Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 22:35   #1261
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Tż pytał wprost, ale nie dowiedzieliśmy się. Z tego co widzę na naszym wątku to niewiele genetycznych pozwala na podejrzenie płci. Myślę, że może w 16tc będzie coś widać, akurat idziemy do nowego doktorka wtedy

Wiem wiem dlaczego się sprawdza przyrost bety, ja po prostu z tego zrezygnowałam, wystarczyło mi, że jest wysoka i że dr zobaczył pęcherzyk z żółtkiem
No wlasnie az mnie to dziwi. Bo moja lekarka dzisiaj za pewnik przyjęła, ze nam powiedzieli na genetycznym. I nie pytała czy wiemy jaka płeć, tylko od razu co wyszlo czy dziewczynka, czy chłopiec

Ale z drugiej strony Ty masz częściej usg. Ja miałam genetyczne, a następne dopiero polowkowe, czyli prawie 2 miesiące.
Stary 2013-07-12, 22:38   #1262
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Zależy jak się dziecko ułoży, ja się dowiedziałam dopiero w okolicach 24 tygodnia, ale lekarz dał wtedy 100% no i tak było.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:44   #1263
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zależy jak się dziecko ułoży, ja się dowiedziałam dopiero w okolicach 24 tygodnia, ale lekarz dał wtedy 100% no i tak było.
Ale przeciez na genetycznym szturchaja je tak, ze przewraca sie na wszystkie strony. Jakos muszą zobaczyć wszystkie narządy ostatecznie
No chyba, ze skrzyzuje nogi na amen, ale to chyba niezbyt częste.
Stary 2013-07-12, 22:48   #1264
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ale przeciez na genetycznym szturchaja je tak, ze przewraca sie na wszystkie strony. Jakos muszą zobaczyć wszystkie narządy ostatecznie
Widocznie nie jest tak do końca. Poza tym w wątku styczniowo-lutowym 2013 było kilka niespodzianek, nagle po 20 tygodniu z dziewczynek robili się chłopcy i na odwrót, z czego wynika, że łatwo wcześniej o błąd.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:52   #1265
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc mdłości nie miałam nigdy tylko po żarciu z mc donalda (nie wiem co oni tam dodają!)

O teraz to mi apetytu narobiłaś,ale bym zjadła coś niezdrowego,burgera jakiegoś np.

Cytat:

No ale to jednak jeszcze ta dzidzia jest mała,wszystko ma małe i może właśnie boją się pomyłki,chcą mieć pewność. Ja bym wolała usłyszeć,że płci nie widać od prawdopodobnie będzie chłopiec/dziewczynka. A poza tym przecież znane są przypadki,że dziecko do końca miało być np chłopcem a tu psikus i rodzi się dziewczynka czy na odwrót.
Stary 2013-07-12, 23:18   #1266
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No ale to jednak jeszcze ta dzidzia jest mała,wszystko ma małe i może właśnie boją się pomyłki,chcą mieć pewność. Ja bym wolała usłyszeć,że płci nie widać od prawdopodobnie będzie chłopiec/dziewczynka. A poza tym przecież znane są przypadki,że dziecko do końca miało być np chłopcem a tu psikus i rodzi się dziewczynka czy na odwrót.
Akurat w UK to chyba może byc tez kwestia wieloetnicznosci + łatwo dostępnej aborcji.
Niestety postawy typu: "jesli to dziewczynka, to nie ma po co rodzic" nie sa rzadkie w niektórych grupach...
Stary 2013-07-12, 23:33   #1267
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mój syn będzie Adam a córka Klaudia
Klaudia... nieskromnie powiem bardzo mi sie podoba. Nosze takie od 25 lat Adas tez ladnie

U mnie propozycje Alicja, Borys,Leon. Milo bylo do brzuszka zwracac sie po imieniu teraz mowimy o Borysku caly czas jakos tak sie przyjelo. Ale chcialabym wiedzic jaksie do brzusia zwracac

