpliwie do 18 tyg, bo bardzo czesto zdarzaja się pomyłki wcześniej. Choć ja zawsze trafnie określałam po wygladzie i brzuszku płeć dziecka u kolezanek to u siebie jest gorzej, chciałabym bardziej dziewczynke, ale cos czuje, że chłopiec będzie ;-) Rampers- to taki jak pajac tylko wersja letnia, czyli krótkie rękawki i krótkie nogawki ma. Dobra rada: pamietajcie, żeby przy tych najmniejszych rozmiarach pajace i body były odpinane na całej długości, wygodniej jest dziecko ubrać. |
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Gosiu, faktycznie warunki lokalowe mamy super, zobaczymy jak to mieszkać tak blisko teściów
Mi obecnie bardzo samotność doskwiera, sam fakt, że Tż jest gdzieś np. piętro niżej juz jest super, ale poczucie, że jestem całkiem sama całą noc, to już na mnie działa bardzo przygnębiająco i dołująco...Więc się ciesze z przeprowadzki Gdzie lecicie perfuzjo na te wakacje? My mamy wykupione wakacje w Grecji końcem sierpnia...wolałabym poźniej, ale w marcu gdy kupowaliśmy wycieczkę, to nikt się nie spodziewał, że taka sytuacja będzie miała miejsce ))Ale jedziemy busem, bo Tż się boi samolotów Zarezerwowałam na szczęście podwójne miejscówki, bo mój mąż ma kłopoty z noga i mu b. puchnie, więc zawsze tak jeździmy. A we wrzesniu mamy zarezerwowane wstepnie miejscówki w Kołobrzegu...a nuż będzie słonecznie:PPP:czarodziej :Idę dziś na baby-shower, byłyście kiedyś na takiej imprezce? Ja już jedną organizowałam mojej świadkowej w zamian za cudowny wieczór panieński(hahahahahahaha) ...Był rózowy tort z marcepanem i buciczkami dziewczęcymi, każda z nas przebrała się za malutką dziewczynkę, były babeczki w kształcie smoczków, napoje podawane były w butelkach ze smoczkami, sałatki, zapiekanki, były prezenty, rozpoznawanie zawartosci pieluszek (wiecie, rozbabrane batoniki, a mama musiała zgadnąć, czy to snickers, mars czy pawełek, obrzydliwstwo, hahaha), losowanie imion Dziś nie organizuję, zobaczę czym mnie zaskoczą, dostałam listę zakupów do wyboru, to co brakowało do wyprawki dla małego skrzata i znów się czegoś dowiedziałam na temat smoczków i butelek dla dzieci oraz systemu do odciągania smarków, hahahaha Spróbuje dołączyć Wam zdjęcia z naszego baby shower Plakat w prawym górnym rogu autorstwa mojego męża
|
#1280 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chętnie bym uczestniczyła w czymś takim
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() straszne to jest...Dla mnie aborcja to taka masakra, że mi sie w głowie nie mieści Gosia pytałaś, czy już sie oswoiłam z myslą, że może we mnie życ mała córeczka... ![]() Ja to mam takie przeczucie, że jest tam właśnie ona... Także płakać nie bede wiadomo . Teraz mam takie myśli dziwne, ale jak już sie urodzi to oszaleje na jej punkcie na pewno...ale cały czas mam nadzieje, że tam jednak chłopak jest Ale patrząc na to, że za chwile mam genetyczne...to jest mi to obojętne. Byleby zdrowe |
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
witam Dziewczynki
Ja dziś bez humoru jestem, wszystko mnie złości i wkurza i przez to płakać mi się chce. Już sama z sobą nie mogę wytrzymać, wszystko mi z rąk leci, nie mogę się skupić na niczym- jakaś taka jestem niezdarna i niezorganizowana co mnie do furii doprowadza . Do tego nie mam kompletnie siły- wstałam dziś i umyłam sobie głowę i tak się zmęczyłam jakbym pole przeorała Jadę zaraz na zakupy z przyjaciółmi to może mi się humor poprawi miłego dnia kochane no i witam nowe mamusie
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Agoola jeszcze nic nie kupiliśmy. Najpierw nie wiedzieliśmy, ze bedziemy mogli, a teraz czekamy na jakis last minute. Ale pewnie stanie na Grecji/Hiszpanii.
Dla mnie totalnie różną sprawa jest aborcja na przyklad w 7 a w 17 tygodniu.
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
Witam
wpadam na chwilę bo jedziemy niedługo z siostrą mojego małża (ma 12 lat) do muzeum wsi mazowieckiej w Sierpcu. Chciałabym podpytać bardziej doświadczone koleżanki. Otóż wczoraj byłam na badaniach: oznaczenie grupy krwi, morfologia, mocz, hiv, hcv i Rubella ogólne wyniki mam ok i mam zagadkę bo chyba coś mi się przyplątało Na szczęście mam wizytę u gin we wtorek. Miłego weekendu Wam życzę
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
http://www.babypol.pl/
znalalzlam sklep gdzie nawet nie drogie maja ubranka dla maleństwa, z doswiadczenia wiem , że dobre sa firmy Carter's, Abc, erly day, tylko widze ze body te malutkie nie sa rozpinane po całosci. A dla troszke starszych dzieciaczków http://modnedziecko.shoper.pl/ Mayoral ma piekne ubranka |
|
|
|
#1287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak czekałam, aż ktoś wytłumaczy, ale jakoś czasu zabrakło żeby zapytać... Ale to chyba nam do wyprawki niepotrzebne, nie? ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
[QUOTE=ejani;41771089]No nareszcie
tak czekałam, aż ktoś wytłumaczy, ale jakoś czasu zabrakło żeby zapytać... Ale to chyba nam do wyprawki niepotrzebne, nie? ![]() nie potrzebujemy do wyprawki bo to na lato wersja ;-)Pozdrawiam i zycze miłego dnia, zaraz kończe pracę jade na obiadek, a później shopping ;-)
|
|
|
|
#1289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reszta sie poukłada tylko nie dajcie sobie rodzicom wejsc na głowe i od razu zaznaczcie ze to jest wasza przestrzeń prywatna pomimo ze ich dom ale to jest wasze. Moze to Twój TZ powinien zalatwić żeby było jasne. Wtedy sie poukłada. |
|
|
|
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

(nie wiem co oni tam dodają!)
dziś po dawce cukru tak dawał czadu, że to wcale nie były takie delikatne bąbelki jak trzepotanie motyla

16.06.2012r. 

chyba bym do końca osiwiała...

. Do tego nie mam kompletnie siły- wstałam dziś i umyłam sobie głowę i tak się zmęczyłam jakbym pole przeorała