Cytat:
Napisane przez Emi123456789 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Chciałabym dołączyć do Waszego grona, gdyż również spodziewam się Dzidziusia Tak bardzo się cieszę. Staraliśmy się od jakiegoś czasu, już kilka razy robiłam test i zawsze jedna kreska. Niespodziewanie zrobiłam test 7 czerwca. Przyzwyczaiłam się do jednej kreski dlatego takiego wyniku się spodziewałam, ale jak zobaczyłam dwie kreski to nie wiedziałam jak mam się zachować. Płakałam ze szczęścia, ręce mi się trzęsły, gdy wybierałam numer do Męża byłam wtedy w 4 tygodniu ciąży. 24 czerwca był 6 tydzień i 5 dzień od zapłodnienia za tydzień mam wizytę. Lekarz wyznaczył termin na 12 lutego 2014 roku Jestem bardzo szczęśliwa Nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć Skarbka Teściowa i moja mama twierdzą, że będzie synek Zobaczymy

Pozdrawiam wszystkie Mamusie!
Witamy

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku.

Ja jestem już pewna, że to bąbelkowanie to maluszek dziś po dawce cukru tak dawał czadu, że to wcale nie były takie delikatne bąbelki jak trzepotanie motyla moje kiszki tak nie potrafią
Ja tez chce to juz czuc... jeszcze troszke. Raz poczulam ale bylo zdecdowanie za wczesnie zeby uznac to za ruchy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-13, 00:06   #1268
agoola83
Raczkowanie

Ech...przygotowujemy się do przeprowadzki...I tak sobie usiadłam i myślę która to moja przeprowadzka....Razem z tymi na studiach,nie licząc z licznymi przeprowadzkami gdy byłam w irlandii i zarabiałam co wakacje, to dziesiąta....Masakra....D ziesiąta....Gdybym miała liczyć te irlandzkie, to byłaby chyba dwudziesta już...
Przeprowadzamy się do teściów, klamka zapadła. Dostajemy drugie pietro(poddasze), 80mkw, z dużą łazienką, z małą, lecz własną kuchnią, jadalnią, garderobą, salonem i dwoma pokojami, z którego jeden to będzie nasza sypialnia, a drugi będzie bebiczka....Oby to była dobra decyzja....jednocześnie mój mąż zaczyna załatwiać budowe naszego własnego domu....Nie nadążam...jestem trochę przerażona, lubię zmiany, ale bez przesady....

Ale mam smaka na owsiankę, dziś u nas znowu rządziła kapusta, ale teraz to jestem gotowa ugotować jeszcze owsiankę, albo jakąś zupę mleczna A Tż ugotował dziś zupę z botwinki, którą sama sobie zasadziłam wyhodowałam i byliśmy z siebie baaaardzo dumni
Jedzenie z McDonalda to jest dla mnie samobójstwo....nie jestem w stanie nawet wejść do maca...
I zrobił mi się bolesny zajad w kąciku ust, bardzo tego nie lubię, to z braku witamin z grupy B, które codziennie zażywam (łagodzą mdłosci). Boli mnie też już drugi kącik...
I mam wciąż ochotę na.....kawę!!! KosmosTaką niezbyt mocną, z dużą ilością mleka i mlecznej pianki....

Dobrze, już nie nudzę Idę spaćŚpijcie sobie dobrze wszystkie dwu- i trzy-paki))) :-*

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 00:08   #1269
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cześć dziewczyny, ale miałam 3 męczące dni- badania, lekarze, dziś pracę musiałam nawiedzić- czytałam Was na bieżąco, ale nie miałam czasu albo sił odpisywać (dotąd dziwiłam się, jak któreś tak pisały, teraz już się nie dziwię...)

Witam nowe mamusie, gratuluję nowych wyników (Perfuzja, a czemu masz to echo?)

W kwestii obcasów, to póki kręgosłup i równowaga pozwala, to można chodzić, nawet zalecają 4-5 cm stabilne bardziej niż zupełnie płaskie buty

Totalnie jeszcze nie myślę o wózku, może jutro się dowiem, czy muszę szukać, czy nie

Trochę żeście obudziły moje obawy o kurtkę i ogólnie zimę, ale słyszałam, że lepiej rodzić zimą niż w upały-sprawdzimy pewnie pożyczę coś od mamy, ma akurat odpowiednie gabaryty

Z "testu" kreskowego wychodzi chłopak, ale raczej ciężko mi uwierzyć w jego skuteczność -bety nie mierzyłam, bo jak poszłam do lekarki w 5 tc stwierdziła, że skoro test wyszedł, to ciąża jest (ale fakt że w 22 dc miałam usg i na koniec w pół zdania lekarz spytał czy się zabezpieczam-mimo że mówiłam mu wcześniej o staraniach więc mam wrażenie że coś tam zobaczył i może zaznaczył w systemie)

No i coraz bardziej jestem pewna, że lekarz zobaczył, co tam mi siedzi i pewnie będzie Kazik, ale nie chcę się nastawiać- teść by się ucieszył, bo nazwisko by przetrwało

I zazdroszczę Wam ruchów, macam tam, mimo że wiem, że za wcześnie, ale już tak bym chciała...

Spadam (znowu) spać, jutro też aktywny dzień -już mi brakuje odpoczynku...

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-07-13 o 00:10
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:44   #1270
SunShineDoll
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

magnusia widzę, że kolejny Adam nam się pojawił , Klaudia też ładne

Ja czekam aż już każda będzie po genetycznych badaniach i będziemy co innego przeżywać

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2013-07-13 o 07:47
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:30   #1271
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Akurat w UK to chyba może byc tez kwestia wieloetnicznosci + łatwo dostępnej aborcji.
Niestety postawy typu: "jesli to dziewczynka, to nie ma po co rodzic" nie sa rzadkie w niektórych grupach...
Nie miałam na myśli tylko UK. W Polsce i w kilku innych krajach mam znajome,z których żadna nie poznała płci na tak wczesnym etapie.
Co do aborcji to o to pytają się na samym początku,czy jesteś szczęśliwa,że masz to dziecko,czy chcesz je zatrzymać.

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Ech...przygotowujemy się do przeprowadzki...I tak sobie usiadłam i myślę która to moja przeprowadzka....Razem z tymi na studiach,nie licząc z licznymi przeprowadzkami gdy byłam w irlandii i zarabiałam co wakacje, to dziesiąta....Masakra....D ziesiąta....Gdybym miała liczyć te irlandzkie, to byłaby chyba dwudziesta już...
Przeprowadzamy się do teściów, klamka zapadła. Dostajemy drugie pietro(poddasze), 80mkw, z dużą łazienką, z małą, lecz własną kuchnią, jadalnią, garderobą, salonem i dwoma pokojami, z którego jeden to będzie nasza sypialnia, a drugi będzie bebiczka....Oby to była dobra decyzja....jednocześnie mój mąż zaczyna załatwiać budowe naszego własnego domu....Nie nadążam...jestem trochę przerażona, lubię zmiany, ale bez przesady....
Ja łącznie teraz niedawno miałam dziesiątą przeprowadzkę. Mam nadzieję,że już ostatnią. No chyba,że wygram miliony w totka,wtedy przeprowadzka to będzie przyjemność

To życzę,żeby wam się dobrze mieszkało. Z tego co piszesz warunki macie tam super.
Stary 2013-07-13, 08:33   #1272
perfuzja
Zakorzenienie

ejani echo dlatego, ze na genetycznym wyszedł nieprawidlowy przepływ w przewodzie zylnym. Najczęściej samo sie cofa, ale trzeba porządnie sprawdzić układ krwionośny, czy cos wiecej tam sie nie dzieje.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

A ja chciałabym sie przeprowadzić... Mamy dwa mieszkania (jedno malutkie i jedno średnie), próbujemy je sprzedać i kupić za to cos większego. Ale idzie to jak po grudzie, obecny rynek nie jest zbyt sprzyjający. W sumie wystarczyłoby, żebyśmy sprzedali jedno...
Stary 2013-07-13, 09:03   #1273
gosia261282
Gang Iren

Perfuzja a jakaś agencja zajmuje się sprzedażą waszych mieszkań?
Bo tak na własną rękę to ciężko może być.
Albo chociaż jedno może wynająć,zawsze jakiś pieniądz by wpadł.
Stary 2013-07-13, 09:22   #1274
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
chyba bym do końca osiwiała...

A myślałam, że to tż niecierpliwy jak dziecko a tu się okazuje, że i ja tak potrafię

Miłego dnia dziewczyny

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:23   #1275
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Perfuzja a jakaś agencja zajmuje się sprzedażą waszych mieszkań?
Bo tak na własną rękę to ciężko może być.
Albo chociaż jedno może wynająć,zawsze jakiś pieniądz by wpadł.
Tak, jedno jest na wyłączność oddane agencji, drugie "wisi" w wielu agencjach. Ludzie przychodzą i oglądają, no ale teraz mało kto kupuje niestety.

Jedno było wynajmowane do tej pory i były lokator płaci do końca sierpnia. Potem może "postać sobie" ze 2 miesiące i jesli nikt nie kupi, to wynajmiemy. Bo jednocześnie wynajmować i sprzedawać to nie bardzo.
W drugim sami mieszkamy, wiec tu nie ma problemu
Stary 2013-07-13, 09:28   #1276
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Nie miałam na myśli tylko UK. W Polsce i w kilku innych krajach mam znajome,z których żadna nie poznała płci na tak wczesnym etapie.
Co do aborcji to o to pytają się na samym początku,czy jesteś szczęśliwa,że masz to dziecko,czy chcesz je zatrzymać.
U mnie ( w Polsce) też niewiele osób poznało wcześniej zazwyczaj były to osoby, które z różnych przyczyn musiały mieć dokładne badania w jakimś tam ośrodku specjalnym w większym mieście. Ja jestem pogodzona z tym, że poznam pewnie w 20-tym którymś i wcale nie czuję potrzeby znać wcześniej. Dla mnie to wspaniałe uczucie takiej niewiadomej. Z mamą TŻa się śmiejemy, że dziś to można wszytko prześwietlić i pewnie niedługo ludzie będa robić stymulacje jak będzie wyglądało ich dziecko na programach komputerowych jak będzie się uczyło i jaką osobowość. Przeraża mnie trochę fakt, że już tak wiele rzeczy nie odbywa się naturalnie z drugiej strony to jest dobre bo można wcześniej jakieś choroby i uratować życie
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:36   #1277
gosia261282
Gang Iren

W ciąży z Erykiem na połówkowym spytali czy chcę znać płeć i powiedzieli,że chłopiec. Później miałam dodatkowe usg (w tej ciąży też możliwe,że będę miała),bo jestem szczupła i oni się martwią,że dziecko będzie za małe. Tzn tak wychodziło z pomiarów brzucha. A na tym dodatkowym usg już mi nie potwierdzili,bo powiedziała że dziecko jest tak ułożone,że nie widać.
Stary 2013-07-13, 11:05   #1278
isia4891
Zadomowienie

Witam nowe mamusie.
Ale jesteście niecierpliwe z poznaniem płci. Ja ide w 14 tyg do lekarza ale nie licze na to, że tym razem poznam już płeć. Zaczekam cierpliwie do 18 tyg, bo bardzo czesto zdarzaja się pomyłki wcześniej.
Choć ja zawsze trafnie określałam po wygladzie i brzuszku płeć dziecka u kolezanek to u siebie jest gorzej, chciałabym bardziej dziewczynke, ale cos czuje, że chłopiec będzie ;-)
Rampers- to taki jak pajac tylko wersja letnia, czyli krótkie rękawki i krótkie nogawki ma. Dobra rada: pamietajcie, żeby przy tych najmniejszych rozmiarach pajace i body były odpinane na całej długości, wygodniej jest dziecko ubrać.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 11:30   #1279
agoola83
Raczkowanie

Dzięki Gosiu, faktycznie warunki lokalowe mamy super, zobaczymy jak to mieszkać tak blisko teściów Mi obecnie bardzo samotność doskwiera, sam fakt, że Tż jest gdzieś np. piętro niżej juz jest super, ale poczucie, że jestem całkiem sama całą noc, to już na mnie działa bardzo przygnębiająco i dołująco...Więc się ciesze z przeprowadzki
Gdzie lecicie perfuzjo na te wakacje? My mamy wykupione wakacje w Grecji końcem sierpnia...wolałabym poźniej, ale w marcu gdy kupowaliśmy wycieczkę, to nikt się nie spodziewał, że taka sytuacja będzie miała miejsce))Ale jedziemy busem, bo Tż się boi samolotów Zarezerwowałam na szczęście podwójne miejscówki, bo mój mąż ma kłopoty z noga i mu b. puchnie, więc zawsze tak jeździmy. A we wrzesniu mamy zarezerwowane wstepnie miejscówki w Kołobrzegu...a nuż będzie słonecznie:PPP:czarodziej :

Idę dziś na baby-shower, byłyście kiedyś na takiej imprezce? Ja już jedną organizowałam mojej świadkowej w zamian za cudowny wieczór panieński(hahahahahahaha) ...Był rózowy tort z marcepanem i buciczkami dziewczęcymi, każda z nas przebrała się za malutką dziewczynkę, były babeczki w kształcie smoczków, napoje podawane były w butelkach ze smoczkami, sałatki, zapiekanki, były prezenty, rozpoznawanie zawartosci pieluszek (wiecie, rozbabrane batoniki, a mama musiała zgadnąć, czy to snickers, mars czy pawełek, obrzydliwstwo, hahaha), losowanie imion Dziś nie organizuję, zobaczę czym mnie zaskoczą, dostałam listę zakupów do wyboru, to co brakowało do wyprawki dla małego skrzata i znów się czegoś dowiedziałam na temat smoczków i butelek dla dzieci oraz systemu do odciągania smarków, hahahaha
Spróbuje dołączyć Wam zdjęcia z naszego baby shower Plakat w prawym górnym rogu autorstwa mojego męża
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby shower1.jpg (61,7 KB, 68 załadowań)

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 12:02   #1280
em ma
Zadomowienie

Cytat:
O teraz to mi apetytu narobiłaś,ale bym zjadła coś niezdrowego,burgera jakiegoś np.
O ja wredna
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, szybko się pobudujecie i pójdziecie na swoje
Cytat:
Idę dziś na baby-shower, byłyście kiedyś na takiej imprezce? Ja już jedną organizowałam mojej świadkowej w zamian za cudowny wieczór panieński(hahahahahahaha) ...Był rózowy tort z marcepanem i buciczkami dziewczęcymi, każda z nas przebrała się za malutką dziewczynkę, były babeczki w kształcie smoczków, napoje podawane były w butelkach ze smoczkami, sałatki, zapiekanki, były prezenty, rozpoznawanie zawartosci pieluszek (wiecie, rozbabrane batoniki, a mama musiała zgadnąć, czy to snickers, mars czy pawełek, obrzydliwstwo, hahaha), losowanie imion Dziś nie organizuję, zobaczę czym mnie zaskoczą, dostałam listę zakupów do wyboru, to co brakowało do wyprawki dla małego skrzata i znów się czegoś dowiedziałam na temat smoczków i butelek dla dzieci oraz systemu do odciągania smarków, hahahaha
Spróbuje dołączyć Wam zdjęcia z naszego baby shower Plakat w prawym górnym rogu autorstwa mojego męża
Nigdy nie byłam na takiej imprezie. Kiedy się ją organizuje? Pod koniec ciąży? Chętnie bym uczestniczyła w czymś takim
Stary 2013-07-13, 12:09   #1281
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
straszne to jest...
Dla mnie aborcja to taka masakra, że mi sie w głowie nie mieści

Gosia pytałaś, czy już sie oswoiłam z myslą, że może we mnie życ mała córeczka...
Ja to mam takie przeczucie, że jest tam właśnie ona... Także płakać nie bede wiadomo. Teraz mam takie myśli dziwne, ale jak już sie urodzi to oszaleje na jej punkcie na pewno.
...ale cały czas mam nadzieje, że tam jednak chłopak jest
Ale patrząc na to, że za chwile mam genetyczne...to jest mi to obojętne. Byleby zdrowe
Stary 2013-07-13, 12:11   #1282
magnusia
Zakorzenienie

witam Dziewczynki

Ja dziś bez humoru jestem, wszystko mnie złości i wkurza i przez to płakać mi się chce. Już sama z sobą nie mogę wytrzymać, wszystko mi z rąk leci, nie mogę się skupić na niczym- jakaś taka jestem niezdarna i niezorganizowana co mnie do furii doprowadza . Do tego nie mam kompletnie siły- wstałam dziś i umyłam sobie głowę i tak się zmęczyłam jakbym pole przeorała potem przy suszeniu aż mi ręce odpadały od suszarki- taka była ciężka
Jadę zaraz na zakupy z przyjaciółmi to może mi się humor poprawi

miłego dnia kochane

no i witam nowe mamusie
Stary 2013-07-13, 12:29   #1283
perfuzja
Zakorzenienie

Agoola jeszcze nic nie kupiliśmy. Najpierw nie wiedzieliśmy, ze bedziemy mogli, a teraz czekamy na jakis last minute. Ale pewnie stanie na Grecji/Hiszpanii.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
straszne to jest...
Dla mnie aborcja to taka masakra, że mi sie w głowie nie mieści
Dla mnie totalnie różną sprawa jest aborcja na przyklad w 7 a w 17 tygodniu.
Stary 2013-07-13, 12:37   #1284
kOmorowska
Rozeznanie

Witam
wpadam na chwilę bo jedziemy niedługo z siostrą mojego małża (ma 12 lat) do muzeum wsi mazowieckiej w Sierpcu.
Chciałabym podpytać bardziej doświadczone koleżanki.
Otóż wczoraj byłam na badaniach: oznaczenie grupy krwi, morfologia, mocz, hiv, hcv i Rubella ogólne wyniki mam ok i mam zagadkę bo chyba coś mi się przyplątało bo w moczu jak się okazało są liczne bakterie i leukocyty (25-30) czy któraś z Was tak miała?
Na szczęście mam wizytę u gin we wtorek.
Miłego weekendu Wam życzę

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 12:40   #1285
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Witam
wpadam na chwilę bo jedziemy niedługo z siostrą mojego małża (ma 12 lat) do muzeum wsi mazowieckiej w Sierpcu.
Chciałabym podpytać bardziej doświadczone koleżanki.
Otóż wczoraj byłam na badaniach: oznaczenie grupy krwi, morfologia, mocz, hiv, hcv i Rubella ogólne wyniki mam ok i mam zagadkę bo chyba coś mi się przyplątało bo w moczu jak się okazało są liczne bakterie i leukocyty (25-30) czy któraś z Was tak miała?
Na szczęście mam wizytę u gin we wtorek.
Miłego weekendu Wam życzę
Wyglada na infekcje układu moczowego. Pewnie nic groźnego, jesli nie masz żadnych objawów. Do czasu wizyty jedz duzo suszonej zurawiny.
Stary 2013-07-13, 12:49   #1286
isia4891
Zadomowienie

http://www.babypol.pl/

znalalzlam sklep gdzie nawet nie drogie maja ubranka dla maleństwa, z doswiadczenia wiem , że dobre sa firmy Carter's, Abc, erly day, tylko widze ze body te malutkie nie sa rozpinane po całosci.
A dla troszke starszych dzieciaczków
http://modnedziecko.shoper.pl/ Mayoral ma piekne ubranka
Stary 2013-07-13, 12:53   #1287
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Rampers- to taki jak pajac tylko wersja letnia, czyli krótkie rękawki i krótkie nogawki ma. Dobra rada: pamietajcie, żeby przy tych najmniejszych rozmiarach pajace i body były odpinane na całej długości, wygodniej jest dziecko ubrać.
No nareszcie tak czekałam, aż ktoś wytłumaczy, ale jakoś czasu zabrakło żeby zapytać... Ale to chyba nam do wyprawki niepotrzebne, nie?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witam Dziewczynki

Ja dziś bez humoru jestem, wszystko mnie złości i wkurza i przez to płakać mi się chce. Już sama z sobą nie mogę wytrzymać, wszystko mi z rąk leci, nie mogę się skupić na niczym- jakaś taka jestem niezdarna i niezorganizowana co mnie do furii doprowadza . Do tego nie mam kompletnie siły- wstałam dziś i umyłam sobie głowę i tak się zmęczyłam jakbym pole przeorała potem przy suszeniu aż mi ręce odpadały od suszarki- taka była ciężka
Jadę zaraz na zakupy z przyjaciółmi to może mi się humor poprawi

miłego dnia kochane

no i witam nowe mamusie
No to żebyś miała tylko siłę na zakupy...
Stary 2013-07-13, 13:22   #1288
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

[QUOTE=ejani;41771089]No nareszcie tak czekałam, aż ktoś wytłumaczy, ale jakoś czasu zabrakło żeby zapytać... Ale to chyba nam do wyprawki niepotrzebne, nie?

nie potrzebujemy do wyprawki bo to na lato wersja ;-)
Pozdrawiam i zycze miłego dnia, zaraz kończe pracę jade na obiadek, a później shopping ;-)
Stary 2013-07-13, 13:37   #1289
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale mam smaka na owsiankę, dziś u nas znowu rządziła kapusta, ale teraz to jestem gotowa ugotować jeszcze owsiankę, albo jakąś zupę mleczna A Tż ugotował dziś zupę z botwinki, którą sama sobie zasadziłam wyhodowałam i byliśmy z siebie baaaardzo dumni
Jedzenie z McDonalda to jest dla mnie samobójstwo....nie jestem w stanie nawet wejść do maca...
I zrobił mi się bolesny zajad w kąciku ust, bardzo tego nie lubię, to z braku witamin z grupy B, które codziennie zażywam (łagodzą mdłosci). Boli mnie też już drugi kącik...
I mam wciąż ochotę na.....kawę!!! KosmosTaką niezbyt mocną, z dużą ilością mleka i mlecznej pianki....

Dobrze, już nie nudzę Idę spaćŚpijcie sobie dobrze wszystkie dwu- i trzy-paki))) :-*
Zawsze sa zgrzyty jak sie mieszka z rodzicami jednoego lub drugiego. Ja mieszkam se swoimi mamy osobne poetro i ogólnie dosc sie dogadujemy. Najwazniejsze to ustalic zasady na poczatku jak sie wprowadzicie co i jak z rachunkami, u nas jak z paleniem w piecu itd.
Reszta sie poukłada tylko nie dajcie sobie rodzicom wejsc na głowe i od razu zaznaczcie ze to jest wasza przestrzeń prywatna pomimo ze ich dom ale to jest wasze. Moze to Twój TZ powinien zalatwić żeby było jasne. Wtedy sie poukłada.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 13:52   #1290
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyglada na infekcje układu moczowego. Pewnie nic groźnego, jesli nie masz żadnych objawów. Do czasu wizyty jedz duzo suszonej zurawiny.
ja tak miałam w zeszłym miesiącu - bakteriomocz, nic strasznego. Ginekolog da Ci leki i po sprawie, tym czasem kup sobie żurawinę czy to w tabletkach czy suszoną
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości